Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Νοκ άουτ ο Κομπαγιάσι!

Νοκ άουτ ο Κομπαγιάσι!
Ατυχία «χτύπησε» τον Ηρακλή λίγο πριν το παιχνίδι με την Καβάλα. Ο Ντάικο Κομπαγιάσι τραυματίστηκε και χάνει το Κυριακάτικο ματς κόντρα στους «Αργοναύτες». Ο Γιαπωνέζος που έκανε και ελλιπή προετοιμασία, αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για μερικές τουλάχιστον ημέρες, όμως το ακριβές διάστημα της απουσίας του θα διευκρινιστεί μετά την μαγνητική τομογραφία στην οποία θα υποβληθεί. Το ευχάριστο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι πως οι Σολτάνι και Γιάκομπ τέθηκαν ουσιαστικά στην διάθεση του για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Στη Νάπολι έως το 2015 ο Χάμσικ


Μπορεί η Νάπολι να μην έχει ξεκινήσει καλά το φετινό πρωτάθλημα, καθώς μετράει μόλις μία νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές, ωστόσο καταφέρνει να διατηρεί τα μεγάλα αστέρια στο δυναμικό της. Ο Μάρεκ Χάμσικ υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του και θα μείνει στον ιταλικό σύλλογο μέχρι το 2015.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σλοβακίας βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην ομάδα και αν εξαντλήσει το νέο του συμβόλαιο θα φτάσει σχεδόν τη δεκαετία στην Νάπολι.

"Δείχνουμε πως θέλουμε να μεγαλώσουμε τη Νάπολι", τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας Αουρέλιο Ντε Λορέντις.

Ειπε...................


"Τέρμα η πλάκα. Oποιος δεν δίνει το 100% των δυνατοτήτων του, θα μένει στον πάγκο"

Nίκος Νιόπλιας




Ψιθυροι..........


  • Γονείς θα γίνουν τους επόμενους μήνες η Ρούξι Ντουμιτρέσκου και ο αγαπημένος της Αλέξανδρος Νικολαϊδης, καθώς η πρώην παίκτρια του Παναθηναϊκού είναι τριών μηνών έγκυος.
  • Mε ανακοίνωσή της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει πως θα επιβραβεύσει όσους έχουν εισιτήριο διαρκείας της ομάδας σε μπάσκετ ή ποδόσφαιρο με 10% έκπτωση για τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή και της Ελλης Κοκκίνου που είναι προγραμματισμένη για την 1η Οκτωβρίου στο "Παλατάκι".
  • Τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/9), στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών η 24χρονη Μαρία Μαρινάκη, κόρη του παλιού ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ και της Ξάνθης, Γιώργου Μαρινάκη, για εισαγωγή στην Ελλάδα τριών κιλών κοκαΐνης.
  • H Τετάρτη (22/9) ήταν ημέρα για τα πράσινα... γεννητούρια, καθώς μετά τον Ντάνι Φερνάντεζ, όπου η γυναίκα του Κριστίν έφερε στο κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έγινε... χαζομπαμπάς, μιας και η σύζυγός του Αννα επίσης γέννησε κοριτσάκι!


  • Ματέους: Θέλουμε να επιστρέψει ο Μπερμπάτοφ


    Το κεφάλαιο «Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ» σκοπεύει να ανοίξει σύντομα ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Βουλγαρίας, Λόταρ Ματέους.Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, εξακολουθεί να απέχει από τις υποχρεώσεις του με τους Βαλκάνιους, αφού τον περασμένο Μάιο ανακοίνωσε την απόσυρση του από την διεθνή δράση.

    «Σκοπεύω να ξεκινήσω συζητήσεις μαζί του. Εξακολουθεί να είναι ευπρόσδεκτος στην Εθνική Βουλγαρίας. Σαν Βούλγαρος ποδοσφαιριστής, θα πρέπει να είναι περήφανος όταν αγωνίζεται για την πατρίδα του», ισχυρίστηκε ο 49χρονος τεχνικός.

    Η Βουλγαρία ξεκίνησε με δύο ήττες (από Αγγλία και Μαυροβούνιο) την πορεία της στα προκριματικά του EURO 2012, ωστόσο ο Ματέους δεν χάνει το κουράγιο του. «Θα προσπαθήσω να μαζέψω ότι έχουμε χάσει. Θέλουμε να τερματίσουμε τουλάχιστον δεύτεροι στον όμιλο μας», εξήγησε.

    Γιανγκ: «Φωνάξτε με και υπογράφω»


    Το μέλλον του Άσλεϊ Γιάνγκ είναι στο προσκήνιο της Άστον Βίλα τις τελευταίες μέρες, με τους διοικούντες του συλλόγου να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις μαζί του και τον ποδοσφαιριστή να δηλώνει έτοιμος να υπογράψει.

    Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να συνεχίσει στον σύλλογο και τώρα το έκανε άλλη μία: «Δεν το έχω κρύψει ότι επιθυμώ να επεκτείνω τη συμφωνία μου με την ομάδα. Αν με φωνάξουν για την υπογραφή, τότε θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη».

    Στη συνέχεια ρωτήθηκε και για τις αλλαγές στους «χωριάτες» με τον Ζεράρ Ουγιέ στον πάγκο και τόνισε χαρακτηριστικά: «Όταν υπάρχουν αλλαγές σε μία ομάδα αυτό σου δίνει κίνητρο να περιμένεις θετικές διαφοροποιήσεις. Όπως ο νέος προπονητής με την φιλοσοφία του. Ελπίζω πάντως να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως τον τελευταίο καιρό να μείνουμε στο δρόμο των επιτυχιών».

    Τo Digital TV στα περίπτερα

    Με πλούσια και άκρως χορταστική ύλη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Digital TV. Το θέμα που δεσπόζει αυτό το μήνα είναι τα κανάλια /πακέτα μέσα από τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε όχι μόνο όλες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις (Champions League, Europa League, Εθνικά Πρωταθλήματα, κ.ά.), αλλά και τις καλύτερες αθλητικές διοργανώσεις, όπως Formula 1, Moto GP, ΝΒΑ, κ.ά. Όλα αυτά μπορείτε να τα παρακολουθήσετε είτε μέσα από την συνδρομή σας σε κάποια πακέτα, είτε μέσα από τα κανάλια εύθραυστης κωδικοποίησης, τα οποία και σας παρουσιάζουμε. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού αυτό το μήνα άφησε γραφεία και εργαστήρια και μετακόμισε κυριολεκτικά στην ταράτσα. Έτσι, σας παρουσιάζουμε μια σειρά από παράκεντρες δορυφορικές λήψεις, που όχι μόνο πραγματοποιήθηκαν, αλλά και λειτουργούν και στην πράξη. Ταυτόχρονα, η μεθοδολογία εξουδετέρωσης αναλογικών παρεμβολών στην ψηφιακή λήψη, έρχεται να διαψεύσει όλους εκείνους που νομίζουν ότι δεν μπορούν να λάβουν επίγεια ψηφιακά κανάλια σε περιοχές που θεωρητικά δεν λαμβάνονται. Με δύο κεραίες σε σύζευξη καταφέραμε και αποσβέσαμε ισχυρό αναλογικό σήμα που εξέπεμπε στην ίδια συχνότητα με το ασθενές ψηφιακό (που έρχονταν από την μακρινή Αθήνα), με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε επίγεια ψηφιακά κανάλια σε περιοχή που μέχρι σήμερα δεν έχει δει κανένας. Σε επίπεδο δεκτών Linux σας παρουσιάζουμε το ανοιχτής αρχιτεκτονικής πρωτόκολλο OSCAM, καθώς και τον κώδικα που πρέπει να προσθέσετε σε αυτό, ώστε οι δέκτες Linux να είναι σε θέση να διαβάζουν εύκολα, απροβλημάτιστα και χωρίς σπασίματα ή διακοπές την κάρτα Nova. Οι φίλοι της παρακολούθησης δορυφορικής TV στο PC, αυτό το μήνα μπορούν να βρουν ένα συγκριτικό τεστ μεταξύ των καλύτερων προγραμμάτων DVB Viewers της αγοράς, καθώς και τα sites του διαδικτύου που μπορούν να τα κατεβάσουν. Ιδιαίτερα πλούσια είναι και τα τεστ, αφού αυτό το μήνα από τα εργαστήρια του περιοδικού πέρασαν τα πακέτα δέκτη – κάρτας των Nova HD και Abu Dhabi Sports HD, οι περιζήτητοι δέκτες Spiderbox HD 9000 Combo και VU+ Solo και τα πεδιόμετρα Rover Digitube STC και Trimax SM-3500. Τέλος, όπως κάθε μήνα θα βρείτε τις πιο έγκυρες και πιο πλούσιες στήλες με την ελληνική και διεθνή ειδησεογραφία, αλλά και τους πλέον αξιόπιστους πίνακες δορυφορικών καναλιών – συχνοτήτων.

    Για αυτό… μείνετε σε τροχιά!

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

    Digital TV info Νο 25 (τεύχος Οκτωβρίου)

    EDITORIAL

    NEWS

    SCRAMBLING CORNER

    SPORT+

    MUSIC TV

    Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

    ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ
    • ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: Nova HD
    • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: Abu Dhabi Sports HD
    • ΔΕΚΤΗΣ COMBO HD PVR: SPIDERBOX HD 9000 Combo
    • ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ HD PVR: VU+ Solo
    • ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ: Rover Digitube STC
    • ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ: Trimax SM-3500

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    TV Control

    Κάθε μέρα στις υπηρεσίες σας...

    H ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

    Συνέντευξη από τον Σωτήρη Ζαρογιάννη

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ

    Ποδοσφαιρικός τηλεοπτικός χάρτης 2010-2011

    Πού θα δείτε φέτος μπάλα

    ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ!

    Το OSCAM διαβάζει… Nova!

    Πώς θα δείτε Nova σε Linux δέκτη

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

    Μεθοδολογία εξουδετέρωσης αναλογικών

    παρεμβολών στην ψηφιακή λήψη

    ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

    Λήψη πολλών δορυφόρων στο ίδιο κάτοπτρο

    Εφαρμογές παράκεντρων λήψεων σε πραγματικές συνθήκες

    PC & TV

    7 προγράμματα DVB viewer

    SAT & ZAP

    ΠΙΝΑΚΕΣ

    ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑΣ KU

    ΚΑΝΑΛΙΑ HDTV

    ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

    ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

    ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ – ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ

    Πόθεν έσχες και… αυτόφωρο!


    Η επέκταση της υποχρεωτικής δήλωσης πόθεν έσχες και στους διαιτητές, καθώς και τα εμπρηστικά πρωτοσέλιδα που θα οδηγούν στο… αυτόφωρο, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, με τους προέδρους της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, Σοφοκλή Πιλάβιο και Βαγγέλη Μαρινάκη, παρόντων και των διευθυντών των αθλητικών εφημερίδων. Συναντήθηκε και με το… ΣΔΟΕ ο Πιλάβιος.

    Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ των διευθυντών των αθλητικών εφημερίδων (πλην του ΦΩΤΟΣ), και των προέδρων της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας με τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να ρίξουν τους τόνους και να βρεθεί τρόπος ώστε να παταχθεί η βία.

    Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, έδωσαν το «παρών» -πλην των εκπροσώπων του Τύπου- οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Βαγγέλης Μαρινάκης και Πατρίκ Κομνηνός. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα τελευταία κρούσματα βίας και πως θα καταφέρουν όλες οι πλευρές να ρίξουν τους τόνους και να περιορίσουν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.

    Συμφωνήθηκε πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα νέου τύπου Μέσα, που ανθούν μέσω του ίντερνετ (σάιτ, φόρουμ, μπλογκ), αφού χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο από τους φιλάθλους.

    Ο κ. Σιμιτζόγλου, ζήτησε από τους διευθυντές των εφημερίδων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους και αν κάποιο από αυτά είναι «εμπρηστικό», τότε θα επεμβαίνει ο εισαγγελέας και οι υπεύθυνοι θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.

    Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ συζήτησε με τον αθλητικό εισαγγελέα και την πιθανότητα να κατατεθεί προσεχώς πρόταση, ώστε η υποχρεωτική δήλωση πόθεν έσχες να αφορά και τους διαιτητές!

    «Να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι ώστε να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ήταν το κοινό μήνυμα όλων των πλευρών που συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά σε περίπου έναν μήνα.

    Στο ΣΔΟΕ ο Πιλάβιος

    Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης της ομοσπονδίας με αφορμή τα γνωστά δημοσιεύματα σχετικά με την έρευνα που διενεργεί το ΣΔΟΕ για το ποδόσφαιρο, τους τραπεζικούς λογαριασμούς ποδοσφαιρικών μάνατζερ, και την εμπλοκή στελεχών της ΕΠΟ και διαιτητών.

    Αποχώρησε προληπτικά ο Μπουσαϊντί

    Αποχώρησε προληπτικά ο Μπουσαϊντί

    Με ένα απρόοπτο πρόβλημα ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Ο Ανίς Μπουσαϊντί αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και αποχώρησε προληπτικά τουλάχιστον από την προπόνηση. Πάντως η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία και εκτός απρόοπτου θα είναι κανονικά στην διάθεση του Παύλου Δερμιτζάκη για τον αγώνα με την Ξάνθη.

    ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ…



    «Ωστόσο υπάρχει μία προκατάληψη και μία καχυποψία. Και πώς μπορεί να μην γίνεται αυτό, όταν τελευταία δώδεκα με δεκατρία χρόνια, με εξαίρεση τα τελευταία δύο, έλεγχαν και διοικούσαν το ποδόσφαιρο οι αδερφοί Μητρόπουλοι και ο Γκαγκάτσης;»
    Αχιλλέας Μπέος

    «Παιδιά, τι να σας πω; Η όλη υπόθεση ήταν πολύ ερασιτεχνική για να την κάνω εγώ», αναφερόμενος στην καταγγελία του τερματοφύλακα των Τρικάλων.
    Γιάννης Κομπότης

    «Σταματήστε να παίρνεται τηλέφωνο για να μπείτε στους πίνακες. Ξέρουμε ποιοι είναι», προς τους διαιτητές.
    Σοφοκλής Πιλάβιος

    «Αν ο Βασίλης Γκαγκάτσης ανέλαβε μόνο το πόστο του νομικού συμβούλου στο θέμα Γκαλέτι, είναι ευχής έργων. Αλλά, εφόσον πήγε στον Ολυμπιακό για άλλες δουλειές, σ’ αυτό πρέπει να κάνω παρατήρηση. Διότι, ως πρόεδρος της ΕΠΟ, είχε πολλά θετικά στοιχεία και δύο αρνητικά. Πρώτον, επηρέαζε τους διαιτητές και δεύτερον δεν ασκούσε το επάγγελμά του. Διότι, είδαμε παραδείγματα ομάδων να ανεβαίνουν «ασανσέρ» τις κατηγορίες. Επίσης, μου έκανε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι δικαιολόγησε τα τόσα πολλά λεφτά που λέγεται ότι έχει, ότι τα δικαιολόγησε από κέρδη από το στοίχημα. Ως πρόεδρος της ΕΠΟ, δηλαδή όλων των ομάδων, δεν θα έπρεπε να παίζει στοίχημα.»
    Αλέξης Κούγιας

    «Παρουσιάζεται ως εξυγιαντής του ποδοσφαίρου, ο άνθρωπος (Μπέος) που επί των ημερών του στον Πανιώνιο το σύνθημα “διπλό ημίχρονο, άσσος τελικός” - αναφέρομαι στο παιγνίδι του Πανιωνίου με την Ντιναμό Τυφλίδος- δονούσε τα γήπεδα.»
    Βίκτωρας Μητρόπουλος

    «Ερωτάται ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης πώς επιτρέπει την είσοδο στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού στον Μπέο, ο οποίος ως κατηγορούμενος για σειρά κακουργημάτων δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί έργο διοίκησης, σύμφωνα με το Άρθρο 3 του Νόμου 2725/99, αλλά και τη σχετική τροπολογία του 2000 του τότε υφυπουργού Γιώργου Φλωρίδη.»
    Βίκτωρας Μητρόπουλος

    «Είναι προκλητικό να μιλούν για τη διαιτησία Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.»
    Δημήτρης Ποντίκης

    «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν δικαιούνται να μιλάνε για τη διαιτησία.»
    Σάββας Θεοδωρίδης

    «Μου έδιναν 20.000 ευρώ και μετεγγραφή για να στήσω το παιχνίδι.»
    Xρήστος Πουρής
    «Ο Μάκης Ζουμπουλίδης του Εθνικού ήταν ο πρώτος που πίστεψε ότι θα τα κατάφερνα, ενώ αυτός που με προέτρεψε να πάρω την άδεια του μάνατζερ FIFA ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης, τότε δικηγόρος μου και μετέπειτα πρόεδρος της ΕΠΟ.»
    Άγγελος Τραυλός

    «Ο Βασίλης Γκαγκάτσης κοιμόταν στον καναπέ της παράγκας.»
    Βίκτωρ Μητρόπουλος

    «Θα το πάρουμε. Γιατί όχι; Άλλωστε από τη στιγμή που δεν υπάρχει Ψυχομάνης και Γκαγκάτσης... Έχουμε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.»
    Νίκος Πατέρας

    «Aνέλαβα στον Ολυμπιακό τη θέση του συμβούλου για να τον προστατέψω από τη διαιτησία γιατί μέχρι το 1996 τον έσφαζαν σαν το αρνί στο γόνατο.»
    Θωμάς Μητρόπουλος

    «Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν ο κ. Πιλάβιος στον σχετικό πίνακα των "υπόπτων" για στοιχηματισμό αγώνων της UEFA διέκρινε ομάδες που είχαν συχνή παρουσία σε παράλογους στοιχηματισμούς, δεν πήρε κάποια μέτρα, ή και αυτός –σαν Έλληνας πολίτης που μαθαίνει για κάποιο "σίγουρο" αποτέλεσμα– έπαιζε στοίχημα, με αυξημένες πιθανότητες, αφού είχε και τη γνώση για το ποιόν των διαιτητών που όριζε η ΚΕΔ.»
    Bίκτωρ Μητρόπουλος

    «Δεν φοβάμαι να μιλήσω με ονόματα. Ένας από τους παράγοντες που εμπλέκονται είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Ο ίδιος ήταν παράγοντας σε ομάδα που επίσης εμπλέκεται σε ανάλογους φακέλους, για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Πανιωνίου. Θέλουμε να ρίξουμε τον Ηρακλή ή να μην δώσουμε άδεια στον ΟΦΗ, τον Πιερικό κ.τ.λ. όταν η UEFA χαρακτηρίζει διεφθαρμένα παιχνίδια της Β΄ εθνικής και οι φάκελοι απλώς… πάνε στα δικαστήρια.»
    Νίκος Τζώρτζογλου
    Ζητούμε συγγνώμη αν υπάρχουν «σοφίες» που δεν συμπεριλάβαμε και παρακαλούμε να τις συμπληρώσετε εσείς.. Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

    Παρέμβαση εισαγγελέα για το ποδόσφαιρο


    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του Τύπου που κάνει λόγο για προπονητές με μεγάλα ποσά καταθέσεων και διαιτητές που στοιχηματίζουν σε διάφορους αγώνες, ανέθεσε στον αντεισαγγελέα ΑΠ Αν. Κανελλόπουλο να ερευνήσει την υπόθεση.

    Ο κ. Κανελλόπουλος ήδη κάλεσε για την ερχόμενη Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010, τον εκδότη και δημοσιογράφο Αντ. Δελατόλα να προσκομίσει ότι στοιχεία έχει για την υπόθεση αυτή. Επίσης, ο κ. Κανελλόπουλος κάλεσε την ίδια ημέρα τον πρόεδρο του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη, καθώς διεξάγεται στην υπηρεσία του σχετική έρευνα.

    Στην συνέχεια ο κ. Κανελλόπουλος θα αποφασίσει εάν θα διαταχθεί ή όχι προκαταρκτική έρευνα.

    ΒΟΜΒΑ-Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ εν ενεργεία διαιτητής

    Tην άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τεντέ ζητάει η εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Ποντίκι", η οποία αποκαλύπτει στο σημερινό (23/9) φύλλο ένα έγγραφο ντοκουμέντο για εν ενεργεία διαιτητή, που πιάστηκε στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ, με καταθέσεις περίπου 300.000 ευρώ που προέρχονται από κέρδη στο Στοίχημα!

    Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με τον τίτλο "Εισαγγελέας στο ποδόσφαιρο" καλείται ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δείξει κόκκινη κάρτα στα κυκλώματα του ποδοσφαίρου και ο αρμόδιος εισαγγελέας να καλέσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα Ευάγγελο Μαρινάκη, τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Νίκο Πατέρα καθώς και τους προέδρους όλων των ΠΑΕ Α΄ και Β΄ Εθνικής.

    Ηδη στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ βρίσκονται στοιχεία για τα υπέρογκα κέρδη εν ενεργεία διαιτητών στο Στοίχημα. Το "Ποντίκι" έχει στην κατοχή του ένα παραστατικό είσπραξης από τον ΟΠΑΠ, το οποίο καταγράφει λεπτομερώς πως ο εν ενεργεία διαιτητής κέρδισε μέσα σε μια οκταετία 300.000 ευρώ στο Στοίχημα!

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η εφημερίδα, υπάρχουν αρκετοί τυχεροί ή... ικανοί στοιχηματζήδες, εν ενεργεία διαιτητές πάντα, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ. Η "ικανότητα" κάποιων διαιτητών να προβλέπουν σωστά στο Στοίχημα ίσως είναι μια από τις εξηγήσεις για τις άθλιες διαιτησίες και τις αλλοιώσεις αποτελεσμάτων που παρακολουθούμε και σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

    Εκτός όμως από τους διαιτητές με τις... μαντικές ικανότητες, στον χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου ευδοκιμούν και "μάγοι" μάνατζερ που είχαν τη δυνατότητα να κρύβουν από την εφορία τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

    Ηδη το ΣΔΟΕ ερευνά δύο περιπτώσεις λογαριασμών, όπου διακινούνται χρήματα ποδοσφαιριστών, διαιτητών, Ποδοσφαρικών Ανώνυμων Εταιρειών, παραγόντων και άλλωμ επιφανών προσωπικοτήτων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

    Ενδιαφέρον, θα είχε η επέκταση των ερευνών στους λογαριασμούς, τις φορολογικές ενημερότητες και το πόθεν έσχες όλων των παραγόντων που εμπλέκονται με το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ξεκινώντας από τους προέδρους των ΠΑΕ (κάποιοι απ' αυτούς έχουν παρόμοιες με τους διαιτητές... μαντικές ικανότητες στο Στοίχημα) και φτάνοντας στους... εξωφυλαρούχες.

    Μητρόπουλος: «Τα έχουμε δει όλα στο ποδόσφαιρο»

    Μητρόπουλος: «Τα έχουμε δει όλα στο ποδόσφαιρο»

    Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και νυν εκδότης της εφημερίδας «Άποψη» Βίκτωρας Μητρόπουλος φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» εκφράζοντας την προσωπική του άποψη για το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική διαιτησία.

    Αρχικά ο Βίκτωρας Μητρόπουλος ανέφερε: «Είναι αλήθεια πως στο χώρο του ποδοσφαίρου τα έχουμε δει όλα, καθώς συνεχώς υπάρχει ένας φαύλος κύκλος που επηρεάζει τους πάντες. Στην έκδοση του Σαββάτου στην εφημερίδα θα δημοσιεύσουμε πλήρως τα ονόματα όσων εμπλέκονται σε πρόσφατο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε, καθώς κατά την άποψη μου δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρξει δημοσίευση τους, από τη στιγμή που υπάρχει η έρευνα του ΣΔΟΕ, ενώ θα φιλοξενηθούν κανονικά και φωτογραφίες των προσώπων». Για την «αποκάλυψη» που εμπλέκει διαιτητή σε υπέρογκα κέρδη από το «Πάμε Στοίχημα» υπογράμμισε: «Θεωρώ πολύ πιθανό ένας διαιτητής να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την πληροφόρηση που έχει για ένα παιχνίδι, είτε παίζει αυτός είτε όχι. Από τη στιγμή που γνωρίζει πως «γέρνει» προς μια πλευρά, πιστεύω είναι απόλυτα κατανοητό και πραγματικό να προσπαθήσει να βγάλει κι αυτός κάτι».

    Για την κατάσταση της ελληνικής διαιτησίας και την στάση που κρατάει η ΕΠΟ δήλωσε: «Η αρχή όλων φέτος έγινε με τη δήλωση Μαρινάκη για τον Δαλούκα, με τον οποίο είχε κάθε λόγο να είναι πικραμένος, καθώς ήθελε μια διαιτησία 50/50. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εμφανίστηκε σαν ταύρος εν υαλοπωλείο και εμφάνισε ένα πολύ καλό επικοινωνιακό πρόσωπο για τους οπαδούς της ομάδας του, όμως θα έπρεπε να σκεφτεί πως μιλάει και σαν πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Είναι λύση αυτή που εγκαινίασε ο Μαρινάκης και ακολούθησε ο Αδαμίδης; Το θέμα είναι τι θα κάνει και τι κάνει ο Πιλάβιος, που κρατάει μια στάση πραγματικά απαράδεκτη. Έπρεπε να κρατήσει εσωτερικά το θέμα της διαιτησίας και να βάλει στη γωνία αυτούς πρέπει. Κυρίως όμως να κόψει το βήχα στους παράγοντες, όμως δεν έχει το σθένος να το κάνει αυτό. Αντ’ αυτού βγήκε ανακοίνωση της ΚΕΔ να πάνε σπίτια τους όλοι όσοι δεν μπορούν. Μάλλον όμως αυτοί πρέπει να φύγουν, μιας κι αυτοί τους επέλεξαν. Οι διαιτητές πλέον είναι πάρα πολύ φοβισμένοι από την πίεση που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά. Θεωρώ ανεδαφική τη λύση των ξένων διαιτητών, το θέμα είναι η αντιμετώπιση των Ελλήνων, στους οποίους πρέπει να υπάρξουν κίνητρα».

    Γιαλούσης: «Νίκη και με τον Άρη»

    Η ήττα της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος πείσμωσε τους παίκτες του Εργοτέλη που έκτοτε έχουν μόνο νίκες και την Κυριακή ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσουν τον Άρη, στο «Κλ. Βικελίδης» με μοναδικό σκοπό να συνεχίσουν το σερί τους, όπως διαβεβαιώνει ο Λευτέρης Γιαλούσης.

    Ο 25χρονος αμυντικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της “wind” και αναφέρθηκε ακόμη στους στόχους του κρητικού συλλόγου, με το Κύπελλο να δεσπόζει σε αυτούς, ενώ στάθηκε και στο καλό κλίμα και στην ομοιογένεια που αποκτά η ομάδα, στοιχεία που όπως τονίζει θα φέρουν τα αποτελέσματα στο στοίχημα του Εργοτέλη στη φετινή σεζόν.

    Αναλυτικά όσα δήλωσε…

    Για το πώς ξεπεράστηκε η ήττα της πρεμιέρας, ώστε να έρθουν μετά δύο συνεχόμενες νίκες: «Η ήττα στο γήπεδό μας την πρώτη αγωνιστική μας πείραξε πάρα πολύ! Το πιστεύουμε όλοι μας πως άλλες δεκαπέντε φορές να παίξουμε θα κερδίσουμε! Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πάντως θέλω να πω ότι μας έκανε και καλό αυτή η ιστορία καθώς αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα, συζητήσαμε και είδαμε πως έπρεπε να δείξουμε πιο σοβαροί, πιο αποφασισμένοι και πιο συγκεντρωμένοι στα ματς που θα ακολουθήσουν.

    Νομίζω πως τόσο στο Βόλο όπου πήγαμε με σκοπό να δείξουμε τη δύναμη και το φιλότιμό μας, όπως και το περασμένο Σάββατο με την Ξάνθη, ο Εργοτέλης έδειξε χαρακτήρα και μεγάλο πάθος και γι' αυτό έφτασε δίκαια στη νίκη. Το ίδιο πείσμα αναμένεται να δείξουμε και στο επόμενο δύσκολο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της αναμέτρησης αλλά εμείς θα πάμε να παίξουμε όπως μπορούμε, όσο καλύτερα μπορούμε με στόχο τη νίκη. Πιστεύω πως είναι στο χέρι μας να τη διεκδικήσουμε και να την πάρουμε».

    Για το στοιχείο που έχει αλλάξει προς το καλύτερο στον φετινό Εργοτέλη: «Το βασικότερο στοιχείο για την πραγματοποίηση μιας καλής πορείας είναι και φέτος το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Όλα λειτουργούν όπως πρέπει και όλοι μας, οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση νιώθουμε σαν μια οικογένεια. Δεν υπάρχει ιδανικότερο πράγμα για μια ομάδα να λειτουργεί σαν οικογένεια και στον Εργοτέλη αυτό το έχουμε χρόνια τώρα σαν βασική αρχή. Από κει και πέρα, στην ομάδα ήρθαν ορισμένοι παίκτες που με την εμπειρία και το ταλέντο τους έχουν δείξει από την αρχή πως θα μας βοηθήσουν. Αναφέρομαι στους Αλεξόπουλο και Ολίσε οι οποίοι μπήκαν νωρίς στο κλίμα και έγιναν αμέσως ένα με τη φιλοσοφία της ομάδας συμβάλλοντας σημαντικά στην καλή της απόδοση.

    Πολύ καλή προσθήκη ήταν και του Άγγελου Χαντί ενώ θεωρώ πως και ο νεαρός Χρυσοφάκης είναι μια νέα μεταγραφή για την ομάδα με προοπτική μεγάλης βοήθειας λόγω των ικανοτήτων του. Ο προπονητής έχει μια πολύ καλή χημεία με τους παίκτες και μέσα από την ιδανική επικοινωνία η ομάδα δουλεύει ήρεμα και με πίστη στις ικανότητές της. Ελπίζω όλα αυτά να μας φέρουν πολύ ψηλά φέτος. Ένα ακόμη νέο στοιχείο αφορά την βελτίωση της αμυντικής μας λειτουργίας. Όταν λέω άμυνα εννοώ την ανασταλτική λειτουργία όλης της ομάδας έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε το ρυθμό της κάθε αναμέτρησης ανεξάρτητα με τον ποιόν αντίπαλο θα έχουμε απέναντί μας. Εδώ βλέπω πως έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και εάν συνεχίσουμε έτσι θα γινόμαστε όλο και πιο ουσιαστικοί».

    Για την περσινή πορεία, το καλό ξεκίνημα και την «κοιλιά» της ομάδας στην πορεία και πόσο τους επηρεάζει: «Ασφαλώς και σκεφτόμαστε το τι έγινε πέρυσι κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είναι λογικό όλες οι ομάδες να κάνουν κάποια στιγμή τη λεγόμενη «κοιλιά» στην απόδοσή τους. Όμως το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι και να μην αφήσουμε κάτι τέτοιο να μας επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό φέτος. Παίζει ρόλο και η ομοιογένεια που έχει η ομάδα. Ξέρουμε τι θέλουμε και κυρίως το που βαδίζουμε. Ελπίζω να μας βγούνε όλα σε καλό και φέτος να παρουσιάσουμε μια μεγαλύτερη σταθερότητα αφού μ' αυτή θα έχουμε πολλές πιθανότητες να κοιτάξουμε σε μια όσο γίνεται πιο υψηλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα».

    Για το προσωπικό του στοίχημα στο ποδόσφαιρο με τον Εργοτέλη: «Οι προσδοκίες μου συμβαδίζουν, όπως είναι λογικό με τα ΘΕΛΩ της ομάδας μου. Είμαστε σε καλή κατάσταση και μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα. Ακόμα κι αυτή η αντίδρασή μας έπειτα από την απώλεια της πρώτης αγωνιστικής δείχνει πως έχουμε την ικανότητα να ξεπερνάμε τα όποια εμπόδια. Θα προσπαθήσω να δουλέψω κάθε μέρα και περισσότερο έτσι ώστε ο προπονητής μου να μ' εμπιστευθεί ακόμα πιο πολύ και να γίνω βασικό στέλεχος αυτής της ομάδας. Να παίζουμε κάθε φορά για τη νίκη στοχεύοντας σε πρώτη φάση μια θέση στη βαθμολογία καλύτερη από την περσινή.

    Βέβαια φέτος υπάρχει στο μυαλό μας και το κύπελλο. Δεν έχουμε διακριθεί σ' αυτό τα τελευταία χρόνια και θέλουμε όλοι μας να δοκιμάσουμε το κάτι παραπάνω. Να ψάξουμε τη διάκριση μέσα από αυτό το θεσμό, γιατί όχι; Αφού έχουμε τις ικανότητες. Τώρα το πρώτο ματς είναι μέσα στα Γιάννενα. Θα είναι μια δοκιμασία για όλους μας αλλά μέσα από αυτή πιστεύω πως θα δείξουμε το αν και πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε. Ως τότε βέβαια μας περιμένει καθημερινά σκληρή δουλειά έτσι όλοι μας σε προσωπικό επίπεδο και προπάντων ως σύνολο να τα καταφέρουμε».

    Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

    Λίμα: "Κίνητρο για μια θέση στην 11άδα"


    Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΠΑΕ Άρης ο Φαμπιάνο Λίμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στάθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ μίλησε και για τα δικά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά.Ο 26χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός μίλησε αρχικά στον ΑΡΗΣ FM 92,8 για τις πρώτες του ημέρες στην οικογένεια του Άρη και για το αν έχει μπει στο κλίμα και στη φιλοσοφία της ομάδας λέγοντας:

    «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος σχετικά με το ρόστερ και τον προπονητή μας. Βρήκα πολύ καλύτερα τα πράγματα από ό,τι περίμενα.

    Οι ποδοσφαιριστές είναι όλοι πολύ καλοί και ποιοτικοί, κάτι που σίγουρα αποτελεί και ένα επιπλέον κίνητρο για να κερδίσεις μια θέση στην 11άδα. Αυτό βοηθάει επίσης την ομάδα, αλλά και τον ανταγωνισμό, προκειμένου να γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι.

    Οι συμπατριώτες μου, Νέτο, Ρονάλντο, Μίσελ, με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι όμορφο να έχεις κοντά σου ανθρώπους από την πατρίδα σου.

    Με βοηθούν πολύ, ενώ βέβαια πολλοί συμπαίκτες μου μιλούν ισπανικά, επομένως μπορώ να καταλαβαίνω και να κατανοώ πιο εύκολα τα πράγματα».


    Ερωτηθείς για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, ο Λίμα δήλωσε: «Μου αρέσει να βρίσκομαι μέσα στις φάσεις, μέσα στην περιοχή, αλλά όχι να κρατάω πολύ την μπάλα. Θέλω γρήγορες κινήσεις και να βρίσκομαι σε όλους τους χώρους της επίθεσης. Δουλεύω σκληρά, ώστε να ξεκινήσω να αγωνίζομαι με τη φανέλα της ομάδας».

    Τέλος, σχετικά με την ατμόσφαιρα του «Κλεάνθης Βικελίδης» που έζησε από κοντά στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης υπογράμμισε:

    «Ήταν αναμφίβολα ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, τόσο λόγω της ατμόσφαιρας, όσο και λόγω του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας. Ήταν μία φοβερή βραδιά, ένα γρήγορο και εντυπωσιακό παιχνίδι από την ομάδα μου».

    «Να σταματήσει το φιάσκο με τη διαιτησία»


    Ανακοίνωση, με αφορμή τον «ντόρο» που έχει γίνει με επίκεντρο τη διαιτησία, εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου.

    Μέσω αυτής συνιστά ηρεμία προς όλες τις κατευθύνσεις και καλεί τους παράγοντες και τους δημοσιογράφους να σταματήσουν να ασκούν πίεση μέσω των ΜΜΕ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ με αφορμή το θόρυβο των τελευταίων ημερών με επίκεντρο τη διαιτησία, συνιστά ηρεμία προς όλες τις κατευθύνσεις και ειδικότερα στους παράγοντες καθώς και στους δημοσιογράφους – οπαδούς, που κάνουν το ρεπορτάζ των λεγόμενων μεγάλων ομάδων και τους συστήνει να σταματήσουν επιτέλους αυτό το φιάσκο με τη διαιτησία, ασκώντας πίεση μέσω των ΜΜΕ. Αρκετά!Και ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αδικηθεί, τόσο στον αγώνα με τον Εργοτέλη όσο και με τον ΠΑΟΚ αλλά με γνώμονα πάντα την ύπαρξη του ανθρώπινου λάθους, δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου. Ας πράξουν λοιπόν το ίδιο και όλοι αυτοί που κατά κόρον έχουν ευνοηθεί τα τελευταία χρόνια».

    Αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 20:00, στην αίθουσα VIP του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ο Αχιλλέας Μπέος προσκαλεί σε συνάντηση τους εκπροσώπους των οργανωμένων συνδέσμων φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, με θέμα την ασφάλεια των φιλάθλων και την προστασία της ομάδας, ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ.

    ΚΑΕ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ-Έχεις διαρκείας, έκπτωση σε Βανδή-Κοκκίνου!


    Σε μία πρωτότυπη κίνηση προχώρησαν οι ΚΑΕ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ!Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα, οι φίλαθλοι του «δικέφαλου του βορρά», οι οποίοι είναι κάτοχοι καρτών διαρκείας, θα έχουν έκπτωση 10% στην αγορά του εισιτηρίου τους για τη συναυλία της Δέσποινας Βανδής και της Έλλης Κοκκίνου

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

    «Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας ΚΑΕ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που θέλουν να παρακολουθήσουν την μεγάλη συναυλία της Δέσποινας Βανδή και της Έλλης Κοκκίνου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010 στο PAOK Sports Arena, μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από το κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ με έκπτωση 10%. Η έκπτωση ισχύει για όλες τις κλίμακες των εισιτηρίων και η διάθεση των συγκεκριμένων εισιτηρίων γίνεται μόνο από το PAOK Sports Arena».

    Μίσσας: "Θα ήταν τιμή μου..."


    Το όνομα του είναι μεταξύ εκείνων πουεξετάζονται από την ΕΟΚ για την αντικατάσταση του Γιόνας Καζλάουσκας για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών. Ο ίδιος ο Κώστας Μίσσας τεχνικός της Εθνικής Γυναικών αλλά και των Νέων Ανδρών δήλωσε στο "Basketball World News" πως θα ήταν μεγάλη του τιμή.

    "Φυσικά και θα ήθελα προπονήσω την ομάδα των Ανδρών. Θα ήταν τιμή για καθέναν να είναι προπονητής σε ένα συγκρότημα με ιστορία, αποτελέσματα και ταλέντο. Είναι τιμή να προπονείς οποιαδήποτε εθνική ομάδα, αλλά πάνω από όλα είναι η Εθνική Ανδρών. Ο καθένας θα ήταν ευτυχής να είχε αυτή τη θέση. Η απόφαση όμως ανήκει στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στο Μουντομπάσκετ των Γυναικών και δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτε άλλο. Αυτό προέχει τώρα για μένα".

    Ερωτηθείς για την κακή πορεία της ελληνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας απάντησε: "Πιστεύω πως ήταν κακιά στιγμή. Μάλλον τα επεισόδια στο ματς με τη Σερβία επηρέασαν αρνητικά την ομάδα. Όμως πιστεύω πως υπάρχει πολύ ταλέντο για να καταφέρει κάτι καλό η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Με συνταγή... Σάντος θωρακίζει την άμυνα του ΠΑΟΚ ο Δερμιτζάκης


    Μια παρεξήγηση που παραλίγο να εξελιχθεί σε casus belli μεταξύ της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της (απερχόμενης) Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι στα γραφεία του συλλόγου έφτασε μήνυση υπογεγραμμένη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για αντικανονική χρήση διαφημιστικών πινακίδων έξω από το γήπεδο της Τούμπας.

    Η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης είχε δώσει εντολή εδώ και καιρό (από τον περασμένο Μάιο) στον Δήμο Θεσσαλονίκης να κατεβάσει όλες τις διαφημιστικές πινακίδες που εμπόδιζαν την ορατότητα των οδηγών στους δρόμους της πόλης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε στείλει και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ειδοποίηση για τρία διαφημιστικά μπάνερ έξω από το γήπεδο της Τούμπας. Αρχικά η ΠΑΕ δεν τα κατέβασε. Τότε με εντολή του εισαγγελέα κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία της μηνυτήριας αναφοράς. Ωστόσο στη συνέχεια οι διαφημιστικές πινακίδες κατέβηκαν αλλά στο μεταξύ η μηνυτήρια αναφορά έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ, χωρίς πάντως να έχει καμία ισχύ πλέον.

    Στα αγωνιστικά του Δικεφάλου του Βορρά ο τεχνικός της ομάδας κ. Παύλος Δερμιτζάκης προσπαθεί να βρει τρόπους για να θωρακίσει την άμυνα επιστρέφοντας στη συνταγή του προκατόχου του κ. Φερνάντο Σάντος και εγκαταλείποντας τις προσπάθειες για... θεαματικό ποδόσφαιρο. Χθες αναλώθηκε σε βιντεοπαιδεία και τακτική ανάλυση εν όψει του αγώνα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, ενώ στην ομιλία του προς τους παίκτες ζήτησε να θυμηθούν τις ευρωπαϊκές εμφανίσεις κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη συγκέντρωση στο παιχνίδι.

    Στη συνέχεια ο κ. Δερμιτζάκης έβαλε τους παίκτες του να παίξουν σε ένα «οικογενειακό» διπλό με βασικούς και αναπληρωματικούς. Στη «βασική» ομάδα χρησιμοποίησε τους Κρέσιτς, Κοντρέρας, Μαλεζά, Λίνο, Μπουσαΐντι, Βιτόλο , Π. Γκαρσία, Ιβιτς, Βιεϊρίνια , ΕλΖαρ και Σαλπιγγίδη. Πάντως δεν θεωρείται δεδομένο ότι αυτή η ενδεκάδα θα αποτελέσει και το βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Ξάνθη.

    Αμπντούν: "Αφιερώνω το βραβείο στον Τζιμπούρ"


    Το βραβείο του MVP ΟΠΑΠ της 3ης αγωνιστικής απονεμήθηκε την Πέμπτη (23/9) στον Τζεμάλ Αμπντούν της Καβάλας νικητή του διαγωνισμού που διοργανώνουν η Superleague και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ). Η απονομή έγινε από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού του Δήμου Καβάλας Χριστόδουλο Μιχαλάκη.Ο Τζεμάλ Αμπντούν, ο οποίος βραβεύτηκε για την απόδοσή του στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (Καβάλα – Παναθηναϊκός 2-2, 18/9), δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας Σταύρο Ψωμιάδη, τους προπονητές μου αλλά και όλους τους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έπαιρνα αυτό το βραβείο. Για μένα η βράβευση αυτή αποτελεί μία καλή αρχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, με κάνει ευτυχισμένο και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Όχι μόνο για μένα αλλά και για την ομάδα μου. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που ήρθα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα στην ομάδα της Καβάλας όπου το κλίμα είναι άριστο και ιδιαίτερα οικογενειακό.

    Βέβαια θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ομάδας Σταύρο Ψωμιάδη που με έφερε στην Καβάλα και να υποσχεθώ ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Το βραβείο που πήρα θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να το αφιερώσω στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Τζιμπούρ.

    Σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία των φιλάθλων της Καβάλας στο γήπεδο θα ήθελα να πω ότι σε σύγκριση με το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι που δώσαμε με τον Άρη, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος. Είχε παλμό και ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης. Από κει και πέρα χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας για να ξεπεράσουμε τις υποχρεώσεις που έρχονται για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Το σίγουρο είναι πως όλοι όσοι βρισκόμαστε μέσα στα αποδυτήρια δουλεύουμε σκληρά, πιστεύω σ’ αυτό που κάνουμε και θεωρώ πως η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη για όλους μας».


    Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, τόνισε από την πλευρά του: «Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα του ΑΟΚ η οποία κατά τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ έκανε μία εξαιρετική πορεία, τερμάτισε ως η πρώτη επαρχιακή ομάδα και με το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο το οποίο έδειξε έκανε όλη τη χώρα μας να παραμιλάει γι’ αυτήν.

    Με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και με τις υποσχέσεις που μας έδωσε ο πρόεδρος της ομάδας Σταύρος Ψωμιάδης πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει το ίδιο αλλά και ακόμη καλύτερα και στο πρωτάθλημα που διανύουμε. Είναι ιδιαίτερα μεγάλη χαρά προσωπικά για μένα το γεγονός ότι βραβεύω τον ποδοσφαιριστή Τζεμάλ Αμπντούν ως τον MVP της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

    Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον ίδιο, στους συμπαίκτες του και στα μέλη της τεχνικής ηγεσίας. Πιστεύω μάλιστα ακράδαντα ότι ο ΑΟΚ στο πρωτάθλημα που διανύουμε θα κάνει μία τέτοια πορεία που θα μας κάνει να αισθανθούμε

    Βεργίνης:Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.


    Τις καλύτερες εντυπώσεις έχει αποκομίσει ο Δημήτρης Βεργίνης από τις πρώτες μέρες του στον Αρη. Ο νεαρός γκαρντ μίλησε στον "Sentra 103,3" και αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση που λέγεται Αρης. Επίσης, τόνισε πως δεν μετάνιωσε στιγμή για την απόφασή του να πάει στον Παναθηναϊκό...

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

    Για τη μεταγραφή του στον Αρη:
    «Μπήκα κατευθείαν στα βαθιά είμαι τρεις μέρες στην ομάδα και άρχισαν αμέσως οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Μπορώ να πω, ότι παρά το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα, έχω προσαρμοστεί αρκετά. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, τα παιδιά με βοήθησαν να προσαρμοστώ πιο γρήγορα και μέχρι στιγμής όλα είναι μία χαρά.

    Για τη φιλοσοφία της νέας του ομάδας: «Είναι μία ομάδα με καινούργιους παίκτες. Δουλεύουμε πολύ και κυρίως θέλουμε να είμαστε στην δυνατοί στην άμυνα, αλλά πέρα απ' αυτό θα πρέπει να δούμε την επίθεση μας που είναι και το πιο σημαντικό. Η μπάλα πρέπει να μπαίνει στο καλάθι, αλλά κυρίως να βάζουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, ένα στοιχείο που το έχουμε σαν ομάδα».

    Για την ιστορία του Aρη: «Πρόκειται για μεγάλη και ιστορική ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι οργανωμένη ομάδα και όλα δουλεύουν πολύ καλά. Σημαντικό είναι ότι υπάρχει το ελληνικό στοιχείο, διότι είναι διαφορετικό να παίζεις σε μια ομάδα που οι περισσότεροι είναι ξένοι. Στον Aρη, μάλιστα, υπάρχουν τέσσερις-πέντε παιδιά που είμαστε από τη Θεσσαλονίκη κι αυτό μας κάνει να έχουμε πολύ καλή χημεία. Όπως, άλλωστε, έχουμε και με τον προπονητή, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αξιόλογος».

    Για την εμπειρία του στον Παναθηναϊκό: «Αυτά τα δύο χρόνια έμαθα πολλά, παρόλο που δεν είχα χρόνο συμμετοχής. Απέκτησα μεγάλη εμπειρία, βρισκόμουν καθημερινά με παίκτες κορυφαίας κλάσης και μ' έναν προπονητή που είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Το να βρίσκομαι εκεί και να δουλεύω κάθε μέρα με αυτούς τους ανθρώπους, ήταν πολύ σημαντικό για μένα.

    Ανεβαίνεις επίπεδο όταν δουλεύεις σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Εμαθα πολλά και με βοήθησε πραγματικά. Θα μπορούσα να ήμουν σε άλλη ομάδα στην οποία θα είχα χρόνο, αλλά δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου να πάω στον Παναθηναϊκό. Πραγματικά δεν στο σκεφτόμουν, ειδικά την πρώτη χρονιά. Τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά για εμένα, διότι ήμουν σε μια ομάδα που δουλεύει τελείως επαγγελματικά, σε άλλα επίπεδα».

    Σαλευρής: "Μας πίνουν το αίμα οι μάνατζερ"


    ε σκληρά λόγια μίλησε ο Νίκος Σαλευρής στον ραδιοσταθμό "Athletic Radio 104,2", όπου φιλοξενήθηκε ενόψει της αναμέτρησης της Καλλιθέας με τον ΟΦΗ. Ο έμπειρος παράγοντας αναφέρθηκε στη διαιτησία, στους μάνατζερ και τα εισιτήρια διαρκείας, η τιμή των οποίων διπλασιάστηκε φέτος.

    Για την συμμετοχή παραγόντων στο στοίχημα: «Σαν παράγοντας και εκπαιδευτικός θαύμαζα πάντα τους ανθρώπους που έχουν ακολουθήσει πιστά και αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουν. Από ανάγκη πήγα χθες στο συμβούλιο χθες και απογοητεύτηκα από ορισμένα πράγματα. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το κατάντημα του ελληνικό ποδοσφαίρου οι παράγοντες. Είναι δυνατόν να είσαι παράγοντας, διαιτητής και ποδοσφαιριστής και να επιτρέπεται να συμμετέχεις στο στοίχημα. Ήμουν ο πρώτος που το είχα πει αυτό. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Αυτό που κάνω το κάνω από αγάπη στον αθλητισμό και στην ομάδα. Κανένας Καλλιθεάτης δεν ανταποκρίθηκε να πάρει την ομάδα πριν τρία χρόνια εκτός από δύο άτομα οι οποίοι και διέλυσαν την ομάδα. Ήμασταν διαλυμένοι. Δεν μπορούσα να δω την Καλλιθέα να δω να οδεύει στη Δ΄ όπως άλλες ομάδες και επέστρεψα. Πετύχαμε μια διάκριση με νέα παΐδια. Η ομάδα μας πέρσι εκτός του Καραδήμου και Κατσιαρού είχαν μέσο όρο ηλικίας 21,5 χρονών».

    Για το τι πρέπει να αλλάξει στο ποδόσφαιρο: «Πρέπει να ασχοληθούν υπεύθυνοι άνθρωποι που έχουν μεράκι. Εγώ αναγκάστηκα να πληρώσω 18 παίκτες με προσφυγές από την τότε διοίκηση. Μας πίνουν το αίμα σε συνεργασία με ορισμένους ποδοσφαιριστές οι μάνατζερ. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό. Ξέρω πως και στον ΟΦΗ υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Η εμβέλεια και η ιστορία του ΟΦΗ είναι μεγάλη. Είναι λυπηρό ένας ποδοσφαιριστής να αγωνίζεται σε μια ομάδα και να πληρώνεται από τρεις! Είναι άδικο το λένε όλοι αλλά κάνεις δεν κάνει τίποτα. Δεν υπάρχει ίση μεταχείριση».

    Για την διαιτησία: «Αυτά δεν αλλάζουν από την μία μέρα στην άλλη. Από παλιά φωνάζουμε. Αυτοί που βγαίνουν πρέπει να είναι επαγγελματίες γιατί πληρώνονται αδρά».

    Για την έλλειψη ενδιαφέροντος στα διαρκείας: «Το διάρκειας έχει σκοπό να βοηθήσεις την ομάδα. Εμείς το έχουμε βάλει στα 200 ευρώ. Αυτοί που φωνάζουν έτσι λειτουργούν. Πέρσι εμείς τα είχαμε 100 και δεν συγκινήθηκε κανείς. Ο στόχος μας είναι να επανέλθει η Καλλιθέα εκεί που ανήκει και να επανακτήσει την χαμένη της αίγλη. Χρειάζεται όμως και η βοήθεια του κόσμου».

    Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Δεν θα είμαι κοντά στην ομάδα για προσωπικούς λόγους. Είμαστε χαρούμενοι που θα αντιμετωπίσουμε μια φίλη προς εμάς ομάδα με μεγάλη ιστορία. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος».

    Φέργκιουσον: «Εμείς και η Τσέλσι για τον τίτλο»


    Ακόμα δεν άρχισε το πρωτάθλημα αλλά ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον θεωρεί πως και την φετινή σεζόν η βασική ανταγωνίστρια στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος είναι μόνο η Τσέλσι. Με βάση αυτό το σκεπτικό ο Σκωτσέζος πιστεύει πως οι αναμετρήσεις με τους «μπλε» θα κρίνουν ποιος θα βρίσκεται στην κορυφή στα τέλη Μαΐου.

    «Η Πρέμιερ Λιγκ είναι τόσο δύσκολο πρωτάθλημα που δεν χωράει προγνωστικά. Κάθε χρόνο κοιτάω ποια ομάδα πήρε το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν για να έχω ποιος είναι ο στόχος που πρέπει να επικεντρώσουμε τα βλέμματα. Εξαρτάται από τις υπόλοιπες ομάδες, συμπεριλαμβάνω και εμάς σε αυτές, πόσο δύσκολο θα κάνουμε την ζωή του Αντσελότι και των παικτών του. Παρόλα αυτά θεωρώ πως τα παιχνίδια που θα κρίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό τον τίτλο είναι αυτά μεταξύ μας. Την περυσινή σεζόν χάσαμε και τα δύο και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος», δήλωσε στο CNN International o 69χρονος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων».

    Τι Μουρίνιο, τι Μπενίτεθ


    Η κληρονομιά που άφησε ο Ζοσέ Μουρίνιο στον Ράφαελ Μπενίτεθ αποχωρώντας από την Ιντερ είναι βαριά. To treble στο οποίο οδήγησε ο Πορτογάλος τους νερατζούρι ήταν κάτι ανεπανάληπτο και παρά το γεγονός ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς, φαίνεται πώς ο Ισπανός βαδίζει στα βήματα του προκατόχου του εάν κρίνουμε από τα πρώτα αποτελέσματα στη Serie A.

    Tρεις νίκες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός της Ιντερ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της φετινής περιόδου της Serie A και οι 10 βαθμοί τη φέρνουν μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εάν γυρίσουμε το χρόνο πίσω θα διαπιστώσουμε ότι η Ιντερ είχε τη συγκεκριμένη συγκομιδή βαθμών και στις δύο προηγούμενες σεζόν υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ζοσέ Μουρίνιο.

    Την περίοδο 2008-09 η Ιντερ ξεκίνησε με βαθμολογική απώλεια αφού ήρθε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με τη Σαμπντόρια. Ακολούθησαν τρεις νίκες με την Κατάνια εντός (2-1), την Τορίνο εκτός (3-1) και την Λέτσε εντός (1-0). Ενδιάμεσα οι νερατζούρι έφυγαν νικητές από το ΟΑΚΑ επικρατώντας 2-0 του Παναθηναϊκού στην πρώτη αγωνιστική του Champions League. Το νικηφόρο σερί διακόπηκε στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ήττα από τη Μίλαν με 1-0.

    Στην πρεμιέρα της περυσινής σεζόν (2009-10) η Ιντερ παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Μπάρι αλλά τη δεύτερη αγωνιστική συνέτριψε με 4-0 τη Μίλαν, ως τυπικά γηπεδούχος στο "αιώνιο" ντέρμπι του Μιλάνου. Στη συνέχεια πέτυχε άλλες τρεις νίκες, με την Πάρμα εντός (2-0), με την Κάλιαρι εκτός (2-1) και την Νάπολι εντός (3-1). Υπέστη την πρώτη της ήττα στην 6η αγωνιστική με 1-0 από τη Σαμπντόρια. Μεταξύ της τρίτης και τέταρτης αγωνιστικής είχε έρθει ισόπαλη δίχως τέρματα με τη Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο για το Champions League.

    Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία το περασμένο καλοκαίρι, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να παραδίδει τη σκυτάλη στον Ράφαελ Μπενίτεθ, δεν άλλαξε τα δεδομένα των δύο προηγούμενων ετών. Η... παράδοση με την ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος συνεχίστηκε (0-0 εκτός έδρας με τη Μπολόνια) και η συνέχεια ήταν...ανάλογη: νίκες επί των Ουντινέζε εντός (2-1), Παλέρμο εκτός (2-1) και Μπάρι εντός (4-0). Πριν από το ματς με την Παλέρμο η Ιντερ έφερε ισοπαλία 2-2 με την Τβέντε στην Ολλανδία, στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής της πορείας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Την 5η και 6η αγωνιστική η Ιντερ έχει ντέρμπι στη Serie A, αντιμετωπίζοντας τη Ρόμα στο Ολίμπικο και υποδεχόμενη τη Γιουβέντους.

    Τα παραπάνω στοιχεία για άλλους αποτελούν διαβολική σύμπτωση, για άλλους έναν καλό οιωνό και για τη φετινή πορεία της Ιντερ. Την απάντηση για το τι από τα δύο ισχύει θα την πάρουμε σε περίπου 7 μήνες από τώρα.

    Γκολ με τα οπίσθια


    Έχουμε δει γκολ με το πόδι, το κεφάλι, ακόμη και τη μύτη… Με τα οπίσθια όμως και μάλιστα αυτογκόλ δεν είχαμε ξαναδεί. Δράστης ή μάλλον θύμα ήταν ο Βιτόρ Ούγκο, ο οποίος στην αναμέτρηση της Σάντο Αντρέ με την Πορτουγκέζα για τη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας, στην προσπάθειά του να ανακόψει αντίπαλο γλίστρησε, έπεσε πάνω στην μπάλα και την έστειλε στην εστία της ομάδας του.

    «Θρησκεία ο ΠΑΟΚ με… τρελούς οπαδούς»

    «Θρησκεία ο ΠΑΟΚ με… τρελούς οπαδούς»

    Αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεπ φιλοξένησε η εφημερίδα «24 Zata». Μάλιστα υπάρχει συνέντευξη και του κ. Χρήστου Μήτσιου, γνωστού ιερομένου οπαδού του δικεφάλου. Ο τίτλος βεβαίως του κειμένου είναι σχετικός. «Ο ΠΑΟΚ είναι θρησκεία» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Στο ίδιο θέμα, φιλοξενούνται δηλώσεις και του Αντε Ρουκάβινα, πρώην άσου του Παναθηναϊκού και νυν της Ντιναμό, ο οποίος τονίζει χαρακτηριστικά: «Πουθενά στον κόσμο δεν είναι τόσο δύσκολο να παίξεις όσο σε αυτό το γήπεδο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι οι πιο τρελοί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη».

    Θέλει να διατηρήσει το απόλυτο η Πόρτο


    Το απόλυτο σε νίκες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα θέλει να διατηρήσει ο Πόρτο, η οποία για την 6η αγωνιστική υποδέχεται το Σάββατο την Ολανένσε. Εντός έδρας αγωνίζονται τόσο η Μπράγκα με την Ναβάλ όσο και η Σπόρτινγκ με την Νασιονάλ, ενώ η πρωταθλήτρια Μπενφίκα, που ήδη έχει χάσει πολύτιμο έδαφος στο ξεκίνημα, δοκιμάζεται στην έδρα της Μαρίτιμο.

    Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής
    Μπράγκα-Ναβάλ 24/9
    Ακαδέμικα-Γκιμαράες 25/9
    Μαρίτιμο-Μπενφίκα 25/9
    Πόρτο-Ολανένσε 25/9
    Πορτιμονένσε-Μπέιρα Μαρ 26/9
    Λεϊρία-Ρίο Αβε 26/9
    Σπόρτινγκ Λ.-Νασιονάλ Μαδέιρα 26/9
    Σετούμπαλ-Πάσος Φερέιρα 27/9

    Xόντγκσον: "Συγνώμη από τον κόσμο της Λίβερπουλ"


    Εκτός συνέχειας του Λιγκ καπ στην Αγγλία έμεινε η Λίβερπουλ από τη Νορθάμπτον, ομάδας της Δ' κατηγορίας και μάλιστα μέσα στο γήπεδό της! Το ματς έληξε 1-1, η παράταση 2-2 και οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν στα πέναλτι με 4-2. Ο αποκλεισμός προκάλεσε την οργή των φιλάθλων του αγγλικού συλλόγου, οι οποίοι βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

    Ο τεχνικός των «κόκκινων», Ρόι Χόντγκσον, μετά τον αγώνα έσπευσε να απολογηθεί αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί: «Οταν το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι πίστεψα πως μέσα στην έδρα μας, μπροστά στους οπαδούς μας οι παίκτες θα είχαν την κατάλληλη αυτοπεποίθηση και θα τα κατάφερναν. Το μόνο που μπορώ να κάνω αυτή την ώρα είναι να συγχαρώ την Νόρθαμπτον και να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο μας.»

    Με διαφορετικό σχήμα και πρόσωπα...


    Mε διαφορετικό σχήμα και πρόσωπα αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό στο σαβατιάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο Καραϊσκάκη ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος τεχνικός έδειξε να προτιμά το δίδυμο Ντουντού-Ιμπαγάσα στα κεντρικά χαφ καθώς ο Μοϊσές Ουρτάδο δεν δείχνει να είναι 100% έτοιμος.

    Στις δοκιμές της προπόνησης είχε δεξιά τον Φετφατζίδη και αριστερά τον Μιραλάς, αλλά εκεί αναμένεται να αγωνιστεί ο Ριέρα. Για την επίθεση δοκιμάστηκε σχήμα με δύο φορ, Μήτρογλου και Πάντελιτς, αλλά και με έναν περιφερειακό επιθετικό πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, με τους Φουστέρ και Νέμεθ να διεκδικούν μία θέση για το ρόλο αυτό.

    Στην άμυνα χρησιμοποιήθηκαν οι Μέλμπεργκ και Μοντέστο, με τον Γάλλο να διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα πιθανώς λόγω των δύο καρτών που έχει ήδη πάρει ο Αβραάμ. Ο Τοροσίδης θα βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ μένει να φανεί αν ο Χολέμπας θα παραμείνει στο αριστερό αντί του Ραούλ Μπράβο.

    Το ματς του Σαββάτου θα είναι το πρώτο επίσημο της φετινής σεζόν παρουσία κόσμου για τον Ολυμπιακό, αφού είχαν προηγηθεί οι δύο αγωνιστικές τιμωρίας στην Ευρώπη και μία στο πρωτάθλημα και έτσι οι "ερυθρόλευκοι" φίλαθλοι αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο.

    Απαντήσεις στο γήπεδο...


    Το group therapy στην Παιανία ολοκληρώθηκε και πλέον άπαντες στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού κοιτάνε μπροστά, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Οι αλλαγές θα αρχίσουν από την ενδεκάδα καθώς ο Νίκος Νιόπλιας θα παρατάξει τους Λέτο, Γκαρσία και Νίνη πίσω από τον Σισέ, με στόχο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

    Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Καντέ και Ζιλμπέρτο διατηρούν τη θέση τους στην ενδεκάδα, ο Σαριέγκι θα πάρει τη θέση του Μπουμσόνγκ, ενώ Κατσουράνης και Καραγκούνης διεκδικούν τη δεύτερη θέση στο κέντρο. Ο Σίντνεϊ Γκοβού επιστρέφει την Πέμπτη από τη Γαλλία, αλλά θα επανέλθει στο ματς με την Κοπεγχάγη την ερχόμενη Τετάρτη.

    Όλοι οι παίκτες πάντως σε πηγαδάκια έδειχναν να συμμερίζονται όσα τους είπε ο Νίκος Νιόπλιας. "Έχει δίκιο ο κόουτς, ήμασταν αδικαιολόγητοι", έλεγαν στις μεταξύ συζητήσεις οι "πράσινοι" και επιφυλάσσονταν για απαντήσεις μέσα στο γήπεδο το Σάββατο.

    Επίθεση Ρανιέρι σε Λίπι!


    "Φαρμακερά" βέλη κατά της διαιτησίας αλλά και του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Ιταλίας Μαρτσέλο Λίπι, εξαπέλυσε μετά την ήττα από τη Μπρέσια (1-2) ο τεχνικός της Ρόμα, Κλαούντιο Ρανιέρι.Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος δέχεται έντονη αμφισβήτηση από το ξεκίνημα της σεζόν ελέω των άσχημων αποτελεσμάτων των "τζαλορόσι" (2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές), εξεμάνη για δύοπέναλτι που δεν δόθηκαν στην ομάδα του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από τον πόλεμο που δέχεται, κρύβεται ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας."Όλοι είδαν ότι η ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε, δυστυχώς όμως το ματς σημαδεύτηκε από τις αποφάσεις του διαιτητή. Το πέναλτι που κέρδισαν ήταν ανύπαρκτο και θα έπρεπε να είχαν σφυριχτεί υπέρ μας τουλάχιστον δύο πέναλτι", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ρανιέρι και συνέχισε:

    "Πώς μπορείς να δίνεις κόρνερ στην ανατροπή του Ματέο Μπρίγκι; Επιπλέον, όποιος μάρκαρε τον Μάρκο Μποριέλο δεν κοίταζε καν τη μπάλα, απλά τράβηξε κάτω τον παίκτη μας.

    Τα παιδιά πραγματικά δεν άξιζαν να χάσουν. Ήταν μία από εκείνες τις άσχημες ημέρες. Κάναμε μερικά φάουλ στα πρώτα 20 λεπτά και πήραμε τρεις κίτρινες κάρτες, εντάξει, όμως ύστερα δεν έγινε το ίδιο με τα φάουλ των παικτών της Μπρέσια.

    Όλοι είδαμε το χέρι από τη γραμμή του πλαγίου άουτ και δεν το είδαν οι άρχοντες του αγώνα; Ήταν τόσο ξεκάθαρο. Είμαι περίεργος να μάθω αν ο βοηθός είδε τη φάση.

    Ο διαιτητής ίσως δεν είχε καλό οπτικό πεδίο, αλλά αν δεν το είδε ο βοηθός θα πρέπε να διακομιστεί σε νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις στα μάτια του. Δεν μπορεί να δει τίποτα!".


    Από το ξέσπασμα του Ρανιέρι δεν γλίτωσε ούτε ο Μαρτσέλο Λίπι, τον οποίο τα ιταλικά ΜΜΕ χρίζουν ως τον επικρατέστερο υποψήφιο για να αναλάβει την ομάδα της "αιώνιας πόλης" σε περίπτωση αλλαγής στον πάγκο.

    "Έχω την ίδια υπευθυνότητα τώρα που είχα και πέρυσι, όταν η ομάδα ξεκίνησε από τον πάτο και έχασε για έναν πόντο το σκουντέτο.

    Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Στην Ιταλία ο κόσμος ψάχνει για έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Στον αθλητικό υπάρχουν δύσκολες στιγμές και αυτή είναι μία τέτοια.

    Εσείς βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα. Συχνά οι δημοσιογράφοι ξέρουν περισσότερα για μία κατάσταση απ'ότι οι τεχνικοί.

    Οι εφημερίδες έγραψαν ονόματα και ημερομηνίες, οπότε ξέρουν κάτι. Ήξερα και στο Τορίνο τί συνέβαινε, εντάξει; Όλοι ήξεραν ότι υπήρχε από πίσω ο Λίπι".


    Να σημειωθεί ότι οι διοικούντες τη Ρόμα εξακολουθούν να στηρίζουν δημόσια τον Κλαούντιο Ρανιέρι παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ο Ιταλός τεχνικός "παίζει το κεφάλι του" στα δύο επόμενα παιχνίδια της ομάδας, κόντρα στην Ίντερ για το πρωτάθλημα (Σάββατο) και την Κλουζ για το Τσάμπιονς Λιγκ (Τρίτη).

    Το βίντεο από την ήττα της Ρόμα στη Μπρέσια.

    Ο θηλυκός… Ροναλντίνιο!


    Μια 20χρονη Γαλλίδα, βάλθηκε να μας αποδείξει πως και οι γυναίκες ξέρουν να παίζουν ποδόσφαιρο και μάλιστα… θεαματικότατο! Η Μελοντί Ντονσέ κάνει απίστευτα πράγματα με τη μπάλα στο Free Style Football και διεκδικεί άξια τον τίτλο του… θηλυκού Ροναλντίνιο.Η Ντονσέ, δεν ακολούθησε επαγγελματική καριέρα στο ποδόσφαιρο λόγω ενός τραυματισμού αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από τον να συνεχίσει τα… κόλπα της με την μπάλα, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Η νεαρή Γαλλίδα, μας δείχνει με μαεστρία στο παρακάτω βιντεάκι τις ποδοσφαιρικές της ικανότητες με τη μπάλα την οποία κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει!

    Πληρώθηκε ήδη το 30% των οφειλομένων στους παίκτες του ΠΑΟΚ


    Η προεδρική δέσμευση Ζαγοράκη για σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων προς τους παίκτες υλοποιείται με βάση το χρονοδιάγραμμα και έτσι βαίνει προς επίλυση ένα σημαντικό πρόβλημα για την ομάδα. Το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί στους παίκτες για την αποπληρωμή των δυο εκατομμυρίων ευρώ που τους οφείλονταν και το οποίο επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Θόδωρο Ζαγοράκη, όταν πήγε και τους μίλησε στα αποδυτήρια στις 9 Σεπτεμβρίου, τηρείται κανονικά και ήδη υλοποιείται.

    Πριν από τον αγώνα με την Μπριζ κατατέθηκε από την ΠΑΕ στους λογαριασμούς των παικτών το 30% των οφειλομένων, που αντιστοιχεί περίπου σε 600.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των οφειλομένων θα καταβληθεί μέσα στις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Δηλαδή, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, όπως δεσμεύτηκε και δημόσια ο Ζαγοράκης, δεν θα υπάρχει καμία οφειλή προς τους παίκτες.

    Τα χρήματα για την εξόφλησή τους είναι απολύτως εξασφαλισμένα και προέρχονται από τα έσοδα συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, που θα αγγίξουν συνολικά τα τρία εκατ. ευρώ.

    Είναι ουσιαστικά απλά θέμα χρόνου η διευθέτηση του ζητήματος, που θα κρατήσει απερίσπαστους τους παίκτες στα αγωνιστικά τους καθήκοντα και δεν θα τους παρέχει, πλέον, καμία δικαιολογία για τις επιδόσεις τους.

    Τα παραπάνω καταδεικνύουν το πόσο ευεργετική και σωτήρια ήταν για την ΠΑΕ και την ομάδα γενικότερα η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με τα τρία εκατομμύρια ευρώ των εσόδων από την ευρωπαϊκή διοργάνωση η χρονιά είναι, πλέον, βιώσιμη.

    Η διοίκηση δεν θα έχει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των τρεχουσών υποχρεώσεων της, ενώ θα «κλείσει» και τρύπες του παρελθόντος, κάτι που τις δίνει την ευχέρεια συνέχισης και εφαρμογής του φετινού αγωνιστικού σχεδιασμού, χωρίς να έχει… το πιστόλι στο κρόταφο.

    Ταγμένος στο ποδόσφαιρο ο Βενγκέρ


    Του αρέσει η ελευθερία που απολαμβάνει στην Άρσεναλ και η ευκολία με την οποία πείθει τους διοικούντες να ακολουθήσουν τις επιλογές του. Για αυτό ο Αρσέν Βενγκέρ θα παραμείνει στους «κανονιέρηδες» για όσο καιρό είναι υγιής και αντέχουν το μυαλό και τα πόδια του. Ο Αλσατός που γίνεται 62 σε λίγους μήνες αισθάνεται πολύ καλά στην ομάδα του βόρειου Λονδίνου ενώ πρόσφατα έδειξε πόσο πολύ θέλει να συνεχίσει το έργο του στο “Εmirates” αφού ανανέωσε μέχρι το 2014.

    Σε συνέντευξη στην “L’ Equipe” έδειξε πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει αφού ανέφερε μεταξύ άλλων πως θέλει να συνεχίσει να δουλεύει με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ακόμα και όταν αποσυρθεί από τον πάγκο της Άρσεναλ: «Θα προπονώ για όσο διάστημα μου επιτρέψει η υγεία μου. Θα μπορούσα να τερματίσω την καριέρα μου προπονώντας νεαρούς ποδοσφαιριστές, όχι απαραίτητα σε επαγγελματικό επίπεδο. Σκοπεύω να εξαντλήσω το υπάρχον συμβόλαιο που έχω με την Άρσεναλ αλλά πλέον λόγω της ηλικίας μου πρέπει να σκέφτομαι βραχυπρόθεσμα».

    Όσο για τους στόχους του στο άμεσο μέλλον: «Σαφώς θέλω να κερδίσω και άλλους τίτλους. Κάθε χρόνο οι στόχοι μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Το άμεσο σχέδιο είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ομάδα και ιδιαίτερα τους νεαρούς παίκτες».

    Με τις τακτικές του Μουρίνιο, θέλουν δεν θέλουν!


    Οι πρώτες μουρμούρες στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» άρχισαν να ακούγονται. Αιτία; Ο αδιάλλακτος Ζοσέ Μουρίνιο που δεν μοιάζει διατεθειμένος να αλλάξει τις συνήθειές του, ακόμα κι αν πρόκειται να διαταραχθεί το καλό κλίμα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ίκερ Κασίγιας πλησίασε τον Πορτογάλο προπονητή, μεταφέροντάς του (ως αρχηγός της ομάδας) το αίτημα αρκετών ποδοσφαιριστών να μετατεθεί κατά μία ώρα η πρωινή προπόνηση. «Παίκτες που έχουν οικογένεια, θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο με τα παιδιά τους και να τα πηγαίνουν στο σχολείο» φέρεται να είπε ως επιχείρημα στον Special One, ζητώντας του να προπονούνται στις 11 και όχι στις 10 το πρωί, όπως γίνεται από τη στιγμή που ο Μουρίνιο έχει πατήσει το πόδι του στη Μαδρίτη.

    Η απάντηση του πρώην προπονητή της Ίντερ όμως, ήταν κοφτή και ξεκάθαρη. «Όχι» απάντησε αμέσως ο Ζοσέ και δεν άφησε περιθώρια περαιτέρω συζήτησης στον Κασίγιας. Ο τεχνικός των «μερένχες» δεν συγκινήθηκε ούτε από το γεγονός ότι ένας από τους… διαμαρτυρόμενος ήταν ο συμπατριώτης του, Ρικάρντο Καρβάλιο. Ο Ντούντεκ επίσης ζήτησε από τον «San Iker» (Άγιο Ίκερ, όπως είναι το παρατσούκλι του) να πει στον Πορτογάλο ότι θέλει χρόνο για τα παιδιά του, αλλά ο Μουρίνιο ήταν αμείλικτος.
    Ίσως η ώρα της προπόνησης να συγκαταλέγεται στην τακτική των… τίτλων που ακολουθεί πιστά ο «Εκλεκτός».