Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Σοκ με το θάνατο του Ενκε


Ο Ρόμπερτ Ενκε Σοκ στη Γερμανία από το θάνατο του Ενκε. Ο διεθνής τερματοφύλακας του Αννόβερο έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 32 χρόνων, όταν πήδηξε στις γραμμές του τραίνου στην πόλη Νόισταντ του Ρούμπερνβερτ . Ο Ενκε αγωνίστηκε την Κυριακή στην ισοπαλία της ομάδας του με τον Αμβούργο για τη 12 αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

"Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι", ήταν η πρώτη αντίδραση του Γιοακίμ Λεβ στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης. Ο Ρόμπερτ Ενκε πριν τρία περίπου χρόνια είχε "χάσει" την μόλις δύο χρονών κόρη του από καρδιά, ενώ από τις αρχές Οκτωβρίου ταλαιπωρήθηκε από μία ασθένεια στο έντερο. Ο διεθνής γκολκίπερ άφησε πίσω του τη γυναίκα του Τερέσα και την οκτώ μηνών κόρη του που είχε υιοθετήσει τον περασμένο Μάιο.

Ο πρόεδρος του Ανόβερο, Μάρτιν Κιντ αποκάλυψε την είδηση την Τρίτη το απόγευμα. Αρχικά οι φήμες έκαναν λόγο για αυτοκτονία, αλλά λίγες ώρες αργότερα ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Ανόβερου, είπε πως είχε θανατηφόρο ατύχημα. Ωστόσο ο φίλος του ποδοσφαιριστή, Γιοργκ Νέμπλ, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι ο Ενκε αυτοκτόνησε περίπου στις 18:30. " Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται γι' αυτοκτονία. Όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου".

Ο Ενκε ήταν οκτώ φορές διεθνής, ενώ εκτός από το Ανόβερο είχε φορέσει και τη φανέλα των Γκλάντμπαχ, Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα Φενέρμπαχτσε και Τενερίφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: