Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Λέσκοτ: «Με απέρριψε πριν 17 χρόνια η Βίλα»!

Με καθυστέρηση κοντά… δύο δεκαετιών φόρεσε τη φανέλα της Άστον Βίλα ο Τζολέον Λέσκοτ, ο οποίος αποκάλυψε μία άγνωστη ιστορία όταν ακόμη πραγματοποιούσε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα!  
Ο 33χρονος αμυντικός, αφού πρώτα εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με την προοπτική των «χωριατών», ανέφερε μια παλιότερη ιστορία, πριν 17 χρόνια όταν η νέα του ομάδα δεν είχε πειστεί για τις δυνατότητές του και αρνήθηκε να του προσφέρει συμβόλαιο!
«Είναι ένα πισωγύρισμα 17 χρόνων. Θυμάμαι ότι είχα έρθει εδώ να δοκιμαστώ και μου είπαν ότι δεν ικανοποιούσα τις απαιτήσεις τους», ήταν το σχόλιο του έμπειρου άσου, ο οποίος στη συνέχεια έφτασε να εκπροσωπεί μέχρι και την εθνική Αγγλίας…
*Πηγή: England365.gr*

Αρνήθηκε τη Νιούκαστλ ο Κόουλ!!

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Νιούκαστλ να αποκτήσει τον Άσλεϊ Κόουλ στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Gazzetta dello Sport»!   Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι δεν υπολογίζεται στη Ρόμα, ο 34χρονος ακραίος μπακ αποφάσισε να απορρίψει την προσφορά των «καρακαξών», αφού η προοπτική να επιστρέψει στην Αγγλία δεν φαίνεται προς το παρόν να τον εξιτάρει.*Πηγή: England365.gr*

«Καμπανάκι» σε Ντε Χέα από Ντελ Μπόσκε!!

Δύσκολα ο Νταβίντ Ντε Χέα θα βρεθεί στην αποστολή της εθνικής Ισπανίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας το ερχόμενο καλοκαίρι, αν δεν επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως ξεκαθάρισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.
Από... νωρίς φρόντισε να προειδοποιήσει ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε τον Νταβίντ Ντε Χέα για το ποια πορεία θα χαράξει εν τέλει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις επιπτώσεις που αναμένεται να υπάρξουν.
Η μεταγραφή του Ισπανού κίπερ στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν πραγματοποιήθηκε για... δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα ο παίκτης να παραμένει στους «κόκκινους διαβόλους», στους οποίους έχει χάσει τη θέση βασικού από τον Ρομέρο.
Ο 24χρονος τερματοφύλακας λοιπόν, πρέπει σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Ισπανίας, να πάρει και πάλι παιχνίδια στα πόδια του, αν θέλει να βρίσκεται στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 στη Γαλλία.
*Πηγή: England365.gr*

Χαρούμενος για τις μεταγραφές ο Μαρτίνεθ!!

Η μεταγραφική περίοδος στην Αγγλία «έκλεισε» και ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, κάνοντας... απολογισμό, δήλωσε ευχαριστημένος με τις κινήσεις που έγιναν από την Έβερτον το καλοκαίρι.
Άκρως ικανοποιημένος με τη μεταγραφική ενίσχυση της Έβερτον στο «παζάρι» του καλοκαιριού, εμφανίστηκε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
Τα «ζαχαρωτά», κατάφεραν την ύστατη στιγμή να κάνουν δικούς τους, τον Ραμίρο Φούες Μόρι από την Ρίβερ Πλέιτ και τον Άαρον Ράμσεϊ από την Τότναμ, την ώρα που νωρίτερα είχαν ανακοινώσει τις αποκτήσεις των Κλέβερλι, Ντεουλοφέου, Χένεν, Χόλγκεϊτ και Ροντρίγκεζ.
«Αισθάνομαι πραγματικά χαρούμενος με τον τρόπο που οι μεταγραφές που κάναμε θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε με συνέπεια στην ομάδα μας και να αναπτύξουμε κάποια από τα ταλέντα μας, την ώρα που φέραμε κάποιους εξαιρετικούς χαρακτήρες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ισπανός κόουτς.
*Πηγή: England365.gr*

Η κινηματογραφική ζωή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ!!

Όσοι πίστευαν ότι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έχει να υπερηφανεύεται μόνο για τα όσα έχει καταφέρει ως ποδοσφαιριστής κάνουν λάθος. Ο Βούλγαρος είναι ένας καλλιτέχνης των γηπέδων, αλλά και εκτός αυτών.

Η κινηματογραφική ζωή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ
Πλούσιο αφιέρωμα στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, φιλοξενείται στο site του ΠΑΟΚ. Σε αυτό γίνεται ένα flash back στη ζωή του 34χρονου φορ, που δεν αφορά μόνο στην πορεία του ως ποδοσφαιριστής, αλλά και σε αυτήν εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Ολόκληρο το αφιέρωμα

Στο μυαλό του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Σ’ ένα κόσμο στερεότυπων, κοντόφθαλμης λογικής κι αυθαίρετων κρίσεων βασισμένων σε λανθασμένα κριτήρια, ό,τι αντισυμβατικό απορρίπτεται. Δίχως τη δυνατότητα να (σκεφτούν να) αμφισβητήσουν την σπάνια ποιότητά του και με πάτημα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, τον έχουν χαρακτηρίσει μπλαζέ, αδιάφορο, ντίβα, περίεργο. Πόσοι από αυτούς, όμως, γνωρίζουν την κινηματογραφική ζωή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ;

Για να κατανοήσεις την προσωπικότητα Μπερμπάτοφ απαραίτητη είναι μια βουτιά στην εποχή που ο Βούλγαρος άσος του ΠΑΟΚ δεν ήταν αστέρας του ποδοσφαίρου, αλλά ένα παιδί από το Μπλαγκόεβγκραντ που δυσκολευόταν να μοιραστεί τις σκέψεις του κι εκφραζόταν μέσα από τη ζωγραφική, μέσα από τα ασπρόμαυρα σκίτσα στο σημειωματάριο που πάντα είχε μαζί του.

Rewind ««

inner

Ο χρόνος γυρίζει πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας επισκέπτεται την πόλη του για έναν αγώνα Κυπέλλου. Ο μπαμπάς Ίβαν, παλιός παίκτης της ΤΣΣΚΑ, χρησιμοποιεί τις γνωριμίες του για να βάλει τον εννιάχρονο Ντίμιταρ στ’ αποδυτήρια. Εκεί γνωρίζει τον Χρίστο Στόιτσκοφ. Το μπλοκάκι βγαίνει από την τσέπη κι ο μικρός παίρνει το πιο ξεχωριστό του αυτόγραφο. Μια απλή υπογραφή που έμελλε ν’ αλλάξει τη ζωή του. Από εκείνο το βράδυ ο Μπερμπάτοφ ονειρεύεται να φορέσει τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Να μοιάσει στο είδωλό του.Fast Forward »»Βρισκόμαστε στη Σόφια όπου ο έφηβος πλέον Ντίμιταρ ξεκινά τον μοναχικό δρόμο του ποδοσφαίρου. Στα χνάρια του Στόιτσκοφ. Η μητέρα του η Μαργαρίτα ξεκλέβει χρόνο για να επισκεφτεί τον γιο της στην πρωτεύουσα. Φτάνει στους ξενώνες της ομάδας και τον βρίσκει ολομόναχο. Ολοι οι συμπαίκτες του έχουν φύγει διακοπές. «Ηταν ένα από τα πιο στενάχωρα πράγματα που έχω δει στη ζωή μου», λέει και συμπληρώνει: «Ολη η γειτονιά έμοιαζε άδεια. Είχαν μείνει μόνο κάτι σκυλιά. Κι εκείνος βρισκόταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, άκουγε μουσική και ζωγράφιζε».

inner

Όπως κάθε μητέρα που σέβεται τον εαυτό της σκέφτεται πως πίσω από το σκυθρωπό βλέμμα του γιου της κρύβεται ερωτική απογοήτευση. Εκείνος, όμως, δεν σκιτσάρει κάποιο όμορφο γυναικείο πρόσωπο. Το μολύβι του σχηματίζει το λογότυπο της ΤΣΣΚΑ. «Τόσο πολύ αγαπούσε την ομάδα».Κι όταν αγαπάς κάτι πολύ γίνεσαι ευάλωτος. Κάπως έτσι, η ΤΣΣΚΑ Σόφιας μετατρέπεται στην αδυναμία του Μπερμπάτοφ. Στην αγάπη που παγώνει το χαμόγελο και πληγώνει την καρδιά του.

Μαχαίρι στην καρδιά

Γίνεται άμεσα βασικό στέλεχος της ομάδας, υλοποιεί το όνειρό του κι όμως είναι δυστυχισμένος. Η ΤΣΣΚΑ διανύει περίοδο αγωνιστικής κρίσης κι εκείνος γίνεται το πρόσωπο που οι οπαδοί λατρεύουν να μισούν. Οι έντονες αποδοκιμασίες και τα πανό εναντίον του τον καταρρακώνουν.

«Η ΤΣΣΚΑ κάρφωσε για πάντα ένα παγωμένο μαχαίρι στην καρδιά του», περιγράφει χαρακτηριστικά ένας παιδικός του φίλος.Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα, όμως. Το εφιαλτικό σκηνικό συμπληρώνεται με την απαγωγή του από τη βουλγαρική μαφία. Άνθρωποι του διαβόητου Γκιόργκι Ίλιεφ τον αρπάζουν έξω από το προπονητικό κέντρο του συλλόγου και απειλούν την οικογένειά του. Στόχος τους; Να υπογράψει στην ομάδα του Ίλιεφ. Ο πατέρας του πετυχαίνει έναν ακριβό συμβιβασμό με τη συμμορία κι ο Ντίμιταρ αφήνεται ελεύθερος.

«Ήταν συντετριμμένος», λέει η μητέρα του και συνεχίζει: «Δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και δεν ήθελε να μιλήσει σε κανέναν. Υπέφερε. Σκεφτόταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Εμείς τον πείσαμε να συνεχίσει».Τι λέει ο ίδιος; «Ηταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Απαγωγή, αποδοκιμασίες. Όταν οι οπαδοί, οι δικοί σου οπαδοί, στρέφονται εναντίον σου, είναι δύσκολο να το αποδεχτείς. Αρχίζεις να σκέφτεσαι το μέλλον σου. Στην περίπτωσή μου όλα αυτά που συνέβησαν ήταν που με οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψω την πατρίδα μου».«Απόδραση» από τη ΒουλγαρίαΟι δυσκολίες τον διαμορφώνουν.

Ζωγραφίζουν τη ψυχή του, όπως εκείνος συνεχίζει να ζωγραφίζει πορτραίτα με το μολύβι του. Διότι είναι διαφορετικό να βλέπεις τον «Νονό» – την αγαπημένη του ταινία μέσα από την οποία έμαθε να μιλά αγγλικά – και να θαυμάζεις τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο ρόλο του αδίστακτου μαφιόζου και διαφορετικό να ζεις τον «Νονό» στην πραγματικότητα.Η Μπάγερ Λεβερκούζεν τού δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγει από ένα στενάχωρο περιβάλλον, να παλέψει με τους δαίμονές του, αλλά και να παίξει ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο. «Όλα ήταν καινούρια, αλλά εγώ δεν είχα ακόμα την απαιτούμενη ισορροπία για να τα βγάλω πέρα. Δεν ήξερα να πω ούτε καλημέρα. Ήταν δύσκολο. Στην πραγματικότητα προτιμούσα να γυρίσω σπίτι μου, αλλά πάλεψα γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τους γονείς μου».

Όλα για τους γονείς του

Η οικογένεια, άλλωστε, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στη ζωή του. Ο πατέρας του είναι εκείνος που του δίδαξε πώς να ξεγελάει τους αμυντικούς και να τελειώνει τις φάσεις. Αυτός που ακόμα και σήμερα τον συμβουλεύει με το δικό του τρόπο.«Συζητάμε για το πώς δε θα κάνω τα ίδια λάθη.

Για παράδειγμα όταν αστοχώ ή κάνω λάθος κοντρόλ, τον ακούω. Όταν ήμουν νεότερος αναρωτιόμουν γιατί μου μιλούσε έτσι. Οσο περνούσε ο καιρός, όμως, καταλάβαινα πως έχει δίκιο. Όταν ήθελε να είναι επικριτικός μαζί μου δεν μου έλεγε «είσαι χαζός» ή κάτι τέτοιο. Με ενθάρρυνε. «Προσπάθησε να το καταφέρεις την επόμενη φορά» μου έλεγε. Προσπαθώ να κάνω τα πάντα για να μην τον απογοητεύσω. Αν μπορώ να κάνω τους γονείς μου περήφανος, είμαι ένας πετυχημένος άνδρας».

Fast Forward »»

Ένας πετυχημένος άνδρας δεν θα άφηνε ποτέ ανυπεράσπιστους τους δικούς του ανθρώπους. Ετσι, όταν το 2009 ο εφιάλτης επιστρέφει με τη μαφία της Βουλγαρίας να απειλεί τη μητέρα του, τη σύντροφό του και το νεογέννητο παιδί του ζητώντας 500.000 λίρες, από το νέο αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντίμιταρ είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει. Ως άλλος «Νονός».Αφήνει στην άκρη την αστυνομία, διότι οι διασυνδέσεις του τον ενημερώνουν πως στην υπόθεση μπλεγμένοι είναι και αξιωματούχοι του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας. Ναυλώνει ένα τζετ με τη βοήθεια του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και φυγαδεύει τους δικούς του στο Μάντσεστερ.

Rewind ««

Οσο δύσκολο είναι για τον ίδιο να προσαρμοστεί στη Γερμανία, άλλο τόσο δύσκολο είναι και για τους Γερμανούς να τον δεχτούν. Είναι απόμακρος. Σιωπηλός. Όταν έχει τη μπάλα στα πόδια όλα μοιάζουν ιδανικά. Ολες τις υπόλοιπες στιγμές μοιάζει σαν να κουβαλάει τον κόσμο στους ώμους του, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο προπονητής του, Κλάoυς Τοπμέλερ. «Δεν είναι μέλος του γκρουπ, δεν συμμετέχει σε καμία… κοινότητα» συμπληρώνει ο διάδοχός του Κλάoυς Αουγκεντάλερ.Παρότι νεαρός, ο Μπερμπάτοφ είναι αυθεντικά ζεν. Δεν αγχώνεται. Ούτε όταν μπαίνει ως αλλαγή στον τελικό του Champions League.

«Ο προπονητής μου είπε πρέπει να μπεις. Ημουν νέος και δεν μου έκανε εντύπωση».Οσοι δεν με ξέρουν νομίζουν πως είμαι ένας περίεργος τύπος. Κι ίσως να έχουν δίκιο. Απλώς οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πως είμαι απλώς ντροπαλός και δεν μου αρέσει να κοινωνικοποιούμαιΌταν χαμογέλασε ο ΝτίμιταρΜεγαλώνοντας ο Μπερμπάτοφ, συμβιβάζεται με τον Ντίμιταρ. Τα βρίσκει με τον εαυτό του και το μαχαίρι αρχίζει να βγαίνει σιγά σιγά από την καρδιά του. Στην Τότεναμ βλέπουν το χαμόγελό του.

Στην Γιουνάιτεντ απολαμβάνει την επιτυχία. Πάντα με τον δικό του μποέμ τρόπο. Διότι στο βάθος παραμένει το παιδί που απλώς ήθελε να παίξει στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας και να εκπροσωπήσει την πατρίδα του.Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να δυσκολεύονται να συνηθίσουν τον δικό του τρόπο. Το στυλ του. «Ξέρεις, όταν κάποιος έχει μεγάλες δυνατότητες, δεν χρειάζεται να καταβάλει την ίδια προσπάθεια», λέει αφοπλιστικά στο κανάλι της Μάντσεστερ και συνεχίζει: «Ορισμένες φορές μπορεί να δείχνω τεμπέλης, αλλά δεν το έχω μέσα μου να τρέχω άσκοπα στον αγωνιστικό χώρο». Δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε…

inner

Το κεφάλαιο ΕθνικήΟ Μπερμπάτοφ μπορεί να υπερηφανεύεται πως πραγματοποίησε τα παιδικά του όνειρα. Εγινε διάσημος όπως ο Χρίστο Στόιτσκοφ, φόρεσε τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ και το όνομά του φιγουράρει στη θέση του πρώτου σκόρερ της ιστορίας της Εθνικής Βουλγαρίας.Κι όμως, το εθνόσημο τον πονά.

Η ιστορία θυμίζει λίγο την περίπτωση ΤΣΣΚΑ. Ο Μπερμπάτοφ ως αρχηγός χρεώνεται την αποτυχία των Βούλγαρων να προκριθούν στο Μουντιάλ 2006 και το Euro 2008. O Γιορντάν Λέτσκοφ, πρωταγωνιστής της μεγάλης Βουλγαρίας του 1994 και νυν στέλεχος της ομοσπονδίας, τον κατακρίνει μετά από ματς με την Ιταλία το 2008 λέγοντας πως «έτρεξε 2.000 μέτρα σε 90’».

Οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι κάνει τον τραυματία. Οι συμπαίκτες του, ανώνυμα, τον κατηγορούν για βεντετισμό. Προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα, αλλά το φινάλε της παρουσίας του στην Εθνική γράφεται το 2010 με ένα ανοικτό γράμμα προς τους πολέμιούς του.«Θα έλεγα σε όσους με ζηλεύουν ότι βρίσκομαι αρκετά ψηλά για να σας δω. Ακόμα κι αν πέσω, ποτέ δε θα βουλιάξω τόσο χαμηλά. Είμαι σαν το σκυλί που λατρεύεις να μισείς, επειδή είμαι πετυχημένος».

Μεγάλο φιλανθρωπικό έργο

Πετυχημένος είναι κι εκτός γηπέδου. Όσο κι αν βγάζει το προφίλ του Μεγάλου Λεμπόφσκι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Μπερμπάτοφ do cares. Το 2008 ιδρύει το δικό του οργανισμό στη Βουλγαρία. Μέσα από αυτό βοηθάει ενεργά μέχρι και σήμερα νεαρά παιδιά που έχουν το ταλέντο, αλλά όχι τους πόρους και τα μέσα για να διακριθούν στον αθλητισμό.Παράλληλα, όποτε του δίνεται η δυνατότητα, συμβάλλει σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πρέσβης της Unicef. Το 2007 πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια αθώωσης πέντε νοσοκόμων από τη Βουλγαρία που κατηγορούνται για την εξάπλωση του ιού HIV στη Λιβύη και καταδικάζονται σε θάνατο.

Το 2012 η UNESCO χαιρετίζει την εξαιρετική δουλειά που κάνει το Berbatov Foundation και τον επιλέγει ως πρέσβη της. Κι όμως, ο κόσμος ακόμα αδυνατεί να καταλάβει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο ίδιος το αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα. «Οσοι δεν με ξέρουν νομίζουν πως είμαι ένας περίεργος τύπος. Κι ίσως να έχουν δίκιο. Απλώς οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πως είμαι απλώς ντροπαλός και δεν μου αρέσει να κοινωνικοποιούμαι». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Να βασιστεί πάνω μου ο κόσμος»!! (pics)

Ενθουσιασμένος που ανήκει στον Ολυμπιακό δήλωσε με το... καλημέρα ο Ερνάνι! Ο Πορτογάλος δεν φοβάται τα «μεγάλα λόγια» και στέλνει μήνυμα στον ερυθρόλευκο κόσμο για πολλά γκολ (κι όχι μόνο).

«Να βασιστεί πάνω μου ο κόσμος»! (pics)
«Πεινασμένος» για τρόπαια, που θα δώσουν χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού έδειξε στις πρώτες του δηλώσεις ο ενθουσιασμένος Ερνάνι.

Ο Πορτογάλος άσος αφίχθη σήμερα στην Ελλάδα και στη συνέχεια μίλησε ως παίκτης των Πειραιωτών, βάζοντας ψηλά τον πήχη, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα. «Να βασιστούν πάνω μου οι φίλαθλοί μας για να κατακτήσουμε τα πάντα», είπε σχετικά!


inner

Οι δηλώσεις του στην κάμερα του Ολυμπιακού

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πιστεύω πως θα είμαι ευτυχισμένος εδώ. Θέλω να κατακτήσω πολλούς τίτλους και να κάνω μία πάρα πολύ καλή σεζόν», τόνισε αρχικά για την μετακίνησή του στον Ολυμπιακό και συνέχισε:

«Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά είμαι έτοιμος να πραγματοποιήσω όλους τους στόχους μου με την ομάδα».

Τέλος, έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο του Θρύλου, που είναι ο 12ος παίκτης του, λέγοντας: «Μπορούν να βασιστούν επάνω μου. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και με τα γκολ μου και με την καλή μου απόδοση, για να κατακτήσουμε τα πάντα».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύο προτάσεις για τον Μπεργκ στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών!!

Ο Μάρκους Μπεργκ μιλώντας σε ιστοσελίδα της χώρας του αποκάλυψε ότι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών υπήρξαν δύο ομάδες που κατέθεσαν πρόταση για την απόκτησή του.

Δύο προτάσεις για τον Μπεργκ στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών
Όχι μια αλλά δύο προτάσεις από διαφορετικές ομάδες έλαβε ο Παναθηναϊκός για τον Μάρκους Μπεργκ στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Αυτό έκανε γνωστό ο ίδιος ο Σουηδός επιθετικός μιλώντας σε ΜΜΕ της χώρας του.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι οι πράσινοι απάντησαν αρνητικά και στις δύο ενώ διευκρίνισε ότι για να αποδεχθεί μια πρόταση για να αλλάξει ομάδα θα πρέπει να είναι τέτοια που κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί…

«Δεν υπήρχε επιλογή για εμένα, καθώς το κλαμπ είπε «όχι». Υπήρξαν δυο προτάσεις την τελευταία ημέρα», τόνισε –αρχικά- στην Aftonbladet ο Μπεργκ ο οποίος πρόσθεσε:

«Πάντα έχω στο μυαλό μου να συνεχίσω και να κάνω μια πολύ καλή χρονιά με τον Παναθηναϊκό. Ήταν απογοητευτικό που δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε στο Europa League, αλλά έχουμε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα».

Σε ερώτηση για το εάν θα ήθελε κάποια στιγμή να αποχωρήσει από το τριφύλλι διευκρίνισε:
«Όπως έχω πει πολλές φορές, θα πρέπει να έρθει κάτι που να είναι πραγματικά καλό, το οποίο να μην μπορώ να αρνηθώ». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έτοιμος» για το Ευρωμπάσκετ ο Σενγκέλια!!


Σε φουλ ρυθμούς προπονήθηκε ο Τορνίκε Σενγκέλια, ενόψει της έναρξης του Ευρωμπάσκετ, με τον Γεωργιανό φόργουορντ να χάνει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού.

«Έτοιμος» για το Ευρωμπάσκετ ο Σενγκέλια
Ολοένα και καλύτερα αισθάνεται ο Τορνίκε Σενγκέλια ενόψει της έναρξης του Ευρωμπάσκετ.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Γεωργιανός φόργουορντ δεν έχει φτάσει ακόμη στο 100%, καθώς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της αντιπάλου της Εθνικής μας στον τρίτο όμιλο, έχασε αρκετές προπονήσεις λόγω τραυματισμού.

«Εάν πω πως είμαι απολύτως εντάξει, θα ήταν ψέμα. Για περίπου ένα μήνα, είτε στις ατομικές, είτε στις ομαδικές προπονήσεις προσπαθούσα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Και να γίνει αυτό είχα τη βοήθεια των συμπαικτών, των προπονητών και των γιατρών. Έχασα αρκετό έδαφος όλο αυτό το διάστημα και ελπίζω να μη φανεί στο Ευρωμπάσκετ. Στα παιχνίδια που έπαιξα με την Ιταλία, ένιωθα όλο και καλύτερα. Ελπίζω να είμαι σε φουλ φόρμα όταν ξεκινήσει η διοργάνωση», δήλωσε ο Τορνίκε Σενγκέλια. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ερνάνι, καλωσόρισες στον Ολυμπιακό»

Ο Ολυμπιακός καλωσόρισε τον Ερνάνι στην ομάδα μέσω προφίλ που έχει στο instagram. Δείτε τη φωτογραφία που «ανέβασαν» οι ερυθρόλευκοι.

«Ερνάνι, καλωσόρισες στον Ολυμπιακό»
Ο Ερνάνι έφτασε το μεσημέρι στην Ελλάδα. Οδηγήθηκε στα γραφεία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και εκεί αφού υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός «ανέβασε» την φανέλα αυτή στο προφίλ που έχει στο Instagram καλωσορίζοντάς τον…




Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης olympiacosfc (@olympiacosfc) στις






*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έπεσε» το store του ΠΑΟΚ λόγω... Μπερμπάτοφ!!

Χαμός στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ για μια φανέλα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι ο τομέας του site που εξυπηρετεί τις προπαραγγελίες για τον Βούλγαρο έχει «πέσει».

«Έπεσε» το store του ΠΑΟΚ λόγω... Μπερμπάτοφ!
Παροξυσμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και εύλογα, αφού η αίγλη του ονόματος του Βούλγαρου είναι δεδομένη.

Όπως σας ενημέρωσε το sport-fm.gr, η πρόθεση του τμήματος μάρκετινγκ της ΠΑΕ ήταν να προχωρήσει η μέθοδος του pre-order προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση για μια επίσημη φανέλα με το όνομα του Βούλγαρου άσου, από τη στιγμή που η πρώτη της νέας εμφάνισης θα πραγματοποιηθεί στο ματς με την ΑΕΚ.

Η επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ για το pre-order ήρθε λίγο πριν από τις 19:00 και αμέσως σημειώνεται το αδιαχώρητο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τομέας του site που εξυπηρετεί την προπαραγγελία για μια φανέλα του «Berba» τα τελευταία λεπτά έχει «πέσει», προφανώς λόγω της μεγάλου όγκου επισκεπτών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέσω αυτού του link μπορούν οι φίλοι του «Δικεφάλου» να παραγγείλουν τη νέα φανέλα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ:

http://store.paokfc.gr/greek/pre-order-berbatov-striped-2015-15-official-jersey-11432.html *Πηγή: sport-fm.gr*

«Φουριόζος» ο Φάρος!!

Το πόσο δυνατός θα είναι τη νέα σεζόν απέδειξε –έστω και ανεπίσημα- ο Φάρος Κερατσινίου, επικρατώντας 54-49 της Κηφισιάς, σε φιλικό που έγινε στο «Ζηρίνειο».

«Φουριόζος» ο Φάρος!
Εντυπωσιακό ξεκίνημα, έστω και ανεπίσημα, έκανε ο Φάρος Κερατσινίου στη νέα σεζόν, επικρατώντας 54-49 της Κηφισιάς στο «Ζηρίνειο»! Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν την αντεπίθεσή τους στο δεύτερο μέρος.

Τα δεκάλεπτα: 10-10, 21-11, 34-36, 49-54

Από ‘κει και πέρα, το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου θα μεταβεί το Σάββατο (5/9) στην Κύμη προκειμένου να δώσει δύο φιλικά με την ομάδα από τη Εύβοια, με το πρώτο να διεξάγεται την ίδια μέρα (5/9, 17:30) και το δεύτερο την Κυριακή (6/9, 18:30). *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα για το διαμάντι…!!


Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, η Νικόλ Κυριακοπούλου θα διεκδικήσει στον πρώτο τελικό του Diamond League το διαμάντι στο επί κοντώ.

Όλα για το διαμάντι…
Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πεκίνου βρίσκεται ήδη στη Ζυρίχη, ώστε να υπερασπιστεί τους 16 βαθμούς που έχει κατακτήσει στα προηγούμενα μίτινγκ της σειράς και να αφήσει πίσω τους η Φαμπιάνα Μούρερ με τους δέκα βαθμούς.

Η Κυριακοπούλου θα χάσει το διαμάντι, μόνο αν μείνει τρίτη ή εκτός τριάδας στον τελικό της διοργάνωσης και την ίδια στιγμή η Βραζιλιάνα, «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κινέζικη πρωτεύουσα, κατακτήσει την πρώτη θέση. Η βαθμολογία στον τελικό είναι διπλή (8-4-2), ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας το διαμάντι πάει στον αθλητή ή την αθλήτρια με τις περισσότερες νίκες.

Κυριακοπούλου και Μούρερ θα ισοβαθμήσουν στην περίπτωση που η Ελληνίδα είναι τρίτη και η Βραζιλιάνα πρώτη, όμως οι δύο αθλήτριες θα έχουν και ίσες νίκες κι, έτσι το διαμάντι θα πάει στη «χώρα του καφέ».

Στην Ελβετία, θα δώσει το «παρών» και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Γιαρισλέι Σίλβα. Τον τελευταίο της αγώνα στη θερινή σεζόν θα δώσει εκεί η Κατερίνα Στεφανίδη.

Στη Ζυρίχη, θα προκύψουν οι νικητές σε 16 από τα 32 αγωνίσματα, ενώ μόλις σε τρία αγωνίσματα (σφαιροβολία γυναικών, μήκος γυναικών και 800 μέτρα γυναικών), η πρώτη θέση έχει ήδη ξεκαθαρίσει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τραυματίστηκε ο Ντιό, κλήθηκε ξανά ο Ερτέλ!!

Νοκ άουτ από το Ευρωμπάσκετ τέθηκε ο Αντουάν Ντιό λόγω τραυματισμού, με αποτέλεσμα ο Βενσάν Κολέ να καλέσει ξανά τον Τόμας Ερτέλ στην εθνική ομάδα της Γαλλίας!

Τραυματίστηκε ο Ντιό, κλήθηκε ξανά ο Ερτέλ!
Η ατυχία «χτύπησε» ξανά τη Γαλλία ενόψει της έναρξης του Ευρωμπάσκετ! Μετά τον Αλέξις Αζενσά, ούτε ο Αντουάν Ντιό δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «τρικολόρ», καθώς υπέστη έναν μυϊκό τραυματισμό στην προπόνηση της Τρίτης (1/9)!

Για το λόγο αυτό, ο Βενσάν Κολέ αναγκάστηκε να καλέσει εκ νέου τον Τόμας Ερτέλ, τον οποίο είχε «κόψει» αρχικά από τη δωδεκάδα, προκειμένου να «χωρέσει» τον πρώην γκαρντ της Στρασμπούρ και νυν της Βαλένθια. Αυτή τη στιγμή, ο 26χρονος διεθνής βρίσκεται στη Σλοβενία και συμμετέχει στην προετοιμασία της Αναντολού Εφές, ωστόσο αναμένεται στο Μονπελιέ το συντομότερο δυνατό.

Για την αλλαγή αυτή, μίλησε στην ιστοσελίδα της γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, ο Βενσάν Κολέ: «Είναι τρομερό που ο τραυματισμός του Αντουάν (σ.σ. Ντιό) είναι σοβαρός. Είναι πλήγμα για την εθνική μας ομάδα από τη στιγμή που τον είχαμε υπολογίσει. Λόγω αυτού του τραυματισμού δεν μπορεί να είναι στο 100% πριν το τέλος της διοργάνωσης. Γι’ αυτό κάλεσα τον Τόμας Ερτέλ, ο οποίος ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και θα μας βοηθήσει». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαρσιάλ: «Λογικό να μην με ξέρει ο Ρούνεϊ»

Καθόλου άσχημα δεν ένιωσε ο Αντονί Μαρσιάλ από το γεγονός ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν τον γνώριζε, θεωρώντας μάλιστα κάτι τέτοιο απόλυτα φυσιολογικό ενώ σχολίασε και το κόστος της μεταγραφής του.

Μαρσιάλ: «Λογικό να μην με ξέρει ο Ρούνεϊ»
«Προσγειωμένος» φάνηκε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Αντονί Μαρσιάλ ο οποίος ρωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν τον γνώριζε ο Γουέιν Ρούνεϊ, θεωρώντας απόλυτα λογικό το συγκεκριμένο γεγονός.

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην με ξέρει ο Ρούνεϊ. Δεν έχω παίξει πολύ στη Ligue 1 και για πρώτη φορά κλήθηκα στην εθνική Γαλλίας. Ο Ρούνεϊ είναι σπουδαίος παίκτης και θα προοδεύσω πολύ μαζί του», τόνισε ο Μαρσιάλ.

Ο 19χρονος άσος δεν δίστασε να απαντήσει και για τα όσα ακούγονται για το κόστος της μεταγραφής του, λέγοντας: «Δεν ξέρω αν κοστίζω 80 εκατ. ευρώ. Δεν σκέφτομαι τα ποσά, αφού αυτά αφορούν τις ομάδες. Δεν θέτω τον εαυτό μου υπό πίεση.

Σίγουρα, ακούγεται τρελό για παίκτη της ηλικίας μου. Προσπαθώ να το αγνοήσω και να συγκεντρωθώ μόνο στον αγωνιστικό χώρο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Έπεσε η ποινή του Αφελάι!! (video)


Δύο κι όχι τρεις αγωνιστικές θα εκτίσει εν τέλει ο Ιμπραΐμ Αφελάι, λόγω της αποβολής του στο Στόουκ-Γουέστ Μπρομ, όπου χαστούκισε αντίπαλο.

Έπεσε η ποινή του Αφελάι (video)
Μειώθηκε η ποινή του Ιμπραΐμ Αφελάι από τρεις σε δύο αγωνιστικές. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού είχε αποβληθεί στο ματς της Στόουκ με τη Γουέστ Μπρομ, λόγω του χαστουκιού που έριξε σε αντίπαλο.

Εν τέλει, η αγγλική ομοσπονδία αποφάσισε να δείξει επιείκεια κι ως εκ τούτου ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός θα απουσιάσει μόνο από τα ματς πρωταθλήματος με Άρσεναλ (στο Έμιρεϊτς) και Λέστερ (Μπριτάνια).








*Πηγή: sport-fm.gr*

Σρμπινόφσκι: «Η πίεση είναι στην Ελλάδα»

Καμία πίεση δεν θα νιώθει η ΠΓΔΜ στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, Μάριαν Σρμπινόφσκι.

Σρμπινόφσκι: «Η πίεση είναι στην Ελλάδα»
Την πίεση που θα έχει η Ελλάδα, λόγω του τίτλου του φαβορί, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί η εθνική ομάδα της ΠΓΔΜ στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, Μάριαν Σρμπινόφσκι.

«Δεν θα έχουμε καμία πίεση κόντρα στην Ελλάδα. Εμείς ασχολούμαστε με το μπάσκετ και δεν θα μας ενδιαφέρει κάτι άλλο. Η πίεση είναι πάντα στο φαβορί και θα το χρησιμοποιήσουμε αυτό για να κάνουμε την έκπληξη», δήλωσε αρχικά ο Μάριαν Σρμπινόφσκι και πρόσθεσε αναφορικά με τα φιλικά, όπου η ΠΓΔΜ είχε τέσσερις νίκες και πέντε ήττες:

«Έχουμε μία ελαφρώς διαφοροποιημένη ομάδα σε σχέση με πέρυσι, ενώ θα μας βοηθήσει πολύ και ο Ρίτσαρντ Χέντριξ, παρά το γεγονός πως ήρθε λίγα κιλά βαρύτερος. Σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα στα φιλικά, αλλά ενδεχομένως να μίλησε και η κούραση, λόγω των πολλών ταξιδιών. Πιστεύω πως στο Ζάγκρεμπ θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Υποδοχή-φιέστα στην Τούμπα για Μπερμπάτοφ!!


Σε γιορτή θέλουν να μετατρέψουν την άφιξη του Μπερμπάτοφ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, που ανοίγουν την Τούμπα και καλούν τον κόσμο να γεμίσει τις εξέδρες για να υποδεχτεί το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας.

Υποδοχή-φιέστα στην Τούμπα για Μπερμπάτοφ

Η Τούμπα θα ανοίξει το απόγευμα (16.00) της Πέμπτης, προκειμένου να υποδεχτεί τον Βούλγαρο άσο στην παρουσίαση που έχει προγραμματιστεί και οι άνθρωποι του συλλόγου με ανακοίνωση καλούν τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καλωσορίσει στο γήπεδό του ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου που έχουν έρθει ποτέ στη χώρα μας. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα παρουσιαστεί στον κόσμο του Δικεφάλου, στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που θέλουν να υποδεχτούν τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και να παρακολουθήσουν από κοντά την παρουσίασή του θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στις εξέδρες της Τούμπας. Η είσοδος του κόσμου θα γίνει από τις θύρες 1,2,3 που θ’ ανοίξουν στις 15:00. Σας περιμένουμε όλους για το θερμό καλωσόρισμα στο νέο αστέρι του ΠΑΟΚ
».

Σχολή ποδοσφαίρου του Εθνικού στον Ελαιώνα!!


Σχολή ποδοσφαίρου στον Ελαιώνα θα έχει από δω και στο εξής ο Εθνικός. Ο Πειραϊκός σύλλογος έκανε γνωστή την ίδρυση της μέσω της ιστοσελίδας της.

Σχολή ποδοσφαίρου του Εθνικού στον Ελαιώνα
Σχολή ποδοσφαίρου στον Ελαιώνα θα έχει από δω και στο εξής ο Εθνικός. Ο Πειραϊκός σύλλογος έκανε γνωστή την ίδρυση της μέσω της ιστοσελίδας της.

Αναλυτικά η ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού:

ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ TOY ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Ο Εθνικός Πειραιά τα τελευταία χρόνια επενδύει και διευρύνει τις υποδομές και το δίκτυο των Ακαδημιών του. Σκοπός είναι η δημιουργία ποδοσφαιριστών με αθλητική καλλιέργεια και ικανότητες υψηλού επιπέδου, η ανάπτυξη και ποιοτική εκπαίδευση των νεαρών παικτών, η στήριξη και προώθηση αυτών στην πρώτη ομάδα του Εθνικού Πειραιά, η παροχή κινήτρων για ενασχόληση με τον αθλητισμό, η προώθηση του φίλαθλου πνεύματος και η συνεργασία των αθλητών μεταξύ τους.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην νοοτροπία και την συμπεριφορά, ενώ παρέχουμε στους αθλητές επιστημονική υποστήριξη στην προπόνηση, μέσα από τους καλύτερους στον τομέα τους ειδικούς σε θέματα, τεχνικής, φυσικής κατάστασης, τακτικής, με ιατρική υποστήριξη, μετρήσεις, αξιολογήσεις, εξειδικευμένα προγράμματα, εργοφυσιολόγους και διατροφολόγους και συνεργασίες με εξειδικευμένα κέντρα όπως το Λαέρτειο.

Η νέα σχολή των Ακαδημιών του Εθνικού που ξεκινάει στις εγκαταστάσεις του ΕΛΑΙΩΝΑ, θα εξυπηρετεί αθλητές από κοντινές περιοχές στα πλαίσια της ολοκληρωμένης φιλοσοφίας της ομάδας μας. Θα λειτουργούν τμήματα για Αστεράκια έως παμπαιδικό, ενώ οι προπονήσεις θα γίνονται στις εγκαταστάσεις της ELEONAS FC που διαθέτει δύο από τα μεγαλύτερα club της Αττικής, δυναμικότητας εννέα γηπέδων με πλαστικό χλοοτάπητα.

Η ιδιαίτερη προσοχή που δίνουμε στα μικρότερα παιδιά (Αστεράκια, Projunior, Junior, Παμπαίδες) αποτελεί βασικό στοιχείο του πλάνου των Ακαδημιών. Διότι τα μικρά μαθαίνουν και αυτό που θα διδαχθούν και θα μάθουν θα καθορίσει το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Η ποιότητα, οι γνώσεις και η μεταδοτικότητα (εμπειρία) των προπονητών στα μικρά τμήματα, είναι το σημαντικότερο κομμάτι μιας Ακαδημίας. Για τον λόγο αυτό το υπάρχον επιτυχημένο προπονητικό team αυτών των ηλικιακών κατηγοριών, ενισχύεται με 3 ακόμα ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ προπονητές υψηλών προδιαγραφών, συμπληρώνοντας ένα 12μελές προπονητικό επιτελείο στις Ακαδημίες .

Τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΟΥΝΙΑ Διπλωματούχο προπονητή UEFA B, με διεθνείς πιστοποιήσεις σεμινάρια και εμπειρία από Ευρωπαϊκά club (π.χ. LIVERPOOL ACADEMY, KIRKBY, INTERNATIONAL FOOTBALL ACADEMIES) και τεράστια εμπειρία σε τμήματα υποδομών στην Ελλάδα.
Τον ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΤΖΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ Διπλωματούχο προπονητή UEFA B, με άριστη δουλειά και εμπειρία στα τμήματα υποδομών.
Τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΟΡΦΑΝΙΔΗ απόφοιτο ΤΕΕΦΑ και με πτυχίο UEFA B’, με προϋπηρεσία σε ακαδημίες (Πανθρακικός, ΑΕΚ).

Για να μάθουν τα παιδιά ΣΩΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
Για πληροφορίες για την σχολή ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ στον Ελαιώνα υπεύθυνος:
ΚΟΤΖΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ τηλ. 6945464525


inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η προετοιμασία του «χτιστού» Μπερμπάτοφ!! (pic)


Ποιος είπε ότι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προετοιμασίας για να βρεθεί σε φουλ φόρμα; Όπως δείχνουν τα πειστήρια, ο Βούλγαρος βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση.

Η προετοιμασία του «χτιστού» Μπερμπάτοφ (pic)
Ένας παίκτης με την πορεία και την ποιότητα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ξέρει πολύ καλά πώς να διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση ακόμα κι αν δεν έχει συμβόλαιο με κάποιο σύλλογο.

Αυτό έδειξε ο Βούλγαρος και κατά την περίοδο του καλοκαιριού, που από τη στιγμή που δεν είχε βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, έπρεπε να διατηρηθεί σε φόρμα ώστε να γίνει και εύκολη η αναζήτηση για την επόμενη ομάδα του.

Δείτε την ανάρτηση του Βούλγαρου στις 15 Αυγούστου στην οποία περιγράφει την προπόνηση της ημέρας, δείχνοντας παράλληλα ότι είναι «χτιστός», χωρίς να έχει ούτε ίχνος περιττών κιλών.


Тренировката за днес..Въже, гири, топка..:)))The training for the day.. Rope, dumbbells, ball..:)))
Posted by Dimitar Berbatov on Saturday, 15 August 2015





*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαββίδης: «Είναι τρελός ο Βούλγαρος»!

«Τρελαμένος» ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος με την μεταγραφή-βόμβα του ΠΑΟΚ. Στάθηκε στη σημασία του να έρχονται Ελλάδα παίκτες όπως ο Μπερμπάτοφ, αναφέροντας και τους Καμπιάσο-Εσιέν.

Σαββίδης: «Είναι τρελός ο Βούλγαρος»!
Ντελίριο ενθουσιασμού επικρατεί σε όλη την «οικογένεια» του ΠΑΟΚ λόγω της μεταγραφής του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και φυσικά ο Γιώργος Σαββίδης δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο γιος του Ιβάν εξέφρασε δημόσια την... τρέλα του με την απόκτηση του Βούλγαρου (μέσω Instagram) και στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έρχονται στην χώρα μας παίκτες τέτοιου βεληνεκούς (όπως και οι Καμπιάσο-Εσιέν).

inner

«Το άγγιγμα της ιδιοφυΐας. Είναι τρελός ο Βούλγαρος! Είμαι τόσο χαρούμενος που τελικά τον υπογράψαμε. Παίκτες όπως ο Μπερμπάτοφ, ο Καμπιάσο και ο Εσιέν πηγαίνουν το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος πιο ψηλά», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σαββίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Καλλονή ο Μπαργκάν!!


Ενίσχυση με τον Κενάν Μπαργκάν για την Καλλονή, που υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τους νησιώτες.

Στην Καλλονή ο Μπαργκάν!

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Κενάν Μπαργκάν για τον επόμενο χρόνο.
Ο Κενάν Μπαργκάν γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 1988 στην Ξάνθη και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ασπίδα Ξάνθης το 2007 στην Δ΄ Εθνική. Την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή για τον Οδυσσέα Αναγέννησης όπου και αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Το 2010 η Βέροια τον ενέταξε στο δυναμικό της στην οποία παρέμεινε για πέντε χρόνια -μέχρι τη σεζόν που μας πέρασε- πραγματοποιώντας 117 συμμετοχές σε Superleague και Football League.
Τον καλωσορίζουμε στην Καλλονή μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Προετοιμασία στον ΠΑΟΚ για φανέλες Μπερμπάτοφ!!

Το όνειρο κάθε οπαδού του ΠΑΟΚ να δει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με την ασπρόμαυρη φανέλα αποτελεί πλέον θέμα χρόνου και από αύριο η φρενίτιδα ενθουσιασμού αναμένεται να κορυφωθεί.

Προετοιμασία στον ΠΑΟΚ για φανέλες Μπερμπάτοφ!
Η απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ από τον ΠΑΟΚ έχει προκαλέσει και εύλογα φρενίτιδα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών της ομάδας καθώς ο Ιβάν Σαββίδης κατάφερε να κάνει πραγματικότητα μία μεταγραφή που τα προηγούμενα χρόνια ίσως να φάνταζε ως ευσεβής πόθος.

Όπως είναι λογικό αυτή η εξέλιξη διαμορφώνει νέα δεδομένα στον τομέα του μάρκετινγκ και παρά το γεγονός ότι η επίσημη «πρώτη» των νέων εμφανίσεων έχει προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου, οι ιθύνοντες της ομάδας αναγκάζονται να «τρέξουν» προκειμένου να ικανοποιήσουν τη «δίψα» των οπαδών του «Δικεφάλου».

Η ΠΑΕ από αύριο θα μπορεί να δέχεται παραγγελίες pre-order για την αγορά φανέλας της ομάδας με το όνομα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ώστε μόλις είναι διαθέσιμες οι επίσημες εμφανίσεις να μην μείνει κανείς… παραπονεμένος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κούζμιτς: «Πάμε για το χρυσό»!


Ενθουσιασμένος που «κέρδισε» μία θέση στη δωδεκάδα της εθνικής ομάδας της Σερβίας για το προσεχές Ευρωμπάσκετ, δήλωσε ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού, Όγκνιεν Κούζμιτς.

Κούζμιτς: «Πάμε για το χρυσό»!
Χαρούμενος που θα συμμετέχει στο προσεχές Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα της Σερβίας δήλωσε ο Όγκνιεν Κούζμιτς. Ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού τόνισε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του έκανε καλή προετοιμασία, δουλεύοντας κυρίως πάνω στην άμυνα, ενώ εκτιμά πως μπορεί να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

«Είμαι καινούριος στην ομάδα. Έχω μόλις δύο μήνες, αλλά δουλέψαμε εξαιρετικά, γνωρίστηκα καλά με τους νέους μου συμπαίκτες και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα μία θέση στην ομάδα», δήλωσε αρχικά στον σερβικό Τύπο ο Όγκνιεν Κούζμιτς και πρόσθεσε:

«Πιστεύω πως μπορούμε να πάμε για το χρυσό μετάλλιο. Αλλά, τα πάντα μπορούν να γίνουν στον αθλητισμό, γιατί κανείς δεν σου εγγυάται τίποτα. Θα πρέπει να παλέψουμε πολύ γιατί δεν θα είμαστε μόνοι μας. Στην προετοιμασία τα πήγαμε πολύ καλά, ειδικά στην άμυνα που αυτό ήταν πιο σημαντικό. Στην επίθεση υπάρχουν παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και δεν θα είναι πρόβλημα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα πορτραίτα της επίσημης αγαπημένης!! (pics)


Η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωμπάσκετ έχει ξεκινήσει. Οι παίκτες του Κατσικάρη είναι έτοιμοι να μπουν στα παρκέ, αλλά για την ώρα μπήκαν για την φωτογράφισή τους. Δείτε τα πορτραίτα της 12άδας.

Τα πορτραίτα της επίσημης αγαπημένης (pics)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτη… γεύση από Αρκαδικό!!

Την ευκαιρία να δουν τον Αρκαδικό της νέας σεζόν θα έχουν οι φίλοι της ομάδας, το προσεχές Σάββατο (5/9) και στο φιλικό με τον Φάρο Κερατσινίου που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Τρίπολης.

Πρώτη… γεύση από Αρκαδικό!
Τα… αποκαλυπτήρια του Αρκαδικού! Οι νεοφώτιστοι στη φετινή Α1 θα δώσουν το πρώτο τους φιλικό ενόψει της νέας σεζόν, το προσεχές Σάββατο (5/9) στις 14:00, κόντρα στον Φάρο Κερατσινίου.

Όπως ενημέρωσαν οι Αρκάδες, οι πόρτες του ΔΑΚ θα είναι ανοικτές για τους φίλους της ομάδας, ενώ πριν από την αναμέτρηση όσοι επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν την κάρτα διαρκείας τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ύμνοι Καραγκούνη για Μπερμπάτοφ!! (audio)

«Αυτός και ο Βερόν οι πιο ποιοτικοί παίκτες που έχω παίξει μαζί»… Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και έπλεξε το εγκώμιο του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Ύμνοι Καραγκούνη για Μπερμπάτοφ! (audio)

Ο «τυπάρας», λοιπόν, ως ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει καλύτερα από όλους τους άλλους τον νέο άσο του ΠΑΟΚ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβέστά για τον Βούλγαρο επιθετικό.

«Ήμασταν 1,5 χρόνο μαζί στη Φούλαμ και είναι λογικό να με καλούν για να τους πω την άποψή μου. Αν και για τον Μπερμπάτοφ όλοι ξέρετε…», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Καραγκούνη ο οποίος συνέχισε:

«Έχω παίξει με πολλούς καλούς παίκτες, ειδικά στην εποχή που αγωνίστηκα στην Ίντερ. Μαζί με τον Βερόν είναι ό,τι πιο ποιοτικό σε ποδοσφαιριστή έχω παίξει μαζί. Όταν έχει όρεξη πραγματικά κάνει… Αν θα μπορούσα να τον περιγράψω με μια λέξη για το τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο θα τον χαρακτήριζα «ζωγράφο» γιατί ζωγραφίζει και εκτός γηπέδου. Σκοράρει με οποιοδήποτε τρόπο.
Είναι ένας παίκτης ιδιαίτερος. Δεν μπορεί ο Μπερμπάτοφ να τρέχει και να πρεσάρει. Πρέπει να υπάρχει υποστήριξη από την ομάδα για να μπορεί να βγάλει στο γήπεδο όσα μπορεί. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα κάτι που είναι σημαντικό πολύ, και μπορεί να προσδώσει στον ΠΑΟΚ. Αυτοί οι παίκτες μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι. Είτε είναι σε καλή κατάσταση είτε όχι.
Σαν χαρακτήρας είναι κλειστός. Δεν το παίζει ντίβα. Μπορεί κάποιος να τον παρεξηγήσει και να πιστέψει ότι το κάνει γιατί έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες. Στον ΠΑΟΚ με το κοινό αυτό ίσως να βγάλει περισσότερα από το μεσογειακό του ταμπεραμέντο»
, τόνισε ο «τυπάρας» ο οποίος σχολίασε για την ηλικία του…

«Η ηλικία φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Κατά πόσο έχει όρεξη ο παίκτης θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχει βτάλει τραυματισμούς, αυτό βοηθάει. Μετρά και η ποιότητα που έχει ο παίκτης. Είναι τέτοια η ποιότητά του που μπορεί να προσφέρει, σίγουρα πολλά. Έχει ενδιαφέρον όμως το πόσο ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει ως οργανισμός να του βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Θα πρέπει να τον στηρίξει κατάλληλα στο γήπεδο. Είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει τον Μπερμπάτοφ. Αναβαθμίζεται το πρωτάθλημα μας. Ο κόσμος είναι καλό που μπορέσει να δει έναν παίκτη σαν και αυτόν. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που προσφέρει θέαμα», ανέφερε και αποκάλυψε ότι στο παρελθόν ο Βούλγαρος του είχε ζητήσει τη γνώμη του για τον ΠΑΟΚ…

«Το είχαμε συζητήσει και άλλη μια φορά γιατί και ο ΠΑΟΚ είχε ενδιαφερθεί και πάλι. Τότε έφυγε και πήγε στη Μονακό».

Στον «τυπάρα» έγινε ερώτηση για την Εθνική και την αποχώρησή του αλλά εκείνος αρνήθηκε να σχολιάσει.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κάσπι, ο Ντ’ Ορ Φίσερ και οι… άλλοι!!

Στη δωδεκάδα της εθνικής ομάδας του Ισραήλ για το προσεχές Ευρωμπάσκετ βρίσκονται οι Όμρι Κάσπι και Ντ’ Ορ Φίσερ.

Ο Κάσπι, ο Ντ’ Ορ Φίσερ και οι… άλλοι
Τους δώδεκα παίκτες που θα συμμετάσχουν στο Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα του Ισραήλ ανακοίνωσε ο Ερέζ Εντελστάιν. Σ’ αυτή, βρίσκονται οι Όμρι Κάσπι και Ντ’ Ορ Φίσερ, ενώ εξ αρχής ήταν γνωστό πως λόγω τραυματισμού δεν θα μπορούσα να βοηθήσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οι «παλιοσειρές», Γιοτάμ Χαλπερίν και Γκάι Πνίνι.

Αναλυτικά η δωδεκάδα του Ισραήλ: Γκαλ Μέκελ, Γιογκέβ Οχαγιόν, Ραβίβ Λιμονάντ, Νταγκάβ Γιβζορί, Μπαρ Τιμόρ, Όμρι Κάσπι, Λιόρ Ελιάου, Σον Ντόουσον, Ελισέι Καντίρ, Ντ’ Ορ Φίσερ, Γιανίβ Γκριν και Μπόρις Ρόθμπαρτ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τόμπσον: «Πραγματική δύναμη ο Σχορτσανίτης»

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι ο παίκτης του Ερυθρού Αστέρα που έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση, μέχρι στιγμής, στον Ράιαν Τόμπσον.

Τόμπσον: «Πραγματική δύναμη ο Σχορτσανίτης»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη ο Ράιαν Τόμπσον. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον Ερυθρό Αστέρα και αυτό που του έμεινε περισσότερο είναι η δύναμη του Έλληνα σέντερ.

«Είναι μία πραγματική δύναμη για κάθε ομάδα που τον έχει. Πρόκειται για έναν σέντερ που τον κλείνουν δύο και γι’ αυτό οι συμπαίκτες του βρίσκουν πολλούς ελεύθερους χώρους. Τον έχω παρακολουθήσει αρκετά, ακόμη και όταν αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα. Αλλά, γενικά σημαίνει πολλά για την ομάδα», δήλωσε ο Ράιαν Τόμπσον. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο η ΕΠΟ και η Εθνική!!

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών πραγματοποίησαν μέλη της ΕΠΟ και της Εθνικής ομάδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή».

Επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο η ΕΠΟ και η Εθνική
Δράσεις συνεργίας και προσφοράς ξεκινούν από σήμερα ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Το «εναρκτήριο λάκτισμα» της συνεργασίας έδωσαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωστής Δήμτσας, οι οποίοι υποδέχθηκαν σήμερα στην έδρα της Αρχιεπισκοπής την αντιπροσωπεία της Ε.Π.Ο. που αποτελείτο από τον Πρόεδρο Γιώργο Γκιρτζίκη, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Βαγγέλη Τοπολιάτη, τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών Κώστα Τσάνα και τους παίκτες Βασίλη Τοροσίδη, Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά το πέρας της συνάντησης: «Αυτή η συνάντηση είναι πολύ όμορφη, αλλά και συγκινητική. Έχουμε μαζί μας σήμερα εκπροσώπους της Εθνικής Ελλάδας, οι οποίοι ήρθαν εδώ στην Αρχιεπισκοπή, μαζί με τους υπεύθυνους της διοίκησης, για να εκδηλώσουν της συμπαράστασή τους στους ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη σήμερα. Η Εκκλησία έκανε, κάνει και θα κάνει πάντοτε το χρέος της. Αλλά όταν λέμε Εκκλησία εννοούμε τους ανθρώπους, δεν εννοούμε τα κτήρια. Γι’ αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το σημερινό γεγονός. Ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ, τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και δύναμη για να μπορούν να σκορπίζουν χαρά, αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος σήμερα».

inner

Ο κ. Γκιρτζίκης από την πλευρά του υπογράμμισε: «Το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στην Ελλάδα. Αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση για μας ως Ομοσπονδία να επιστρέψουμε στην κοινωνία, μέρος της αγάπης που η κοινωνία δίνει στο ποδόσφαιρο.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας και των Εθνικών Ομάδων με μεγάλη χαρά συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Μέσα από τη συνεργασία με την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” της Αρχιεπισκοπής πιστεύουμε ότι αυτές οι δράσεις μπορούν να γίνουν αποτελεσματικότερες για τους συνανθρώπους μας, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Να πιάσουν τόπο για τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Όπως συζητήσαμε με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδας και τον κ. Δήμτσα, φτιάχνουμε από σήμερα μια ισχυρή ομάδα προσφοράς με την Αποστολή. Ευχαριστούμε το χρυσό χορηγό της Ομοσπονδίας, την Τράπεζα Πειραιώς, που συνέδραμε στην πραγματοποίηση αυτής της συνεργασίας
».

O αρχηγός της Εθνικής Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος, εκ μέρους της ομάδας, δώρισε στον κ. Ιερώνυμο τη φανέλα με το εθνόσημο, επεσήμανε: «Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο που μας δέχτηκε. Είναι μια σημαντική στιγμή για εμάς. Στους ποδοσφαιριστές υπάρχει ανθρωπιά και κατανοούμε τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι παίκτες είναι αυτή η συνεργασία μας με την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη, διότι, όπως έχω ξαναπεί, εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε οι τυχεροί της ζωής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, από πού ξεκινήσαμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κόσμο. Πάνω απ’ όλα είμαστε όλοι άνθρωποι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο, ώστε να βοηθήσουμε την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”».

inner

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολής. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ΕΠΟ αλλά και τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, μιας ομάδας που έχει ξεχωριστή σημασία και συμβολισμό για όλους του Έλληνες, που γίνονται αρωγοί και στηρίζουν ουσιαστικά και με συγκεκριμένο πλάνο δράσεων την προσπάθεια που κάνουμε στην “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Μεταξύ άλλων σε καθημερινή βάση η Αρχιεπισκοπή και η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” προσφέρουν περισσότερες από 10.000 μερίδες γευμάτων ενώ σε μηνιαία βάση διανέμει περισσότερα από 9.000 «Δέματα Αγάπης» με είδη διατροφής για μαθητές, πολύτεκνες και άπορες οικογένειες. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας η υποστήριξη στο έργο της Αποστολής από την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου και την ΕΠΟ αποκτά ιδιαίτερη σημασία». *Πηγή: sport-fm.gr*