Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

«Μέτοχοι, ξυπνήστε…»

«Μέτοχοι, ξυπνήστε…»
Η ομάδα του Παναθηναϊκού, αγωνιστικά, παρά τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν σε διοικητικό επίπεδο έδειξε πως παραμένει σοβαρή.

Αφού με γκολ των Κλέιτον (58’) και Χριστοδουλόπουλου (93’) οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη, χτυπώντας το… καμπανάκι στους μετόχους, οι οποίοι κωλυσιεργούν και παρά τα καλά αποτελέσματα το «τριφύλλι» κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης.

Την εικόνα του Παναθηναϊκού, την πιστώνεται ο Φερέιρα αφού μπορεί και κρατά προσηλωμένους τους παίκτες του παρά τα οικονομικά δεδομένα.



Ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως αμυντικά στο παιχνίδι, συγκριτικά με την επιθετικότητα των Αρκάδων οι οποίοι έλεγξαν τον ρυθμό στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Φερέιρα παρέταξε πρώτη φορά την ομάδα του με την συγκεκριμένη σύνθεση, η οποία έκρυβε εκπλήξεις. Αφού την τετράδα της άμυνας (Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος) πλαισίωναν τρεις στο κέντρο. Ο Βιτόλο ως αμυντικός μέσος και οι Μαρίνος και Νίνης ως εσωτερικοί χαφ. Στην επίθεση, ο Πετρόπουλος είχε κοντά του, τους Κλείτον και Χριστοδουλόπουλο, οι οποίοι δεν έπαιζαν πλάγια και κοντά στην γραμμή αλλά πιο μέσα.

Αυτό είχε συνέπεια να είναι πιο κοντά οι γραμμές του «τριφυλλιού» αλλά να είναι και πιο κλειστό το ματς αφού υπήρχε συνωστισμός στο κέντρο με τους πέντε του Αστέρα. Έτσι, οι φάσεις στο πρώτο μέρος ήταν με το σταγονόμετρο. Μόλις ο Παναθηναϊκός βρήκε πατήματα στο ματς, ανέβηκε και για ένα τέταρτο απέδωσε καλά.

Αφού από το 8’ που έχασε την διπλή ευκαιρία με τους Μαρίνο (κόντρα στα σώματα) και Σπυρόπουλο (άστοχο σουτ) μέχρι το 23’, ήταν ο κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και είχε την κατοχή της μπάλας. Κύριος εκφραστής της ανάπτυξης των «πράσινων», ο Σωτήρης Νίνης. Ο Πετρόπουλος λόγω του συνωστισμού στο κέντρο, δεν πήρε πολλές πάσες, όπως άλλωστε και ο Περόνε από την άλλη πλευρά. Από το 30’ και μετά, το ματς, ήταν βαρετό και ο ρυθμός απελπιστικά αργός.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας ξεκίνησε με μία αλλαγή. Ο Τσιώλης έβγαλε τον πολύ κακό Φρανκού και έβαλε τον Ροτζέριο. Με συνέπεια ο Αστέρας, να μπει και πάλι πιο δυνατά. Παρόλα αυτά, δεν απείλησε και ιδιαίτερα, αφού μόνο μία φάση έκανε, με το σουτ του Ράγιος να περνάει άουτ. Ο Παναθηναϊκός στο 58’ έδειξε πως είναι μεγάλη ομάδα και ο Κλέιτον πως έχει μεγάλη κλάση. Αφού πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή από λανθασμένο κοντρόλ του Πετρόπουλου και με ψύχραιμους ελιγμούς απέφυγε Πιπίνη και Μπαντή και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Στην συνέχεια, ο Φερέιρα έδωσε ευκαιρίες σε όσους ήθελε και ο Τσιώλης «φόρτωσε» την επίθεσή του παίζοντας τα όλα για όλα. Αλλά και πάλι, η ομάδα της Αρκαδίας παρά την κατοχή μπάλας και την πίεση που άσκησε δεν έκανε σοβαρές φάσεις. Και τους κενούς χώρους που δημιουργήθηκαν με την επιθετικότητα, τους εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Παναθηναϊκός.

Αφού στο 93’ λεπτό, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε πολύ όμορφα το ένα-δύο με τον Μαυρία στην αντεπίθεση, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον ανήμπορο να αντιδράσει Μπαντή κάνοντας το τελικό 2-0 για τους «πράσινους».



Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπουρής, Πουλίδο, Χουανίτο, Πιπίνης, Αλβάρες (76’ Σολάκης), Ουσέρο, Ναβάρο (79’ Μπρέσκα), Ράγιος, Περόνε, Φρανκού (46’ Ροτζέριο)

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Φορμίκα, Λαδάκης, Έγκον,

Παναθηναϊκος (Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Μαρίνος (60’ Μαυρίας), Νίνης (75’ Φουρλάνος), Χριστοδουλόπουλος, Βιτόλο, Πετρόπουλος, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (60’ Καραγκούνης)

Στον παγκο: Καπίνο, Σαριέγκι, Τοτσέ, Λαγός

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: