Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Βόμβα : Βερπακόφσκις στον Εργοτέλη!

Αυτό κι αν είναι βόμβα... Μπορεί να χάνει τον Πατρίκ Ογκουνσότο, ωστόσο η διοίκηση του Εργοτέλη κινήθηκε άμεσα και απέκτησε τον Μάρις Βερπακόφσκις για δύο χρόνια! Πρόκειται για τον 30χρονο διεθνή Λετονό στράικερ, που αγωνιζόταν στην Ντιναμό Κιέβου και πριν λίγα χρόνια είχε απασχολήσει έντονα τον Ολυμπιακό!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση, από την Δυναμό Κιέβου, του διεθνούς Λετονού επιθετικού Maris VERPAKOVSKIS για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 30χρονος (15-10-1979) επιθετικός είναι 76 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της Λετονίας πετυχαίνοντας και 24 γκολ. Με την μεταγραφή αυτή η διοίκηση συνεχίζει να κάνει πράξη την υπόσχεση της προς τους φιλάθλους για την ποιοτική ενίσχυση της ομάδας μας.

«Χαρούμενος και διψασμένος»

Μετά την ολοκλήρωση της σπουδαίας μεταγραφής ο Βερπακόφσκις τόνισε «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που για τα επόμενα δύο χρόνια θα παίξω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Εργοτέλη. Οι πληροφορίες που πήρα τόσο για την χώρα όσο και για την ομάδα είναι οι καλύτερες. Εγώ από την μεριά μου θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα και μαζί με τους νέους μου συμπαίκτες να πάμε ψηλά τον Εργοτέλη. Είμαι διψασμένος για να παίξω καλό ποδόσφαιρο και θέλω να το δείξω μέσα στο γήπεδο».

Αναλυτικά το βιογραφικό

ΥΨΟΣ/ΒΑΡΟΣ:1.73m • 68kg

Σεζόν Ομάδα Αγώνες Γκολ

1996 FK Liepaya 3 -
1997 Baltika Liepaya 0(6) -
1998 Metalurgs Liepaja 3(13) 2
1999 Metalurgs Liepaja 5(12) 5
2000 Metalurgs Liepaja 17(5) 3
2001 Skonto 22 10
2002 Skonto 17(1) 9
2003 Skonto 24(1) 22
2003/04 Dynamo 10(0) 5
2004/05 Dynamo 15(8) 4
2005/06 Dynamo 3(6) 1
2006/07 Dynamo 2(4) 1
Getafe [loan] 5(8) 1
2007/08 Hajduk Split [loan] 14(4) 5
2008/09 Dynamo - -
Celta Vigo [loan] 1(7) -

Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Ράμφος

Ένας από του σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Ατρόμητου Αθηνών, αλλά και του Απόλλωνα Αθηνών, ο Άγγελος Ράμφος, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Ο Ράμφος ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στον Ατρόμητο και αργότερα μετακινήθηκε στον Απόλλωνα Αθηνών. Στο Περιστέρι επέστρεψε στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ενώ μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Ατρόμητο μετέχοντας στην προπονητική ομάδα..

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, στις 16.30, στο κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου. Η ΠΑΕ Ατρόμητος με ανακοίνωσή της «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντα. Τα συλλυπητήριά του εκφράζει και ο σύνδεσμος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου».

Ρουμανία Ελλάδα 3-2

Ηττήθηκε και πάλι η εθνική ομάδα βόλλει των ανδρών στον δεύτερο αγώνα της με την Ρουμανία στην Κοστάντζα. Το τελικό 3-2, φανερώνει πώς η εθνική ομάδα το πάλεψε το παιχνίδι, αλλά ηττήθηκε και πάλι στα σημεία. Στο 1ο σετ η ελληνική ομάδα πήρε από νωρίς τα ηνία, μετατρέποντας το 5-4 σε 5-9 με 5-0 σερί, διεύρυνε την διαφορά της στο 7-15, καθαρίζοντας το σετ, το οποίο πήρε τελικά με 18-25.
Στο 2ο σετ το παιχνίδι πήγαινε στην μεγαλύτερη διάρκεια του πόντο- πόντο. Η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύτηκε το σερί 3-0 που έκανε (από 17-15 σε 17-18) σε κρίσιμο σημείο και οι Ρουμάνοι αντέδρασαν και με δικό τους σερί 5-0 (22-18) πήραν κεφάλι, κερδίζοντας τελικά με 25-21. Στο 3ο σετ η Ελλάδα με έναν άσο του Ανδρεάδη και ένα καρφί του Καρυπίδη πήρε το σέτ με 24-26, ενώ στο 4ο σετ ήρθαν τα κάτω πάνω για την Ελλάδα, που βρέθηκε να χάνει 11-4, αλλά με τρομερή αντεπίθεση και έναν φοβερό Στεφάνου βρέθηκε μπροστά 15-17 με σερί 13-4! Οι τελευταίοι πόντοι κρίθηκαν στις λεπτομέρειες με τους Ρουμάνους να επικρατούν με 26-24. Στο τάι- μπρέικ η Εθνική ομάδα δεν ήταν ψύχραιμη στα σημεία και έχασε με 19-17. Μια ήττα άδικη, όπως εξελίχθηκε.
Τα σετ: 18-25, 25-21, 24-26, 26-24, 19-17
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστα Αρσενιάδης): Ψάρρας 6, Στεφάνου 9, Καρυπίδης 28, Ανδρεάδης 17, Σμαραγδής 13, Πανταλέων 10, Παπαδημητρίου (λ, 76%).
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Στέλιαν Μοκουλέσκου): Μπεγκάν 9, Ολτεάνου 17, Βοινέα 11, Μπάρθα 2, Γκοντάριου 30, Στάνκου 12, Φέχερ (λ, 55%), Μπαλχατσεάνου 1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
(σε 10 ματς)
1. Γερμανία 15 (23-13)
2.Βέλγιο 14 (21-16)
3. Ελλάδα 14 (18-23)
4. Ρουμανία 14 (16-26)

*Γερμανία και Βέλγιο έχουν από έναν αγώνα λιγότερο

Το πήρε ο Φέντερερ !

Ο Ρότζερ Φέντερερ με την επικράτησή του με 3-2 σετ (5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14) επί του Αντι Ρόντικ στο Γουίμπλεντον, σε ένα ματς θρίλερ, από τα συγκλονιστικότερα που έχουν γίνει στο παγκόσμιο τένις, έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τις 15 κατακτήσεις σε γκραν σλαμ, περισσότερες από κάθε άλλο τενίστα. Παράλληλα, ο ελβετός επέστρεψε στο θρόνο του λονδρέζικου τουρνουά, όπου βρισκόταν 5 συναπτά έτη από το 2003 έως το 2007, μετά την περσινή του ήττα στον τελικό από τον Ράφα Ναδάλ, ενώ έγινε πάλι Νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη.
Μεγάλο όπλο και των δύο, όπως αναμενόταν ήταν το σερβίς τους, με τον Φέντερερ να σημειώνει συνολικά 50 άσους που αποτελεί νέο ρεκόρ στην καριέρα του ελβετού. Ο Ρόντικ δεν πήγε πίσω, σημειώνοντας 27 άσους και συνολικά τους περισσότερους άσους στο τουρνουά.


Στο πρώτο σετ, οι δυο τενίστες σέρβιραν εκπληκτικά, μην αφήνοντας περιθώρια για αντίδραση στον αντίπαλό τους. Ολα κυλούσαν ομαλά μέχρι το 5-5 όταν και ο Φέντερερ είχε 4 ευκαιρίες για μπρέικ στο σερβίς του Ρόντικ, χωρίς όμως να εκμεταλλευτεί καμία. Στο αμέσως επόμενο game, στο σερβίς του Φέντερερ, ο Ρόντικ κατάφερε με την πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, να κάνει το μπρέικ και να κατακτήσει το πρώτο σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Ρόντικ έφτασε μια ανάσα από την κατάκτησή του και το 2-0, που θα του έδινε ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τη νίκη. Ο αμερικάνος βρέθηκε να προηγείται με 6-2, έχοντας στη διάθεσή του 4 σετ πόιντς, όμως το άγχος και το μεγαλείο του ελβετού που τον πίεσε στα όρια και κέρδισε 6 συνεχόμενους πόντους, δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει.

Το τρίτο σετ κρίθηκε εκ νέου στο τάι μπρέικ, με τον Φέντερερ να παίρνει από το προβάδισμα, βάζοντάς τον στη θέση του οδηγού στο ματς με 2-1 σετ. Στο τέταρτο σετ, ενώ η πλάστιγγα είχε γύρει υπέρ του ελβετού, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, μετά την κατάκτηση των δύο σετ σε συνεχόμενα τάι μπρέικ, ο Αντι Ρόντικ βρήκε τη δύναμη να σπάσει για δεύτερη φορά το σερβίς του ελβετού και στη συνέχεια, κρατώντας με ασφάλεια τα δικά του σέρβις-game να κατακτήσει το 4ο σετ με 6-3, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ετσι, ο τίτλος έμελλε να κριθεί στο 5ο σετ, όπου σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν υπάρχει τάι μπρέικ και οι δυο τενίστες αγωνίζονται μέχρι κάποιος να πάρει διαφορά 2 games. Ουσιαστικά, όποιος έκανε πρώτος το break θα "ακουμπούσε" κατά ένα μεγάλο ποσοστό το βαρύτιμο τρόπαιο, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του αμερικάνου, καθώς είχε ήδη καταφέρει δύο φορές να σπάσει το σερβίς του ελβετού, ενώ ο ελβετός εξακολουθούσε να μην βρίσκει απάντηση στα εξαιρετικά σερβίς του Ρόντικ.

Η εξέλιξη του τελευταίου και καθοριστικού σετ ήταν προβλέψιμη, αλλά συνάμα και δραματική. Τα games περνούσαν, με τους δυο τενίστες να σερβίρουν με άριστο τρόπο, χωρίς ίχνος κούρασης. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο σετ και συνολικά 4 ωρών αγώνα, το ταμπλό έγραφε 10-10! Το τέλος ήρθε μετά από περίπου μισή ώρα, με τον Ρόντικ να λυγίζει από την κούραση και τον Φέντερερ να κάνει το πρώτο break του στον αγώνα, γράφοντας το τελικό 16-14 στο 5ο σετ σε 95 λεπτά.

Χρυσό στην Πεσκάρα ο Η. Ηλιάδης

Με ένα χρυσό μετάλλιο ολοκληρώθηκε η παρουσία της Ελλάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Το κατέκτησε στην κατηγορία -90κ στο τζούντο ο Ηλίας Ηλιάδης που νίκησε στον τελικό τον μαροκινό Ελ Ασρί.
Νωρίτερα είχε κερδίσει τους Μπανιόλι (Ιταλία), Μπουγιακούμπ (Αλγερία). Με το χρυσό μετάλλιο του Ηλιάδη, η Ελλάδα ολοκλήρωσε τους αγώνες κατακτώντας στο σύνολο 65 μετάλλια, 17 χρυσά, 13 αργυρά, 35 χάλκινα.

Στα +78κ η Λυμπεροπούλου έχασε από τη Ραμαντάν (Αίγυπτος) και Ελ Κιλάλι (Μαρόκο), ενώ στα +100κ ο Αλεξιάδης νίκησε τον Γιένους (Σλοβενία), αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από τους Ρινέρ (Γαλλία), Κοτσατούρκ (Τουρκία).

Τέλος στα -70κ η Βυζανιάρη έχασε από την Πασκέ (Γαλλία) και την Μαρίνοβιτς (Κροατία).

Ο Ιτούδης στις ΗΠΑ

Για τις ΗΠΑ θα αναχωρήσει τη Δευτέρα (6/7) ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο άμεσως συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο των Ντιτρόιτ Πίστονς με τους οποίους θα συμμετάσχει στο summer league του Λας Βέγκας.
Ο έλληνας τεχνικός περάσει τον Ατλαντικό για να δουλέψει με τα "πιστόνια" αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, ενώ και ο Παναθηναϊκός διατηρεί άριστες σχέσεις με την ομάδα του Μίτσιγκαν. Χαρακτηριστική είναι η επίσκεψη του σκάουτερ των Πίστονς Τζόρτζ Ντέιβιντ στην Αθήνα στα μέσα της χρονιάς όταν και ακολούθησε την αποστολή του "τριφυλλιού" στην Ισπανία για την αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα.

"Είναι σημαντική ως εμπειρία. Ανταλλάσσουμε ιδέες και διατηρούμε σχέσεις και ως Παναθηναϊκός με το Ντιτρόιτ. Είναι μια ομάδα η οποία έχει πάντα ψηλούς στόχους και βλέψεις και διατηρούμε άριστες σχέσεις με τον Τζο Ντούμαρς και τον Τζορτζ Ντέιβιντ και φυσικά με τους ανθρώπους που εργάζονται στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Είναι μια περίοδος αφιερωμένη στο μπάσκετ και ανταλλάσσουμε ιδέες, καθώς το μπάσκετ ενώνει. Οι επιτυχημένοι και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού όχι μόνο ρίχνουν κλεφτές ματιές προς την άλλη όχθη, αλλά και αγοράζουν και "αγοράζουν" από αυτήν. Οι Αμερικάνοι βλέπουν παίκτες, έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, ενώ στο ΝΒΑ υπάρχει οργάνωση, τελειότητα, άψογη οριοθέτηση ρόλων όλων μέσα στην ομάδα", υπογράμμισε σχετικά με το ταξίδι του ο Δημήτρης Ιτούδης.

H Μίλαν θέλει Αντεμπαγιόρ

Τα 16 γκολ του Εμμάνουελ Αντεμπαγιόρ δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και συγκεκριμένα την Μίλαν. Οι ροσονέρι φαίνονται διατεθειμένοι να δαπανήσουν αρκετά χρήμα προκειμένου να κάνουν δικό τους τον τογκολέζο άσο, ενώ δεν διστάζουν να προσφέρουν στην Αρσεναλ και τον Μάθιου Φλαμινί.
Οι ¨κανονιέρηδες" θέλουν να αποκτήσουν ένα ποιοτικό αμυντικό χαφ και το ενδεχόμενο επιστροφής του γάλλου διεθνή δεν φαντάζει άσχημο. Από την άλλη μεριά βέβαια η αγγλική ομάδα φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση στη Φιορεντίνα για τον Φελίπε Μέλο. Μάλιστασ σύμφωνα με τα λεγόμενα των "βιόλα" η Αρσεναλ είναι πλησιέστερα στις απαιτήσεις του από την άλλη διεκδικήτρια του παίκτη Γιουβέντους.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Αντεμπαγιόρ είχε 6 γκολ σε 9 αναμετρήσεις για το Champions League αλλά και 10 στην Πρέμιερσιπ. Απότ ην πλευρά του ο Φλαμινί είχε μία γεμάτη σεζόν με την Μίλαν, καθώς αγωνίστηκε σε 29 αγώνες χωρίς ωστόσο να μπορέσει αν ματώσει τα δίχτυα.

Επιλογες...ΤΕΝΟRIO !...ΣΤΟΙΧΗΜΑ....

Επιμελεια-ΤΕΝΟRIO !

..Καλησπερα στη παρεα.. 2 τα βασικα μου σημεια στα σημερινα απο το πρωταθλημα της Βραζιλιας. Αξιζουν προσοχης νομιζω τα διπλα των ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ και ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ οπου αυτα θα ειναι και τα βασικα μου πονταρισματα. Επισης ακομη καποια σημεια που αξιζουν αναφορας και ηδη τα εχω επιλεξει ειναι τα διπλα των ΕΛΣΙΝΚΙ ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ και τα διπλα των ΣΤΑΜΠΑΕΚ-ΜΟΛΝΤΕ(ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΟΠΠΑΠ) ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ...

Εως το 2014 στην Ρόμα ο Τότι

Ο Φραντσέσκο Τότι θα παραμείνει στη Ρόμα ως το 2014. Την αποκάλυψε έκανε ο ίδιος ο Ιταλός διεθνής ποδοσφαιριστής των “τζιαλορόσι”, που αυτή την περίοδο προετοιμάζεται με την ομάδα του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. “Θα μείνω για άλλα πέντε χρόνια στη Ρόμα, αν όλα πάνε καλά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τότι, διευκρινίζοντας ότι θα υπογράψει το νέο συμβόλαιό του μετά το πέρας της προετοιμασίας. Ο άσος της ιταλικής ομάδας είπε επίσης ότι εξετάζει το ζήτημα της επανόδου του στη “σκουάντρα ατζούρα”. Όπως είπε χαρακτηριστικά “θα μιλήσω με τον Μαρτσέλο Λίπι και θα αποφασίσουμε από κοινού για την επιστροφή μου στην εθνική ομάδα”.

Η Γκρενόμπλ πήρε τον Τάντιτς

Τον επιθετικό Γιόσιπ Τάντιτς απέκτησε η Γκρενόμπλ από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπως ανακοίνωσε η κροατική ομάδα μέσω του επίσημου σάιτ της. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον γαλλικό σύλλογο. Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει το συμβόλαιό του με την Γκρενόμπλ αύριο, αφού προηγουμένως περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η μεταγραφή του θα κοστίσει 500.000 ευρώ. Ο Τάντιτς ξεκίνησε την καριέρα του το 2004, στην Όσιγεκ. Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ μεταγράφηκε το 2007.

Βιερίνια: "Θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Βιεϊρίνια με δηλώσεις του στην εφημερίδα το "Goal" εκφράζει την πίστη του ότι τελικά θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ: "Ξέρουν πως ο ΠΑΟΚ με θέλει και αυτό τους το έχω πει και ο ίδιος, αλλά και ο κ. Σάντος όταν ήταν στην Πορτογαλία. Ξέρουν πως εγώ θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Τις τελευταίες ημέρες προσπαθώ να τους συναντήσω και δεν μπορώ. Τους τηλεφωνώ και δεν απαντάνε στα τηλεφωνήματα μου. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω.

Έχω πάρει τις αποφάσεις μου και αυτές τις ξέρουν όλοι. Οι μέρες περνάνε όμως θέλω να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Θέλω να γίνουν τώρα κάποιες συναντήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μπορέσω να είμαι στην Θεσσαλονίκη μέχρι την Τρίτη για να πάω και εγώ στην Ολλανδία. Καταλαβαίνω τους ανθρώπους της Πόρτο και δεν έχω κάτι μαζί τους. Το τελευταίο διάστημα έγιναν πωλήσεις παικτών και το βάρος έπεσε εκεί. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά".

Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει Φερνάντες και Λεονάρντο

Μετά τους Αρη και Λάρισα και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο «κυνήγι» για την απόκτηση του Ντάριο Φερνάντες, καθώς όλα δείχνουν πως η υπόθεση του Αντελίνο Βιεϊρίνια οδεύει προς ο «ναυάγιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «δικέφαλος του βορρά» έστρεψε το ενδιαφέρον του στον Αργεντινό επιθετικό, για τον οποίο έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (φέρεται να τον παραχωρεί με 170.000 ευρώ) και πλέον περιμένει την απάντησή της...

Από εκεί και πέρα, έντονα ακούστηκε χθες ότι ο ΠΑΟΚ έχει βάλει στο στόχαστρό του εκ νέου τον Λεονάρντο του Λεβαδειακού. Ο Βραζιλιάνος άσος είναι όντως μια εξαιρετική περίπτωση, όμως, οι «ασπρόμαυροι» θα πρέπει να δώσουν αρκετά χρήματα στην «πράσινη» ΠΑΕ, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να κάνουν…

Δολοφονήθηκε ο Στιβ ΜακΝερ

Δολοφονημένος σε ένα διαμέρισμα, στην πόλη Νάσβιλ του Τενεσί, βρέθηκε ο πρωταθλητής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, Στιβ ΜακΝερ. Στην αναφορά της, η αστυνομία πληροφόρησε ότι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα βρέθηκαν τα σώματα δύο ατόμων, τα οποία είχαν πυροβοληθεί από πιστόλι.

Το ένα σώμα ήταν εκείνο του 36χρονου άσου των Μπάλτιμορ Ράβενς, το άλλο μιας γυναίκας για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί κάποια επιπλέον στοιχεία. Στην καριέρα του, ο ΜακΝερ αγωνίστηκε για μια δεκαετία (1995-2005) στους Τένεσι Τιτανς, ενώ από το 2006 έπαιζε για την ομάδα της Βαλτιμόρης.

13χρονο ταλέντο στον Ολυμπιακό

Μια σπουδαία προσθήκη στις ακαδημίες του κατάφερε να κάνει ο Ολυμπιακός, καθώς ήρθε σε συμφωνία με ένα 13χρονο «αστέρι», ο οποίος είναι ένας από τους πιτσιρικάδες που αφήνει πολλές... υποσχέσεις για το μέλλον! Ο λόγος για τον ύψους 1,75 μεσοεπιθετικό, Νίκο Βέργο, που ασχολείται με το ποδόσφαιρο από τα 6 του χρόνια και έχει κάνει εδώ και ενάμισι χρόνο ομάδες όπως η Μίλαν και η «Μπάρτσα» να ασχολούνται μαζί του, και όχι άδικα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sportday», o νεαρός Βέργος πήγε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ύστερα από πρόσκληση που του έκαναν οι Καταλανοί τον περασμένο Σεπτέμβριο, και πέρασε με επιτυχία το τεστ τους, παίρνοντας έτσι το «ok» ούτως ώστε να φορέσει τη «μπλαουγκράνα» τη νέα σεζόν. Ωστόσο, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα του (σ.σ.: είναι δικαστικός επιμελητής), αποφασίσθηκε να αποφευχθεί η μετακόμιση στου στη Βαρκελώνη.

Αυτή την εξέλιξη εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και κατάφερε να συμφωνήσει με την οικογένεια του μικρού, αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις τις FIFA για τις μεταγραφές ανηλίκων (σ.σ.: έξοδα διαβίωσης της οικογένειας και στέγη), «κλειδώνοντάς» τον για την επόμενη τριετία στον Πειραιά, έχοντας παράλληλα προβλέψει για την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου. Κίνηση και πλαίσιο συμφωνίας μοναδικά για τα ελληνικά δεδομένα, ειδικά σε τέτοιες ηλικίες...

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βέργος διακρίθηκε στο παρελθόν και σε ένα προπονητικό καμπ υπό την αιγίδα της Μίλαν. Αμέσως δέχθηκε πρόταση, ωστόσο, οι «ροσονέρι» αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω, λόγο του νεαρού της ηλικίας του.

Συνέντευξη Μπελούτσι

Ετοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του δηλώνει ο Φερνάντο Μπελούτσι, στην τελευταία του, όπως όλα δείχνουν, συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού, αφού βρίσκεται μια ανάσα από τη μεταγραφή του στην Πόρτο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός παραδέχθηκε πως θα ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μία μεγαλύτερη λίγκα, ενώ ακόμη μίλησε για την προετοιμασία με τον Τιμούρ Κετσπάγια, για τον Σεμπάστιαν Λέτο, ενώ θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στον κόσμο των «ερυθρόλευκων».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του στην «Εξέδρα»:

-Φέτος η προετοιμασία γίνεται με έναν νέο προπονητή. Ποιες είναι οι διαφορές σε αυτό το κομμάτι, μεταξύ του Βαλβέρδε και του Κετσπάγια;

«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Ο κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του για το πώς δουλεύει στην προετοιμασία. Ο κύριος Κετσπάγια έδωσε πολύ μεγάλη σημασία στη βελτίωση της φυσικής κατάστασής μας, ενώ ο Βαλβέρδε επέμενε περισσότερο να κάνουμε τα πάντα με την μπάλα».

- Ποια είναι η θέση που σου αρέσει να παίζεις; Ως «δεκάρι», όπως σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ή στο κέντρο, δίπλα στον Ντουντού, όπως σε είδαμε σε κάποια παιχνίδια;
«Μου άρεσε πάρα πολύ η θέση που αγωνίστηκα στο τέλος της σεζόν, δηλαδή στο κέντρο. Γιατί εκεί μπορούσα να κάνω εγώ το παιχνίδι με την μπάλα. Την έπαιρνα μπροστά μου και μπορούσα να αποφασίσω εγώ πώς θα γίνει το παιχνίδι, γιατί είχα επαφή με το γήπεδο. Αντιθέτως, όταν έπαιζα πίσω από τον Ντιόγκο, επειδή συνήθως έπαιρνα την μπάλα με πλάτη προς το τέρμα, αυτό δεν με διευκόλυνε. Βεβαίως, μπορώ να αποδώσω καλά σε οποιαδήποτε θέση επιλέξει ο προπονητής να με χρησιμοποιήσει μέσα στο γήπεδο».

- Κατά καιρούς ακούγονται διάφορα πράγματα για σένα. Ηδη κάποιοι αναφέρουν ότι θα φύγεις από τον Ολυμπιακό και ότι ο Πίνι Ζάχαβι έχει φέρει πρόταση για σένα. Πώς τα εκλαμβάνεις όλα αυτά;
«Με ηρεμία φυσικά. Σε όλους τους παίκτες αρέσει να παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα. Θέλω να εξερευνήσω κι άλλα πρωταθλήματα. Κι όταν ήμουν στην Αργεντινή πάντα σκεφτόμουν ότι θα μου άρεσε πολύ να παίξω στην Ισπανία ή την Αγγλία κάποια στιγμή και θα το ήθελα. Αλλά τώρα είμαι στον Ολυμπιακό και με την ομάδα και τον κόσμο νιώθω πολύ καλά. Οπότε αυτό που σκέφτομαι προς το παρόν είναι να περάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα δούμε τι θα έρθει στην πορεία. Πάντως, εγώ είμαι πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Ο μάνατζέρ μου έρχεται στην Αθήνα, κι αν υπάρχει κάτι θα μου το πει. Μέχρι τότε δεν έχω να πω κάτι».

- Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του Κετσπάγια και του Βαλβέρδε;

«Ολοι γνωρίζαμε εξ αρχής ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, γιατί κάθε προπονητής έχει τη δική του άποψη, τον δικό του τρόπο. Ωστόσο, απ' όσα βλέπω από τον νέο προπονητή, αν και δεν έχουμε επιμείνει πολύ στο κομμάτι της τακτικής, μπορώ να πω ότι πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε καλά με τον Κετσπάγια».

«Δεν θα περάσει καλά στο Καραϊσκάκη ο Λέτο»
- Ο φίλος σου, ο Σεμπαστιάν Λέτο, πήγε στον Παναθηναϊκό... Πώς σου φάνηκε αυτή η επιλογή του;

«Την τελευταία φορά που τον είδα, ήταν στον γάμο του στην Αργεντινή. Επειτα από αυτό δεν έχουμε μιλήσει καθόλου. Αλλά αν ο Λέτο πιστεύει ότι αυτό είναι το καλύτερο γι' αυτόν, γιατί μπορεί και να μην είχε θέση στον Ολυμπιακό, καλά έκανε και πήγε στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι πολύ προσωπικό και δεν μπορείς να πεις τη γνώμη σου. Ελπίζω το καλύτερο γι' αυτόν... Αλλά σίγουρα δεν θα περάσει καλά στο Καραϊσκάκη. Ο Λέτο είχε όρεξη να μείνει στην ομάδα και στο μεταξύ δεν ξέρω τι έγινε. Προσωπικά θα μου είναι πολύ δύσκολο να τον βλέπω με άλλη φανέλα εκτός από αυτήν του Ολυμπιακού. Και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο γι' αυτόν να μπει στο Καραϊσκάκη. Αλλά αυτά συμβαίνουν. Είναι θέμα του τι επιλέγει ο καθένας».

-Για τον Τζόρτζεβιτς;

«Ο αρχηγός; Χωρίς αυτόν είναι διαφορετικά τα πράγματα. Λείπει σε όλη την ομάδα, γιατί τώρα είναι πολύ διαφορετικό το να μην τον βλέπουμε κάθε μέρα. Είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη εμπειρία και σε κάθε ματς δεν έπαιζε κανένα ρόλο η ηλικία του. Ηταν πάντα ηγέτης. Σε κάθε παιχνίδι έπαιζε καταπληκτικά. Ηταν πολύ καλό να τον παρακολουθείς μέσα στο γήπεδο. Ηταν ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους. Εκλεισε ένας κύκλος. Ενας κύκλος εξωπραγματικός για οποιονδήποτε παίκτη. Γιατί ο Τζόλε κέρδισε σχεδόν τα πάντα με τον Ολυμπιακό».

-Για τον Μέλμπεργκ;

«Είναι ένας παίκτης που έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία. Εχει αγωνιστεί σε σπουδαίες ομάδες και μεγάλα πρωταθλήματα. Οπότε θα είναι πολύ καλός για την ομάδα και θα τη βοηθήσει με την εμπειρία του, αλλά και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, που δείχνουν ότι είναι ηγέτης στην άμυνα».
-Εχεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Οπως κάθε χρόνο θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να κάνουμε κάποια πολύ καλά παιχνίδια, όπως αυτά που δώσαμε πρόπερσι στη διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο θα δώσουμε επίσης τα πάντα, για να δώσουμε χαρά στους... γαύρους. Προσωπικά, ελπίζω να πηγαίνω κάθε χρόνο και καλύτερα και να πετύχω περισσότερα γκολ, γιατί δεν έχω πετύχει πολλά, κι αυτό είναι που με ενοχλεί».

Μπεκνμπάουερ: “Το Μουντιάλ του 2018 πρέπει να ερθει στην Ευρώπη”

Την άποψη ότι η FIFA θα πρέπει να επιλέξει κάποια ευρωπαϊκή χώρα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, μετά τη Νότια Αφρική το 2010 και την Βραζιλία το 2014, εξέφρασε με δηλώσεις του στην αυστραλέζικη εφημερίδα “Sun-Herald” ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. “Η απόφαση αργεί πολύ ακόμη, είναι πάνω από ένας χρόνος. Η διοργάνωση θα πρέπει όμως να επιστρέψει στην Ευρώπη,” υπογράμμισε ο “Κάιζερ” και συνέχισε: “Ως μέλος της UEFA θα προτιμούσα την Ευρώπη, αλλά όλα είναι πιθανά ως προς τη χώρα που θα αναλάβει το Μουντιάλ. Η Αγγλία θα μπορούσε να το φιλοξενήσει αύριο, επειδή έχει τα γήπεδα, την υποδομή, τους οπαδούς, τα πάντα… Υπάρχουν όμως πολλές υποψηφιότητες από διαφορετικές χώρες. Περιμένουμε και θα δούμε”.
Ο Μπεκενμπάουερ είναι ένα από τα 24 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, η οποία τον Δεκέμβριο του προσεχούς έτους θα αποφασίσει για τον “οικοδεσπότη” των διοργανώσεων του 2018 και του 2022. Έως τώρα υπάρχουν εννέα υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και άλλες έντεκα για τη διοργάνωση του 2022.
Ο μεγάλος Γερμανός άσος του παρελθόντος εκτίμησε ότι μια χώρα όπως η Αυστραλία θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρή υποψήφιο για το 2022, αν το 2018 η διοργάνωση ανατεθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό κράτος. “Νομίζω ότι έχει καλές πιθανότητες, επειδή το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν διοργανώθηκε ποτέ στην Αυστραλία,” σχολίασε.

Νίκη 11-8 επί της Τουρκίας από την Εθνική πόλο

Την 7η θέση κατέλαβε το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πόλο των Ανδρών, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8 η Ελλάδα νίκησε την Τουρκία με 11-8, αφήνοντας τους Τούρκους όγδοους. Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-3, 3-2, 2-2. Ηγέτης της ελληνικής ομάδας ήταν ο Παναγιώτης Παπαδόγκωνας, ο οποίος σημείωσε τα 6 από τα συνολικά 11 τέρματά της, με εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας (75%). Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη νίκη επί της Τουρκίας στη διοργάνωση, αφού είχε προηγηθεί η επικράτηση με 11-9 για την 2η αγωνιστική του Α΄ προκριματικού ομίλου. Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Φλέγκας, Μιράλης 1, Παπαδόγκωνας 6, Κόχειλας, Δελακάς, Φουντούλης Γ., Φουντούλης Ι. 1, Ελμισιάν, Μουρίκης 2, Μιτελούδης, Γουνας 1.

H Μάντσεστερ πήρε τον 16χρονο Μασάτσι

Εναν 16χρονο ταλαντούχο Ιταλό, τον Αλμπέρτο Μασάτσι, απέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Sun”. Την πρόσκληση για τη μετάβαση του νεαρού ποδοσφαιριστή στην Αγγλία απηύθυνε, μάλιστα, προσωπικά ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ. “Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι με είχαν καλέσει από την Γιουνάιτεντ και πως στο τηλέφωνο ήταν ο ίδιος ο Φέργκιουσον. Μιλήσαμε για περίπου μία ώρα στα αγγλικά. Μου φάνηκε ένας πολύ απλός άνθρωπος”, δήλωσε ο νεαρός. Ο Μασάτσι, που ανήκε στην Εμπολι, είχε εντοπιστεί από τους σκάουτερ των “κόκκινων διαβόλων” πέρυσι, σε έναν διεθνές τουρνουά μεταξύ ομάδων Παίδων. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής βρίσκεται ήδη εδώ και τρεις ημέρες στην Αγγλία, όπου και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Μπάγεβιτς : Μετανιώνω που επέστρεψα στην ΑΕΚ

Μετανιωμένος για την απόφασή του να επιστρέψει στην ΑΕΚ, παρουσιάστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». Ο τεχνικός της Ένωσης όμως παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη νέα σεζόν, χάρη στην στήριξη που θα έχει από τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στους «κιτρινόμαυρους», με πολλούς τίτλους.

Η κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά της Ένωσης, άφησε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς με ανοιχτό το... στόμα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Real News». «Μου μίλησε πολύ ο Λάκης (σ.σ. Νικολάου), και άλλοι φίλοι, το ήθελα κι εγώ. Ηξερα ότι ρισκάρω, μα ειλικρινά σου λέω, αν ήξερα τι κατάσταση θα συναντήσω, δεν νομίζω να γύριζα», τόνισε χαρακτηριστικά για την επιστροφή του, ενώ αναφορικά με τους Νοτιά και Θανόπουλο, είπε: «Τον κ. Νοτιά δεν τον ξέρω καλά, τον έχω δει λίγο. Νομίζω, όμως, ότι είναι καλός άνθρωπος και με διάθεση να προσφέρει. Το ίδιο και ο πρόεδρος, δουλεύει πολύ και θέλει να βοηθήσει πραγματικά».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής του Δημήτρη Μελισσανίδη; «Εκείνος μόνο το ξέρει. Εκείνος θα αποφασίσει αν και πότε. Πιστεύω, όμως, ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη νέα σεζόν. «Εμείς θα δουλέψουμε σκληρά. Ολοι μαζί. Δεν είμαι μόνος μου. Εγιναν μεταγραφές, θα γίνουν κι άλλες. Δεν θα είναι εύκολα, αλλά στην ΑΕΚ αξίζει πάντα και μόνο η πρωτιά. Ούτε ένας, ούτε δύο τίτλοι αρκούν. Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα, να ξαναγίνει αυτό που ήταν παλιά. Να λειτουργεί σωστά και να φοβίζει τους αντιπάλους της».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην γίνει λόγος σχετικά με τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 1996. «Εχω μιλήσει και ξαναμιλήσει γι' αυτή την ιστορία. Δεν είναι έτσι όπως λένε, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα. Δεν πρόδωσα ποτέ την ΑΕΚ». Όταν ζητήθηκε το σχόλιό του σχετικά με τον Ντέμη Νικολαΐδη, τον οποίο κάποιοι τον κατηγορούν για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, είπε: «Δεν ξέρω και δεν θέλω να πω τέτοια πράγματα. Με τον Ντέμη συνεργάστηκα μια μόνο χρονιά, εγώ ως προπονητής και εκείνος ως παίκτης. Ούτε εγώ ήμουν ευχαριστημένος, ούτε εκείνος». Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παράλληλα τόνισε πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Ένωση, ενώ αποκάλυψε πως είπε τρεις φορές όχι στον Παναθηναϊκό.

Δημόσια επίπληξη στο Ριμπερί

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε δημόσια επίπληξη στον Φρανκ Ριμπερί μέσω του αθλητικού της διευθυντή, Κρίστιαν Νέρλινζερ.

Ο Γάλλος μέσος πριν μερικές ημέρες είχε δηλώσει στην "Equipe": "Έχω πάρει την απόφασή μου. Θέλω να φύγω. Θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης ή κανένας άλλος".

Φυσικά αυτό δεν άρεσε στην διοίκηση των Βαυαρών και ο Νέρλινζερ τώρα θέλει να δημιουργήσει ένα σύστημα μέσω του οποίου οι ποδοσφαιριστές θα τιμωρούνται με πρόστιμο αν οι δηλώσεις τους δεν είναι αυτές που πρέπει, έτσι ώστε να μην παίζεται το μεταγραφικό... παζάρι μέσω των ΜΜΕ.

"Οι παίκτες πρέπει να ξέρουν τα όρια, έτσι ώστε να μην τα περάσουν ξανά", τονίζει χαρακτηριστικά ο Νέρλινζερ.

"Στηρίζουμε απόλυτα τον Φαν Χάαλ σε αυτό το θέμα. Έχουμε στον Ριμπερί ξεκάθαρα ότι χτίζουμε μια ομάδα γύρω του και η πώλησή του δεν είναι ζήτημα δημοψηφίσματος. Όλα θα πάνε καλά. Ο Ριμπερί θα μείνει στην Μπάγερν Μονάχου".

Ο διεθνής άσος είχε χάσει κάποιες προπονήσεις από την προετοιμασία και ο Νερλίνζερ διέψευσε πως αυτό έχει να κάνει με την συμπεριφορά του, συμπληρώνοντας πως ο παίκτης έχει πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα.

Τοur de France

Ολοκληρώθηκε με θρίαμβο του Ελβετού Fabian Cancellara το 1ο ετάπ του 96ου ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας που ξεκίνησε σήμερα στο πριγκιπάτο του Μονακό. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της ατομικής χρονομέτρησης έκανε τον καλύτερο χρόνο στα 15.5 χιλιόμετρα της διαδρομής, καλύπτοντας την απόσταση σε 19 λεπτά και 32 δεύτερα. Ο Ελβετός τα πήγε αρκετά καλά στο πρώτο ανηφορικό τμήμα, αλλά στη συνέχεια (στα τελευταία 8 χλμ της κατηφόρας) έβαλε το τούρμπο και έσπασε τα χρονόμετρα, παίρνοντας τη νίκη και την πρώτη κίτρινη φανέλα του αγώνα.

Δεύτερος ήταν ο Ισπανός – και μεγάλο φαβορί για την τελική νίκη – Alberto Contador, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Βρετανός Bradley Wiggins. Εκτός από τον Cancellara, μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε συνολικά η ομάδα της Astana με 4 ποδηλάτες στην πρώτη δεκάδα. Ο Lance Armstrong έκανε τον 10ο καλύτερο χρόνο (40 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον νικητή) και έδειξε ότι είναι ικανός για τα πάντα. Τέλος, ο περσινός νικητής του Tour de France, Ισπανός Carlos Sastre, έχασε αρκετό χρόνο (1’06”), τερματίζοντας στην 21η θέση.

Οράκ στον Πανθρακικό

Από την ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοινώθηκε ότι ο Ντάνιελ Οράκ, ο οποίος δοκιμαζόταν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, υπέγραψε διετές συμβόλαιο ύστερα από τη θετική εισήγηση του Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Ο 24χρονος Ρουμάνος αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και αποτελεί την έβδομη μεταγραφή της ομάδας μετά τους Τζόκιτς, Αρσενίεβιτς, Καζάκη, Καπετάνο, Ταΐρη και Νουόκο.

Στο παρελθόν ο Οράκ έχει αγωνιστεί στην Ντουναρέα Γκαλάτι, στη Στεάουα Βουκουρεστίου, στην Οτελούλ Γκαλάτι, στην Καράσαλ, στην Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα και στην Παντουρι Τάργκου Ζίου.

Φεύγει ο Κίρκσεϊ

Μετά από δύο χρόνια στη Ρωσία, ο Ταρίκ Κίρκσεϊ αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ούνιξ Καζάν. Η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την ομάδα, είχε σαν αποτέλεσμα η διοίκηση να κάνει μεν πρόταση στον Αμερικανό με γαλλικό διαβατήριο, αλλά αυτή να είναι κατά πολύ μικρότερη του αναμενομένου.

Ο έμπειρος γκαρντ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αμερική και ήδη έχει πει στον μάνατζέρ του να του βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Pole position για Lorenzo

O Jorge Lorenzo είναι από τους αναβάτες που δεν επηρεάζονται αρνητικά από αναποδιές και στην πίστα της Laguna Seca επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές.

Αν και κατά την περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών είχε δύο πτώσεις (μετά από την πρώτη άλλαξε μοτοσικλέτα), ήταν αυτός που κατέκτησε την pole position στο αμερικάνικο grand prix και θα εκκινήσει με μικρό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

Εφόσον βέβαια αισθάνεται έτοιμος να τρέξει. Διότι στη δεύτερη πτώση του, λίγο πριν από τη λήξη της διαδικασίας, όταν και προσγειώθηκε στην αμμοπαγίδα, τραυματίστηκε στην κλείδα και στο δεξί πόδι. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό, ωστόσο η παρουσία του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης είναι αμφίβολη.

Άγρια πτώση είχε και ο Casey Stoner, ο οποίος πλήρωσε επίσης το γεγονός πως τα ελαστικά του ήταν κρύα. Ευτυχώς ο Αυστραλός γλίτωσε τα χειρότερα και θα τρέξει κανονικά στον αγώνα, αρχίζοντας την προσπάθειά του από την τρίτη θέση.

Ανάμεσα στους δύο αναβάτες θα βρίσκεται ο Valentino Rossi, ο οποίος αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα αλλά στους τελευταίους γύρους κατόρθωσε να βελτιώσει τους χρόνους του και να βρεθεί αφενός πίσω από τον Ισπανό αφετέρου μπροστά από τον Αυστραλό. Μπορεί δε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα ότι οι δύο κύριοι αντίπαλοί του αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι τρεις αναβάτες ήταν οι μόνοι που κατέβηκαν κάτω από το 1'22.

Τέλος ο Γιαφτόκας από ΤΣΣΚΑ

Την πολιτική της ΤΣΣΚΑ, με μειωμένο μπάτζετ και επιλεκτικές κινήσεις, θα εφαρμόσει και η Ντιναμό Μόσχας με ένα από τα πρώτα "θύματα" να είναι ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας.

Ο Λιθουανός σέντερ, όχι γιατί δεν υπολογιζόταν από τον Σεργκέι Μπαζάρεβιτς αλλά διότι κόστιζε αρκετά, αποτελεί παρελθόν από τη ρωσική ομάδα, η οποία σκοπεύει να επενδύσει στο ντόπιο στοιχείο. Η διοίκηση, όπως ενημέρωσε ο γενικός διευθυντής Γκενάντι Ντροζντόφ, δεν κατέθεσε πρόταση ανανέωσης στον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι ελεύθερος να συζητήσει και να συμφωνήσει με ομάδα της αρεσκείας του.

"Δεν μπορούμε να υπογράψουμε με ξένους παίκτες. Η οικονομική κρίση μας ώθησε να πάρουμε τη συγκεκριμένη απόφαση", δήλωσε σχετικά ο Ντροζντόφ.

Wimbedon : Ραντεβού με την ιστορία ο Φέντερερ

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο Ρότζερ Φέντερερ έχανε το "κάστρο" του Wimbledon από τον Ραφαέλ Ναδάλ, με τη δυναστεία που είχε "χτίσει" να γνωρίζει ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχτηκε ποτέ.

Δώδεκα μήνες αργότερα, την Κυριακή (05/07), ο Φέντερερ έχει ραντεβού με τον Άντι Ρόντικ για τον τίτλο και την... ιστορία, αφού αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τον θέλουν ακλόνητο φαβορί, τότε θα φτάσει τα 15 Grand Slam στην καριέρα του, όσα δεν έχει κατακτήσει κανείς τενίστας μέχρι στιγμής. Παράλληλα, θα γίνει ο τρίτος μόλις άνδρας μέσα σε 40 χρόνια που κερδίζει Roland Garros και Wimbledon την ίδια σεζόν, ενώ θα επιστρέψει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν μη τι άλλο τα κίνητρα που έχει για να σηκώσει το έκτο του τρόπαιο στο Λονδίνο είναι πολλά ενώ και μόνο με τη συμμετοχή του στον τελικό έκανε ρεκόρ. Πρόκειται για την έβδομη παρουσία του στον τελικό του Wimbledon και την 20η συνολικά σε Grand Slam.

Όλα αυτά τα απίστευτα θα επιχειρήσει να αποτρέψει να γίνουν ο αναγεννημένος Ρόντικ. Πέρσι τέτοια εποχή και ενώ είχε αποκλειστεί στον δεύτερο γύρο του τουρνουά, σκεφτόταν το ενδεχόμενο να αποσυρθεί, αλλά τελικά προτίμησε να βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλέψει σκληρά, επιστρέφοντας δυναμικά στην ελίτ.

Μετρώντας ήδη δύο ήττες σε τελικούς από τον Φέντερερ στο Wimbledon, το 2004 και το 2005, ο Αμερικανός ελπίζει η τρίτη τους συνάντηση να είναι η τυχερή, αν και τον "βαραίνει" η αρνητική παράδοση που έχει κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο, έχοντας μόλις δύο νίκες σε 20 παιχνίδια.

Προορίζει Μαϊκόν για Ρεάλ

Με τον πιο... άμεσο τρόπο, ο ατζέντης του Ντάγκλας Μαϊκόν φροντίζει να στρέψει το ενδιαφέρον της Ρεάλ στο πρόσωπο του πελάτη του.

Ο Ιταλός εκπρόσωπος του άσου της ’Ιντερ, Αντόνιο Καλιέντο, τόνισε το Σάββατο σε δηλώσεις του πως περιμένει την κίνηση του Φλορεντίνο Πέρεθ και χαρακτήρισε ως το «κερασάκι στην τούρτα» την μεταγραφή του Μαϊκόν, στην «βασίλισσα» που ούτως ή άλλως έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω της με τα ποσά που ξοδεύει και τους αστέρες που μαζεύει στο «Μπερναμπέου» αυτό το καλοκαίρι.

«Πιστεύω πως ο Μαϊκόν θα είναι το κερασάκι στην τούρτα για την Ρεάλ Μαδρίτης», είπε ο Καλιέντο και συμπλήρωσε: «Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι αλλά κατά την άποψη μου η κατάσταση θα αλλάξει. Μετά την απόκτηση του Μπενζεμά, η Ρεάλ συγκεντρώνεται στις μεταγραφές των Φρανκ Ριμπερί και Τσάμπι Αλόνσο. Στο τέλος θα στραφούν στον Μαϊκόν. Το είπα και στο παρελθόν, περιμένω την Ρεάλ να κινηθεί ζωηρά για να τον αποκτήσει, διότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο στην θέση που αγωνίζεται»

Ατομική προπόνηση για Μουσλίμοβιτς

Δυο προπονήσεις περιελάμβανε και το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης με και χωρίς μπάλα.
Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, λόγω ελαφριάς κάκωσης της ποδοκνημικής από χτύπημα στη χθεσινή προπόνηση, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.
Η αυριανή πρωινή προπόνηση θα διεξαχθεί στην Τούμπα (09:30).

Συνέντευξη Σαλπιγγίδη

Ο Σαλπιγγίδης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «SportDay», αποσπάσματα της οποίας έχουν ως εξής:

Τη χρονιά που πέρασε ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος ως κακός στην Ελλάδα και καλός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μήπως θα έπρεπε η ομάδα να εφαρμόσει το ίδιο στυλ παιχνιδιού και στην Ελλάδα;
«Το πώς παίζεις εξαρτάται από τη δυναμική τη δική σου και του αντιπάλου. Όταν έχει να αντιμετωπίσεις “μεγαθήρια”, όπως η Ίντερ, είναι φυσικό να παίζεις “σφιχτά” και να “χτυπάς” στις αντεπιθέσεις. Στην Ελλάδα οι ρόλοι αντιστρέφονται αναγκαστικά, γιατί είμαστε εξαρχής το φαβορί και κυνηγάμε μόνο τη νίκη. Φέτος, είχαμε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα: δεν βρίσκαμε λύση απέναντι σε κλειστές άμυνες. Αυτό νομίζω μας κόστισε πολλούς βαθμούς».

Αισθάνεσαι ότι φέτος ξεκινάτε με την πλάτη στον τοίχο, Τεν Κάτε και παίκτες;
«Δεν νομίζω πως είναι έτσι τα πράγματα. Απλώς ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να το αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική περίοδο. Και αυτή τη χρονιά πρέπει να κυνηγήσουμε τους τίτλους που τόσο έχουν στερηθεί η ομάδα και οι οπαδοί μας. Θεωρώ πως αν αποφύγουμε τα περσινά λάθη, που χάσαμε πολλούς βαθμούς από τους “μικρούς”, μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Εμείς ξεκινάμε την προετοιμασία με καλή ψυχολογία και ο στόχος είναι μονόδρομος…».

Διαβάζουμε τελευταία για ενδιαφέρον της Βιγιαρεάλ και της Μπόχουμ για σένα. Υπάρχει περίπτωση να φύγεις για στο εξωτερικό;
«Δεν μου άρεσε ποτέ να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις, και μάλιστα σε τόσο σοβαρά θέματα. Εγώ είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού και αισθάνομαι καλά. Δεν γνωρίζω για τις προτάσεις. Δεν έχω, ούτε είχα ποτέ, αυτοσκοπό να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Δεν αποκλείεται, βέβαια, στο μέλλον να έχω αυτή την επιθυμία».
Έχεις μετανιώσει για κάτι που είπες ή για εκείνη την περιβόητη χειρονομία μέσα στην Τούμπα;
«Μετανιώνω για μία χειρονομία που έκανα πριν φύγω από τον ΠΑΟΚ, όταν σε αγώνα απευθυνόμενος σε μερίδα οπαδών που με έβριζαν στην Τούμπα, τους έκανα νόημα να σωπάσουν. Δεν απευθυνόμουν σε όλο τον κόσμο της ομάδας, αν και κάποιοι αυτό ισχυρίστηκαν. Με τη συμπεριφορά μου μάλλον έκανα κακό στον εαυτό μου».

Στον αγώνα της εθνικής με το Ισραήλ ήσουν σκόρερ και MVP. Ένιωσες να δίνεις απαντήσεις σε κάποιους;
«Όχι, καθόλου. Στα 28 μου δεν νομίζω ότι χρειάζεται πια να δώσω κανενός είδους απαντήσεις. Εξάλλου, το να αγωνίζομαι με το εθνόσημο στο στήθος είναι μεγάλη τιμή».

Άφιξη Σαβίνι στον ΠΑΟΚ

Η 8η μεταγραφή του ΠΑΟΚ θα ολοκληρωθεί και τυπικά μέσα στα επόμενα 24ώρα με την υπογραφή των συμβολαίων του Μίρκο Σαβίνι! Ο Ιταλός αριστερός μπακ, ο οποίος έχει συμφωνήσει προφορικά με το Δικέφαλο από το ξεκίνημα της εβδομάδας έρχεται σήμερα το βράδυ (ή το αργότερο αύριο το πρωί) στη Θεσσαλονίκη για να ντυθεί στα ασπρόμαυρα. Ο ίδιος πάντως έχει κάνει ήδη δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ στα ΜΜΕ της πατρίδας του! Χτες η είδηση πως ο Μίρκο Σαβίνι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και ειδικότερα στον ΠΑΟΚ έκανε τον γύρο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης.
Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων “ANSA”, το “Calciomercato”, το “Tuttonapoli” και οι αθλητικές ιστοσελίδες “Sportal” και “Data Sport” έκαναν εκτενείς αναφορές στην μεταγραφή του Σαβίνι από την Παλέρμο στο Δικέφαλο, ενώ μάλιστα φιλοξενούν και δηλώσεις του Ιταλού αριστερού μπακ. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα παραπάνω ιταλικά μέσα ενημέρωσης: “Ο Μίρκο Σαβίνι υπέγραψε συμβόλαιο με τους Έλληνες του ΠΑΟΚ, όπως το ανακοίνωσε ο ίδιος ο παίκτης. Ο αμυντικός δήλωσε: Βρισκόμασταν σε συζητήσεις για αρκετό καιρό και ήρθαμε σε συμφωνία πριν από τρεις ημέρες. Στην Παλέρμο είχα μια πολύ καλή εμπειρία. Έκανα καρδιακούς φίλους και είχα εκπληκτικούς συμπαίκτες. Είχα αρκετές προτάσεις, αλλά οι ασπρόμαυροι μου έκαναν πρώτοι πρόταση και μάλιστα την πιο συγκεκριμένη”, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Ρωμαίου αμυντικού.

Δοκιμή Μαξιμιλιάνο Ρε από ΑΕΛ

Μετά τον 29χρονο ρουμάνο μέσο της Στεάουα Βουκουρεστίου Μάριους Κροϊτόρου, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής περνάει από την Κυριακή (5/7) από το "μικροσκόπιο" του Μαρίνου Ουζουνίδη. Συγκεκριμένα, στο Ομπερστάουφεν βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου (4/7), ο αργεντίνος μέσος Μαξιμιλιάνο Ρε, ο οποίος θα δοκιμαστεί από τον τεχνικό της ΑΕΛ. Ο 22χρονος χαφ ανήκει στην Σιένα και έχει παραχωρηθεί στην Κολιτζιάνα, ενώ έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την Ροζάριο Σεντράλ στην Αργεντινή. Ο 40χρονος προπονητής θα τον δει σε ορισμένες προπονήσεις αρχής γενομένης από σήμερα Κυριακή (5/7) και εφόσον δείξει καλά στοιχεία δεν αποκλείεται να προχωρήσει η περίπτωσή του.

Με την αποστολή των "βυσσινί" ενσωματώθηκε και το τελευταίο -χρονικά- μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο ισραηλινός Σαλίμ Τοάμα, ενώ μέσα στο επόμενο 24ωρο στην Γερμανία θα βρεθεί και ο Τουμέρ Μετίν.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες της λαρισινής ομάδας "φουλάρουν" τις μηχανές τους για να κλείσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται με τις περιπτώσεις του τερματοφύλακα και του επιθετικού, καθώς σε 11 μέρες είναι προγραμματισμένο το πρώτο ματς για το Europa League με την Ρέικιαβικ στην Ισλανδία.

Ν Γκαμπί στον Πανθρακικό

To όγδοο μεταγραφικό απόκτημα του Πανθρακικού, μετά τους Τζόκιτς, Αρσενίεβιτς, Καζάκη, Καπετάνο, Ταΐρη, Νουόκο και Οράκ θα αποτελέσει ο Αλεξίς Ν' Γκαμπί. Ο 27χρονος καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου (4/7) στην Ελλάδα και αφού περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Κομοτηνής!Ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου παρακολούθησε σε πολλά dvd τον διεθνή άσο και άναψε το "πράσινο" φως στην διοίκηση του Πανθρακικού για την απόκτησή του. Βέβαια, χρειάστηκε να μιλήσουν με ον Ν' Γκαμπί και να τον πείσουν να έρθει στην Κομοτηνή δύο παίκτες της ομάδας οι Λουντοβίκ Κλεμάν και ο Εγκούτου Ολίσε, με τους οποίους διετέλεσε συμπαίκτης στην Μονπελιέ. Στο παρελθόν ο καμερουνέζος στόπερ έχιε αγωνιστεί σε Στρασβούργο, Γκενιόν, Μονπελιέ και Παρτίζαν, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Νταουγκάβα Ρίγα της Λετονίας.

Φεύγει ο Ζαπρόπουλος

Μετά την έλευση και του Ν'Γκαμπί στην Κομοτηνή θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να συνεχίσει στους "πράσινους" ο Νίκος Ζαπρόπουλος, που ούτως ή άλλως θα πρέπει το επόμενο διάστημα να βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, εξαιτίας των υποχρεώσεών του στο σώμα της Πυροσβεστικής το οποίο και υπηρετεί. Συνεπώς θα κληθεί να λύσει το συμβόλαιό του.

Σαβίνε με 14,97 m κορυφαία επίδοση στον κόσμο

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν Γιαργκέλις Σαβίνε σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο (14.97μ.) στο πρωτάθλημα χωρών Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής που διεξάγεται στην Αβάνα. "Περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Είχα ήδη πηδήξει 15μ. στην Ευρώπη με ευνοϊκό άνεμο. Είναι ωραία να αγωνίζεσαι σπίτι σου", τόνισε η Σαβίνε. Στα 110μ. εμπόδια ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ντάιρον Ρόμπλες κέρδισε εύκολα με 13.18 με ευνοϊκό άνεμο +2,5. "Είμαι ευχαριστημένος που αγωνίζομαι μπροστά από την μάνα μου και τους φίλους μου. Αυτός είναι ο πρώτος αγώνας μου εδώ ύστερα από δύο χρόνια", τόνισε ο Ρόμπλες.

Αναχώρησε ο Άρης για Καρπενήσι

Με 22 ποδοσφαιριστές στην αποστολή της η ομάδα του Άρη αναχωρεί σήμερα το πρωί στις 9 για το Καρπενήσι, όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 13 του Ιούλη. Όπερ σημαίνει ότι… τα βάσανα για τους «κίτρινους» ξεκινούν για τα καλά από σήμερα. Ο Ιομάρ Μαζίνιο κατά την παραμονή της ομάδας στο Καρπενήσι θα αρχίσει το χτίσιμο του νέου Άρη. Του Άρη της νέας χρονιάς που μόνο στόχο θα έχει να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα. Επιθυμία του Βραζιλιάνου τεχνικού είναι να μπούνε οι αρχικές βάσεις, ούτως ώστε στην Ιταλία το διάστημα 15 Ιουλίου με 3 Αυγούστου, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο, οι «κίτρινοι» να εμφανιστούν πανέτοιμοι. Το καθημερινό πρόγραμμα της ομάδας κατά την παραμονή της στο Καρπενήσι θα ανακοινωθεί σήμερα. Σίγουρα πάντως θα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις, με τον Μαζίνιο να δίνει έμφαση πρώτα απ’ όλα στην φυσική κατάσταση και εν συνεχεία στην τακτική μέσω των «οικογενειακών» διπλών.

Νέα για Ηρακλή

Μπορεί ο Νούνο Πιλότο να είναι από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και ο Μιλάνο να βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο από σήμερα αναμένονται και οι υπόλοιποι ‘νέοι’ παίκτες για μόνιμη πλέον εγκατάσταση. Πρόκειται για τους Ντίκα και Τουμά, αλλά και για τον Γιάκομπ. Ο τελευταίος ήταν στη Θεσσαλονίκη, προπονήθηκε, επέστρεψε στη Ρουμανία και πλέον επιστρέφει εκ νέου στη βάση του. Θα λείπει μόνο ο Λέκι, που θα έρθει μετά από τις 10 του μηνός. Ίσως και στις 11. Από εκεί και πέρα, αναμένονται και οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ. Βέβαια, οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Επαφές, εργομετρικά και πρόγραμμα

Ο Προτάσοφ με τους συνεργάτες του βρίσκονται σε συζητήσεις τις τελευταίες μέρες και για το πρόγραμμα της ομάδας. Ο Καρύδας με τον Νεντίδη και τον Προτάσοφ ελέγχουν τα εργομετρικά. Τόσο αυτά που έγιναν εσχάτως όσο και τα προηγούμενα. Με βάση αυτά θα καθορίσουν το πρόγραμμα των προπονήσεων για μία εβδομάδα. Άλλωστε, μετά από την πρώτη εβδομάδα η ομάδα θα αναχωρήσει για την Αυστρία. Στις 13 του μηνός είναι να πάνε για το πρώτο μέρος του βασικού σταδίου. Μετά στην Ιταλία…

‘Κλείνουν’ και το τρίτο φιλικό

Στο μεταξύ, ένα ακόμη θέμα, που απασχολεί τους ανθρώπους της ομάδας είναι και το τελευταίο φιλικό επί ιταλικού εδάφους. Ο Ηρακλής θα παίξει 29 Ιουλίου με Πάρμα, στις 6 Αυγούστου με Κίεβο Βερόνα και θέλουν ένα ακόμη ενδιάμεσα. Ως και αύριο, ίσως να έχει οριστικοποιηθεί και αυτό, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και ο κύκλος των φιλικών εκτός Ελλάδας.

Συζητήσεις με συνεργάτες

Ο Αντώνης Ρέμος ήταν χθες στη Χαλκιδική. Όπως μεταφέρθηκε, είχε συναυλία στα Μουδανιά. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε συζητήσεις και επαφές με τους συνεργάτες του με αφορμή τα θέματα της ομάδας. Δεν είναι εξάλλου μόνο το αγωνιστικό, είναι και τα υπόλοιπα ζητήματα. Δύσκολα να είναι ‘παρών’ στην ‘πρώτη’. Έχει συναυλία στο Ηράκλειο.

Στο λιμάνι του... Οπόρτο!




Ο Φερνάντο Μπελούτσι, εκτός απροόπτου, δεν θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν. Ο Αργεντίνος μέσος αναχώρησε από το Ζέεφελντ με άλλη πτήση από ότι η αποστολή, που επέστρεψε στην Ελλάδα. Και ενώ όλες οι ενδείξεις μιλούσαν για μεταγραφή στη Βιγιαρεάλ του Ερνέστο Βαλβέρδε τα δεδομένα άλλαξαν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οδεύει προς Πόρτο!

Η μεταγραφή του Μπελούτσι θα φέρει στα ταμεία των "ερυθρόλευκων" το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Aξίζει να αναφερθεί πάντως ότι δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ επέμεναν πως η Πόρτσμουθ έχει ενημερώσει τον μάνατζερ του, Πίνι Ζάχαβι για πρόταση αγοράς του Μπελούτσι, η οποία φτάνει τα οχτώ εκατομμύρια ευρώ!

Τα χρήματα από τη μεταγραφή του Μπελούτσι αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για να φέρουν στο... λιμάνι τον Κιμ Σέλστρεμ, ο οποίος αποτελεί το διακαή πόθο του Τιμούρ Κετσπάγια ενώ πρέπει να τονιστεί ότι επανέρχεται στο προσκήνιο το όνομα του Αμερικάνου διεθνή επιθετικού, Αλντιτορ προκειμένου να υπάρχει ακόμα μια λύση στη γραμμή κρούσης, δίπλα στους Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ, Μήτρογλου.

Αντίθετα, ο Κριστιάν Λεντέσμα έφτασε το Σάββατο στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τους διοικούντες του Ολυμπιακό προκειμένου να ξεκαθαρίσει το αν θα ανανεώσει τη συνεργασία του ή αν θα πρέπει να βρεθεί μια «χρυσή τομή», ώστε να λύσει το συμβόλαιό του.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Record", οι Πειραιώτες εκδήλωσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για τον Χοσέ Αντόνιο Ρέγες στην Ατλέτικο Μαδρίτης και ο εκπρόσωπος του παίκτη βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί! Παράλληλα, λέγεται πως έγινε κρούση στους Μαδριλένους και η απάντηση που πήραν ήταν πως πωλείται με πέντε εκατομμύρια ευρώ!