Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

"Κασάνο, φέρε πίσω τον απινιδωτή"!!

"Κασάνο, φέρε πίσω τον απινιδωτή"!Ο Αντόνιο Κασάνο το καλοκαίρι άφησε τη Μίλαν για τη συμπολίτισσα Ίντερ και οι οπαδοί των "ροσονέρι" στο ντέρμπι της Κυριακής δεν τον ξέχασαν! Συγκεκριμένα, θυμήθηκαν την εγχείρηση στην καρδιά που έκανε πέρυσι ο 30χρονος φορ και με πανό που ανάρτησαν, του ζητούσαν να επιστρέψει τον... απινιδωτή!

Από στρατηγός έγινε στρατιώτης για να βοηθήσει την ΑΕΚ!!

Δεν ήταν απλά ένας ακόμη προπονητής που πέρασε από τα μέρη μας. Ήταν πιθανότατα -μαζί με τον Στέφαν Μπόμπεκ- που ήρθε μία δεκαετία νωρίτερα, ο πλέον καθοριστικός άνθρωπος για να πλησιάσει το ποδόσφαιρο που βλέπαμε στην Ελλάδα τα στάνταρ της Ευρώπης. Γράφει ο Χ. Σωτηρακόπουλος.
Από στρατηγός έγινε στρατιώτης για να βοηθήσει την ΑΕΚ
Ερχόμενος το καλοκαίρι του 1974 στην Ελλάδα, ο γεννημένος στην Τσεχία και μεγαλωμένος στην Ολλανδία ως φυγάς, Φράντισεκ Φάντρονκ υποσχέθηκε πως θα μετέτρεπε την παραπαίουσα ΑΕΚ (η οποία είχε τερματίσει έκτη δύο σερί χρονιές) σε άμεση ανταγωνίστρια στο πρωτάθλημα και πως ήθελε η ομάδα του να αγωνίζεται σαν την εθνική Ολλανδίας, της οποίας ήταν ο δημιουργός μαζί με τον Ρίνους Μίχελς και που μόλις είχε καταπλήξει στο γερμανικό Μουντιάλ.

Ακουγόταν τραβηγμένο στα όρια του γραφικού! Αποδείχτηκε όμως ρεαλιστικά εφικτό. Η Ένωση υπό τις οδηγίες του μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έπαιξε ένα ποδόσφαιρο που άλλαζε ότι ξέραμε στην Ελλάδα έως τότε. Και το σημαντικότερο, εκτός από όμορφο ήταν και ουσιαστικό. Επί των ημερών του η ΑΕΚ διεκδίκησε κάθε χρόνο τον τίτλο, χάνοντας τον στις λεπτομέρειες σε δύο περιπτώσεις, αλλά έκανε και την κορυφαία έως σήμερα πορεία της στην Ευρώπη φτάνοντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1977. Μπορεί οι τίτλοι να ήρθαν στην ομάδα που ονειρεύτηκε ο Λουκάς Μπάρλος και δημιούργησε ο Φάντρονκ, όταν πια αντικαταστάθηκε (από τους πιο επικοινωνιακούς Ζλάτκο Τσαικόφσκι και Φέρεντς Πούσκας), κανείς όμως δεν λησμονεί από όσους συνεργάστηκαν μαζί του πως ο «Παππούς» ήταν αυτός που σμίλεψε το αριστούργημα!

Έφερε στην Ελλάδα πρώτος το τεχνητό οφσάιντ, έπαιξε ζώνη στην άμυνα, καθιέρωσε τον σέντερ φορ Λάκη Νικολάου ως λίμπερο και τον χαρισματικό εξτρέμ Χρήστο Αρδίζογλου ως δεξιό μπακ χαφ(!), έπεισε τον Μίμη Παπαιωάννου να γυρίσει στα χαφ και να παρατείνει έτσι την καριέρα του για μία πενταετία, ενώ σκεφτόταν να σταματήσει, επανέφερε στην ενεργό δράση τον Νίκο Χρηστίδη που επί των ημερών του ξανάγινε και διεθνής ύστερα από μία πενταετία και κυρίως έκανε πράξη τη μεγαλύτερη αγωνιστική καινοτομία του Τόταλ φούτμπολ, το μότο «όλοι στην άμυνα, όλοι στην επίθεση». Η ΑΕΚ αγωνιζόταν με διαφορετικούς τρόπους εντός έδρας και διαφορετικούς εκτός, δοκίμασε για πρώτη φορά δύο αμυντικούς χαφ κάτι που στο εξωτερικό είχε αρχίσει να εφαρμόζεται, αλλά σε εμάς έμοιαζε ουτοπικό, ενώ στο μυαλό του σχεδίασε το τελειότερο επιθετικό ζευγάρι στην ιστορία της ΑΕΚ, αφού εισηγήθηκε την απόκτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για να πλαισιώσει τον Θωμά Μαύρο. Ενα δίδυμο που λόγω τραυματισμού του Ντούσκο δεν πρόλαβε να το χαρεί ο ίδιος αλλά το εκμεταλλεύτηκε άψογα ο -διάδοχος του στον πάγκο- Τσαικόφσκι.

Το μεγαλείο του ανδρός όμως φάνηκε στον χωρισμό. Παρά τα σκληρά λόγια που ακολούθησαν το διαζύγιο, από τον αείμνηστο Λουκά Μπάρλο που στη συνέντευξη Τύπου τον Σεπτέμβρη του 1977 ξεπέρασε τα εσκαμμένα, ο ίδιος επέλεξε την σιωπή. Όταν ο Μπάρλος κατάλαβε το λάθος του, έδειξε το μεγαλείο του, με δημόσια συγγνώμη καλώντας τον και πάλι στην αγκαλιά της Ένωσης. Το πόσο αγάπησε όμως και ο Φάντρονκ, την ΑΕΚ φάνηκε τότε. Μόλις κλήθηκε να αναλάβει τις ακαδημίες, δεν το σκέφτηκε λεπτό. Άφησε παρακαταθήκη για εκείνη τη δουλειά του μία φουρνιά σπουδαίων παικτών (Μανωλάς, Βλάχος Γεωργαμλής και Οικονομόπουλος) που πήραν τίτλους και έγιναν διεθνείς. Ωστόσο κυρίως με τη κίνηση του, να δεχτεί να ξαναγυρίσει ως στρατιώτης σε μία ομάδα που υπήρξε στρατηγός απέδειξε πως στις μεγάλες αγάπες δεν υπάρχουν θέσεις για εγωισμούς.
Πηγή: Sportfm.gr

Βλέπεις Εθνική μέσω... Facebook!!

Η ΕΠΟ δίνει την ευκαιρία σε 40 τυχερούς να κερδίσουν διπλά εισιτήρια για τον αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στη Βοσνία!
Βλέπεις Εθνική μέσω... Facebook!
Την ευκαιρία σε 80 τυχερούς δίνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να δουν από κοντά το τρίτο παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Βοσνίας. Η ΕΠΟ πραγματοποιεί κλήρωση στη σελίδα της στο facebook, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν like στη σχετική φωτογραφία για να μπουν στην κλήρωση για 40 διπλά εισιτήρια του αγώνα της Παρασκευής (12/10).

Δεν "ψήνονται" Ουζουνίδης, Αναστασίου, απίθανο του Κόστα!!

Καμία ουσιαστική επαφή δεν έχει γίνει ακόμη στο θέμα του αντικαταστάτη του Μάκη Κατσαβάκη στον πάγκο του Αρη. Ονόματα υπάρχουν πολλά μόνο που η επιλογή είναι δύσκολη και τα οικονομικά περιθώρια στενά. Το οικονομικό είναι ο παράγοντας που καθιστά απαγορευτική την καλύτερη λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, του Ζόρζε Κόστα.
Δεν "ψήνονται" Ουζουνίδης, Αναστασίου, απίθανο του Κόστα
Το κασέ του πορτογάλου μαζί με ένα συνεργάτη του, φθάνει τις 200.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να δαπανήσει ο Αρης που μάλλον δεν θα ασχοληθεί καθόλου με τον πρώην τεχνικό της Ακαδέμικα, της Μπράγκα και της Κλουζ.
Επαφή θα γίνει με τους Μαρίνο Ουζουνίδη και Γιάννη Αναστασίου. Και οι δυο πάντως εμφανίζονται διστακτικοί στην προοπτική να αναλάβουν την... καυτή πατάτα, αφού ο μεν Αναστασίου δεν έχει καθίσει σε πάγκο πρώτης ομάδας ο δε Ουζουνίδης, μόλις αποχώρησε από την Ξάνθη και ξέρει ότι αν αναλάβει τον Αρη η πίεση θα είναι μεγαλύτερη, ενώ δεν φημίζεται και για τις καλές σχέσεις που έχει με τους παίκτες.
Δύσκολη θεωρείται και η περίπτωση του Γκιγέρμο Όγιος και επειδή έχει συμβόλαιο με την Όνσε Κάλδας αλλά και γιατί υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να διαχειριστεί την δύσκολη κατάσταση, αλλά υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχει το λαικό έρεισμα και ως ατού την δουλειά με τους νεαρούς παίκτες.
Με τα σημερινά δεδομένα, το πιο πιθανό είναι η διοικούσα να καταλήξει σε προπονητή από την ελληνική αγορά με το δίδυμο Πασσιαλή-Θέου να συγκεντρώνει τους δικούς του υποστηρικτές και να μην αποκλείεται τελικά να προκριθεί.
Πηγή: allaboutaris.com

Οι τακτικοί πρωταγωνιστές!!

Με την καλύτερη –ίσως- φετινή του εμφάνιση, χωρίς να διεκδικεί φυσικά δάφνες ποιότητας, ο Παναθηναϊκός “πέρασε” από τα πηγάδια της Ξάνθης απέναντι στην τοπική ομάδα.
Οι τακτικοί πρωταγωνιστές
Οι πράσινοι ξεκίνησαν νωχελικά το ματς, βρέθηκαν πίσω στο σκορ και έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με το χαμένο πέναλτι του Τοτσέ. Παρόλα αυτά η αλλαγή της διάταξης από τον Φερέιρα από 4-2-3-1 σε 4-3-3 “έστρωσε” την ομάδα που έβαλε τη μπάλα κάτω και μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη του κέντρου. Αποτέλεσμα ήταν η ανατροπή του 1-0 με δύο γκολ- προσωπικές ενέργειες- του Λάζου, που αγωνίστηκε σε εναλλακτικό τακτικό ρόλο από αυτόν που τον έχουμε συνηθίσει, όταν η ομάδα του έπαιξε 4-3-3.
Στην άλλη πλευρά το ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου άφησε πικρή γεύση στους φίλους της ομάδας αφού δεν μπόρεσε να συνδυαστεί με επιθυμητό αποτέλεσμα. Η υπερπροσπάθεια των παικτών της Σκόντα στο τελευταίο 15λεπτο του ματς δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα για του Ξανθιώτες που έχασαν τις… ισορροπίες του αγώνα στο ξέσπασμα του ΠΑΟ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

Το πλάνο Κωστένογλου

Ο Νίκος Κωστένογλου γνώριζε πολύ καλά πως η ψυχολογία του Παναθηναϊκού ήταν ήδη ανεβασμένη μετά το 1-1 με την Τότεναμ την Πέμπτη. Αποφάσισε λοιπόν να πιέσει το κέντρο του ΠΑΟ και στόχευσε στον αποκλεισμό της τροφοδοσίας της πρώτης μπάλας στον Βιτόλο με συνεχή πίεση στον Ισπανό χαφ. Επιπλέον, η τακτική που επέλεξε ο κόουτς της Ξανθής περιείχε:
  • Pressing σους ακραίους αμυντικούς του ΠΑΟ με σκοπό την περιορισμένη ανάπτυξη τους
  • Τοποθέτηση δύο καθαρών αμυντικών χαφ (σε ρόλο 6ριων) οι οποίοι κινούντο μονίμως μαζί
  • Συνεχείς συγκλίσεις του Μαρσελίνιο ανάμεσα στους χώρους των Γιούρκα και Τριανταφυλλόπουλου
  • Μεγάλες ελευθερίες κινήσεων στον Νάκα
  • Χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης
  • Αύξηση του βάθους στην αμυντική γραμμή με τον Βάλλα ρε ρόλο “ψευδολίμπερο”
  • Παίκτες που ακλουθούσαν “από πίσω” τις εξελίξεις των επιθετικών προσπαθειών της Σκόντα
Σκοπός του πλάνου του κόουτς ήταν το απόλυτο μπλοκάρισμα της ανάπτυξη του ΠΑΟ. Το αρχικό σκεπτικό του “Κωστέ” πέτυχε αλλά η μετατόπιση του Λάζου πιο βαθιά στον γήπεδο δημιούργησε προβλήματα στην συνοχή της αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων που μέσα σε ένα 20λεπτο έχασαν το προβάδισμα στο σκορ και την ψυχολογία του αγώνα. Η προσπάθεια της ομάδας στο τελευταίο 20λεπτο δεν συνοδεύτηκε από γκολ αφού το “καθαρό μυαλό” ήταν αυτό που τόσο πολύ έλλειπε από τους παίκτες του Κωστένογλου, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που αποφάσισε να κρατήσει το 1-2 με οποιοδήποτε κόστος
Η ανασταλτική παρουσία των Φλίσκα και Ντάνι κινήθηκε στα “ρηχά” μετά το 4-3-3 του Φερέιρα
Η ανασταλτική παρουσία των Φλίσκα και Ντάνι κινήθηκε στα “ρηχά” μετά το 4-3-3 του Φερέιρα

Τα δύο πρόσωπα του πρώτου ημιχρόνου

Με μια μίνι έκπληξη ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός. Ο κόουτς του τριφυλλιού επέλεξε να τοποθετήσει τον Βύντρα δίπλα στον Βιτόλο σε μια διάταξη 4-2-3-1 με σκοπό το πιο ορθολογικό match up της ομάδας του απέναντι στα δύο εξάρια της Ξάνθης. Το αρχικό πλάνο του Φερέιρα όμως απαιτούσε συνεχείς αναπτύξεις των μπακ αφού ο αμυντικογενής ρόλος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Βύντρα, δεν επέτρεπαν εκδήλωση επιθέσεων από τον άξονα για τους πράσινους. Τα “λίγα μέτρα” που είχε ο Βύντρα στο γήπεδο οπισθοχώρησαν τον ΠΑΟ και η ελάχιστη επιθετικότητα των ακραίων αμυντικών της ομάδας “έκοψε” το τριφύλλι στα δύο που δεν μπορούσε ούτε καν να κυκλοφορήσει με αξιώσεις τη μπάλα από τη μεσαία γραμμή και κάτω. Επιπλέον, η ανάθεση της πρώτης μπάλας στον Βιτόλο, συνδυασμένη με την διάταξη του Πορτογάλου, μπλόκαραν τον ΠΑΟ που δυσκολευόταν πολύ να περάσει τη μπάλα μπροστά, λόγω του προαναφερθέντος pressing των Ακριτών στις πρώτες μπάλες των παικτών του Φερέιρα.
Μετά το χαμένο πέναλτι του Τοτσέ όμως ο Φερέιρα άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του. Η εσωτερική αλλαγή του Πορτογάλου δεν είχε να κάνει τόσο με τη διάταξη της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο αλλά με τον τακτικό ρόλο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός τοποθετήθηκε πιο βαθιά στο γήπεδο και λίγο πιο αριστερά από τον Τοτσέ (κάτι σαν τη θέση που είχε ο Νίνης στο 4-3-3 του Φερέιρα πέρυσι), με παράλληλο ανέβασμα του Βύντρα δίπλα του. Αποτέλεσμα του παραπάνω ήταν η ανάκτηση της κατοχής μπάλας για τον Παναθηναϊκό, που ουσιαστικά βρήκε τρόπους να περάσει με αξιώσεις τη μπάλα πιο κοντά στην εστία του Βιβιανί. Ο Λάζος έπαψε να “παίζει με πλάτη” και βρήκε χώρους να γυρίσει και δει με πρόσωπο την εστία της Σκόντα. Επιπλέον, τα αμυντικά χαφ της Ξάνθης, αναγκαστικά “άνοιξαν” –ώστε να ακολουθήσουν τους Βύντρα και Λάζο- με αποτέλεσμα να βρεθούν πολύ περισσότεροι χώροι για να κυκλοφορήσει τη μπάλα ο Βιτόλο. Επιπλέον, η μεταφορά του Χριστοδουλόπουλου στο κέντρο αποφόρτισε το ασφυκτικό pressing sτους Σεϊταρίδη και Σπυρόπουλο που βρήκαν ανοικτό γήπεδο μπροστά τους και μπόρεσαν να ανέβουν πιο ψηλά.
Η μεταφορά των Βύντρα και Χριστοδουλόπουλου άνοιξε τα “σφικτά” αμυντικά χαφ της Ξάνθης και έδωσε μέτρα σον ΠΑΟ
Η μεταφορά των Βύντρα και Χριστοδουλόπουλου άνοιξε τα “σφικτά” αμυντικά χαφ της Ξάνθης και έδωσε μέτρα σον ΠΑΟ

Η συντηρητική προσέγγιση της επανάληψης

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια άλλης βαθμολογικής απώλειας. Η ομάδα από δω και πέρα θα παίζει μονίμως “με την πλάτη στον τοίχο” λόγω της απόστασής της από την κορφή. Με βάσει το παραπάνω ο κόουτς του τριφυλλιού αποφάσισε να μην ρισκάρει περαιτέρω και με την έναρξη της επανάληψης γύρισε πάλι τον Βύντρα δίπλα στον Βιτόλο τοποθετώντας τον Λάζο πιο ψηλά, σε μικρότερες αποστάσεις από τον Τοτσέ, δίνοντάς του παράλληλα ελεύθερο ρόλο σε όλο το πλάτος της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας του. Σκοπός του παραπάνω ήταν η πιο σωστή αντιμετώπιση των ρίσκων που πήρε ο Κωστένογλου, που μοιραία “ξέχασε” την πίεση στην πρώτη μπάλα και κυνήγησε –ανεπιτυχώς- την ανάκτηση της κατοχής. Οι συνεχείς συγκλίσεις των ακραίων επιθετικών στης Σκόντα υπερφόρτωσαν τον άξονα και η παρουσία του Βύντρα δίπλα στον Ισπανό μέσο του ΠΑΟ κρίθηκαν απαραίτητες από τον Πορτογάλο.

Συμπέρασμα

Η Ξάνθη ξεκίνησε δυναμικά το ματς και πίεσε –με επιτυχία- την πρώτη μπάλα του ΠΑΟ. Το γκολ έδωσε ενθουσιασμό στους γηπεδούχους αλλά η εσωτερική αλλαγή του Φερέιρα “’άνοιξε” το κέντρο της ομάδας που έχασε ότι είχε κερδίσει μέσα σε ένα 20λεπτο.
Ο Φερέιρα διέγνωσε νωρίς το πρόβλημα στην ανάπτυξη που εμφάνισε η ομάδα λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας Βιτόλο/ Βύντρα στους ιδίους χώρους. Γυρίζοντας λίγο πιο πίσω και πιο βαθιά τον Λάζο και δίνοντας λίγα μέτρα στον Βύντρα όμως μπόρεσε να άνοιξε τα… γρανιτένια αμυντικά χαφ του Κωστένογλου. Επιπλέον, η εσωτερική αλλαγή του ΠΑΟ έδωσε κατοχή μπάλας στην ομάδα και ηρεμία στο παιχνίδι της κάτι που τόσο πολύ έλειπε από τα τελευταία ματς του Παναθηναϊκού.
ΠΗΓΗ: Overlap.gr

«Οσο το δυνατόν πιο κοντά στο Ολυμπιακό»

Ο Μπερτράν Ρομπέρ μίλησε στο «Libero107,4», για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, για την εικόνα του ΠΑΟΚ ως τώρα, τη δική του απόδοση, αλλά και στο στόχο μετά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
«Οσο το δυνατόν πιο κοντά στο Ολυμπιακό»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρομπέρ:
-Θεωρείς ότι το αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ, ήταν κακό;
«Δεν ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι. Αντί για το βαθμό θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν ήμασταν και τόσο καλοί».
-Δεν ήταν τόσο καλός ο ΠΑΟΚ ή μένεις και στις αποφάσεις του διαιτητή;
«Η διαιτησία δε βοήθησε. Δεν περιμένουμε να μας βοηθήσει. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Περιμένουμε το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι για να νικήσουμε εκεί».
-Είχες δεχτεί ένα χτύπημα με τον Αρη και φαινόταν να μην πατάς καλά στην Κρήτη; Ησουν καλά;
«Δέχτηκα ένα χτύπημα με τον Αρη και είχα μία ενόχληση και με τον ΟΦΗ. Αυτήν την εβδομάδα θα προσπαθήσω να πάω λίγο πιο ήρεμα στις προπονήσεις για να το ξεπεράσω. Είναι κάτι που με ενοχλεί, αλλά πιστεύω θα περάσει μέσα στην εβδομάδα».
-Διανύεις την καλύτερη σου περίοδο στον ΠΑΟΚ. Για ποιους λόγους πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;
«Παίζω περισσότερο και μπορώ να δείξω τις δυνατότητες μου. Στα παιχνίδια που έρχονται ελπίζω να δείξω ακόμα πιο πολλά, αλλά με βοηθάει πάρα πολύ που φέτος παίζω περισσότερο».
-Μετά την αποβολή στην Κρήτη, αποφασίστηκε να βγεις εσύ. Ηταν η πιο δύσκολη στιγμή του αγώνα εκείνη;
«Πάνω στην αλλαγή μου, δε ήμουν ενοχλημένος με τον προπονητή, αλλά με το πώς πήγαινε το παιχνίδι με το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα. Ο προπονητής καλά έκανε και διάλεξε εμένα, αφού είχα και τις ενοχλήσεις στο πόδι μου, αλλά εγώ ήμουν εκνευρισμένος με το κλίμα που υπήρχε εκείνη την ώρα στο παιχνίδι».
-Οι επιλογές μεσοεπιθετικά με τις επιστροφές παικτών, αυξάνονται. Ποιες είναι οι δικές σου σκέψεις;
«Είναι πολύ καλό αυτό. Ο ανταγωνισμός βοηθάει μία ομάδα, στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση πρέπει να παλεύουμε για τη θέση μας. Δε με ενοχλεί καθόλου ο ανταγωνισμός».
-Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό που έχει ξεκινήσει ήδη με έξι στα έξι;
«Μπορεί να έχει έξι νίκες, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται. Η συνέχεια πρέπει να είναι καλύτερη για εμάς, προκειμένου να παραμείνουμε κοντά στον Ολυμπιακό».
-Παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα; Είσαι ικανοποιημένος από το φετινό του επίπεδο;
«Πιστεύω ότι είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Υπάρχει η οικονομική κρίση που δε βοηθάει, αλλά βλέπω μικρές ομάδες να μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγαλύτερες. Υπάρχει και ένα background από νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπαίνουν στις ομάδες και αυτό είναι πολύ θετικό».
-Ο προπονητής σου χαρακτήρισε τον Κάτσε ως την «αποκάλυψη του πρωταθλήματος». Πως βλέπεις το συμπαίκτη σου;
«Είναι νέος, με αρκετό ταλέντο. Δουλεύει στην προπόνηση και ακούει πάρα πολύ. Πιστεύω ότι θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Αν συνεχίσει να δουλεύει και τον προσέξει και η ομάδα, θα βοηθήσει πολύ».
-Θεωρείς ότι το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι εύκολο, δεδομένου ότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας;
«Δεν είναι καθόλου εύκολο. Μπορεί να είναι τελευταίοι, αλλά εμείς πρέπει να προσέξουμε, γιατί θα έρθουν για να πάρουν αποτέλεσμα. Εμείς δεν πρέπει να κοιτάμε τις άλλες ομάδες, αλλά το τι κάνουμε εμείς».

Πανηγυρισμός για... κόκκινη κάρτα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι παίκτες της Τιχουάνα στο ματς με την Τολούκα στο Μεξικό πανηγύρισαν το γκολ που πέτυχε ο Ντούμπιερ Ράσκος κάπως... έντονα.
Με το που έκανε το 1-0 ο Ρίασκος πήγε με τους συμπαίκτες του, Μαρτίνεζ (11) και Μορένο (9) και αρχικά ξεκίνησαν να χορεύουν, ενώ στη συνέχεια ο Μαρτίνεζ έκανε πως... πυροβολεί τον Ρίασκος, με τον τελευταίο να σωριάζεται προσποιούμενος τον νεκρό στο έδαφος...
Στη συνέχεια, ο Ρίασκος άρχισε έναν... περίεργο χορό, σερνόμενος στο χορτάρι και μόλις ολοκληρώθηκε η "υπερπαραγωγή" ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον "εκτελεστή" Μαρτίνεζ! Ακολούθησε ένας μικρός χαμός, με αποτέλεσμα ο Μεξικανός ρέφερι να πάρει πίσω την κόκκινη και να δείξει τελικά κίτρινη κάρτα...





πηγή: sportdog.gr

Τα δεδομένα για Βιβιάν!!

Ο Ματέους Βιβιάν δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τη θλάση στη γάμπα και το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ παλεύει για να είναι έτοιμος ο παίκτης στον αγώνα με την ΑΕΚ, στις 20 Οκτωβρίου. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, που δεν μπήκε ούτε και χθες στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, θα τεστάρει τις δυνάμεις του κι αν πονάει στη γάμπα, στην μεθαυριανή προπόνηση.
Τα δεδομένα για Βιβιάν
Ο παίκτης δε θα ταξιδέψει στο Λιτόχωρο για το φιλικό με τον Βατανιακό, μια κι είναι ανέτοιμος και δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως, όμως μαζί με έναν εκ των γυμναστών της ομάδας θα δοκιμάσει ορισμένες ασκήσεις - τεστ κι αν τα... περάσει με επιτυχία τότε θα είναι υποψήφιος για να παίξει στον αγώνα με την ΑΕΚ.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πάρει για μια ακόμη εβδομάδα αναβολή η περίπτωσή του...
Σε ό, τι αφορά στον Γκαρσία, θα δοκιμάσει σήμερα κι αύριο κι αν δείξει ότι είναι έτοιμος, θα πάρει ορισμένα λεπτά συμμετοχής στο φιλικό με τον Βατανιακό. Πάντα βέβαια μετά το απαραίτητο «Ο.Κ.» τού ιατρικού επιτελείου της ομάδας.
Πηγή: paok24.com

"Ψήνεται" για ΠΑΟΚ η Πατουλίδου!!

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο να αναλάβει ρόλο στον ΠΑΟΚ αν της ζητηθεί κάτι τέτοιο, εμφανίστηκε η Βούλα Πατουλίδου.
"Ψήνεται" για ΠΑΟΚ η Πατουλίδου
Αναλυτικά, όσα είπε στο "Libero 107.4":

Για την σχέση της με τον νέο ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ: «Γνωρίζω τον Ιβάν Σαββίδη. Πριν από κάποια χρόνια είχαμε επαφές και συζητήσεις. Η κοινή μας ποντιακή καταγωγή μας ενώνει κι είναι η βάση μας. Πάντως πρόσφατα δε συναντηθήκαμε. Με κάποιους άλλους συνεργάτες του μίλησα λίγο, αλλά θα φανεί στο μέλλον τι θα γίνει. Κατά καιρούς έχουν έρθει πρόεδροι που ήθελαν να επενδύσουν στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσαν ή δεν τους άφησαν. Ο κ. Σαββίδης θα πρέπει να σπάσει τον κλοιό των ατομικών συμφερόντων προκειμένου να προχωρήσει με επιτυχία η ομάδα».

Για το πώς θα αντιμετώπιζε ενδεχόμενη πρόταση για συνεργασία: «Αν χρειαστεί να βοηθήσω, βεβαίως θα το πράξω. Αν χρειαστεί συμπαράσταση και σύμπραξη, θα ήταν ευθυνόφοβο να αρνηθείς. Όταν θέλει κάποιος να ανεβάσει την ομάδα, αυτήν που τον συνδέει με μια ολόκληρη ιστορία και κοινές καταγωγές και καταβολές, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Σίγουρα δεν μπορώ να βοηθήσω από τη θέση τού ρέφερι ή τού προπονητή. Υπάρχουν κι άλλοι χώροι που έχω εμπειρία. Εγώ το βλέπω αυτό ως μια ευθύνη, στην οποία δεν μπορώ να βγάλω την ουρά μου απέξω».

Για τις επιδράσεις της ενασχόλησης του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: «Μακάρι ο Ιβάν Σαββίδης να παρασύρει με την επένδυσή του κι άλλους συλλόγους. Δε θέλω να ξέρω ότι στην εκκίνηση, στην περίπτωσή μας ο Ολυμπιακός, ξεκινάει με δύο μέτρα διαφορά. Ούτε είναι σωστά να τρέξεις χωρίς να γνωρίζεις που είναι ο τερματισμός, δε θα τερματίσεις ποτέ. Ο κ. Σαββίδης φαίνεται ότι γνωρίζει που είναι ο τερματισμός».

"Μη συναθροιστείτε αν δεν συμμορφωθείτε", ρε σεις δεν πάτε να...!!

Σαν σήμερα, στις 9 Οκτωβρίου του 1944, οι Ναζί βομβάρισαν λυσσαλέα το κέντρο της Αθήνας. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.
"Μη συναθροιστείτε αν δεν συμμορφωθείτε", ρε σεις δεν πάτε να...
Και σε τρεις μέρες τα κατοχικά στρατεύματα αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τους μια χώρα που πλήρωσε τον μεγαλύτερο φόρο αίματος από κάθε άλλη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σαν σήμερα, το 1940, γεννήθηκε ο Τζον Λένον, ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς όλων των εποχών, που ύμνησε την αγάπη και την ειρήνη.
Επειτα από χρόνια οι γενιές θα αναφέρονται στην 9η Οκτωβρίου 2012 λέγοντας ότι «σαν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τη βασανιζόμενη από την κατοχική μπότα του οικονομικού μνημονίου Ελλάδα, την ίδια ώρα που στους Αθηναίους πολίτες είχαν απαγορευθεί οι "συναθροίσεις" με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, η οποία στηρίχθηκε σε χουντικό νόμο»!
Μεγάλωσα με την ψευδαίσθηση ότι γυψοειδείς «απαγορεύσεις 7ετίας» είχαν μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ζωής, ουχί της μνήμης. Με ρομαντισμό που αγγίζει τα όρια της εφηβικής ανοησίας εκτιμούσα πως όσο κι αν η χώρα και οι άνθρωποί της είναι βυθισμένοι στη ρεμούλα, μια τσίπα δημοκρατικότητας έχει απομείνει να κυματίζει σαν το σκισμένο πανί, διάολε...
Σιχτίριζα την περιβόητη γενιά «των πολιτικών του Πολυτεχνείου», είχα όμως πάντα έτοιμη μια καραμέλα της δικαιολογίας. Του στυλ, ναι, αυτοί τα κάνανε σκατά, όμως από τον βόθρο και τη σκοτεινιά της Χούντας, καλύτερα είναι. Ούτε ξύλο ούτε εξορίες ούτε «καθάρισμα» των... αντιφρονούντων ούτε η άποψη στον γύψο, διάολε. Λες και το «ξύλο» της ανεργίας και της πείνας, λες και η εξορία της μετανάστευσης, λες και το «καθάρισμα» της ανεργίας δεν είναι μια σύγχρονη μορφή χουντοειδούς αφανισμού.
Αλλά, είπαμε. Ζούσα μέσα στην επίπλαστη δημοκρατία μου. Ενίοτε μου την τσάκιζαν στο ξύλο κάποιοι ΜΑΤατζήδες που προσγείωναν τα γκλοπ της «δημοκρατικότητάς» τους σε κεφάλια συνταξιούχων, αλλά και πάλι η καραμέλα έτοιμη για λιώσιμο ήταν: Επί Χούντας δέρνανε τον κόσμο χωρίς λόγο. Ναι, ενώ τώρα τον δέρνουν με λόγο...
Οπως κι αν έχει, πάντως, τη Χούντα ούτε την άντεχα ούτε την αντέχω. Βγάζω σπυριά κάθε φορά που ακούω την πιο επικίνδυνη, ηλίθια και πρόστυχη για το αίμα των αγωνιστών της 7ετίας (και της ιστορίας αυτού του τόπου) φράση «Ενας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται». Κανένας «Παπαδόπουλος» δεν μας χρειάζεται, μακριά από μας τα χουντοπλάσματα κάθε χρώματος. Η δημοκρατία δεν φταίει αν την έχουν «διακορεύσει» κάποιοι στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι ευθύνονται, όχι το πολίτευμα.
Ομολογώ όμως πως δεν περίμενα πως θα ερχόταν η ώρα στην οποία μία τριμερής κυβέρνηση -με τη συμμετοχή ενός κόμματος που... τιτλοφορείται «Σοσιαλιστικό» και ενός άλλου που δηλώνει «Αριστερό»- θα υιοθετούσε απόφαση βασιζόμενη σε ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται σήμερα στην Αθήνα οι διαδηλώσεις και οι συναθροίσεις! Γιατί; Επειδή επισκέπτεται την Ελλάδα η ηγέτης μιας χώρας που είναι «εταίρος» στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη. Αυτό δεν είναι, θεωρητικά, για την Ελλάδα η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ;
Αν δηλαδή ερχόταν κάποιος... εχθρός, τι θα απαγόρευαν; Την αναπνοή; Οφείλω να... συγχαρώ το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για τη... σθεναρή αντίστασή τους. Αντί να ψελλίζουν σαν γατάκια με ανακοινώσεις, ας ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ με τοποθετήσεις. Εκτός κι αν ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης είναι οι «Μαρίες της Σιωπής».
Αυτή η αντιδημοκρατική απαγόρευση κάνει ΔΥΟ φορές πιο έξαλλους όλους τους Ελληνες, διαδηλωτές και μη. Τους «υπενθυμίζει» ότι η κυρία που επισκέπτεται σήμερα τη χώρα μας έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ με το απάνθρωπο πρόγραμμά της στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Και σίγουρα η απαγόρευση δημιουργεί την αίσθηση ότι το... μπρα ντε φερ με την εξουσία εκτός «κόκκινων ορίων» στην πρωτεύουσα θα είναι αναπόφευκτο. Οποιος πει ότι δεν το καταλαβαίνει είναι τουλάχιστον ηλίθιος. Κι επειδή σε τέτοιες αποφάσεις δεν υπάρχει «ηλιθιότητα», μάλλον υπάρχει «σκοπιμότητα».
ΥΓ.: Παρακαλώ, μην παρεξηγηθεί ο τίτλος μου. Το τελείωμα είναι «ρε σεις δεν πάτε τελικά να... συνευρεθείτε». Είναι σαν το «κάντε έρωτα, όχι πόλεμο».
ΕΠΕΙΔΗ Η «ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ» ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ «RALLY», ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ... ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ... ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ «ΜΕΡΚΟΠΟΛΙΣ»!
Πηγή: Goal

Τι "τρέχει" με τον Σο!!

Τι πραγματικά συμβαίνει με το "θηρίο" του Παναθηναϊκού. Ποιο το πρόβλημα του Σενεγαλέζου μέσου και πότε θα είναι έτοιμος να παίξει.
Τι "τρέχει" με τον Σο
Ο 27χρονος θηριώδης χαφ αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Ακαντέμικα, ως… αντί Σιμάο. Με «όπλο» τη δύναμή του και με καλύτερη τεχνική κατάρτιση από τον Μοζαμβικανό, αποτέλεσε τον εκλεκτό του Ζεσουάλδο Φερέιρα για τη θέση του «κόφτη». Ένα πρόβλημα, όμως, στον τετρακέφαλο, τον έχει αναγκάσει να μην έχει παίξει ούτε λεπτό από τον Ιούλιο, όταν και αποκτήθηκε από το «τριφύλλι»…

Η ρήξη που τον ταλαιπωρεί

Ο τραυματισμός του Σο δεν είναι θλάση, αλλά ρήξη στον ορθό μηριαίο, στον τετρακέφαλο, δηλαδή. Επομένως, μιλάμε για έναν σοβαρό μυϊκό τραυματισμό, για τον οποίο εύκολα δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη. Όταν ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για διάστημα απουσίας περίπου ενός μήνα. Πέρασαν, όμως, τρεις χωρίς ο Σενεγαλέζος να επιστρέψει στη δράση, κάτι που μαρτυρά αυτό που γράφουμε παραπάνω. Για τους μυϊκούς τραυματισμούς, κανένα ιατρικό τιμ δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρο, ειδικά όταν μιλάμε για ρήξη.

Σε ένα μήνα και αν…

Αυτή τη στιγμή ο ποδοσφαιριστής συνεχίζει το ειδικό του πρόγραμμα, με στόχο ο μυς να «δέσει» και να αγωνιστεί ξανά. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο Σο θα είναι έτοιμος να παίξει σε ένα μήνα. Ξαναγράφουμε, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, ο παίκτης θα είναι έτοιμος τον Δεκέμβριο.

Το ήξεραν από πριν

Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήξεραν από πριν για το πρόβλημα του Σο, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να τον αποκτήσουν. Κι’ αυτό γιατί δεν μιλάμε για έναν τραυματισμό όπως χιαστούς, χόνδρο ή κάτι παρεμφερές, αλλά για ένα μυικό πρόβλημα, όπως αυτό της ρήξης στον τετρακέφαλο, το οποίο το λύνεις, με δουλειά από τον ποδοσφαιριστή. Ετσι, λοιπόν, οι «πράσινοι» δεν σκέφτηκαν σε καμία περίπτωση να βάλουν stop στη μεταγραφή και περιμένουν τον παίκτη.

Ανυπομονεί ο Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μόνο καλά λόγια έχει να λέει για την αξία του Χαμπίμπ Σο και ανυπομονεί να τον έχει στη διάθεσή του. Ο Πορτογάλος θεωρεί ότι με τον Σενεγαλέζο θα του λυθούν τα χέρια σε ότι αφορά τη θέση του αμυντικού μέσου, καθώς μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει λίγες επιλογές για εκεί, μετά και τον διωγμό, μάλιστα, του Κώστα Κατσουράνη. Ο Φερέιρα θα βάλει δύναμη, ταχύτητα και φρεσκάδα στο κέντρο της ομάδας με τον Σο και γι’ αυτό κάνει υπομονή για την επιστροφή του 27χρονου άσου.
Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάμε για τρελό γέλιο!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλάμε για τρελό γέλιο! (ΒΙΝΤΕΟ)Δείτε την απίστευτη εκτέλεση κόρνερ από τον Χουάν Κάρλος της Μπέτις!

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Η ατυχία και τα δοκάρια μας στέρησαν προχθές τα over (Γκλάντμπαχ 2-0 στο 35΄, Ντόρτμουντ 1-1 αντί για 3-1) και τα G/G (Τρίπολη δοκάρι στο 80΄, Νιούκαστλ δοκάρι, Μίλαν πέναλτι που δεν δόθηκε, γκολ που ακυρώθηκε) και έτσι είχαμε 7/12 επιλογές χωρίς να περάσει κάποια τετράδα.

Στο σημερινό κουπόνι έχουμε ματς από την ερασιτεχνική Κόνφερανς της Αγγλίας καθώς και το κύπελλο Τζόνστονς Πέιντ Τρόφι μεταξύ ομάδων Α και Β της Αγγλίας. Επειδή γίνονται πολλές εκπλήξεις και δεν είναι να βασίζεσαι σε χαμηλά σημεία σε αυτές τις κατηγορίες, θα πάω με βάση την επιθετική δεινότητα των ομάδων καθώς και στις πολλές αμυντικές τους αδυναμίες.

Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):





ΓΟΥΟΛΣΟΛ-ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ  OVER(2.5) (1,80)
ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ-ΓΟΥΪΚΟΜ  OVER(2.5) (1,53)
ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ-ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ  OVER(2.5) (1,75)
ΛΟΥΤΟΝ-ΜΠΡΕΪΝΤΡΙ OVER(2.5) (1,53)




Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα Ariana Loken)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Την... έπεσαν στον Γκέντσογλου λόγω ΑΕΚ στο Λιβόρνο!!

Να μην κάνει προσφυγή εις βάρος της ΑΕΚ ζήτησαν από τον Σάββα Γκέντσογλου οι οπαδοί της Λιβόρνο, οι οποίοι ως γνωστόν, είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς της Ένωσης.
Την... έπεσαν στον Γκέντσογλου λόγω ΑΕΚ στο Λιβόρνο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία οπαδών της ιταλικής ομάδας βρέθηκε την Τρίτη στην απογευματινή προπόνηση προκειμένου να πείσουν τον Σάββα Γκέντσογλου να μην καταθέσει προσφυγή κατά της ΑΕΚ για τα χρήματα που έχει να λαμβάνει από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ!
Τώρα αν θα καρποφορήσουν οι προσπάθειες των Λιβορνέζων δεν είναι γνωστό. Γιατί ο Γκέντσογλου υποστήριξε στους οπαδούς της ομάδας που αγωνίζεται ότι ήδη έχει χαρίσει 100.000 ευρώ στην ΑΕΚ, προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο όταν έφυγε για τη Σαμπντόρια.
 

πηγή: sportdog.gr