Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πολλή όρεξη στον ΠΑΟΚ!! (video)

Αρκετά… ορεξάτοι ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στη διπλή προπόνηση της Μεγάλης Δευτέρας (6/4), με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να δίνει φιλικό με τα Τρίκαλα τη Μεγάλη Τετάρτη (8/4).

Πολλή όρεξη στον ΠΑΟΚ (video)
Διακοπές τέλος στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» επέστρεψαν στις προπονήσεις τη Μεγάλη Δευτέρα (6/4), ενώ κανονικά ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα και οι αδειούχοι Μαρκ Κάρτερ, Κέβιν Λάνγκφορντ, Τζούλιαν Βον και Έντι Σιναντίνοβιτς, συνεπώς το απουσιολόγιο να ήταν «λευκό».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ανανέωσε το… ραντεβού με τους παίκτες του το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (7/4) στην Πυλαία, ενώ μία μέρα μετά η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα δώσει ένα φιλικό με τα Τρίκαλα στις 15:00.

Δείτε το βίντεο:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνει το «clasico» ο Ρούντι!!

Ανακούφιση στη Ρεάλ Μαδρίτης με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος τελικά θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μία εβδομάδα, ωστόσο θα χάσει το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα!

Χάνει το «clasico» ο Ρούντι!
Τις υπηρεσίες του Ρούντι Φερνάντεθ θα στερηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης για μία εβδομάδα. Ο φόργουορντ της «βασίλισσας» τραυματίστηκε στη μέση, στην αναμέτρηση με τη Σαραγόσα, ωστόσο τα αποτελέσματα των εξετάσεών του ήταν καθησυχαστικά, καθώς θα μείνει εκτός μόνο για επτά μέρες.

Αυτό σημαίνει πως θα χάσει την αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις, για την τελευταία αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας, αλλά και -εκτός απροόπτου- το «clasico» με την Μπαρτσελόνα την Κυριακή του Πάσχα (12/4)! Πλέον, ο Ρούντι θα «φορτσάρει» για την πρεμιέρα των playoffs της Ευρωλίγκας που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Δείτε το βίντεο του τραυματισμού του:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει «νταμπλ» η Μπριζ!!

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα πλέι-οφ τίτλου η Κλαμπ Μπριζ, καθώς επικράτησε 2-1 της Σταντάρ με "ανατροπή" στην έδρα της και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση, δύο βαθμούς πάνω από τη Γάνδη.

Θέλει «νταμπλ» η Μπριζ!
Με φόρα μπήκε στα πλέι-οφ για τον πρωταθλητή της Jupiler League η Κλαμπ Μπριζ, που, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Σταντάρ, έκανε την "ανατροπή" και επικράτησε 2-1, παίρνοντας και πάλι «κεφάλι» στη βαθμολογία.

Η ομάδα της Λιέγης προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Τρεμπέλ, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, καθώς ο Ραφαέλοφ ισοφάρισε στο 45' από την άσπρη βούλα.

Ο ίδιος παίκτης ευστόχησε ξανά από το σημείο του πέναλτι στο 68' και έκανε το 2-1, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη "ανατροπή" για την ομάδα του, με το σκορ να μένει ως έχει μέχρι τη λήξη.

Έτσι, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και πάλι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι-οφ, δύο βαθμούς μπροστά από τη Γάνδη και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο για τον φετινό τίτλο στο Βέλγιο.


Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ τίτλου:

Κυριακή 5/4
Γάνδη- Κόρτραϊκ 2-0
(33’ Μιλίσεβιτς, 72’ Σιμόν)

Δευτέρα 6/4
Κλαμπ Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης 2-1
(2' Τρεμπέλ, 45', 68' Ρεφαέλοβ)

Άντερλεχτ-Σαρλερουά (19.00)

Η βαθμολογία των πλέι-οφ τίτλου:
1. Κλαμπ Μπριζ 34
2. Γάνδη 32
3. Άντερλεχτ 29*
4. Σταντάρ Λιέγης 27
5. Κόρτραϊκ 26
6. Σαρλερουά 25*
*ματς λιγότερο

Αναλυτικά, η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ Europa League:

Παρασκευή 3/4
Γκενκ-Ζούλτε Βάρεγκεμ 1-0
(36’ Ντε Σεουλάρ)

Σάββατο 4/4
Οστάνδη-Λόκερεν 1-2
(72’ Μουζόν - 4’ Λέιγε, 70’ Φάνακεν)
Βέστερλο-Μουσκρόν 0-3
(8’, 58’, 86’ Γκανό)

Κυριακή 5/4
Μαλίν- Μπέβερεν 4-1
(42’ Χάνι, 57’, 86’ Βεσελίνοβιτς, 76’ Κόκαλιτς - 72’ αυτ. Φέρνιερ)

Η πρώτη αγωνιστική των πλέι άουτ:
Σερκλ Μπριζ- Λιρς 2-3
(13’ Ντιανέ, 45+3’ ντε Γουέλε - 28’ Φελικόνια, 34’ Γουάντερσον, 78’ Κασμί)

Η βαθμολογία
1. Λιρς 3
2. Σερκλ Μπριζ 3 *Πηγή: sport-fm.gr*

Το μήνυμα Καρέλη ενάντια στο bullying!

Το δικό του μήνυμα για την αντιμετώπιση του bullying έστειλε ο διεθνής ποδοσφαιριστής, Νίκος Καρέλης μέσω του sport-fm.gr

Το μήνυμα Καρέλη ενάντια στο bullying
Βέβαιος πως ο αθλητισμός και οι αρχές που τον διέπουν, αποτελούν ιδανική λύση απέναντι στο bullying εμφανίστηκε ο Νίκος Καρέλης o oποίος έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλα τα νέα παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο πρόβλημα στην καθημερινότητά τους.

«Η παιδεία, οι αρχές και οι αξίες, μέσα από τις παραστάσεις που σου δίνει ο αθλητισμός, και ταυτόχρονα η τόνωση της αυτοπεποίθησης κερδίζουν την ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία», το κοινό μήνυμα του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και του εκπροσώπου του Χρήστου Γάτση μέσα από την καμπάνια που προωθεί ο σύλλογος «Vizantinos target sport club» ο οποίος επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των μαχητικών αθλημάτων.

inner

(Ν. Καρέλης-Χρ. Γάτσης-Χρ. Χρυσοφάκης) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τρέλανε» τη Σίτι ο 14χρονος Πατουλίδης!!

Ο 14χρονος Ευάγγελος Πατουλίδης κάνει εντυπωσιακά πράγματα με την Αντερλεχτ! Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ τον θέλουν, αλλά η Σίτι είναι πιο κοντά!
Στο Βέλγιο και στον 14χρονο σταρ, Ευάγγελο Πατουλίδη είναι στραμμένο το βλέμμα των ανθρώπων της Σίτι, αφού ο εξαιρετικός πλέι μέικερ εντυπωσιάζει με την Αντερλεχτ. Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν δυο χρόνια περίπου η οικογένειά του είχε αρνηθεί να πάει ο μικρός στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ώστε να συνεχίσει απερίσπαστος το σχολείο του. Βέβαια, τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Αρσεναλ συνεχίζουν να τον παρακολουθούν, αν και η Σίτι είναι αυτή που μιλά τη δεδομένη στιγμή με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Ρότζερ Βάντεν Στοκ, ώστε να ολοκληρωθεί το deal!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπόγιοβιτς: «Ο Περόνε ήθελε να μας ταπεινώσει, αλλά... υπάρχει Θεός» (vid)

Ο Μίλαν Μπόγιοβιτς μιλάει στο gazzetta.gr για το χαμένο πέναλτι του Περόνε, την διεκδίκηση της ανόδου από την ΑΕΛ, το «θαύμα» του Σούλη και την εχθρική διαιτησία που αντιμετώπισαν οι «βυσσινί» στα τελευταία λεπτά του... τελικού στο Καυτανζόγλιεο. 
Ήρθε την Λάρισα τον Γενάρη, με ένα και μόνο στόχο. Να την οδηγήσει στα πλέι οφ. Τότε έμοιαζε ακατόρθωτο, όμως με ομαδική δουλειά, και τα δικά του γκολ, οι «βυσσινί» κατάφεραν να πετύχουν το θαύμα και να διεκδικούν την μεγάλη τους επιστροφή στα σαλόνια της Σουπερ Λιγκ, έστω και σαν αουτσάιντερ.
Ο λόγος για τον Μίλαν Μπόγιοβιτς, που μιλάει στο gazzetta.gr για τον επεισοδιακό... τελικό κόντρα στον Ηρακλή, όπου παρά την εχθρική διαιτησία η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει την νίκη και να προσπεράσει στο... νήμα την Λαμία. Το ανύπαρκτο πέναλτι, η ταπεινωτική εκτέλεση του Περόνε, ο έξυπνος Αποστολίδης που δε... ψάρωσε, αλλά και το θαύμα που ο Σέρβος πιστεύει ότι θα πραγματοποιήσουν οι «βυσσινί», δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την κουβέντα.
«Ξέραμε πως ο Ηρακλής ήταν αήττητος όλη την σεζόν και πως το έργο μας δε θα ήταν καθόλου εύκολο. Παρόλα αυτά, όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για την Θεσσαλονίκη, με την βοήθεια του προπονητή μας καταφέραμε να έχουμε καλή ψυχολογία, να πιστεύουμε στους εαυτούς και την ομάδα μας. 
Παλέψαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και η νίκη αυτή μας κάνει πολύ χαρούμενους, τόσο για την σημασία της, όσο και για την δικαίωση όλης της κατάθεσης ψυχής που κάναμε. Ο Ηρακλής είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, αυτό δε το αμφισβητεί κανένας, όμως η νίκη μας χτες ήταν απόλυτα δίκαιη.
Παρά την εχθρική συμπεριφορά του διαιτητή, εμείς τα καταφέραμε και αυτό είναι που δίνει άλλη αξία. Τώρα δεν ασχολούμαστε άλλο, όμως, με αυτό, γιατί μένει μόνο η χαρά μας για την επίτευξη του στόχου και την είσοδο στα πλέι οφ».
-Τι έγινε στην φάση του πέναλτι; Γι' αυτό μίλησες για εχθρική διαιτησία; 
Δεν είναι μόνο αυτό. Από την ώρα που βάλαμε το γκολ στο 83', τα όσα έγιναν δεν περιγράφονται με λόγια. Εγώ στην καριέρα μου δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο, μας πήγαινε μόνο κόντρα. Το πέναλτι που έδωσε ήταν το... κερασάκι στην τούρτα. Πριν την εκτέλεση, εγώ είπα στον Αποστολίδη πως θα το πιάσει, το πίστευα. Είναι έξυπνος και δεν βιάστηκε να πέσει, οπότε με... δικαίωσε.
-Είχε... διαβάσει τις εκτελέσεις του Περόνε, πιστεύεις και γι αυτό δεν έπεσε; 
Ο αντίπαλος επέλεξε να κάνει κάτι εντυπωσιακό και να μας... ταπεινώσει. Όμως υπάρχει θεός, εγώ το πιστεύω αυτό ακράδαντα, μας βλέπει όλους και χτες υπήρξε απόδοση δικαιοσύνης.
-Όταν υπέγραψες στην ΑΕΛ, η ομάδα είχε μείνει πίσω, αλλά καλύψετε την διαφορά και να μπείτε στα πλέι οφ. Πως έγινε αυτό κατά την γνώμη σου; 
Τον Γενάρη, δεν ήρθε μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι παίκτες, που πιστεύω ότι είναι πολύ καλοί και ποιοτικοί. Θέλαμε κάποιο χρόνο να δέσουμε και να γίνουμε ομάδα, όταν έγινε αυτό ανεβάσαμε την απόδοσή μας κατακόρυφα και φτάσαμε εδώ. Κάναμε 6 νίκες στα τελευταία 7 ματς, ενώ στην Καρδίτσα χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι, κόντρα σε μία ομάδα που έκανε μόνο ένα σουτ.
Επίσης, θέλω να πω και για τον κόουτς, τον κ. Παπαδόπουλο. Η δουλειά που έχει κάνει είναι εκπληκτική, είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Μας έχει βοηθήσεις και στην ψυχολογία, αλλά ξεκαθάρισε και τους ρόλους στην ομάδα, όλοι ξέρουμε σε ποια θέση πρέπει να παίζουμε, δεν γίνονται πειράματα και μας χρησιμοποιεί εκεί που μπορούμε να προσφέρουμε.
-Μετά από αυτό το κατόρθωμα, πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχετε ακόμα ένα και να... κλέψετε την άνοδο; 
Ξέρουμε πολύ καλά πως μόνο εύκολο δεν είναι. Υπάρχουν δύο πολύ καλές ομάδες που ξεκινούμε με βαθμολογικό προβάδισμα, 7 και 10 πόντων. Παρόλα αυτά, το όριο για εμάς είναι οι 30, οπότε όλα γίνονται. Εγώ πιστεύω σε εμάς, θα παίξουμε 10 τελικούς και όπου βγει. Σέβομαι όλες τις ομάδες, αλλά πιστεύω πως μετά την ΑΕΚ εμείς είμαστε οι καλύτεροι πλέον. Χωρίς να θέλω να προσβάλω τον Ηρακλή, που είναι επίσης δυνατή ομάδα, νομίζω πως χτες φάνηκε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
-Πως νιώθεις στην Λάρισα, είσαι χαρούμενος με την επιλογή σου να γυρίσεις στην Ελλάδα; 
Σίγουρα, την αγαπάω την Ελλάδα. Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός, μου δείχνει την αγάπη του και αυτό με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα. Η Λάρισα με έχει... αγκαλιάσει κι όλο αυτό είναι σημαντκό για εμένα.
Το Αγρίνιο σου λείπει;
Πέρασα πάρα πολύ όμορφα εκεί και φυσικά μου λείπει το Αγρίνιο, όπως και ο Παναιτωλικός. Την έχω στην καρδιά μου αυτή την ομάδα, πέρασα πάρα πολύ όμορφα εκεί, τους παρακολουθώ με κάθε ευκαιρία και μάλιστα, τώρα το Πάσχα σκοπεύω να ταξιδέψω και να πάω να δω τους φίλους μου εκεί. Θα ήθελα, μάλιστα, κάποια στιγμή να ξαναπαίξω εκεί, γιατί είναι πολύ ξεχωριστή ομάδα για εμένα.
Μπορούμε να πούμε δηλαδή πως αυτός είναι ο στόχος σου για το μέλλον;
Δεν θέλω να κοιτάω μακριά, είναι κάτι που θα μου άρεσε, αλλά όχι. Τώρα στόχος μου είναι να τα δώσω όλα για την Λάρισα και να βοηθήσω να πάρει την άνοδο. Έχω μάθει στην ζωή μου να είμαι πολεμιστής, να διεκδικώ το καλύτερο και παρόλο που είναι δύσκολο, πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτοί φταίνε για τη διαιτησία στη Superleague!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την ακατανόητη στάση των ΠΑΕ της Supeleague που δεν τολμούν να τα βάλουν με την ΕΠΟ για να αλλάξουν το καθεστώς που συντηρεί στο σημερινό επίπεδο την ελληνική διαιτησία.
Κάθεσαι και ακούς, βλέπεις, διαβάζεις τη μία μετά την άλλη τις περισσότερες ΠΑΕ, αν όχι όλες, να διαμαρτύρονται για την διαιτησία στο πρωτάθλημα της Superleague. Μόνο σε μια αγωνιστική, την 30η, ήταν τρεις οι ΠΑΕ (Εργοτέλης, Παναιτωλικός, Ξάνθη) που εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία. Ανακοινώσεις γεμάτες από υπονοούμενα, από διοικήσεις και μεγαλομετόχους που μιλούν αόριστα υπό τον φόβο να πληρώσουν κρυφά και φανερά τις συνέπειες των λόγων και των καταγγελιών τους. Σκεφθείτε, όλο αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που οι επενδυτές του ποδοσφαίρου έχουν δεσμευτεί απέναντι στον υφυπουργό Αθλητισμού να κρατούν χαμηλούς τόνους και να αποφεύγουν τις εντάσεις προκειμένου να μη συμβάλουν με τη συμπεριφορά τους στην έξαρση της γηπεδικής βίας.
Παρακολουθείς, ζεις όλα τα παραπάνω και αναρωτιέσαι το αυτονόητο: πώς είναι δυνατόν, δεδομένου ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους οι ΠΑΕ έχουν στη διάρκεια του πρωταθλήματος εκφράσει με κάθε επισημότητα τα παράπονά τους για τη διαιτησία, οι περισσότερες με ανακοινώσεις και δηλώσεις των ηγετών τους, να μην προσπαθούν με πράξεις να λύσουν το πρόβλημα; Υπό κανονικές συνθήκες όλες αυτές οι ΠΑΕ θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει μια συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου της Superleague για να πάρουν πλειοψηφικά την απόφαση να κάνουν παράσταση επί του θέματος στην ΕΠΟ και να απαιτήσουν θεαματικές αλλαγές.
Θυμηθείτε, προτού συνεχίσω, ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε “προσληφθεί” από την ΕΠΟ μετά από σχετική επιθυμία – απόφαση των ΠΑΕ της Superleague ο Σκοτσέζος Χιού Ντάλας για τη θέση του αρχιδιαιτητή. Ο Ντάλας, τον οποίο δεν επέλεξαν οι ΠΑΕ αλλά ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Σαρρής “άντεξε” μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, όταν και “παύθηκε” με μια ανακοίνωση που γνωστοποιούσε ότι στο εξής δεν θα είχε την ευθύνη επιλογής των διαιτητών. Σημειώστε ότι ο Σκοτσέζος, που φαγώθηκε μόλις άρχισε να εξωτερικεύει τις απορίες του για τα εξόφθαλμα λάθη των Ελλήνων διαιτητών εξακολουθεί να συνεργάζεται με την ΕΠΟ και να αμείβεται από αυτή, για να κάνει σεμινάρια... Κι ενώ συνέβη αυτό το φιάσκο, οι ΠΑΕ έμειναν μουγκές. Δεν συνασπίστηκαν, δεν ένωσαν τη φωνή τους, δεν αποφάσισαν τίποτα στις συνεδριάσεις της Superleague.
Και πάμε παρακάτω: πώς είναι δυνατόν όλες αυτές οι δυσαρεστημένες ΠΑΕ, δεδομένου ότι είναι πλειοψηφία, να μένουν σιωπηλές και να μη τολμούν να βάλουν στο τραπέζι των συνεδριάσεων της Superleague το θέμα της αλλαγής στο καθεστώς της διαιτησίας; Γιατί δεν κάνουν μια παράσταση στην επόμενη συνάντηση συνεργασίας του υφυπουργού Αθλητισμού με ΕΠΟ, UEFA, FIFA για να υποστηρίξουν τον Σταύρο Κοντονή που ζητεί από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ομοσπονδία να του επιτρέψουν να επιβάλει στην ΕΠΟ αλλαγές (και) στη διαιτησία; Πώς γίνεται να έχουν οι περισσότερες, αν όχι όλες, ΠΑΕ τόσο έντονα παράπονα για τη διαιτησία και να περιορίζουν την αντίδρασή τους μόνο σε αόριστες ανακοινώσεις για παρασκήνια, σκοτεινά κέντρα αποφάσεων, κατεστημένα; Ποιος τους εμποδίζει να αντιδράσουν; Ή ποιον φοβούνται και δεν αντιδρούν;
Η στιγμή είναι επίκαιρη, δεδομένου ότι η κυβέρνηση στριμώχνει την ΕΠΟ και την πιέζει για ριζικές αλλαγές, γι' αυτό και η ευθύνη όλων, ουδεμιάς εξαιρουμένης, των ΠΑΕ είναι ιστορική. Αν και τώρα μείνουν σιωπηλοί να κοιτάζουν τα ταβάνια δίχως σθένος και θάρρος να μιλήσουν συγκεκριμένα για το πρόβλημα και να απαιτήσουν την αλλαγή του καθεστώτος της σημερινής ΕΠΟ, αυτό το ποδόσφαιρο θέλουν. Αν συνεχίσουν να ανέχονται το σημερινό καθεστώς, το οποίο επιτρέπει σε μια χούφτα ανθρώπους, που δεν ξεπερνούν σε αριθμό τα όρια της μιας παλάμης, να ελέγχουν την διαιτησία, η οποία αποφασίζει για εκατομμύρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό το κακόφημο πρωτάθλημα θέλουν. Οσο μένουν σιωπηλοί και δεν δρουν, όλες οι ΠΑΕ, ουδεμιάς εξαιρουμένης, είναι μέρος του προβλήματος και θα συνεχίζουν να παράγουν ένα πρωτάθλημα που προσελκύει μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων στα γήπεδα και δημιουργεί αποστροφή και απέχθεια σε εκατομμύρια Ελληνες. Οι ανακοινώσεις είναι για το θεαθήναι και δεν πείθουν ούτε μωρά.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η επανάληψη της ίδιας ιστορίας…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τον χθεσινό Ολυμπιακό και το πάει λίγο πιο μακριά…
Σημείωνα χθες ότι ο ΠΑΣ είναι η μοναδική ομάδα που φέτος δεν έχει χάσει, μέσα-έξω, από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ…Αλλά κι ότι είχε κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό και στον α΄ γύρο (2-2 στο Καραϊσκάκη) και τον περασμένο Απρίλη στα Γιάννινα (0-2)…Προφανέστατα και στον Ολυμπιακό δεν τα μέτρησαν καλά, με συνέπεια να φτάσουν στο σημείο να έχουν δεχθεί τώρα εφτά γκολ (!!!) στα τρία τελευταία τους παιχνίδια από τον ΠΑΣ…
Το παιχνίδι δεν ήταν τίποτα άλλο από τη φετινή ιστορία των κακών αγώνων του Ολυμπιακού. Γιατί έτσι είναι ο φετινός Ολυμπιακός. Έχει τα καλά του αποτελέσματα, από τα οποία του έχει προκύψει η δυνατότητα να είναι κοντά στο νταμπλ και να έχει βγάλει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχει και τα άσχημα αποτελέσματα, από τα οποία του έχει χαλάσει εν πολλοίς η εικόνα-πολύ απλά γιατί δεν είναι καθόλου λίγα. Το αντίθετο, είναι πολλά για τα δικά του δεδομένα…
Κατά βάση ήταν μία από τα ίδια και χθες!
Η επανάληψη της ίδιας ιστορίας: Ο Μιλιβόγεβιτς να δίνει την…προασίστ σε αντίπαλο στο 1-0 κι ο Ρομπέρτο να αφήνει…θεάνοικτη όλη την κλειστή γωνία του στο 2-0!
Όπως στη Λεωφόρο, ο Μαζουακού με το απίθανο αυτογκόλ έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό κι ο Μιλιβόγεβιτς έκανε το γύρισμα-πάσα στον Πέτριτς για το 2-0.
Όπως στο Κίεβο, ο Σιόβας ουσιαστικά με αυτογκόλ είχε κάνει το 2-0 για τη Ντνίπρο.
Όπως στη Μαδρίτη ο Ρομπέρτο είχε κάνει πάσα σε παίκτη της Ατλέτικο μέσα στην περιοχή του στη φάση του 1-0.
Όπως στη Σουηδία ο Μποτία κι ο Αμπιντάλ είχαν κάνει δώρο τα δύο γκολ στη Μάλμε.
Βλέπετε ότι δυστυχώς είναι πολλά τα χοντρά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού. Σε πολλά παιχνίδια (πέντε). Κι από πολλούς διαφορετικούς παίκτες (έξι). Και μνημονεύω μόνο τα πολύ χοντρά. Γιατί άμα μπω σε λεπτομέρειες, δεν θα βγάζουμε άκρη.
Το θέμα, θα μου πείτε, είναι γιατί γίνονται αυτές οι χοντράδες. Είναι ζήτημα έλλειψης συγκέντρωσης, έλλειψης ποιότητας, έλλειψης καθαρού μυαλού κι ηρεμίας; Συνδυασμός; Και γιατί να υπάρχει αυτός ο συνδυασμός; Κι ακριβώς εδώ πρέπει να «απαντήσουν», εσωτερικά, διοικούντες και προπονητές, ενόψει του σχεδιασμού της νέας σεζόν.
Το σίγουρο είναι ένα. Μία ομάδα που χτίστηκε όπως χτίστηκε το καλοκαίρι, δεν μπορεί θεαματικά να αλλάξει μεσούσης της σεζόν. Αυτή είναι η ομάδα που έχει χτιστεί στον Ολυμπιακό-με τα καλά της και με τα κακά της. Πόσα γκολ έχει φάει φέτος από αντεπιθέσεις, όπως του χθεσινού τρίτου γκολ του ΠΑΣ;...
Μεταμόρφωση Γενάρη μήνα δεν πιστεύω ότι μπορούσε να γίνει. Αυτό που μπορούσε να γίνει- και το έκανε ο προπονητής-ήταν να την «δέσει» λίγο περισσότερο την ομάδα, να κερδίσει κάποια πράγματα παραπάνω από ορισμένους παίκτες και να πάρει εκείνα τα αποτελέσματα που χρειάζονταν για να έρθει πιο κοντά στον τίτλο.
Βοήθησαν, ασφαλώς, και τα στραβοπατήματα Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, από την άλλη όμως εάν ο Ολυμπιακός ήταν υπό πίεση, δεν ξέρω αν έχανε χθες στα Γιάννινα. Λογικά θα έμπαινε διαφορετικά, πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι. Λέω λογικά.
Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Περέϊρα. Το θεωρώ άδικο. Νομίζω, πάντως, ότι δεν έβγαζε νόημα η αλλαγή του Τσόρι, με το σκορ 0-2. Περισσότερο θα έβγαζε νόημα η αντικατάσταση του Χάρα, που όσο «πήγαινε» το ματς, τόσο έδειχνε πιο κουρασμένος κι έπεφτε η απόδοσή του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ολιβιέ Ζιρού: Ο Γάλλος «εραστής»

Ο Γιώργος Καραμάνος αναρωτιέται για το εάν ο σούπερ φορμαρισμένος Ολιβιέ Ζιρού είναι TOP CLASS ή αλλιώς ο σέντερ φορ που χρειάζεται η Αρσεναλ!
Το Σάββατο το μεσημέρι, την ώρα που έκανα το live στο Αρσεναλ - Λίβερπουλ, εμφανίστηκε κάποιος στο chat και έγραφε συνέχεια «τώρα θα το βάλει ο Γάλλος εραστής, το τέταρτο θα το βάλει ο Γάλλος εραστής» και κάτι τέτοια. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή μου έδινε τον τίτλο, για ένα κείμενο που είχε προαποφασιστεί από καιρό πως θα γραφόταν. Το μόνο που έλειπε ήταν η αφορμή και τούτη ο Ολιβιέ Ζιρού φρόντισε να την δώσει τον τελευταίο μήνα. Για την ακρίβεια, εκείνος την προσέφερε συνεχώς από τότε που άλλαξε ο χρόνος και μπήκαμε στο 2015, αλλά για κάποιο λόγο, άθελα μου  τον… σνόμπαρα.
Την σχετική κουβέντα για χάρη του την έχουμε πιάσει 2-3 φορές με τον Λευτέρη Ντανοβασίλη. Εκείνος υποστηρικτής του, εγώ το αντίθετο. Το ερώτημα ήταν πάντα το ίδιο: εάν ο Γάλλος (για μένα… ανέραστος τότε) ήταν-είναι TOP CLASS σέντερ φορ ή όχι. Εάν δηλαδή πρόκειται για αυτόν που θα μπορούσε να καλύψει το κενό του Ρόμπιν Φαν Πέρσι και να οδηγήσει την Αρσεναλ στην κορυφή!
Από το καλοκαίρι του 2012, όταν δηλαδή ο Αρσέν Βενγκέρ τον επέλεξε για να ηγηθεί της επίθεσης του, πληρώνοντας 13 εκατ. ευρώ, για να τον αγοράσει, οι επικριτές του, είπαν ότι ο Αλσατός πάει να την βγάλει φθηνά, αντί να ξοδέψει για να πάρει κάποιον φτασμένο-διάσημο. Το νέο απόκτημα με 21 γκολ σε 36 αγώνες πρωταθλήματος μόλις είχε εκτοξεύσει την Μονπελιέ στην κατάκτηση του Σαμπιονά, αλλά και πάλι δεν σε άφηνε να αισθανθείς ότι το… είχε για ένα τόσο μεγάλο άλμα.
«Δεν τον έχεις δει καλά. Ο τύπος είναι παικταράς. Δυνατός και με σουτάρα. Θα δεις ότι θα κάνει δουλειά», έλεγε ο γαλλοαναθρεμένος -με ποδοσφαιρικό φουά γκρα και σαμπάνια- Ντανό στη συζήτηση μας. Εγώ πάλι διαφωνούσα. Υποστήριζα ότι είναι αρκετά καλός, μα δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Premier League. «Εάν η Αρσεναλ θέλει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να αγοράσει κάποιον άλλον και να κρατήσει τον Γάλλο, ο οποίος θα είναι εξαιρετικός ως back up. Ετσι θα έχει πολύ δυνατή γραμμή κρούσης», αντέκρουα σε αυτές τις… καφενειακές διαφωνίες εν ώρα εργασίας και χαράς.

Τελικά ο Ζιρού με διέψευσε και φυσικά όχι μόνο εμένα. Για την ακρίβεια, δεν ήταν τα 17 γκολ (σε 47 αγώνες) στην πρώτη του σεζόν, ούτε η περσινή βελτίωση της εικόνας του με 22 γκολ (σε 51 ματς). Περισσότερο με έπεισε φέτος με τον τρόπο που εργάζεται στο γήπεδο και το πόσο άνετος, σίγουρος στις κινήσεις, στην τελική προσπάθεια, το πόσο πλήρης δείχνει στο παιχνίδι του.
Εργάτης και παίκτης της ομάδας ήταν ανέκαθεν. Το λάθος στη δική μου εκτίμηση ήταν ότι αποδείχτηκε περίτρανα πως η Αρσεναλ δεν χρειαζόταν άλλον επιθετικό και τον Ζιρού αναπληρωματικό. Οι Λονδρέζοι στην πραγματικότητα είχαν ανάγκη κάποιον με τα εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, για να τον πλαισιώσει. Εμφανίστηκε λοιπόν ο Αλέξις Σάντσες και η συνέπεια της συνεργασίας τους είναι ότι ο ένας κάνει καλύτερο τον άλλον. Ο Χιλιανός δημιουργεί όλο το… γυρολόγισμα, την ανακατωσούρα, ο Γάλλος είναι ο βράχος, το σημείο αναφοράς και σταθερότητας και έτσι έρχεται το αλληλοσυμπλήρωμα των ικανοτήτων τους, κάτι που γίνεται πιο ορατό από τον Γενάρη και μετά.
Βλέπετε, ο ήρωας αυτού του θέματος ήταν τραυματίας από το ξεκίνημα της περιόδου και επέστρεψε στα τέλη του Νοεμβρίου. Εμεινε δηλαδή πολύ καιρό εκτός μάχης και του χρειάστηκε κάποιο διάστημα, ώστε να συντονιστεί και να βρει χημεία με τον Αλέξις. Μόλις άρχισαν να εντοπίζουν ο ένας τον άλλον, ήρθε μία τιμωρία δύο αγωνιστικών, η οποία έληξε ακριβώς την Πρωτοχρονιά. Εκτοτε ο Ζιρού πήρε το όπλο του. Στην αχαλίνωτη ορμή που του προσφέρει το γεροδεμένο κορμί των 192 εκατοστών, στο δυνατό και μαζί τεχνικό αριστερό του (σ.σ.: και το δεξί είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο), στα ασταμάτητα άλματα και τις κεφαλιές, έχει προσθέσει στο ρεπερτόριο και τη φαντασία. Εδώ και λίγο καιρό κάνει τακουνάκια, παίζει το 1-2, στέλνει με πιο φαντεζί τρόπο αυτά τα φαλτσαριστά τελειώματα και γενικώς απολαμβάνει πιο πολύ το παιχνίδι, με συνέπεια να το γουστάρει ακόμα περισσότερο η ομάδα και ο μέσος οπαδός της.
Με το γκολ του στο 4-1 επί της Λίβερπουλ, έφτασε τις έξι αγωνιστικές διαδοχικού σκοραρίσματος. Σε επίπεδο Premier League για την Αρσεναλ το έχουν καταφέρει στο παρελθόν μοναχά οι Ιαν Ράιτ (1993-’94) και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (2007-’08), με τον τελευταίο να έχει και το σχετικό ρεκόρ με επτά αγωνιστικές. Στα 2015 μόνο σε παιχνίδια πρωταθλήματος έχει βρει δίχτυα 10 φορές (+ 2 ασίστ) και εμφανίζεται πιο καυτός από ποτέ από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στο Νησί. Μόνο οι Λιονέλ Μέσι (17), Χάρι Κέιν (14), Μπας Ντοστ (11) έχουν περισσότερα σε αυτό το διάστημα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ειδικά μέσα στον Μάρτιο πυροβόλησε χωρίς σταματημό. Με πέντε γκολ σε τέσσερις αγώνες (έχει 1 σε κάθε 97 λεπτά, ενώ ο Κέιν της Τότεναμ έχει 1 σε κάθε 98 και ο Ντιέγκο Κόστα σε κάθε 102 λεπτά) αναδείχτηκε MVP του μήνα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Εχει εξαπολύσει παράλληλα 15 σουτ εντός εστίας, δημιουργώντας οκτώ καθαρές ευκαιρίες μόνο για τον εαυτό του. Κάπως έτσι λοιπόν έφτασε τα 18 τέρματα (+4 ασίστ) σε 27 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και συνεχίζει. Και είπαμε, ήταν εκτός για τρεις μήνες!
Και αφού αράδιασα όλα τα παραπάνω υπέρ του Γάλλου, θέλω να πω για ακόμα μία φορά «Ντανοβασίλη, ο Ζιρού δεν είναι TOP CLASS». Αυτή την γνώμη μου δεν την άλλαξα. Ωστόσο, οφείλω να κάνω μερική –έως σημαντική- ανακυβίστηση, την κοινή κωλοτούμπα δηλαδή και να παραδεχτώ, ότι ο Ζιρού είναι σπουδαίος επιθετικός. Ακόμα λοιπόν και αν δεν είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ, δείχνει αυτή την περίοδο ότι μπορεί να είναι ο σέντερ φορ που χρειάζεται η Αρσεναλ. Όχι αυτός που μπορεί από μόνος του ως σούπερ σταρ να την πάρει από το χέρι και να την οδηγήσει στην κορυφή, μα εκείνος που ταιριάζει ιδανικά στον σχεδιασμό του Βενγκέρ. Που μπορεί συνδυαστικά με την υπόλοιπη ομάδα και ειδικά τον Αλέξις Σάντσες, να γίνεται αυτό που έγραψε ο φίλος στο chat, ο Γάλλος «εραστής» των αντιπάλων του…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βρίσκει τον δρόμο της η Γιουνάιτεντ!!

Ρούνεϊ, Juan... Love και Λουΐς Φαν Χάαλ δείχνουν ξανά στη Γιουνάιτεντ τον δρόμο της κορυφής. Η πιο σταθερή ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφει στην ελίτ του Τσάμπιονς Λιγκ!
Μάτα και Ερέρα κρύβουν τη μπάλα και ο τελευταίος με ιδανικό τελείωμα  διαμορφώνει το 3-1 για τη Γιουνάιτεντ, που τη στέλνει στο +8 από τη  Λίβερπουλ και αγκαλιά με το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ματς με την Αστον Βίλα  ήταν πραγματική «παγίδα» για τους παίκτες του Φαν Χάαλ, αφού η διακοπή  ήταν πιθανό να είχε κόψει το ρυθμό τους. Ωστόσο, οι οπαδοί της ομάδας  έχουν εμπιστοσύνη πλέον στις ικανότητες του Ολλανδού και των παικτών  του και μετά τη χθεσινή νίκη η Μάντσεστερ... αφαίρεσε και τις τελευταίες  αμφιβολίες που υπήρχαν πως δεν μπορεί να επιστρέψει στην ελίτ του  Τσάμπιονς Λιγκ!
Πέμπτη διαδοχική νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ και μαζί με Αρσεναλ και Σίτι θα  παλέψουν μέχρι τέλους για τη 2η θέση! Κάτι τέτοιο έμοιαζε... τρελό στο  Νησί μέχρι τις αρχές Νοέμβρη, τότε που ο Φαν Χάαλ είχε δοκιμάσει ό,τι  σχήμα και παίκτες θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Τότε που η γκρίνια  ήταν καθημερινό φαινόμενο στο Ολντ Τράφορντ και η ανησυχία για την  απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων λιρών έντονη! Από το Νοέμβριο και μετά  η Μάντσεστερ είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος, δεν παίζει  το ωραιότερο ποδόσφαιρο στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν είναι τόσο  φορμαρισμένη όσο η Αρσεναλ, αλλά είναι ώριμη, ξέρει τι θέλει και πως να  το πάρει! Τον Μάρτιο όμως έδειξε και δείγματα για το τι είναι ικανή να  κάνει. Το πρώτο ημίχρονο με την Τότεναμ, τα διαστήματα που είχε στο  «Ανφιλντ» έδειξαν πως ο Ολλανδός ξέρει τον τρόπο να βγάλει την ομάδα  από το αδιέξοδο. 
Κάποια πειράματα όπως αυτό με τον Ρούνεϊ δεν του βγήκαν ποτέ, αλλά ο  Φαν Χάαλ έχει κατασταλάξει σε ένα σχήμα, έχει βρει τον κορμό και σε  σχέση με το ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας, χθες είχε μόνο μια  αλλαγή, τον Ρόχο στη θέση του Σμόλινγκ! Αν κάτι έχουν ξεχάσει στο Ολντ  Τράφορντ, αυτή είναι η... μουρμούρα να γίνει η ομάδα πιο επιθετική.  Υπάρχει σχέδιο, υπάρχουν λύσεις, αλλά και παίκτες πλέον που έχουν πάρει  τα πάνω τους και οδηγούν την Μάντσεστερ στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι ο καλύτερος φορ της ομάδας και από τους πιο φορμαρισμένους στην επίθεση! Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον ρόλο που του δόθηκε στο πρώτο μισό της σεζόν, εκείνον του... μέσου. Στο παιχνίδι του Βίλα Παρκ έμοιαζε μόνος, αβοήθητος, δυστυχισμένος, δεν μπορούσε να ελέγξει τα πράγματα. Χθες ήταν ένας άλλος παίκτης στο κέντρο της επίθεσης και το γκολ του ήταν μοναδικό. Δεν υπάρχει ούτε ένας στο Νησί που να μην τονίζει «Πλέον παίζει εκεί όπου ανήκει...».

Ο Χουάν Μάτα τρελαίνει το Ολντ Τράφορντ και οι περσινές μουρμούρες ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, η ποδοσφαιρική του ευφυΐα τον κάνουν τον ιδανικό πλέι μέικερ. Δεν μπορεί να παίξει περιφερειακά και όλοι αναρωτιούνται πλέον γιατί έμεινε εκεί τόσο καιρό... Δημιουργεί, εκτελεί, δίνει ρυθμό και μπορεί να μην είναι τόσο καλός ανασταλτικά, αλλά μπρος σε τόση μαγεία τι είναι αυτό το μειονέκτημα.. Καθόρλα, Σίλβα και πλέον Μάτα, οι Ισπανοί που κάνουν ό,τι θέλουν στο Νησί! «Juan Love» στο Ολντ Τράφορντ...
Ο επίλογος είναι αφιερωμένος στον Ασλεϊ Γιανγκ, τον παίκτη που ξεπέρασε τα υποτιμητικά σχόλια, την περιφρόνηση, τις αποδοκιμασίες, δούλεψε τόσο πολύ και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας της Γιουνάιτεντ. Μπορεί ο Ντι Μαρία να μην είναι στα καλύτερά του, αλλά ο Γιανγκ διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και παίρνει με το σπαθί του αυτό που του αξίζει! Κόντρα σε κάθε προσδοκία, ο 29χρονος κάνει εξαιρετική σεζόν, αν και μερίδιο επιτυχίας ανήκει και στον Ολλανδό τεχνικό!
Η Γιουνάιτεντ είναι πιο κοντά από ποτέ στον φετινό της στόχο, την επιστροφή στους καλύτερους της Ευρώπης. Τα μεταγραφικά σενάρια πολλά, τα εκατομμύρια που θα δοθούν ακόμα περισσότερα, ωστόσο οι φίλοι της μπορούν να αισιοδοξούν πως η ομάδα βρίσκει ξανά τον δρόμο της, αυτόν της κορυφής!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Χυλόπιτα σε Λειψία ο Τούχελ!

Η Λειψία το πάλεψε, όμως ο Τόμας Τούχελ αποφάσισε ότι δε θέλει να προπονήσει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.
Οι επαφές της Λειψίας με τον Τόχμας Τούχελ, προκειμένου εκείνος να αναλάβει από το καλοκαίρι έπεσαν οριστικά στο κενό. Όπως αποκάλυψε η Leipziger Volkszeitung στο τελευταίο ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές ο ατζέντης του 41χρονου τεχνικού ανακοίνωσε στους Ανατολικογερμανούς ότι ο πελάτης του δεν ενδιαφέρεται να προπονήσει στη δεύτερη κατηγορία. Αργότερα, στην ίδια εφημερίδα ήρθε και η επιβεβαίωση από τον Ραλφ Ράνγκνικ. «Ο Τούχελ δε θα γίνει προπονητής της Λειψίας».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα, ο βοηθός του Τούχελ, Άρνο Μίχελς, είχε βρεθεί στη Λειψία για την αναμέτρηση με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, όπου εξέτασε τις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου. Όσον αφορά το ποιος θα κάθεται στον πάγκο της RB την επόμενη σεζόν, όλα δείχνουν ότι ο Άχιμ Μπάιερλορτσερ θα παραμείνει στο πόστο του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τους έκοψαν τη... μπύρα!!

Σε... απόγνωση οι οπαδοί της Τσβόλε, αφού στην εκδρομή για τον ημιτελικό με την Τβέντε δεν θα έχουν τη συντροφιά της... μπύρας!
Ανω - κάτω οι οπαδοί της Τσβόλε, αφού στην εκδρομή για τον ημιτελικό με την Τβέντε τους απαγορεύθηκε η κατανάλωση αλκοόλ. Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος έστειλε επείγουσα επιστολή στον Δήμαρχο εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια γι αυτή την απόφαση. Οι οπαδοί τονίζουν πως είναι απόφαση χωρίς προηγούμενο, από τη στιγμή που σε όλες τις εκδρομές δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό. Η απόφαση κάνει λόγο πως επιτρέπεται να καταναλώσουν περισσότερα από δυο κουτάκια μπύρας, κάτι... δύσκολο για τους Ολλανδούς!

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ακυρο» Κράουτς στην Σίτι!!

Ο Πίτερ Κράουτς απέρριψε μέσω twitter το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Μάντσεστερ Σίτι την επόμενη σεζόν.
Ο Κράουτς 'πιάστηκε' από τις δηλώσεις του Μανουέλ Πελεγκρίνι για το ότι θέλει Αγγλο παικταρά το καλοκαίρι και έγραψε στο twitter ότι ο ίδιος δεν το κουνάει από την Στόουκ...







Transfer News Live @DeadlineDayLive
Man City boss Manuel Pellegrini says the club will invest in a "big player" this summer - & want him to be English. (Source: Daily Express)
@DeadlineDayLive: City boss Pellegrini says the club will invest in a "big player" in summer - & want him to be English"-I'm happy at scfc

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι κατηγορούμενοι για τα στημένα του 2011!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ολοκληρώθηκε το πόρισμα για τους στημένους αγώνες του 2011 και αναμένονται άμεσα τα ονόματα των κατηγορούμενων που παραπέμπονται σε δίκη!
Μια υπόθεση που ταλαιπωρεί εδώ και τέσσερα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική της ευθεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ολοκληρώθηκε το πόρισμα από τον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Παναγιώτη Πούλιο για την υπόθεση των στημένων που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2011 και περιείχε σπουδαία ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και άμεσα, μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες, θα βγουν τα ονόματα των κατηγορούμενων που θα πάνε σε δίκη, αλλά και τις κατηγορίες αντιμετωπίζουν.
Ο αρχικός αριθμός ήταν 83 αλλά έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια ανακρίσεων, οι κατηγορούμενοι έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει τους 180. Ετσι από τη στιγμή που ολοκληρώνεται το πόρισμα και βγαίνουν οι κατηγορούμενοι απομένει να ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης, που σίγουρα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κατηγορίες στους περισσότερους είναι για πλημμέλημα! Για την υπόθεση είχαν προφυλακιστεί και έμειναν αργότερα ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ο Αχιλλέας Μπέος και ο Γιώργος Τσακογιάννης.
Η υπόθεση είχε βγει στη δημοσιότητα μετά την αποκάλυψη των καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ ανθρώπων του ποδοσφαίρου και ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχαν βρεθεί οι 11 πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, αλλά οι περισσότεροι είχαν πέσει τότε στα μαλακά, καθώς βρέθηκαν ένοχοι οι 5 από τους 11:
  • Μ. Ψωμιάδης: Αθώος για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια και δωροδοκία και δωροληψία σε μια σειρά από ποδοσφαιρικούς αγώνες. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών κι έξι μηνών και χρηματική ποινή 35.000 ευρώ. Αφαιρείται ο χρόνος κράτησης σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ. Η ποινή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
  • Στ. Ψωμιάδης: Αθώος για όλα
  • Ι. Παπακώστας (προπονητής):  Αθώος για όλα λόγω αμφιβολιών
  • Κων. Ριαβόγλου: Ένοχος για δωροδοκία δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών κι έξι μηνών και 35.000 ευρώ. Μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ με ανασταλτικό.
  • Θ. Μητρόπουλος(πρώην πρόεδρος Αιγάλεω-Ηλυσιακός): Ένοχος για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία σε μια σειρά από αγώνες. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με ανασταλτικό στην έφεση και 30.000 ευρώ με μετατροπή προς 5 ευρώ.
  • Γ. Χριστοβασίλης: Αθώος λόγω αμφιβολιών.
  • Β. Αγγελής: Αθώος λόγω αμφιβολιών.
  • Δ. Κωτούλας (πρόεδρος Καρδίτσας): Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος ενός αγώνα. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.
  • Περ. Αμανατίδης (διαιτητής): Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος. Επιβλήθηκε ποινή δύο ετών με τριετή αναστολή.
  • Δ. Δημητρίου: Αθώος λόγω αμφιβολιών
  • Γ. Χαβενετίδης: Αθώος λόγω αμφιβολιών.
Τώρα θα δικαστούν οι υπόλοιποι ενώ ήδη συζητιέται έντονα ο τόπος τέλεσης της συγκεκριμένης δίκης επειδή λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορούμενων, δεν μπορεί να διεξαχθεί σε μία απλή αίθουσα δικαστηρίου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Πως τρέχει έτσι ο π...ης ο Αυστραλός»

Ο Τζίμης Πατίκας διηγείται συγκινημένος στο gazzetta.gr όσα έζησε στην ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης που «άλλαξε την ΑΕΚ», τα μπουζούκια στα «Δειλινά», το στοιχειωμένο δοκάρι, η χαμένη ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα και η συνύπαρξη με τον Σερ Άλεξ.  
Το «καγκουρό» της ΑΕΚ 22 χρόνια μετά την αποχώρηση του συγκινεί μιλώντας στο gazzetta.gr για την αγαπημένη του Ένωση
«Ο Μανωλάς τι κάνει; ο Νικολάου είναι ακόμη στην ΑΕΚ; Ο Μελισσανίδης πως τα πηγαίνει», ρωτάει με ενδιαφέρον ο Τζίμης Πατίκας. Η ΑΕΚ ανέκαθεν ήταν στην καρδιά του.
Με τον «Δικέφαλο» πέρασε οχτώ εκπληκτικές σεζόν (1985-1993) κατακτώντας τρία πρωταθλήματα.
Φόρεσε 142 φορές την φανέλα της ΑΕΚ πετυχαίνοντας 27 γκολ. Με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του άνοιξε τον δρόμο και σε άλλους Ελληνοαυστραλούς.
Ο Τζίμης Πατίκας από τους κορυφαίους παίκτες της Ωκεανίας στη δεκαετία του '80, έφτασε μία ανάσα από την Μπαρτσελόνα, ενώ για ένα διάστημα τέθηκε υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Αμπερντίν!
Το 1985 η ποδοσφαιρική του καριέρα έμελλε να αλλάξει για πάντα παίρνοντας μεταγραφή για την ΑΕΚ.

«Η ΑΕΚ ήταν ένα όνειρο για μένα που το έκανα πραγματικότητα. Ο Μαύρος ήταν το πρότυπο μου. Σε ηλικία 15 χρονών είχα φωτογραφία του.
Έζησα ωραίες στιγμές στην ΑΕΚ. Τι να πρωτοθυμηθώ. Βλέπω ξαναφτιάχνουμε δυνατή ομάδα. Περιμένω να επιστρέψουμε στη Super League και ο Μελισσανίδης να κάνει καλές μεταγραφές προκειμένου σύντομα να παίξουμε και στην Ευρώπη», είναι τα πρώτα λόγια του Τζίμη Πατίκα από το μακρινό Σίδνεϊ στο gazzetta.gr.
Μεγάλο του προσόν του η ταχύτητα. Θα μπορούσε να παραλληλιστεί με τον... Γκάρεθ Μπέιλ του ελληνικού πρωταθλήματος.
«Άλλη εποχή τότε. Τώρα υπάρχουν εργομετρικά και εξελιγμένα μηχανήματα. Οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν κατά γράμμα το πρόγραμμα των διατροφολόγων.
Τότε πίναμε γάλα και τρώγαμε μπριζόλα. Όταν είχα πρωτοέρθει στην ομάδα κανείς δεν περίμενε να τρέχω τόσο γρήγορα.
Μάλιστα κάναμε 400αρια στην προπόνηση υπό την επίβλεψη του Πανταζή. Θυμάμαι ήμασταν ένα γκρουπ. Στυλιανόπουλος, Χατζής, Μανωλάς, Μπαλής. Συζητούσαν μεταξύ τους. Καταλάβαινα τι έλεγαν. 
Κόντραρα τον Μανωλά στην προπόνηση. Τον άφηνα να προπορεύεται και ξαφνικά επιτάχυνα φτάνοντας κοντά του.
Το ίδιο πράγμα επαναλήφθηκε πολλές φορές. Ο Μανωλάς απόρησε. Πιστεύοντας πως δεν καταλαβαίνω καλά τα ελληνικά απευθύνθηκε στον Πανταζή λέγοντας του: 'Πως τρέχει έτσι ο π...ης ο Αυστραλός. Μας κοροϊδεύει αυτός'.
Επίσης στην αρχή πολλοί ποδοσφαιριστές εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους. 'Καταντήσαμε να αγοράζουμε Αυστραλούς παίκτες' έλεγε ο Αρμόδωρος και του απάντησα: 'F**k off'. Σύντομα γίναμε η καλύτερη παρέα».

Ουκ ολίγοι πρόεδροι πέρασαν από την ΑΕΚ την εποχή που ο Πατίκας πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον σύλλογο.
«Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα τους σκέφτομαι. Τον γενικό αρχηγό Χρυσοβιτσάνο, του προέδρους Ζαφειρόπουλο, Γιδόπουλο, Γενεράκη, Μελισσανίδη, Ψωμιάδη. Με κανέναν δεν είχα πρόβλημα
Θυμάται όταν κατακτούσαμε τα πρωταθλήματα, ο Γιδόπουλος είχε πάντα κρατημένο τραπέζι για την ομάδα στο μαγαζί του στα 'Δειλινά'».
Ο Τζίμης Πατίκας θεωρεί κομβικό σημείο την ανάληψη της προεδρίας της ΑΕ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
«Ο Μελισσανίδης ήταν κύριος, ο καλύτερος πρόεδρος. Τον πρόλαβα στην τελευταία σεζόν μου στην ΑΕΚ.
Με τον Μελισσανίδη ήρθαν και τα χοντρά χρήματα. Τότε παίρναμε 10-15 εκατομμύρια και ο Μελισσανίδης τα πήγε στα 50-60 εκατομμύρια δραχμές».
Ο Ελληνοαυστραλός ξετυλίγει ακόμη περισσότερο το κουβάρι των αναμνήσεων ενθυμούμενος ιστορικά ματς με την φανέλα της ΑΕΚ.
«Ένα ματς που δεν θα ξεχάσω είναι ο ημιτελικός Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό την σεζόν 1985/86 με 70.000 κόσμο. Το πρώτο ματς έληξε 2-2.
Είχα πετύχει και τα δύο γκολ. Επίσης τον π...η τον διαιτητή που ακύρωσε το γκολ μου στον αγώνα με την Μαρσέιγ.
Θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι μου απέναντι στον Άρη. Πολλά πράγματα. Η ΑΕΚ είναι στην καρδιά μου».

Σε ένα άλλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον Φεβρουάριο του 1989 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πατίκας προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Η συγκεκριμένη φάση τον στοιχειώνει ακόμη και σήμερα...
«Ο κόσμος καμιά φορά θυμάται τις χαμένες ευκαιρίες και όχι τα γκολ. Δεν μπορούσα να κάνω όμως αλλιώς σε αυτή τη φάση. Όποιος και να ήταν το ίδιο θα έκανε.
Η μπάλα χτύπησε σε λακούβα και με την φόρα που είχα δεν μπόρεσα να την σπρώξω στα δίχτυα».
Ο άλλοτε «κιτρινόμαυρος» άσος εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε σε ηλικία 30 ετών από την ΑΕΚ.
«Είχαν έρθει στην ομάδα σπουδαίοι ποδοσφαιριστές όπως ήταν για παράδειγμα οι Τσάρτας και Μπορμπόκης. Παράλληλα είχε κάνει τέσσερις επεμβάσεις στα γόνατα.
Ήταν δύσκολα για μένα και ήξερα πως δεν θα έπαιζα. Έτσι πήρα μεταγραφή στον Αθηναϊκό και από εκεί στην Καστορια».
Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν όμως ο Πατίκας εξακολουθεί να διατηρεί επικοινωνία με τους πρώην συμπαίκτες του.
«Πριν από λίγες μέρες με πήρε τηλέφωνο ο Σπύρος Οικονομόπουλος. Ήρθε για μόνιμη εγκατάσταση εδώ στην Αυστραλία.
Με είχε πάρει τηλέφωνο ο Χένρικ Νίλσεν, ενώ είχα επαφή με τον Μπατίστα και τον Κλόπα. Είχα δει επίσης το 2010 εδώ στην Αυστραλία τον Μπάγεβιτς και τα υπόλοιπα παιδιά».

Το «καγκουρό» αποκάλυψε πως προτού έρθει στην ΑΕΚ είχε απασχολήσει σοβαρά την Μπαρτσελόνα.
«Ναι, ισχύει αυτό. Είχα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ελπίδων της Αυστραλίας που διεξήχθη στο Μεξικό.
Προπονητής της Αργεντινής ήταν ο Μενότι, ο οποίος πήγε στη συνέχεια στη Μπαρτσελόνα. Επικοινώνησε με τον ασίσταντ κόουτς της Αυστραλίας, ο οποίος ήταν Αργεντινός ζητώντας του να πάω για να με δοκιμάσουν.
Τραυματίστηκα όμως και έχασα αυτή την σπουδαία ευκαιρία».
Λίγοι γνωρίζουν πως ο Πατίκας πέρασε ένα φεγγάρι και από την Β΄ ομάδα της Αμπερντίν με προπονητή τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
«Ήμουν 17-18 χρονών τότε και βρισκόμουν ανάμεσα στην αφρόκρεμα του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου με Στράχαν, ΜακΛις και άλλους.
Φυσικά θυμάμαι και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως έβριζε πολύ! Φαινόταν από τότε πως θα γίνει σπουδαίος τεχνικός, οδηγώντας την Αμπερντίν στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 1983».
Ο 51χρονος προπονητής αποτελεί τον μέντορα του Πάνου Αρμενάκα, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα wonderkids του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Σε ηλικία 16 ετών άλλωστε αγωνίζεται στη Β΄ ομάδα της Ουντινέζε.
«Τον είχα κοντά από 3 ετών και γνωρίζω τις δυνατότητες του. Αυτό το παιδί έχει τεράστια προσόντα. Δεν είναι τυχαίο πως σε ηλικία 14 ετών είχε αγωνιστεί στις ακαδημίες των Άγιαξ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, ενώ πλέον βρίσκεται στην Ουντινέζε.
Χρειάζεται τύχη και έναν καλό προπονητή, διαθέτει τεράστιο ταλέντο. Μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όταν η Ρεάλ σταμάτησε στο 11-2!!

Το «FFT» του gazzetta.gr θυμάται τις μεγαλύτερες νίκες των Μαδριλένων στην Primera Division. Από το 1941 μέχρι και τον τωρινό θρίαμβο με την Γρανάδα.
Το νούμερο προκαλεί ίλιγγο. Το 9-1 της Ρεάλ επί της Γρανάδα είναι συγκλονιστικό και αντίστοιχο σκορ οι Μαδριλένοι είχαν να πανηγυρίσουν πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια. Για να βρει κανείς κάτι ανάλογο στην ιστορία τους στην Primera Division, θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο στο μακρινό 1967-’68. Φυσικά, μιας και μιλάμε για τη Ρεάλ, στα κιτάπια της υπάρχει καταχωρημένο ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Πρόκειται για το ασύλληπτο 11-2 επί της Ελτσε. Ας τα δούμε όμως όλα με τη σειρά…
Ρεάλ – Ελτσε 11-2
Ηταν η σεζόν 1959-’60. Οι εφημερίδες της επόμενης ημέρας βγήκαν με την είδηση του θριάμβου των Blancos και την υποσημείωση, ότι τον πέτυχαν χωρίς τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο, ο οποίος ήταν τραυματίας. Στην θέση του λοιπόν έπαιξε ο Χοσέ Γκαρθία Κάστρο, τον οποίο άπαντες αποκαλούσαν σκέτο Πεπίγιο. Εκείνος λοιπόν ήταν που βρήκε δίχτυα πέντε φορές (σ.σ.: συνολικά σε όλη την χρονιά έβαλε 13). Με ένα λιγότερο τον ακολούθησε ο Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος έφτασε τα 25 τέρματα και αναδείχτηκε 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ωστόσο, εκείνος ο τίτλος κατέληξε στη Μπαρτσελόνα, που τον κατέκτησε στην ισοβαθμία με τη Ρεάλ (46 βαθμοί σε πρωτάθλημα 16 ομάδων).

Ρεάλ Λας Πάλμας 10-1
Την ακριβώς προηγούμενη περίοδο (1958-’59) η Ρεάλ είχε διαλύσει με 10-1 τη Λας Πάλμας. Σε εκείνο το ματς είχε κάνει πάρτι το απίστευτο δίδυμο των Φέρεντς Πούσκας, Αλφρέδο Ντι Στέφανο, καθώς αμφότεροι είχαν σημειώσει χατ τρικ. Οι δυο τους μάλιστα είχαν μοιραστεί τις δύο πρώτες θέσεις των σκόρερ (Ντι Στέφανο 23, Πούσκας 21). Μάλιστα την απόμενη αγωνιστική οι Μαδριλένοι συνέχισαν να πυροβολούν, σταματώντας στο 8-0 κόντρα στην Οσασούνα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το πρωτάθλημα το πήρε η Μπαρτσελόνα με 51 αντί 47 βαθμών.
Ρεάλ – Καστεγιόν 9-1
Ηταν η πρώτη τόσο μεγάλη νίκη της στη Λα Λίγκα. Αντίπαλος η μικρούλα Καστεγιόν τη σεζόν 1941-‘42, η οποία ήταν εκείνη που δέχτηκε την πρώτη «εννιάρα». Το φοβερό σε εκείνη την περίπτωση, ήταν πως μέχρι το 43’, το σκορ ήταν μόνο 1-0. Ηρωας για τους Μερένγκες ο Μανουέλ Αλδάι που έκανε καρέ και τερμάτισε 30ς στον πίνακα των σκόρερ με 23 γκολ. Ούτε τότε η Ρεάλ πήρε το πρωτάθλημα, το οποίο κατέληξε στην Βαλένθια (40 βαθμοί σε πρωτάθλημα 14 ομάδων).
Ρεάλ – Σοσιεδάδ 9-1
Αυτή ήταν η προηγούμενη της τωρινής τόσο ευρείας νίκης. Το θύμα ήταν η Σοσιεδάδ τη σεζόν 1967-’68. Οπώς και κόντρα στην Καστεγιόν, στο ημίχρονο το σκορ ήταν μόλις 2-0. Ο Μανουέλ Βελάθκεθ είχε κάνει χατ τρικ σε 17 λεπτά και συνολικά στην χρονιά είχε μόλις 10 γκολ. Αυτή ήταν και η μοναδική από όλες τις περιπτώσεις που στο φινάλε η Ρεάλ πανηγύρισε και τον τίτλο με 42 βαθμούς (σε πρωτάθλημα 16 ομάδων).
Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο 9-0
Γενικότερα τα εννέα της Ρεάλ στην Γρανάδα ήταν τα πρώτα στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1978-’79. Η τελευταία όμως που είχε φτάσει το σκορ σε δυσθεώρητο επίπεδο, ήταν η Μπαρτσελόνα με το 9-0 επί της Βαγιεκάνο. Σε εκείνο το ματς είχε οργιάσει ο Χανς Κρανκλ με πέντε τεμάχια. Συνολικά ο Αυστριακός ήταν τρομερός όλη την χρονιά και τερμάτισε στην κορυφή των σκόρερ με 29 γκολ. Ο τίτλος όμως πήγε στη Ρεάλ (47 βαθμοί), με την Μπάρτσα να τερματίζει πολύ χαμηλά στην 5η θέση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τον έκανε χαζό ο Μόντριτς!!

Ο Λούκα Μόντριτς έχει επιστρέψει ορεξάτος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τη Ρεάλ τον τελευταίο καιρό και το έδειξε και απέναντι στη Γρανάδα με φοβερή ντρίμπλα.
Μαζί του, το κέντρο της «βασίλισσας» δείχνει πιο συμπαγές και με τη βοήθεια του Κροος, αποτελούν ένα δίδυμο ικανό να σπρώξουν την ομάδα στην επίθεση με πολλές πιθανότητες για γκολ.
Κόντρα στη Γρανάδα, το μεσημέρι της Κυριακής, ο Κροάτης άσος έκανε... χαζό έναν εκ των αντιπάλων του, στέλνοντάς τον για... ψάρεμα.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Η χαμένη ευκαιρία του Βιετναμέζου στον Ολυμπιακού!!

Ο 20χρονος μέσος Τουάν Αν απασχόλησε στο παρελθόν τον Ολυμπιακό αλλά και την Άρσεναλ όπως τονίζεται σε δημοσιεύματα του Βιετναμέζικου Τύπου.
Ο Τουάν Αν με συμμετοχές στις εθνικές ομάδες U-19 και U-23 αναγορεύεται ως το σπουδαιότερο ταλέντο του Βιετνάμ.
Στην ασιατική χώρα υποστηρίζουν πως ο νεαρός άσος είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην Ευρώπη περιμένοντας μία ευκαιρία από ομάδα που μετέχει στο Champions League.
Μάλιστα όπως σημειώνεται στα δημοσιεύματα, στο παρελθόν ο Τουάν Αν δοκιμάστηκε στην Άρσεναλ από τον Αρσέν Βενγκέρ αφήνοντας καλές εντυπώσεις.
Μάλιστα, αναφέρεται και το όνομα του Ολυμπιακού με τους Βιετναμέζους να τονίζουν πως είχε προσκληθεί και από τον Ολυμπιακό προκειμένου να μετρήσει τις δυνάμεις του, όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο χάλασε τα σχέδια του!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα χαμένα πέναλτι του Ηρακλή που... σώζουν!! (vids)

