Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Χάμαν: "Άφωνος με το χαμό του Ένκε"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπουντεσλίγκα δεν έχει το προσεχές Σαββατοκύριακο ελέω των αγώνων μπαράζ για τα προκριματικά του Μουντιάλ, όμως ακόμα και αν το πρωτάθλημα διεξαγόταν κανονικά θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα, ελέω της τραγωδίας του Ρόμπερτ Ένκε.

Ο 32χρονος Γερμανός γκολκίπερ του Αννόβερο, που είχε πάρει τη θέση του βασικού στην Εθνική Γερμανίας από τον Γενς Λέμαν και προοριζόταν για Νο 1 στη "Νάσιοναλμαντσαφτ" για τα τελικά του Μουντιάλ από τον Γιόακιμ Λεβ, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του την Tρίτη πέφτοντας στις γραμμές τρένου, και η είδηση αυτή έχει βυθίσει σε πένθος όλη την ποδοσφαιρική Γερμανία και όχι μόνο.

"Είναι τρομερή είδηση. Το έμαθα μέσω μηνύματος πριν δύο ώρες και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τι θλιβερό τέλος για έναν ωραίο άνθρωπο με μία πολλά υποσχόμενη καριέρα ως γκολκίπερ", τόνισε με δηλώσεις του στο "Skysports" ο 36χρονος άσος Ντίτμαρ Χάμαν, ο οποίος θεωρεί πως η απώλειά του θα επηρεάσει και την εθνική ομάδα που αντιμετωπίζει τη Χιλή το ερχόμενο Σάββατο σε φιλικό ματς.

"Είναι προφανές πως θα είναι συντετριμμένοι και στην Εθνική Γερμανίας. Ήταν ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του γκολκίπερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εάν χάσεις έναν συμπαίκτη σου με τόσο τραγικό τρόπο, θα διαλυθείς ψυχολογικά, όπως συμβαίνει και σε όλη τη Γερμανία αυτή τη στιγμή.

Ήταν πολύ καλός γκολκίπερ. Έπαιξε στην Τουρκία, πήγε στη Μπαρτσελόνα σε πολύ νεαρή ηλικία για τερματοφύλακας. Είχε τρομερές προοπτικές. Τα τελευταία χρόνια ήταν πραγματικά εξαιρετικός.

Έκανε τη θέση κάτω από την εστία δικιά του στους τελευταίους μήνες, κάτι που δεν είναι εύκολο αφού έχουμε πολλούς καλούς τερματοφύλακες στη Γερμανία".

Το τελευταίο δίμηνο ο Ένκε υπέφερε από μολυσματική ασθένεια (επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα του Ανόβερο, στην αναμέτρηση με το Αμβούργο), όμως σύμφωνα με τον Χάμαν η απώλεια της δίχρονης κόρης του πριν δύο χρόνια ήταν η αιτία που τον οδήγησε στο να αφαιρέσει τη ζωή του.

"Η κόρη του πέθανε μετά από καρδιακή ασθένεια και λένε πως αυτοκτόνησε και ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Όλο αυτό μας δείχνει πόσο λίγο νόημα έχουν άλλα πράγματα, γιατί εγώ ο ίδιος έχω μείνει άφωνος. Είναι μία συγκλονιστική είδηση.

Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου είναι στην οικογένεια και στους φίλους του", κατέληξε ο Χάμαν, με τον Ένκε να αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Τερέζα και την οκτώ μηνών κόρη του, που το ζευγάρι είχε υιοθετήσει τον περασμένο Μάη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκίνηση του κόσμου είναι τόσο μεγάλη για την απώλεια του 32χρονου γκολκίπερ (έναν χρόνο νωρίτερα έκανε το διεθνές ντεμπούτο του προλαβαίνοντας να παίξει σε οκτώ ματς με την Εθνική Γερμανίας), ώστε πλήθος κόσμου να συρρέει από την Τρίτη στο "Niedersachsen Stadion" για να αφήσει λουλούδια και να ανάψει κεριά προς τιμήν του αδικοχαμένου αρχηγού της ομάδας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: