Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Μακάμπι με Πάργκο, ΠΑΟ δίχως… πάγκο!!

Σε βραδιές όπως αυτή της Πέμπτης κόντρα στην Μακάμπι, τα παιχνίδια κερδίζονται όταν προσφέρεις μέσα στο παρκέ προσωπικότητα, εγωισμό και εμπνεύσεις. Και ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε αυτά που έπρεπε με αποτέλεσμα να φύγει ηττημένος από το Τελ Αβίβ, με μοναδικό θετικό ότι κράτησε την διαφορά των επτά πόντων του πρώτου γύρου.Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Οι «πράσινοι» δεν πήραν βοήθεια από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο του… Ο Σλότερ έμεινε στους πέντε πόντους και στην άμυνα δεν φάνηκε. «Μαύρη» μέρα για τον Μαυροκεφαλίδη, ο Μποχωρίδης δεν είχε να προσφέρει, ο Μπατίστα «εξαφανίστηκε», ο Λαβάλ ήταν εμφανώς ανέτοιμος.
Ο Νίκος Παππάς και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς ήταν οι δύο παίκτες που κατάφεραν να δώσουν ενέργεια και σκορ στον Παναθηναϊκό, όπως και ο Γκιστ και ο Διαμαντίδης που προσπάθησε να δημιουργήσει αλλά από το τρίτο δεκάλεπτο κι έπειτα έμεινε από «ανάσες» και έμοιαζε να έχει χλωμιάσει στον πάγκο.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον «δαιμονισμένο» Πάργκο, τον αθλητικό Τάιους ακόμα και τους χρήσιμους Αλεξάντερ και Οχαγιόν, οδήγησαν την Μακάμπι σε μια νίκη πιο εύκολη απ’ό,τι φανερώνει το τελικό 73-70, κι ας μην χρησιμοποίησε τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.  Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει το ρυθμό ροντέο στο οποίο πήγε το ματς η Μακάμπι με πολλά ντράιβ και πάσες από το high low, κάτι το οποίο έκανε τους «πράσινους» να χάσουν την μπάλα.
Ο Παναθηναϊκός υστέρησε σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες εκτός από τον τομέα των λαθών, κάτι που επίσης δεν εκμεταλλεύτηκε και δεν μπόρεσε να προσπεράσει ακόμα κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις με έναν πόντο, χάνοντας πολλές εύκολες επιθέσεις.
Όπως είπαμε, τέτοια ματς χρειάζονται πλουραλισμό όχι μόνο στο σκορ αλλά και στις προσωπικότητες των παικτών, στον εγωισμό, στις εμπνεύσεις και το πείσμα, o Παναθηναϊκός δεν έδειξε τίποτε από αυτά και δυστυχώς αναπόφευκτα ήρθε η ήττα. Ο Παναθηναϊκός πλέον θέλει να ελπίζει σε νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ αλλά μάλλον όλα τα άλλα έχουν ήδη υπολογιστεί.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: