Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

«Πρέπει να πάρουμε και κάποιους άλλους βαθμούς»

Κι άλλους βαθμούς θα πρέπει να πάρει ο Πανιώνιος για να είναι βέβαιη η παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα. Αυτό τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Πρέπει να πάρουμε και κάποιους άλλους βαθμούς»

Αυτό τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 επισημαίνοντας ότι στις τελευταίες αγωνιστικές όλα μπορούν να συμβούν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Γιώργο Χελάκη:

Για το γεγονός ότι μια ομάδα με νεαρούς και Έλληνες παίκτες παρουσιάζει καλή εικόνα:

Ναι όπως δείχνουμε γίνεται αυτό. Ο Πανιώνιος έχει την ευτυχία να έχει νεαρούς αλλά και ταλαντούχους παίκτες. Αυτά τα παιδιά σε ένα-δυο χρόνια θα είναι από τις πρώτες επιλογές για όλες τις μεγάλες ομάδες.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος:

Είναι γεγονός ότι ο Πανιώνιος έχει αρκετά προβλήματα αλλά εγώ λέω ότι είναι κάτι σαν ευχή και κατάρα. Κατάρα γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά είναι και ευχή γιατί έχει την ευκαιρία η ομάδα να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Είναι επιλογή αυτών των παιδιών ο Πανιωνιος γιατί ξέρουν ότι θα πάρουν ευκαιρίες. Το ταλέντο για παράδειγμα του Μπακασέτα δεν το μάθαμε τώρα αλλά στον Αστέρα δεν μπορούσε να πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε.

Για το πώς κρίνεται ένας προπονητής

Κάποιες ομάδες επιλέγουν συνήθως ξένους παίκτες για να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι προπονητές κρίνονται από το αποτέλεσμα της κάθε Κυριακης για αυτό δεν κρίνεται η δουλειά του μακροπρόθεσμα και ο καθένας κοιτάει να προστατέψει τη δουλειά του. Αυτό πολλές φορές είναι εις βάρος του στο να βγούνε κάποιοι νέοι παίκτες. Αυτό μπορεί να συμβεί δύσκολα σε ομάδες που έχουν ανάγκη και πίεση για αποτελέσματα. Το είδαμε να γίνεται σε ένα βαθμό στον Παναθηναϊκό αλλά και εκεί ξέφυγε σε κάποιο σημείο . Εγώ έχω τη χαρά φέτος να δουλέψω με πολλά νέα παιδιά , που έχουν φιλοδοξίες, ταλέντο και θέλουν να κάνουν πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την αλλαγή που έφερε στην Πανιώνιο:

Οφείλω να ομολογήσω ότι η δουλειά που γινόταν από τον προηγούμενο προπονητή ήταν πολύ καλή. Είναι δύσκολο σε μια ομάδα που έχει προβλήματα να παίξει καλά και να πάρεις αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα . Ίσως ο προηγούμενος προπονητής δεν είχε την εμπειρία από την κατηγορία. Παρουσίασε μια ομάδα η οποία η οποία έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Έπρεπε να δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή στην κέντρο- αμυντική λειτουργία της ομάδας . Αυτό ήταν που μας έφερε την σταθερότητα, η ομάδα έχει βρει ένα ρυθμό και ένα πλάνο μέσα στο παιχνίδι. Ένα νέο παιδί όσο πάει καλά ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση και η πίστη στον εαυτό του και αυτό βγαίνει μέσα στο παιχνίδι.

Για τη μάχη της παραμονής:
Μπορεί να σωθείς και με 41 βαθμούς, δεν μπορείς να το ξέρεις. Για να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να πάρουμε και κάποιους άλλους βαθμούς. Παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρό και έχουμε δημιουργήσει ένα καλό σερί. Στις τελευταίες αγωνιστικές μπορεί να δούμε αποτελέσματα που δεν περιμένουμε γιατί το κίνητρο του να κρατηθείς στην κατηγορία είναι πολύ δυνατό. Αν θέλουμε να είμαστε καλύτερα πρέπει να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε τους βαθμούς.

Για τους προσωπικούς στόχους του σαν προπονητής:

Στην Ελλάδα είναι περίεργη η κατάσταση . Αναρωτιέσαι καμιά φορά τι είναι πιο εύκολο, να πάρεις πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό ή να κάνεις κάποια παιχνίδια καλά με τον Πανιώνιο ή να βγάλεις κάποιους παίκτες στην Ξάνθη. Όπως ο παίκτης έχει στόχους έτσι πρέπει να έχει και ο προπονητής. Είμαι ευχαριστημένος στον Πανιώνιο αλλά είναι νωρίς ακόμα. Όταν η ομάδα σωθεί θα βρεθούμε με τη διοίκηση και θα δούμε. Έμενα με ευχαριστεί το να βλέπω νέα παιδιά που έχω δουλέψει μαζί τους να παίζουν και να εξελίσσονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: