Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ποδοσφαιριστές που δολοφονήθηκαν!! (pics)

Με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας των παικτών της Φενέρμπαχτσε, το gazzetta.gr θυμάται περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ήταν θύματα σε φονικές επιθέσεις.
Το πούλμαν της Φενέρμπαχτσε δέχτηκε σφαίρες. Από την ένοπλη δολοφονική επίθεση, ευτυχώς, ο οδηγός τραυματίστηκε και όλοι οι άλλοι πέρα από το σοκ δεν έπαθαν κάτι άλλο.
Ωστόσο. δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν εμπλακεί σε επιθέσεις με όπλα και δεν τα κατάφεραν. Το gazzetta.gr θυμάται μερικές απ' αυτές τις περιπτώσεις.
Τόμι Μπολ 

Σε ηλικία μόλις 23 ετών, ο άσος της Αστον Βίλα δολοφονήθηκε στον κήπο του, ενώ πήγε να ταΐσει τον σκύλο του. Ήταν μία μέρα μετά από το ματς με τη Νότιγχαμ, ενώ είχε γυρίσει με τη γυναίκα του από την εκκλησία έχοντας καταναλώσει αρκετή μπύρα. Η σύζυγός του, Μπέατρις Ρίτσαρντς, άκουσε τους πυροβολισμούς του γείτονα Σταγκ, με οποίο συχνά υπήρχαν καβγάδες. Μάλιστα, ο Σταγκ πυροβόλησε και τη γυναίκα με τη σφαίρα να διαπερνά τον ώμο της. Ο θύτης δεν έκανε καν απόπειρα να διαφύγει και συνελήφθη.
Γιούρι Τισκόβ

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο νέος λόγω του ότι δεν μπόρεσε ποτέ να αναρρώσει από έναν τραυματισμό. Μετά έγινε μάνατζερ. Στις 11/1 του 2003 το σώμα του βρέθηκε με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Θεωρήθηκε ότι κάποιος πελάτης του είχε το κίνητρο να κάνει μια τέτοια πράξη.
Τζο Γκάτγιενς

Παίκτης από την Αϊτή, ο οποίος υπηρέτησε τη φανέλα της Αμερικής το 1950. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο δικτάτορας της Αϊτής, Φρανσουά Ντιβαλιά τον συνέλαβε. Από τότε εξαφανίστηκε κάθε ίχνος του.
Αντρές Εσκομπάρ

Είναι ο παίκτης που από εκείνον προήλθε το αυτογκόλ που αποκλείστηκε η Κολομβία στο Μουντιάλ του 1994 στην Αμερική. 12 σφαίρες σε ένα μπαρ στο Μέντελιν της Κολομβίας λίγες μέρες αργότερα ήταν το... μάθημα που του έδωσαν οι συμπατριώτες του. Στην Κολομβία δεν συγχωρούν!
Ελσον Μπεσέρα

Τελευταία του ομάδα η Αλ Τζαζίρα. Στις 8/1 του 2006 σε ηλικία μόλις 26 ετών, ο Ελσον Εβέλιο Μπεσέρα Βάκα δολοφονήθηκε σε μπαρ της πόλης απ' όπου καταγόταν, την Καρταχένα της Κολομβίας. Ήταν μαζί με τον φίλο του Αλεξάντερ Ρίος και το θανάσιμο τραύμα προήλθε ύστερα από καβγά που είχε λίγες μέρες νωρίτερα. Ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε να σώσει τον Μαρκ - Βιβιέν Φοέ στο Confederations Cup του 2003.
Πέτερ Μπουργκστάλερ

Αυστριακός τερματοφύλακας, δολοφονήθηκε σε ηλικία 43 ετών από πυροβολισμό. Οι Αρχές θεώρησαν ότι αιτία ήταν η απόπειρα ληστείας, επειδή από το σκηνικό της δολοφονίας του έλειπαν το κινητό του κι ο εξοπλισμό του γκολφ που έπαιζε.
Aλμπέριο Ουσουριάγκα

Στις 11/2 του 2004 πυροβολήθηκε και πέθανε σε ηλικία 37 ετών σε νυχτερινό κλαμπ της γενέτηράς του, της πόλης Καλί στην Κολομβία. Ακόμη τα αίτια του συμβάντος δεν έχουν γίνει γνωστά.
Εντ Φάιεντ

Ολλανδός μέσος, δολοφονήθηκε στις 22/10 του 2001, στα 38 του από γείτονα με μαχαίρι, τον οποίο τσακωνόταν συχνά για το πάρκινγκ.
Tζόνι Περόσο

Γεννήθηκε στις 28/4 του 1985, δολοφονήθηκε 29 χρόνια αργότερα (25/5/2014), κατά τη διάρκεια καβγά σε κέντρο διασκέδασης στο Λαγκινίγιας της Βενεζουέλας.
Εχάμπ Καρίμ
Στις 20/2 του 2007 ο Ιρακινός μέσος της Αλ Σίνα δολοφονήθηκε από βομβαρδισμούς σε νοσοκομείο της Βαγδάτης, σε ηλικία 26 ετών.
Αλλες περιπτώσεις:
Ελι Ουζάν: Βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του το Νοέμβριο του 2009, με το αυτοκίνητό του να είχε προσέκρουσε σε ένα στύλο. Θεωρείται από την Αστυνομία ότι πρώτα είχε πυροβοληθεί.
Εντγκαρ Γκαρσία ντε Δίος: 27/6 του 2010 επτά σφαίρες του αφαίρεσαν τη ζωή ενώ ήταν μέσα σε ένα ταξί. Ο λόγος που δολοφονήθηκε δεν έχει γίνει γνωστός.
Αμπντούλ Κιαρί: Πυροβολήθηκε έξω από το «Estadio Armando Dely Valdes», αφήνοντας τα επτά παιδιά του χωρίς πατέρα σε ηλικία 40 ετών, στις 15/7 του 2011.
Σαλβαδόρ Καμπάνας

Είναι ο παίκτης που είχε... Αγιο! Στις αρχές του 2010 πυροβολήθηκε στο κεφάλι αλλά κατάφερε και κρατήθηκε στη ζωή. Από θαύμα δεν είναι στην παραπάνω λίστα! Το αναφέρουμε διότι είναι το πιο χαρακτηριστικό - και πρόσφατο - περιστατικό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: