Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ…



«Ωστόσο υπάρχει μία προκατάληψη και μία καχυποψία. Και πώς μπορεί να μην γίνεται αυτό, όταν τελευταία δώδεκα με δεκατρία χρόνια, με εξαίρεση τα τελευταία δύο, έλεγχαν και διοικούσαν το ποδόσφαιρο οι αδερφοί Μητρόπουλοι και ο Γκαγκάτσης;»
Αχιλλέας Μπέος

«Παιδιά, τι να σας πω; Η όλη υπόθεση ήταν πολύ ερασιτεχνική για να την κάνω εγώ», αναφερόμενος στην καταγγελία του τερματοφύλακα των Τρικάλων.
Γιάννης Κομπότης

«Σταματήστε να παίρνεται τηλέφωνο για να μπείτε στους πίνακες. Ξέρουμε ποιοι είναι», προς τους διαιτητές.
Σοφοκλής Πιλάβιος

«Αν ο Βασίλης Γκαγκάτσης ανέλαβε μόνο το πόστο του νομικού συμβούλου στο θέμα Γκαλέτι, είναι ευχής έργων. Αλλά, εφόσον πήγε στον Ολυμπιακό για άλλες δουλειές, σ’ αυτό πρέπει να κάνω παρατήρηση. Διότι, ως πρόεδρος της ΕΠΟ, είχε πολλά θετικά στοιχεία και δύο αρνητικά. Πρώτον, επηρέαζε τους διαιτητές και δεύτερον δεν ασκούσε το επάγγελμά του. Διότι, είδαμε παραδείγματα ομάδων να ανεβαίνουν «ασανσέρ» τις κατηγορίες. Επίσης, μου έκανε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι δικαιολόγησε τα τόσα πολλά λεφτά που λέγεται ότι έχει, ότι τα δικαιολόγησε από κέρδη από το στοίχημα. Ως πρόεδρος της ΕΠΟ, δηλαδή όλων των ομάδων, δεν θα έπρεπε να παίζει στοίχημα.»
Αλέξης Κούγιας

«Παρουσιάζεται ως εξυγιαντής του ποδοσφαίρου, ο άνθρωπος (Μπέος) που επί των ημερών του στον Πανιώνιο το σύνθημα “διπλό ημίχρονο, άσσος τελικός” - αναφέρομαι στο παιγνίδι του Πανιωνίου με την Ντιναμό Τυφλίδος- δονούσε τα γήπεδα.»
Βίκτωρας Μητρόπουλος

«Ερωτάται ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης πώς επιτρέπει την είσοδο στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού στον Μπέο, ο οποίος ως κατηγορούμενος για σειρά κακουργημάτων δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί έργο διοίκησης, σύμφωνα με το Άρθρο 3 του Νόμου 2725/99, αλλά και τη σχετική τροπολογία του 2000 του τότε υφυπουργού Γιώργου Φλωρίδη.»
Βίκτωρας Μητρόπουλος

«Είναι προκλητικό να μιλούν για τη διαιτησία Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.»
Δημήτρης Ποντίκης

«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν δικαιούνται να μιλάνε για τη διαιτησία.»
Σάββας Θεοδωρίδης

«Μου έδιναν 20.000 ευρώ και μετεγγραφή για να στήσω το παιχνίδι.»
Xρήστος Πουρής
«Ο Μάκης Ζουμπουλίδης του Εθνικού ήταν ο πρώτος που πίστεψε ότι θα τα κατάφερνα, ενώ αυτός που με προέτρεψε να πάρω την άδεια του μάνατζερ FIFA ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης, τότε δικηγόρος μου και μετέπειτα πρόεδρος της ΕΠΟ.»
Άγγελος Τραυλός

«Ο Βασίλης Γκαγκάτσης κοιμόταν στον καναπέ της παράγκας.»
Βίκτωρ Μητρόπουλος

«Θα το πάρουμε. Γιατί όχι; Άλλωστε από τη στιγμή που δεν υπάρχει Ψυχομάνης και Γκαγκάτσης... Έχουμε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.»
Νίκος Πατέρας

«Aνέλαβα στον Ολυμπιακό τη θέση του συμβούλου για να τον προστατέψω από τη διαιτησία γιατί μέχρι το 1996 τον έσφαζαν σαν το αρνί στο γόνατο.»
Θωμάς Μητρόπουλος

«Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν ο κ. Πιλάβιος στον σχετικό πίνακα των "υπόπτων" για στοιχηματισμό αγώνων της UEFA διέκρινε ομάδες που είχαν συχνή παρουσία σε παράλογους στοιχηματισμούς, δεν πήρε κάποια μέτρα, ή και αυτός –σαν Έλληνας πολίτης που μαθαίνει για κάποιο "σίγουρο" αποτέλεσμα– έπαιζε στοίχημα, με αυξημένες πιθανότητες, αφού είχε και τη γνώση για το ποιόν των διαιτητών που όριζε η ΚΕΔ.»
Bίκτωρ Μητρόπουλος

«Δεν φοβάμαι να μιλήσω με ονόματα. Ένας από τους παράγοντες που εμπλέκονται είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Ο ίδιος ήταν παράγοντας σε ομάδα που επίσης εμπλέκεται σε ανάλογους φακέλους, για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Πανιωνίου. Θέλουμε να ρίξουμε τον Ηρακλή ή να μην δώσουμε άδεια στον ΟΦΗ, τον Πιερικό κ.τ.λ. όταν η UEFA χαρακτηρίζει διεφθαρμένα παιχνίδια της Β΄ εθνικής και οι φάκελοι απλώς… πάνε στα δικαστήρια.»
Νίκος Τζώρτζογλου
Ζητούμε συγγνώμη αν υπάρχουν «σοφίες» που δεν συμπεριλάβαμε και παρακαλούμε να τις συμπληρώσετε εσείς.. Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: