Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ζωντανοί θρύλοι...!!

Μέσι και Ρονάλντο κόβουν την ανάσα με τις ενέργειές τους στο γήπεδο, όμως κάνουν το ίδιο με ρεκόρ και στατιστικά. Διαβάστε για τους αριθμούς του clasico.
Ζωντανοί θρύλοι...

Δεν γίνεται να μην είσαι κολλημένος με το clasico. Υπερ-παίκτες όπως Μέσι και Κριστιάνο, τρομερά χαφ να παίζουν μπαλάρα, μάχη στους πάγκους, δηλώσεις, ένταση. Μετά τον αγώνα της Κυριακής οι δύο super star του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έγραψαν ακόμα μία χρυσή σελίδα στην δική τους ιστορία με ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσουν. Διαβάστε στο gazzetta.gr της επιδόσεις των ηγετών της Μπάρτσα και της Ρεάλ, στατιστικά και για άλλους παίκτες, για τους προπονητές, για τις ομάδες αλλά και ιστορικά στοιχεία γύρω από το μαγαλύτερο ντέρμπι του κόσμου...

Λιονέλ Μέσι
Είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο και το δείχνει σε όλα τα μεγάλα ραντεβού. Στο clasico της Κυριακής ο Μέσι δεν είχε φανεί σχεδόν καθόλου, όμως με δύο δικά του γκολ γύρισε τον αγώνα στο 2-1 υπέρ της Μπαρτσελόνα και τα εκπληκτικά στατιστικά συνεχίζονται. Ο Μέσι πέτυχε άλλα δύο γκολ και πλέον βρίσκεται μόλις ένα μακριά από το Αλφρέδο Ντι Στέφανο που είναι μόνος πρώτος στην κορυφή της λίστας των σκόρερ σε clasico με 18.
Ο Αργεντινός με τα δύο τελευταία έφτασε τα 150 σε 164 αγώνες στο «Καμπ Νόου» (100 Primera, 13 Copa del Rey, 8 Supercopa, 29 Champions League) και έγινε ο πρώτος που φτάνει τα 100 μόνο στο πρωτάθλημα (116 ματς) στην ιστορική έδρα των Μπλαουγκράνα. Το πρώτο του γκολ ήρθε τον Μάιο του 2005. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σκοράρει σε τρίτο σερί ντέρμπι, με το ρεκόρ να είναι στα χέρια των Ροναλντίνιο και Ζιοβάνι που το έχουν κάνει τέσσερις διαδοχικές φορές.

Τα τελευταία 50 χρόνια εκτός από τον Μέσι, 100 γκολ σε ένα γήπεδο έχουν βάλει μόνο οι Πούσκας, Σαντιγιάνα, Ραούλ (Μπερναμπέου), ο Κίκι (Μολινόν) και Ντάνι (Σαν Μαμές). Ο Αργεντινός είναι πλέον ο 13ος της ιστορίας που πιάνει την 100άρα σε ένα γήπεδο της Primera. Με τα δύο στο «Καμπ Νόου», πλέον έφτασε τα 17 κόντρα στην Ρεάλ, με την οποία έχει και 6 ασίστ, κάτι που σημαίνει ότι είναι μέσα σε 25 από τα 44 που έχει πετύχει σε clasico η Μπαρτσελόνα με αυτόν στο γήπεδο.

Πλέον έχει 9 γκολ σε clasico στο «Καμπ Νόου» και έχει αφήσει πίσω τον Εβαρίστο, που είχε 6. Με 22 είναι ο πρώτος ξένος στην ιστορία της Μπαρτσελόνα σε ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ουρουγουανού, Βιγιαβέρδε.


Κριστιάνο Ρονάλντο
Για κάποιο λόγο αρκετός κόσμος μιλάει περισσότερο για τα εκτός γηπέδου του CR7 και δίνει πολύ μικρότερη σημασία στο τι κάνει όταν παίζει ποδόσφαιρο. Αυτός ο τύπος λοιπόν, μόνο και μόνο που συγκρίνεται με τον Μέσι και έχει ρεκόρ που ο Αργεντινός σε 8 χρόνια με την Μπάρτσα δεν έχει, αρκεί για να μπει στην κατηγορία με τους υπερπαίκτες όλων των εποχών. Ο 27χρονος με τα γκολ στο «Καμπ Νόου» έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε 6 σερί clasico (άφησε πίσω των Ζαμοράνο) αλλά και ο πρώτος που το κάνει 5 σερί φορές στην έδρα των Μπλαουγκράνα. Πριν λίγο καιρό ακουγόταν ότι χάνεται στα μεγάλα ματς.

Με αυτά τα δύο λοιπόν, μπήκε στη λίστα με τους παίκτες που έχουν διψήφιο αριθμό γκολ σε clasico. Πλέον έχουμε, Ντι Στέφανο 18, Μέσι 17, Ραούλ 15, Πούσκας 14, Χέντο 14, Σαντιγιάνα 12, Χουανίτο, Ούγκο Σάντσες και Κριστιάνο 10. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα πρωταθλήματος στον οποίο σκόραρε ο Ρονάλντο. Μετράει 65 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ο Ρονάλντο ανέβηκε στη λίστα με τους παίκτες της Ρεάλ με τα περισσότερα γκολ στο «Καμπ Νόου» (6). Ξεπέρασε τον Χουανίτο (5) και έχει μπροστά του μόνο τους Χέντο (9) και Πούσκας (7).

Μεσούτ Οζίλ
Ο Γερμανός με ρίζες από την Τουρκία αποτέλεσε μία από τις πριο έξυπνες κινήσεις για την Ρεάλ Μαδρίτης που τον πήρε το καλοκαίρι του 2010 από την Βέρντερ με μόλις 15 εκατ. ευρώ. Δύο και κάτι χρόνια μετά, ύστερα και από αυτήν στον Ρονάλντο για το 2-2, έφτασε τις 50 ασίστ με τη φανέλα των Μερένγκες σε επίσημους αγώνες. Από αυτές, οι 20 είναι για τον Πορτογάλο.

Ικερ Κασίγιας-Βίκτορ Βαλδές
Ο «Αγιος Ικερ» έχει πλέον μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του 60 φορές στα 34 clasico που έχει αγωνιστεί, ενώ ο Βαλδές μετράει 35 τεμάχια σε 25 αγώνες. Ο Καταλανός πορτιέρε με τις 25 εμφανίσεις σε ντέρμπι ισοφάρισε την επίδοση του μεγάλου Αντονι Θουμπιθαρέτα. Στο πρωτάθλημα ο Βαλδές έχει 19 και ο «Θούμπι» 18. Και ένα τελευταίο για τον Βαλδές. Εχει δεχθεί πλέον στο πρωτάθλημα από την Ρεάλ τόσα γκολ, όσα και από την Ατλέτικο (26), τρίτη στη λίστα η Μπέτις (24).
Ζοσέ Μουρίνιο
Τελικά ο Οκτώβριος παρέμεινε ένας Special μήνας για τον Πορτογάλο, ο οποίος έχει να χάσει από της 16 Οκτωβρίου του 2004 και την ήττα της Τσέλσι από την Μάντσεστερ Σίτι (1-0, Ανελκά) που ήταν και η μοναδική εκείνης της σεζόν, που έφερε το πρωτάθλημα στους Μπλε.

Τίτο Βιλανόβα
Δεν κατάφερε να γράψει ιστορία ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα στον αγώνα με την Ρεάλ. Ο Βιλανόβα δεν κατάφερε να γίνει ο δεύτερος Ισπανός και τρίτος τεχνικός όλων των εποχών που κάνει ντεμπούτο στην Primera Division με 7 νίκες σε 7 αγώνες. Αυτό το είχαν κάνει μόνο οι Ντίαθ Νοβόα (Σπόρτινγκ Χιχόν, 1979) και Βαντερλέι Λουξεμπούργο (Ρεάλ Μαδρίτης, 2005).

Χατ τρικ
Ο Μέσι ήταν και παρέμεινε ο τελευταίος που έχει κάνει χατ τρικ σε clasico, όμως και ο ίδιος αλλά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκαν κοντά στο να τα καταφέρουν. Οι δύο τους πέτυχαν από δύο γκολ, όπως είχε κάνει ο Μέσι (3) με τον Φαν Νίστελροϊ το 2007. Μία και μοναδικό φορά στην ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων έχει συμβεί να κάνει ένας παίκτης από κάθε ομάδα χατ τρικ και αυτό ήταν το 1916 όταν το είχαν κάνει οι Λουίς Μπελάουντε (Ρεάλ Μαδρίτης) και Παουλίνο Αλκάνταρα (Μπαρτσελόνα) σε αγώνα που είχε λήξει 6-6.

Ατλέτικο
Μετά από την εξέλιξη στο clasico και τη νίκη της Ατλέτικο κόντρα στην Μάλαγα (2-1) προκύπτει το εξής. Οι Ροχιμπλάνκος βρέθηκαν σε διαφορά 8 (ή και περισσότερων) πόντων από την Ρεάλ στις 7 πρώτες αγωνιστικές για πρώτη φορά τα τελευταία 17 χρόνια, αφού κάτι ανάλογο είχε συμβεί τη σεζόν 1995-96 όταν ήταν στο +11.

Καίγεται στο... 7
Με το 2-2 στο clasico η Μπάρτσα δεν κατάφερε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 7x7, όπως είχε κάνει τις σεζόν 1929-30, 1990-91, 1997-98 και 2009-10. Σε όλες τις περιπτώσεις έφερε ισοπαλία την 7η αγωνιστική.

Η φετινή μοιρασιά
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2012: Από 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 11 γκολ. Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2011: 3 νίκες Μπαρτσελόνα (12 γκολ), 1 νίκη Ρεάλ (8 γκολ), 3 ισοπαλίες.

5 δίμπαλα
Με τα δύο του Κριστιάνο η Ρεάλ έφτασε τα 5 σερί ματς στα οποία πετυχαίνει 2 γκολ στο «Καμπ Νόου» για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το διάστημα από το 1962 μέχρι το 1965 είχε μείνει στα 4.

Εχει να το γυρίσει 13 χρόνια
Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα και να πάρει νίκη κόντρα στην Ρέαλ στο «Καμπ Νόου», κάτι το οποίο είχε συμβεί τελευταία φορά ακριβώς πριν 13 χρόνια: στις 7 Οκτωβρίου του 1999!



πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: