Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Θολό τοπίο που «φρενάρει» τις εξελίξεις!!

Η «πολυφωνία» σε μία διοίκηση δεν είναι απαραίτητα κακή, ίσα-ίσα εξυπηρετεί στο να ακούγονται διαφορετικές γνώμες και να λαμβάνεται η καλύτερη δυνατή απόφαση, στην προκειμένη με γνώμονα το συμφέρον του Άρη.
Η αλήθεια είναι ότι φέτος καταγράφεται μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να υπάρξει επαναπροσέγγιση και ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου. Αλλά το ασαφές και ιδιαίτερο «θολό» διοικητικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί, δυστυχώς δεν επιτρέπει να επικρατήσει η απαραίτητη ψυχραιμία στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν βαθιά το αγωνιστικό τμήμα.

Το καλοκαίρι η πρόσληψη Κατσαβάκη, αποτέλεσε «στοίχημα» μελών της διοικούσας επιτροπής, αλλά ήταν γεγονός ότι δεν έχει τη στήριξη όλων. Και στην πρώτη «στραβή» η προπονητολογία ξεκίνησε. Ένα φαινόμενο που με την επιπρόσθετη «βοήθεια» από τον 59χρονο προπονητή, που δεν είχε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές, επηρέασε την ηρεμία του αγωνιστικού τμήματος και οδήγησε στην τεράστια εντός έδρας «γκέλα» με την ήττα από τον Πλατανιά. Είναι γεγονός όμως, ότι η προπονητολογία είχε «βάσεις» και δεν ξεκίνησε από το πουθενά. Υπήρχε το ρεπορτάζ για παράδειγμα της συνάντησης-επαφής με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ενώ νωρίτερα είχε ξεκινήσει από την παρουσία του διδύμου Αναστασίου-Νταμπίζα στο γήπεδο στο παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Στον Άρη, δείχνουν να αδυνατούν να χαράξουν ένα ενιαίο μέτωπο λήψης αποφάσεων που θα επηρεάζουν το αγωνιστικό τμήμα και θα επισύρουν ξεκάθαρες και συνολικές ευθύνες. Είναι μια κατάσταση που δεν είναι άγνωστη στον κόσμο και επηρεάζει την ψυχοσύνθεση του Αρειανού φιλάθλου που παρατηρεί τη διοίκηση να έχει χωριστεί σε «στρατόπεδα» και να μην μπορεί να χαράξει ενιαία στρατηγική και τακτική.
Η ίδια ακριβώς κατάσταση, επικρατούσε μέχρι το παιχνίδι με τον Πλατανιά, αλλά ελπίδα όλων αποτελεί ότι το «ξέσπασμα» του κόσμου θα κάνει τους πάντες να «ξυπνήσουν» και να αντιληφθούν σε ποια ομάδα βρίσκονται, είτε αυτό αφορά προπονητές, είτε προπονητές, είτε και ποδοσφαιριστές, που θα πρέπει να καταλάβουν ότι δε βρίσκονται στο «απυρόβλητο». Οι αποφάσεις στο θέμα προπονητή άλλωστε που θα επιλεγεί να ηγηθεί της ομάδας σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο υπόλοιπο της φετινής χρονιάς, είναι μια καλή ευκαιρία για όλους για… αποδείξεις. Είναι ευκαιρία να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι, να αποφασίσουν τι έχουν στα χέρια τους, τι θέλουν και ποιες ευθύνες θα αναλάβουν.

Στο «τραπέζι» η λύση εκ των έσω

Από το βράδυ της Κυριακής, για τον προπονητικό «θώκο» του Άρη, έχουν ακουστεί πολλά ονόματα. Όλα είχαν τη βάση τους. Με τον Αναστασίου υπήρξε επαφή, αλλά ο νεαρός τεχνικός είναι επιφυλακτικός για το αν ο Άρης μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο δυνατό πρώτο βήμα στην καριέρα του. Το ίδιο επιφυλακτικός είναι και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στην «κρούση» που του έγινε, αφού ξέρει τις συνθήκες που επικρατούν στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Η περίπτωση του Πορτογάλου Ζόρζε Κόστα, είναι… ιδεατή, αλλά εξαιρετικά δύσκολη, αφού ο πρώην αρχηγός-«σύμβολο» της Πόρτο επιζητεί συμβόλαιο στα επίπεδα των 300.000 ευρώ. Από πλευράς μελών της διοικούσας επιτροπής, υπάρχει η πίστη, ότι η προτιμότερη λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα, είναι να «προκριθούν» σαν πρώτοι προπονητές, δύο «παιδιά» του Άρη. Ο λόγος για τους Νίκο Πασιαλή-Τάσο Θέο, που έχουν θητεία πολλών χρόνων στον σύλλογο, γνωρίζουν πολλούς εκ των ποδοσφαιριστών του παρόντος ρόστερ και ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις που θα συναντήσουν. Το αν τελικά, θα λάβουν το «χρίσμα» να καθίσουν στον πάγκο της ομάδας, είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων και θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ωρών μιας είναι απαίτηση να υπάρξει άμεση λύση… Στον Άρη δεν χωρά άλλη καθυστέρηση, ούτε περαιτέρω «κρυφτό» πίσω από πρόσωπα, καταστάσεις και επιλογές…


πηγή: metrosport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: