Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η… μαφία στον Κορυδαλλό, η λύση και όχι ημίμετρα!!

Γράφει ο  Δημήτρης Μπούζας



Να γελάς ή να κλαις; Πως αλλιώς να αντιδράσεις, όταν διαπιστώνεις πως κάποιοι μένουν έκπληκτοι και αιφνιδιάζονται από συγκεκριμένα γεγονότα, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια έχουν καθιερωθεί και έχουν επιβληθεί σαν μόνιμες καταστάσεις; Και μάλιστα καταστάσεις ανεκτές από κάποιους άβουλους και μοιραίους κυβερνητικούς χαρτογιακάδες. Εμειναν άφωνοι… από τις θηριωδίες των πράσινων χουλιγκάνων, θαρρείς και ήταν η πρώτη φορά που αντίκριζαν παρόμοιες σκηνές.

Οι εμπρησμοί και οι ανατινάξεις καταστημάτων, οι εκτελέσεις συμβολαίων με «μπλόκα» και απόπειρες λιντσαρίσματος, όπως και οι ισοπεδώσεις γηπέδων… και πόλεων από τις ορδές των γνωστών βαρβάρων, νωπές ακόμη, σαν εικόνες εθνικού διασυρμού, αρχειοθετήθηκαν και ενταφιάστηκαν, όπως όλα δείχνουν, επιδέξια από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ του λεκανοπεδίου.

Τα οποία εξυπηρετώντας τις φτηνές πελατειακές τους σχέσεις, συνέργησαν σε τεράστιο βαθμό στη διαιώνιση αυτής της κατάρας και στην ασυλία και ατιμωρησία των υπευθύνων. Ξαφνιάστηκαν στα αλήθεια απ’ όσα είδαν να συμβαίνουν στην Λεωφόρο; Δεν το περίμεναν δηλαδή; Ή αυτήν την έκρηξή των κρετίνων της Λεωφόρου την είχαν εκτός προγράμματος;

Με μιας αντάριασε το σύμπαν. Επαναστάτησαν οι πάντες. Ακόμη και αυτοί οι ηθικοί αυτουργοί της διαχρονικής «κτηνωδίας» που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο (δεν δανείζομαι την έκφραση από κανέναν, γιατί είμαι ο πρώτος που την χρησιμοποίησα). Μεγαλοπαράγοντες-αγριάνθρωποι, επίορκοι θεσμικοί (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, ΚΕΔ, αθλητική δικαιοσύνη) μαζί με την αθηνοκεντρική μιντιακή συμμορία, χωρίς ντροπή παρουσιάζονται σήμερα και αυτοαναγορεύονται σε εισαγγελείς, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην κάθαρση!

Ποιοι; Αυτοί που εξέθρεψαν την ανωμαλία και ανακύκλωναν επί μονίμου βάσεως όλα αυτά τα χρόνια την βία με τις απαράδεκτες συμπεριφορές τους, τις ανισόνομες, τις άδικες, τις ανέντιμες και ρατσιστικές διχαστικές αποφάσεις τους, με την αδικία σε πρώτο πλάνο να αποτελεί την θρυαλλίδα όλων των ακραίων καταστάσεων.

Τις οποίες σημειωτέων εκμεταλλεύονται με αριστοτεχνικό τρόπο συγκεκριμένες περιθωριακές και αντικοινωνικές ομάδες. Ολοι αυτοί σήμερα εγκαλούν την νέα Κυβέρνηση να «πάρει κεφάλια» χωρίς, βέβαια, να προσδιορίζουν σε ποιους θα ανήκουν. Και δίχως να περνά από το μυαλό τους η σκέψη, ότι τα πρώτα κεφάλια που θα πρέπει να πέσουν είναι τα δικά τους. Και μάλιστα δίπλα στα αντίστοιχα των αρχιμαφιόζων μεγαλόσχημων παραγόντων, οι οποίοι και με την δική τους βοήθεια εξαθλίωσαν στην κυριολεξία το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η νέα Κυβέρνηση, όπως όφειλε, και όπως ήταν επόμενο, διά του αρμοδίου εκπροσώπου της και μάλιστα με την πρωθυπουργική στήριξη, έκανε το «πρώτο βήμα». Πήρε αποφάσεις οι οποίες εμφανέστατα στηρίζονται σε μέτρα που είχε καθιερώσει ο ισχύον (;) αθλητικός νόμος. Ο οποίος όπως είναι γνωστό ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Για τον απλούστατο λόγο ότι είχε καπελωθεί και είχε περιέλθει σε αχρηστία, μετά την δικτατορική εφαρμογή του άγραφου νόμου της παράγκας (βλέπετε ότι στην προκειμένη περίπτωση το εθιμικό δίκαιο κατέληξε το αντίστοιχο γραπτό δίκαιο). Ο κ. Κοντονής επιστρατεύει αυτά που είχαν αχρηστευθεί, με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις κάμερες ασφαλείας, τις ευθύνες των ΠΑΕ και την «εξυγίανση» (;) των συνδέσμων. Η διακοπή των πρωταθλημάτων περνά προς τα έξω και σαν μια προειδοποίηση που συγχρόνως δίνει την ευκαιρία να κερδίσει χρόνο ο κ. Υφυπουργός, ώστε να παρουσιάσει μία δική του ολοκληρωμένη πρόταση.

Προσωπικά πιστεύω ότι η διακοπή δεν θα ωφελήσει τίποτα. Τα υπόλοιπα σίγουρα θα βοηθήσουν, με την προϋπόθεση όμως ότι θα πρέπει να τα στηρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι (όχι ασφαλώς οι διαπλεκόμενοι). Έχοντας όλα αυτά υπ’ όψιν μας και δίχως να λησμονούμε ότι όσοι αρμόδιοι με τον αθλητισμό κυβερνητικοί παράγοντες αποφάσισαν κάποια στιγμή να αποκεφαλίσουν την Λερναία Υδρα της βίας και της ανομίας, αποκεφαλίστηκαν οι ίδιοι, γιατί έφτασαν πολύ κοντά απέναντι στον αρχινονό και εμπνευστή αυτής της διαχρονικής ποδοσφαιρικής μας κτηνωδίας, διατηρούμε χωρίς να το ευχόμαστε κάποιες επιφυλάξεις.

Η δική μας πρόταση είναι ο κ. Κοντονής (του ευχόμαστε ολόψυχα καλό κουράγιο) σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης να επισπεύσουν την εκδίκασή της «ανοιχτής» και τεράστιας σημασίας υπόθεσης, η οποία αφορά την δράση της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ακριβώς την προσδιόρισε και την τεκμηρίωσε ο θαρραλέος δικαστικός λειτουργός, εισαγγελέας κ. Κορέας. Μέσα απ’ αυτή την εκδίκαση θα δοθεί η ευκαιρία στην Πολιτεία να εντοπίσει την ηγεσία, τα πρώτα βιολιά και τους βραχίονες της μαφιόζικης συμμορίας.

Η πολιτική βούληση είναι βασική προϋπόθεση. Ελπίζουμε ότι υπάρχει. Αυτή τη στιγμή ο Κορυδαλλός είναι άδειος μετά την μεταφορά των επικίνδυνων ποινικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Υπάρχει χώρος για να φιλοξενηθούν και ο ηγέτης και τα πρώτα βιολιά και οι βραχίονες της οργάνωσής. Οσο για την έκπληξη των ΜΜΕ της Αθήνας, για εκφράσεις του τύπου «είσαι ανθρωπάκι», «είσαι χοντρός» και τα τι αυτά που ακούστηκαν στην προχθεσινή σύναξη του συνεταιρισμού του κ. Μποροβήλου, φαίνεται ότι οι ευαίσθητοι Αθηναίοι δημοσιογράφοι ξέχασαν τα όσα ανατριχιαστικά περί «θείου» και περί «κοκκαλιάρηδων» ακούστηκαν στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όπως επίσης και τα πολύ αποκαλυπτικά και πρόσφατα με τους διαλόγους των Πακιστανών, να αφήνουν άφωνη όλη τη φίλαθλη Ελλάδα.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: