Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πόθεν έσχες και… αυτόφωρο!


Η επέκταση της υποχρεωτικής δήλωσης πόθεν έσχες και στους διαιτητές, καθώς και τα εμπρηστικά πρωτοσέλιδα που θα οδηγούν στο… αυτόφωρο, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, με τους προέδρους της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, Σοφοκλή Πιλάβιο και Βαγγέλη Μαρινάκη, παρόντων και των διευθυντών των αθλητικών εφημερίδων. Συναντήθηκε και με το… ΣΔΟΕ ο Πιλάβιος.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ των διευθυντών των αθλητικών εφημερίδων (πλην του ΦΩΤΟΣ), και των προέδρων της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας με τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να ρίξουν τους τόνους και να βρεθεί τρόπος ώστε να παταχθεί η βία.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, έδωσαν το «παρών» -πλην των εκπροσώπων του Τύπου- οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Βαγγέλης Μαρινάκης και Πατρίκ Κομνηνός. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα τελευταία κρούσματα βίας και πως θα καταφέρουν όλες οι πλευρές να ρίξουν τους τόνους και να περιορίσουν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.

Συμφωνήθηκε πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα νέου τύπου Μέσα, που ανθούν μέσω του ίντερνετ (σάιτ, φόρουμ, μπλογκ), αφού χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο από τους φιλάθλους.

Ο κ. Σιμιτζόγλου, ζήτησε από τους διευθυντές των εφημερίδων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους και αν κάποιο από αυτά είναι «εμπρηστικό», τότε θα επεμβαίνει ο εισαγγελέας και οι υπεύθυνοι θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ συζήτησε με τον αθλητικό εισαγγελέα και την πιθανότητα να κατατεθεί προσεχώς πρόταση, ώστε η υποχρεωτική δήλωση πόθεν έσχες να αφορά και τους διαιτητές!

«Να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι ώστε να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ήταν το κοινό μήνυμα όλων των πλευρών που συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά σε περίπου έναν μήνα.

Στο ΣΔΟΕ ο Πιλάβιος

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης της ομοσπονδίας με αφορμή τα γνωστά δημοσιεύματα σχετικά με την έρευνα που διενεργεί το ΣΔΟΕ για το ποδόσφαιρο, τους τραπεζικούς λογαριασμούς ποδοσφαιρικών μάνατζερ, και την εμπλοκή στελεχών της ΕΠΟ και διαιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: