Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

«Έχουμε προβλήματα στις ακαδημίες»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας νέων του Άρη, Δημήτρης Σίτσας και μίλησε για τους νέους, τις ακαδημίες των «Κίτρινων» αλλά και την πρώτη ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το φιλικό της ομάδας:
«Είχαν μια πολύ καλή εμφάνιση τα παιδιά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Χρησιμοποιήσαμε δύο 11αδες, πήγε και η ομάδα πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα παίζουμε στο πρωτάθλημα με την ομάδα του κ. Κούδα και θα παίξουμε και με τις άλλες ομάδες του ομίλου».
Για το πώς καλύπτει τα έσοδα η ομάδα:
«Αναγκάσαμε τους γονείς να πληρώσουν συνδρομές ενώ υπάρχουν και κάποιοι χορηγοί που εγώ και οι συνεργάτες μου ψάχνουμε συνεχώς για το μηνιαίο μπάτζετ. Έχουμε 45 παιδιά που έχουν βγει πρώτα στον όμιλο τους».
Για το αν μπορεί να βγει η χρονιά:
«Αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Το πρόβλημα της αντιμετώπισης των ακαδημιών το αντιμετωπίζουμε χρόνια. Τα τμήματα αυτά φέρνουν συνέχεια επιτυχίες αλλά δεν έχουν επαγγελματική υποστήριξη».
Για τους παίκτες που χάνονται:
«Το καλοκαίρι χάσαμε πάνω από 15 παιδιά της Κ20, χάσαμε 7-8 παιδιά της Κ17 και όλα αυτά τα παιδιά επανδρώνουν όλες τις ομάδες της πόλης. Εμείς πρέπει να τα καταφέρουμε μέσα από τις δυνατότητες και τα εργαλεία που μας δίνονται. Αν δεν υπάρχει διέξοδος λέμε «στοπ» και θα σηκώσουμε τα χέρια. Το μέλλον των ακαδημιών και η πορεία τους μου φαίνονται πως στηρίζεται σε προσωπικές υποθέσεις και προσπάθειες ορισμένων ατόμων».
Για το επιθετικό κομμάτι της πρώτης ομάδας του Άρη:
«Σίγουρα όταν δεν έρχονται οι ευκαιρίες ή όταν χάνονται πολλές ευκαιρίες κάτι φταίει. Το θέμα είναι το σύνολο και η όλη λειτουργία της ομάδας. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως πετυχαίνουμε γκολ, τα στημένα δουλεύονται πάρα πολύ και όλα βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Για να μπει εύκολα το γκολ δεν είναι μόνο η προσπάθεια του επιθετικού αλλά ολόκληρης της ομάδας».
Για το τι θέλει η Γ’ κατηγορία για να ανέβει μια ομάδα:
«Θέλει με κάθε τρόπο να διασφαλίσεις την νίκη. Τα παιχνίδια που θα ξεχωρίσουν και θα διαμορφώσουν την κατάσταση θα είναι τα δύο ντέρμπι με Καβάλα και Πανσερραϊκό στο Χαριλάου. Φαίνεται πως οι άλλες δύο ομάδες και ο Άρης θα καταφέρουν να περάσουν από τα υπόλοιπα παιχνίδια».
Για τους παίκτες του Άρη που έχουν μέλλον:
«Νομίζω πως ο Καλούδης ανταποκρίθηκε όποτε του ζητήθηκε και έχει τα στοιχεία για να είναι το μελλοντικό αμυντικό χαφ της ομάδας. Είναι πολύ καλός και ήρεμος στο παιχνίδι του. Ο Μαζουλουξής είναι γρήγορος για στόπερ και με λίγο δουλειά μπορεί να εξελιχθεί. Επίσης, ο Ντούγκα μπορεί να πετύχει πολλά στα πλάγια αλλά και οι δύο τερματοφύλακες που πήραμε έχουν πολύ μέλλον».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: