Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«Σφαλιάρες» για Τσέλσι και Σίτι, «πεντάρα» η Γιουνάιτεντ


Στοίχισαν τελικά οι πολλές απουσίες στην Τσέλσι, που σε παιχνίδι για τον γ΄ γύρο του αγγλικού Λιγκ Καπ, ηττήθηκε εντός έδρας 4-3 από την Νιούκαστλ. Κανένα πρόβλημα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που διέλυσε με σκορ 5-2 την Σκάνθορπ, ενώ την ίδια ώρα η συμπολίτισσά της Σίτι έχανε 2-1 από την Γουέστ Μπρομ. Προκρίσεις και για Άστον Βίλα, Γουΐγκαν.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Άστον Βίλα - Μπλάκμπερν 3-1
(59’ Χέσκι, 75’, 77’ Γιανγκ - 34’ Ζιβέ)

Την περασμένη σεζόν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τους «χωριάτες» να επικρατούν 6-4 σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Στο φετινό παιχνίδι ο δείκτης του σκορ δεν χρειάστηκε να φτάσει τόσο ψηλά, αφού το γκολ του Ζιβέ στο 34’ απαντήθηκε στο δεύτερο μέρος από τους Χέσκι και Άσλεϊ Γιανγκ.

Σκάνθορπ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-5
(19’ Ράιτ, 90’ Γούλφορντ - 23’ Γκίμπσον, 36’ Σμόλινγκ, 49’, 71’ Όουεν, 54’ Παρκ)

Πολύ μικρός μέγεθος για τα δόντια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδείχτηκε η Σκάνθορπ. Ακόμα και τα «δεύτερα» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν είχαν κανένα πρόβλημα κι έτσι η νικήτρια του θεσμού τα δύο τελευταία χρόνια συνεχίζει την προσπάθειά της για ένα τρίτο σερί τρόπαιο.
Γουΐγκαν - Πρέστον 2-1
(87’ Γκόμεζ, 90’ Ενζόμπια - 23’ Τρέισι)

Αν το ματς τελείωνε στο 86’ η Πρέστον θα πανηγύριζε μια μεγάλη πρόκριση. Τελικά, η ομάδα που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη, αφού δέχτηκε δύο γκολ στο τέλος και η Γουΐγκαν ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τσέλσι - Νιούκαστλ 3-4
(5’ Φαν Άανχολντ, 70’, 86’ πεν. Ανελκά - 27’ Ρέιντζερ, 32’ Τέιλορ, 49’, 90’ Αμεόμπι)

Η Τσέλσι τα πηγαίνει περίφημα στην Premier League, αλλά η απόφαση του Κάρλο Αντσελότι να ξεκουράσει τους περισσότερους από τους βασικούς δεν του βγήκε σε καλό. Οι «μπλε» προηγήθηκαν μόλις στο 5’ με τον 5’ Φαν Άανχολντ, αλλά οι συνέχεια ανήκε στη Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» κατάφεραν να σκοράρουν τρεις φορές. Πριν πανηγυρίσουν όμως, ο Νικολά Ανελκά, που είχε περάσει ως αλλαγή, πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς. Ο Γάλλος σκόραρε δύο φορές, έφερε το ματς στα ίσια, αλλά δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ο Σόλα Αμεόμπι, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμόρφωσε το τελικό 4-3. Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1
(55' Ζουΐβερλον, 57' Κοξ - 19' Τζο)

Ένα καταστροφικό για τη Μάντσεστερ Σίτι δίλεπτο ήταν αρκετό για να την αφήσει εκτός συνέχειας του Λιγκ Καπ. Οι ''πολίτες'' προηήθηκαν με τον Τζο, όμως τα τέρματα των Ζουΐβερλον και Κοξ χάρισαν μια σπουδαία πρόκριση στη Γουέστ Μπρομ


Οι αναμετρήσεις της Τρίτης, 21/9

Μπέρμιγχαμ - Μίλτον Κέινς Ντονς 3-1
Μπρέντφορντ - Εβερτον 1-1 (4-3 στα πέναλτι) *
Μπέρνλι - Μπόλτον 1-0
Μίλγουολ - Ιπσουιτς 1-2
Πίτερμπρο - Σουόνσι 1-3
Πόρτσμουθ - Λέστερ 1-2
Στόουκ - Φούλαμ 2-0
Σάντερλαντ - Γουέστ Χαμ 1-2
Τότεναμ - Αρσεναλ 1-4 *
Γουλβς - Νοτς Κάουντι 4-2 *

* Με αστερίσκο τα παιχνίδια που κρίθηκαν στην παράταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: