Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Pole position για Lorenzo

O Jorge Lorenzo είναι από τους αναβάτες που δεν επηρεάζονται αρνητικά από αναποδιές και στην πίστα της Laguna Seca επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές.

Αν και κατά την περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών είχε δύο πτώσεις (μετά από την πρώτη άλλαξε μοτοσικλέτα), ήταν αυτός που κατέκτησε την pole position στο αμερικάνικο grand prix και θα εκκινήσει με μικρό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

Εφόσον βέβαια αισθάνεται έτοιμος να τρέξει. Διότι στη δεύτερη πτώση του, λίγο πριν από τη λήξη της διαδικασίας, όταν και προσγειώθηκε στην αμμοπαγίδα, τραυματίστηκε στην κλείδα και στο δεξί πόδι. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό, ωστόσο η παρουσία του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης είναι αμφίβολη.

Άγρια πτώση είχε και ο Casey Stoner, ο οποίος πλήρωσε επίσης το γεγονός πως τα ελαστικά του ήταν κρύα. Ευτυχώς ο Αυστραλός γλίτωσε τα χειρότερα και θα τρέξει κανονικά στον αγώνα, αρχίζοντας την προσπάθειά του από την τρίτη θέση.

Ανάμεσα στους δύο αναβάτες θα βρίσκεται ο Valentino Rossi, ο οποίος αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα αλλά στους τελευταίους γύρους κατόρθωσε να βελτιώσει τους χρόνους του και να βρεθεί αφενός πίσω από τον Ισπανό αφετέρου μπροστά από τον Αυστραλό. Μπορεί δε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα ότι οι δύο κύριοι αντίπαλοί του αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι τρεις αναβάτες ήταν οι μόνοι που κατέβηκαν κάτω από το 1'22.

Δεν υπάρχουν σχόλια: