Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Υπήρχε πρόθεση!!

Σήμερα, έχοντας συμπληρώσει μία ολοκληρωμένη εικόνα της πρώτης αγωνιστικής της εποχής Σαρρή, μπορώ να ασχοληθώ κι εγώ με τη διαιτησία. Νομίζω πως έχοντας καταγράψει και τα υπέρ του ΠΑΟΚ από αυτή και ως Κόλκας, αλλά και ως ιδιοκτήτης του PAOK24, νομιμοποιούμαι να το κάνω. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ξεκινώντας από το δικό μας αγώνα και έχοντας κρύο μυαλό πλέον, θεωρώ πως ο Δημητρόπουλος και ο βοηθός του από τον Πειραιά, είχαν πρόθεση να αδικήσουν τον ΠΑΟΚ. Βλέπω πολλά χρόνια μπάλα για να μπορώ να διαχωρίσω το ανθρώπινο λάθος από το λάθος πρόθεσης. Και ο διαιτητής από τη Λαμία, είχε πρόθεση, όπως πρόθεση είχε ο παρατηρητής Σωμαρακάκης που τον βαθμολόγησε.
Ο Δημητρόπουλος, ακύρωσε ένα γκολ του ΠΑΟΚ που κανένας δεν κατάλαβε το γιατί. Ναι μεν σήκωσε ο βοηθός του σημαία, αλλά ο ίδιος δίπλα στη φάση δεν έδωσε το φάουλ που υπέδειξε ο συνεργάτης του. Σφύριξε, όταν η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Γουναρίδη και πήγε στα πόδια του Φωτάκη, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Αν αυτό δεν είναι πρόθεση, τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο που να είναι.
Στη φάση του πέναλτι, θα μπορούσα να πιστέψω πως είναι ανθρώπινο λάθος παρότι ο Κουτσιανικούλης έχει στείλει τη μπάλα σε άλλη γωνία από αυτή που κατευθύνεται και ο Γλύκος κουλουριάζει για να μην τον βρει. Όπως βέβαια και πίσω από τον Γλύκο υπάρχουν παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν καλύψει.
Οι λόγοι που ο Δημητρόπουλος έχει πρόθεση φαίνεται και στα μαρκαρίσματα του Μονιάκη και του Σίσιτς σε Λάζαρ και Λίνο αντίστοιχα. Σκαριές – ορισμός του επικίνδυνου παιξίματος, κόκκινες μαρς σε όλη την προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη, εκτός από την Ελλαδίτσα. Ειδικά ο Σίσιτς, πάει με τις δύο σκάρες στα πόδια του Λίνο, όμως ο Δημητρόπουλος σφυρίζει αδιάφορα. Όπως και ο παρατηρητής διαιτησίας που τον βαθμολογεί άριστα.
Το σκάνδαλο, έρχεται σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα, όταν ο Πέλκας δέχεται ένα μαρκάρισμα αλλά μένει όρθιος και ο ΠΑΟΚ βγαίνει τρεις με έναν στη κόντρα. Ο Δημητρόπουλος δεν αφήνει το πλεονέκτημα και ο ΠΑΟΚ στερείται μίας καθαρής ευκαιρίας. Μάλιστα, δεν αφήνει τον μικρό να παίξει γρήγορα, με δικαιολογία πως πρέπει να βγάλει μία κίτρινη στον παίκτη του ΟΦΗ, ενώ έχει χαρίσει πολύ χειρότερες.
Αυτή τη καραμπινάτη αλλοίωση αποτελέσματος και εικόνας αγώνα, ο Σωμαρακάκης τη βαθμολόγησε άριστα – σχεδόν – δείγμα του ότι στη ΚΕΔ παίζουν το παιχνιδάκι τους εις βάρος κυρίως του ποδοσφαίρου κι όχι του ΠΑΟΚ.
Αν θεωρήσουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που ίσως να μπορούσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό, που δεν μπορεί αλλά είναι πιο κοντά του απ όλους τους όλους, καλό θα είναι να μεταφερθούμε λίγο στο τι έγινε στο Καραϊσκάκη.
Στο Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, έπαιζε ο Μάνταλος, ένας διαιτητής που μετά το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0 στο κύπελλο, τότε που οι Πειραιώτες κουβάλησαν 2,5 χιλιάδες αστυνομικούς για κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, υποβιβάστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ. Άντε να έπαιξε άλλο ένα παιχνίδι μετά σε εκείνη τη σεζόν και αμέσως μετά ήταν εκτός πινάκων.
Ο Μάνταλος επέστρεψε φέτος. Ένας χρόνος εκτός, ήταν αρκετός για να πάρει το μήνυμα.
Η Τρίπολη, δεν μπορούσε να μαρκάρει με τίποτα, αφού τα πάντα ήταν φάουλ. Στην αρχή του αγώνα οι παίκτες της εκνευρίζονταν αλλά στη διάρκεια άρχισαν να γελάνε. Μάλιστα, ο Μάνταλος δύο φορές, έκανε κλέψιμο, έκοψε φάση, θα πρέπει να μπει στον Γαλάνη, στη στατιστική, στα κλεψίματα. Δύο κάθετες μπαλιές τις έκοψε μόνος του.
Τουλάχιστον πέντε φορές, ο Περόνε κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ, με τους κανονισμούς να έχουν αλλάξει και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι. Όταν παίζεις εναντίον του Ολυμπιακού, οφσάιντ είσαι αν περάσεις το κέντρο. Δε μετράει που είναι στημένη η ζώνη της άμυνάς του. Παρόλα αυτά, η Τρίπολη έφτασε κοντά στην ισοφάριση και μπράβο της. Κράτησε τη ψυχραιμία της, γέλασαν οι παίκτες της, και δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Όσο για τα φάουλ, ο Ολυμπιακός μέχρι να πάρει ο Κοντρέρας τα νιάτα του Ράγιος κάπου στο 87΄, είχε κάνει μόλις δύο φάουλ.
Εγώ δεν κατηγορώ τον Μάνταλο, ο οποίος προσπάθησε να μπει στη διαιτησία και να παίζει πενηνταρίσια, αλλά είδε να μην τον προστατεύει κανένας όταν κάνει το σωστό. Πλέον, θέλοντας και αυτός να έχει ένα καλό μεροκάματο, κάνει αυτό που θέλει η κεντρική στρατηγική των εχόντων δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα συνεχίζει να ζει με άνεση σε μία χώρα υπό κρίση.
Από την άλλη όμως, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν φτάνει που είναι αναγκασμένο να ζήσει με τα οικονομικά του προβλήματα, είναι υποχρεωμένο να ανεχτεί και τις πρακτικές που το έφεραν σε αυτό το σημείο. Κανένας δεν έχει λάβει το μήνυμα πως ο κόσμος πλέον, τα λίγα λεφτά που διαθέτει, θα τα δώσει εκεί που τον σέβονται.
Οι πρακτικές του Ολυμπιακού, έχουν στοιχίσει και στον ίδιο, κάτι που φαίνεται από την εικόνα του Καραϊσκάκη. Και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα, αφού η Nova δεν θα είναι διατεθειμένη να πληρώνει αυτά τα χρήματα μια ζωή, για ένα προϊόν που ελέγχεται από ανθρώπους που ούτε τεχνοκράτες είναι, ούτε το αγαπάνε.
Το ποδόσφαιρο θα περάσει δύσκολες στιγμές γιατί οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Και σε κάποια φάση θα πρέπει να κάνουμε κάτι κι εμείς. Και ως ΠΑΟΚ, αλλά και ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που παρότι κλαιγόμαστε για τα όσα συμβαίνουν στον επαγγελματικό μας βίο δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για να αναβαθμίσουμε το προϊόν. Μάλλον όσο περνάει ο καιρός, λειτουργούμε πιο τυχοδιωκτικά μήπως και μπούμε στο pay roll κάποιου μεγαλοεπιχειρηματία.



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: