Την δική του απάντηση στις δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Αχιλλέας Μπέος, έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε πως: "Δυστυχώς, άνθρωποι σαν τον Αχιλλέα Μπέο με το θράσος τους έχουν φέρει το ποδόσφαιρο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα".ται σήμερα".
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βίκτωρα Μητρόπουλου:
"Τελικά στον μαγικό χώρο του ποδοσφαίρου τα 'χουμε δει όλα!!! Ακόμη και τύποι σαν τον Αχιλλέα Μπέο να αυτοανακυρύσσονται τιμητές του ποδοσφαί-ρου!!! Ποιος; Ο Αχιλλέας Μπέος!!! Ο άνθρωπος που ως πρόεδρος του Πανιωνίου, αφού πρώτα τον μετέτρεψε από παλιό σε "νέο", στη συνέχεια καλείται να "ζεστάνει" το σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για απάτη, υπεξαίρεση και πλαστογραφία εις βάρος του δημοσίου, αφού, σύμφωνα με την έρευνα του ΣΔΟΕ, όχι πολλές, μόνο 30 με 40 εταιρείες που είχαν σχέση με τον Πανιώνιο βρέθηκε να έχουν τιμολόγια τρυπημένα με καρφίτσα...
Ακόμη παρουσιάζεται ως εξυγιαντής του ποδοσφαίρου, ο άνθρωπος που επί των ημερών του στον Πανιώνιο το σύνθημα “διπλό ημίχρονο, άσσο τελικό” - αναφέρομαι στο παιγνίδι του Πανιωνίου με την Ντιναμό Τυφλίδος- δονούσε τα γήπεδα.
Δυστυχώς, άνθρωποι σαν τον Αχιλλέα Μπέο με το θράσος τους έχουν φέρει το ποδόσφαιρο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Ακόμη, μεγάλη ευθύνη φέρουν πρόσωπα και φορείς του ποδοσφαίρου που επιτρέπουν να πουλάνε ποδοσφαιρική παιδεία -μαζί με το απαιτούμενο νταηλίκι τους- τύποι σαν τον Μπέο.
Ερωτάται ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης πώς επιτρέπει την είσοδο στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού στον Μπέο, ο οποίος ως κατηγορούμενος για σειρά κακουργημάτων δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί έργο διοίκησης, σύμφωνα με το Άρθρο 3 του Νόμου 2725/99, αλλά και τη σχετική τροπολογία του 2000 του τότε υφυπουργού Γιώργου Φλωρίδη.
Και αν εκείνος δεν ξέρει, ο κ. Πατρίκ Κομνηνός και οι νομικοί σύμβουλοι τι δουλειά κάνουν στη λίγκα, αφού ούτε καν διανοούνται να προστατέψουν τον νέο πρόεδρο στα πρώτα του βήματα. Αν πάλι εν γνώσει τού προέδρου της Super League παραβιάζεται ο νόμος, θα πρέπει να διευκρινίσει ο κ. Μαρινάκης αν δεν θεωρεί όλες τις διατάξεις του αθλητικού νόμου ισχυρές ή αν πρόκειται για απλή αντιπαροχή για την ψήφο του Ολυμπιακού Βόλου για την εκλογή του...
Ακόμη, ο Γ.Γ. Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής και η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. γιατί μένουν απαθείς, σε μια οφθαλμοφανή καταστρατήγηση του νόμου που -υποτίθεται ότι- θεσπίστηκε για να προστατευθεί το άθλημα από παράγοντες που διώκονται για κακουργηματικές παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα.
Τώρα, σχετικά με την αναφορά του Μπέου και του κάθε Μπέου στο πρόσωπό μου, δεν ενοχλούμαι, γιατί η απάντησή μου θα μπορούσε να ήταν πανομοιότυπη με τον τίτλο μιας κωμικής ταινίας "Κοίτα ποιος μιλάει!". Άλλωστε κι εδώ οι κάθε μορφής αναφορές του Μπέου για το ποδόσφαιρο μόνο γέλιο φέρνουν.
Επιγραμματικά, θέλω να υπενθυμίσω ότι στη θητεία μου ως πρόεδρος της ΕΠΑΕ (1999-2001) συνέβησαν τα εξής:
α) Φτιάχτηκαν όλα τα γήπεδα της Ελλάδος από χορηγίες και μόνο, με εξαίρεση τα γήπεδα της Ξάνθης, του Αστέρα Τρίπολης και των Ολυμπιακών έργων. Στα γήπεδα αυτά συμπεριλαμβάνετο και το γήπεδο του Ολυμπιακού Βόλου, για το οποίο ο σημερινός ιδιοκτήτης θέλει κι άλλα χρήματα για να το... ξαναφτιάξει.
β) Η αμοιβή των διαιτητών σε μια βραδιά με απόφασή μου από 70.000 δρχ. έφτασε τις 300.000 δρχ. για να μην είναι οι διαιτητές εξαρτώμενοι οικονομικά από κάτι παράγοντες όνομα και μη χωριό στον χώρο.
γ) Τα τηλεοπτικά δικαιώματα κατά τη διετία εκείνη άγγιξαν τα 9 δισ. δρχ, ποσό που μετά από δέκα χρόνια οι διάδοχοί μου δεν κατάφεραν να πλησιάσουν.
δ) Είχα τόσο μεγάλη επαφή με τη διαιτησία, που όταν πέρσι προσπάθησα να βοηθήσω διοικητικά και οικονομικά την ομάδα μου, το Αιγάλεω, κατάφερα να υποβιβαστεί από τον Μάρτη μήνα. Δικαίως, αφού η ομάδα μου είχε αντιπάλους – ιδιοκτήτες ομάδων σαν τον Μπέο, την ομάδα του οποίου οι ίδιοι διαιτητές έπαιξαν τρεις και τέσσερις φορές...
Οι πάντες γνωρίζουν ότι από τον Ιούνιο του 2001 δεν έχω εμπλοκή με το ποδόσφαιρο, με εξαίρεση μια μικρή περίοδο το 2005, που διετέλεσα αντιπρόεδρος στην ΕΠΑΕ με πρόεδρο τον Αλ. Λυκουρέζο. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, παρακολουθώ αγώνες, δεν μου λείπει το παραγοντιλίκι και είμαι ευτυχής που δεν αναγκάζομαι να συχνωτίζομαι με τύπους σαν τον Μπέο και μερικούς άλλους...
Υ.Γ.: Πού να φανταζόταν ο τότε εξυγιαντής του ποδοσφαίρου, υφυπουργός Γιώργος Φλωρίδης, ότι το πρωτοπαλίκαρό του την εποχή εκείνη που είχε κατασκηνώσει στο γραφείο του, ο Αχιλλέας Μπέος, θα έπεφτε στις δαγκάνες του νόμου που εκείνος έφτιαξε...".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου