Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Να γιατί η πρόταση Σαββίδη δεν θα φέρει αποτέλεσμα!!

Μία τρύπα στο νερό! Η απόφαση του νέου υφυπουργού αθλητισμού, παρά την αποφασιστικότητα του, για διακοπή του πρωταθλήματος για μια εβδομάδα και βλέπουμε αποτελεί παρωδία! Δεν προσφέρει λύση, μοιάζει με χορήγηση ελαφράς ασπιρίνης σε ασθενή που βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική εδώ και χρόνια. Το θέμα δεν είναι η αναβολή του πρωταθλήματος ούτε το λουκέτο. Αυτό που ζητείται είναι η εξυγίανση του πολύπαθου χώρου.

Πώς όμως θα συμβεί αυτό; Μέχρι σήμερα όλοι αναλώνονται σε λόγια και ευχολόγια. Ακόμα και η πρόταση του Ιβάν Σαββίδη κινείται στο χώρο της ουτοπίας. «Πρέπει να γίνει μια συνάντηση των ιδιοκτητών και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ώστε να δεσμευθούμε όλοι πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις ότι θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε ένα ποδόσφαιρο καθαρό και έντιμο, που δεν θα προκαλεί και δεν θα υποθάλπει πυρήνες βίας. Και τότε θα δούμε ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται και επενδύει για την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού και ποιος απλά ενδιαφέρεται να προασπίσει τα μικροσυμφέροντά του» ανέφερε χθες σε γραπτή του δήλωση.

Η πρόταση του ομογενή επιχειρηματία έρχεται να ακολουθήσει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: «να κλειστούν όλοι σε ένα δωμάτιο και να μην βγουν αν δεν βρουν λύση»! Μόνο που το ελληνικό ποδόσφαιρο και η εξυγίανση του είναι πολύ σοβαρά πράγματα για να εξαρτώνται από καιροσκοπικές συμμαχίες και πώς θα ξυπνήσουν το πρωί οι παράγοντες του ποδοσφαίρου. Εδώ χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα και κανόνες που θα γίνουν σεβαστά από όλους και θα καθορίζουν πώς θα παίζεται το παιχνίδι μέσα κι έξω από το γήπεδο. Όποιος τους σέβεται θα έχει θέση στο τραπέζι. Όποιος διαφωνεί θα πρέπει να πηγαίνει στο σπίτι του.

Οι συμφωνίες κυρίων δεν έχουν θέση στο ελληνικό ποδόσφαι. Κι αυτό γιατί εδώ κυριαρχούν οι βαρώνοι και τα βρώμικα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο. Ποιός άλλωστε μπορεί να καθίσει στο τραπέζι της εξυγίανσης όταν πολλοί από τους παράγοντες βρίσκονται στη λίστα των κατηγορουμένων του εισαγγελέα; Πώς οι δράστες θα γίνουν και εξυγιαντές; Να γιατί ακόμα και η πρόταση του Σαββίδη είνα ανεδαφική. Εδώ χρειάζονται μέτρα και όχι κουβεντούλα. Από λόγια και ευχές χορτάσαμε!
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: