Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Επειδή είναι μαραθώνιος θα το πάρει η Τσέλσι!!

Το γκολ της σεζόν από τον Τσάρλι Ανταμ τρόμαξε την Τσέλσι αλλά με το δώρο του Μπέγκοβιτς κατάφερε -αγκομαχώντας και πάλι- να πάρει το τρίποντο φέρνοντας τον τίτλο όλο και πιο κοντά, κάτι που δικαιούται γιατί είναι η πιο σταθερή ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Επειδή είναι μαραθώνιος θα το πάρει η Τσέλσι
Είναι πάντως ολοφάνερο πως βδομάδες τώρα η ομάδα του Μουρίνιο δεν είναι σε καλή κατάσταση όμως τα πρωταθλήματα κερδίζονται σε βάθος χρόνου και όχι μέσα σε μία, δύο, πέντε ή επτά εβδομάδες. Κάποιες φορές μέσα σε μία σεζόν θα νικήσεις εύκολα, κάπου αλλού δύσκολα. Κάπου θα είσαι τυχερός, κάπου θα χάσεις ενώ έπαιξες καλά, κάπου το αντίθετο.  Κάπου θα αδικηθείς και κάπου θα ευνοηθείς ενώ δεν μπορείς να είσαι «στα κόκκινα»  ολόκληρη περίοδο.
Κατά διαστήματα στην σεζόν, η Τσέλσι ήταν εξαιρετική, κυρίως μέχρι τα Χριστούγεννα, όπου έκανε μία πρώτη κοιλιά και η Σίτι που τον Δεκέμβριο πετούσε φωτιές την έπιασε στην κορυφή. Όμως η ομάδα του Πελεγκρίνι στη συνέχεια έδειξε όλες τις αδυναμίες της και με μόλις δύο νίκες σε επτά ματς, την εποχή που της  έλειψε ο Τουρέ, έμεινε πίσω. Τώρα νοιώθει την απειλή ακόμη και για την δεύτερη θέση,  ξεχνώντας τον τίτλο.
Από την  άλλη η Αρσεναλ βρήκε ρυθμό μετά την Πρωτοχρονιά και καλπάζει, η Γιουνάιτεντ με μόλις δύο ήττες σε τρεις μήνες ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα να παίζει και καλά καλύπτοντας την απόσταση και οι δύο όμως άργησαν πολύ για να απειλήσουν για το πρωτάθλημα! Η Λίβερπουλ που πήγε τρένο μετά τον Δεκέμβρη εκτροχιάστηκε μετά τις δύο σερί ήττες από την Γιουνάιτεντ και την Αρσεναλ μένοντας εκτός τετράδας όπως όλα δείχνουν όχι όμως από αυτές τις ήττες αλλά για το άθλιο ξεκίνημα της!
Ετσι η κουβέντα ξανάρχεται στην πιο σταθερή ομάδα της σεζόν! Την Τσέλσι.Σε κανένα σημείο μέσα στη σεζόν δεν ήταν τέλεια αλλά ακόμη και στο κακό της διάστημα δεν ήταν απογοητευτική. Αυτή η σταθερότητα και ιδίως η ικανότητα να μην πετά βαθμούς σε ματς που είναι κακή, την κρατούν στην κορυφή από τον Αύγουστο! Με την Χαλ, την Στόουκ, την Εβερτον τον Φλεβάρη, την Γουέστ Μπρομ, την Σάντερλαντ, παιχνίδια που μπορεί μην ξεπέρασε την βάση σε απόδοση αλλά με κάποιο τρόπο βρήκε το κλειδί για να πάρει μέσα από το σεντούκι τους βαθμούς, είναι η εξήγηση γιατί εκτός τρομερού απροόπτου σε έξι ματς από τώρα θα της απονεμηθεί (για πρώτη φορά από το 2010) ο τίτλος.
Γιατί αυτό που ξεχνάνε όλοι είναι πως το πρωτάθλημα δεν είναι νοκ άουτ διοργάνωση, ένα σπριντ αλλά μαραθώνιος... οπότε στο τέλος αυτός που έκανε καλύτερη διαχείριση της κατάστασης του χαμογελά!

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: