Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τιμά τους θρύλους του ο Ολυμπιακός!

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ουνικάχα Μάλαγα είναι ιστορικής σημασίας για τους «ερυθρόλευκους» στην Ευρωλίγκα, γι’ αυτό στο ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά θα τιμήσει έξι θρύλους της.

Τιμά τους θρύλους του ο Ολυμπιακός

Όπως έκανε γνωστό η ΚΑΕ, στο ημίχρονο του ματς θα τιμηθούν οι Αλέκος Σπανουδάκης, Θόδωρος Βαμβακούσης, Βασίλης Φασιλής, Γιάννης Μεϊμάρης, Μανώλης Καζανίδης και Θύμιος Φιλίππου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κρίσιμο σταυροδρόμι...!

Η προερχόμενη με φόρα από το Τσάμπιονς Λιγκ, Μονακό, λόγω του «διπλού» επί της Άρσεναλ, φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν στην 27η αγωνιστική του Championnat. Mε τη Λιλ αγωνίζεται η πρωτοπόρος, Λιόν.

Κρίσιμο σταυροδρόμι...
Πολύ σημαντικό ματς, το οποίο μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, περιλαμβάνει η 27η αγωνιστική της Ligue 1.

Η δεύτερη, Παρί Σεν Ζερμέν, αγωνίζεται εκτός με τη Μονακό, που είναι εννέα βαθμούς πίσω, στην τέταρτη θέση και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της είναι στα ύψη μετά το 3-1 της Τετάρτης στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός ο τιμωρημένος Ιμπραίμοβιτς, για τους Παριζιάνους και για τους γηπεδούχους οι τραυματίες Καρβάλιο, Ράγκι. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι δύο ομάδες είχανε έρθει ισόπαλες (1-1).

Εκτός έδρας αποστολή για την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Λιόν, που θα παίξει με τη Λιλ, που έχει τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες στα τελευταία της έξι ματς για το πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή (27/2)
Μαρσέιγ-Καέν (21:30)

Σάββατο (28/2)
Λιλ-Λιόν (17:00)
Μπορντό-Ρεμς (21:00)
Λανς-Ρεν (21:00)
Λοριάν-Μπαστιά (21:00)
Μετς-Εβιάν (21:00)
Τουλούζ-Σεντ Ετιέν (21:00)

Κυριακή (1/3)
Ναντ-Γκινγκάμπ (15:00)
Μονπελιέ-Νις (18:00)
Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Παρασκευή (6/3)
Τουλούζ-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο (7/3)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λανς (18:00)
Μπαστιά-Νις (21:00)
Καέν-Μπορντό (21:00)
Εβιάν-Μονακό (21:00)
Ρεμς-Ναντ (21:00)
Ρεν-Μετς (21:00)

Κυριακή (8/3)
Σεντ Ετιέν-Λοριάν (15:00)
Γκινγκάμπ-Λιλ (18:00)
Μονπελιέ-Λιόν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Με την… ευχή του Ρίβερς!! (video)

Τις ευχές του για τη συμπλήρωση των 500 παιχνιδιών του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, έστειλε ο Ντέιβιντ Ρίβερς μέσω του επίσημου καναλιού της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ.

Με την… ευχή του Ρίβερς (video)
Το όνομα του Ντέιβιντ Ρίβερς έχει συνδεθεί με την πρώτη μεγάλη διάκριση του Ολυμπιακούς στην Ευρωλίγκα, καθώς ήταν «παρών» στη Ρώμη το 1997.

Έτσι, με αφορμή τη συμπλήρωση των 500 παιχνιδιών –κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα- στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο παλαίμαχος Αμερικανός έστειλε τις δικές του ευχές!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρίβερς:

«Γεια σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού, στην Αθήνα, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Είμαι ο Ντέιβιντ Ρίβερς και άκουσα ότι γιορτάζουμε 500 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να δώσω συγχαρητήρια στον οργανισμό, στους παίκτες και στους πολλούς πρώην παίκτες που έχουν περάσει από τον οργανισμό, αλλά ειδικότερα θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους φιλάθλους για την παντοτινή και ακλόνητη υποστήριξη στο πέρασμα των χρόνων. Είναι μία μεγάλη τιμή κι ένα σπουδαίο επίτευγμα. Για ακόμη μία φορά εύχομαι στη διοίκηση του Ολυμπιακού, στους παίκτες και στους φιλάθλους να έρθουν τα καλύτερα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Δείτε το βίντεο:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανεώνει με Γκαγιά η Βαλένθια!

Πολύ κοντά στο να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Βαλένθια είναι ο Χοσέ Λουίς Γκαγιά, σύμφωνα με την «AS», με τις Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης που ενδιαφέρθηκαν, να μένουν τελικώς με άδεια χέρια.
Στη αναζήτηση άλλων μεταγραφικών στόχων θα πρέπει να στραφεί η Μάντσεστερ Σίτι.
Οι «πολίτες», όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης, ενδιαφέρονταν για την απόκτηση του Χοσέ Λουίς Γκαγιά από τη Βαλένθια το ερχόμενο καλοκαίρι, καταθέτοντας τη ρήτρα των 18 εκ. ευρώ που είχε.
Ο Ισπανός ωστόσο αναμένεται να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τις «νυχτερίδες», με σαφώς αυξημένες αποδοχές και νέα ρήτρα που θα αγγίζει τα 40 με 45 εκ. ευρώ.
*Πηγή: England365.gr*

Απορρίπτει την Όλνταμ ο Σκόουλς!

Έτοιμος να απορρίψει την πρόταση της Όλνταμ για την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας είναι ο Πολ Σκόουλς, ο οποίος θεωρεί πως είναι πολύ νωρίς για να αναλάβει ένα τέτοιο πόστο.
Σε «ναυάγιο» αναμένεται να καταλήξει η προσπάθεια της Όλνταμ να προσλάβει τον Πολ Σκόουλς για τη θέση του προπονητή της ομάδας.
Μετά την αποχώρηση του Λι Τζόνσον, ο σύλλογος της League One πλησίασε τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συζητώντας το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει, με τον 40χρονο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να κρίνει ότι το χρονικό σημείο δεν είναι το κατάλληλο για να γίνει πρώτος προπονητής, δίχως ωστόσο να κλείνει την «πόρτα» για το μέλλον.
*Πηγή: England365.gr*

Κόκκινη κλωστή δεμένη!!

Ο Ολυμπιακός σβήνει πεντακόσια κεράκια στην ευρωπαϊκή τούρτα του και ο Βασίλης Σκουντής ανατρέχει στον παρθενικό αγώνα του...
«Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ' της κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν' αρχινίσει» λέει το παλιό τετράστιχο που ταιριάζει γάντι στην υπόθεση: ο Ολυμπιακός πιάνει απόψε το ορόσημο των 500 αγώνων στα Κύπελλα Ευρώπης και από μόνη της αυτή η επέτειος φτάνει και περισσεύει για να δώσει ιστορική βαρύτητα στον εξ ορισμού σπουδαίο αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα, στην πρεμιέρα του β' γύρου του Top 16 της Ευρωλίγκας...

Πέρασαν κιόλας πενήντα πέντε χρόνια από τότε που έλαχε ο κλήρος στους Τούρκους να...ξεσκατίσουν και ν΄ αλλάξουν πάνες στο ερυθρόλευκο βρέφος, που κλαψούριζε! Οσο γλαφυρή κι αν ακούγεται αυτή η περιγραφή, δεν απέχει από την πραγματικότητα, καθώς η σεζόν 1960-61 επιφύλαξε το βάπτισμα του πυρός του Ολυμπιακού στην ευρωπαϊκή κολυμπήθρα και μάλιστα όχι όπου κι όπου, αλλά στα νερά του Βοσπόρου!

Πριν από τον Ολυμπιακό, στη σκηνή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης είχαν περπατήσει ο Πανελλήνιος , η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, αλλά κανένας από αυτούς τους τρεις πρεσβευτές του ελληνικού μπάσκετ δεν είχε καταφέρει να κάνει σεφτέ στις νίκες και το ίδιο έμελλε να συμβεί με τον Ολυμπιακό, αλλά και με τον Παναθηναϊκό, που πήρε τη σκυτάλη. Παρεμπιπτόντως, από την παρθενική εμφάνιση του ελληνικού μπάσκετ στα Κύπελλα Ευρώπης μέχρι την πρώτη νίκη, χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια και 12 αγώνες, μέχρι τη στιγμή, που τη σεζόν 1963-64 έσπασε το ρόδι η ΑΕΚ, η οποία πήρε πίσω και το αίμα του Ολυμπιακού, νικώντας τη Γαλατασαράι με 73-66!
Αυτή η νίκη όντως ήταν σαν να παίρνει και σάρκα και οστά η μυθική εντολή του συχωρεμένου του Αντρέα Παπανδρέου, στην ελληνοτουρκική κρίση του Αυγούστου του 1976, το «βυθίσατε το Χόρα»!!!

Πίσω στα παλιά και στα επετειακά: την περίοδο 1959-60 ο Ολυμπιακός είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά τον πρώτο τίτλο του, που κατέκτησε το 1949. Οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο ανοικτό γήπεδο της Χ.Α.Ν.Θ, με επτά νίκες σε ισάριθμα ματς με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ, τον Πανελλήνιο, τον Αρη, την ΑΕΚ, τον Σπόρτιγκ, τον Ηρακλή και τον εξ... Αντίς Αμπέμπα συνώνυμο του!

Ανήμερα του αγώνα η αποστολή του Ολυμπιακού επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα, η ευλογία του οποίου δεν απέβη αρκετή για να του προσπορίσει ένα καλό αποτέλεσμα. Η Γαλατασαράι η οποία κυριαρχούσε  στο τουρκικό μπάσκετ, μάλιστα από το 1947 έως το 1968 κατέκτησε έντεκα τίτλους, ήταν εξ ορισμού το φαβορί στο ζευγάρι με τον Ολυμπιακό και δεν διέψευσε αυτή την αίσθηση. Στον ιστορικό πρώτο αγώνα, στις 23 Νοεμβρίου του 1960, στο «Παλέ ντε Σπορ» της Κωνσταντινούπολης, με διαιτητές τον Γιουγκοσλάβο Πέτροβιτς και τον Ρουμάνο Χούντα, η Γαλατασαράι επικράτησε με 72-41 (ημίχρονο 41-18). Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Εργάν 9, Γιαβούς 10, Χαμίλ 2, Κοζλουτσλάρ 5, Οϊκτσέλ, Ουνέρ 10, Ορζέρ 7, Αλί 16, Ντογρούλ 1, Ονάλ 7, Σαβάν 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γ. Σπανουδάκης 17, Δουράτσος, Πολυχρονίου, Αλ. Σπανουδάκης 11, Βαμβακούσης 5, Μεϊμάρης 4, Φασιλής, Καλούδης 2.

Μια εβδομάδα αργότερα, στο ανοικτό γήπεδο το οποίο βρισκόταν μπροστά από τη λέσχη του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι, οι Τούρκοι νίκησαν και πάλι με 65-55 (Γ. Σπανουδάκης 20, Βαμβακούσης 11, Αλ. Σπανουδάκης 13, Δουράτσος 2, Φασιλής 3, Μεϊμάρης, Καλούδης 4, Νικολαϊδης 2) και προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, όπου αποκλείσθηκαν από τη Χάποελ Τελ Αβίβ.

Και στους δυο αγώνες, οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, όπως συνάγεται από τον τίτλο που είχε το «Φως των Σπορ» στο φύλλο της επόμενης ημέρας: «Ο Ολυμπιακός υστερήσας καταφανώς ηττήθη εκ νέου από τη Γ. Σεράι με 65-55 και δεν κατόρθωσε να λάβη την ρεβάνς»!

Προπονητής του Ολυμπιακού και συνάμα αρχηγός και κορυφαίος παίκτης του ήταν ο Αλέκος Σπανουδάκης, ο οποίος θα τιμηθεί αύριο από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, μαζί με τους συμπαίκτες του σε εκείνη την ομάδα, Θοδωρή Βαμβακούση, Βασίλη Φασιλή, Μανώλη Καζανίδη, Γιάννη Μεϊμάρη και τον μετέπειτα παίκτη και προπονητή της ομάδας (υνεργάτη του Φαίδωνα Ματθαίου και του Κώστα Μουρούζη), Θύμιο Φιλίππου, τον επονομαζόμενο «Τσιτσιρί»!

Ο Γιάννης Σπανουδάκης, που είχε το παρατσούκλι «Ατομιστής» είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στο ελληνικό μπάσκετ, μάλιστα ακόμη και τώρα στα 87 του χρόνια, κυρτωμένος πια από τον χρόνο, αλλά διαυγέστατος και πάντοτε υπερήφανος, δεν χάνει κανένα ματς του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας! «Κάποτε νικούσα μόνος μου τον Παναθηναϊκό» συνηθίζει να λέει στους νεότερους, μάλιστα στην τσέπη του σακακιού του έχει πάντοτε μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία στην οποία εικονίζεται να σκοράρει με λέι απ, εναντίον ολόκληρης της πεντάδας των αντιπάλων του!

Η φήμη του Αλέκου Σπανουδάκη, ο οποίος διετέλεσε προπονητής των ακαδημιών του Ολυμπιακού στις δεκαετίες του '70 και του '80 και μάλιστα είναι αυτός που ανακάλυψε τον Γιώργο Σιγάλα, ξεπέρασε κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα. Στο Ευρωμπάσκετ του 1949 στο Κάιρο, όπου η Εθνική κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ο παίκτης του Ολυμπιακού λανσάρισε για πρώτη φορά στα χρονικά της Γηραιάς Ηπείρου το «jump shoot». Παράλληλα ο συχωρεμένος (από τον Ιούνιο του 2010) αδερφός του και επίσης αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σπανουδάκης, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του '50 αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη Μοτομορίνι Μπολόνια ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που έκανεscreen στην άμυνα.

Σε εκείνη την ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού αγωνιζόταν άλλος ένας σπουδαίος παίκτης, ο αριστερός ελ και δεινός σκόρερ Θοδωρής Βαμβακούσης. Τον επονομαζόμενο, λόγω του μελαχρινού χρώματος του, «Αράπη» τον συνάντησα το προηγούμενο Σάββατο, παρέα με τον Αλέκο Κοντουβουνήσιο στην κηδεία του φίλου τους, Αντρέα Γαρύφαλλου, και τον είδα να συγκινείται ακόμη περισσότερο όταν του είπα ότι πέρασαν κιόλας πεντακόσια ματς από το δικό τους ευρωπαϊκό βάπτισμα του πυρός.

Το ερυθρόλευκο ρόστερ συμπλήρωναν ο δεξιός ελ Βασίλης Φασιλής ή «Σωλήνας», ο Μάρκος Καλούδης, ο μετέπειτα γιατρός του Ολυμπιακού και των εθνικών ομάδων, Μίμης Δουράτσος, ο εκ Μικράς Ασίας ορμώμενος (εξ ου και το παρατσούκλι «Μεμέτης»), Νίκος Νικολαϊδης, ο Γιάννης Μεϊμάρης, ο Νίκος Καμπουρόπουλος, ο Τάσος Περδικάρης, ο Γιάννης Πολυχρονίου, ο Τάκης Αργυρόπουλος, Μανώλης Καζανίδης, ο Γιώργος Σορώτος και ο Τάκης Μπύσιλας και κάποιος... Τώνης Μαρούδας. Εφορος της ομάδας και αρχηγός της αποστολής στην Πόλη ήταν ο αυστηρός Μανώλης Κουτσουλέντης, ο οποίος κάποτε, όταν ο Γιάννης Σπανουδάκης του ζήτησε λεφτά για να αγοράσει παπούτσια, επειδή αυτά που φορούσε του είχαν σκιστεί, του έδωσε μια τρομερή απάντηση...

«Θα σου δώσω Γιάννη, αλλά να φροντίσεις να αγοράσεις σιδερένια παπούτσια για να μη σου ξανασκιστούν»!
·       ΥΓ: Μετά τις δυο ήττες στο ντεμπούτο του  με τη Γαλατασαράι, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να περιμένει δώδεκα χρόνια για να σημειώσει την πρώτη από τις 307 νίκες του (έναντι 192 ηττών) στα Κύπελλα Ευρώπης : την πέτυχε, με ηγέτη τον άρτι αφιχθέντα Στιβ Γιατζόγλου, τη σεζόν 1972-73 στο Κύπελλο Κυπελλούχων με 107-77 επί της ολλανδικής Ράακ Παντς Ντελφτ, σταρ της οποίας ήταν ο νυν προπονητής των «οράνιε» (αντιπάλων της Εθνικής στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2015, στο Ζάγκρεμπ) Τουν φαν Χέλφτερεν. Οι ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν αήττητοι (22-0) τον τίτλο της σεζόν 1975-76 και επέστρεψαν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών , όπου συμμετείχαν σε όμιλο, με απολογισμό μία νίκη, επί της Βίρτους Μπολόνια, με 81-79, και πέντε ήττες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στις 18 Δεκεμβρίου ο τελικός Μουντιάλ!!

Μουντιάλ στο Κατάρ τον Νοέμβριο και δια στόματος Σεπ Μπλάτερ, με τον ισχυρό άνδρα της FIFA να τονίζει πως ο τελικός θα γίνει μέσα Δεκέμβρη.
Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, τα εμπόδια των Ευρωπαίων ξεπεράστηκαν και το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ θα γίνει τον Νοέμβριο. Αλλωστε, αυτό τόνισε και ο ισχυρός άνδρας του παγκοσμίου ποδόσφαιρου Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος υποστήριξε πως ο τελικός θα γίνει πιθανότατα στις 18 Δεκεμβρίου!

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Τελειώνει» ο Μπιέλσα, βλέπουν Ρανιέρι!!

Ολοένα και αυξάνονται οι πιθανότητες αποχώρησης του Μαρσέλο Μπιέλσα από την τεχνική ηγεσία της Μαρσέιγ, με τον γαλλικό Τύπο να βάζει και τον Κλαούντιο Ρανιέρι στους πιθανούς αντικαταστάτες του.

«Τελειώνει» ο Μπιέλσα, βλέπουν Ρανιέρι
Όσο ονειρικά ξεκίνησε η θητεία του στην Μαρσέιγ, τόσο εφιαλτικά –όλα δείχνουν- πως θα φτάσει στο τέλος της. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα βρίσκεται μια ανάσα από την πόρτα της εξόδου των Μασσαλών, που ήδη σκέφτονται στον διάδοχό του στην τεχνική ηγεσία.

Το γεγονός πως ο 59χρονος δεν δείχνει να μπορεί να βγάλει την ομάδα από την κρίση του δευτέρου γύρου, αποτελεί τη βασική αιτία που οι σειρήνες της απομάκρυνσής του γίνονται ολοένα και πιο δυνατές. Μάλιστα, ήδη οι Γάλλοι έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν τον επόμενο που θα καθίσει στον πάγκο.

Φαβορί φαίνεται πως είναι ο Κίκε Φλόρες, που πέρσι το καλοκαίρι ήταν από τους επικρατέστερους να αναλάβει όμως τον πρόλαβε… ο Μπιέλσα. Στα ονόματα βρίσκονται οι Ερβέ Ρενάρ, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς και ο Κλαούντιο Ρανιέρι, που μετά το «διαζύγιό» του από την εθνική δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μια ιστορία 55 ετών, που συνεχίζεται!! (video)

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη συμπλήρωση 500 αγώνων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης στον αποψινό αγώνα με τη Μάλαγα.

Μια ιστορία 55 ετών, που συνεχίζεται (video)

Από τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Γαλατάσαραϊ μέχρι τα «πέτρινα» χρόνια και από την καθιέρωση στην Ευρώπη και τις παρουσίες στα Final Four μέχρι την κατάκτηση της κορυφής σε τρεις περιπτώσεις… δείτε την ιστορία των «ερυθρολεύκων» που συνεχίζει να γράφεται.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Λίγο από Serie A και La Liga...!!

Οι «εμφύλιοι» Φιορεντίνα-Ρόμα και Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη αναδείχθηκαν στην κλήρωση για τους «16» του Europa League. Με Άγιαξ η Ντνίπρο.

Λίγο από Serie A και La Liga...

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Έβερτον (Αγγλία) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Ντνίπρο (Ουκρανία) - Άγιαξ (Ολλανδία)
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) - Τορίνο (Ιταλία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) - Ίντερ (Ιταλία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) - Σεβίλλη (Ισπανία)
Νάπολι (Ιταλία) - Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) - Μπεσίκτας (Τουρκία)
Φιορεντίνα (Ιταλία) - Ρόμα (Ιταλία)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 12 και 19 Μαρτίου.

Μοναδικός περιορισμός στην κλήρωση ήταν να μην κληρωθούν μεταξύ τους ομάδες από τη Ρωσία και την Ουκρανία, κατόπιν απόφασης της UEFA.

Στις 20 Μαρτίου θα ακολουθήσει η κλήρωση για τα προημιτελικά, που θα γίνουν 16 και 23 Απριλίου. Τα ημιτελικά θα γίνουν 7 και 14 Μαΐου, ενώ ο τελικός στις 27 Μαΐου στη Βαρσοβία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νομπόα: «Έγινε για το καλό του ποδοσφαίρου…»

Θετικά αντιμετώπισε ο Κριστιάν Νομπόα την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να αναστείλει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στους συμπατριώτες του.

Νομπόα: «Έγινε για το καλό του ποδοσφαίρου…»
Η καλύτερη λύση ήταν η αναστολή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κριστιάν Νομπόα στην ιστοσελίδα «Universo».

Ο διεθνής άσος από το Εκουαδόρ τόνισε στους συμπατριώτες του πως αυτό ήταν κάτι άσχημο για εκείνον και τους συναδέλφους και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δοθεί τέλος στα θέματα βίας στα ελληνικά γήπεδα.

«Ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για το ελληνικό πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά ο 29χρονος παίκτης από το Εκουαδόρ και πρόσθεσε: «Οι παράγοντες παίρνουν αυτές τις αποφάσεις. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής και ελπίζω σύντομα να παίξουμε πάλι, αλλά αυτό μέτρο μπορεί να παραταθεί κατά μία εβδομάδα».

Στη συνέχεια, ο Νομπόα τόνισε: «Εάν σταματήσεις ένα πρωτάθλημα μέσα σε μία βραδιά, νομίζω ότι εκείνοι που χάνουν είναι οι ποδοσφαιριστής. Εφόσον όμως κάνεις αυτή την επιλογή, αυτό πιστεύω ότι γίνεται για το καλό του ποδοσφαίρου και να γίνεται χωρίς βία». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δοκιμασίες» για τους Μαδριλένους!!

Δύσκολα θα προσπαθήσουν να βάλουν η Σεβίλλη και η Βιγιαρεάλ στην Ατλέτικο και τη Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα, για την 14η αγωνιστική της Primera Division. Με Γρανάδα η Μπαρτσελόνα.

«Δοκιμασίες» για τους Μαδριλένους
Το παιχνίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης στην έδρα της Σεβίλλης ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Primera Division. Οι γηπεδούχοι ένα εξαιρετικό σερί μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», καθώς η τελευταία φορά που έχασαν ήταν στις 9 Φεβρουαρίου 2014 και από τότε έχουν 15 νίκες και 5 ισοπαλίες. Από την πλευρά τους, οι «ροχιμπλάνκος» δείχνουν πως σταδιακά παίρνουν «τα πάνω» τους, με στόχο τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Έμερι καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους τραυματίες Μπέτο, Κόκε, Κριστόφορ, Εμπιά και Άσπας, ενώ ο Σιμεόνε δεν υπολογίζει τους τραυματίες Κόκε, Σαούλ και τον τιμωρημένο Σικέιρα.

Ενδιαφέρον είναι, επίσης, και το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ. Οι «μερένχες» κατάφεραν να ξεφύγουν ξανά στους 4 βαθμούς από την Μπαρτσελόνα, η οποία ηττήθηκε από τη Μάλαγα μέσα στο «Καμπ Νου», και πλέον επιθυμεί να κάνει ένα δυναμικό… comeback, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, το έργο της δεν θα είναι και τόσο εύκολο, αφού το «κίτρινο υποβρύχιο» δείχνει πως έχει επιστρέψει για τα καλά και έχει βλέψεις για το Europa League της επόμενης σεζόν. Ο Κάρλο Αντσελότι θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους Ράμος, Ροντρίγκες, Κεντίρα και Μόντριτς, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Τζόκιτςμ, Σοριάνο και ο Τσερίτσεφ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής (είναι δανεικός από τη Ρεάλ).

Πιο βατό έργο φαίνεται πως θα έχει η Μπαρτσελόνα, η οποία φιλοξενείται από την Γρανάδα. Οι «μπλαουγκράνα» μετά την ήττα από τη Μάλαγα κατάφερε να νικήσουν εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League και τώρα θέλουν να δείξουν πως η ήττα στο πρωτάθλημα ήταν μία «μικρή παρένθεση». Ο Λουίς Ενρίκε δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Πικέ και τους τραυματίες Βερμάλεν και Ντούγκλας.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 27/2

Εσπανιόλ - Κόρδοβα (21.45)

Σάββατο, 28/2

Γρανάδα - Μπαρτσελόνα (17.00)
Βαγιεκάνο - Λεβάντε (19.00)
Αλμερία - Λα Κορούνια (21.00)
Μάλαγα - Χετάφε (23.00)

Κυριακή, 29/2

Βαλένθια - Σοσιεδάδ (13.00)
Εϊμάρ - Αθλέτικ Μπιλμπάο (18.00)
Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης (20.00)
Ρεάλ - Βιγιαρεάλ (22.00)

Δευτέρα, 30/2
Θέλτα - Έλτσε (21.45)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική

Παρασκευή 6 Μαρτίου

Λεβάντε-Εϊμπαρ (21:45)

Σάββατο 7 Μαρτίου

Λα Κορούνια-Σεβίλλη (17:00)
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης (19:00)
Έλτσε-Αλμερία (21:00)
Γρανάδα-Μάλαγα (23:00)

Κυριακή 8 Μαρτίου

Μπαρτσελόνα-Ράγιο Βαγεκάνο (13:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ (18:00)
Βιγιαρεάλ-Θέλτα (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια (22:00)



Κόρντομπα-Χετάφε (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ικανοποίησε τη Μίντλεσμπρο ο Κυριαζής!!

Άκρως θετική κρίνεται η παρουσία του Αντώνη Κυριαζή από το διάστημα που δοκιμάστηκε ο νεαρός παίκτης στη Μίντλεσμπρο, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα φύγει από τώρα για την Αγγλία.

Ικανοποίησε τη Μίντλεσμπρο ο Κυριαζής

Ο 17χρονος επιθετικός της «Ένωσης» είχε δοκιμαστεί για μερικές ημέρες στον βρετανικό σύλλογο, ο οποίος εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα όσα έδειξε ο νεαρός παίκτης τη μία εβδομάδα που ήταν εκεί.

Μάλιστα, είχε παίξει και σε ένα φιλικό με τη Λιντς, όπου κατάφερε να σκοράρει και τα σχόλια για την αξία του ήταν άκρως κολακευτικά.

Η διοίκηση της «Μπόρο» φέρεται να έχει ενημερώσει ήδη την ΑΕΚ και τον Κυριαζή, για τον οποίο καλείται να δώσει ένα ποσό της τάξεως των 180.000 ευρώ που αντιστοιχεί στα «τροφεία» του.

Οι Άγγλοι περιμένουν την απάντηση της «ΑΕΚ», η οποία – σύμφωνα με τη SportDay – εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον νεαρό παίκτη, ο οποίος δείχνει έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η κοιλάδα στις φλόγες!!


Ντόρτμουντ και Σάλκε μπορεί να απέχουν πολύ από την κορυφή, αλλά το μεταξύ τους ντέρμπι δεν παύει να είναι αυτό που κλέβει τα βλέμματα στην 23η αγωνιστική της Bundesliga.

Η κοιλάδα στις φλόγες
Κάπως αλλιώς περίμεναν να τις βρει το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ Ντόρτμουντ και Σάλκε για την 23η αγωνιστική. Γιατί η μεν Μπορούσια παρά το νικηφόρο σερί της δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί από τις θέσεις του υποβιβασμού ούτε πλησιάσει σε αυτές της Ευρώπης, οι δε «βασιλικοί μπλε» πασχίζουν να κρατηθούν στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετρά τρεις σερί νίκες και απέχει μόλις δέκα βαθμούς από τη μεγάλη της αντίπαλο που στρογγυλοκάθεται στην τέταρτη θέση. Ντουρμ, Πίστσεκ και Γκρόσκροϊτς θα λείψουν από τους γηπεδούχους, ενώ από τους φιλοξενούμενους πολλοί περισσότεροι: Ντράξλερ, Φαρφάν, Μάτιπ, Ουτσίντα, Ομπάσι, Φέρμαν, Κολάσινατς και Γκορέτσκα.

Η πρωτοπόρος Μπάγερν στον αγώνα με τον οποίο ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής υποδέχεται την Κολωνία με τον Μπενατιά να προστίθεται στο απουσιολόγιο του Γκουαρντιόλα δίπλα στους Λαμ, Μαρτίνεθ και Τιάγκο.

Η Βόλφσμπουργκ, που παραμένει στο -8 από την κορυφή, δοκιμάζεται στη Βρέμη απέναντι στη Βέρντερ που μετά από ένα σερί πέντε νικών την περασμένη αγωνιστική ήρθε ισόπαλη με τη Σάλκε στη «Φέλτινς Αρένα».

Η Λεβερκούζεν στον απόηχο του θριάμβου επί της Ατλέτικο αντιμετωπίζουν τη Φράιμπουργκ ψάχνοντας την πρώτη της νίκη μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα που την έριξαν στην έκτη θέση, ενώ η Γκλάντμπαχ θέλει να παραμείνει σε τροχιά Champions League υποδεχόμενη την Πάντερμπορν.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27/2 (21:30)
Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία

Σάββατο 28/2 (16:30)
Ντόρτμουντ-Σάλκε
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ
Χόφενχαϊμ-Μάιντς
Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ
Ανόβερο-Στουτγκάρδη
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο (19:30)

Κυριακή 29/2
Γκλάντμπαχ-Πάντερμπορν (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)

Παρασκευή 6/3 (21:30)
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου

Σάββατο 7/3 (16:30)
Σάλκε-Χόφενχαϊμ
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο-Ντόρτμουντ
Μάιντς-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 8/3
Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Πάντερμπορν-Λεβερκούζεν (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για «άσο» η ΑΕΚ!!

Την απόφαση ενίσχυσης με έναν πλέι μέικερ πήραν στην ΑΕΚ. Σύντομα οι εξελίξεις με τον εκλεκτό του Ντράγκαν Σάκοτα.

Πάει για «άσο» η ΑΕΚ

Οι στόχοι έχουν εντοπιστεί και πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα πρόκειται για παίκτη με μεγάλο όνομα, τύπου Μενσά-Μπονσού, Χέρστον ή Ίνγκλις, αλλά για παίκτη με δεδομένη ποιότητα που θα βοηθήσει στο οργανωτικό κομμάτι. Φήμες κάνουν λόγο για Αμερικανό γκαρντ που παίζει σε ομάδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Εφόσον υπάρξει προσθήκη ξένου γκαρντ, δεν θα υπάρχει θέση στο ρόστερ για τον ο Γκάρετ Γουίλιαμσον (που ούτως ή άλλως έπαιζε ελάχιστα πλέον), καθώς οι άλλες πέντε θέσεις ξένων είναι… ρεζερβέ. Στόχος είναι η μεταγραφή να ολοκληρωθεί γρήγορα, ει δυνατόν για να αγωνιστεί στο κρίσιμο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα στην Πάτρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με Πόι στο… Βικελίδης της Δράμας!

Περισσότεροι από 4.000 οπαδοί του Άρη θα βρεθούν στη Δράμα, όπου την Κυριακή η ομάδα τους αντιμετωπίζει την τοπική Δόξα και αναμένεται να επιστρέψει ο Μάουρο Πόι.

Με Πόι στο… Βικελίδης της Δράμας
Οι θύρες 5 και 6 του γηπέδου της Δράμας, χωρητικότητας 3.000 θέσεων έχουν παραχωρηθεί από τη διοίκηση της Δόξας Δράμας για τις ανάγκες των οπαδών του Αρη που θα ταξιδέψουν για τον αγώνα της Κυριακής.

Ωστόσο, θεωρείται ότι στο γήπεδο θα δώσουν το «παρών» ακόμη περισσότεροι και έτσι ο συνολικός αριθμός θα φτάσει κοντά στις 4.000.

Εν τω μεταξύ, στη διάθεση του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς τέθηκε ο Μάουρο Πόι, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο και αγωνιστεί στην κορυφή της «κίτρινης» επίθεσης μαζί με τον Αντώνη Καπνίδη.

Παράλληλα, για τη θέση στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής – όπου θα απουσιάζει ο τιμωρημένος Σουνάς – βασικοί υποψήφιοι είναι ο Νάκας και ο Παπαδόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σήμερα τα σπουδαία για Ρόουζ!

Μέσα στη μέρα θα χειρουργηθεί ο Ντέρικ Ρόουζ μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο. Ελπίδες για απουσία μόλις ενάμιση μήνα του ηγέτη των Μπουλς.

Σήμερα τα σπουδαία για Ρόουζ
Ημέρα… κρίσης η σημερινή για τον Ντέρικ Ρόουζ. Ο ηγέτης των Μπουλς θα υποβληθεί σε επέμβαση στο δεξί γόνατο μετά τον τελευταίο τραυματισμό του. Στον 26χρονο άσο θα γίνει μηνισκεκτομή, μια επέμβαση που προβλέπει την αφαίρεση μέρους ή όλου του μηνίσκου. Αν η ρήξη είναι μικρή, ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει στη δράση ακόμη και μέσα σε ενάμιση μήνα. Όπως ανακοινώθηκε από τους Μπουλς, σαφής πρόγνωση για το πότε θα επανέλθει ο Ρόουζ στα παρκέ θα υπάρχει μετά τη διαδικασία.

Ο MVP της σεζόν 2010/11 έχει καταταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς την τελευταία τριετία. Το κακό άρχισε στον πρώτο αγώνα των play offs του 2012 απέναντι στους Σίξερς, όταν υπέστη ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο, με αποτέλεσμα να χάσει όλη την επόμενη περίοδο. Πέρσι έπαιξε μόλις δέκα ματς, μέχρι ένας νέος τραυματισμός, ίδιος με τον τωρινό καθώς ήταν στο δεξί γόνατο, να τον θέσει νοκ άουτ. Φέτος έχει απουσιάσει σποραδικά από κάποια παιχνίδια, αλλά έδειχνε να έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα και να βρίσκει τον εαυτό του έχοντας 18,6 πόντους, 5 ασίστ και 3,1 ριμπάουντ σε 31 λεπτά κατά μέσο όρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έφυγε» ο πρωτοπόρος Λόιντ!!

Το θάνατο του πρώτου μαύρου παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ, Ερλ Λόιντ, θρηνεί το αμερικανικό μπάσκετ.

«Έφυγε» ο πρωτοπόρος Λόιντ

Ο εκλιπών, που αποτέλεσε έναν πρωτοπόρο για την εποχή του, έκανε ντεμπούτο στη λίγκα το 1950 με τους Γουάσινγκτον Κάπιταλς, ενώ λίγες μέρες μετά τον ακολούθησαν οι Σουίτγουοτερ Κλίφτον και Τσακ Κούπερ.

«Όταν πάτησε στο παρκέ, αυτός ο άνθρωπος κέρδισε μια θέση στην ιστορία του κινήματος για τα κοινωνικά δικαιώματα και άνοιξε το δρόμο για την ισότητα στην Αμερική», ανέφερε ο Μπράιαν Χέμπχιλ, κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια, τόπου καταγωγής του Ερλ Λόιντ.

Ο τελευταίος κατέκτησε το 1955 τον τίτλο με τους Σίρακιους Νάσιοναλς, τον πρώτο που πανηγύρισε μαύρος στο ΝΒΑ, μαζί με τον συμπαίκτη του, Τζιμ Τάκερ. Σε 560 παιχνίδια είχε 8,4 πόντους και 6,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο παίζοντας για εννιά σεζόν σε Γουάσινγκτον, Σίρακιους και Ντιτρόιτ, ενώ έχασε ολόκληρη τη σεζόν 1951/52 λόγω κατάταξης στο στρατό. Τη σεζόν 1971/72 ήταν προπονητής στο Ντιτρόιτ με ρεκόρ 22-55, ενώ κάθισε στον πάγκο της ομάδας και για εννιά ματς τη σεζόν 1972/73. Το 2003 εισήχθη στο Hall of Fame ως ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του ΝΒΑ όπως είναι σήμερα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωρούν τα… δεσίματα!!

Τις επαφές με ποδοσφαιριστές που επιθυμεί να τους διατηρήσει στο ρόστερ της και την επόμενη σεζόν έχει αρχίσει η διοίκηση της Κέρκυρας.

Προχωρούν τα… δεσίματα
Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της Κέρκυρας όσον αφορά την παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκας, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται εννιά βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και μόνο με… αυτοκτονία θα μπορούσε να πέσει στη Β’ Εθνική.

Αυτό φαίνεται πως σκέφτεται και η διοίκηση του συλλόγου, η οποία μετά την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Σέτκους, ετοιμάζει τις επόμενες συζητήσεις με άλλους ποδοσφαιριστές.

Ο λόγος για τους Καϊκούτ, Ντιόγκο και Ντιμιτρόφσκι, οι οποίοι αναμένεται το επόμενο δεκαήμερο να κληθούν για να υπάρξουν οι σχετικές επαφές και να παραμείνουν «Φαίακες».
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ… στο περίμενε!

Αναμονή στην ΑΕΚ για το αν θα γίνει ο αγώνας Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα, αλλά και την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης για το γήπεδο. Βγάζει αποστολή για Επισκοπή ο Δέλλας.

ΑΕΚ… στο περίμενε
Σε αναμονή για δύο «καυτά» ζητήματα βρίσκεται η ΑΕΚ. Αφενός μεν για τον ορισμό του αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό κι αφετέρου για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο πρώτο «μέτωπο», η απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει χθες τους τρεις άλλους προημιτελικούς για την ερχόμενη εβδομάδα, μαρτυρά πως δεν υπάρχει απαγόρευση για τους αγώνες του θεσμού από την κυβέρνηση, ενώ από τη στιγμή που δεν θα γίνουν αγώνες πρωταθλήματος, δεν υπάρχει κώλυμα να αγωνιστεί και ο Ολυμπιακός που υπό κανονικές συνθήκες θα έπαιζε τη Δευτέρα με τον Αστέρα Τρίπολης για τη Super League.

Ωστόσο επειδή ο βαθμός «επικινδυνότητας» σε ένα ΑΕΚ-Ολυμπιακός είναι πολύ μεγαλύτερος από τα άλλα τρία ζευγάρια των «8» (Πανιώνιος-Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης-Χανιά και Skoda Ξάνθη-ΟΦΗ), είναι αμφίβολο αν θα επιτραπεί η διεξαγωγή του. Η πλευρά της ΑΕΚ περιμένει σήμερα οριστική ενημέρωση επί του θέματος, καθώς αν τελικά οριστεί ο αγώνας για την Τετάρτη, θα πρέπει να εκδοθούν άμεσα τα εισιτήρια και να γίνουν οι απαιτούμενες συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, ενώ φυσικά θα επηρεαστεί και ο αγωνιστικός προγραμματισμός της ομάδας.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του γηπέδου, το προσεχές διάστημα θα είναι κρίσιμο. Το κλίμα από την πλευρά της κυβέρνησης δείχνει θετικό, ειδικά από τη στιγμή που έγινε η επαφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο, και στην ΑΕΚ περιμένουν πρόσκληση για να συζητήσουν όλοι μαζί, ώστε να βρεθεί μια λύση. Όλα αυτά κι ενώ στις 6 Μαρτίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή πολιτών και του Δήμου κατά του σχεδίου για την «Αγια-Σοφιά». Μέχρι τότε, οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν την άδεια από την πολεοδομία για να αρχίσουν τα βελτιωτικά έργα στο υπέδαφος του οικοπέδου και την περίφραξη του χώρου.

Ερωτηματικό ο Κορδέρο

Μετά τη σημερινή προπόνηση ο Τραϊανός Δέλλας θα ανακοινώσει την αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα της Κυριακής με την Επισκοπή στο Ρέθυμνο (15:00). Ερωτηματικό αποτελεί αν θα βρίσκεται σε αυτή ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, που προπονείται εδώ και μέρες κανονικά, αλλά είχε κριθεί ανέτοιμος στα προηγούμενα ματς. Λογικά στην Αθήνα θα μείνει ο προερχόμενος από δύο θλάσεις Άλεξ Ντακόλ, παρότι κι αυτός είναι πλέον 100% υγιής, ενώ σίγουρα εκτός είναι ο Ιβάν Μπρέσεβιτς, που την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη, θα υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο και θα χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε δύο «μέτωπα» ο ΟΦΗ!

Το θέμα της έκδοσης των 9+3 δελτίων του ΟΦΗ από την ΕΠΟ και το κρίσιμο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας που κρίνει την τύχη της ομάδας βρίσκονται στο προσκήνιο για τους Κρητικούς.

Σε δύο «μέτωπα» ο ΟΦΗ
Την ύστατη προσπάθεια για να παλέψει για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα επιχειρεί ο ΟΦΗ, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει το βλέμμα του σε δύο… μέτωπα.

Το ένα είναι στην ΕΠΟ και αφορά το «σίριαλ» της έκδοσης των δελτίων των εννέα ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τον Γενάρη, αφού η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να τα εκδώσει, αν δεν εξοφληθούν οι Βλόνταρτσκικ, Γκέρμπερ, Βάντο και Μπόντορ.

Οι Κρητικοί κάνουν λόγο για εμπαιγμό, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν τελικά θα καταβάλουν τα χρήματα που απαιτούνται για να μπορέσει επιτέλους ο Νίκος Αναστόπουλος να υπολογίζει σε αυτούς τους εννέα ποδοσφαιριστές.

Το άλλο (μέτωπο) είναι το προσεχές Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, όπου θα γίνει συζήτηση για τις ποινές που επιβλήθηκαν στην ομάδα λόγω οφειλών.

Σύμφωνα με τη SportDay, θα συζητηθεί το αν γίνεται να επιστραφούν οι 4 βαθμοί που αφαιρέθηκαν για τις οφειλές στους Ζόρντι και Χόρχε Λόπεθ, αλλά και το αν υπάρχει περίπτωση ορισμού του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Στον ΟΦΗ ελπίζουν ότι η Λίγκα θα εκτιμήσει την προσπάθειά τους να έρθουν σε συμβιβασμό με τους παίκτες και θα ικανοποιήσει το αίτημά τους για επιστροφή των βαθμών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοινές οι θέσεις ΠΑΟΚ-Κοντονή!!

Αρκετά είναι τα κοινά σημεία των εξαγγελιών του Σταύρου Κοντονή με τα όσα έχει προτείνει κατά καιρούς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάτι που προκαλεί την ικανοποίηση του «Δικεφάλου του Βορρά».

Κοινές οι θέσεις ΠΑΟΚ-Κοντονή
Θετικά αντιμετωπίζουν στον ΠΑΟΚ τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για την πάταξη της βίας και την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα.

Σύμφωνα με το Goal News, στον «Δικέφαλο του Βορρά» θεωρούν ότι ο Υφυπουργός πρεσβεύει τις προτάσεις που εδώ και αρκετό καιρό έχει προτείνει ο σύλλογος.

Μία από αυτές είναι πως πρέπει να τρέξουν οι δικαστικές υποθέσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, και τις αλλαγές που προτείνει σε επίπεδο οργάνωσης και την λειτουργία της ΕΠΟ, χωρίς να θίγεται το «αυτοδιοίκητο» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Κοντονής θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να ζητά συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ με τον Αλέξη Τσίπρα για να μπορέσουν να προχωρήσουν άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι Θεσσαλονικείς υποστηρίζουν:

«Ο Σαββίδης δεν θέλει να συναντηθεί και να γνωριστεί με τους παράγοντες των άλλων ομάδων. Αυτό που θέλει είναι να δεσμευτούν όλοι σε συγκεκριμένα μέτρα για να την εξυγίανση του ποδοσφαίρου κάτω από την επίβλεψη της Πολιτείας».

«Κολλάει» στον Αναστασιάδη ο νέος τεχνικός διευθυντής

Το θέμα του νέου τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ παραμένει στο προσκήνιο, αφού πρόκειται για ένα πόστο με αρκετές αρμοδιότητες και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Σύμφωνα με τη «Live Sport», θα μπορούσε ο Γιώργος Γεωργιάδης να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, αλλά θα υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις του με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Παντελή Κωνσταντινίδη που έχει παραγκωνιστεί από τον Έλληνα τεχνικό.

Έτσι αυτή τη στιγμή μέσα στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορέσει να διαδεχθεί τον Βρύζα, ο οποίος δεν αποκλείεται να καταθέσει την άποψή του για τον διάδοχο του που θα μπορέσει να κάνει ό,τι εκείνος έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οργή ναι, έκπληξη όχι!!

Έντονη η δυσαρέσκεια στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την ποινή. Ανοιχτό το ενδεχόμενο έφεσης. Κάλεσμα από οπαδούς στη διοίκηση να πάρει την ομάδα από το πρωτάθλημα. Τι σχεδιάζουν στην ΠΑΕ.

Οργή ναι, έκπληξη όχι

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά μπαίνει «ταφόπλακα» στις ελπίδες για πρωτάθλημα που δημιουργήθηκαν στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη του στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού. Η διαφορά επανήλθε στους έξι βαθμούς, ενώ οι «πράσινοι» θα δώσουν δύο δύσκολα παιχνίδια, με ΠΑΟΚ και Αστέρα, χωρίς κόσμο. Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη και δεν λείπουν εκείνοι που ζητούν από τη διοίκηση της ΠΑΕ να πάρει την ομάδα και να φύγει από το πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν φαντάζει πιθανό, εκτός των άλλων και γιατί οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές, τόσο αγωνιστικά με τον υποβιβασμό της ομάδας στη Football League, όσο και οικονομικά.

Η διοίκηση της ΠΑΕ για την ώρα κρατά μια ήπια στάση, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή λιτή, αλλά με νόημα ανακοίνωση («Η απόφαση μάς θλίβει και είναι άδικη. Μέσα από τις δυσκολίες θα φτάσουμε στα άστρα»). Προφανώς οι «πράσινοι» ελπίζουν πως μετά τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης θα προχωρήσει η κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου για την οποία κάνουν οι ίδιοι λόγο εδώ και πολύ καιρό.

Μέχρι τότε, ο Παναθηναϊκός οφείλει να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες έχει στο πρωτάθλημα (όταν ή… αν ξεκινήσει αυτό) και να διεκδικήσει την πρωτιά στα play offs για να παίξει στα προκριματικά του Champions League. Σε αυτό θα εστιάσει και ο Γιάννης Αναστασίου, που έχει το πιο δύσκολο έργο πλέον, μιας και οι παίκτες της ομάδας του είναι… ξενερωμένοι με την αφαίρεση βαθμών και τη στέρηση της δυνατότητας να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Εν αρχή έχει προγραμματιστεί φιλικό με τον Πανιώνιο το μεσημέρι του Σαββάτου για να διατηρηθεί η ομάδα σε εγρήγορση για όσο καιρό δεν υπάρχει δράση.

Επαφές με οπαδούς

Πέρα από τα όσα καταγγέλλονται από πλευράς Παναθηναϊκού για «σάπιο» σύστημα στο χώρο του ποδοσφαίρου, δεν παραγνωρίζουν τις ευθύνες που έχει μια μερίδα οπαδών για τη χθεσινή τιμωρία. Ο Γιάννης Αλαφούζος το προσεχές διάστημα θα έχει επαφές με τον κόσμο και ειδικά τους οργανωμένους ζητώντας να αποφευχθούν στο εξής οι ακρότητες και να προστατέψουν οι ίδιοι οι φίλοι του «τριφυλλιού» την ομάδα τους από όσους της κάνουν κακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο κορυφαίος νίκησε τους κορυφαίους!!

Δεν νικά πάντα η καλύτερη ομάδα… Οι Καβαλίερς με τον Λεμπρόν Τζέιμς να κάνει όργια με 42 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ επικράτησαν των Ουόριορς που διατηρούν πάντως το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Ο κορυφαίος νίκησε τους κορυφαίους
Θα μπορούσε, κάλλιστα, να ήταν μια σκηνή από τα «προσεχώς» σε έναν τελικό ΝΒΑ. Οι Καβαλίερς επικράτησαν 110-99 των Ουόριορς στο Κλίβελαντ με τον Λεμπρόν Τζέιμς να μετατρέπει τον αγώνα σε προσωπική του παράσταση. Ο «βασιλιάς» είχε 42 πόντους, με 8/11 βολές, 11/16 δίποντα και 4/9 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και 5 λάθη σε 36:12.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ και ο Κέβιν Λοβ αποτέλεσαν καλά στηρίγματα με 24 και 16 πόντους αντίστοιχα για τους «ιππότες» που μετρούν 18 νίκες στα 20 τελευταία ματς. Την ίδια ώρα οι ηγέτες των «πολεμιστών», που διατηρούν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (44-11), βρέθηκαν σε μέτρια μέρα. Ο Στεφ Κάρι, πρώτος υποψήφιος για το βραβείο του MVP, είχε 18 πόντους με 5/17 σουτ, ενώ ο Κλέι Τόμπσον έμεινε στους 13 πόντους με 5/13.

Δωδεκάλεπτα: 32-33, 61-56, 90-78, 110-99.

Καβαλίερς (37-22): Τζέιμς 42 (11 ριμπ.), Ίρβινγκ 24, Λοβ 16, Τόμπσον 12, Μοζγκόφ 10 (10 ριμπ.), Σμιθ 4, Ντελαβεντόβα 2, Σάμπερτ, Πέρκινς, Μίλερ, Χάρις, Τζόουνς, Χέιγουντ.

Ουόριορς (44-11): Λι 19, Κάρι 18, Γκριν 13, Μπαρνς 11, Ιγκουοντάλα 9, Μπόγκουτ 6, Μπαρμπόσα 5, Χόλιντεϊ 2, Σπέιτς, Λίβινγκστον.

Το δεύτερο συνεχές τριπλ-νταμπλ και τέταρτο φετινό του Ράσελ Γουέστμπρουκ, που είχε 39 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ, δεν αρκούσε στη Θάντερ. Χωρίς και πάλι τον τραυματία Κέβιν Ντουράντ, λύγισε στην παράταση με 117-113 από τους Σανς και ίσως αυτή η ήττα να αποδειχτεί καταδικαστική για την προσπάθεια που κάνει να προλάβει τα play offs. Ο Μαρκίφ Μόρις και ο Έρικ Μπλέντσο με 29 και 28 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από τους νικητές.

Δωδεκάλεπτα: 25-15, 53-48, 86-81, 109-109, (πρτ) 117-113

Σανς (31-28): Μαρκίφ Μόρις 29 (11 ριμπ.), Μπλέντσο 28 (13 ριμπ.), Νάιτ 15, Λεν 12 (11 ριμπ.), Τάκερ 12, Μάρκους Μόρις 11, Ράιτ 4, Μπάρον 4, Γκριν 2.

Θάντερ (32-26): Γουέστμπρουκ 39 (14 ριμπ., 11 ασίστ), Καντέρ 18, Γουέιτερς 16, Ιμπάκα 13, Όγκουστιν 13, Σίνγκλερ 7, Μόροου 5, Κόλισον 2, ΜακΓκάρι, Ρόμπερσον.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα λένε διοίκηση - Περέιρα!

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League, με τη διοίκηση και τον Βίτορ Περέιρα να συζητούν εντός της ημέρας.

Τα λένε διοίκηση - Περέιρα
Έντονη είναι η στεναχώρια και η πικρία στον Ολυμπιακό για τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε η ομάδα από τη συνέχεια του Europa League, ύστερα από τη χθεσινή ισοπαλία (2-2) με την Ντνίπρο στο Καραϊσκάκη.

Οι Πειραιώτες καλούνται να ανασυνταχθούν από σήμερα κιόλας, αφού πρέπει να συνεχίσουν και να πάρουν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας για να θεωρηθεί επιτυχημένη (εν μέρει) η χρονιά.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο γνωρίζουν πως δεν πρέπει να συζητήσουν άλλο αυτό το αποτέλεσμα, όμως πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσουν να πάρουν το νταμπλ.

Για αυτό τον λόγο, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση σήμερα ανάμεσα στη διοίκηση και τον Βίτορ Περέιρα, ίσως και με παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο λόγος δεν είναι απλά για να αποδοθούν ευθύνες, αλλά για να συζητήσουν τα πάντα για την «επόμενη μέρα» της ομάδας και το πώς δεν θα χαθεί η φετινή χρονιά.

Μάλιστα, κάποιοι χαρακτηρίζουν κομβική αυτή τη συνάντηση, καθώς θα καθοριστούν οι στόχοι για την τρέχουσα σεζόν και ίσως να γίνει μία κουβέντα και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Να τα’ χει 400 και στα… 500!

Στον αγώνα με τον οποίο συμπληρώνει 500 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Ολυμπιακός καλείται στο ΣΕΦ να μην ξεγελαστεί από τη θέση της ουραγού Μάλαγα και να παραμείνει πρώτος.

Να τα’ χει 400 και στα… 500
Ο πρώτος του γύρος στο Top 16 ήταν σχεδόν… τέλειος. Ο Ολυμπιακός είναι σε τροχιά όχι απλώς πρόκρισης, αλλά και εξασφάλισης πλεονεκτήματος έδρας στα play offs, αλλά για να μην παρεκκλίνει της πορείας του καλείται να είναι αντίστοιχα ισχυρός και στο δεύτερο μισό του «μαραθωνίου».

Η αρχή γίνεται απόψε στο ΣΕΦ με την αναμέτρηση απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Μπορεί να πρόκειται για έναν αγώνα του πρώτου με τον τελευταίο, αλλά η βαθμολογική θέση των Ανδαλουσιανών ουδόλως (πρέπει να) προκαλεί εφησυχασμό στους «ερυθρόλευκους». Άλλωστε πρόκειται για την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος, με μόλις τρεις ήττες σε 21 ματς στην πιο ανταγωνιστική λίγκα της Ευρώπης, αλλά και μια ομάδα που παρότι είναι τελευταία, ήταν ανταγωνιστική σχεδόν σε όλα της τα παιχνίδια μέχρι τώρα, ακόμη και απέναντι στον ίδιο τον Ολυμπιακό στη Μάλαγα.

Όχι ότι χρειάζεται έξτρα κίνητρο, αλλά ένα επιπλέον λόγος για νίκη είναι ο εορτασμός 500 αγώνων του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Οι Πειραιώτες θέλουν την 308η νίκη τους για να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους να βρεθούν για ένατη φορά σε Final Four και-γιατί όχι;-να διεκδικήσουν για τέταρτη φορά την κορυφή της Ευρώπης.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Γιώργος Πρίντεζης αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά παρά τις ενοχλήσεις στο στομάχι, ενώ διαθέσιμος θα είναι για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα και ο νεοαποκτηθείς Δημήτρης Τσαϊρέλης. Αντίθετα εκτός μάχης είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης με μια θλάση κάτω από τα πλευρά. Ο Δημήτρης Αγραβάνης έβγαλε το γύψο, αλλά είναι ανέτοιμος, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου περιμένει το… σύνθημα για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Στον αντίποδα δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και ο Ζοάν Πλάθα ελπίζει σε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο από την ομάδα του, αν και το τρένο για τα προημιτελικά δείχνει να έχει ήδη αναχωρήσει.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Ρετζέπ Ανκαραλί (Τουρκία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Πάολο Ταουρίνο (Ιταλία).

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Της έχει πάρει τον αέρα

Η παράδοση είναι υπέρ του Ολυμπιακού, που μετρά 13 νίκες σε 17 ματς απέναντι στη Μάλαγα, ενώ είναι αήττητος σε οκτώ ματς στην έδρα του και μετρά πέντε σερί νίκες. Αναλυτικά:

29/11/1995: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 82-59 (Προημιτελικά)
24/01/1996: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 76-77 (Προημιτελικά)
31/10/2001: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 86-79 (Πρώτη Φάση)
16/01/2002: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 81-80 (Πρώτη Φάση)
22/02/2006: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 87-84 (Top 16)
14/03/2006: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 75-87 (Top 16)
30/10/2008: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 83-72 (Πρώτη Φάση)
10/12/2008: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 60-56 (Πρώτη Φάση)
28/10/2009: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 86-68 (Πρώτη Φάση)
10/12/2009: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 89-68 (Πρώτη Φάση)
03/11/2010: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 93-66 (Πρώτη Φάση)
09/12/2010: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 76-74 (Πρώτη Φάση)
18/10/2013: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 69-61 (Πρώτη Φάση)
22/11/2013: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 74-82 (Πρώτη Φάση)
30/01/2014: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 73-55 (Top 16)
27/03/2014: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 63-80 (Top 16)
02/01/2015: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 61-69 (Top 16)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Ζαλγκίρις Κάουνας-Γαλατάσαραϊ 72-59
Ρεάλ Μαδρίτης-Ερυθρός Αστέρας 85-61
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 73-71
Μπαρτσελόνα-Άλμπα Βερολίνου (27/2, 21:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 7-1, Μακάμπι 6-2, Παναθηναϊκός 5-3, Μπαρτσελόνα 4-3, Άλμπα 3-4, Ζαλγκίρις 3-5, Γαλατάσαραϊ 2-6, Ερυθρός Αστέρας 1-7.

Στ’ Όμιλος
Νίζνι-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 76-85
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (27/2, 19:00)
Αναντολού Εφές-Λαμποράλ Κούτσα (27/2, 21:00)
Ολυμπιακός-Ουνικάχα Μάλαγα (27/2, 21:45)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 6-1, Ολυμπιακός 6-1, Φενέρ 5-2, Εφές 4-3, Λαμποράλ 3-4, Νίζνι 2-6, Αρμάνι 2-6, Ουνικάχα 1-6. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δύο ασίστ ο Ροναλντίνιο στην 5αρα της Κερετάρο! (video)

Την σφραγίδα του μεγάλου της αστέρα Ροναλντίνιο είχε ο θρίαμβος 5-0 της Κερετάρο επί της  Σάντος στο πλαίσιο του κυπέλλου στο Μεξικό.
Ο Βραζιλιάνος ήταν αρχικά αυτός που με μακρινή μπαλιά έδωσε τη δυνατότητα στον  Πατρίσιο Ρούμπιο να ανοίξει το σκορ  στο 15’ με ωραίο ενέργεια και σουτ.
Και 11 λεπτά αργότερα πάλι από τα πόδια του 33χρονου άσου προήλθε και το 2ο γκολ των γηπεδούχων που σημείωσε με δυνατή κεφαλιά  ο Μάριο Ουμπέρτο  Οσούνα. Ακολούθησαν άλλα τρία γκολ για την Κερετάρο με σκόρερ τους Ορμπελίν Πινέδα (45’), Ρούμπιο (49’) και Οσούνα (83’) για να  φθάσει στην επιβλητική της νίκη.




*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ντεμπούτο με νικητήριο γκολ για Οσβάλντο!! (videos)

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς του Κόπα Λιμπερτοδόρες πέτυχε η Μπόκα Τζούνιορς με 2-1 επί των Μοντεβιδέο Ουόντερερς.
Μάλιστα, στο 43ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ο Ιταλός διεθνής Ντάνι Οσβάλντο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τους «χεϊνέσες». Από την πλευρά της, η Ιντερνασιονάλ κέρδισε την Ουνιβερσιδάδ με 3-1, ενώ σε άλλο σημερινό ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής η Παλεστίνο επιβλήθηκε της Ζαμόρα με 1-0. Τέλος, ο Ουίλσον Μορέλο πέτυχε και τα τρία γκολ της Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε στο 3-1 με την Κόλο Κόλο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ιντερνασιονάλ – Ουνιβερσιδάδ 3-1
Μπόκα Τζούνιορς – Μοντεβιδέο Ουόντερερς 2-1
Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε – Κόλο Κόλο 3-1
Ζαμόρα – Παλεστίνο 0-1
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 6 (2 αγ.), Κόλο Κόλο (Χιλή) 3 (2 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 3 (2 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 0 (2 αγ.).
2ος όμιλος: Σάο Πάολο (Βραζιλία) 3 (2 αγ.), Κορίνθιανς (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (2 αγ.).
3ος όμιλος: Μινέιρο Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα) 1 (1 αγ.), Ουρακάν (Αργεντινή) 1 (1 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 1 (1 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) 1 (1 αγ.).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ) 6 (2 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 3 (2 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 3 (2 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) 0 (2 αγ.).
5ος όμιλος: Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 6 (2 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 3 (2 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 3 (2 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (2 αγ.).
6ος όμιλος: Τίγκρες (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 3 (1 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 0 (1 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 0 (1 αγ.).
7ος όμιλος: Εστουντιάντες (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 1 (1 αγ.), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 1 (1 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 0 (1 αγ.).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 6 (2 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 2 (2 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 1 (2 αγ.) Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 1 (2 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».










*Πηγή: onsports.gr*

CONCACAF Champions League: Θρίαμβος για Αλαχουελένσε!! (video)

Ευρύ 5-2 σημείωσε η Αλαχουελένσε στον πρώτο προημιτελικό του CONCACAF Champions League με την Ντι Σι Γιουνάιτεντ.
Το σκορ άνοιξε στο 15ο λεπτό με πέναλτι ο Κοσταρικανός διεθνής Αριέλ Ροντρίγκεζ, ενώ συνολικά ξεχώρισε ο Χοσέ Γκιγέρμο Ορτίζ με δύο γκολ. Από ένα γκολ πέτυχαν οι Τζοάν Βενέγκας και Τζόναθαν Μακ Ντόναλντ, ενώ για τον σύλλογο του MLS μείωσε σε 2-1 ο Φαμπιάν Εσπιντόλα στο 24ο λεπτό και σε 4-2 ο Στιβ Μπίρνμπαουμ στο 88ο.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Προημιτελικοί
1-Πατσούκα (Μεξικό) – Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) 2-2 & 03/03
2-Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) – Ντι Σι Γιουνάιτεντ (ΗΠΑ) 5-2 & 04/03
3-Ολίμπια (Ονδούρα) – Ερεντιάνο (Κόστα Ρίκα) 1-1 & 05/03
4-Σαπρίσα (Κόστα Ρίκα) – Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό) 0-3 & 04/03
Ημιτελικοί (17-19/03 & 07/09/04)
5-Νικητές 1-2
6-Νικητές 3-4
Τελικοί (22 & 29/04)
Νικητές 5-6




*Πηγή: onsports.gr*

Πες τα Πανόπουλε!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει τις “οι ΠΑΕ έχουμε την αποκλειστική ευθύνη για αυτό που συμβαίνει” δηλώσεις του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, και εξοργίζεται με την “εμείς δεν φταίμε σε τίποτα” στάση της ΕΠΟ.
Διαβάζεις τις προτάσεις που υπέβαλε χθες, δημοσίως αλλά και προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, η ΕΠΟ και βάζεις τα γέλια, με ένα ποδόσφαιρο που συνεχίζει την τέχνη της αποποίησης των ευθυνών, που κάνει το κορόιδο και ... τα ρίχνει στη διαιτησία (στον ρόλο της διαιτησίας είναι τούτη τη φορά η Αστυνομία) για όλες τις ήττες του. Κι ύστερα διαβάζεις τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος μίλησε δημοσίως με διάθεση να αναλάβει, ως ένας εκ των επιχειρηματιών που εδώ και δεκαετίες επιχειρεί στο ποδόσφαιρο, την ευθύνη που του αναλογεί. Κάνεις τη σύγκριση και καταλαβαίνεις ποιος κρύβεται και ποιος δεν ψάχνει να κρυφτεί πίσω από αόριστες προτάσεις για να ισχυριστεί ότι προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με την ελπίδα να την γλιτώσει.
“...άμεσα να τοποθετηθούν κάμερες όχι μόνο στις κερκίδες αλλά και στην φυσούνα, στα αποδυτήρια και όπου αλλού χρειάζεται, για να μπορεί να ελέγχει η αστυνομία. Όχι αφαίρεση βαθμών αλλά τιμωρίες της έδρας, κάτι που πονάει πιο πολύ κάθε σωματείο. Και το πιο βασικό: όλες οι γηπεδούχες ομάδες να είναι 100% υπεύθυνες για την ασφάλεια τις έδρας τους, με σεκιούριτι και όχι αστυνομία στο γήπεδο. Και έτσι κάθε ομάδα να διαφυλάττει τα του οίκου της και να προστατεύει αυτή την έδρα της χωρίς να μπορεί να ρίξει τις ευθύνες αλλού». Ολη η ουσία της υπόθεσης “βία στα γήπεδα της Superleague” μέσα σε μια παράγραφο από τον Πανόπουλο.
Διαβάστε και τον επίλογό του, σε μια δημόσια τοποθέτηση μέσα από το Πρώτο Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας: “Θα διαφωνήσω με αυτό που ανέφερε ο πρόεδρος της Superleague, o κ. Μποροβήλος για μερική ευθύνη των παραγόντων. Είμαι της άποψης πως την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο την έχουμε εμείς οι ΠΑΕ. Εμείς είμαστε αυτοί που το έχουμε σχεδιάσει. Καμία αστυνομία, καμία πολιτεία... Εμείς είμαστε οι μόνο υπαίτιοι για το επίπεδο και την ποιότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και κανένας άλλος”.
Ενας επιχειρηματίας που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας είπε μέσα σε μερικά λεπτά της ώρας όσα δεν λένε εδώ και δεκαετίες οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ. Μίλησε για την βία των αγωνιστικών χώρων και την αντικειμενικά μεγάλη, αν όχι αποκλειστική, ευθύνη των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, που γεμίζουν τον περιβάλλοντα χώρο του τερέν με ανθρώπους της επιλογής τους, οι οποίοι συνήθως είναι υπάλληλοι ή συνεργάτες της εταιρείας τους. Και έφερε την κουβέντα στο σημείο που καίει: βάλτε τις ΠΑΕ να έχουν την πλήρη ευθύνη της έδρας τους και τιμωρήστε τις πολύ αυστηρά για κάθε επεισόδιο βίας.
Εχουμε σπαταλήσει πολύ χρόνο σε μια προσπάθεια να αποδείξουμε τα αυτονόητα παρ' ότι έχουμε μπροστά μας το ζωντανό παράδειγμα της συμπεριφοράς των ίδιων οπαδών και των ίδιων εταιρειών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκεί, που τους πονάει και αγωνιστικά και οικονομικά, συμπεριφέρονται όλοι πολιτισμένα, οι πόρτες στις κερκίδες παραμένουν κλειδωμένες, οι φωτοβολίδες είτε εξαφανίζονται είτε δεν πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο, οι φυσούνες παραμένουν καθαρές, οι μπράβοι μένουν κρυμμένοι και δεν ανοίγει μύτη και οι αστυνομικοί απασχολούνται συνήθως μόνο με όσα συμβαίνουν έξω από τις κερκίδες. Είναι τόσο απλό. Αρκεί να υπάρξει η πρώτη κυβέρνηση που θα αναγκάσει το ποδόσφαιρο να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως το ανάγκασε η UEFA.
Το σημείωνα και χθες, τα είπαν όλα σε μια παράγραφο και οι αστυνομικοί, στον επίλογο της πρότασής τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υφυπουργό Αθλητισμού: ““...η Πολιτεία πρέπει να καταστήσει σαφή τη σθεναρή και κάθετη βούλησή της για την ισχύ και την επιβολή των νόμων. Γιατί αυτό που μέχρι σήμερα βιώνουμε είναι να ψηφίζονται νόμοι και να αναγγέλλονται μέτρα που ποτέ όμως δεν εφαρμόζονται, αφενός μεν λόγω της οικονομικής και όχι μόνο δύναμης όλων αυτών των μεγαλοπαραγόντων που ασχολούνται με τον επαγγελματικό αθλητισμό και αφετέρου, λόγω του πολιτικού κόστους, καθώς όλα αυτά τα πλήθη που ασπάζονται την ειδωλολατρία των γηπέδων είναι ταυτόχρονα και ψηφοφόροι-οπαδοί προς εκμετάλλευση”.

Γιατί ασχολείται ο Τσίπρας;
Σε μια συζήτηση που είχα το μεσημέρι με έναν εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων – πολιτικών αναλυτών, τον Παύλο Τσίμα τον άκουγα να με ρωτά περίπου ρητορικά: “πιστεύεις ότι τούτη τη στιγμή ο Τσίπρας, που ψάχνει λεφτά για να βγάλει τη χρονιά, που έχει κάθε μέρα την Μέρκελ και τον Σόιμπλε να τον προκαλούν με τις δηλώσεις τους, και ψάχνει τρόπο να διαχειριστεί την εσωτερική αντιπολίτευση, έχει χρόνο και μυαλό για να ασχοληθεί ουσιαστικά με το ποδόσφαιρο;”. Δεν ξέρω αν έχει μυαλό για αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Είδα όμως ότι σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών βρήκε τρόπο να διαθέσει χρόνο σε δύο διαφορετικά ραντεβού συνεργασίας με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Συνεπώς αν δεν έχει μυαλό, έχει τουλάχιστον την έγνοια να μας δείξει ότι ασχολείται. Στην πραγματικότητα λοιπόν η σχετική με τον Τσίπρα ερώτηση δεν είναι το αν έχει χρόνο και ενέργεια για τη μπάλα, αλλά η “γιατί ασχολείται;” ερώτηση. Αν ασχολείται επειδή θέλει να λύσει το πρόβλημα, πρόκειται πράγματι για την αρχή του τέλους. Διαφορετικά, αν ασχολείται μόνο για να φροντίσει να βεβαιωθεί ότι η κυβέρνησή του δεν θα κάνει το ... λάθος να κοντραριστεί με επιχειρηματικά συμφέροντα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπανάνα στον Ζερβίνιο!! (vid)

Ρατσιστικό επεισόδιο στο Ρότερνταμ, όπου οπαδοί της Φέγιενορντ πέταξαν μία πλαστική μπανάνα στον Ζερβίνιο!
Τα επεισόδια στο πρώτο ματς έκαναν το γύρο του κόσμου και στον επαναληπτικό οι οπαδοί της Φέγιενορντ έδωσαν ακόμη μία αιτία, για να κάνει μία σκηνή το ίδιο. Ο Ζερβίνιο έκανε την κούρσα στο 38' και οι Ολλανδοί του πέταξαν μία πλαστική μπανάνα από τις εξέδρες! Το ματς με την Ρόμα διεκόπη για περισσότερο από ένα λεπτό, πριν ο διαιτητής δώσει ξανά την εντολή για να ξεκινήσει...




*Πηγή: gazzetta.gr*

«Κλώτσησε» τις ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός, «χρυσάφι» το +7!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Γιάνκοβιτς που από ωραίος έγινε μοιραίος, τον Παναθηναϊκό που έχασε στις λεπτομέρειες και το +7 του πρώτου αγώνα με τη Μακάμπι που μπορεί να αποδειχτεί χρυσάφι.
Αυτό είναι βλέπετε και το ωραίο στον αθλητισμό. Αυτόν που κάνει ήρωα τέσσερις μέρες πριν, να τον κάνει μοιραίο τέσσερις μέρες μετά. Την Κυριακή στην Πυλαία ο Βλάντο έβαζε το δύσκολο, αυτή τη φορά στο Τελ Αβίν έχανε το εύκολο κι επειδή οι νίκες και οι ήττες γράφονται από τις «στιγμές», το όνειρο του Παναθηναϊκού για «διπλό» στο Τελ Αβίβ «πάγωσε» οριστικά μετά το χαμένο λέι απ του Γιάνκοβιτς λίγο πριν από το φινάλε.
Το χαμόγελο του Ιβάνοβιτς στον πάγκο, τύπου «αυτά δεν χάνονται» και η αντίδραση του Γιάνκοβιτς που χτυπούσε με τα χέρια του το παρκέ, ήταν ενδεικτικά της «στιγμής» και το κοντράστ συναισθημάτων σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή αποτελεί την απόδειξη για το τι είδους συναισθήματα μπορεί να χαρίσει ο αθλητισμός.
Ο Γιάνκοβιτς λοιπόν... του 'κατσε να χάσει την τελευταία ευκαιρία στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός απώλεσε δεκάδες άλλες μέχρι να φτάσουμε στη φάση του Βλάντο. Οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές για να «κλέψουν» οι «πράσινοι» το ματς από τη Μακάμπι, αλλά ήταν σαφές πως κάτι τους έλειπε στα κρίσιμα σημεία. Ενα δίλεπτο του Διαμαντίδη, δύο παραπάνω αμυντικά ριμπάουντ, δύο καλάθια από κάποιον παίκτη, πλην του Παππά και του Γιάνκοβιτς; Κάτι απ' αυτά να είχε ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πάρει το διπλό στο Τελ Αβίβ.
Η ελληνική ομάδα είχε δύο πρόσωπα στο ματς. Αυτό του πρώτου ημιχρόνου που παρασύρθηκε άνευ λόγου και αιτίας από τον ρυθμό της Μακάμπι, κι αυτό του δεύτερου που ήταν πολύ πιο κοντά στη λογική που απαιτείται για να πετύχεις «διπλό» στο τελ ΑΒίβ. Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε ένα ολόκληρο 20λεπτο... χορεύοντας στους ρυθμούς που ήθελαν οι Ισραηλινοί, εκτελώντας επιθέσεις 11-13 δευτερολέπτων, λες και κυνηγούσαν διαφορά στο σκορ.
Οταν στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός φρόντισε να πάει στο «πέντε - πέντε», κατέβασε τον ρυθμό, έβαλε κάποια σουτ από μακρινή απόσταση, τότε κατάφερε να απειλήσει και να πάει το παιχνίδι στη λεπτομέρεια. Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε ουσιαστικά από τέσσερα πράγματα:
1. Ο Διαμαντίδης «κατέβασε διακόπτες» από το 28' και πέρα. Στο δίλεπτο 26'-28' έμοιαζε υπερβολικά κουρασμένος κι όταν επέστρεψε στο τελευταίο 6λεπτο δεν είχε τη φρεσκάδα που συνήθως κάνει τη διαφορά σε τέτοιου είδους παιχνίδια.
2. Με εξαίρεση τον Γιάνκοβιτς και τον Παππά, δεν υπήρχε άλλη αξιόπιστη λύση επιθετικά. Ο Σλότερ βρήκε τον μπελά του με τα αθλητικά κορμιά της Μακάμπι, ο Μπλουμς παραμένει μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Μαυροκεφαλίδης σοκαρίστηκε από τις τρεις διαδοχικές τάπες που δέχτηκε, ο Μπατίστα έμεινε εκτός για αρκετή ώρα κι ο Γκιστ με τον Φώτση «τραβούσαν κουπί» κατά διαστήματα, αλλά όχι σε σταθερή βάση.
3. Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, δίνοντας διπλές και τριπλές επιθέσεις στη Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί είχαν 11 περισσότερα, αλλά κάποια απ' αυτά «πόνεσαν» πολύ σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.
4. Οι «πράσινοι» επιχείρησαν συνολικά 33 τρίποντα και 31 δίποντα (!) κι εδώ που τα λέμε το στοιχείο αυτό δεν είναι ό,τι πιο φυσιολογικό για εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα σε τέτοια έδρα.
Ακόμη κι έτσι όμως, ο Παναθηναϊκός κρατούσε την τύχη στα χέρια του. Αν είχε περισσότερο «καθαρό» μυαλό στο τελευταίο τρίλεπτο, αν για παράδειγμα ο Γιάνκοβιτς είχε ευστοχήσει στο λέι απ ή αν κάποιο μεγάλο τρίποντο κατέληγε στο καλάθι, τώρα θα μπορούσε να είχε κάνει τη μεγάλη νίκη που χρειαζόταν για να πάρει το πλεονέκτημα.
Αν μη τι άλλο οι «πράσινοι» προστάτευσαν το +7 του πρώτου αγώνα που πιθανώς να τους χρειαστεί έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός παραμένει 100% μέσα στο στόχο του, ο οποίος αναπροσαρμόζεται παιχνίδι με το παιχνίδι. Εχει κάνει τρεις φυσιολογικότατες εκτός έδρας ήττες (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι) κι επειδή ο β΄γύρος έχει... ψωμί το +7 μπορεί τελικά να αποδειχτεί «χρυσάφι», αν προστατεύσει το ΟΑΚΑ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τελικά... μούφα του σεξ!!

Τζάμπα όλος ο... πανικός για το σεξ στο γήπεδο της Τσάρλτον, καθώς ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας και το βίντεο διαφήμιση! 
Σάλος είχε προκύψει την Πέμπτη, με αφορμή ένα βίντεο από το γήπεδο της Τσάρλτον, στο οποίο φαινόταν ένα ζευγάρι το οποίο είχε... συλληφθεί από τον φακό να κάνει σεξ στην μέση του γηπέδου! Τελικά, όπως αποκαλύφθηκε λίγες ώρες αργότερα, όλο αυτό είναι μέρος μίας διαφημιστικής καμπάνιας, η οποία πέτυχε απόλυτα τον σκοπό της, αφού έκανε μέσα σε λίγες ώρες τον γύρο του κόσμου.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ράκος ο Σαντάνα στα αποδυτήρια!!

Ο Φελίπε Σαντάνα που μίλησε με τον Βίτορ Περέιρα μετά το τέλος του αγώνα ήταν σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση.
Οι συνεχόμενες κακές εμφανίσεις των στόπερ δεν είναι... μυστικό στον Ολυμπιακό. Για ακόμα μία αναμέτρηση οι Πειραιώτες... λαβώθηκαν από λάθη, επιπολαιότητες και αβλεψίες της άμυνάς τους. Ο Σαντάνα που είχε κομβικό ρόλο στην φάση του πρώτου γκολ και που γενικότερα από την ημέρα που ήρθε στον πειραϊκό σύλλογο δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα ήταν ράκος στα αποδυτήρια. Ο Περέιρα που... εξερράγη στην φάση του πρώτου τέρματος για να τα ψάλλει μετά στους παίκτες του στα αποδυτήρια και ενώ ενοχλήθηκε πολύ και για το 2-2 είχε μία κουβέντα μαζί του αφότου έληξε ο αγώνας και για την φάση του 1-1 και γενικότερα για την εικόνα του. Ο Φελίπε Σαντάνα πάντως δεν ήταν σε καθόλου καλή ψυχολογία και ενώ τα έβαζε με τον εαυτό του.
* Στα social media μετά το τέλος του αγώνα αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την επιλογή του Σαντάνα μετά την αποψινή βραδιά με τη Ντνίπρο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ποδόσφαιρο, άγνωστος κόσμος για τη Θάτσερ!!

«Για όλα φταίνε οι χούλιγκανς!» τόνιζε η Κυβέρνηση της Θάτσερ, η οποία δίχασε το Νησί με τις μεθόδους της σε γεγονότα που σημάδεψαν τους Αγγλους.
Η Μάργκαρετ Χίλντα Θάτσερ ήταν πολλά πράγματα, εργασιομανής, παθιασμένη, έδειχνε ζήλο, Πρωθυπουργός που ακόμα και από τον θάνατο μπορεί να πολώσει απόψεις όσο λίγοι στο Νησί.
Ποτέ όμως δεν υπήρξε μια ενστικτώδης θαυμάστρια του αθλητισμού «Από το... έδειξε ενδιαφέρον στο μου αρέσουν τα σπορ η διαφορά είναι τεράστια», τόνισε ο Τζον Μέιτζορ. Άλλωστε, στο Νησί πάντα κατηγορούσαν την Βαρόνη Θάτσερ πως με το... ζόρι παρακολουθούσε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ωστόσο, η Σιδηρά Κυρία έχει σημαντικό αντίκτυπο στο βρετανικό ποδόσφαιρο στα 11 χρόνια που ήταν Πρωθυπουργός. Στην τραγωδία του Χίλσμπορο και στην κάρτα οπαδού άφησε... ανεξίτηλη τη σφραγίδα της!

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι αντιδράσεις!
Στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο στην εποχή της Θάτσερ η Πρέμιερ Λιγκ ως προϊόν απείχε έτη φωτός από πλευράς οργάνωσης και εμπορικής αξίας από το σημερινό πρωτάθλημα. Οι ομάδες έπαιζαν σε προβληματικά στάδια, χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και ενώ τους κυνηγούσε πάντα ο μεγάλος κίνδυνος του χουλιγκανισμού και των ανεγκέφαλων που δεν «ξεκολλούσαν» από τις εξέδρες. Ήταν ένας κόσμος... άγνωστος για τη Θάτσερ, δεν τον είχε ξαναδεί, δεν τον είχε βιώσει και σίγουρα αδυνατούσε να τον καταλάβει...
Οι οπαδοί έβλεπαν μπάλα σε στάδια που είχαν κάγκελα σαν να βρίσκονται σε φράχτες! Ψηλά και δυσλειτουργικά, στα οποία αρκετοί ανέβαιναν για να δουν πιο καλά το ματς. Αυτό φυσικά εγκυμονούσε κινδύνους διότι δεν υπήρχε η υποδομή για να είναι στέρεοι.
O Λόδρος Μιούνιχαν, Υπουργός των Σπορ, κάτω από τις οδηγίες της Μάργκαρετ Θάτσερ. Είχε θητεία από το 1987 έως το 1990, ενώ ενεπλάκη και στην οργάνωση της Ολυμπιάδας του Λονδίνου του 2012.
Ο ίδιος υπερασπίστηκε πολλές φορές το έργο της Θάτσερ και το έκανε και μετά το 2000. Χαρακτήρισε τον εαυτό του τυχερό που μπόρεσε να δουλέψει δίπλα σε μία χαρισματική ηγέτιδα, όπως η Θάτσερ. Ωστόσο, η μεγάλη τραγωδία του Χίλμσπορο σημάδεψε για τα καλά τον ίδιο, την Θάτσερ και όλο το Νησί, αν και ο ίδιος θεωρεί πως διαχειρίστηκε σωστά την επόμενη μέρα. Πολλοί δεν συμμερίζονταν τον ενθουσιασμό του ούτε τότε ούτε τώρα. Ομως είχε επηρεαστεί από τον πρόεδρο της Λούτον, Ντέιβιντ Έβανς.

Τον Έβανς που εκείνη την περίοδο είδε όλη αυτήν την προοπτική ως κάτι μεγάλο και σπουδαίο και σαν μια τεράστια ευκαιρία να ξεριζωθεί μια και καλή το... καρκίνωμα του χουλιγκανισμού στην Αγγλία. Η Θάτσερ το 1989 πέρασε νόμο για τους φιλάθλους με την ονομασία "Εθνικό σύστημα μελών". Η πρόσβαση στα γήπεδα γινόταν περιορισμένη.
Έπρεπε να έχει ηλεκτρονική κάρτα αναγνώρισης του προκειμένου να εξασφαλιστεί η είσοδός του. Ο... κάφρος οπαδός θα το αρνιόταν. Έτσι και αλλιώς δεν θα του επιτρεπόταν η είσοδος. Οι φιλοξενούμενοι οπαδοί αν έκαναν το παραμικρό θα τιμωρούνταν πολύ αυστηρά και θα τους έπαιρνε όλους η μπάλα. Οι δημοσιογράφοι και οι... αντιρρησίες της εποχής τόνιζαν πως με αυτό το μέτρο παίρνει η... μπάλα και τον νόμιμο οπαδό που δεν κάνει τίποτα και δεν φταίει σε τίποτα. Οι προβληματισμοί είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι στην Ολλανδία το πλάνο αυτό απέτυχε. Θα χρειαζόταν μία τραγωδία μεγάλων διαστάσεων για να αλλάξουν όλα.
Το Χίλσμπορο ήταν ότι πιο σκληρό έχει βιώσει το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ήταν η τελευταία και τραγική ιστορία της εποχής Θάτσερ. Μία τραγωδία άνευ προηγουμένου, που σφράγισε το τέλος μιας μαύρης εποχής για τον αθλητισμό στο Νησί.
Η Θάτσερ έμελλε να επισκεφθεί το γήπεδο μια ημέρα μετά την τραγωδία. Βρέθηκε στο σημείο όπου 96 οπαδοί της Λίβερπουλ βρήκαν τραγικό θάνατο.
Μνήμες από τραγωδίες που έζησε το Νησί ζωντάνεψαν ξανά! Τον Μαϊο του 1985 56 οπαδοί θα έχαναν την ζωή τους μετά από φωτιά στο γήπεδο της Μπράντφορντ. Πράγματα τραγικά...
Τρεις εβδομάδες μετά, 39 οπαδοί πέθαναν στον τελικό της Λίβερπουλ με την Γιουβέντους στις Βρυξέλλες. 
Η Θάτσερ αφού βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας επεδίωξε από την πρώτη στιγμή να δώσει λύσεις. Οι πρώτες διαρροές έκαναν λόγο για οπαδούς που ήταν μεθυσμένοι, σε κακή κατάσταση και δίχως εισιτήριο. Θα έπαιρνε δύο δεκαετίες για να βγει στην επιφάνεια πως όλο αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμα.

Το memo που «έκαιγε»

Η Θάτσερ και η αστυνομία δεν θα διέψευδαν ποτέ ότι βγήκε στην συνέχεια. Μεταξύ των εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας πέρυσι ήταν ένα... memo. Μία αναφορά που είχε φτάσει στα χέρια δικαστή.
Στη Σιδηρά Κυρία είχαν πει τον Αύγουστο του 1989 ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου είχε κάνει ότι μπορεί για να μην ασχολείται με τα μέτρα. Κανένας δεν αναλάμβανε την ευθύνη και οι όποιες αποδείξεις και πειστήρια χάνονταν διαρκώς....
Το memo ήταν ξεκάθαρο. Ο Γενικός Γραμματέας, Ντάγκλας Χερντ καθώς και ο αρχηγός της αστυνομίας του Γιόρκσαιρ, Κόνσταμπλ Πέτερ Ράιτ, έπρεπε να παραιτηθούν. Ανάφερε πως δεν υπήρχαν καθόλου μέτρα, ότι οι αστυνομικοί δεν επέβλεπαν την κατάσταση. Πολλοί επίσης αστυνομικοί που ήταν εκείνη την ημέρα στο γήπεδο θεωρήθηκε πως δεν είχαν το ανάστημα, τις ικανότητες, τις δυνατότητες και την ψυχολογία να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις.
Για τον άνδρα της...
Το μεγάλο ενδιαφέρον της Θάτσερ για τον αθλητισμό είχε να κάνει λόγω του άνδρα της Ντένις, που ήταν γκολφερ, αθλητής κρίκετ και διαιτητής στο ράγκμπι. Όμως έως ένα σημείο φάνηκε πως η παρουσία της περισσότερο λειτούργησε για να πάρει πάνω της την... ένταση από την υπόθεση σε μία ταραγμένη εποχή για την Αγγλία σε Πολιτική και Αθλητισμό.
Η αναφορά συμπληρώνει πως "η αστυνομία ενθάρρυνε τους οπαδούς να έχουν επιθετική συμπεριφορά, να σπρώχνουν και να φωνάζουν και να κάνουν ότι μπορούν για να δημιουργήσουν πρόβλημα". Η Θάτσερ δεν ήθελε να δώσει πλήρη στήριξη στην Κυβέρνηση, όμως από την άλλη ήταν και... παγιδευμένη.
Η αναφορά αυτή αμφισβητήθηκε έντονα. Και για τις προτάσεις της και για τις εισηγήσεις της και για τις... βολές κατά της αστυνομίας. Η Θάτσερ μέσα σε όλη την προσπάθεια που έκανε, προέβη και σε λάθη σε αυτήν την υπόθεση, όπως και η Κυβέρνηση συνολικά αλλά και η αστυνομία.
Η υπόθεση τράβηξε και στην εποχή του Κάμερον, που ασχολήθηκε ενδελεχώς. Τόνισε όμως πως τότε ο αρχηγός της αστυνομίας του Γιορκσάιρ έπρεπε να είχε παραιτηθεί και ότι ήταν σωστή η υπόδειξη. Όμως ανεξάρτητα από τις ευθύνες των οπαδών από τότε η Κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε για να ρίξει την ευθύνη σε οργανωμένους!
Δίχασε, αλλά και πόλωσε, αποθεώθηκε, αλλά και βρέθηκε στο επίκεντρο. Για πολλούς όμως το πανό στο «Ανφιλντ» τα έλεγε όλα «Expose the lies before Thatcher dies».
*Πηγή: gazzetta.gr*