Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Εθνική Ελπίδων: Ολοκληρώνεται η προετοιμασία


Με προπόνηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (20:00) στο Δασάκι ολοκληρώνεται ο κύκλος της προετοιμασίας της Εθνικής Ελπίδων για το σημαντικό παιχνίδι που μας περιμένει με την αντίστοιχη της Νορβηγίας.

Στον κύκλο της προετοιμασίας συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που συγκεντρώθηκαν από χθες σε ξενοδοχείο της Λάρνακας και ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, θα καταλήξει στην τελική αποστολή από τις 22 επιλογές που έχει στη διάθεση του.

Η Κύπρος συμμετέχει στον 7ο όμιλο της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 της ΟΥΕΦΑ, μαζί με την Σερβία, την Κροατία, τη Νορβηγία και τη Σλοβακία και το παιχνίδι μας με τους Νορβηγούς, θα είναι το πρώτο που θα δώσουμε εντός έδρας.

Προηγήθηκε η μεγάλη νίκη (2-0) της Εθνικής μας μέσα στην Κροατία, ενώ οι Νορβηγοί στο πρώτο τους παιχνίδι, έφεραν ισοπαλία (2-2) στην έδρα τους με αντίπαλο τη Σλοβακία.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε, το σημαντικό παιχνίδι της 12ης Αυγούστου θα διεξαχθεί στο Δασάκι (20:00) και μετά από απόφαση της ΚΟΠ, η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι ελεύθερη.

Για θετικό αποτέλεσμα
«Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο βαθμός ετοιμότητας για κάποιους ποδοσφαιριστές μας δεν βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση και σε αυτή τη δύσκολη αποστολή, θα χρειαστεί ασφαλώς μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά για να τα καταφέρουμε. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, αγωνιζόμαστε όμως μέσα στην έδρα μας και με τη διάθεση που διακρίνει τους ποδοσφαιριστές μας, θα δώσουμε τη μάχη μας για το θετικό αποτέλεσμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο προπονητής της ομάδας μας κ. Σάββας Παρασκευάς.

Το θετικό ξεκίνημα δημιούργησε αυξημένες απαιτήσεις, η Κροατία ξεκίνησε φαβορί για την πρωτιά, όμως ο Ομοσπονδιακός μας κρατά χαμηλά τους τόνους και τοποθετείται ως εξής:

«Σε ένα πρωτάθλημα με οκτώ αγωνιστικές και με ομάδες ψηλού επιπέδου, δεν έχουμε το παραμικρό δικαίωμα για εφησυχασμό. Τα παιδιά έκαναν εξαιρετική προσπάθεια και ανέβασαν ψηλά τον πήχη, από εδώ και μπρος θα βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με στόχο το κέρδος και τώρα μας απασχολεί μόνο η Νορβηγία».

Στη διάθεση του κ. Παρασκευά για το σημαντικό παιχνίδι με τη Νορβηγία βρίσκονται οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές:

ΑΕΚ: Χρίστος Ξενοφώντος, Πιεράκης Καστάνας, Κυριάκος Κυριάκου
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Γαβριήλ Κωνσταντίνου, Γιώργος Τόφφας, Κωνσταντίνος Μιντίκκης
ΑΠΟΕΛ: Τάσος Κίσσας
ΑΠΟΛΛΩΝ: Ανδρέας Σταύρου, Γιάννης Δημητρίου
ΑΡΗΣ: Κώστας Μάρκου
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Πρόδρομος Θεράποντος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χρίστος Ευθυμίου, Γιώργος Κολοκούδιας
ΟΜΟΝΟΙΑ: Αντώνης Κατσής, Γιώργος Εφραίμ, Χάρης Κυριάκου

Κλήθηκαν επίσης οι ποδοσφαιριστές Άγγελος Τσιακλής, Φειδίας Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Ζάρνας, Παναγιώτης Παναγιώτου, Χάρης Δράκος και Κυριάκος Πελεντρίτης που βρίσκονται στη διαδικασία εγγραφής τους σε διάφορες ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: