Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Όλα ανοικτά για το Κύπελλο


Το κλειστό του Ελληνικού Η συνάντηση της Αστυνομίας με ανθρώπους της ΕΟΚ αναφορικά με τον τελικό του κυπέλλου δεν έβγαλε κάποιο θέμα, παρά μόνο οριστικοποίησε την ώρα της διεξαγωγής του τελικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που πλέον θα γίνει σίγουρα στις 6:30μ.μ. της 20ης Φεβρουαρίου.

Οσο για τη... σύνθεση του κόσμου δεν πάρθηκε κάποια απόφαση. Η αστυνομία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο κλειστό του Ελληνικού το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να διαπιστώσει πόσο ασφαλές θα είναι να γίνει ο τελικός με μαθητές. Σε περίπτωση που δώσουν οι αρχές την έγκριση τους, τότε θα προχωρήσει η πρόταση που είχε συμφωνηθεί και στην πρώτη σύσκεψη στα γραφεία της ΕΟΚ.

Από εκεί και πέρα, η ΕΟΚ παρουσίασε και δυο εναλλακτικές προτάσεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί η αστυνομία από την ασφάλεια που μπορεί να παράσχει το γήπεδο του Ελληνικού. Η πρώτη αφορούσε τη χορήγηση των εισιτηρίων στους κατόχους των ακριβών διαρκείας των ομάδων και η δεύτερη τη μεσολάβηση των "αιωνίων" για τη διανομή τους. Σε κάθε περίπτωση το εγχείρημα όμως μοιάζει ριψοκίνδυνο, αφού η πιθανότητα να βρεθούν ανάμεσα στους θεατές και χούλιγκανς.

Γκμοχ: "Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου"


Ο Γιάτσεκ Γκμοχ Ο Γιάτζεκ Κμοχ που βραβεύτηκε ως κορυφαίος προπονητής της δεκαετίας του 1980, μίλησε στον NovaΣπορ FM 94,6 για τις ομάδες και το έργο που πρόσφερε στη χώρα μας. Ο πολωνός τεχνικός χαρακτήρισε την Ελλάδα, δεύτερη πατρίδα του και μίλησε τόσο για τη Λάρισα, όσο και για τον Παναθηναϊκό.


- την Ελλάδα και το έργο του στις ομάδες που εργάστηκε:

«Αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα. Ήρθα με ανοικτή καρδιά, δούλεψα, ο κόσμος το εκτίμησε και νιώθω περήφανος για το έργο μου. Όπως είπε ο Βάντσικ, η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου».

- την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Λάρισα το 1988:

«Η ομάδα είχε δουλέψει πολύ καλά στην τακτική. Ξέραμε τι να κάνουμε κάθε στιγμή στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες στις θέσεις τους και είχαμε την πίστη πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

- το έργο του στον Παναθηναϊκό:

«Ήταν ένας σύλλογος πολύ καλά οργανωμένος. Κάθε Τρίτη είχαμε σύσκεψη με τη διοίκηση κι ό,τι αποφασίζαμε εκεί, γινόταν νόμος για όλους. Είχα πει σε μία συνέντευξη Τύπου στην αρχή της χρονιάς χαριτολογώντας πως πρώτος μας στόχος είναι η σωτηρία και θυμάμαι στη σύσκεψη που είχε ακολουθήσει μου είχαν πει από τη διοίκηση πως δεν μπορώ να λέω τέτοια πράγματα. Απλώς οι παίκτες ήταν πιεσμένοι κι εγώ ήθελα να βγάλω αυτό το βάρος από την πλάτη τους. Η Παιανία τότε δεν ήταν όπως τώρα. Είχαμε ένα τροχόσπιτο, στο οποίο κρύωνα περισσότερο κι από ό,τι στη Νορβηγία».

Πρόστιμα για Καβάλα και Αρη


Το σήμα της ΕΠΟ Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, ανακοίνωσε την Πέμπτη τις αποφάσεις της, σχετικά με τους Αρη και Καβάλα για τα όσα έγιναν στα παιχνίδια τους με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Παράλληλα συζητήθηκε και η έφεση για την τιμωρία του Ολυμπιακού, που δεν κατέθεσαν όμως οι Πειραιώτες.

Η ανακοίνωση για Αρη και Καβάλα, αναφέρει: "Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:

1. Εκανε δεκτή την έφεση της αν. προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων, Δ. Παπαντωνοπούλου, κατά της υπ' αριθμ. 386/2009 απόφασης της ΠΕ/Super League και της ΠΑΕ Αρης και επιβάλλει στην ΠΑΕ χρηματική ποινή 8.000 ευρώ (αγώνας Αρης-Αστέρας Τρίπολης στις 12/12/2009).

2. Εκανε δεκτή την έφεση της αν. προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων, Δ. Παπαντωνοπούλου, κατά της υπ' αριθμ. 384/2009 απόφασης της ΠΕ/Super League και της ΠΑΕ Νέα Καβάλα και επιβάλλει στην ΠΑΕ χρηματική ποινή 12.000 ευρώ (αγώνας Νέα Καβάλα-ΠΑΟΚ στις 13/12/2009)".

Οσον αφορά στον Ολυμπιακό τώρα, οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν καταθέσει έφεση για την ποινή της μίας αγωνιστικής που τους επιβλήθηκε για τα επεισόδια στην Καβάλα. Αυτό όμως έγινε αυταπάγγελτα από την ΕΠΟ.

Πλέον στο λιμάνι θέλουν να πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η ποινή τιμωρίας της έδρας τους και υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχαν τιμωρηθεί με πρόστιμο και παρά την έφεση της ΕΠΟ αυτό δεν μεγάλωσε.

Αλλαξε χέρια και πάλι η Πόρτσμουθ


Το σήμα της Πόρτσμουθ Αν νομίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν ομάδες που έχουν διοικητικά προβλήματα, κάνετε λάθος. Η Πόρτσμουθ σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει αλλάξει τέσσερις φορές χέρια και αναμένεται μέχρι το τέλος της σεζόν να υπάρξει νέος ιδιοκτήτης στον αγγλικό σύλλογο.

Ο Αλί Αλ Φαράζ που είχε τις τύχες των "Πομπέις" δεν κατάφερε να ξεπληρώσει τον Μπαλράμ Τσαϊνράι στο δάνειο που είχε πάρει ύψους 19 εκ. ευρώ. Ετσι ο τελευταίος έκανε χρήση στον όρο που υπήρχε στο συμβόλαιο των δύο πλευρών και πλέον έχει στα χέρια του 90% των μετοχών της Πόρτσμουθ. Ο επιχειρηματίας από το Χονγκ Κονγκ θα "τρέξει" την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν και σε αυτό το διάστημα θα αναζητά παράλληλα και τον επόμενο ιδιοκτήτη.

Στις 10 Φεβρουαρίου πάντως το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει αν η Πόρτσμουθ σε διαδικασία εκκαθάρισης, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας.

Στοίχημα Goal και χρήμα

GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ
Σήμερα θα έχουμε χαλαρό ποντάρισμα θα δώσω μια τετραδούλα και όποιος θέλει ακολουθάει.

163 Ρομα-Ουντινεζε Ασος
164 Ατλετικο Μαδρίτης-Σανταντέρ Άσος
160 Σαρλερουα-Στανταρ Χ
160 Βααλβάικ-Φέγενορντ over
Καλή μας επιτυχία

Χρήστος Ακριτόπουλος

Δεν προλαβαίνει ο Φερνάντες


Ο Κουμορτζί σε μονομαχία με τον Φερνάντες Πως και πως περιμένουν τον Φερνάντες στον Aρη. Περιμένουν πότε θα πατήσει σταθερά στα πόδια του για να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής δεν είναι ακόμη έτοιμος. Οι προσπάθειες να αγωνιστεί έστω και λίγο με τον Πανθρακικό προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα ενό ψει της δύσκολης συνέχειας, φαίνεται ότι πέφτουν στο κενό.

Ο Νταρίο Φερνάντες έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του. Δεν αισθάνεται τον παραμικρό πόνο και σιγά σιγά ανεβάζει τους ρυθμούς των προπονήσεων. Από εκεί και πέρα όμως, πολύ δύσκολα θα βρίσκεται στα πλάνα του Κούπερ για το σαββατιάτικο αγώνα. Πιθανολογείται ότι θα επιστρέψει στο παιχνίδι με την Ξάνθη.

Ο Aνχελ Πουέμπλα είναι στο πόδι του Έκτορ Κούπερ. Ο συνεργάτης του Αργεντίνου τεχνικού τον αντικατέστησε ένεκα της απουσίας του. Από την περασμένη Δευτέρα έλειψε στην πατρίδα του και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Ισπανό γυμναστή που επέβαλλε ένα ιδιαίτερα σκληρό πρόγραμμα στους ποδοσφαιριστές του, με τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης να έχουν τον πρώτο και κύριο λόγο.

Σήμερα αναλαμβάνει και πάλι ο Έκτορ Κούπερ, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει το πρωί από την Αργεντινή και το απόγευμα θα προπονήσει τους «κίτρινους» στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου.

Στον Aρη περιμένουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις οι Πρίττας, Κάλβο και του Νάτσο Γκαρσία που προστέθηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας στη λίστα με τους τραυματίες. Δεν πρόκειται για κάτι σημαντικό και υπολογίζονται κανονικά για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Ένιωσαν μικροενοχλήσεις με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ατομικό πρόγραμμα κυρίως για να ξεκουραστούν.

Ο Σέρχιο Κόκε έβγαλε την προπόνηση, ωστόσο η συμμετοχή του στην αναμέτρηση του Σαββάτου δεν είναι βέβαιη. Ο Έκτορ Κούπερ αναμένεται να τον ξεκουράσει και θα προετοιμαστεί για το παιχνίδι κυπέλλου με την Ξάνθη.

Μπήκε ο Βέρα, περιμένουν να πληρωθούν


Ο Μπουμπένκο στον πάγκο του Ηρακλή Ο Βέρα έκανε προπόνηση, οι παίκτες περιμένουν να εισπράξουν ότι τους υποσχέθηκε η διοίκηση και προετοιμάζονται ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Μπουμπένκο αναζητεί οριστικό σχήμα μέσα από αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ποιο τελικά θα πάρουν το δρόμο για τη σέντρα. Σε αυτές τις γραμμές κινούνται όλα στον Ηρακλή.

Ο Φρέντι Βέρα μπήκε στο γήπεδο και άρχισε προπονήσεις. Είναι το τελευταίο απόκτημα του Ηρακλή, από την Παραγουάη και αναμένεται να βοηθήσει στην άμυνα. Οι υπόλοιποι από τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τις τελευταίες μέρες, δείχνουν να είναι πιο έτοιμοι, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει ο Μπουμπένκο σε ποιους θα εμπιστευθεί φανέλα βασικού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές περιμένουν την Παρασκευή να εισπράξουν έναντι των δεδουλευμένων από τη διοίκηση που τους υποσχέθηκε ότι θα προσχωρήσει σε νέες πληρωμές (προηγήθηκαν πληρωμές την περασμένη εβδομάδα) προκειμένου να... αποκρούσει τις αντιδράσεις τους που έφτασαν μέχρι σε αποχή από την χθεσινή προπόνηση

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ




19:30 NOVASPORTS 4 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΟΥΡΟΛΙΓΚΑ: ΤΣΙΜΠΟΝΑ - ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ
21:00 NOVASPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΟΥΡΟΛΙΓΚΑ: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
21:30 conn-x TV Sports 3 ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ - ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ Βελγικό πρωτάθλημα
21:45 ΣΚΑΪ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΟΥΡΟΛΙΓΚΑ: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
22:00 conn-X TV Sports ΡΟΜΑ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ Κύπελλο Ιταλίας
22:00 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: ΤΣΑΚΑΡΙΤΑ - ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ
23:00 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ

Π.Α.Ο.Κ-Τιμωρία στους παίκτες?

http://www.sport24.gr/ast/cov/vr/vruzasantos2306_b.jpgΣυζήτηση σε έντονο ύφος είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ με την διοίκηση του συλλόγου λίγο πριν την προπόνηση της ομάδας στα αποδυτήρια της Σουρωτής Ο Ζήσης Βρύζας και ο Σέρτζιο Κονσεισάο μίλησαν με τους παίκτες πάνω από μία ώρα για όλα τα θέματα, όπως την άσχημη εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο κύπελλο και την βαριά ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και για το πως διέρευσε την περασμένη Δευτέρα η συζήτηση για τα οφειλόμενα των παικτών.

Αύριο αναμένεται να βρεθεί στην προπόνηση ο πρόεδρος του "δικεφάλου" Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος θα μιλήσει με τους παίκτες και είναι πιθανό να ανακοινώσει πρόστιμο, που πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ισούται με το πριμ νίκης στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Μετά την συζήτηση για περίπου μία ώρα, οι παίκτες προπονήθηκαν με τους Ίβιτς, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Φιλομένο να απουσιάζουν και να μην υπολογίζονται για το ματς με τον Ηρακλή.

Γκάλης: «Το Άρης-ΠΑΟΚ δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος»

Γκάλης: «Το Άρης-ΠΑΟΚ δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος»
Ο Νίκος Γκάλης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και στην «Πτήση 9-11″ με τους Γιώργο Τραπεζανίδη και Κώστα Κούση, με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση ποδοσφαίρου. «Ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση. Είναι τιμή για τον κάθε αθλητή να τον θυμούνται» είπε αρχικά, ενώ για το ερχόμενο ματς στο μπάσκετ μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ τόνισε: «Δεν έχει την αίγλη που είχε παλιότερα αυτό το ματς, όπου κρινόταν πρωταθλήματα. Αλλά ένα Άρης-ΠΑΟΚ είναι πάντα ένα Άρης-ΠΑΟΚ». Για τον Άρη τόνισε: «Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις τρεις προπονητές σε ένα χρόνο. Χρειάζεται προσαρμογή. Ο Άρης έχει το προβάδισμα, καθώς θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Είμαι κοντά στον Άρη με την καρδιά μου. Δεν θα ήθελα να είμαι όμως παράγοντας»

Κινδυνεύει με αποβολή η Ολύμπια Λάρισας


Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ολύμπιας Λάρισας με τον Κολοσσό  Ρόδου Στην απόφαση να ανακληθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής του ΓΣ Ολυμπία Λάρισας στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των Ανδρών, εφόσον εντός 15 ημερών δεν συμπληρωθεί το ποσόν της μερικής κατάπτωσής της εγγυητικής επιστολή, κατέληξε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η εγγυητική επιστολή του Γ.Σ. Ολύμπια κατέπεσε για χρέη προς τους Μίρσα Κούρτοβιτς και Κώστα Τότσιο και οι Θεσσαλοί δεν προχώρησαν -όπως έπρεπε- σε ανανέωση με αποτέλεσμα ο σύλλογος να κινδυνεύει με άμεση αποβολή από το πρωτάθλημα.

Φιλ Τζάκσον ο κορυφαίος


Ο Φιλ Τζάκσον Ο Κόμπι Μπράιαντ πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση στην καριέρα του στο ΝΒΑ, μένοντας στους πέντε πόντους με άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Ωστόσο οι Λέικερς κατάφεραν και επικράτησαν των Μπόμπκατς με 99-97 σε μία ιστορική νίκη για τον Φιλ Τζάκσον, ο οποίος έγινε ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία της ομάδας του Λος Αντζελες. Ο Τζάκσον έφτασε τις 534 νίκες και ξεπέρασε τον Πατ Ράιλι που βρισκόταν μέχρι τα ξημερώματα στην κορυφή της λίστας.

Με τον Στουντεμάιρ να πετυχαίνει 20 πόντους και να "κατεβάζει" 17 ριμπάουντ οι Σανς επιβλήθηκαν των Νάγκετς στο Ντένβερ και έφτασαν στην τέταρτη διαδοχική τους επιτυχία. Νταμπλ νταμπλ πέτυχε και ο Νας με 17 πόντους και 10 ασίστ. Ασταμάτητοι δείχνουν οι Τζαζ αυτό τον καιρό, καθώς πέτυχαν την έβδομη συνεχή νίκη τους. Τελευταίο "θύμα" τους οι Μπλέιζερς.


Ατλάντα-ΛΑ Κλίπερς 103-97

Ατλάντα: Τζος Σμιθ 15, Ουίλιαμς 10, Χόρφορντ 16, Μπίμπι 4, Τζόνοσν 34, Τζο Σμιθ, Κρόφορντ 22, Έβανς 2.
Κλίπερς: Κάμπι 6, Μπάτλερ 14, Κέιμαν 17, Μπ. Ντέιβις 16, Γκόρντον 17, Σμιθ 13, Κόλινς 4, Θόρτον 8, Τζόρνταν 2.

Φιλαδέλφεια-Σικάγο 106-103

Φιλαδέλφεια: Μπραντ 26, Ιγκουοντάλα 25, Ντάλεμπερτ 10, Γκριν 15, Χόλιντεϊ 2, Αιβι 3, Κάρνεϊ 3, Ουίλιαμς 14, Γιανγκ 2, Σπιτς 6.
Σικάγο: Ντενγκ 17, Γκίμπσον, Νοά 6, Χάινριχ 13, Ρόουζ 30, Μίλερ 8, Σάλμονς 17, Τόμας 12.

Τορόντο-Νιού Τζέρσεϊ 108-99

Τορόντο: Ράιτ 18, Μπος 20, Μπαρνιάνι 20, Τζακ 17, Ουίμς 14, Μπανκς 7, Τζόνσον 6, Μπελινέλι 6.
Νιού Τζέρσεϊ: Χέιζ 11, Γιανλιάν 15, Λόπεζ 12, Χάρις 15, Λι 14, Κουίν 6, Χάμφρις 13, Ουίλιαμς 5, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 8.

Νέα Υόρκη-Ουάσινγκτον 107-85

Νέα Υόρκη: Τζέφρις 4, Γκαλινάρι 15, Λι 22, Ντούχον 2, Τσάντλερ 15, Χιουζ 11, Χάρινγκτον 12, Ρόμπινσον 23, Λάντρι 3.
Ουάσινγκτον: Τζέιμσον 11, Μίλερ 12, Χέιγουντ 12, Στίβενσον, Φόι 15, Μπόουκινς 4, Γιανγκ 15, Μπλάτσε 14, ΜακΓκι 2.

Βοστόνη-Μαϊάμι 107-102

Βοστόνη: Γκαρνέτ 14, Τ. ’λεν 6, Πέρκινς 13, Ρ. ’λεν 23, Ρόντο 22, Ουάλας 7, Χάους 16, Ντέιβις 6.
Μαϊάμι: Ρίτσαρντσον 12, Μπίσλι 13, Ο'Νιλ 10, ’λστον 15, Ουέιντ 30, Χάσλεμ 15, Ράιτ 4, Κουκ 3.

Νέα Ορλεάνη-Οκλαχόμα 99-103

Νέα Ορλεάνη: Στογιάκοβιτς 15, Ουέστ 15, Οκαφόρ 14, Κόλισον 9, Θόρτον 22, Πόσεϊ 8, Πίτερσον 9, Σονγκάιλα 4, Ράιτ 3.
Οκλαχόμα: Γκριν 14, Ντουράντ 30, Κρστιτς 14, Ουέστμπρουκ 26, Κόλισον 6, Μέινορ 2, Χάρντεν 5, Ιμπάκα 6.

Ντάλας-Γκόλντεν Στέιτ 110-101

Ντάλας: Μάριον 18, Νοβίτσκι 20, Ναχέρα, Κιντ 6, Τέρι 21, Χάουαρντ 19, Γκούντεν 16, Μπαρέα 2, Μπεμπουά 8.
Γκόλντεν Στέιτ: Μαγκέτι 20, Τουριάφ 2, Μπιέντρινς 6, Έλις 46, Κάρι 6, Τζορτζ 5, Χάντερ 2, Ουάτσον 14.

Γιούτα-Πόρτλαντ 118-105

Γιούτα: Κιριλένκο 22, Μίλσαπ 12, Οκούρ 28, Ουίλιαμς 13, Μπρούερ 8, Κόρβερ 3, Πράις 4, Γκέινς 2, Μάιλς 10, Μάθιους 16, Κουφός.
Πόρτλαντ: Αλριτζ 27, Ουέμπστερ 20, Χάουαρντ 6, Μίλερ 9, Μπέιλες 14, Μπλέικ 8, Κάνιγχαμ 4, Φερνάντες 7, Μπατούμ 8, Μιλς 2.

Σακραμέντο-Σαν Αντόνιο 113-115

Σακραμέντο: Κάσπι 8, Γκριν 12, Χέιζ 18, Μάρτιν 15, Έβανς 32, ’ρμστρονγκ 2, Ουντόκα 6, Νοτσιόνι 6, Μπρόκμαν 4, Ροντρίγκεζ 10.
Σαν Αντόνιο: Ντάνκαν 22, Τζέφερσον 12, ΜακΝτάις 6, Μπόγκανς 12, Χιλ 23, Τζινόμπιλι 20, Φίνλεϊ, Μπλερ 20.

Ντένβερ-Φοίνιξ 97-109

Ντένβερ: Μάρτιν 14, Γκράχαμ 13, Νένε 15, Μπίλαπς 11, Αφλάλο 12, Κάρτερ 2, Αντερσεν 6, Σμιθ 15, Λόουσον 9.
Φοίνιξ: Χιλ 6, Στούνταμαϊρ 20, Λόπεζ 11, Νας 17, Ρίτσαρντσον 20, Φρέι 13, Αμουντσον 2, Ντάντλεϊ 11, Ντράγκιτς 9.

ΛΑ Λέικερς-Σάρλοτ 99-97

Λέικερς: Αρτέστ 14, Γκασόλ 14, Μπάινουμ 17, Μπράιαντ 5, Φίσερ 9, Όντομ 19, Ουόλτον 2, Μπράουν 10, Φάρμαρ 9.
Σάρλοτ: Τζάκσον 30, Ντιαό, Μοχάμεντ 23, Γκράχαμ 6, Φέλτον 11, Τζοπ 2, Μάρεϊ 15, Μπράουν 4, Όγκαστιν 6.

Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/510508d0af96f1837ba6ef84c4aca7cd_L.jpg?1265272373?1265272373Η Πάμελα Νταβίντ βάφτισε το πρώτο παιδί της και πατέρας είναι ο άσημος Αργεντινός παίκτης του μπάσκετ, Μπρούνο Λαμπάκε.

Ο κύβος ερρίφθη για Μίκρα

Ο κύβος ερρίφθη για Μίκρα

«Έπεσαν» χθες νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία του Ερασιτέχνη Ηρακλή οι υπογραφές ανάμεσα στους ανθρώπους του Ερασιτέχνη και την Εταιρία Συμβούλων, που θα κινήσει τις διαδικασίες για να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός, όσον αφορά τον επενδυτή, που θα αναλάβει το έργο κατασκευής του γηπέδου στη Μίκρα. Τόσο από τον Ερασιτέχνη Ηρακλή, όσο και από την πλευρά παραγόντων που προέρχονται από την ΠΑΕ, αναφέρεται ότι υπάρχει ζωντανό ενδιαφέρον, πριν διενεργηθεί καν ο σχετικός διαγωνισμός και αυτό αποτελεί, αν μη τι άλλο θετικό στοιχείο. Από την πλευρά του Ερασιτέχνη στη χθεσινή παρουσίαση ήταν οι Τριανταφύλλου, Αδαμίδης, Αρταβάνης και Μοσχόπουλος.
Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, δύο εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την κατασκευή του γηπέδου στη Μίκρα και οι επόμενοι έξι μήνες κρίνονται πολύ σημαντικοί στην υπόθεση για το γήπεδο στη Μίκρα, όπως τόνισε με νόημα ο αρχιτέκτονας της Εταιρίας, που ανέλαβε να προχωρήσει την όλη διαδικασία ως και τη δημοπράτηση, Μιχάλης Μητρόπουλος. Μετά από το πέρας αυτών των μηνών θα κηρυχθεί ο διαγωνισμός και η εταιρία, που θα αναλάβει την κατασκευή θα κληθεί να ανακοινώσει το πλάνο της.

Τριανταφύλλου: «Μεγάλη στιγμή»

Τον λόγο πήρε πρωτίστως ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο οποίος επισήμανε μεταξύ των άλλων στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης. «Είναι μια μεγάλη στιγμή για τον σύλλογο μας αυτή η υπογραφή της σύμβασης. Πλέον θα μπούμε στη διαδικασία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τον τρόπο να κατασκευάσουμε το γήπεδο μας και να γίνει πραγματικότητα έναν όνειρο δεκαετιών. Πιστεύουμε στην συνεργασία που υπάρχει με τον Μιχάλη Μητρόπουλο και τη Διαδικασία ΑΕ και ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε ευχάριστες ειδήσεις».

Μητρόπουλος: «Προσέλκυση επενδυτών»

Ο Μιχάλης Μητρόπουλος ήταν ο άνθρωπος, που εκπροσώπησε την Σύμπραξη Εταιριών, που έβαλε την υπογραφή στην προσπάθεια για την κατασκευή. Ο Μητρόπουλος είναι αρχιτέκτονας και κατά την χθεσινή παρουσίαση, τόνισε μεταξύ των άλλων: «Καταρχήν, θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός ότι παραλάβαμε μια κατάσταση με πολύ καλά στοιχεία και ένα πολύ καλό επιχειρηματικό πλάνο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια σωστή προεργασία από τον ΓΣ. Τώρα, θα μπούμε στη διαδικασία για να βρούμε τον επενδυτή, καθώς η τοποθεσία της Μίκρας είναι εξαιρετική και πιστεύουμε είναι το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο, που θα έχει χωρητικότητα περίπου 22 χιλιάδων θεατών, έτσι ώστε να υπάρχει ένα καλό επίπεδο αναλογικά με το κόστος της κατασκευής». Συνεχίζοντας, ο Μιχάλης Μητρόπουλος συμπλήρωσε: «Τώρα, έχουμε την υποχρέωση μέσα σε έξι μήνες να κατορθώσουμε να βάλουμε τις προδιαγραφές ώστε να προσελκύσουμε επενδυτές προκειμένου να υπάρξει η αδειοδότηση και να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, ώστε σύντομα να είναι υλοποιημένο ολόκληρο το πλάνο».

«Πρόκληση το εγχείρημα»

Δεν είναι η πρώτη φορά που τόσο ο συγκεκριμένος αρχιτέκτονας, αλλά και η εταιρία, που είναι ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ασχολούνται με παρόμοια θέματα. Κάτι που επισήμανε εξάλλου στη χθεσινή υπογραφή ο Μητρόπουλος: «Έχουμε αναλάβει την αντίστοιχη διαδικασία για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όπως επίσης και για ένα άλλο έργο που αφορά επτά μεγάλους πυροσβεστικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μέσα από το διαγωνισμό που θα υπάρξει θα βρεθούν οι ανάδοχοι για να αναλάβουν το έργο. Φυσικά, η κατάσταση γενικότερα είναι δύσκολη οικονομικά σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι μια πρόκληση. Ο Ηρακλής είναι ένας σύλλογος με 100 χρόνια ιστορίας, έχει ρεύμα και βαρύ όνομα που μπορεί να βοηθήσει για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες. Με τη βοήθεια του ΓΣ Ηρακλής, θα πρέπει να συνεργαστούμε ως μια παρέα, ώστε να έχουμε και την απαραίτητη βοήθεια, για να ξεπεραστούν ορισμένες τελευταίες διαδικασίες. Αυτό έχει να κάνει με κάποια ζητήματα πολεοδομικής φύσεως για να είναι κατοχυρωμένο το έργο 100%», είπε χαρακτηριστικά ο αρχιτέκτονας.

«Υπάρχει ενδιαφέρον»

Όσον αφορά τους εμπορικούς χώρους, που θα δημιουργηθούν, προκειμένου να αποτελέσουν ένα ‘δέλεαρ’ για τον υποψήφιο επενδυτή, υποστήριξε με νόημα: «Μπορεί στην περιοχή να υπάρχουν αρκετοί εμπορικοί χώροι, αλλά αυτό είναι ένα πλεονέκτημα καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα μέσα σε ένα τέτοιο χώρο να προστεθούν και καινούργιοι χώροι. Επιπλέον, ο επενδυτής θα έχει και άλλες δυνατότητες για να εισπράττει χρήματα και για αυτό επεξεργαζόμαστε ορισμένες σκέψεις που υπάρχουν στην δεδομένη χρονική στιγμή». Γενικά, ο Μιχάλης Μητρόπουλος φάνηκε να είναι αισιόδοξος για την πορεία του έργου καθώς τόνισε: «Από την στιγμή που θέλαμε να συμμετέχουμε σε αυτή την διαδικασία κάναμε μια έρευνας αγοράς και είδαμε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Υπάρχουν ορισμένες εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει στην πράξη, όταν ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Κατά την άποψη μου είναι ότι θα πρέπει αν γίνει διεθνής διαγωνισμός γιατί μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον από μεγάλη εταιρία, όπως έγινε με πολλά γήπεδα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων». Επίσης, στη χθεσινή παρουσίαση από πλευράς των Εταιριών ήταν και ο Αλέξανδρος Βάσσος.

Γήπεδο Πορτογαλίας και Ιταλίας

Ο Μιχάλης Μητρόπουλος, πέρα από τα όσα είπε στην χθεσινή παρουσίαση, τοποθετήθηκε και χθες το απόγευμα μέσω του «Αθλητικού Metropolis». Ορισμένα επιπλέον στοιχεία τα οποία μετέφερε, έχουν να κάνουν με το γήπεδο και την κατασκευή του. «Κάθε γήπεδο έχει διάφορες εμπορικές χρήσεις για να είναι αυτοεξυπηρετούμενο οικονομικά. Είναι ένα συνηθισμένο γήπεδο, με χρήση ενός στεγάστρου, αλλά θα γίνουν ορισμένες αλλαγές», επισήμανε αρχικά για να συνεχίσει: « Θυμίζει γήπεδο, που συναντάμε στην Πορτογαλία και την Ιταλία, χωρητικότητας 22.000 θέσεων. Είναι κατηγορία elit UEFA. Έχει προβλεφθεί να γίνουν 1.000 θέσεις πάρκινγκ στον εξωτερικό χώρο, συν άλλες 200-300 σε άλλο χώρο», είπε χαρακτηριστικά ο Μητρόπουλος στο «Αθλητικό Metropolis». Θα πρέπει να σημειωθεί, για όσους προφανώς δεν γνωρίζουν, ότι η ΟΥΕΦΑ προβλέπει πάρκινγκ 900 θέσεων. «Σίγουρα υπάρχει μία διστακτικότητα για έργα τέτοιου μεγέθους, αυτό ισχύει σε όλη την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν οι εκτιμήσεις ότι θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Πιστεύουμε, ότι αυτό το ενδιαφέρον θα εξελιχθεί σε κανονική προσφορά. Σύντομα θεωρούμε ότι θα κλείσει το θέμα, οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι στα 2,5 χρόνια θα είναι εντάξει, μαζί με τις αδειοδοτήσεις ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής του γηπέδου», ήταν η άποψη του Μητρόπουλου.

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/66068616e03d59e1dccbf0e02884cca4_L.jpg?1265273530?1265273530?1265273530Πυρ και μανία είναι στα Γιάννενα με την διαιτησία του Παμπορίδη στο ματς του Κυπέλλου Ηellas online κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει ότι ο ρέφερι εκτέθηκε άνευ λόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επειδή αναγιγνώσκοντας τις χθεσινές εφημερίδες, φαίνεται να προκάλεσε έκπληξη το γεγονός, ότι ο πρόεδρος της ομάδος μας, μετά το τέλος του αγώνα διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή του πρόσφατου αγώνα κυπέλλου, και προς αποκατάσταση της αληθείας, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής.

Αποφασίσαμε να ομιλούμε, καθότι ήταν φανερό, ότι το άλλο ήθος και η ευγενική σιωπή που μας διέκρινε, εκλήφθηκε ως αδυναμία και έτσι πλέον, ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα λέμε αυτό που βλέπουμε, χωρίς να καλυπτόμαστε από τη μάσκα της ευδαιμονίας που φέρνει το αποτέλεσμα.

Την Τρίτη, κατά παράδοξο και ανεξήγητο λόγο, παρατηρήσαμε όλοι οι παριστάμενοι στο γήπεδο και τα εκατομμύρια των Ελλήνων που έβλεπαν το παιχνίδι, μια εικόνα απέλπιδος και τελικά ατελέσφορης προσπάθειας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, να ανατραπεί το μοιραίο και μάλιστα όχι από την αντίπαλη μας ομάδα, (η οποία έτυχε να κάμει μια άσχημη εμφάνιση), αλλά από τον διαιτητή της αναμέτρησης κύριο Παμπορίδη. Έναν άνθρωπο, που θεωρούμε πραγματικά καλό διαιτητή, που όμως προχθές εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και μάλιστα άνευ λόγου.

Λόγω του γεγονότος αυτού, ο πρόεδρος μας, χαρακτήρισε την προπεριγραφείσα εικόνα, την οποία επαναλαμβάνουμε για μια εισέτι φορά πως εισέπραξε όλη η Ελλάδα, ως τον πιανίστα του Τιτανικού, που προσποιούνταν ότι όλα ήταν καλά και εμψύχωνε τον κόσμο, αν και ήταν αδύνατο να αποτρέψει το επικείμενο ναυάγιο. Η απάντηση του εν λόγω διαιτητή, ήταν μια απαράδεκτη φραστική και τουλάχιστο απρεπής λεκτική επίθεση εις βάρος του προέδρου, ο οποίος παρόλα αυτά διατήρησε την ψυχραιμία του αν και ενδεχομένως σε άλλα γήπεδα της Ελλάδος η κατάληξη θα ήταν διαφορετική, ή δεν θα είχαμε ποτέ τέτοια εκτροπή συμπεριφοράς, πιθανόν λόγω του φόβου. Αποφασίσαμε να μη δώσουμε συνέχεια, όχι διότι η παρουσία τόσων μαρτύρων δεν θα οδηγούσε στην βέβαιη δικαίωσή μας αλλά γιατί ξέρουμε να συγχωρούμε. Αλλά δεν λησμονούμε.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 θα συνεχίσει το μοναχικό της αγώνα για το ποδόσφαιρο που αγαπάμε, για γεμάτα γήπεδα και επενδύσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Εκ της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966».

ΝΒΑ Τop-10

Τι έβαλε ο Έλις! ΝΒΑ Τop-10 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τις καλύτερες 10 φάσεις της βραδιάς 03/02/2010 στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Στο Νο-8 οι παίκτες της Γιούτα Τζαζ εξαφανίζουν την μπάλα πριν αυτή βρεθεί στο καλάθι από κάρφωμα του Αντρέι Κιριλένκο, στο Νο-6 οι Τορόντο Ράπτορς παίζουν μια φάση του ενός δευτερολέπτου (!) με κάρφωμα του Σόνι Ουίμς, στο Νο-4 ο Μανού Τζινόμπιλι κάνει ένα από τα σόλο που τον καθιέρωσαν στο ΝΒΑ και τους Σαν Αντόνιο Σπερς, στο Νο2 ο Ντερόν Ουίλιαμς ...κάνει τα δικά του πριν δώσει ένα έτοιμο καλάθι, ενώ το καλάθι της βραδιάς είναι δικαίως στο Νο-1!

Ο Μόντα Έλις των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πετυχαίνει ένα καλάθι ...πίσω από το ταμπλό και μάλιστα εν κινήσει, απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς.

Φωτο Ημέρας

Δεν πιστεύω να διαμαρτυρηθεί κανένας επειδή κόψαμε το κεφάλι της αθλήτριας στη φωτογραφία...

Ειπε...............

Κάποιες φορές ταλαιπωρούμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο που έρχεται μέσα στο κρύο να μας δει"

Νίκος Νιόπλιας

(...ο τεχνικός του Παναθηναϊκού για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στο ματς με την Καλλιθέα)

Ψιθυροι......................

  • Quiz για δυνατούς λύτες: Ποιος πρόεδρος ιστορικής ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα προορίζεται για γενικός διευθυντής της Ολυμπιακής του Βγενόπουλου;
  • Δύο ημέρες έχει να κάνει προπόνηση και στον Ολυμπιακό λένε ότι έχει στομαχικές διαταραχές. Μπα, ξενερωμένος είναι με ό,τι έχει συναντήσει στην Ελλάδα. Αλλωστε, όλα του έρχονται στραβά... Πρώτο παιχνίδι ήττα, δεύτερο αποβολή, τρίτο κεκλεισμένων των θυρών
  • O γυμναστής αποκατάστασης του Ολυμπιακού, Γιώργος Πριόνας, ήταν ο πρώτος που... την πλήρωσε για το επεισόδιο Ντιόγκο - Παπαπαδόπουλου
  • Σάρωσε ο Παναθηναϊκός στα βραβεία του περιοδικού Status για τους Αντρες της χρονιάς. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναδείχθηκε διεθνής άντρας της χρονιάς, ο Τζιμπρίλ Σισέ "Stylish man", ενώ ο Νικ Καλάθης ψηφίστηκε ως ο πρωτοεμφανιζόμενος άντρας της χρονιάς!

Αθλητικός Τύπος 4/2/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Η Γάτα
Derby news
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Κιντάνα: "Να γράψουμε ιστορία"


Ο Κιντάνα... Η Ξάνθη έχει την ευκαιρία να φτάσει ακόμα και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως υποστήριξε ο Ντιέγκο Κιντάνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σελίδα της wind. Ο άσος της ακριτικής ομάδας μίλησε για τη νίκη επί του Αρη την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και στην αναμέτρηση που ακολουθεί με την ΑΕΚ.

Ντιέγκο, εκτιμάς πως η ομάδα στο πήρε την μεγάλη βαθμολογική ανάσα μετά τη νίκη επί του Aρη την περασμένη Κυριακή; Πως μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την συγκεκριμένη επιτυχία;
«Νομίζω πως δεν κάναμε κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά μπορούμε με βάση τις δυνατότητές μας αφού η ομάδα έχει δυναμική, πάθος αλλά και ποιότητα για μεγάλα πράγματα. Όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι για την θέση που έχουμε ακόμη και τώρα. Όμως τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να κοιτάξουμε μπροστά. Να μην βλέπουμε δηλαδή το τι γίνεται κάτω από εμάς στη βαθμολογία αλλά το πώς θα ανέβουμε όσο γίνεται περισσότερο εμείς. Μόνον έτσι θα πάμε μπροστά και θα βελτιώσουμε την απόδοσή μας, αφού πρέπει συνέχεια να προσπαθούμε για το καλύτερο βάζοντας συνέχεια υψηλότερους στόχους..»

Θεωρείς πως έχετε ξεφύγει τον όποιο κίνδυνο εμπλοκής σας στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα;
«Να σας πω την αλήθεια, πότε δεν πιστέψαμε πως η ομάδα μας θα κινδυνεύσει και ακόμα χειρότερα, θα βρεθεί σε μια τόσο δυσάρεστη θέση στην τελική βαθμολογία. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου πως μπορεί να υποβιβαστεί η ομάδα μας με το τόσο καλό υλικό και τον ιδανικό τρόπο λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τις δυνατότητες που έχουμε ως ομάδα αλλά και την ποιότητα που μπορούν να προσφέρουν οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ. Ακόμα και πριν από το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής δεν περνούσε από το μυαλό μας κάτι τέτοιο. Δεν είναι δυνατόν! Αφού είμαστε μια ομάδα με πολύ καλά στοιχεία.. Βέβαια στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες κάτι που φαίνεται και στην βαθμολογία αλλά νομίζω πως για την δικιά μας θετική πορεία από εδώ και πέρα μόνο εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι καθώς οφείλουμε να προσπαθήσουμε σε κάθε αγωνιστική να κερδίζουμε θέσεις και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται..»

Το προσεχές χρονικό διάστημα, όπου αντιμετωπίζετε μέσα σε λίγες μέρες την ΑΕΚ στην Αθήνα και τον Αρη στα προημιτελικά του κυπέλλου, μπορεί να θεωρηθεί ως το πιο καθοριστικό και δύσκολο σε αυτή τη σεζόν;
«Εξετάζοντας τη δυσκολία των δύο αγώνων μπορούμε να πούμε πως είναι ένα χρονικό διάστημα όπου καλούμαστε να είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Είναι δύο σημαντικοί αγώνες μέσα σε λίγες μέρες με ξεχωριστά στοιχεία ο καθένας. Καλύτερα πάντως να εξετάσουμε το πιεστικό αυτό πρόγραμμα βήμα προς βήμα. Πρώτα να μελετήσουμε και να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο και αμέσως μετά, επειδή δεν έχουμε καθόλου χρόνο να ξεκινήσει η προετοιμασία, ψυχολογικά και αγωνιστικά για τον αγώνα του κυπέλλου. Δεν είναι ίδιοι αγώνες. Ας μην τα μπλέξουμε και προπάντων να κρατήσουμε συγκεντρωμένο το μυαλό μας σε καθέναν από αυτούς ξεχωριστά. Είναι αλήθεια πως το ματς με τον ’ρη «κρύβει» την προοπτική ενός τίτλου για όλους εμάς, αλλά αν δεν πάμε απέναντι στην ΑΕΚ με πάθος και δύναμη να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα θα πάθουμε ζημιά! Εφόσον το λέμε και το πιστεύουμε πως είμαστε μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες αυτό σημαίνει πως είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε την κάθε δύσκολη αποστολή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τώρα μπροστά μας είναι το ματς του πρωταθλήματος όπου καλούμαστε να πάρουμε πολλούς βαθμούς για να ανέβουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, για την ομάδα και τους εαυτούς μας εφόσον λέμε πως η βαθμολογική μας θέση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ικανότητες της Σκόντα Ξάνθη..»

Ποιες οι ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού στην Αθήνα;
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απ�όποια πλευρά κι αν το αναλύσουμε. Οι αντίπαλοί μας έχουν τους δικούς τους στόχους αλλά να σας πω την αλήθεια εγώ ποτέ δεν ασχολούμαι με το τι θέλει να πετύχει η ομάδα που είναι απέναντί μου, αλλά σκέφτομαι αυτό που θέλω εγώ και η δικιά μου ομάδα από το συγκεκριμένο αγώνα. Θα παίξουμε με μια μεγάλη ομάδα, από αυτές που όπως και να είναι, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του Ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι και πρέπει να είναι κίνητρο για όλους εμάς, και για εμένα φυσικά, μια καλή απόδοση απέναντι σε τέτοιες ομάδες όπως η ΑΕΚ. Γνωρίζουμε πως για 90 λεπτά δεν έχεις περιθώρια λάθους και αυτό είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να πάρουμε ότι θετικό.. Θα γίνει καλό παιχνίδι αφού και αυτοί και εμείς θέλουμε την νίκη με επιθετική διάθεση. Σ�αυτά τα ματς δεν υπάρχουν μυστικά καθώς λίγο πολύ τον αντίπαλό σου τον ξέρεις όπως ξέρει αυτός εσένα.. Είναι θέμα ημέρας, διάθεσης και σοβαρότητας για να κριθεί ο τελικός νικητής. Εμείς δείξαμε πως έχουμε αυτά τα στοιχεία και θα πάμε να το προσπαθήσουμε..»

Η παρουσία της ομάδας στα προημιτελικά του κυπέλλου και οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί βάσει του προγράμματος, σου δημιουργούν κάποιες σκέψεις για την εξέλιξη της Σκόντα Ξάνθη στο φετινό θεσμό;
«Δεν το κρύβω πως το έχουμε στο μυαλό μας και το σκεφτόμαστε σοβαρά γιατί νομίζω πως πρέπει να μιλάμε για μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας. Βέβαια όλα αυτά για 2-3 μέρες θα τα αφήσουμε στην.. Ξάνθη (!) αφού μας περιμένει στην Αθήνα ένας δύσκολος αγώνας όπου θα πάμε με σιγουριά, αυτοσυγκέντρωση και αποφασιστικότητα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Όμως στα πέντε χρόνια της παρουσίας μου εδώ στην Ελλάδα έζησα πολλές καλές στιγμές και τώρα ΘΕΛΩ να ζήσω την εμπειρία της κατάκτησης του κυπέλλου. Είναι όντως μια μεγάλη ευκαιρία αφού έχουμε την ερχόμενη εβδομάδα την ’ρη στο γήπεδό μας και μετά εάν τα καταφέρουμε ημιτελικούς αγώνες με έναν αντίπαλο, όποιον προκύψει που είναι κατά κάποιο τρόπο στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Οπότε γιατί να μην τα καταφέρουμε και να μην βρεθούμε στον τελικό; Είχαμε φτάσει πριν από τρία χρόνια στον ημιτελικό και αποκλειστήκαμε από τον Παναθηναϊκό αν και αξίζαμε να περάσουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια φθάσαμε στα προημιτελικά και πάλι αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες. Δεν το αξίζαμε, πιστεύω ούτε με τον Αρη την σεζόν 2007-08 όπου χάσαμε μέσα στο γήπεδό μας στον δεύτερο αγώνα, ούτε με την ΑΕΚ πέρυσι όπου δεχθήκαμε το γκολ του αποκλεισμού στα τελευταία λεπτά.. Τώρα είμαστε πιο αποφασισμένοι και να δείτε πως θα το παλέψουμε πολύ για να καταφέρουμε το κάτι παραπάνω που θα μας βοηθήσει να γράψουμε ιστορία. Όμως κάθε πράγμα στην ώρα του. Το σημαντικό είναι πως βρισκόμαστε σε μια καλή αγωνιστική στιγμή για να έχουμε φιλοδοξίες.»

Αποφασίζει ο Κόκκαλης


Αποφασίζει ο Κόκκαλης Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναμένεται την Πέμπτη στα γραφεία της ΠΑΕ για να έχει συνάντηση με τους συνεργάτες του. Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδος θα μιλήσει με τους Χρυσικόπουλο και Θεοδωρίδη για όλα τα θέματα της ομάδος, ενώ θα αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στους Ντιόγο και Γιάννη Παπαδόπουλο για το επεισόδιο που είχαν στην προπόνηση της Τρίτης. Οι δύο παίκτες την Πέμπτη θα παραδώσουν την απολογία τους στη διοίκηση.

Στα διοικητικά, υπήρχαν φήμες ότι θα υπάρξει πρόταση στον Βασίλη Γκαγκάτση για πρόσληψη του στην ΠΑΕ, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" ούτε επιβεβαίωναν, ούτε διέψευδαν το παραπάνω.

Σκέψεις για δίδυμο στην επίθεση

Στον αγωνιστικό τομέα ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακού, όπου οι πρωταθλητές δεν θα έχουν τη συμπαράσταση των φιλάθλων του, καθώς είναι τιμωρημένος. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς σκέφτεται να παρατάξει τους "ερυθρόλευκους" με δύο επιθετικούς. Ο Ντάρμπισιρ είναι ο σίγουρος, καθώς με την εμφάνιση του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο έδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στην ενδεκάδα, ενώ αν ο τεχνικός του Ολυμπιακού επιλέξει να χρησιμοποιήσει και δεύτερο επιθετικό, αυτός θα είναι ο Μήτρογλου.

Ο "Μπόσκο" δεν έχει αποφασίσει ακόμα το σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του, αφού οι απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως είναι οι Ντουντού, Ντάτολο και Γκαλέτι δεν τον αφήνουν ανεπηρέαστο...

Συνάντηση Τζίγγερ, Βγενόπουλου


Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.... Τα είπαν Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος την Τετάρτη εν όψει του Δ.Σ που θα γίνει μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και τέθηκε το θέμα της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και αυτό του προέδρου.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Βγενόπολος που κατέχει το 10% της εταιρείας θέλει να υπάρξει συνέχεια στην οικονομική ενίσχυση της ομάδας, έτσι ώστε να μην σταματήσει τώρα η... επένδυση σε ποδοσφαιριστές, ενώ ο "Mr MIG" ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει με τίποτα να αλλάξει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος που θα μπορέσει να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στα καθήκοντα του, όπως κάνει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ο Νικόλας Πατέρας.

Ο Τζίγγερ δεν φάνηκε αρνητικός στην πρόταση του Βγενόπουλου να μετέχουν όλοι οι μέτοχοι αναλογικά με το ποσοστό που διαθέτουν στη επικείμενη αύξηση, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο θέμα του προέδρου.

Παππάς: "Θέλω να απέχω..."


Ο Πέτρος Παππάς... Ετοιμος να παραχωρήσει τις μετοχές του στον Σταύρο Αδαμίδη είναι ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Goal" τόνισε ότι θα συνεχίσει να βάζει χρήματα μέχρι το τέλος της περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει τις γνώσεις να ασκήσει διοίκηση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πέτρου Παππά στο "Goal":

Υπάρχει συμφωνία με τον κ. Αδαμίδη;
«Ο κ. Αδαμίδης θα αναλάβει την ομάδα, αυτό είναι σαφές».

Εννοείτε θα αναλάβει την ομάδα εν λευκώ;
«Δεν είμαι παράγοντας, προσωπικά θέλω να απέχω. Θα δώσω όλες μου τις μετοχές στον κ. Αδαμίδη, όταν λυθεί το θέμα με τη Μόργκαν».

Πότε και με ποιο ποσό πιστεύετε ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Μorgan;
«Δεν θέλω να μιλάω για νούμερα. Είμαστε σε συζητήσεις με τον κ. Αδαμίδη και αν και εφόσον επιτευχθεί η συμφωνία, θα μπορέσετε να μάθετε περισσότερα».

Ισχύει πως οι μέτοχοι προτίθεστε να αποπληρώσετε τις οφειλές της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν;
«Προσωπικά έχω βάλει αρκετά χρήματα το τελευταίο διάστημα και θα κάνω περαιτέρω ό,τι μπορώ, αλλά η βασικότερη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να λυθεί το θέμα της Μόργκαν».

Επιβεβαιώνετε πως το ποδοσφαιρικό τμήμα πληρώθηκε μόνο από σας;
«Δεν έχει σημασία ποιος τους πλήρωσε. Εγώ τους πλήρωσα, αλλά όλοι έχουμε αναλάβει υποχρεώσεις και έχουμε πει να κάνει ο καθένας αυτό που πρέπει. Ο κ. Νοτιάς πλήρωσε τη δόση του Φερέρ».

Θα δίνατε τις μετοχές σας στην Ερασιτεχνική;
«Κουράστηκα. Δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδραση των άλλων και ειδικά του κ. Νοτιά, που έχει βάλει τα μεγάλα ποσά. Εκανε μια επένδυση με το προπονητικό κέντρο και έχει το μεγαλύτερο έννομο συμφέρον. Εγώ διάκειμαι θετικά ως προς την Ερασιτεχνική, αλλά το να έδινα τις μετοχές μου εκεί θα ήταν περισσότερο κίνηση εντυπωσιασμού. Ο,τι και να λέμε η Ερασιτεχνική δεν έχει τα χρήματα να τρέξει την ομάδα».

Ποια είναι η άποψή σας για τον κ. Αδαμίδη;
«Εχει πολύ καλό μυαλό είναι γνώστης του χώρου. Εχουμε, έτσι, εμπιστοσύνη στον κ. Αδαμίδη για να αναλάβει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν και να την προχωρήσει και στο επόμενο διάστημα. Εμείς θέλουμε να απέχουμε των αποφάσεων. Εγώ θα του παραχωρήσω τις δικές μου μετοχές αν πρώτα λυθεί το θέμα της Μόργκαν. Ο κ. Νοτιάς θα κρατήσει τις δικές του, είμαι σχεδόν σίγουρος. Ο κ. Γκούμας θέλει να αποχωρήσει, θα τις δώσει είτε στον κ. Νοτιά είτε στον κ. Αδαμίδη. Δεν θέλει να συνεχίσει».

Οταν λέτε να απέχετε των αποφάσεων, εννοείτε πως η διαχείριση θα είναι ανάλογη με την εποχή του κ. Νικολαΐδη;
«Οχι, γιατί δεν θα έχουμε μετοχές...».

Και πώς θα χρηματοδοτείται η ομάδα;
«Αν λυθεί άμεσα το θέμα της Μόργκαν, ως το τέλος του καλοκαιριού η ΑΕΚ θα είναι εύρωστη. Νομίζω ότι ο κ. Αδαμίδης θα δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορεί να επιζήσει από μόνη της. Είδαμε και όλους αυτούς που ήθελαν κατά καιρούς να επενδύσουν... Πού είναι όλοι αυτοί τώρα;».

Δίνετε την αίσθηση πως θέλετε να αποχωρήσετε όσο το δυνατό πιο σύντομα...
«Εμπλεξα. Εχασα αρκετά χρήματα που η αλήθεια είναι ότι τα χρειαζόμουν. Αλλά καλή τη θέληση ασχολήθηκα. Βλέπετε όμως τι γίνεται. Δεν έχει εκτιμηθεί η προσφορά μας ούτε από οπαδούς ούτε ακόμα και από δημοσιογράφους. Εχω σταματήσει εδώ και 2 μήνες να διαβάζω εφημερίδες γιατί κινδυνεύει η ψυχική μου υγεία. Εγω δεν διοικώ την ομάδα. Ποτέ δεν άσκησα διοίκηση. Δεν έχω τις γνώσεις να το κάνω και δεν μου αρέσει».

Αν αναλάβει ο κ. Αδαμίδης και τεθεί θέμα Μπάγεβιτς, πώς θα το χειριστείτε;
«Τον κ. Μπάγεβιτς τον συμπαθώ πολύ. Είναι πολύ καλός προπονητής και βοήθησα να έρθει στην ΑΕΚ. Αν τεθεί θέμα δεν θα εκφέρω γνώμη, αφού θα έχω δώσει τις μετοχές μου».

Συνεχώς καλύτερα ο Φερνάντες


Όλο και καλύτερα εξελίσσεται η αποθεραπεία του Ντάριο Φερνάντες, κάτι που σημαίνει ότι στα επόμενα παιχνίδι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα τον έχει στη διάθεσή του.
Ο Αργεντινός άσος αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα άμεσα και αν καταφέρει να βγάλει μερικές μαζεμένες προπονήσεις χωρίς ενοχλήσεις, τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στην αποστολή εναντίον της Ξάνθης, για το Κύπελλο.Ο Κούπερ πιστεύει πολύ στην αξία του και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει εισηγηθεί ήδη στη διοίκηση την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Άρη.

Οι Σχινάς, Αναστόπουλος, Γεωργιάδης στο ντέρμπι του Αλεξανδρείου


Σάββατο 6 Φεβρουαρίου
Ελληνικού 16.00 ΑΕΚ-Πανιώνιος (κθ) Βορεάδης-Καρακατσούνης-Γκούμας
Νεάπολης 17.00 Ολύμπια Λάρ.-Ηλυσιακός Σπυρίδωνος-Παπαπέτρου-Σταματόπουλος
Βενετόκλειο 17.00 Κολοσσός Ρ.-Τρίκαλα Χριστοδούλου-Φούφης-Αφεντουλίδης
Αλεξάνδρειο 21.00 Άρης-ΠΑΟΚ Σχινάς-Αναστόπουλος-Γεωργιάδης

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
Περιστερίου 17.00 Περιστέρι-Καβάλα Τανατζής-Ψαριανός-Μάνος
Πανελληνίου 18.45 Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός Μουζάκης-Κορομηλάς-Μητσόπουλος
Αγ. Θωμά 19.00 Μαρούσι-Ολυμπιακός Παπαδημητρίου-Γκόντας-Παναγιώτου

Ιταλία Παράπονα Μουρίνιο


Για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας η Ίντερ υποδέχτηκε την Φιορεντίνα στο πρώτο ματς μεταξύ των δυο ομάδων. Οι πρωταθλητές επικράτησαν με 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Ντιέγκο Μιλίτο. Ωστόσο ο τεχνικός των «νερατζούρι», Ζοσέ Μουρίνιο, με δηλώσεις του δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του κυρίως στον ανασταλτικό τομέα.«Στην τακτική μου, όλοι οι παίκτες θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι θα πρέπει να μαρκάρουν. Αν δεν το κάνουν, τότε θα έχουν πρόβλημα. Δεν με νοιάζει αν είναι τραυματίες ή έχουν προβλήματα με τα συμβόλαια τους. Θα πρέπει να μαρκάρουν. Θα δούμε αν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι καλό στον επαναληπτικό» επεσήμανε ο special one.Στη συνέχεια συμπλήρωσε «Για μας ήταν αβαβντάζ το γεγονός ότι παίξαμε στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας. Βεβαίως, η Φιορεντίνα θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα δεδομένα και τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για μας».Κλείνοντας, υπογράμμισε «Στο δεύτερο ημίχρονο περίμενα οι παίκτες μου να ελέγξουν το ματς σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι το έκαναν. Ωστόσο η Φιορεντίνα είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία παίζει καλό ποδόσφαιρο που έχει τις δυνατότητες να κάνει το παιχνίδι της. Με ικανοποιεί περισσότερο το αποτέλεσμα παρά η απόδοση μας. Περίμενα πολλά περισσότερα από κάποιους παίκτες. Προς το τέλος της αναμέτρησης με ανάγκασε να αλλάξω την τακτική μου, χρησιμοποιώντας έναν ακόμη μέσο έτσι ώστε να διασφαλίσω τη νίκη για την Ιντερ».

Ισπανία Πληρώνει για... τους τίτλους


Έξτρα κίνητρο, προκειμένου να κατακτήσουν το Champions League και την Primera Division έδωσε η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης στους παίκτες της. Συγκεκριμένα, ο Φλορεντίνο Πέρεθ συναντήθηκε με τους Ίκερ Κασίγιας, Γκούτι και Σέρχιο Ράμος και… ανακοίνωσε πως η «Βασίλισσα της Ευρώπης» είναι αποφασισμένη να ματώσει οικονομικά για να τους επιβραβεύσει για τις επιτυχίες που θα έχουν.Έτσι λοιπόν, κάθε παίκτης της Ρεάλ, θα γίνει πλουσιότερος κατά 575.000 Ευρώ, στην περίπτωση που η ομάδα κατακτήσει το Champions League, το οποίο αποτελεί αυτή την στιγμή την προτεραιότητα του συλλόγου. Όσο για τον τίτλο του πρωταθλητή; Κάθε Μαδριλένος θα βάλει στις τσέπες του 350.000, αν καταφέρει να πανηγυρίσει στο τέλος της χρονιάς την κατάκτηση του τίτλου στην χώρα.

Ιταλία Βήμα… τελικού


Ένα γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο στο 34ο λεπτό του αγώνα με την Φιορεντίνα ήταν αυτό που χάρισε στην Ίντερ τη νίκη με 1-0 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και παράλληλα προβάδισμα ενόψει του δεύτερου ημιτελικού στο «Αρτέμιο Φράνκι». Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια πήραν το τρίποντο.Πλέον οι νερατζούρι καλούνται να διαφυλάξουν το σκορ του πρώτου αγώνα ώστε να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους σε ακόμα ένα τελικό του Κυπέλλου. Στο 68’ ο Μουρίνιο είχε μικρό επεισόδιο στον πάγκο της ομάδας όταν και αντικατέστησε τον Μπαλοτέλι, ο οποίος αντέδρασε.

Με Ντεφόε στους 16


Με χατ τρικ του Ζερμέν Ντεφόε, η Τότεναμ νίκησε εκτός έδρας τη Λιντς με 3-1 και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας.Τα «παγώνια» είχαν καταφέρει να αποσπάσουν ισοπαλία (1-1) στο Λονδίνο και να στείλουν την υπόθεση πρόκριση σε επαναληπτικό στην έδρα τους. Ωστόσο αυτή τη φορά τα «σπιρούνια» δεν έπεσαν θύμα έκπληξης και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντεφόε πέρασαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.Ο Άγγλος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 37’ για την Τότεναμ, όμως η Λιντς έφερε το ματς στα ίσα με τη λήξη του ημιχρόνου χάρη σε γκολ του Μπέκιο. Ο Ντεφόε «χτύπησε» και πάλι στο 73’ για το 2-1 των «πετεινών» ενώ στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.Την Τετάρτη διεξήχθη και το εξ αναβολής παιχνίδι για την Premier League, στο οποίο η Φούλαμ νίκησε με 1-0 την Πόρτσμουθ του Άγγελου Μπασινά.

Σκέψεις αποχώρησης από Νικοπολίδη


Το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα… γάντια του στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου σκέφτεται το τελευταίο διάστημα ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και είναι πιθανό η διοίκηση των Πειραιωτών να του ζητήσει να υπερασπιστεί για ακόμη ένα χρόνο την εστία της ομάδας. Σύντομα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των δύο πλευρών, οι οποίες θα συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν ο Νικοπολίδης να αγωνιστεί για ακόμη ένα χρόνο, ώστε και αν βρεθεί ο διάδοχός του να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση στη νέα εποχή κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Πάντως, είναι πιθανό ο 39χρονος γκολκίπερ να απαντήσει θετικά σε μία τέτοια πρόταση του Ολυμπιακού, αφού έχει δεθεί με την ομάδα.

Εσπασε τα χρονόμετρα ο Αλόνσο


Με κυρίαρχη την Ferrari ολοκληρώθηκε το τριήμερο των δοκιμών στη Βαλένθια. Χθες, ο Φερνάντο Αλόνσο οδήγησε για πρώτη φορά το κόκκινο μονοθέσιο κι ήταν ταχύτερος από όλους, με καλύτερο χρόνο από αυτούς που σημείωσε ο Μάσα με την άλλη Ferrari τις δύο προηγούμενες ημέρες. Και οι επτά ομάδες άλλαξαν χθες οδηγούς στις δοκιμές, ενώ τέσσερις έτρεξαν για πρώτη φορά: ο Αλόνσο με τη Ferrari, ο περσινός πρωταθλητής Τζένσον Μπάτον με τη McLaren (5ο χρόνο), ο ρούκι Βιτάλι Πετρόφ με την Renault (6ος) και ο Ζαϊμ Αλγκουερσουαρί με την Toro Rosso (4ος). Επίσης, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ που είχε δοκιμάσει τη Williams και στην Αγγλία ήταν τελευταίος σε χρόνο. Ο Μίκαελ Σουμάχερ που προχθές είχε ρεπό, ήταν τρίτος με τη Mercedes, ενώ ο ντε λα Ρόσα που κι αυτός επανήλθε στο κοκπιτ της Sauber, δεύτερος. Συνέχεια στην πίστα της Χερέθ, από τις 10 Φεβρουαρίου.

ΠΑΟΚ: Επίκειται τιμωρία!


Στα γραφεία του ΠΑΟΚ συναντήθηκαν χθες ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο Ζήσης Βρύζας και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Οι παράγοντες του «Δικεφάλου» θέλησαν να συζητήσουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε μία ημέρα πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και διαπίστωσαν ότι οι παίκτες χαλάρωσαν μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι τρεις άνδρες αναφέρθηκαν στο θέμα των πληρωμών και της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε στα αποδυτήρια την περασμένη Δευτέρα. Ο Ζαγοράκης εμφανιζόταν αποφασισμένος να μάθει για ποιον λόγο οι ποδοσφαιριστές ζητούσαν εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα και ήθελε να εξακριβώσει πώς διέρρευσε η συζήτηση στον Τύπο. Οι Ζαγοράκης, Βρύζας και Κονσεϊσάο πήραν κάποιες αποφάσεις και θα γίνουν γνωστές μετά τη σημερινή προπόνηση της ομάδας. Ολα δείχνουν πως θα πρόκειται για μία ομαδική ποινή (πρόστιμο κατά πάσα πιθανότητα) και όχι για μεμονωμένες αποφάσεις που θα αφορούν συγκεκριμένους παίκτες. Όσον αφορά τον Βασίλη Κουσιανικούλη, ο κ. Σάντος άκουσε τον νεαρό διεθνή μέσο και δεν θα δοθεί συνέχεια στο θέμα. Η διοίκηση, όμως, προτίθεται να επιβάλει έξτρα πρόστιμο στον 22χρονο παίκτη.