Το χαμένο πέναλτι του Περόνε προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, αλλά όπως θυμίζει το gazzetta.gr, δεν ήταν το πρώτο που έκρινε μία... κατηγορία. 
Μετά από ένα... επεισοδιακό παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο, η ΑΕΛ επικράτησε του Ηρακλή και κέρδισε την ύστατη στιγμή το εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου, πετώντας απ έξω την Λαμία. Οι αντιδράσεις δεν ήταν λίγες, ειδικά μετά το χαμένο πέναλτι του Περόνε στην τελευταία φάση του αγώνα!
Βέβαια, η... μουρμούρα είχα ξεκινήσει από νωρίς, με αφορμή την επίθεση αγνώστων στο βαν του ΟΤΕ, γεγονός που προκάλεσε την ακύρωση της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα!
Αυτή δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο Ηρακλής και ένα χαμένο του πέναλτι στην τελευταία αγωνιστική κρίνει μία... κατηγορία (χτες δεν έκρινε κατηγορία, αλλά το δικαίωμα διεκδίκησης της ανόδου μέσα από τα πλέι οφ).
1989-90
Ο Ιωνικός παίζει μία κατηγορία στο Καυτανζόγλειο και ο Βαμβακούλας στο 43' με κεφαλιά καταφέρνει να ανοίξει το σκορ, όμως ο Δημόπουλος στο φέρνει το ματς στα ίσα. Η ισοπαλία είναι αρκετή για την ομάδα του Γιάνους Κόβαλικ , όμως δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Καλταβερίδης ανατρέπει τον Αναστασιάδη και ο Αδαμόπουλος δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα!
Το... θύμα, είναι αυτός που αναλαμβάνει και την εκτέλεση (αλά Πανένκα φυσικά), όμως ο Δοξάκης αν και αρχικά θα «ξεγελαστεί», με μία εντυπωσιακή ενέργεια θα καταφέρει να αποκρούσει και να κρατήσει τον Ιωνικό στην κατηγορία. Την ίδια ώρα, οι παίκτες της Καλαμαριάς άκουγαν από το τρανζιστοράκι μέσα στον αγωνιστικό χώρο στην νέα Φιλαδέλφεια, την εξέλιξη του αγώνα και από εκεί έμαθαν πως τελικά ήταν αυτοί που θα πουν... αντίο!
1992-93
Στο ίδιο έργο θεατές. Αυτή τη φορά ο Εδεσσαϊκός είναι παίζει το... κεφάλι του στο Καυτανζόγλειο και μετά το τέρμα του Σκαδάτου μόλις στο 9', τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Ο Πασσαλής, όμως στο 15' και ο Τσολερίδης με πέναλτι στο 65' θα κάνουν την ανατροπή και θα βάλουν την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη σε θέση οδηγού. Ο σκόρερ του Γηραιού, πάντως, είχε την ευκαιρία να ρίξει κατηγορία τον Εδεσσαϊκό, όμως ακόμα μία χαμένη εκτέλεση πέναλτι, με τον Σκαρτάδο να γίνεται... ήρωας της Έδεσσας και δήμιος του Πιερικού που υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική!




*Πηγή: gazzetta.gr*

Renault F1: Ξεχάσατε 4 πρωταθλήματα;

Στην αντεπίθεση πέρασε με δηλώσεις του ο διευθυντής λειτουργίας των κινητήρων της Renault, Ρεμί Ταφέν.
Η τεράστια φιλολογία σχετικά με την μακροημέρευση των ομάδων Red Bull και Torro Rosso που ξεκίνησε μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις του κινητήρα της Renault, ειδικά στον πρώτο αγώνα της σεζόν, στην Αυστραλία, φαίνεται πως ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των επί 4 συναπτά έτη παγκόσμιων πρωταθλητών (2010, 2011, 2012, 2013). Φυσικά τότε ήταν η εποχή των V8 και τώρα είναι η εποχή των V4, ωστόσο ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των κινητήρων της Renault στην πίστα, δήλωσε: «Δεν πήραμε 4 πρωταθλήματα σερί κατά τύχη». Η δήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια των προβλέψεών του για τον αγώνα της Μεγάλης (για εμάς) Εβδομάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα: «Τόσο εμείς όσο και η Red Bull δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα μονοθέσια τόσο πίσω. Στην Αυστραλία το φταίξιμο ήταν εν μέρει δικό μας, αλλά στη Sepang κάναμε σημαντικά βήματα προόδου. Στην Κίνα θα έχουμε λύσει τα προβλήματα και θα ξεκινήσουμε να πιέζουμε. Έχουμε πολλές δυνατότητες εξέλιξης τόσο στον κινητήρα όσο και στο σασί και η Red Bull είναι καλή στο να εξελίσσει το μονοθέσιο».
"Στην Κίνα θα πιέσουμε" δήλωσε ο διευθυντής λειτουργίας των κινητήρων Renault F1, Ρεμί Ταφέν.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα ματς της Ρεάλ που έχουν σκοράρει Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τα παιχνίδια έχουν σκοράρει και τα τρία μέλη του BBC της Ρεάλ Μαδρίτης (Bale, Benzema, Cristiano).
Στο 9-1 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Γρανάδα μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ. Οι φίλοι της βασίλισσας είδαν τον Πορτογάλο να βρίσκει και πάλι τον καλό του εαυτό, τον Χάμες Ροντρίγκεζ να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στην αρχική ενδεκάδα και την ομάδα τους να μπαίνει δυναμικά στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν.
Με την επιστροφή των Χάμες και Μόντριτς στη μεσαία γραμμή, η Ρεάλ, όχι μόνο γίνεται ξανά το φόβητρο που ήταν μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά γίνονται ευτυχισμένοι οι Γκάρεθ Μπέιλ, Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο. Το BBC της επιθετικής γραμμής των «μερένγκες» έχει και πάλι παίκτες από πίσω να τροφοδοτούν σωστά και όπως αποδείχθηκε με τη Γρανάδα... δε συγχωρεί. Εκτός από τα πέντε γκολ του Ρονάλντο, δύο τέρματα πέτυχε ο Μπενζεμά και ένα ο Μπέιλ.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που όλα τα μέλη της «Αγίας Τριάδας» της Ρεάλ Μαδρίτης σκόραραν σε ένα ματς και τo FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει όλα τα παιχνίδια που το BBC πυροβόλησε... κατά ριπάς.



Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 7-3 (Πριμέρα Ντιβιζιόν 2013-14)
Το πρώτο παιχνίδι στο οποίο σκόραραν και οι τρεις BBC. Στις 30 Οκτωβρίου 2013 ο Ρονάλντο βρήκε δίχτυα τρεις φορές και οι Μπενζεμά-Μπέιλ από δύο για το τελικό 7-3 απέναντι στη Σεβίλλη. Αυτά τα επτά τέρματα του BBC ήταν μέχρι χθες τα περισσότερα σε ένα και μόνο παιχνίδι, αφού κόντρα στη Γρανάδα οι τρεις τους πέτυχαν οκτώ.



Αλμερία – Ρεάλ Μαδρίτης 0-5 (Πριμέρα Ντιβιζιόν 2013-14)
Αυτή τη φορά δε χρειάστηκε να πετύχουν πολλά γκολ οι τρεις τους. Από ένα ήταν αρκετό για τους Ρονάλντο, Μπενζεμά και Μπέιλ, με τους Ίσκο και Μοράτα να συμπληρώνουν το εντυπωσιακό 0-5 απέναντι στην Αλμερία, στις 23 Νοεμβρίου 2013.



Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 0-5 (Πριμέρα Ντιβιζιόν 2013-14)
Όπως και κόντρα στην Αλμερία, έτσι και κόντρα στην Μπέτις, η τριάδα του BBC πέτυχε από ένα γκολ στις 18 Ιανουαρίου 2014. Άνχελ Ντι Μαρία και Άλβαρο Μοράτα διαμόρφωσαν το τελικό 0-5 στην Ανδαλουσία.



Σάλκε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-6 (Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14)
Μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις της Ρεάλ στο δρόμο προς την κατάκτηση του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ ήταν στις 26 Φεβρουαρίου 2014. Στο εκκωφαντικό 1-6 του Γκεζελκίρχεν στη φάση των 16, Μπέιλ-Μπενζεμά-Ρονάλντο πέτυχαν από δύο γκολ και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό του Μπερναμπέου.



Ρεάλ Μαδρίτης – Βασιλεία 5-1 (Τσάμπιονς Λιγκ 2014-15)
Την υπεράσπιση του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ ανέλαβαν από το πρώτο κιόλας ματς των ομίλων οι «τρεις σωματοφύλακες». Στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, κόντρα στη Βασιλεία, το BBC σκόραρε από μια φορά, ενώ τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν ο Χάμες Ροντρίγκεζ και με αυτογκόλ ο Μάρεκ Σούχι.



Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο 5-1 (Πριμέρα Ντιβιζιόν 2014-15)
Η τελευταία παράσταση του BBC (πριν από αυτή κόντρα στη Γρανάδα) ήταν στις 8 Νοεμβρίου 2014 κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο. Μπέιλ, Μπενζεμά και Ρονάλντο πέτυχαν από ένα τέρμα, ενώ τα άλλα δύο σημείωσαν οι Σέρχιο Ράμος και Τόνι Κρόος.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Ποδοσφαιριστές που δολοφονήθηκαν!! (pics)

Με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας των παικτών της Φενέρμπαχτσε, το gazzetta.gr θυμάται περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ήταν θύματα σε φονικές επιθέσεις.
Το πούλμαν της Φενέρμπαχτσε δέχτηκε σφαίρες. Από την ένοπλη δολοφονική επίθεση, ευτυχώς, ο οδηγός τραυματίστηκε και όλοι οι άλλοι πέρα από το σοκ δεν έπαθαν κάτι άλλο.
Ωστόσο. δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν εμπλακεί σε επιθέσεις με όπλα και δεν τα κατάφεραν. Το gazzetta.gr θυμάται μερικές απ' αυτές τις περιπτώσεις.
Τόμι Μπολ 

Σε ηλικία μόλις 23 ετών, ο άσος της Αστον Βίλα δολοφονήθηκε στον κήπο του, ενώ πήγε να ταΐσει τον σκύλο του. Ήταν μία μέρα μετά από το ματς με τη Νότιγχαμ, ενώ είχε γυρίσει με τη γυναίκα του από την εκκλησία έχοντας καταναλώσει αρκετή μπύρα. Η σύζυγός του, Μπέατρις Ρίτσαρντς, άκουσε τους πυροβολισμούς του γείτονα Σταγκ, με οποίο συχνά υπήρχαν καβγάδες. Μάλιστα, ο Σταγκ πυροβόλησε και τη γυναίκα με τη σφαίρα να διαπερνά τον ώμο της. Ο θύτης δεν έκανε καν απόπειρα να διαφύγει και συνελήφθη.
Γιούρι Τισκόβ

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο νέος λόγω του ότι δεν μπόρεσε ποτέ να αναρρώσει από έναν τραυματισμό. Μετά έγινε μάνατζερ. Στις 11/1 του 2003 το σώμα του βρέθηκε με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Θεωρήθηκε ότι κάποιος πελάτης του είχε το κίνητρο να κάνει μια τέτοια πράξη.
Τζο Γκάτγιενς

Παίκτης από την Αϊτή, ο οποίος υπηρέτησε τη φανέλα της Αμερικής το 1950. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο δικτάτορας της Αϊτής, Φρανσουά Ντιβαλιά τον συνέλαβε. Από τότε εξαφανίστηκε κάθε ίχνος του.
Αντρές Εσκομπάρ

Είναι ο παίκτης που από εκείνον προήλθε το αυτογκόλ που αποκλείστηκε η Κολομβία στο Μουντιάλ του 1994 στην Αμερική. 12 σφαίρες σε ένα μπαρ στο Μέντελιν της Κολομβίας λίγες μέρες αργότερα ήταν το... μάθημα που του έδωσαν οι συμπατριώτες του. Στην Κολομβία δεν συγχωρούν!
Ελσον Μπεσέρα

Τελευταία του ομάδα η Αλ Τζαζίρα. Στις 8/1 του 2006 σε ηλικία μόλις 26 ετών, ο Ελσον Εβέλιο Μπεσέρα Βάκα δολοφονήθηκε σε μπαρ της πόλης απ' όπου καταγόταν, την Καρταχένα της Κολομβίας. Ήταν μαζί με τον φίλο του Αλεξάντερ Ρίος και το θανάσιμο τραύμα προήλθε ύστερα από καβγά που είχε λίγες μέρες νωρίτερα. Ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε να σώσει τον Μαρκ - Βιβιέν Φοέ στο Confederations Cup του 2003.
Πέτερ Μπουργκστάλερ

Αυστριακός τερματοφύλακας, δολοφονήθηκε σε ηλικία 43 ετών από πυροβολισμό. Οι Αρχές θεώρησαν ότι αιτία ήταν η απόπειρα ληστείας, επειδή από το σκηνικό της δολοφονίας του έλειπαν το κινητό του κι ο εξοπλισμό του γκολφ που έπαιζε.
Aλμπέριο Ουσουριάγκα

Στις 11/2 του 2004 πυροβολήθηκε και πέθανε σε ηλικία 37 ετών σε νυχτερινό κλαμπ της γενέτηράς του, της πόλης Καλί στην Κολομβία. Ακόμη τα αίτια του συμβάντος δεν έχουν γίνει γνωστά.
Εντ Φάιεντ

Ολλανδός μέσος, δολοφονήθηκε στις 22/10 του 2001, στα 38 του από γείτονα με μαχαίρι, τον οποίο τσακωνόταν συχνά για το πάρκινγκ.
Tζόνι Περόσο

Γεννήθηκε στις 28/4 του 1985, δολοφονήθηκε 29 χρόνια αργότερα (25/5/2014), κατά τη διάρκεια καβγά σε κέντρο διασκέδασης στο Λαγκινίγιας της Βενεζουέλας.
Εχάμπ Καρίμ
Στις 20/2 του 2007 ο Ιρακινός μέσος της Αλ Σίνα δολοφονήθηκε από βομβαρδισμούς σε νοσοκομείο της Βαγδάτης, σε ηλικία 26 ετών.
Αλλες περιπτώσεις:
Ελι Ουζάν: Βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του το Νοέμβριο του 2009, με το αυτοκίνητό του να είχε προσέκρουσε σε ένα στύλο. Θεωρείται από την Αστυνομία ότι πρώτα είχε πυροβοληθεί.
Εντγκαρ Γκαρσία ντε Δίος: 27/6 του 2010 επτά σφαίρες του αφαίρεσαν τη ζωή ενώ ήταν μέσα σε ένα ταξί. Ο λόγος που δολοφονήθηκε δεν έχει γίνει γνωστός.
Αμπντούλ Κιαρί: Πυροβολήθηκε έξω από το «Estadio Armando Dely Valdes», αφήνοντας τα επτά παιδιά του χωρίς πατέρα σε ηλικία 40 ετών, στις 15/7 του 2011.
Σαλβαδόρ Καμπάνας

Είναι ο παίκτης που είχε... Αγιο! Στις αρχές του 2010 πυροβολήθηκε στο κεφάλι αλλά κατάφερε και κρατήθηκε στη ζωή. Από θαύμα δεν είναι στην παραπάνω λίστα! Το αναφέρουμε διότι είναι το πιο χαρακτηριστικό - και πρόσφατο - περιστατικό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έγινε της... γαλοπούλας!! (vid)

Απίστευτες εικόνες σε αγώνα στην Τυνησία, όπου παίκτες και διαιτητές κυνηγούσαν μία... γαλοπούλα, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.
Απίστευτα πράγματα στην αναμέτρηση της Τζέρμπα με την Μοναστίρ για το πρωτάθλημα της Τυνησίας. Μία γαλοπούλα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ξεφύγει από παίκτες και διαιτητές που προσπαθούσαν να την πιάσουν. Ένας αξιωματούχος της FIFA, μάλιστα, στην απόπειρά του να την πιάσει έφαγε μία μεγαλοπρεπέστατη τούμπα! Δείτε το απολαυστικό βίντεο.

 
 
 
 
 




*Πηγή: gazzetta.gr*

Φενερμπαχτσέ: «Εάν δεν λυθεί η υπόθεση, δεν παίζουμε ξανά»!

Έξαλλοι είναι στην Φενέρ για την επίθεση στην ομάδα, τονίζοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι τα άκρα. Τον οδηγό επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τραπεζούντας.
H Φενέρ παρέθεσε την Μεγάλη Δευτέρα μία συνέντευξη Τύπου αφότου πρώτα είχε την συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού της χώρας. Μεταξύ άλλων οι Τολγκά Αϊτορέ και Μαχμούτ Οσλού εκπροσωπώντας την διοίκηση της τουρκικής ομάδας μίλησαν με πολύ σκληρά λόγια. Ο Αϊτορέ σχολίασε πως «το πρωτάθλημα δεν αξίζει τίποτα για εμάς, από την στιγμή που ρισκάρουμε τις ζωές μας. Πραγματικά δεν σημαίνει τίποτα...».
ADVERTISEMENT
Συνεχίζοντας τόνισε ότι «δεν μας απασχολεί τόσο η αναβολή της διοργάνωσης. Πολύ απλά εάν δεν λυθεί η υπόθεση αυτή εμείς δεν παίζουμε ξανά!». Νωρίτερα η Φενέρ είχε... απειλήσει τον Υπουργό των σπορ της Τουρκίας με αποχώρηση από την Λίγκα! Ο Αϊτορέ είπε ακόμα: «Ο ποδοσφαιρικός φασισμός και η τρομοκρατία εναντίον της Φενερμπαχτσέ θα λάβει τέλος. Πρέπει να σταματήσει».
Ο Ουσλού ρωτήθηκε για την κατάσταση των παικτών. «Πως να είναι; Η ψυχολογική κατάσταση των παικτών δεν είναι καθόλου καλή». Το ενδιαφέρον της Φενέρ παράλληλα έχει εστιαστεί και στον τραυματία οδηγό της, Ουφούκ Κιράν, που θεωρείται και ήρωας για την ομάδα. Ο Κιράν πάντως εκτός από τους ανθρώπους του συλλόγου που έχει στο πλευρό του δέχθηκε και την επίσκεψη του Δημάρχου της Τραπεζούντας.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Σέρχι στην «καυτή» καρέκλα της Αλμερίας!!

Το δύσκολο έργο της αποφυγής του υποβιβασμού για την Ισπανική ομάδα θα αναλάβει ο «πρωτάρης», Σέρχι Μπαρχουάν.

Η νέα κακή εμφάνιση και βαριά ήττα από την Λεβάντε με 4-1, έφερε την απόλυση του Χουάν Ιγνάθιο και την Αλμερία οριακά εντός ζώνης του υποβιβασμού.

Ο 43χρονος κόουτς, θα αναλάβει πρώτη φορά ομάδα της Primera Division, με μοναδική εμπειρία την 2ετία (2012-14) στον πάγκο της Ουέλβα στην Segunda.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ζαχαριάδης: «Πρέπει να κάνουμε Αστερικό τον κόσμο» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Ζαχαριάδης. Το μέλος του Δ.Σ του Αγροτικού Αστέρα μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλων 1926, την επιστροφή του Διλμπέρη στον πάγκο της ομάδας και για το γεγονός ότι θα πρέπει ο Αγροτικός να προσελκύσει περισσότερο κόσμο.


Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχαμε πολύ άγχος ήταν δύσκολο και φυσιολογικό να υπάρχει πίεση καθώς ήταν αγώνας  ο θάνατό σου η ζωή μου».

Για την ομάδα του Απόλλων 1926: «Δεν ήθελα να είναι ο Απόλλων σε αυτή τη κατάσταση, είναι ιστορική ομάδα και πρέπει να είναι στη Β εθνική».

Για το ότι δεν υπήρχαν επεισόδια και παίχτηκε στα ίσα ο αγώνας: «Παίχτηκε στα ίσα και είχαμε άψογη φιλοξενία. Οι οπαδοί του Απόλλωνα στο τέλος χειροκροτούσαν την ομάδα μας».

Για το ότι έδειξε καλύτερη εικόνα ο Αγροτικός: «Εμείς το ξέραμε ότι έχουμε καλύτερο υλικό και ήμασταν πιο φορμαρισμένοι. Ήταν ένας τελικός, συνεχίσαμε τις καλές εμφανίσεις και δικαίως κερδίσαμε».

Για την μάχη των πλέι αουτ: «Πιστεύω ότι είμαστε σε καλύτερο δρόμο, μας έφυγε το άγχος του υποβιβασμού, κάναμε αρκετές μεταγραφές αλλά αργήσαμε να δεθούμε. Με τις καλές εμφανίσεις που κάνουμε τελευταία θα πάμε με μεγαλύτερη διάθεση και αυτοπεποίθηση και θα πάμε πολύ καλά».

Για το αν ήταν δύσκολη η φετινή χρονιά και για την επιστροφή του Διλμπέρη: «Το αποτέλεσμα θα κρίνει αν ήταν καλή η επιστροφή του Διλμπέρη. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να ενώσει γρήγορα την ομάδα και με την παρουσία του ξεκινήσαμε να παίζουμε καλά».

Για τη στάση του προέδρου στην ομάδα: «Έχει ευτυχίσει η ομάδα που έχει τον Θεοδωρίδη πρόεδρο. Είναι παρών σε ότι θέλει η ομάδα, δεν της λείπει  τίποτα, έχει και σχέδια θέλει να κάνει μεγάλη ομάδα τον Αστέρα όπως πρέπει να είναι».

Για το αν προσπαθεί ο Αγροτικός να εκμεταλλευτεί την ανάπτυξη της περιοχής: «Το σημαντικό είναι να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Θέλει χρόνο και προσπάθεια και πρέπει να παίζει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα και να εκμεταλλευτεί  το υλικό που υπάρχει στην περιοχή. Πρέπει να κάνουμε Αστερικό τον κόσμο. Θέλει ο Θεοδωρίδης να δημιουργήσει αθλητικό κέντρο, που να προσελκύσει τι ακαδημίες και να δουλεύει εκεί και η ομάδα. Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει η ομάδα, είναι κρίμα να μην καταφέρει να μείνει στην κατηγορία».

Για το αν τους συσπείρωσε η ιστορία της παραμονή και για το γεγονός ότι χθες ήταν μαζί με την ομάδα ο Κωνσταντίνος Ριαβόγλου: «Ο κύριος Ριαβόγλου βοήθησε να μην δημιουργηθούν κάποιες συμπεριφορές άσχημες στο γήπεδο».

Ακούστε όσα είπε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Γιάννης Ζαχαριάδης:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*