Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

13χρονο ταλέντο στον Ολυμπιακό

Μια σπουδαία προσθήκη στις ακαδημίες του κατάφερε να κάνει ο Ολυμπιακός, καθώς ήρθε σε συμφωνία με ένα 13χρονο «αστέρι», ο οποίος είναι ένας από τους πιτσιρικάδες που αφήνει πολλές... υποσχέσεις για το μέλλον! Ο λόγος για τον ύψους 1,75 μεσοεπιθετικό, Νίκο Βέργο, που ασχολείται με το ποδόσφαιρο από τα 6 του χρόνια και έχει κάνει εδώ και ενάμισι χρόνο ομάδες όπως η Μίλαν και η «Μπάρτσα» να ασχολούνται μαζί του, και όχι άδικα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sportday», o νεαρός Βέργος πήγε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ύστερα από πρόσκληση που του έκαναν οι Καταλανοί τον περασμένο Σεπτέμβριο, και πέρασε με επιτυχία το τεστ τους, παίρνοντας έτσι το «ok» ούτως ώστε να φορέσει τη «μπλαουγκράνα» τη νέα σεζόν. Ωστόσο, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα του (σ.σ.: είναι δικαστικός επιμελητής), αποφασίσθηκε να αποφευχθεί η μετακόμιση στου στη Βαρκελώνη.

Αυτή την εξέλιξη εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και κατάφερε να συμφωνήσει με την οικογένεια του μικρού, αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις τις FIFA για τις μεταγραφές ανηλίκων (σ.σ.: έξοδα διαβίωσης της οικογένειας και στέγη), «κλειδώνοντάς» τον για την επόμενη τριετία στον Πειραιά, έχοντας παράλληλα προβλέψει για την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου. Κίνηση και πλαίσιο συμφωνίας μοναδικά για τα ελληνικά δεδομένα, ειδικά σε τέτοιες ηλικίες...

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βέργος διακρίθηκε στο παρελθόν και σε ένα προπονητικό καμπ υπό την αιγίδα της Μίλαν. Αμέσως δέχθηκε πρόταση, ωστόσο, οι «ροσονέρι» αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω, λόγο του νεαρού της ηλικίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: