Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γιαλούσης: «Νίκη και με τον Άρη»

Η ήττα της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος πείσμωσε τους παίκτες του Εργοτέλη που έκτοτε έχουν μόνο νίκες και την Κυριακή ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσουν τον Άρη, στο «Κλ. Βικελίδης» με μοναδικό σκοπό να συνεχίσουν το σερί τους, όπως διαβεβαιώνει ο Λευτέρης Γιαλούσης.

Ο 25χρονος αμυντικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της “wind” και αναφέρθηκε ακόμη στους στόχους του κρητικού συλλόγου, με το Κύπελλο να δεσπόζει σε αυτούς, ενώ στάθηκε και στο καλό κλίμα και στην ομοιογένεια που αποκτά η ομάδα, στοιχεία που όπως τονίζει θα φέρουν τα αποτελέσματα στο στοίχημα του Εργοτέλη στη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε…

Για το πώς ξεπεράστηκε η ήττα της πρεμιέρας, ώστε να έρθουν μετά δύο συνεχόμενες νίκες: «Η ήττα στο γήπεδό μας την πρώτη αγωνιστική μας πείραξε πάρα πολύ! Το πιστεύουμε όλοι μας πως άλλες δεκαπέντε φορές να παίξουμε θα κερδίσουμε! Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πάντως θέλω να πω ότι μας έκανε και καλό αυτή η ιστορία καθώς αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα, συζητήσαμε και είδαμε πως έπρεπε να δείξουμε πιο σοβαροί, πιο αποφασισμένοι και πιο συγκεντρωμένοι στα ματς που θα ακολουθήσουν.

Νομίζω πως τόσο στο Βόλο όπου πήγαμε με σκοπό να δείξουμε τη δύναμη και το φιλότιμό μας, όπως και το περασμένο Σάββατο με την Ξάνθη, ο Εργοτέλης έδειξε χαρακτήρα και μεγάλο πάθος και γι' αυτό έφτασε δίκαια στη νίκη. Το ίδιο πείσμα αναμένεται να δείξουμε και στο επόμενο δύσκολο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της αναμέτρησης αλλά εμείς θα πάμε να παίξουμε όπως μπορούμε, όσο καλύτερα μπορούμε με στόχο τη νίκη. Πιστεύω πως είναι στο χέρι μας να τη διεκδικήσουμε και να την πάρουμε».

Για το στοιχείο που έχει αλλάξει προς το καλύτερο στον φετινό Εργοτέλη: «Το βασικότερο στοιχείο για την πραγματοποίηση μιας καλής πορείας είναι και φέτος το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Όλα λειτουργούν όπως πρέπει και όλοι μας, οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση νιώθουμε σαν μια οικογένεια. Δεν υπάρχει ιδανικότερο πράγμα για μια ομάδα να λειτουργεί σαν οικογένεια και στον Εργοτέλη αυτό το έχουμε χρόνια τώρα σαν βασική αρχή. Από κει και πέρα, στην ομάδα ήρθαν ορισμένοι παίκτες που με την εμπειρία και το ταλέντο τους έχουν δείξει από την αρχή πως θα μας βοηθήσουν. Αναφέρομαι στους Αλεξόπουλο και Ολίσε οι οποίοι μπήκαν νωρίς στο κλίμα και έγιναν αμέσως ένα με τη φιλοσοφία της ομάδας συμβάλλοντας σημαντικά στην καλή της απόδοση.

Πολύ καλή προσθήκη ήταν και του Άγγελου Χαντί ενώ θεωρώ πως και ο νεαρός Χρυσοφάκης είναι μια νέα μεταγραφή για την ομάδα με προοπτική μεγάλης βοήθειας λόγω των ικανοτήτων του. Ο προπονητής έχει μια πολύ καλή χημεία με τους παίκτες και μέσα από την ιδανική επικοινωνία η ομάδα δουλεύει ήρεμα και με πίστη στις ικανότητές της. Ελπίζω όλα αυτά να μας φέρουν πολύ ψηλά φέτος. Ένα ακόμη νέο στοιχείο αφορά την βελτίωση της αμυντικής μας λειτουργίας. Όταν λέω άμυνα εννοώ την ανασταλτική λειτουργία όλης της ομάδας έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε το ρυθμό της κάθε αναμέτρησης ανεξάρτητα με τον ποιόν αντίπαλο θα έχουμε απέναντί μας. Εδώ βλέπω πως έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και εάν συνεχίσουμε έτσι θα γινόμαστε όλο και πιο ουσιαστικοί».

Για την περσινή πορεία, το καλό ξεκίνημα και την «κοιλιά» της ομάδας στην πορεία και πόσο τους επηρεάζει: «Ασφαλώς και σκεφτόμαστε το τι έγινε πέρυσι κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είναι λογικό όλες οι ομάδες να κάνουν κάποια στιγμή τη λεγόμενη «κοιλιά» στην απόδοσή τους. Όμως το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι και να μην αφήσουμε κάτι τέτοιο να μας επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό φέτος. Παίζει ρόλο και η ομοιογένεια που έχει η ομάδα. Ξέρουμε τι θέλουμε και κυρίως το που βαδίζουμε. Ελπίζω να μας βγούνε όλα σε καλό και φέτος να παρουσιάσουμε μια μεγαλύτερη σταθερότητα αφού μ' αυτή θα έχουμε πολλές πιθανότητες να κοιτάξουμε σε μια όσο γίνεται πιο υψηλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα».

Για το προσωπικό του στοίχημα στο ποδόσφαιρο με τον Εργοτέλη: «Οι προσδοκίες μου συμβαδίζουν, όπως είναι λογικό με τα ΘΕΛΩ της ομάδας μου. Είμαστε σε καλή κατάσταση και μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα. Ακόμα κι αυτή η αντίδρασή μας έπειτα από την απώλεια της πρώτης αγωνιστικής δείχνει πως έχουμε την ικανότητα να ξεπερνάμε τα όποια εμπόδια. Θα προσπαθήσω να δουλέψω κάθε μέρα και περισσότερο έτσι ώστε ο προπονητής μου να μ' εμπιστευθεί ακόμα πιο πολύ και να γίνω βασικό στέλεχος αυτής της ομάδας. Να παίζουμε κάθε φορά για τη νίκη στοχεύοντας σε πρώτη φάση μια θέση στη βαθμολογία καλύτερη από την περσινή.

Βέβαια φέτος υπάρχει στο μυαλό μας και το κύπελλο. Δεν έχουμε διακριθεί σ' αυτό τα τελευταία χρόνια και θέλουμε όλοι μας να δοκιμάσουμε το κάτι παραπάνω. Να ψάξουμε τη διάκριση μέσα από αυτό το θεσμό, γιατί όχι; Αφού έχουμε τις ικανότητες. Τώρα το πρώτο ματς είναι μέσα στα Γιάννενα. Θα είναι μια δοκιμασία για όλους μας αλλά μέσα από αυτή πιστεύω πως θα δείξουμε το αν και πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε. Ως τότε βέβαια μας περιμένει καθημερινά σκληρή δουλειά έτσι όλοι μας σε προσωπικό επίπεδο και προπάντων ως σύνολο να τα καταφέρουμε».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: