Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ρωμαλέοι οι Έλληνες, «κηδεία» για Ερνέστο!!

Απέδρασε από την Ολλανδία η Ρόμα. Οι «τζιαλορόσι» πήγαν με ντεσαβαντάζ στην εκτός έδρας ρεβάνς με τη Φέγενορντ, αλλά έφυγαν με το 2-1 και την πρόκριση. Αποκλεισμός στο σπίτι της για την Μπιλμπάο.

Ρωμαλέοι οι Έλληνες, «κηδεία» για Ερνέστο
Δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τα κατάφερε. Η Ρόμα των Τοροσίδη, Μανωλά, Χολέμπας (έπαιξαν σε ολόκληρο το παιχνίδι) τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Φέγενορντ, που της είχε πάρει 1-1 στο «Ολύμπικο», όμως στο τέλος πήρε την πρόκριση στους «16» του Europa League, φεύγοντας με το 2-1 από την Ολλανδία. Διακοπή για περίπου 15 λεπτά στην αναμέτρηση, λόγω επεισοδίων των οπαδών των γηπεδούχων. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε για περίπου 40 λεπτά η ομάδα του Ρούτεν (αποβλήθηκε ο Τε Βρέντε στο 54’). Κόκκινη και για τον Μίλντερ, που καθόταν στον πάγκο. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν για πρώτη φορά με τον Λιάγιτς στο 45+2’ και ο Μανού έφερε την κατάσταση σε απόλυτη ισορροπία στο 55’ και εκεί που φαινόταν ότι οι Ρωμαίοι είναι φλερτάρουν με ακόμη μια ισοπαλία στη φετινή σεζόν και με το να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα στην παράταση, «καθάρισε» ο Ζερβίνιο στο 58ο λεπτό.

«Ξενέρα» για την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι Βάσκοι είχαν βάλει θεμέλια πρόκρισης στο εκτός έδρας παιχνίδι (2-2) με την Τορίνο, αλλά υπέστησαν αποκλεισμό σοκ από την Τορίνο, που έφυγε με το 3-2 από την έδρας τους. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουαλιαριέλα στο 16’ και ο Ιραόλα ισοφάρισε, αλλά η χαρά της ομάδας του κράτησε περίπου τρία λεπτά, με τον Μάξι Λόπες να απαντά στο 45+3’. Ο Ντε Μάρκος έφερε την κατάσταση στα ίσα στο 61’, όμως το παιχνίδι δεν πήγε στην παράταση, αφού ο Νταρμιάν στο 68’ έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του, που διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Οι «Λύκοι» δεν χρειάστηκε να δαγκώσουν στην Πορτογαλία, ενώ είχαν κάνει τη μισή δουλειά από το πρώτο παιχνίδι. Η Βόλφσμπουργκ με προίκα το υπέρ τους 2-0 από τη Γερμανία, πήγαν με στόχο να κρατήσουν το «μηδέν» και στο δεύτερο ματς κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβώνας και τα κατάφεραν.

Η Νάπολι απλά έκανε την αγγαρεία. Με κάβα το 4-0 της Τραπεζούντας, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, παίζοντας στο… ρελαντί, απλά σφράγισε την πρόκριση της στους «16» της διοργάνωσης και με το γκολ του Ντε Γκουζμάν στο 19’ μπήκε το κερασάκι στην τούρτα.

Παρόμοια η κατάσταση και για την Έβερτον που είχε φύγει με το 4-1 από την Ελβετία την περασμένη εβδομάδα, αλλά σε ένα πιο καλό ματς (συγκριτικά με αυτό στην Ιταλία) από άποψης θεάματος. Τα «ζαχαρωτά» επικράτησαν 3-1, αν και βρέθηκαν να κυνηγάνε από το 13’ χάρη σε τέρμα του Σανόγκο Τζούνιορ. Σκόραρε δις (30’, 42’) ο Κέβιν Μιραλάς, ενώ το άλλο τέρμα πέτυχε ο Λουκάκου (25’), ευστοχώντας από την άσπρη βούλα.

Εύκολο και άνετο βράδυ για την Κλαμπ Μπριζ, που «καθάρισε» με 3-0 την Άαλμποργκ και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου ματς πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Βάσκες στο 11’, ο Ουλαρέ στο 64’ και ο Μπολίγκολι-Μπομπό σημείωσαν τα τέρματα της αναμέτρησης.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπιλμπάο – Τορίνο 2-3
(44’ Ιραόλα, 61’ Ντε Μάρκος – 16’ Κουαλιαρέλα, 45+3’ Λόπες, 68’ Νταρμιάν)

Κλαμπ Μπριζ – Άαλμποργκ 3-0
(11’ Βάσκες, 65’ Ουλάρε, 74’ Μπολινγκολί)

Έβερτον – Γιουνγκ Μπόις 3-1
(25’, 30’ Λουκάκου, 42’ Μιραλάς – 13’ Σανόγκο)

Φέγενορντ – Ρόμα 1-2
(57’ Μανού - 45+2’ Λιάγιτς, 60’ Ζερβινιό)

Νάπολι – Τράμπζονσπορ 1-0
(19’ Ντε Γκουζμάν)

Ολυμπιακός – Ντνιέπρ 2-2
(14’ Μήτρογλου, 89’ Τσόρι πεν. – 22’ Φεντέτσκι, 90+2’ Κάλινιτς)

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας – Βόλφσμπουργκ 0-0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: