Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ψωμιάδης: «Ο Λυσσαρίδης μπορεί να κάνει μεγάλο τον ΠΑΟΚ»

Ο Διονύσης Ψωμιάδης μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για τη σκέψη του Ιβάν Σαββίδη να χρίσει νέο πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον Γιώργο Λυσσαρίδη, αλλά και για τις εκλογές της ΕΠΟ.

Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα Λυσσαρίδη:

«Γνωρίζω τα προσόντα του Γιώργου, γνωρίζω κάποια μειονεκτήματά του, με την πολυπλοκότητα των προσόντων του. Είναι ο πιο έντιμος και ο πιο συνεπής άνθρωπος που ζει στην Κεντρική Μακεδονία. Έχει ένα ελάττωμα, δεν είναι επιρρεπής στις δημόσιες σχέσεις, σπάνια μιλάει. Κάναμε την καλύτερη δυάδα που πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτός με την ηρεμία του γνώση του, τη λογική, εγώ με την… τσατίλα μου.

Κάναμε πράγματα αδιανότητα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο Λυσσαρίδης μπορεί να κάνει μεγάλο ΠΑΟΚ, με τη λογική που τον… δέρνει. Είναι συνεπέστατος και εντιμότατος. Και βρίσω λογικότατο ότι ο Ιβάν Σαββίδης θέλει Πόντιο για πρόεδρο του ΠΑΟΚ».

Στο ερώτημα για το αν ο ίδιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί διοικητικά με τον ΠΑΟΚ:

«Εγώ δεν ενδιαφέρομαι, για πολλούς και διάφορους λόγους. Κουράστηκα. Ο Λυσσαρίδης με τα προσόντα του έπρεπε να είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Όμως περιμένει όλα να γίνουν στην εντέλεια από άλλους. Όλοι θα προσπαθήσουν να σε φάνε, για να πάρουν τη θέση σου. Ο Γιώργος δε θα το κάνει ποτέ».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ και τη στήριξη στον Γκαγκάτση:

«Εγώ απέσυρα την υποψηφιότητά μου, διότι όλοι μου έλεγαν ότι δε θα σε στηρίξουμε. Όταν κατέβαινα μόνος μου κανένας δε με πήρε τηλέφωνο να μου πει σε στηρίζουμε. Το θέμα μετά είχε τελειώσει, από τη στιγμή που ήθελε ο Ολυμπιακός. Και να ξεκαθαρίσω κάτι: Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα με τον Ολυμπιακό. Γίναμε αντι-ολυμπιακοί από όλες αυτές τις διοικήσεις.

Εμένα παλιά ο ήρωάς μου ήταν ο Μπέμπης του Ολυμπιακού μαζί με τον Μποζάνη του Άρη, αν και ήμουν ΠΑΟΚτσής. Δεν είμαι κατά του Ολυμπιακού ως ομάδα, αλλά οι πρακτικές των διοικήσεων με πειράζει. Τα έβαλα σε μια ζυγαριά και είδα ότι βάραινε ο Γκαγκάτσης, από ικανότητες. Λευκό δεν ψήφισε ποτέ στη ζωή μου, πάντα έπαιρνα θέση. Είχα μια ελπίδα ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα, τώρα δεν έχω καμία ελπίδα».

Τέλος, για το αν πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Λέω στα ταλέντα που βγαίνουν να πάνε στο εξωτερικό. Πριν από τρία χρόνια έπεσε ο Απόλλων Καλαμαριάς και οι τρεις ομάδες δεν είπαν τίποτε. Μετά έπεσε ο Ηρακλής και πάλι δε μίλησε κανένας. Και λέω, καλά προτιμάτε να πηγαίνετε στις γειτονιές της Αθήνας; Το ποδόσφαιρο έχει γίνει εμπορευματοποίηση».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: