Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αναστόπουλος: «Δεχτήκαμε βαριά ήττα»

Αναστόπουλος: «Δεχτήκαμε βαριά ήττα»
Χωρίς όρεξη για πολλά λόγια εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της Κέρκυρας με τον ΟΦΗ, ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο Έλληνας προπονητής στάθηκε στην βαριά ήττα της ομάδας του και στο πως δεν πρέπει να δέχεται ο ΟΦΗ τέσσερα γκολ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Τον στόχο μας τον είχαμε πετύχει εδώ και αρκετές αγωνιστικές. Με βάση την εικόνα και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πετύχαμε ένα μικρό θαύμα. Δεχτήκαμε μια βαριά ήττα, ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και δεν μπορούμε να δεχόμαστε έτσι εύκολα τέσσερα γκολ».

Κατσαβάκης: «Κάποιοι παίκτες έπαιξαν για τον εαυτό τους»

Κατσαβάκης: «Κάποιοι παίκτες έπαιξαν για τον εαυτό τους»
Παράπονα από κάποιους ποδοσφαιριστές που έπαιζαν για τον εαυτό τους, είχε ο Μάκης Κατσαβάκης μετά την ήττα της Δόξας από τον ΠΑΟΚ (2-0).

Μάλιστα, ο Έλληνας προπονητής δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο των Σταφυλίδη και Παναγιωτούδη, ενώ πιστεύει πως εάν τα φετινά εντός έδρας ματς γίνονταν στη Δράμα, τότε η ομάδα του θα είχε παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

«Οι διακοπές θέλαμε να μας φρεσκάρουν αλλά τελικά έγινε το αντίθετο και απέναντι στον ΠΑΟΚ πρέπει να αντιπαραθέσεις κάτι καλό, όπως το καθαρό μυαλό, το οποίο δεν είχαμε καθόλου. Κάποιοι παίκτες έπαιξαν για τον εαυτό τους. Αυτό δεν θα περάσει έτσι. Είπαμε ότι όσα παιχνίδια απομένουν να μην σταματήσουμε να δίνουμε το παρών σαν ομάδα. Δυστυχώς σήμερα δεν το κάναμε. Πιστεύω την Κυριακή να είμαστε καλύτερα», είπε αρχικά ο Μάκης Κατσαβάκης.

Για τους Σταφυλίδη και Παναγιωτούδη: «Ο Σταφυλίδης ωριμάζει καταπληκτικά, όσον αφορά τον Παναγιωτούδη ακούω πολλά θετικά σχόλια. Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι είναι ταλέντο με ισχυρή αυτοπεποίθηση. Θα καρπωθεί από αυτή την προσπάθεια ο ΠΑΟΚ, αυτή η δουλειά θα φανεί και όπως πάει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα χρειαστούν όλες οι ομάδες τα φυτώριά τους».

Για τα play offs της Σούπερ Λίγκας: «Στα play offs πιστεύω θα έχει πλεονέκτημα όποια ομάδα έχει ξεκούραστο και μεγάλο ρόστερ σε συνδυασμό με την προετοιμασία που έγινε το καλοκαίρι. Όλα αυτά θα παίξουν ρόλο, τώρα θα φανούν».

Για τις φετινές εντός έδρας αναμετρήσεις της Δόξας που γίνονταν εκτός Δράμας: «Ενδεχομένως τώρα να πανηγυρίζαμε την σωτηρία μας. Δεν είχαμε βάθος στο ρόστερ και στην ποιότητα ήμασταν πίσω, κάτι που προσπαθήσαμε να καλύψουμε με τρεξίματα, αλλά αν ήμασταν στην βάση μας θα παλεύαμε περισσότερο, η έδρα μας, μας έλειψε πολύ».

Φραστικό επεισόδιο με οπαδούς ο Μάκος!!

Φραστικό επεισόδιο με οπαδούς ο Μάκος
Η αποχώρηση των παικτών της ΑΕΚ προς τα αποδυτήρια μετά το 0-0 απέναντι στον Ατρόμητο συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες από μία μικρή μερίδα του κόσμου.

Οι περισσότεροι παίκτες της «Ένωσης» δεν έδωσαν σημασία, όχι όμως και ο Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος αντέδρασε.

Ο διεθνής μέσος με χειρονομίες καλούσε 2-3 οπαδούς της ομάδας που αποδοκίμαζαν έντονα να… λογαριαστούν έξω από το γήπεδο. Γρήγορα, ωστόσο, το επεισόδιο έληξε και ο Μάκος πήγε στα αποδυτήρια.

Για το περιστατικό ρωτήθηκε και ο Νίκος Κωστένογλου. «Δεν αντιλήφθηκα το περιστατικό. Εκτιμώ ότι οι παίκτες θα πρέπει να σιωπούν. Δεν είδα αντίδραση όμως από τον κόσμο, εκτός από μία - δυο περιπτώσεις. Ο οπαδός έχει πάντα δίκιο, άσχετα αν μας στεναχωρεί η αντίδρασή του».

Παράσχος: «Κανένας δεν πίστευε πως θα αντέχαμε»

Παράσχος: «Κανένας δεν πίστευε πως θα αντέχαμε»
Περήφανος για την ομάδα του δήλωσε ο προπονητής του Λεβαδειακού, Γιώργος Παράσχος, μετά τη νίκη επί του Εργοτέλη που εξασφάλισε και την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία για την ομάδα του.

«Τα παιδιά μπόρεσαν και άντεξαν σε αυτόν τον μεγάλο Γολγοθά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατακτώντας ένα πολύ μεγάλο έπαθλο. Κανένας δεν πίστευε ότι θα αντέχαμε. Όχι όμως μόνο αντέξαμε αλλά και σήμερα κόντρα στον Εργοτέλη κερδίσαμε δίκαια. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και την διοίκηση που μας συμπαραστάθηκε από την πρώτη μέρα», τόνισε. «Η παραμονή οφείλεται στον προγραμματισμό που κάναμε από την αρχή όμως και οι μεταγραφές που έγιναν τον Δεκέμβριο με τον Σουμπίνιο και τον Μεντί που μας βοήθησαν αρκετά».

«Εύχομαι στον Εργοτέλη να πάρει τους απαιτούμενους βαθμούς και να σωθεί. Πιστεύω ότι όπως και ο Εργοτέλης έτσι και η Ξάνθη δεν άξιζαν να βρίσκονται εκεί. Όταν δεν έρθει ένα γρήγορο γκολ, τότε παγώνουν τα πόδια σου. Εγώ δικαιολογώ απόλυτα το άγχος που είχαν τα παιδιά του Εργοτέλη και για αυτόν τον λόγο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Τώρα δεν ξέρω τι συνέβη», κατέληξε.

Λαζαρίδης: «Δεν ήμασταν καλοί αλλά δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες»

Λαζαρίδης: «Δεν ήμασταν καλοί αλλά δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες»
Απογοητευμένος τόσο για την βαριά ήττα (5-1) που γνώρισε ο Άρης, αλλά και για την καταδικαστική απόφαση της ΕΠΟ για το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, εμφανίστηκε ο Νίκος Λαζαρίδης.

«Δεν είναι καθόλου σωστό να μαθαίνουμε την απόφαση μισή ώρα πριν το παιχνίδι και μάλιστα όταν πρόκειται για μια καταδικαστική απόφαση για τον Αρη. Ήταν φυσιολογικό να επηρεαστούμε χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Δεν ήμασταν καθόλου καλοί, δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Αναπόφευκτα όμως οι ποδοσφαιριστές επηρεάζονται όταν χάνεται στα χαρτιά ο στόχος μιας ολόκληρης χρονιάς», τόνισε ο Λαζαρίδης.

Μάντζιος: «Θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα δούμε»

Μάντζιος: «Θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα δούμε»
Θετικός στο ενδεχόμενο παραμονής στον πάγκο του Πανιωνίου δήλωσε ο Άκης Μάντζιος μετά το 1-1 με τη Skoda Ξάνθη.

«Θέλω να παραμείνω στον Πανιώνιο. Θέλω να μιλήσω με τη διοίκηση για να δω πώς θα πορευτούμε και δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραμείνω», τόνισε αφού συνεχάρη τις δύο ομάδες για την προσπάθεια, ενώ κάνοντας έναν απολογισμό για την πορεία της ομάδας είπε: «Στους τελευταίους τέσσερις μήνες άλλαξαν πολλά στον Πανιώνιο. Ο δεύτερος στόχος, αυτός της παραμονής στην κατηγορία, επετεύχθη, ενώ ο πρώτος ήταν η οικονομική εξυγίανση της ομάδας: «Τα πάντα εξαρτώνται από τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία. Για να πετύχεις τελικά δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλο μπάτζετ», πρόσθεσε.

Νταλακούρας: «Με σωστή δουλειά, θα είχαν πετύχει…»

Νταλακούρας: «Με σωστή δουλειά, θα είχαν πετύχει…»
Ικανοποίηση για την εμφατική νίκη του Παναιτωλικού με σκορ 5-1 κόντρα στον Άρη, που κρατά ζωντανό το όνειρο της παραμονής, αλλά και αιχμές για τους προκατόχους του (Τεννέ, Λεμονή) άφησε ο Γιάννης Νταλακούρας, ο οποίος ανέλαβε να καθοδηγήσει τους Αγρινιώτες στα δυο τελευταία κρίσιμα ματς της σεζόν.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που πέτυχαν πολύ μεγάλη και ιστορική νίκη. Σήμερα απέδειξαν ότι, με σωστή διαχείριση όλη τη χρονιά και με σωστή δουλειά, αυτό το ρόστερ θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά πράγματα», τα λόγια του.

Καβακάς: «Η κατάσταση στα χέρια μας»

Καβακάς: «Η κατάσταση στα χέρια μας»
Πεπεισμένος πως με μία νίκη της Κέρκυρας στην τελευταία αγωνιστική θα είναι αρκετή για να παραμείνει η ομάδα στην Σούπερ Λίγκα, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς με τον ΟΦΗ ο προπονητής των «Φαιάκων», Τίμος Καβακάς.

«Καταφέραμε και αλλάξαμε την ψυχολογία μας στα τελευταία παιχνίδια και πλέον η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια μας. Τα αποτελέσματα βοήθησαν όμως αυτό δεν λέει τίποτα γιατί πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη ώστε η παραμονή να εξαρτάται μόνο από εμάς», τόνισε ο Καβακάς.

Μασάδο: «Η απόφαση μάς επηρέασε»

Μασάδο: «Η απόφαση μάς επηρέασε»
Ψυχολογικά επηρεασμένοι από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν οι παίκτες του Άρη και αυτός ήταν-σύμφωνα με τον Μανουέλ Μασάδο-ο λόγος της συντριβής με 5-1 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

«Θέλω να συγχαρώ τον αντίπαλο για την σπουδαία νίκη που πέτυχε. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που κάναμε. Τα τέσσερα από τα πέντε γκολ ήταν δικά μας λάθη. Κάναμε παιδαριώδη λάθη. Για εμάς δεν πήγε τίποτα καλά στο παιχνίδι. Πραγματοποιήσαμε την χειρότερη μας εμφάνιση. Δεχτήκαμε πέντε γκολ, ενώ σε όλο το δεύτερο γύρο έχουμε δεχτεί εννιά. Σημαντικό ρόλο στη σημερινή εμφάνιση έπαιξε και η ψυχολογία. Καθώς ερχόμασταν στο γήπεδο οι παίκτες δέχτηκαν τηλεφωνήματα με τα οποία πληροφορήθηκαν την απόφαση. Ήταν κάτι που τους πλήγωσε που τους έκανε να χάσουν την αυτοσυγκέντρωση της. Είναι δύσκολο για αυτούς να χάνουν ένα παιχνίδι εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ θα μπορούσαν να το διεκδικήσουν στα εναπομείναντα 48΄ του αγώνα με τον Αστέρα. Συν τις άλλοις τους στερούνται τρεις βαθμούς τους οποίους τους κέρδισαν μέσα στο γήπεδο. Είναι μια εξοντωτική απόφαση και άδικη. Για ένα μπουκάλι εμείς πάθαμε ό,τι πάθαμε. Σήμερα έπεσαν αμέτρητα μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο και δεν έγινε τίποτα», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής.

Για τη διαιτησία του αγώνα είπε: «Δεν θέλω να πω κάτι. Απλά όταν το παιχνίδι ήταν 1-0, έπρεπε να αποβληθεί ο παίκτης του Παναιτωλικού(σ.σ Κούσας)», ενώ κάνοντας έναν απολογισμό στην πορεία του Άρη στον δεύτερο γύρο ανέφερε: «Κάναμε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο. Είμαστε η τρίτη ομάδα σε συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα. Δεν θέλω αυτή η μεγάλη προσπάθεια και καλή πορεία που κάναμε να επισκιαστεί από αυτό το αποτέλεσμα. Δεν θέλω να θυμόμαστε το σημερινό άσχημο αποτέλεσμα και να ξεχάσουμε την προσπάθεια που έγινε. Θα προσπαθήσουμε στο τελευταίο ματς με την Κέρκυρα να πάρουμε την νίκη και να κλείσουμε θετικά την χρονιά».

Ουζουνίδης: «Δίκαιη ισοπαλία»

Ουζουνίδης: «Δίκαιη ισοπαλία»
Δίκαιο χαρακτήρισε το σημερινό αποτέλεσμα της ομάδας του, ο προπονητής της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, απέναντι στον Πανιώνιο και έκανε μια αυτοκριτική των Ακριτών για τη σεζόν που φτάνει στο τέλος της.

«Για την κρισιμότητα που είχε ο συγκεκριμένος αγώνας, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν αρκετά καλά και είναι δίκαιη η ισοπαλία. Είχαμε φάσεις και οι δύο και σωστά μοιραστήκαμε από ένα βαθμό. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες», τόνισε αρχικά για την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης.

«Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ενώ στο δεύτερο είχαμε σημαντικά προβλήματα με κύριο ότι πετύχαμε μόλις 5 γκολ. Δεν θα είναι σωστό όμως, να σταθούμε μόνο στα αρνητικά γεγονότα καθώς πολλά νεαρά παιδιά πήραν εμπειρίες που θα τους φανούν σημαντικές στην πορεία. Θα βγουν κερδισμένα αρκετά παιδιά και πρέπει να στηριχθούν και στην συνέχεια».

«Μέτοχοι, ξυπνήστε…»

«Μέτοχοι, ξυπνήστε…»
Η ομάδα του Παναθηναϊκού, αγωνιστικά, παρά τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν σε διοικητικό επίπεδο έδειξε πως παραμένει σοβαρή.

Αφού με γκολ των Κλέιτον (58’) και Χριστοδουλόπουλου (93’) οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη, χτυπώντας το… καμπανάκι στους μετόχους, οι οποίοι κωλυσιεργούν και παρά τα καλά αποτελέσματα το «τριφύλλι» κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης.

Την εικόνα του Παναθηναϊκού, την πιστώνεται ο Φερέιρα αφού μπορεί και κρατά προσηλωμένους τους παίκτες του παρά τα οικονομικά δεδομένα.



Ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως αμυντικά στο παιχνίδι, συγκριτικά με την επιθετικότητα των Αρκάδων οι οποίοι έλεγξαν τον ρυθμό στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Φερέιρα παρέταξε πρώτη φορά την ομάδα του με την συγκεκριμένη σύνθεση, η οποία έκρυβε εκπλήξεις. Αφού την τετράδα της άμυνας (Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος) πλαισίωναν τρεις στο κέντρο. Ο Βιτόλο ως αμυντικός μέσος και οι Μαρίνος και Νίνης ως εσωτερικοί χαφ. Στην επίθεση, ο Πετρόπουλος είχε κοντά του, τους Κλείτον και Χριστοδουλόπουλο, οι οποίοι δεν έπαιζαν πλάγια και κοντά στην γραμμή αλλά πιο μέσα.

Αυτό είχε συνέπεια να είναι πιο κοντά οι γραμμές του «τριφυλλιού» αλλά να είναι και πιο κλειστό το ματς αφού υπήρχε συνωστισμός στο κέντρο με τους πέντε του Αστέρα. Έτσι, οι φάσεις στο πρώτο μέρος ήταν με το σταγονόμετρο. Μόλις ο Παναθηναϊκός βρήκε πατήματα στο ματς, ανέβηκε και για ένα τέταρτο απέδωσε καλά.

Αφού από το 8’ που έχασε την διπλή ευκαιρία με τους Μαρίνο (κόντρα στα σώματα) και Σπυρόπουλο (άστοχο σουτ) μέχρι το 23’, ήταν ο κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και είχε την κατοχή της μπάλας. Κύριος εκφραστής της ανάπτυξης των «πράσινων», ο Σωτήρης Νίνης. Ο Πετρόπουλος λόγω του συνωστισμού στο κέντρο, δεν πήρε πολλές πάσες, όπως άλλωστε και ο Περόνε από την άλλη πλευρά. Από το 30’ και μετά, το ματς, ήταν βαρετό και ο ρυθμός απελπιστικά αργός.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας ξεκίνησε με μία αλλαγή. Ο Τσιώλης έβγαλε τον πολύ κακό Φρανκού και έβαλε τον Ροτζέριο. Με συνέπεια ο Αστέρας, να μπει και πάλι πιο δυνατά. Παρόλα αυτά, δεν απείλησε και ιδιαίτερα, αφού μόνο μία φάση έκανε, με το σουτ του Ράγιος να περνάει άουτ. Ο Παναθηναϊκός στο 58’ έδειξε πως είναι μεγάλη ομάδα και ο Κλέιτον πως έχει μεγάλη κλάση. Αφού πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή από λανθασμένο κοντρόλ του Πετρόπουλου και με ψύχραιμους ελιγμούς απέφυγε Πιπίνη και Μπαντή και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Στην συνέχεια, ο Φερέιρα έδωσε ευκαιρίες σε όσους ήθελε και ο Τσιώλης «φόρτωσε» την επίθεσή του παίζοντας τα όλα για όλα. Αλλά και πάλι, η ομάδα της Αρκαδίας παρά την κατοχή μπάλας και την πίεση που άσκησε δεν έκανε σοβαρές φάσεις. Και τους κενούς χώρους που δημιουργήθηκαν με την επιθετικότητα, τους εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Παναθηναϊκός.

Αφού στο 93’ λεπτό, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε πολύ όμορφα το ένα-δύο με τον Μαυρία στην αντεπίθεση, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον ανήμπορο να αντιδράσει Μπαντή κάνοντας το τελικό 2-0 για τους «πράσινους».



Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπουρής, Πουλίδο, Χουανίτο, Πιπίνης, Αλβάρες (76’ Σολάκης), Ουσέρο, Ναβάρο (79’ Μπρέσκα), Ράγιος, Περόνε, Φρανκού (46’ Ροτζέριο)

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Φορμίκα, Λαδάκης, Έγκον,

Παναθηναϊκος (Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Μαρίνος (60’ Μαυρίας), Νίνης (75’ Φουρλάνος), Χριστοδουλόπουλος, Βιτόλο, Πετρόπουλος, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (60’ Καραγκούνης)

Στον παγκο: Καπίνο, Σαριέγκι, Τοτσέ, Λαγός

πηγή: sportfm.gr

Αυτοί θα το θυμούνται για πάντα!!

Αυτοί θα το θυμούνται για πάντα
Ίσως να μην είναι πολλοί εκείνοι που στο τέλος της χρονιάς θα μνημονεύουν την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Δόξα Δράμας.

Εξαίρεση αποτελούν σίγουρα οι Παναγιωτούδης και Νιμανί που σημείωσαν τα παρθενικά τους γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (ο πρώτος στο ντεμπούτο το στην ενδεκάδα) και οδήγησαν τους Θεσσαλονικείς στο τελικό 2-0.

Τρία δοκάρια για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι που δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά από την ήδη υποβιβασμένη Δόξα Δράμας.



Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε μπροστά στην εστία του Δαύκου, με «δράστη» τον νεαρό Παναγιωτούδη, ο οποίος με ένα ωραίο, τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή, σκόραρε και συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα με γκολ.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες στις οποίες ο τερματοφύλακας της Δόξας αντέδρασε σωστά και τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν επεφύλαξε και πολλές συγκινήσεις.
Δεν ισχύει όμως και για το δεύτερο, όπου ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σημειώσει ακόμη ένα γκολ με τον Νιμανί, για τον οποίο επίσης ήταν το πρώτο, αλλά το πραγματικό πάρτι έγινε με τα… δοκάρια.

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές οι γηπεδούχοι σημάδεψαν σίδερο. Πρώτα εξαιρετικό σουτ του Σταφυλίδη στο 54’, στη συνέχεια προσπάθεια του Παναγιωτούδη στο 59’ που λίγο έλλειψε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ και τέλος μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, η μπάλα «προτίμησε» να μην καταλήξει στα δίχτυα και το σκορ παρέμεινε σε κολακευτικά για τους φιλοξενούμενους επίπεδα.




ΠΑΟΚ
: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68’ Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Ίβιτς (60’ Γιάννου), Αθανασιάδης, Παναγιωτούδης, Νιμανί (76’ Λίνο), Έτο.

Στον πάγκο: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Παπάζογλου.


Δόξα Δρ
: Δαύκος, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης, Καπέλ (57’ Κυβελίδης), Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός (46’ Ρούτσης), Ουέλινγκτον, Σοϊλέδης (68’ Στεργιανός).

Στον πάγκο
: Ρόκα, Γελαδάρης, Τσιμπλίδης, Κατσικογιάννης.

πηγή: sportfm.gr

Τώρα τους σώζει μόνο ένα θαύμα!!

Τώρα τους σώζει μόνο ένα θαύμα!
Εξαιρετικός, δημιουργικός, αποτελεσματικός όμως πλέον, ίσως να είναι αργά. Ο Παναιτωλικός επικράτησε 5-1 του Άρη στο Αγρίνιο, όμως η παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα μπορεί να έρθει μόνο από θαύμα. Μεγάλη εμφάνιση από Χαριστέα, Καμαρά, Πασά, οι οποίοι σκόραραν κιόλας. Φερνάντες και Σανκαρέ αυτογκολ τα άλλα τέρματα των γηπεδούχων. Μείωσε ο Γιαννιώτας για την ομάδα του Μασάδο, η οποία τελείωσε με δέκα λόγω αποβολής του Φατί.



Αλλαγμένος, με διάθεση, με όρεξη και με αποτελεσματικότητα ο Παναιτωλικός μπήκε από την αρχή στο παιχνίδι για να πάρει το τρίποντο κόντρα στον Άρη. Οι παίκτες του Νταλακούρα απέδιδαν ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και έφτασαν και στο τέρμα, σχετικά νωρίς, με τον Πασά, ο οποίος πήρε τη θέση του Θεοδωρίδη και έδειξε πως έπρεπε να πάρει και νωρίτερα ευκαιρίες.

Το γκολ αυτό, ξεκλείδωσε την άμυνα του Άρη, όταν ο Φερνάντες με ωραία σέντρα βρήκε τον Πασά και εκείνος άνοιξε το σκορ. Παράλληλα η ομάδα του Νταλακούρα συνέχισε να έχει την υπεροχή των κινήσεων και έφτασε και σε δεύτερο τέρμα όταν ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σανκαρέ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Από την άλλη πλευρά ο Άρης έδειξε διάθεση να επιτεθεί, κυρίως με τον Καπετάνο, αλλά δεν κατάφερε κάτι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον Παναιτωλικό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ανεβάζει κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Η σειρά των σκόρερ έφερε τον Χαριστέα να σκοράρει και να δημιουργεί το αυτογκολ του Σανκαρέ.

Ο Άρης κατάφερε να μειώσει με τέρμα του Γιαννιώτα σε 4-1. Μάλιστα, σε μια συγκινητική στιγμή, καθώς ο νεαρός άσος αφιέρωσε το τέρμα του στον αδικοχαμένο προπονητή της ομάδας Νέων, Στέφανο Γιώρη, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από την ζωή. Στην επόμενη επίθεση ο Σανκαρέ έκανε ένα ακόμα λάθος. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Φερνάντες, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1.

Το μόνο που υπήρξε μετά από το πέμπτο γκολ ήταν πως οι φίλοι του Άρη έφυγαν από το γήπεδο και πετούσαν αντικείμενα στους οργανωμένους οπαδούς του Παναιτωλικού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές και να πέσουν χημικά από την αστυνομία. Το τελευταίο γεγονός προκάλεσε και την προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης.

Η επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο έφερε μια κόκκινη κάρτα για τον Φατί, ο οποίος έκανε φάουλ στον Ακαλέ και πήρε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βοσκάκη. Το σφύριγμα της λήξης του τελευταίου βρήκε τον Παναιτωλικό να παίρνει μια νίκη, η οποία με συνδυασμό αποτελεσμάτων και νίκης δικής του στον Παναθηναϊκό, μπορεί να τον κρατήσει στην κατηγορία.





Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τσενάμο, Γκόλιας, Κούσας, Μπουμάλ, Πασάς (62’ Μουμίν), Παλαιολόγος, Φερνάντες, Χαριστέας (80’ Μπελεβώνης), Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Καμαρά (70’ Ακαλέ).

Στον πάγκο: Μπλάζιτς, Αναστασιάδης, Θεοδωρίδης, Καραμαλίκης.

Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας (56’ Κατίδης), Μίσελ, Σολτάνι (46’ Τριανταφυλλάκος), Φατί, Σανκαρέ, Γιαννιώτας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ακόστα (64’ Κανούλας).

Στον πάγκο: Σηφάκης, Γιαννίτσης, Κοτσώνης, Πρίττας.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Ελευθερίου (Αθηνών), Σταματόγλου (Καβάλας)

πηγή: sportfm.gr

Αυτός είναι ο πρωταθλητής!!

Αυτός είναι ο πρωταθλητής!
Με εμφάνιση που αρμόζει σε πρωταθλητή, ο Ολυμπιακός απέδειξε γιατί το ματς με την Κέρκυρα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια κακή παρένθεση.

Με δαιμονισμένο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 4-0 του ΠΑΣ, μπροστά σε 800 οπαδούς του που βρέθηκαν στους «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων.

Δύο γκολ από τον Τζεμπούρ (64', 71'), ένα από τον Μιραλάς (53') που έφτασε τα 20 στην Σούπερ Λίγκα κι άλλο ένα εξαιρετικής ομορφιάς στην επανεμφάνιση του Φετφατζίδη (75').

Πρώτος σε ασίστ με 7 ο Αμπντούν!




Το «χουνέρι» από την Κέρκυρα ήταν ούτως ή άλλως βαρύ για τον εγωισμό των παικτών του Ολυμπιακού για να χρειαστεί να αφυπνιστούν από τις προεδρικές παρατηρήσεις. Δεν χρειαζόταν λοιπόν εξτρά κίνητρο για να μπουν στους «Ζωσιμάδες» έτοιμοι να καθαρίσουν τον ΠΑΣ και ταυτόχρονα να μην επηρεαστούν από τον αγωνιστικό χώρο που δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Βαλβέρδε… λογάριασε χωρίς τους παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, κατεβάζοντας την καλύτερη δυνατή 11άδα. Πάντως η απουσία τόσο του Ιμπαγάσα, όσο και του Μακούν ήταν εμφανής.

Η ανάπτυξη γινόταν κυρίως από τα άκρα με την επιθετική τριπλέτα να αλλάζει συχνά θέσεις. Αυτό πάντως δεν βοήθησε να διασπαστεί η αντίπαλη άμυνα ή να νικηθεί ο Κηπουρός, που δεν χρειάστηκε να κάνει… θαύματα κάτω από τα δοκάρια για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Στις δυο πιο δύσκολες στιγμές, αντέδρασε ψύχραιμα στο επικίνδυνο σουτ του Ορμπάιθ και την επέλαση του Μιραλάς, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κάθετη του Φουστέρ.

Ποιος είδε όμως τον Ολυμπιακό του δευτέρου ημιχρόνου και δεν τον φοβήθηκε! Με δαιμονισμένο ρυθμό και καμία διάθεση να σταματήσει, δεν έδειξε έλεος απέναντι στους Γιαννιώτες. Τον χορό… έσυρε -ποιος άλλος- ο Μιραλάς! Αφού έφτασε τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα και προβάρει το παπούτσι του πρώτου σκόρερ, βοήθησε και τον Τζεμπούρ να ανακτήσει την επαφή του με τα δίχτυα.

Ο «τρομοκράτης» χτύπησε και δεύτερη φορά και θυμήθηκε τον καλό του εαυτό στο κατάλληλο τάιμινγκ, αφού πλησιάζει ο τελικός του Κυπέλλου. Θετική επανεμφάνιση από τον Φετφατζίδη που γύρισε εντυπωσιακά στην δράση. Άψογη συνεργασία με τον Φουστέρ κι ένα τέρμα αντάξιο των υψηλών προσδοκιών που υπάρχουν γι’ αυτόν.






ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Ντάσιος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι (78’ Πατσατζόγλου), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα (78’ Γιάκος), Κυριάκος (59’ Τζανής), Βίλα.

Στον πάγκο: Φεγκρούς, Μπακαγιόκο, Λίλα, Σκούφαλης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (76’ Φέισα), Φουστέρ, Αμπντούν (72’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζεμπούρ (78’ Ντιόγκο).

Στον πάγκο: Μέγερι, Παπάζογλου, Μοδέστο, Καζίμ-Ρίτσαρντς.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)
Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες»

πηγή: sportfm.gr

Το ταμείον… είναι μείον!!

Το ταμείον… είναι μείον!
Δεν βρίσκει λεφτά, δεν βρίσκει και βαθμούς η ΑΕΚ!

Ο ρεαλιστής Ατρόμητος κράτησε την «Ένωση» στο 0-0 και… τον εαυτό του στην τρίτη θέση της Σούπερ Λίγκας.

Ελλιπείς και ανακατεμένοι από τον προπονητή τους, οι «κιτρινόμαυροι» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και παρόλο που εξασφάλισαν τη συμμετοχή στα πλέι-οφ, με τα σημερινά δεδομένα μόνο εκείνοι θα έμπαιναν σε αυτά χωρίς βαθμούς.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες, με τον Μανωλά (52’) και τον Μήτρογλου (71’).

Αντεγκλήσεις και διχαστικά φαινόμενα πριν την έναρξη με αφορμή την εμφάνιση του γνωστού πανό εναντίον του Ντέμη Νικολαΐδη.

Πώς έπαιξε

Εμφανείς -για μια ακόμα φορά- στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ήταν οι πολλές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Νίκος Κωστένογλου. Πέραν, λοιπόν, του τιμωρημένου Λυμπερόπουλου, των τραυματιών Σιαλμά, Κοντοέ, Ρίκκα και των ανέτοιμων Δέλλα και Γκούντγιονσεν, ο τεχνικός της «Ένωσης» άφησε στον πάγκο και τον Βάργκας, αντικαθιστώντας τον (τελευταία στιγμή) με τον Μπουγαΐδη.

Κάπως έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Μπουγαΐδης και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Κλωναρίδης (δεξιά) και προωθημένος θα είναι ο Μπέλεκ.



Για περισσότερη από μισή ώρα οι μόνες στιγμές που οι φίλαθλοι σηκώθηκαν από τις εξέδρες ήταν για να αποδοκιμάσουν τους μεταφορείς του γνωστού πανό εναντίον του Ντέμη Νικολαΐδη. Διότι μαζί με τα… ανεξήγητα (ακόμα και για ΑΕΚ) διχαστικά φαινόμενα, κόπασε έπειτα και ο ρυθμός του ματς. Και μόνο οι περίτεχνες ενέργειες και «μπούκες» του εξαιρετικού Κλωναρίδη απειλούσαν να τον παρασύρουν (μαζί με τον ταλαιπωρούμενο Γιαννούλη).

Η υπενθύμιση, ωστόσο, από τον Μήτρογλου ότι ο Ατρόμητος, αν και φαινομενικά ακίνδυνος, μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή (πλασέ λίγο άουτ στην αντεπίθεση) σαν να ξύπνησε την ΑΕΚ. Της επέτρεψε, λοιπόν, να τον κλείσει στην περιοχή του, να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Ιτάνζ (ενστικτώδης απόκρουση σε σουτ του Κάρλος) και να τον κάνει να ανησυχήσει σοβαρά -με κόρνερ που έκανε επικίνδυνο ο Λεονάρντο και προβολή που… δεν έκανε ο Μπέλεκ.

Αν η οδηγία του Κωστένογλου στα αποδυτήρια ήταν «επιτεθείτε, μη χάσετε ούτε λεπτό», πρέπει να ήταν αυτή που εφάρμοσαν πιο πιστά από κάθε άλλη φέτος οι παίκτες της ΑΕΚ. Πριν καν συμπληρωθεί, λοιπόν, ένα λεπτό ο Κλωναρίδης είχε σημαδέψει και πάλι τον Ιτάνζ και πριν συμπληρωθούν επτά λεπτά ο Μανωλάς είχε σημαδέψει (με εντυπωσιακή κεφαλιά) το δοκάρι του. Δυστυχώς, ωστόσο, για την «Ένωση», ο Μπέλεκ την ίδια ώρα δεν μπορούσε να σημαδέψει ούτε σε… πάσα.

Ευτυχώς, δε, που οι αντίπαλοί της μιμήθηκαν στο τέλος την αστοχία της. Όχι τόσο στο δοκάρι του Μήτρογλου, στο οποίο είχε μεγάλη… συνεισφορά ο Κωνσταντόπουλος. Όσο στα ελεύθερα σουτ που βρήκε ο Έλληνας επιθετικός και οι συμπαίκτες του (πριν ο Λεονάρντο χάσει την τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ με εκτέλεση φάουλ) προκειμένου να «έκλεβαν» κιόλας τη νίκη στα τελευταία λεπτά.






ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μανωλάς, Μπουγαΐδης, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Κάρλος (72’ Βάργκας), Λεονάρντο (88’ Λαγός), Κλωναρίδης (83’ Φούντας), Μπέλεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Γκερέιρο, Τσίτας, Αργυρίου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Γιαννούλης (66’ Επστάιν), Τόμας, Φυτανίδης, Σκόνδρας, Μπάλλας (58’ Καραγκούνης), Ιγκλέσιας, Τάτος, Μπρίτο (76’ Νάστος), Δημούτσος, Μήτρογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Ράντμαν, Οικονόμου, Καραμάνος, Ζουέλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


πηγή: sportfm.gr

Και του χρόνου...!!

Και του χρόνου...
...Σουπερλίγκα! Πανιώνιος και Ξάνθη ήρθαν ισόπαλοι, 1-1 και εξασφάλισαν μαθηματικά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ματς «βόλεψαν» και Νεοσμυρνιώτες και Ακρίτες, οι οποίοι στο πρώτο μέρος προσέφεραν καλό θέαμα αλλά στο δεύτερο κατέβασαν ταχύτητα. Ο Βασιλακάκης έβαλε μπροστά την Skoda (25’) και ο Όμο έφερε το ματς στα ίσια για τους «κυανέρυθρους». Πολύ καλός ο Αντούνες.



Ορεξάτοι μπήκαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και παρόλο που δεν έγινε καμία σημαντική ευκαιρία στο πρώτο τέταρτο, Πανιώνιος και Ξάνθη έδειχναν ότι προσαθούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι Ακρίτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 18’ όταν και οι «κυανέρυθροι» απείλησαν ουσιαστικά. Ο Αντούνες ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ στην ευθεία του Λυμπερόπουλου, ο Πορτογάλος το εκτέλεσε εξαιρετικά αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

Ο Αντούνες ξαναπροσπάθησε αλλά ο Λυμπερόπουλος βγήκε νικητής στην μονομαχία τους όταν στο 21’ βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε και ο έμπειρος τερματοφύλακας απέκρουσε. Εκεί που ο Πανιώνιος κρατούσαν τα «γκέμια» του παιχνιδιού, ο Βλαχοδήμος έβγαλε σέντρα ακριβείας στην μικρή περιοχή του Σιδεράκη και σαν τρέιλερ ήρθε ο Βασιλακάκης για να βάλει την μπάλα στα δίχτυα των Νεοσμυρνιωτών και να κάνει το 0-1.

Το γκολ «πάγωσε» τους παίκτες του Άκη Μάντζιου, οι οποίοι θέλησαν να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Αντούνες εκτέλεσε και πάλι το φάουλ και έστειλε την μπάλα συστημένη για το κεφάλι του Πιέρ, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει το 1-1. Ο Όμο στο 35’ σπατάλησε μία καλή ευκαιρία αλλά η Ξάνθη υπενθύμισε πως είναι στην κόντρα είναι κίνδυνος-θάνατος. Ο Μαρκόφσκι λίγο έλειψε να κάνει το 0-2 αλλά ο Σιδεράκης ήταν στην σωστή θέση.

Όσο καλό ματς είδαμε στο πρώτο μέρος τόσο κακό ήταν στο δεύτερο. Ο Πανιώνιος πίεζε ανούσια, η Ξάνθη κρατούσε το υπέρ της 1-0 χωρίς καμία δυσκολία μέχρι το 72’. Τότε, ο Αντούνες εκτέλεσε ακόμα μία φορά ένα φάουλ από αρκετά καλή θέση και ανάγκασε τον Λυμπερόπουλο να διώξει σε κόρνερ. Ο Πορτογάλος χτύπησε και αυτή την στημένη φάση και βρήκε το κεφάλι του Όμο που πήδηξε ψηλότερα από όλους και ισοφάρισε για τους «κυανέρυθρους», 1-1.

Σκορ που φάνηκε να «βολεύει» και τις δύο ομάδες, παράλληλα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα αφού και ο Πανιώνιος και η Ξάνθη εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους και μπορούν πλέον να σκέφτονται τις διακοπές τους, μία αγωνιστική πριν τελειώσει το πρωτάθλημα.



Πανιώνιος (Α. Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρντι, Πιέρ, Σιόβας, Ρόκας (55’ Σκέμπρι), Μενδρινός, Σάμαρης , Όμο, Αντούνες, Ντιμπαλά (67’ Αμπντουλάγιεβ), Κούτσι.

Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Αναστασόπουλος, Κουλουχέρης, Γουνδουλάκης, Πετκάκης.

Skoda Ξάνθη (Μ. Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο (57’ Μάνταλος), Πλατέλλας (57’ Πόι), Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος (79’ Σταθάκης), Στάσιακ, Κομεσίδης.

Στον πάγκο: Βιβιανί, Σουάνης, Εντιμάρ, Καζάκης.

πηγή: sportfm.gr

Ρεσιτάλ…σωτηρίας!!

Ρεσιτάλ…σωτηρίας!
Το αν η Κέρκυρα θα καταφέρει να μείνει ή όχι στην κατηγορία είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Άρη.

Ωστόσο, οι «Φαίακες» μετά και το σημερινό 4-1 επί του ΟΦΗ απέδειξαν στο φινάλε της διαδρομής ότι αξίζουν να ανανεώσουν το εισιτήριο για την Σούπερ Λίγκα της επόμενης σεζόν.

Μία αγωνιστική μετά το «διπλό» στο Καραϊσκάκη, οι παίκτες του Καβακά πήραν ένα ακόμα «χρυσό τρίποντο», έφτασαν στους 31 βαθμούς και έβαλαν… από κάτω στην βαθμολογία τον Εργοτέλη.

Το γκολ του Μάντζιου στο 13΄έβαλε τους Κρητικούς που έπαιζαν με πολλές απουσίες μπροστά στο σκορ αλλά ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα των γηπεδούχων άλλαξε τα δεδομένα. Στο 20΄ο Ιωάννου, στο 23΄ ο Βέντσελ και στο 25΄ο Γραμμόζης εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Σαχσανίδη για να κάνουν την ανατροπή και το 3-1. Το τελικό σκορ (4-1) έγραψε στις καθυστερήσεις ο Βέντσελ με ένα απίστευτο γκολ, πίσω από την μεσαία γραμμή μετά από λάθος εκτίμηση του γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Την τελευταία αγωνιστική, η Κέρκυρα πηγαίνει στο άδειο λόγω τιμωρίας "Βικελίδης" για να παίξει με τον Άρη. Ακόμα και με έναν βαθμό παραμένει στην κατηγορία ενώ ακόμα και αν χάσει και δεν νικήσουν Παναιτωλικός και Εργοτέλης "σώζεται".



Ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα αλλά χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Όλα αυτά μέχρι το 13ο λεπτό… Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα με τον Ζορμπά να διανύει αρκετά μέτρα και από πλάγια θέση να τροφοδοτεί πολύ ωραία τον Μάντζιο. Ο τελευταίος με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.

Η Κέρκυρα όμως απάντησε άμεσα. Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο 15λεπτο, «αφυπνίστηκε» κέρδισε ένα κόρνερ και από αυτό προήλθε το γκολ στο 20ο λεπτό. Ο Ιωάννου με κεφαλιά έκανε το 1-1 και πέτυχε το 6ο του φετινό τέρμα.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από την ισοφάριση, η Κέρκυρα έφτασε στο 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέντσελ στο 23ο λεπτό… Οι γηπεδούχοι όμως δεν έμειναν εκεί. Ο καταιγισμός τερμάτων συνεχίστηκε. Στο 25΄ο Γραμμόζης δοκίμασε το πόδι του από τα 30 μέτρα και νίκησε τον Σαχσανίδη που ήταν εκτός θέσης… Έτσι έγινε το 3-1 με τρία τέρματα των «Φαιάκων» μέσα σε πέντε λεπτά.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός πολύ λογικά έπεσε. Ο ΟΦΗ έβλεπε ότι ο στόχος έστω και της ισοπαλίας ήταν… μακριά ενώ από την άλλη μεριά η Κέρκυρα είχε αυτό που ήθελε. Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. Οι επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων περιορίστηκαν σημαντικά ενώ ο ΟΦΗ στο 53ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε για το γκολ του Λόπεζ που δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Οι αλλαγές της Κέρκυρας «θωράκισαν» τα μετόπισθεν και έτσι η κατοχή που είχε ο ΟΦΗ δεν είχε αποτέλεσμα καθώς οι Κρητικοί ακόμα και όταν ο δραστήριος Μπούρμπος πέρασε στο ματς, δεν κατάφερε να κάνει κάποια ευκαιρία. Το κερασάκι στην τούρτα για την Κέρκυρα έβαλε ο Βέντσελ στις καθυστερήσεις όταν προσπάθησε μάλλον να απομακρύνει την μπάλα πίσω από την μεσαία γραμμή και είδε τον Σαχσανίδη να αιφνιδιάζεται και να «τρώει» ένα απίστευτο γκολ.



Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Σακελλαρίου, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Μίχος, Οσμάν, Γραμμόζης, Ιωάννου, Τσίγκας (54΄Ηλιάδης), Καλαντζής (86΄Μπάρκογλου), Αγρίτης (65΄Γιάντσης).

ΟΦΗ: Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Μπόντορ, Βάντο (63΄Πίτσος), Ουκάρ (84΄Νύκταρης), Λόπεθ, Λόπεζ (58΄Μπούρμπος), Ζορμπάς, Μάντζιος.

πηγή: sportfm.gr

Ο ένας μένει, ο άλλος… περιμένει!!

Ο ένας μένει, ο άλλος… περιμένει
Στη Σούπερ Λίγκα θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν ο Λεβαδειακός!

Οι Βοιωτοί επικράτησαν –στην Κρήτη- με σκορ 1-0, του Εργοτέλη, για την 29η αγωνιστική, «κλειδώνοντας» την παραμονή.

Αντίθετα, με αυτή την εξέλιξη η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου δίνει ματς «χωρίς αύριο» στα Πηγάδια, κόντρα στη SKODA Ξάνθη την ερχόμενη Κυριακή, ενώ θα περιμένει και το αποτέλεσμα του Άρης-Κέρκυρα.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Σουμπίνιο στο 56ο λεπτό.



Μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και αυτή ήταν ο Λεβαδειακός παρά το γεγονός πως ο Εργοτέλης «καιγόταν» για τους βαθμούς. Οι Βοιωτοί στο πρώτο 10λεπτο, μετρούσαν τρεις καλές στιγμές στο ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη, λόγω των πολλών λαθών που έκαναν.

Όμως, στη συνέχεια οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ισορρόπησαν το ματς, ύστερα από το αρχικό μούδιασμα, μετρώντας δύο καλές στιγμές με τον Μπούντιμιρ, με τη μία –μάλιστα- να σταματά στο δοκάρι. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι δεν επισκέφτηκαν απειλητικά την εστία του Καβουσάκη, με τους Κρητικούς να έχουν άλλη μία καλή στιγμή με τον Τζανακάκη στις καθυστερήσεις.

Με το… καλημέρα ο Εργοτέλης, στο δεύτερο ημίχρονο, φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του, στη μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού. Όμως, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Σουμπίνιο άνοιξε το σκορ για τους Βοιωτούς (56’), ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια του Ναπολεόνι. Το γκολ αυτό αλλά και τα… μαντάτα από την Κέρκυρα (νικούσε τον ΟΦΗ) γέμισαν με άγχος τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν εκ νέου τον Κυριακίδη.

Έτσι κύλησαν τα εναπομείναντα λεπτά. Με τον Λεβαδειακό να διατηρεί το προβάδισμά του και τον Εργοτέλη να προσπαθεί να… βρει το σθένος να επιτεθεί. Ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε για τους Κρητικούς, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν το «διπλό» (1-0) και παράλληλα να «σφραγίζουν» την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.






Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Σασιασβίλι (75’ Χάντι), Ολίσε, Σαρρής, Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Τζούνιορ, Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης (75’ Μπέτο), Μπούντιμιρ (54’ Λεάλ).

Στον πάγκο: Πίρσον, Καρέλης, Κυριακίδης, Γιοβάνοβιτς.

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος (76’ Βασιλείου), Τομάς, Ζησόπουλος, Ιωάννου, Κόρμπος, Κουτσόπουλος, Σουμπίνιο (89' Μαχαίρας), Φαβάλι, Ναπολεόνι, Πόποβιτς (84’ Βιάνα).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Αλεξίου, Κοιλιάρας, Παπαδόπουλος.


πηγή: sportfm.gr

Έρευνα της αστυνομίας για τα κλεμμένα της Ρεάλ!!

Έρευνα της αστυνομίας για τα κλεμμένα της Ρεάλ
Μείζον θέμα έχει προκύψει μετά την κλοπή αρκετών ζευγαριών παπούτσια και εμφανίσεων των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης στην «Αλιάντς Αρένα», λίγες ώρες πριν τον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Μπάγερν.

Μετά από επίμονη απαίτηση της διοίκησης της «βασίλισσας», ο βαυαρικός σύλλογος απευθύνθηκε στην αστυνομία για να διαλευκάνει την υπόθεση και ήδη η τελευταία έχει αρχίσει έρευνα. Το έργο της δεν είναι εύκολο, αφού στα αποδυτήρια του γηπέδου, από όπου εκλάπησαν οι εμφανίσεις, δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για λόγους ασφαλείας.

«Είμαστε σε επικοινωνία με τη Ρεάλ και αναζητούμε πληροφορίες για την υπόθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Πάντως ήδη η διοίκηση του ισπανικού συλλόγου έχει προχωρήσει σε επίσημη διαμαρτυρία στην UEFA.


πηγή: sport-fm.gr

Νέστα: «Δεν πάω στη Γιουβέντους»

Νέστα: «Δεν πάω στη Γιουβέντους»
Κατηγορηματικά διέψευσε ο Αλεσάντρο Νέστα τα σενάρια περί μεταγραφής του στη Γιουβέντους στο τέλος της σεζόν. Παράλληλα, έδειξε ότι δεν ασχολείται ακόμα με το ποδοσφαιρικό του μέλλον, παρόλο που το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι.

«Δεν πρόκειται να πάω στη Γιουβέντους, είναι ξεκάθαρο αυτό. Όλες αυτές οι φήμες είναι αναληθείς. Δεν έχω ούτε καν ατζέντη και εάν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου, πρέπει να το κάνει αυτοπροσώπως. Δεν πάω στη Γιούβε, δεν με χρειάζονται και όλα είναι εντάξει», σχολίασε αρχικά ο Ιταλός αμυντικός στο «Milan Channel» για τις φήμες περί μετακόμισης του στο Τορίνο.

«Για το μέλλον μου δεν ξέρω τίποτα ακόμα. Θα αποφασίσω στο τέλος της σεζόν», δήλωσε στο τέλος ο 36χρονος πρώην διεθνής.


πηγή: sport-fm.gr

«Όχι δεν μπορούσε! Δεν ήθελε…»

«Όχι δεν μπορούσε! Δεν ήθελε…»
Αφορμές για να μη σχηματίσει διοίκηση αναζητούσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στη γενική συνέλευση της Τετάρτης, σύμφωνα με το περιβάλλον του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Από πλευράς του μεγαλομετόχου, που δεν έδωσε το «παρών» ούτε είχε εκπρόσωπο στη σημερινή συνεδρίαση, λεγόταν πως ο «Mr MIG» είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει ό,τι θέλει με βάση τις μετοχές του πλειοψηφικού πακέτου, αφού-όπως υποστηρίζεται από πλευράς «Τζίγκερ»-υπήρχε σχετική εξουσιοδότηση που τον καθιστούσε εκπρόσωπο του 65%. «Μπορούσε να εκλέξει όσους ήθελε από το συμβούλιο. Απλά δεν ήθελε! Και όταν διαπίστωσε ότι μπορεί να εκλέξει νέο διοικητικό συμβούλιο με όλους τους τρόπους, θυμήθηκε πάλι τη ΓΗΠΕΛ».

Παράλληλα η πλευρά Βαρδινογιάννη καθιστά σαφές πως το επιχείρημα ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν δέχεται την εξουσιοδότηση για να μην αναλάβει τις ευθύνες του μεγαλομετόχου δεν ευσταθεί, αναφέροντας πως η εκπροσώπηση δεν συνεπάγεται και απόκτηση μετοχών. «Πρέπει να καταλήξουμε επιτέλους για το ποιος έχει τις ευθύνες, το ΔΣ ή οι μέτοχοι; Γιατί δεν γίνεται όποτε μας βολεύει να μην κάνουμε ΔΣ γιατί έχει ευθύνες και όποτε μας βολεύει να λέμε ότι η ευθύνη ανήκει στους μετόχους», τονίζεται από το περιβάλλον του «Τζίγκερ».

Αναφορικά με την υπόθεση της ΓΗΠΕΛ, η πλευρά Βαρδινογιάννη επαναλαμβάνει πως όλα τα στοιχεία, με επίσημα έγγραφα και αποφάσεις, είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει. «Αν ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν καλύπτεται ούτε από αυτά, αναγκαστικά θα πρέπει να δοθεί λύση δικαστικώς όπως έχει απειλήσει από την προηγούμενη γενική συνέλευση. Ας το κάνει και ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από αυτό λέγοντας ότι τον εμποδίζει να διοικήσει και να σώσει τον Παναθηναϊκό».


πηγή: sport-fm.gr