Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Ο Ανελκά καταγγέλει παρενόχληση από... Βιεϊρά!


Η αυτοβιογραφία του Νικολά Ανελκά που έχει τον τίτλο "“It’s not me. It’s everyone else" και η οποία θα βγει στην κυκλοφορία στις 29 Αυγούστου χαρακτηρίζεται ήδη από μερικούς κριτικούς ισάξια με αυτήν του Νέλσον Μαντέλα ("Long Walk to Freedom") και αν κρίνουμε από μερικά κομμάτια της που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναμένεται να προκαλέσει πάταγο.

Το βιβλίο περιέχει λεπτομέρειες από την καριέρα του Ανελκά και την εκτόξευσή του από τους δρόμους του Παρισιού στην κατάκτηση του Μουντιάλ, περιγράφει τη σχέση που είχε με συμπαίκτες του στις -πολλές- ομάδες που έχει αγωνιστεί, αλλά -το σημαντικότερο- δεν διστάζει να αποκαλύψει κάποιες σοκαριστικές στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή του...

Η πλέον χαρακτηριστική από αυτές αφορά ένα επεισόδιο που είχε νεαρός στα αποδυτήρια της Άρσεναλ με τον τότε αρχηγό Πατρίκ Βιεϊρά, με τον νυν άσο της Τσέλσι να μη διστάζει να ομολογήσει πως ο άλλοτε συμπαίκτης του τον είχε χαστουκίσει με το π..ς του μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμπαικτών του, εισπράττοντας μάλιστα αργότερα τα εύσημα από τον Αρσέν Βενγκέρ!

"Η καριέρα μου στην Άρσεναλ πήγαινε από το καλό στο καλύτερο μέχρι τη μέρα που έπεσε στο δρόμο μου ο Βιεϊρά, που ήταν γνωστός στα αποδυτήρια της Άρσεναλ ως "μακρύς".

Παίζαμε κόντρα στη Φούλαμ στο Χάιμπουρι και θυμάμαι ότι πήρα μία μπαλιά από τον Μπέργκαμπ, έπειτα απέφυγα με ευκολία τον γκολκίπερ και, με την εστία κενή, κατάφερα με κάποιο τρόπο να στείλω τη μπάλα έξω.

Αυτό έγινε επειδή ο ήλιος έπεφτε πάνω στα μάτια μου. Δεν ήταν λάθος μου! Πάντως ο Βιεϊρά μου έριξε τότε ένα βλέμμα και ήξερα ότι θα είχα πρόβλημα.

Ύστερα στα αποδυτήρια ήρθε κατά πάνω μου και εγώ τα έχασα, ήξερα ότι δεν έπρεπε, αλλά τον έβρισα. Αρχικά με κοίταξε επίμονα και ύστερα με χαστούκισε με το π..ς του. Μόνο μία φορά.

Όμως με πήγε μερικά βήματα πίσω, ήταν σαν να με είχε χτυπήσει βρεγμένη σανίδα. Ουδείς μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε δει!

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο ντροπιαστικό είναι να σε χτυπήσουν με τέτοιο τρόπο στο πρόσωπο μπροστά στα μάτια των συμπαικτών σου;


Ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου; Δεν ακουγόταν τίποτα στα αποδυτήρια σε μία στιγμή που έμοιαζε να είναι αιωνιότητα για μένα, η σιωπή έσπασε μόνο όταν ο Άσλεϊ Κόουλ ρώτησε "είναι η δική μου σειρά";

Τότε ήξερα ότι έπρεπε να φύγω. Όταν ο Βενγκέρ έμαθε τι είχε κάνει ο Βιεϊρά του έδωσε απλά συγχαρητήρια και φώναξε "Για αυτό το λόγο είναι αυτός ο αρχηγός...".

Ο νυν άσος της Ίντερ, Πατρίκ Βιεϊρά, δεν έχει ακόμα σχολιάσει αυτές τις κατηγορίες από τον Ανελκά, όμως θεωρείται βέβαιο πως σύντομα θα έχουμε την απάντηση από τον Γάλλο αμυντικό μέσο για τα όσα του καταμαρτυρά στην αυτοβιογραφία του ο πρώην συμπαίκτης του στους "κανονιέρηδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: