Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Προετοιμάζεται για Ολυμπιακό

stathipas.jpgΑπό τις προπονήσεις απουσίαζε ο Γιάννης Στάθης που θα μείνει ένα μήνα εκτός γηπέδων λόγω κατάγματος που υπέστη στο μετατάρσιο.

Ο Γιώργος Παράσχος στην πρωινή προπόνηση χώρισε τους παίκτες του σε δυο γκρουπ. Το πρώτο έκανε ασκήσεις με βάρη στις οκτώμισι το πρωί, ενώ το δεύτερο πήγε στο Πανηπειρωτικό μία ώρα αργότερα. Οι Κώτσιος, Κούσας και Μενδρινός που αισθάνονταν ενοχλήσεις ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα, με τον Γιώργο Παράσχο να έχει σκοπό να δώσει βάση στη φυσική κατάσταση στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.

Το απόγευμα οι «κυανόλευκοι» επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής, με τον Παράσχο να τους ζητά να συνεργάζονται καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο τόσο στα παιχνίδια όσο και στις προπονήσεις.

*Μετά από απαίτηση των αρχηγών της ομάδας, απαγορεύονται μέχρι νεωτέρας οι δηλώσεις προς τα Μ.Μ.Ε. όλων των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος και της διοίκησης και πλέον η ΠΑΕ θα εκφράζεται δημόσια μόνο μέσω του προέδρου της, κ. Χριστοβασίλη.

Ετσι...........Απλα......................

Στα τρία... σταμάτησε η ΑΕΚ

Τζάκσον: «Ήθελα την Ευρωλίγκα»

mark_tsartsa_osfp.jpgΟ Μαρκ Τζάκσον ήταν ο πρώτος παίκτης που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό επί ημερών Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Αμερικανός σέντερ δεν μπήκε στο πνεύμα του «Δράκου» και κούνησε… μαντίλι από τους Πειραιώτες τον Μάρτιο του 2008, βρίσκοντας νέα στέγη στη Ρωσία και την Ούνιξ Καζάν. Ο νυν συμπαίκτης του Κώστα Βασιλειάδη στην Ομπραντόιρο αποκάλυψε ότι είχε συμφωνήσει με τους «ερυθρολεύκους» με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκα.

Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Μαρκ Τζάκσον όχι μόνο για την Α1 –τον αντικατέστησε ο Κίντελ Γουντς- αλλά και από τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα.

Η επίσημη ιστοσελίδα του ισπανικού πρωταθλήματος (acb.com) φιλοξενεί αφιέρωμα στην καριέρα του σέντερ της νεοφώτιστης Ομπραντόιρο, ο οποίος κάνει ειδική αναφορά στη θητεία του στον Ολυμπιακό: «Ήθελα να κατακτήσω την Ευρωλίγκα. Πάντα ονειρευόμουν να επιστρέψω στην Ευρώπη. Είχα τρεις προτάσεις από το ΝΒΑ αλλά συμφώνησα με τον Ολυμπιακό και συγκέντρωσα την προσοχή μου εδώ. Πιστεύω ότι θα αποσυρθώ από την ενεργό δράση στην Ευρώπη. Η καριέρα μου στο ΝΒΑ ήταν ένα όνειρο, διασκέδασα όλα τα παιχνίδια που έδωσα εκεί».

Παράλληλα ο Μαρκ Τζάκσον εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχτεί στη συνέχεια την πρόταση της Ούνιξ Καζάν: «Μου έδωσαν πολλά, πολλά χρήματα! Εξάλλου εκεί υπήρχε και ο Πέτροβιτς, ένας εξαιρετικός προπονητή».

Τέλος για Scot Honda

de_angelis.jpgΤο τέλος ήρθε για τη Scot Honda, καθώς αποχώρησε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Moto GP επειδή η ιδιωτική ομάδα δε βρήκε εγκαίρως τα χρήματα για τη μοτοσικλέτα που είχε διαθέσιμη η ιαπωνική εταιρεία, με συνέπεια να μην μπορεί να αγωνιστεί σε αυτό και ο Άλεξ ντε Ανγκέλις να μένει χωρίς θέση στο Moto GP και να συνεχίσει πιθανότατα την καριέρα του στη Moto 2.



Το γεγονός να μη βρει έγκαιρα η Scot τα χρήματα για τη μοτοσικλέτα που διέθετε η Honda έθεσε την ιδιωτική ομάδα εκτός Moto GP. Έτσι, η Scot Honda θα βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία από την επόμενη σεζόν, με τον Άλεξ ντε Ανγκέλις να μένει χωρίς θέση για το 2010. Ο αναβάτης από το Σαν Μαρίνο πιθανότατα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Moto 2, όπου η Scot Honda θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της, καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλές ομάδες, όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του. «Για μένα υπάρχει ακόμα πιθανότητα να μείνω στο MotoGP, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω τις λεπτομέρειες. Γίνονται συζητήσεις με ορισμένες ομάδες στη Moto2 και ορισμένες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό σημείο», είπε ο ντε Ανγκέλις.

ΜΙΛΑΝ: Βολιδοσκοπεί Ζινιάκ

hyper

Τον Αντρέ Πιερ Ζινιάκ έβαλε στο στόχαστρό της η Μίλαν, όπως αναφέρει ο γαλλικός και ο ιταλικός Τύπος. Ο 24χρονος επιθετικός της Τουλούζ, που πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο σαμπιονά, θεωρείται εξαιρετικά αξιόπιστη λύση για την γραμμή κρούσης της Μίλαν, ενώ είναι και πιό προσιτός -σε οικονομικό επίπεδο- από τον 29χρονο Λουϊς Φαμπιάνο, που επίσης ενδιαφέρει τον ιταλικό σύλλογο.

Μάλιστα, οι διοικούντες την Μίλαν θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν την μεταγραφή άμεσα, αφού εφόσον ο Ζινιάκ παίξει στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, η τιμή του θα εκτοξευθεί, κάτι που θα φροντίσουν να εκμεταλλευθούν οι παράγοντες της Τουλούζ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο γαλλικός σύλλογος απέκτησε τον Ζινιάκ το 2007, καταβάλλοντας στην Λοριάν 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Κατσικάρης: «Ο Άρης πρωταγωνιστής»



Κατσικάρης: «Ο Άρης πρωταγωνιστής»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του Άρη στη φετινή σεζόν, ενώ επισήμανε πως αναζητεί ένα παίκτη, που θα ενισχύσει τη φροντ λάιν. «Η Βαλένθια με τη Θεσσαλονίκη έχουν κοινά, είναι δύο μεγάλα λιμάνια, δύο πανέμορφες πόλεις, έχουν απαιτητικά φίλαθλα κοινά, βεβαίως η Βαλένθια κυρίως στο ποδόσφαιρο» δήλωσε αρχικά ο προπονητής των «κιτρίνων» και συνέχισε: «Κάθε μέρα προσπαθούμε να… τρέξουμε μια ομάδα, να φτιάξουμε μια ομάδα. Είμαστε σε εγρήγορση, δεν ξεκινήσαμε καλά αναφορικά με τα αποτελέσματα, αλλά έχουμε μπροστά μας μια σεζόν μεγάλη χρονικά. Δουλέψαμε καλά τις τελευταίες ημέρες, διορθώνουμε κάποια λάθη. Θέλουμε να μαζέψουμε νίκες στο πρωτάθλημα στα επόμενα ματς, έτσι ώστε ξεκινώντας και το Γιουροκάπ, θα είναι καλό τα δύο παιχνίδια που θα παίζουμε την εβδομάδα, θα βρούμε ένα ρυθμό για μια καλύτερη συνέχεια. Ο Άρης έχει δυναμική, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά, αρκεί να κυλήσουν φυσιολογικά τα πράγματα, να μην έχουμε για παράδειγμα τραυματισμούς. Το Γιούροκαπ είναι αλλαγμένο φέτος, με πολύ καλές ομάδες, με φάιναλ φορ, θα προσπαθήσουμε να διακριθούμε στη διοργάνωση. Μέσα από τα δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα η ομάδα θα είναι σε εγρήγορση και θα είναι ανταγωνιστική. Ο Άρης έχει τη δυναμική για είναι πρωταγωνιστής».
Eρωτηθείς για το αν ο Άρης κάνει κάποια μεταγραφή, ο Κατσικάρης τόνισε: «Είμαστε σε αναζήτηση ενός παίκτη ρακέτας, έναν παίκτη διαφορετικό με αυτούς που έχουμε για να φτιάξουμε τη φροντ λάιν. Αλλά είναι δύσκολη η αγορά».

Επιστρέφει στη "σκουάντρα ατζούρα" ο Μπουφόν


Ο Μπουφόν σε προσπάθεια του Ετοιμος να ενσωματωθεί στην εθνική Ιταλίας είναι ο Τζίτζι Μπουφόν, που ξεπέρασε εγκαίρως τη γρίπη που τον ταλαιπωρούσε. Ετσι, ο διεθνής γκολκίπερ της Γιουβέντους ταξίδεψε κανονικά στη Ρώμη για το ραντεβού με τους υπόλοιπους διεθνείς και τον ομοσπονδιακό προπονητή Μαρτσέλο Λίπι.

Σύμφωνα με το Sky Sport Italia, ο γιατρός της εθνικής Ιταλίας Ενρίκο Καστελάτσι άναψε το πράσινο φως στον Μπουφόν, διαβεβαιώνοντάς τον ότι είναι απολύτως καλά. Παρών στην αποστολή θα είναι και ο Τζουζέπε Ρόσι της Βιγιαρεάλ, που όμως παρέμεινε στην Ισπανία για τους αγώνες του Κυπέλλου και επρόκειτο να ταξιδέψει για την ιταλική πρωτεύουσα την Τετάρτη.

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Γιανγκ


Ο Λουκ Γιανγκ Με εντυπωσιακό τρόπο έγινε γνωστή η απόφαση του Λουκ Γιανγκ να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, αφού η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε ταυτόχρονα με την κλήση του αμυντικού της Αστον Βίλα στην εθνική Αγγλίας! Αιτία της αποχώρησης του ο πρόσφατος χαμός του 17χρονου αδελφού του.

Ο Φάμπιο Καπέλο αποφάσισε να καλέσει τον Γιανγκ στην εθνική ομάδα, εν όψει του φιλικού με τη Βραζιλία που θα διεξαχθεί στην Ντόχα του Κατάρ το Σάββατο, για να αντικαταστήσει τον τραυματία Γκλεν Τζόνσον. Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο 30χρονος παίκτης επέλεγε να πει το «αντίο» στην ενεργό δράση.

Φεράρα: "Η Ιντερ είναι η αντίπαλός μας"


Ο Τσίρο Φεράρα Υπόσχεση ότι η Γιουβέντους θα κάνει τα πάντα για την κατάκτηση του τίτλου, έδωσε στους οπαδούς της ο Τσίρο Φεράρα. Ο προπονητής της «Μεγάλης Κυρίας» γνωρίζει ότι η ομάδα που πρέπει να νικήσει είναι η Ιντερ, αλλά επέμεινε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του διαθέτουν τη «συνταγή» της επιτυχίας.

«Γνωρίζουμε ότι η Ιντερ είναι ο βασικός μας αντίπαλος, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς το πρωτάθλημα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε ο Φεράρα στην εφημερίδα «La Repubblica».

Οσο για τους πολλούς τραυματισμούς που δυσκολεύουν το έργο του, ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε ότι περιμένει πολλά από την επιστροφή του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. «Μετά τη διακοπή επιστρέφουν ο Ντελ Πιέρο και όλοι οι υπόλοιποι τραυματίες. Σε ό,τι αφορά στον συγκεκριμένο παίκτη πάντως, οι επιλογές μου θα γίνουν με βάση τη λογική και όχι την καρδιά μου», κατέληξε.

Ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για Κόουλ


Ο Κάρλτον Κόουλ πανηγυρίζει το 3-1, ενώ ο Σβάρτσερ είναι απογοητευμένος Η περίοδος φόρμας που διανύει ο Κάρλτον Κόουλ στη Γουέστ Χαμ τράβηξε την προσοχή του Ραφαέλ Μπενίτεθ. Η μετακίνηση του παίκτη στη Λίβερπουλ κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θεωρείται πιθανή, δεδομένης και της αμφίβολης οικονομικής κατάστασης της τωρινής ομάδας του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», ο Κόουλ έχει εξελιχθεί χάρη στην καθοδήγηση του Τζανφράνκο Τζόλα και έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για μία θέση στην 23άδα της εθνικής Αγγλίας που θα μετάσχει στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Οσο για τον Μπενίτεθ, φέρεται διατεθειμένος να ενισχύσει την ομάδα του μετά και τους τραυματισμούς του Στίβεν Τζέραρντ και του Φερνάντο Τόρες.

Θέλουν νίκη στο ΟΑΚΑ

mykhaylychenko_oleksiy.jpgΗ αντίστροφη μέτρηση για το ματς του Σαββάτου της Ελλάδας με την Ουκρανία στο ΟΑΚΑ έχει ξεκινήσει και ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Αλεξέι Μιχαηλιτσένκο, δεν έκρυψε τις διαθέσεις του ζητώντας μόνο νίκη στο πρώτο παιχνίδι των μπαράζ. Ο πρώην διεθνής άσος πρόσθεσε ότι το επιτελείο του έχει μελετήσει προσεκτικά την ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ.

«Δουλεύουμε τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο με τους παίκτες. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας και το ευχάριστο είναι πως όλοι είναι υγιείς και αποφασισμένοι. Μελετάμε προσεκτικά την ελληνική ομάδα. Μας απομένει ένα βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας», τόνισε αρχικά ο Μιχαηλιτσένκο.

Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουκρανίας πρόσθεσε: «Κανείς δεν αμφιβάλει πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φτάσουμε στο στόχο μας και να πετύχουμε κάτι πολύ σημαντικό για το ποδόσφαιρο της χώρας μας. Στόχος μας είναι η νίκη. Θέλουμε να πετύχουμε τουλάχιστον ένα γκολ στην Αθήνα για να θέσουμε τις βάσεις πρόκρισης. Δεν ξέρω αν η ισοπαλία θα είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ρωτήστε με μετά το δεύτερο ματς στο Ντόνετσκ».

Ο άσος της Ουρκανίας, Αρτέμ Μιλέφσκι από την πλευρά του τόνισε: «Είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να προκριθούμε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρακολουθήσαμε αγωνιζόμενη την Ελλάδα. Είναι ένα πειθαρχημένο συγκρότημα και θα έχουμε δύσκολο έργο απέναντί τους στην Αθήνα, αλλά μπορούμε να νικήσουμε».

«Πλήρωσε» ακριβά τις δηλώσεις του ο Χάουαρντ

howard_vangundy_magic.jpg«Καμπάνα» 15,000$ επεβλήθη από τους ανθρώπους του ΝΒΑ,στον σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ, Ντουάιτ Χάουαρντ, εξαιτίας των δηλώσεών του για τους διαιτητές της αναμέτρησης των Πίστονς με την ομάδα του στις 3 Νοέμβρη. Ο Χάουαρντ μέσω του προσωπικού του blog, άσκησε έντονη κριτική στους διαιτητές του συγκεκριμένου αγώνα χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις τους για τον ίδιο, τρελές και άδικες.

«Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι αφήνουν τους αντιπάλους να με «σφυροκοπάνε» και δεν τους χρεώνουν φάουλ, ενώ εγώ μόλις αγγίξω κάποιον, μου δίνουν αμέσως φάουλ. Είναι τρελό. Έπαιξα μόλις 16 λεπτά στον αγώνα και βγήκα με έξι φάουλ, λες και έπαιζα σε αγώνα όταν ήμουν 10 ετών».

Αυτές οι δηλώσεις ενόχλησαν ιδιαίτερα τους ιθύνοντες στο ΝΒΑ και για το λόγο αυτό του επέβαλαν το συγκεκριμένο πρόστιμο.

«Ισόβια» στην Αϊχάν

ayhan_euro2002.jpgΙσόβιο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα επέβαλλε το Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης στην Τουρκάλα, Σουρέγια Αϊχάν. Η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 1.500μ παραβίασε για δεύτερη φορά τους κανονισμούς περί φαρμακοδιέγερσης, όταν βρέθηκε θετική σε στερεοειδή κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2007.

Αρχικά, η τουρκική Ομοσπονδία Στίβου της είχε επιβάλει τετραετή αποκλεισμό, κάτι που δεν ευχαρίστησε ιδιαίτερα την IAAF, η οποία προσέφυγε στο CAS. Προσφυγή έκανε και η ίδια η αθλήτρια προκειμένου να μειώσει την ποινή της, ανταυτού όμως βρέθηκε οριστικά έξω από τα κουλουάρ, ολοκληρώνοντας άδοξα την καριέρα της.

Η 31χρονη αθλήτρια είχε τιμωρηθεί το 2004 με δύο χρόνια, όταν αρνήθηκε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η Αϊχάν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2002 στα 1.500μ, ενώ ένα χρόνο αργότερα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού κατέκτησε την 2η θέση.

Όλα τα μωρά στην πίστα!

ronaldinho_pista.jpg

Θέλει να φύγει από την Τότεναμ ο Παβλιουτσένκο


Ο Ρόμαν Παβλιουτσένκο πανηγυρίζει το γκολ της νίκης επί της Μπλάκμπερν Ο Ρομάν Παβλιουτσένκο θέλει να βρίσκεται στη Νότια Αφρική το καλοκαίρι, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αγωνίζεται περισσότερο στην Τότεναμ. Ο Ρώσος επιθετικός όταν θα επιστρέψει από την εθνική ομάδα θα ζητήσει από τον Χάρι Ρέντκναπ να τον αφήσει να φύγει από το σύλλογο στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

"Θέλω να φύγω από την Τότεναμ. Δεν μπορώ να αγωνίζομαι εκεί κάτω από αυτές τις συνθήκες. Μου φαίνεται αδιανόητο να συνεχίσω στην ομάδα", είπε ο Παβλιουτσένκο στη ρωσική εφημερίδα " Sport Express".

Μέχρι το 2014 ο Ζούλιο Σέζαρ στην Ιντερ


Ο γκολκίπερ της Ιντερ, Ζούλιο σέζαρ Ο Ζούλιο Σέζαρ θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Ιντερ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο γκολκίπερ της πρωταθλήτριας Ιταλίας ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση για την επέκταση του συμβολαίου του, που θα τον κρατήσει στο Μιλάνο μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Το προηγούμενο συμβόλαιο του Ζούλιο Σέζαρ τελείωνε το καλοκαίρι του 2011.

"Θέλω να πανηγυρίσω με την Ιντερ πολλούς τίτλους στα επόμενα χρόνια. Είμαι ευτυχισμένος που θα μείνω στην ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας, Μάσιμο Μοράτι. Εχω κερδίσει πολλά με την Ιντερ, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον", τόνισε ο Ζούλιο Σέζαρ.

Στην ΠΑΕ ο Τσιμπίδης


Οι φίλαθλοι του Ηρακλή.... Νέο πρόσωπο στην ΠΑΕ Ηρακλής είναι από την Τρίτη ο Απόστολος Τσιμπίδης. Θα υπολογίζεται πλέον ως μέλος των διοικήσεων του "Γηραιού" τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο Τσιμπίδης, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, αναφέρθηκε στην ανάμιξή του στον Ηρακλή και την παρουσία του σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ: «Στο μπάσκετ ξεκινήσαμε μια προσπάθεια μαζί με τον κ. Γαλανό έχοντας σαν στόχο να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α1, για την ώρα πάμε πολύ και είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τελικά τον στόχο μας. Στο ποδόσφαιρο, όπως πολλές φορές είχαν αναφέρει ο κ. Ρέμος και κ. Πολύκαρπος, χρειαζόταν βοήθεια και έτσι ανταποκρίθηκα. Ο ρόλος μου στην ΠΑΕ θα είναι σαν ένας άτυπος γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, θα οργανώσουμε τα γραφεία της ομάδας και θα προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της λειτουργίας της ομάδας. Δεν θα περιοριστώ όμως σε αυτό, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, όπως για παράδειγμα μεταγραφές τον Ιανουάριο και θα ενισχύσω την ΠΑΕ είτε με δικά μου χρήματα είτε με χορηγίες που θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην ομάδα».

Σε ερώτηση, αν αντιλήφθηκε κάποια πρόθεση του κ. Ρέμου να αποχωρήσει στην συνέχεια από την ομάδα, απάντησε ως εξής:
«Στις συναντήσεις που είχα με τον κ. Ρέμο κατάλαβα σαφώς ότι έχει πολύ μεγάλη αγάπη για την ομάδα και θέλει να βοηθήσει ώστε ο Ηρακλής να πάει ψηλά. Δεν νομίζω ότι έχουν βάση άλλα σενάρια και πιστεύω ότι με την βοήθεια και την συνεργασία όλων θα μπορέσουμε τελικά να έχει η ομάδα μια πολύ καλύτερη χρονιά φέτος και στην συνέχεια να πάει ακόμη ψηλότερα».

Μιλώντας για τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί τόσο ενεργά, ο Τσιμπίδης είπε:
«Όσοι αγαπούν πραγματικά τον Ηρακλή πηγαίνουν να βοηθήσουν στα δύσκολα και όχι μόνο σε νίκες και χαρές. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου και έτσι αποφάσισα να εμπλακώ στο μπάσκετ αρχικά και τώρα στο ποδόσφαιρο του Ηρακλή».

Σε ερώτηση για τον κόσμο της ομάδας και τις σχέσεις των τμημάτων με τους οργανωμένους, ο Τσιμπίδης τόνισε τα εξής:
«Ο κόσμος στα μπάσκετ μας βοηθά φέτος πάρα πολύ, είναι κοντά στην ομάδα και στο γήπεδο η ατμόσφαιρα είναι όπως στο Καυταντζόγλειο χωρίς υπερβολή. Γνωρίζω ότι υπάρχει ένα θέμα με τους οργανωμένους στο ποδόσφαιρο και σίγουρα σκοπός μου είναι να κάνω μια προσπάθεια να εξομαλύνω τις σχέσεις με την ΠΑΕ. Θέλω να δείξω στον κόσμο της ομάδας ότι δεν υφίσταται τελικά κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα και πάνε όλα καλά στην συνέχεια».

Κλείνοντας, ανέφερε τα εξής:
«Το μόνο σίγουρο είναι από το μπάσκετ δεν πρόκειται να αποχωρήσω σε καμία περίπτωση, το θεωρώ σαν «παιδί» μου πλέον και θα συνεχιστεί η προσπάθεια μαζί με τον κ. Γαλανό. Σίγουρα όμως και από το ποδόσφαιρο δεν θα φύγω, ήρθα τώρα στην ΠΑΕ και σκοπεύω επίσης να δώσω το κάτι παραπάνω στην συνέχεια».

Μίλησε στους ποδοσφαιριστές ο Αθανασιάδης


Ο Θανάσης Αθανασιάδης Ο Αθανάσιος Αθανασιάδης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου και μίλησε στους ποδοσφαιριστές. Για ένα «νέο ξεκίνημα» έκανε λόγο. Ζήτησε να τα δώσουν όλα , για να στηρίξουν το νέο προπονητή και να ανεβάσουν την ομάδα εκεί που πρέπει.

Ακόμη ο πρόεδρος των «κιτρίνων» είπε στους ποδοσφαιριστές:
«Εμείς , σαν διοίκηση, σας δίνουμε ό,τι χρειάζεστε.. Κάναμε ό, τι έπρεπε στο θέμα προπονητή φέρνοντας κοντά μας ένα καταξιωμένο τεχνικό παγκόσμιας εμβέλειας που τον γνωρίζετε όλοι σας, είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΠΑΕ απευθυνόμενος προς τους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε όλοι μαζί, ενωμένοι να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα».

Και ο κ. Αθανασιάδης κατέληξε, θέτοντας στην ουσία τους «κιτρινόμαυρους» προ των ευθυνών τους. «Από δω και πέρα θέλω να δω έργα και από εσάς. Πρέπει να κάνετε πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και να δώστε τα πάντα για να πετύχουμε. Είναι η σειρά σας. Πιστεύουμε σε σας και στις δυνατότητές σας. Ο κ. Κούπερ έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για όλους σας. Αν συνεργαστείτε μαζί του όπως πρέπει ο Αρης θα αποκτήσει την ταυτότητα του πρωταγωνιστή και θα καθιερωθεί στη θέση που του αξίζει, στην κορυφή».

Από την άλλη, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ συνεχίζει να προπονεί στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, όσους ποδοσφαιριστές έχει στη διάθεσή του.

Απόντες ήταν οι διεθνείς Σηφάκης, Αμπρέου. Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζουν να ακολουθούν ο Χρήστος Βανγκέλι, ο οποίος ωστόσο συνεχώς ανεβάζει ρυθμούς. Ο Νάτσο Γκαρσία συνεχίζει τις αποθεραπείες την στιγμή που ο γιατρός της ομάδας του αφαίρεσε το υγρό από την κύστη, ενώ του έγινε και ένεση προκειμένου να προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς η αποθεραπεία του. Ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί και ο Φλάβιο λόγω προβλήματος στον χόνδρο της επιγονατίδας. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Ρονάλντο λόγω μικρών ενοχλήσεων, αλλά δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του. Απών ήταν ο Χρήστος Αραβίδης ο οποίος παρουσιάστηκε στην Κόρινθο για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.

Γρόλιος: Πέντε χρόνια μετά το άρθρο 44

Νομικός και μέλος της Λέσχης Φίλων Αρη ο Χρήστος Γρόλλιος, καθοδήγησε τον Αρη στην υπαγωγή στο άρθρο 44 προκειμένου να απεγκλωβιστεί από μεγάλα χρέη. Συμπλη΄ρωθηκαν πέντε χρόνια και σήμερα κλήθηκε να κάνει έναν απολογισμό.

«Ο νόμος υπήρχε ήδη από το 1990, είχε γίνει με αφορμή την υπόθεση της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, αν θυμάστε, και στόχος ήταν να εξυγιανθούν οι προβληματικές επιχειρήσεις, να διατηρηθούν και να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Ο Αρης και τότε και τώρα, είναι ένας σύλλογος που απασχολεί πάρα πολύ κόσμο και προσφέρει κοινωνικό έργο με τις ακαδημίες κτλ. Ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό καθώς η ομάδα ήταν στο χείλος του γκρεμού και κινδύνευε να καταστραφεί, έπρεπε λοιπόν να εξυγιανθεί και να συνεχίσει να προσφέρει έργο. Κατηγορήθηκε βέβαια τότε για την μη καταβολή των χρημάτων σε ορισμένους παίκτες αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Αρης απλά δεν είχε χρήματα τότε ενώ ήταν πολύ σοβαρός ο κίνδυνος να μην πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος θα καταστρεφόταν και κανείς απολύτως δεν θα έπαιρνε χρήματα».

Συνεχίζοντας τόνισε επίσης:
«Πιστεύω ότι την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που βρέθηκε τότε ο Αρης φέρουν οι κατά καιρούς μεγαλομέτοχοι της ομάδας ενώ υπήρξε και μια ατυχής συγκυρία, με την κατάρρευση του Alpha Digital, με τον οποίο η ομάδα είχε συμβόλαιο. Έτσι, ο Αρης δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και στους παίκτες φυσικά, που είχαν μάλιστα ιδιαίτερα υψηλά συμβόλαια, ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα. Η μόνη λύση λοιπόν ήταν η υπαγωγή στο άρθρο 44, την ιδέα την είχα ρίξει 1,5 χρόνο πριν αλλά τότε πραγματικά ωρίμασαν οι συνθήκες και έγινε δεκτό από όλους στην ομάδα. Δεν μπορούσαμε φυσικά να ζητήσουμε από την Πολιτεία βοήθεια, δεν θα ήταν σωστό ενώ δεν υπήρχε επίσης περίπτωση να βρεθεί κάποιος επενδυτής για να καλύψει τα 18 εκ. ευρώ, που ήταν το ύψος των χρεών».

Για τις παρενέργειες της κίνησης αυτής, ο Γρόλλιος είπε:
«Για την κίνηση του αυτή ο Αρης δέχθηκε πόλεμο ακόμη και από πολλά ΜΜΕ ενώ έγιναν πολλές μηνύσεις και προς τα πρόσωπα των αθρώπων της διοίκησης. Πέντε χρόνια μετά βγήκε τελικά απαλλακτικό βούλευμα, αποδείχθηκε δηλαδή ότι όλα ήταν σύννομα στη υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 44 αλλά δυστυχώς έμεινε η λάσπη σε αυτούς. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη οι παίκτες που είχαν κάνει τις μηνύσεις, που δεν πήραν τα χρήματα τους από τον Αρη βέβαια αλλά είχαν εισπράξει νωρίτερα αρκετά από την ομάδα πιστεύω και στην συνέχεια στράφηκαν προσωπικά εναντίον αυτών των 9 που ήταν μέτοχοι και δεν νομίζω ότι ήταν απαραίτητο να το κάνουν. Τώρα με το βούλευμα μπορεί όποιος από τους αυτούς τους 9 θελήσει να καταθέσει επίσης μήνυση εναντίον τους αλλά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς, ποιοι ήταν αυτοί που συνέβαλλαν ουσιαστικά για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει την υπαγωγή της, τόνισε:
«Ο Αρης αδυνατούσε να πληρώσει τα χρέη που είχε προς όλους ενώ δεν υπήρξε σύμπνοια για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Έγινε λοιπόν μια συντονισμένη προσπάθεια για να καταφέρει ο Αρης την υπαγωγή του στο άρθρο 44, συνέβαλλαν λοιπόν πολλοί σε αυτό. Αρχικά, οι 53 πιστωτές της ΠΑΕ, που αν δεν έδιναν την έγκριση τους δεν θα γινόταν τίποτε, επίσης οι τότε διοικητικοί παράγοντες, από αυτούς μάλιστα οι κκ Ματθαίου, Γρανούζης και Σκόρδας δέχθηκαν να δεσμευτούν τα περιουσιακά τους στοιχεία μέχρι να πληρωθούν οι δόσεις στο Δημόσιο το 2014, μέχρι τότε λοιπόν θα είναι δεσμευμένη η περιουσία τους. Πολλοί δικηγόροι επίσης συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή, όπως ο κ. Παπαδόπουλος, δικηγόρος τότε της ΠΑΕ, ο κ. Τζήμας, ο κ. Βαλεργάκης, ο κ. Κανελλόπουλος και πολλοί άλλοι φυσικά».

Συμπλήρωσε επίσης τα εξής:
«Από την εξέλιξη αυτή με τον Αρη επωφελήθηκαν στην συνέχεια και η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ, που μπήκαν στην συνέχεια στο άρθρο 44. Πάντως αυτό είχε και κόστος καθώς όλοι μας είχαμε δώσει το βάρος στην προσπάθεια της υπαγωγής, παράλληλα βέβαια δεν υπήρχαν και χρήματα και η ομάδα την επόμενη σεζόν έπεσε στην Β` Εθνική. Λειτούργησαν όμως στην συνέχεια τα αντανακλαστικά του συλλόγου, η ομάδα επανήλθε αμέσως και από τότε κάνει συνέχεια βήματα προόδου»
Ολοκληρώντας την τοποθέτηση του αναφορικά με το άρθρο 44:
«Είναι επίσης σημαντικό να πούμε ότι ο Αρης σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες που ωφελήθηκαν παραμένει στον σωστό δρόμο, όσον αφορά στα θέματα της οικονομικής διαχείρισης. Η ομάδα λειτουργεί συνετά και δεν χρεώνεται χωρίς λόγο ώστε να δημιουργήσει πάλι υπέρογκα χρέη, κάτι που εκτιμήθηκε και από τον κόσμο της ομάδας».

Κλείνοντας, ο Γρόλλιος αναφέρθηκε στον πολύ ουσιαστικό ρόλο της Λέσχης Φίλων Αρη στα διοικητικά της ομάδας:
«Θεωρώ ότι ο κόσμος του Αρη έχει πλέον πλήρη συνείδηση της προσπάθειας και των δυσκολιών που υπάρχουν, έτσι στέκεται δίπλα και στηρίζει την ομάδα, θέλοντας απλά να βλέπει τους παίκτες να παλεύουν, να μάχονται σε κάθε παιχνίδι. Ο Αρειανός πιστεύω επίσης ότι έχει καταλάβει πλέον πως ο μόνος τρόπος να είναι δυνατή η ομάδα είναι μέσω της Λέσχης, έχουν παρέλθει πιστεύω οι εποχές των επενδυτών και ωρίμασαν οι συνθήκες ώστε ο κόσμος να έχει ουσιαστικά στα χέρια του την ομάδα και να ελέγχει τις καταστάσεις, καταθέτοντας την αγάπη του αλλά και τα χρήματα του, για να συντηρηθεί η ομάδα σε υψηλό επίπεδο, μέσω της Λέσχης Φίλων Αρη».

Επιστροφή στα... τετριμμένα

diamantidis_prokom1.jpgΟ Παναθηναϊκός βρίσκεται από χθες στην Πολωνία, όπου απόψε (8.45μ.μ, Novasports1) θα αντιμετωπίσει την Πρόκομ, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του δ΄ομίλου της Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» φιλοδοξούν να επιστρέψουν στις νίκες, πραγματοποιώντας παράλληλα μία εμφάνιση, η οποία θα... «σβήσει» από τις μνήμες τους, την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Νίκολα Πέκοβιτς καλεί τους συμπαίκτες να αγωνιστούν ως... Πρωταθλητές Ευρώπης και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θεωρεί ότι η ομάδα του έχει ήδη μάθει από τα λάθη της.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τον Αβραάμ

Η δικαιοσύνη θα κρίνει ποιος τελικά έχει δίκιο στην υπόθεση του Αβραάμ Παπαδόπουλου καθώς και το ποσόν που θα επιδικαστεί και κατ΄ επέκταση θα πληρώσει-αν και όταν γίνει κάτι τέτοιο- ο Άρης στο Διγενή Λακκώματος .
Χτες, είχαμε τη συνέχεια του ντέρμπυ, αφού εκδικάστηκε η υπόθεση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης , με τις δύο πλευρές να καταθέτουν όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους προκειμένου να αποδείξουν την ορθότητα των θέσεών τους. Από δω και πέρα αναμένεται η έκδοση της απόφασης η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικηγόρων , πρόκειται να γίνει γνωστή μετά από τέσσερις με πέντε περίπου μήνες(ανάλογος χρόνος απαιτείται συνήθως για παρόμοιες υποθέσεις).
Υπενθυμίζουμε ότι το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης , με απόφασή του, στις 19 Ιανουαρίου 2009, είχε κάνει δεκτή την αίτηση του Διγενή Λακκώματος για συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΠΑΕ Άρης μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ από τη μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό με βάσει το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει στα χέρια του.

O ΑΠΟΕΛ νίκησε το κατεστημένο

apoel_fans.jpgΟ ΑΠΟΕΛ μπορεί πλέον στους ευρωπαϊκούς του αγώνες να... σηκώνει την ελληνική σημαία στις κερκίδες καθώς η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να αποσύρει την καταγγελία εναντίον της κυπριακής ομάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠ οι ενέργειες του Μάριου Λευκαρίτη και του Κωστάκη Κουτσοκούμνη ήταν αυτές που έφεραν την απόσυρση της καταγγελίας.

Υπενθυμίζουμε ότι στο ΑΠΟΕΛ είχε απαγορευτεί από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να επιδεικνύει την ελληνική σημαία στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας. Όμως οι προσπάθειες του αντιπρόεδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Μάριου Λευκαρίτη και του προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αποφασίστηκε να αποσυρθεί η καταγγελία.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «H KOΠ ανακοινώνει ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες των κ.κ. Μάριου Λευκαρίτη και Κωστάκη Κουτσοκούμνη ο οποίος έτυχε να ευρίσκεται στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ αυτές τις μέρες, η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να αποσύρει την καταγγελία εναντίον του Σωματείου ΑΠΟΕΛ για επίδειξη της Ελληνικής σημαίας. Οι κατηγορίες εναντίον του ΑΠΟΕΛ για ρίξη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου εξακολουθούν να υφίστανται και θα δικαστούν αύριο. Η επιστολή της ΟΥΕΦΑ για την απόσυρση της καταγγελίας αναμένεται εντός των επομένων ολίγων ωρών».

Παίζει παντού ο Εντουάρντο

eduardo_goal.jpgΚανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχει ο Εντουάρντο σε όποια θέση και αν τον χρησιμοποιήσει ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο επιθετικός της Αρσεναλ μπορεί να παίξει τόσο δεξιά όσο και αριστερά ενώ θεωρεί πολύ σημαντικό να σε βοηθάει η υπόλοιπη ομάδα.


Ο διεθνής φορ αναφέρθηκε και στην τακτική των Λονδρέζων: «Για μένα είναι εύκολο να παίζω είτε δεξιά είτε αριστερά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το σημαντικότερο είναι να σε βοηθάει η υπόλοιπη ομάδα και νιώθω το ίδιο καλά και στις δύο θέσεις. Ο προπονητής ξέρει τις ικανότητες μας και το που θα μας χρησιμοποιήσει ανάλογα με το σύστημα. Παίζουμε με μία τακτική η οποία μας δίνει περισσότερη κίνηση και δημιουργικότητα στο χώρο του κέντρου, αλλά δεν είναι εύκολο γιατί πρέπει να κρατάμε τις ισορροπίες ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση κι αυτό μπορεί πολλές φορές να γίνει δύσκολο για μας τους επιθετικούς».

Η λευχαιμία "χτύπησε" τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ


Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο χώρο του ΝΒΑ και όχι μόνο η είδηση ότι ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ πάσχει από μία σπάνια μορφή λευχαιμίας, με την πρόγνωση πάντως να είναι ενθαρρυντική. Ο Χολ οφ Φέιμερ παραδέχθηκε, μάλιστα, σήμερα ότι η διάγνωση είχε γίνει από τον περασμένο Δεκέμβριο και έκανε λόγο για χρόνια μυελοειδή λευχαιμία.

«Υπάρχει η πιθανότητα να ζήσεις κανονικά τη ζωή σου, χωρίς να προχωρήσεις σε δραστικές αλλαγές στην καθημερινότητα σου» αποκάλυψε ο Τζαμπάρ ότι ήταν τα λόγια των γιατρών του και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που μοιραζόμουν την προσωπική ζωή μου, αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορώ να βοηθήσω να σωθούν ζωές».

Στόχος του Τζαμπάρ, ο οποίος ακολουθεί ειδική θεραπευτική αγωγή, είναι να αφυπνίσει τον κόσμο και να πετύχει ό,τι έχει κάνει ο πρώην συμπαίκτης του, Μάτζικ Τζόνσον, για το AIDS.

Ο Τζαμπάρ, πάντως, δεν είναι το πρώτο «θύμα» της ασθένειας στην οικογένεια του, καθώς ο έξι φορές πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς στο ΝΒΑ έχει χάσει από λευκαιμία τον παππού του και τον θείο του, ενώ είχε προσβληθεί και ο πατέρας του, ο οποίος πλέον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Ετσι...........Απλα......................

Πέρασε το καλοκαίρι, όχι όμως και η... μπάλα

Κλεισμένοι στο ξενοδοχείο οι Ιάπωνες


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην περιοχή του Λιμανιού Ελίζαμπεθ της Νοτίου Αφρικής βρίσκεται η αποστολή της Ιαπωνίας για το φιλικό του Σαββάτου κόντρα στους διοργανωτές του Mundial του 2010.

Ωστόσο, οι Ιάπωνες διεθνείς δεν έχουν... ξεμυτίσει από το ξενοδοχείο, καθώς οι Αρχές της πόλης τους ενημέρωσαν πως υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλειά τους! «Αν δεν γίνεται να βγούμε έξω, τότε θα κάτσω ήσυχος στο δωμάτιό μου», δήλωσε ο μέσος της εθνικής Ιαπωνίας, Γιασουχίτο Έντο, δείχνοντας τον φόβο που υπάρχει.

Η Νότια Αφρική είναι από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματικότητας και οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν ξοδέψει πάνω από 100 εκ. δολάρια για την προστασία όσων ταξιδέψουν εκεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ για... Mπασινά!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά την απόκτηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΣ Γιάννενα, θα επιχειρήσει ένα ακόμα μεταγραφικό μπαμ.

Αυτή τη φορά, θα προσπαθήσει να ζεστάνει τους φιλάθλους του, στο παζάρι του Ιανουαρίου με την περίπτωση του Άγγελου Μπασινά.

Ο Έλληνας μέσος, που δεν έχει χρόνο συμμετοχής στην Πόρτσμουθ, έχει σκοπό την αποχώρηση του από την αγγλική ομάδα και σίγουρα τον ενδιαφέρει η προοπτική να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Οι Γιαννιώτες εξετάζουν αρκετό διάστημα τώρα την υπόθεση Μπασινά, γνωρίζοντας πως υπάρχουν αρκετές δυσκολίες για να τον αποκτήσουν.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΤΣΙΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΑΕ

















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγαννάκης

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε σήμερα ο κ. Απόστολος Τσιμπίδης, μέλος των διοικήσεων του Ηρακλή τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο, ο κ. Τσιμπίδης τόνισε ότι ήρθε να βοηθήσει την ομάδα στα δύσκολα όπως οφείλει να κάνει όποιος την αγαπά, ανέφερε επίσης ότι στο μπάσκετ ο στόχος της ανόδου θεωρεί πως θα γίνει φέτος πραγματικότητα ενώ στο ποδόσφαιρο μαζί με τον κ. Ρέμο θα προσπαθήσει να δώσει το κάτι παραπάνω


Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε σήμερα ο κ. Απόστολος Τσιμπίδης και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τους συντελεστές της εκπομπής. Ο κ. Τσιμπίδης είναι μέλος στην διοίκηση του μπάσκετ της ομάδας αλλά στην ΠΑΕ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες.
Μιλώντας για την ενασχόληση του στα 2 τμήματα, ο κ. Τσιμπίδης ανέφερε :
«Στο μπάσκετ ξεκινήσαμε μια προσπάθεια μαζί με τον κ. Γαλανό έχοντας σαν στόχο να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α1, για την ώρα πάμε πολύ και είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τελικά τον στόχο μας. Στο ποδόσφαιρο, όπως πολλές φορές είχαν αναφέρει ο κ. Ρέμος και κ. Πολύκαρπος, χρειαζόταν βοήθεια και έτσι ανταποκρίθηκα. Ο ρόλος μου στην ΠΑΕ θα είναι σαν ένας άτυπος γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, θα οργανώσουμε τα γραφεία της ομάδας και θα προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της λειτουργίας της ομάδας. Δεν θα περιοριστώ όμως σε αυτό, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, όπως για παράδειγμα μεταγραφές τον Ιανουάριο και θα ενισχύσω την ΠΑΕ είτε με δικά μου χρήματα είτε με χορηγίες που θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην ομάδα»
Σε ερώτηση, αν αντιλήφθηκε κάποια πρόθεση του κ. Ρέμου να αποχωρήσει στην συνέχεια από την ομάδα, απάντησε ως εξής :
«Στις συναντήσεις που είχα με τον κ. Ρέμο κατάλαβα σαφώς ότι έχει πολύ μεγάλη αγάπη για την ομάδα και θέλει να βοηθήσει ώστε ο Ηρακλής να πάει ψηλά. Δεν νομίζω ότι έχουν βάση άλλα σενάρια και πιστεύω ότι με την βοήθεια και την συνεργασία όλων θα μπορέσουμε τελικά να έχει η ομάδα μια πολύ καλύτερη χρονιά φέτος και στην συνέχεια να πάει ακόμη ψηλότερα»
Μιλώντας για τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί τόσο ενεργά, ο κ. Τσιμπίδης είπε :
«Όσοι αγαπούν πραγματικά τον Ηρακλή πηγαίνουν να βοηθήσουν στα δύσκολα και όχι μόνο σε νίκες και χαρές. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου και έτσι αποφάσισα να εμπλακώ στο μπάσκετ αρχικά και τώρα στο ποδόσφαιρο του Ηρακλή»
Σε ερώτηση για τον κόσμο της ομάδας και τις σχέσεις των τμημάτων με τους οργανωμένους, ο κ. Τσιμπίδης τόνισε τα εξής :
«Ο κόσμος στα μπάσκετ μας βοηθά φέτος πάρα πολύ, είναι κοντά στην ομάδα και στο γήπεδο η ατμόσφαιρα είναι όπως στο Καυταντζόγλειο χωρίς υπερβολή. Γνωρίζω ότι υπάρχει ένα θέμα με τους οργανωμένους στο ποδόσφαιρο και σίγουρα σκοπός μου είναι να κάνω μια προσπάθεια να εξομαλύνω τις σχέσεις με την ΠΑΕ. Θέλω να δείξω στον κόσμο της ομάδας ότι δεν υφίσταται τελικά κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα και πάνε όλα καλά στην συνέχεια»
Κλείνοντας, ο κ. Τσιμπίδης ανέφερε τα εξής :
«Το μόνο σίγουρο είναι από το μπάσκετ δεν πρόκειται να αποχωρήσω σε καμία περίπτωση, το θεωρώ σαν «παιδί» μου πλέον και θα συνεχιστεί η προσπάθεια μαζί με τον κ. Γαλανό. Σίγουρα όμως και από το ποδόσφαιρο δεν θα φύγω, ήρθα τώρα στην ΠΑΕ και σκοπεύω επίσης να δώσω το κάτι παραπάνω στην συνέχεια»

Πενθεί η οικογένεια του ΠΑΟΚ



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Σάββας Χατζηϊωάννου. Ο εκλιπών τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/11) έχασε τελικά τη «μάχη» με την ανίατη ασθένεια που τον είχε καθηλωμένο στο κρεβάτι τους τελευταίους μήνες. Ο Χατζηϊωάννου (που αφήνει πίσω του την σύζυγο του, δυο παιδιά και ένα εγγόνι) σύνδεσε το όνομα του με την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου του ΠΑΟΚ το 1972, όταν ήταν και βασικός τερματοφύλακας της ομάδας στην περίοδο εκείνη.

Αγωνίστηκε επί μια πενταετία (1970-75) στον «δικέφαλο του Βορρά» και στη συνέχεια η καριέρα του περιελάμβανε το εξωτερικό και δη τις ΗΠΑ και τον Ελληνοαμερικανικό Νέας Υόρκης. Όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια δεν θέλησε να συνεχίσει να ασχολείται με τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η κηδεία του Σάββα Χατζηϊωάννου θα γίνει το απόγευμα στις 4 το απόγευμα στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς.

Ο ΠΑΟΚ σε DVD


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία θα προχωρήσουν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκδίδοντας το Πάσχα ένα DVD με σκοπό να καταγράψουν όλη την ιστορία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης από το 1926 που είναι το έτος της ίδρυσής του. Οι παλιοί παίκτες του «δικεφάλου του βορρά» προετοιμάζουν εδώ και μήνες αυτό το εγχείρημα που θα περιλαμβάνει σπάνιο τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό,σημαντικές στιγμές και δηλώσεις πρωταγωνιστών αλλά και παραγόντων της ομάδας.

Την ευθύνη της παραγωγής του DVD έχει αναλάβει με πρωτοβουλία του ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, με την υποστήριξη και συνεργασία της ΠΑΕ και του Α.Σ. ΠΑΟΚ. Η 6μελής Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή αυτή στελεχώνεται από τους Γιώργο Κούδα, Κούλη Αποστολίδη, Κώστα Ορφανό, Νίκο Σπανδωνίδη, Κώστα Λαγωνίδη, Σάκη Παντελίδη και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλία Βιολίδη.

Τη συγγραφή του σεναρίου του ιστορικού DVD έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Ντίνος Καραμητρούσης, σε συνεργασία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αντωνόπουλο, τον πρώην ΓΓΑ κ. Γιώργο Λυσσαρίδη και τον σημερινό πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μιλτιάδη Κανώτα, άλλοτε Νομάρχη Πιερίας και Χαλκιδικής, πολιτικό μηχανικό και συλλέκτη. Η σκηνοθεσία της ταινίας έχει ανατεθεί σε σκηνοθετική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Σάκης Γιαννίκης. Την μουσική της ταινίας έχει συνθέσει ο μουσικοσυνθέτης Βασίλης Παπαγεωργίου.

Η μεγάλη δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρόεδρος των βετεράνων του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας, μίλησε για αυτή την προσπάθεια: «Είναι μια πολύ φιλόδοξη, κουραστική και έντιμη προσπάθεια που γίνεται με στόχο να αναδειχτεί η ιστορία της ομάδας με τον τρόπο που αρμόζει σε ένα σύλλογο σαν τον ΠΑΟΚ. Πολλά παιδιά έτρεξαν και προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε την λογική αγωνία για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που συσπείρωνε πάντα λαϊκά στρώματα και σ' αυτά τα στρώματα απευθύνεται η δουλειά που γίνεται. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μέσα κι έξω από την χώρα θα έχει την ευκαιρία να πάρει κινηματογραφημένο το ιστορικό παρελθόν και το σύγχρονο παρόν της ομάδας, και να δει μέσα από αυτό μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πορείας του σ' αυτά τα 83 χρόνια ζωής και λειτουργίας του».

Χάμαν: "Άφωνος με το χαμό του Ένκε"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπουντεσλίγκα δεν έχει το προσεχές Σαββατοκύριακο ελέω των αγώνων μπαράζ για τα προκριματικά του Μουντιάλ, όμως ακόμα και αν το πρωτάθλημα διεξαγόταν κανονικά θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα, ελέω της τραγωδίας του Ρόμπερτ Ένκε.

Ο 32χρονος Γερμανός γκολκίπερ του Αννόβερο, που είχε πάρει τη θέση του βασικού στην Εθνική Γερμανίας από τον Γενς Λέμαν και προοριζόταν για Νο 1 στη "Νάσιοναλμαντσαφτ" για τα τελικά του Μουντιάλ από τον Γιόακιμ Λεβ, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του την Tρίτη πέφτοντας στις γραμμές τρένου, και η είδηση αυτή έχει βυθίσει σε πένθος όλη την ποδοσφαιρική Γερμανία και όχι μόνο.

"Είναι τρομερή είδηση. Το έμαθα μέσω μηνύματος πριν δύο ώρες και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τι θλιβερό τέλος για έναν ωραίο άνθρωπο με μία πολλά υποσχόμενη καριέρα ως γκολκίπερ", τόνισε με δηλώσεις του στο "Skysports" ο 36χρονος άσος Ντίτμαρ Χάμαν, ο οποίος θεωρεί πως η απώλειά του θα επηρεάσει και την εθνική ομάδα που αντιμετωπίζει τη Χιλή το ερχόμενο Σάββατο σε φιλικό ματς.

"Είναι προφανές πως θα είναι συντετριμμένοι και στην Εθνική Γερμανίας. Ήταν ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του γκολκίπερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εάν χάσεις έναν συμπαίκτη σου με τόσο τραγικό τρόπο, θα διαλυθείς ψυχολογικά, όπως συμβαίνει και σε όλη τη Γερμανία αυτή τη στιγμή.

Ήταν πολύ καλός γκολκίπερ. Έπαιξε στην Τουρκία, πήγε στη Μπαρτσελόνα σε πολύ νεαρή ηλικία για τερματοφύλακας. Είχε τρομερές προοπτικές. Τα τελευταία χρόνια ήταν πραγματικά εξαιρετικός.

Έκανε τη θέση κάτω από την εστία δικιά του στους τελευταίους μήνες, κάτι που δεν είναι εύκολο αφού έχουμε πολλούς καλούς τερματοφύλακες στη Γερμανία".

Το τελευταίο δίμηνο ο Ένκε υπέφερε από μολυσματική ασθένεια (επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα του Ανόβερο, στην αναμέτρηση με το Αμβούργο), όμως σύμφωνα με τον Χάμαν η απώλεια της δίχρονης κόρης του πριν δύο χρόνια ήταν η αιτία που τον οδήγησε στο να αφαιρέσει τη ζωή του.

"Η κόρη του πέθανε μετά από καρδιακή ασθένεια και λένε πως αυτοκτόνησε και ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Όλο αυτό μας δείχνει πόσο λίγο νόημα έχουν άλλα πράγματα, γιατί εγώ ο ίδιος έχω μείνει άφωνος. Είναι μία συγκλονιστική είδηση.

Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου είναι στην οικογένεια και στους φίλους του", κατέληξε ο Χάμαν, με τον Ένκε να αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Τερέζα και την οκτώ μηνών κόρη του, που το ζευγάρι είχε υιοθετήσει τον περασμένο Μάη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκίνηση του κόσμου είναι τόσο μεγάλη για την απώλεια του 32χρονου γκολκίπερ (έναν χρόνο νωρίτερα έκανε το διεθνές ντεμπούτο του προλαβαίνοντας να παίξει σε οκτώ ματς με την Εθνική Γερμανίας), ώστε πλήθος κόσμου να συρρέει από την Τρίτη στο "Niedersachsen Stadion" για να αφήσει λουλούδια και να ανάψει κεριά προς τιμήν του αδικοχαμένου αρχηγού της ομάδας τους.

Μαχητής ο Τραπατόνι

trapatonni_eire.jpgΟ ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιρλανδίας, Τζιοβάνι Τραπατόνι σκέφτεται θετικά ενόψει των μπαράζ πρόκρισης για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γαλλία. Ο Ιταλός προπονητής δεν φοβάται τους τρικολόρ και πιστεύει στην πρόκριση.

Η Ιρλανδία φιλοξενεί τους Γάλλους το Σάββατο με τον Τραπατόνι να κάνει λόγο για Ιρλανδούς μαχητές: «Η Γαλλία είναι δυνατή ομάδα και έχει σημαντικούς χορηγούς πίσω της, αλλά δεν τους φοβάμαι. Οταν ήμουν ποδοσφαιριστής αντιμετώπισα τον Πελέ χωρίς φόβο. Αυτό θέλω να κάνει και τώρα η Ιρλανδία. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε φυσική, ούτε μαθηματικά. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι η πιο δυνατή ομάδα για να νικήσεις. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά. Το μότο μου είναι “Δεν είμαστε διάσημοι αλλά είμαστε μαχητές».

Φωτο Ημέρας

Γι' αυτό το beach volley θα είναι πάντα πρώτο στις καρδιές μας...

Μπερνς: «Από κοινού απόφαση να φύγω από την ΑΕΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην αποκάλυψη πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θεώρησαν προτιμότερο την μετακίνησή του, με μορφή δανεισμού, στην Κέρκυρα προέβη ο Nέιθαν Μπερνς. Με δηλώσεις του στην «brisbanetimes», ο Αυστραλός μεσοεπιθετικός παραδέχτηκε ότι η απόφαση του να φύγει από την ΑΕΚ πάρθηκε με γνώμονα το αγωνιστικό του μέλλον!

«Ευτυχώς ήρθα στην Κέρκυρα για να πάρω παιχνίδια και μέσω αυτού να πάω στην εθνική. Πάντα ενημερώνομαι για το πώς πηγαίνει η ομάδα, πόσο μάλλον τώρα που θεωρώ ότι είναι πιο δυνατή από ποτέ. Προς το παρόν προσπαθώ να κάνω καριέρα στο εξωτερικό», τόνισε αρχικά ο νεαρός μεσοεπιθετικός και συνέχισε εστιάζοντας στην εθνική Αυστραλίας: «Όλοι θέλουν να παίξουν με το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα και να φτάσουν στο Μουντιάλ. Εάν μπορέσω να βρεθώ στο Μουντιάλ του 2010 θα είναι μεγάλη τιμή κι τεράστια προσωπική επιτυχία. Ας είμαστε, όμως, ρεαλιστές είναι πολύ δύσκολο να μπω στην ομάδα αυτή την περίοδο, αλλά θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα βρεθούν… κενές θέσεις».

Φυσικά, ρωτήθηκε για το λόγο που αποχώρησε (σ.σ. δανεικός) από την ΑΕΚ. Τι απάντησε; «Μίλησα με τον προπονητή (Μπάγεβιτς) πριν φύγω και κατά κάποιο τρόπο συμφωνήσαμε στο ότι χρειαζόμουν να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου. Έτσι πήραμε την απόφαση να πάω δανεικός για έξι με δώδεκα μήνες. Έχω την επιλογή να επιστρέψω στην ΑΕΚ τον Δεκέμβριο ή να μείνω ένα χρόνο στην Κέρκυρα. Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλά. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι στην ομάδα και να ανέβουμε στην Σούπερ Λίγκα».

«Τελειώνει» από τη Ρεάλ ο Γκούτι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά από δεκατέσσερα χρόνιας συνεχούς παρουσίας στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκούτι θα πρέπει να ανησυχεί για την ποδοσφαιρική του καριέρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «AS», ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μετρά μέρες στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και δεν αποκλείεται η είδηση του διαζυγίου των δύο πλευρών να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες μέρες.

Οι Ίβηρες έχουν την πληροφόρηση ότι ο 33χρονος χαφ θα συναντηθεί άμεσα, ίσως και σήμερα, με τον γενικό διευθυντή της «Βασίλισσας», Χόρχε Βαλντάνο, προκειμένου να συζητήσουν τη λύση του συμβολαίου (σ.σ. εκπνέει το 2011). Να σημειώσουμε ότι ο πρώην διεθνής μέσος δεν υπολογίζεται από τον Μανουέλ Πελεγκρίνι και ήδη έχει ετοιμάσει εναλλακτικές λύσεις για την καριέρα του. Μία από αυτές είναι η Ίντερ, για την όποια έχει συλλέξει πληροφορίες από τον πρώην συμπαίκτη και φίλο του, Ουέσλεϊ Σνάιντερ!

Αθλητικός Τύπος 11/11/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match

Ειπε..........................

"Με τιμάει το ενδιαφέρον του προέδρου, αλλά ποιος Θερμαϊκός; Δεν είναι ομάδες αυτές για τον Αλέφαντο. Δεν είναι για τα μέτρα μου..."

Νίκος Αλέφαντος

(...ο ιδιόρυθμος προπονητής σχολιάζοντας την πρόταση που του έγινε από τον Θερμαϊκό να αναλάβει την τεχνική του ηγεσία)

Χωρίς Ντρογκμπά η Ακτή


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά δεν θα ενισχύσει την Ακτή Ελεφαντοστού στον τελευταίο της αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 με αντίπαλο την Γουινέα.

Ο επιθετικός της Τσέλσι έμεινε στο Λονδίνο για να υποβληθεί σε θεραπεία, μετά την κλωτσιά που δέχθηκε στο στήθος από τον Τζόνι Εβανς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου (8/11) ντέρμπι των δύο ομάδων για την Πρέμιερ Λιγκ.

Η απουσία του από τον Σαββατιάτικο (14/11) αγώνα στο Αμπιτζάν, όπως και αυτή του Μπακαρί Κονέ της Μαρσέιγ, δεν θα κοστίσει στην Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ψιθυροι......................

  • Είδαν κι απόειδαν στην ΑΕΚ και πριν από το ματς με τη Λάρισα ράντισαν με... αγιασμό (!) τα δοκάρια στο ΟΑΚΑ, μπας και σπάσει η κατάρα. Το αποτέλεμα ήταν το ίδιο πάντως, αφού και πάλι ο Μπλάνκο είχε δοκάρι! (εφημερίδα "Εξέδρα"
  • Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, που δεν έχει κρύψει τα ερυθρόλευκα αισθήματά του, στο περιθώριο της βράβευσης του Αιμίλιου Παπαθανασίου από τον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9.84", πέρασε το... μήνυμά του στον Σωκράτη Κόκκαλη μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ, Γιάννη Μώραλη: "Με την ευκαιρία που βρίσκεται εδώ ο κ. Μώραλης θέλω να του πω να μεταφέρει στον πρόεδρο ότι δεν γίνεται το 2010 να παίξουμε χωρίς τον αντικαταστάτη του Τζόρτζεβιτς και χωρίς σέντερ φορ".
  • Από το μαγαζί του Βέρτη δεν θα μπορούσε να λείψει και η παρέα της Εθνικής Ελλάδος. Οι εορτάζοντες Αγγελος Μπασινάς και Μιχάλης Σηφάκης μαζί με τους Γιώργο Σαμαρά, Βασίλη Πλιάτσικα και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, που... συνοδευόταν από την γνωστή αοιδό Θέλξη!

Ετσι...........Απλα......................

Ξέσπασε η Νερέιδα για τον χωρίσμό της με τον Κριστιάνο...