Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μπόγιοβιτς: «Ο Περόνε ήθελε να μας ταπεινώσει, αλλά... υπάρχει Θεός» (vid)

Ο Μίλαν Μπόγιοβιτς μιλάει στο gazzetta.gr για το χαμένο πέναλτι του Περόνε, την διεκδίκηση της ανόδου από την ΑΕΛ, το «θαύμα» του Σούλη και την εχθρική διαιτησία που αντιμετώπισαν οι «βυσσινί» στα τελευταία λεπτά του... τελικού στο Καυτανζόγλιεο. 
Ήρθε την Λάρισα τον Γενάρη, με ένα και μόνο στόχο. Να την οδηγήσει στα πλέι οφ. Τότε έμοιαζε ακατόρθωτο, όμως με ομαδική δουλειά, και τα δικά του γκολ, οι «βυσσινί» κατάφεραν να πετύχουν το θαύμα και να διεκδικούν την μεγάλη τους επιστροφή στα σαλόνια της Σουπερ Λιγκ, έστω και σαν αουτσάιντερ.
Ο λόγος για τον Μίλαν Μπόγιοβιτς, που μιλάει στο gazzetta.gr για τον επεισοδιακό... τελικό κόντρα στον Ηρακλή, όπου παρά την εχθρική διαιτησία η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει την νίκη και να προσπεράσει στο... νήμα την Λαμία. Το ανύπαρκτο πέναλτι, η ταπεινωτική εκτέλεση του Περόνε, ο έξυπνος Αποστολίδης που δε... ψάρωσε, αλλά και το θαύμα που ο Σέρβος πιστεύει ότι θα πραγματοποιήσουν οι «βυσσινί», δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την κουβέντα.
«Ξέραμε πως ο Ηρακλής ήταν αήττητος όλη την σεζόν και πως το έργο μας δε θα ήταν καθόλου εύκολο. Παρόλα αυτά, όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για την Θεσσαλονίκη, με την βοήθεια του προπονητή μας καταφέραμε να έχουμε καλή ψυχολογία, να πιστεύουμε στους εαυτούς και την ομάδα μας. 
Παλέψαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και η νίκη αυτή μας κάνει πολύ χαρούμενους, τόσο για την σημασία της, όσο και για την δικαίωση όλης της κατάθεσης ψυχής που κάναμε. Ο Ηρακλής είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, αυτό δε το αμφισβητεί κανένας, όμως η νίκη μας χτες ήταν απόλυτα δίκαιη.
Παρά την εχθρική συμπεριφορά του διαιτητή, εμείς τα καταφέραμε και αυτό είναι που δίνει άλλη αξία. Τώρα δεν ασχολούμαστε άλλο, όμως, με αυτό, γιατί μένει μόνο η χαρά μας για την επίτευξη του στόχου και την είσοδο στα πλέι οφ».
-Τι έγινε στην φάση του πέναλτι; Γι' αυτό μίλησες για εχθρική διαιτησία; 
Δεν είναι μόνο αυτό. Από την ώρα που βάλαμε το γκολ στο 83', τα όσα έγιναν δεν περιγράφονται με λόγια. Εγώ στην καριέρα μου δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο, μας πήγαινε μόνο κόντρα. Το πέναλτι που έδωσε ήταν το... κερασάκι στην τούρτα. Πριν την εκτέλεση, εγώ είπα στον Αποστολίδη πως θα το πιάσει, το πίστευα. Είναι έξυπνος και δεν βιάστηκε να πέσει, οπότε με... δικαίωσε.
-Είχε... διαβάσει τις εκτελέσεις του Περόνε, πιστεύεις και γι αυτό δεν έπεσε; 
Ο αντίπαλος επέλεξε να κάνει κάτι εντυπωσιακό και να μας... ταπεινώσει. Όμως υπάρχει θεός, εγώ το πιστεύω αυτό ακράδαντα, μας βλέπει όλους και χτες υπήρξε απόδοση δικαιοσύνης.
-Όταν υπέγραψες στην ΑΕΛ, η ομάδα είχε μείνει πίσω, αλλά καλύψετε την διαφορά και να μπείτε στα πλέι οφ. Πως έγινε αυτό κατά την γνώμη σου; 
Τον Γενάρη, δεν ήρθε μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι παίκτες, που πιστεύω ότι είναι πολύ καλοί και ποιοτικοί. Θέλαμε κάποιο χρόνο να δέσουμε και να γίνουμε ομάδα, όταν έγινε αυτό ανεβάσαμε την απόδοσή μας κατακόρυφα και φτάσαμε εδώ. Κάναμε 6 νίκες στα τελευταία 7 ματς, ενώ στην Καρδίτσα χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι, κόντρα σε μία ομάδα που έκανε μόνο ένα σουτ.
Επίσης, θέλω να πω και για τον κόουτς, τον κ. Παπαδόπουλο. Η δουλειά που έχει κάνει είναι εκπληκτική, είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Μας έχει βοηθήσεις και στην ψυχολογία, αλλά ξεκαθάρισε και τους ρόλους στην ομάδα, όλοι ξέρουμε σε ποια θέση πρέπει να παίζουμε, δεν γίνονται πειράματα και μας χρησιμοποιεί εκεί που μπορούμε να προσφέρουμε.
-Μετά από αυτό το κατόρθωμα, πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχετε ακόμα ένα και να... κλέψετε την άνοδο; 
Ξέρουμε πολύ καλά πως μόνο εύκολο δεν είναι. Υπάρχουν δύο πολύ καλές ομάδες που ξεκινούμε με βαθμολογικό προβάδισμα, 7 και 10 πόντων. Παρόλα αυτά, το όριο για εμάς είναι οι 30, οπότε όλα γίνονται. Εγώ πιστεύω σε εμάς, θα παίξουμε 10 τελικούς και όπου βγει. Σέβομαι όλες τις ομάδες, αλλά πιστεύω πως μετά την ΑΕΚ εμείς είμαστε οι καλύτεροι πλέον. Χωρίς να θέλω να προσβάλω τον Ηρακλή, που είναι επίσης δυνατή ομάδα, νομίζω πως χτες φάνηκε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
-Πως νιώθεις στην Λάρισα, είσαι χαρούμενος με την επιλογή σου να γυρίσεις στην Ελλάδα; 
Σίγουρα, την αγαπάω την Ελλάδα. Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός, μου δείχνει την αγάπη του και αυτό με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα. Η Λάρισα με έχει... αγκαλιάσει κι όλο αυτό είναι σημαντκό για εμένα.
Το Αγρίνιο σου λείπει;
Πέρασα πάρα πολύ όμορφα εκεί και φυσικά μου λείπει το Αγρίνιο, όπως και ο Παναιτωλικός. Την έχω στην καρδιά μου αυτή την ομάδα, πέρασα πάρα πολύ όμορφα εκεί, τους παρακολουθώ με κάθε ευκαιρία και μάλιστα, τώρα το Πάσχα σκοπεύω να ταξιδέψω και να πάω να δω τους φίλους μου εκεί. Θα ήθελα, μάλιστα, κάποια στιγμή να ξαναπαίξω εκεί, γιατί είναι πολύ ξεχωριστή ομάδα για εμένα.
Μπορούμε να πούμε δηλαδή πως αυτός είναι ο στόχος σου για το μέλλον;
Δεν θέλω να κοιτάω μακριά, είναι κάτι που θα μου άρεσε, αλλά όχι. Τώρα στόχος μου είναι να τα δώσω όλα για την Λάρισα και να βοηθήσω να πάρει την άνοδο. Έχω μάθει στην ζωή μου να είμαι πολεμιστής, να διεκδικώ το καλύτερο και παρόλο που είναι δύσκολο, πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: