Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Wimbedon : Ραντεβού με την ιστορία ο Φέντερερ

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο Ρότζερ Φέντερερ έχανε το "κάστρο" του Wimbledon από τον Ραφαέλ Ναδάλ, με τη δυναστεία που είχε "χτίσει" να γνωρίζει ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχτηκε ποτέ.

Δώδεκα μήνες αργότερα, την Κυριακή (05/07), ο Φέντερερ έχει ραντεβού με τον Άντι Ρόντικ για τον τίτλο και την... ιστορία, αφού αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τον θέλουν ακλόνητο φαβορί, τότε θα φτάσει τα 15 Grand Slam στην καριέρα του, όσα δεν έχει κατακτήσει κανείς τενίστας μέχρι στιγμής. Παράλληλα, θα γίνει ο τρίτος μόλις άνδρας μέσα σε 40 χρόνια που κερδίζει Roland Garros και Wimbledon την ίδια σεζόν, ενώ θα επιστρέψει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν μη τι άλλο τα κίνητρα που έχει για να σηκώσει το έκτο του τρόπαιο στο Λονδίνο είναι πολλά ενώ και μόνο με τη συμμετοχή του στον τελικό έκανε ρεκόρ. Πρόκειται για την έβδομη παρουσία του στον τελικό του Wimbledon και την 20η συνολικά σε Grand Slam.

Όλα αυτά τα απίστευτα θα επιχειρήσει να αποτρέψει να γίνουν ο αναγεννημένος Ρόντικ. Πέρσι τέτοια εποχή και ενώ είχε αποκλειστεί στον δεύτερο γύρο του τουρνουά, σκεφτόταν το ενδεχόμενο να αποσυρθεί, αλλά τελικά προτίμησε να βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλέψει σκληρά, επιστρέφοντας δυναμικά στην ελίτ.

Μετρώντας ήδη δύο ήττες σε τελικούς από τον Φέντερερ στο Wimbledon, το 2004 και το 2005, ο Αμερικανός ελπίζει η τρίτη τους συνάντηση να είναι η τυχερή, αν και τον "βαραίνει" η αρνητική παράδοση που έχει κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο, έχοντας μόλις δύο νίκες σε 20 παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: