Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ρεσιτάλ…σωτηρίας!!

Ρεσιτάλ…σωτηρίας!
Το αν η Κέρκυρα θα καταφέρει να μείνει ή όχι στην κατηγορία είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Άρη.

Ωστόσο, οι «Φαίακες» μετά και το σημερινό 4-1 επί του ΟΦΗ απέδειξαν στο φινάλε της διαδρομής ότι αξίζουν να ανανεώσουν το εισιτήριο για την Σούπερ Λίγκα της επόμενης σεζόν.

Μία αγωνιστική μετά το «διπλό» στο Καραϊσκάκη, οι παίκτες του Καβακά πήραν ένα ακόμα «χρυσό τρίποντο», έφτασαν στους 31 βαθμούς και έβαλαν… από κάτω στην βαθμολογία τον Εργοτέλη.

Το γκολ του Μάντζιου στο 13΄έβαλε τους Κρητικούς που έπαιζαν με πολλές απουσίες μπροστά στο σκορ αλλά ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα των γηπεδούχων άλλαξε τα δεδομένα. Στο 20΄ο Ιωάννου, στο 23΄ ο Βέντσελ και στο 25΄ο Γραμμόζης εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Σαχσανίδη για να κάνουν την ανατροπή και το 3-1. Το τελικό σκορ (4-1) έγραψε στις καθυστερήσεις ο Βέντσελ με ένα απίστευτο γκολ, πίσω από την μεσαία γραμμή μετά από λάθος εκτίμηση του γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Την τελευταία αγωνιστική, η Κέρκυρα πηγαίνει στο άδειο λόγω τιμωρίας "Βικελίδης" για να παίξει με τον Άρη. Ακόμα και με έναν βαθμό παραμένει στην κατηγορία ενώ ακόμα και αν χάσει και δεν νικήσουν Παναιτωλικός και Εργοτέλης "σώζεται".



Ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα αλλά χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Όλα αυτά μέχρι το 13ο λεπτό… Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα με τον Ζορμπά να διανύει αρκετά μέτρα και από πλάγια θέση να τροφοδοτεί πολύ ωραία τον Μάντζιο. Ο τελευταίος με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.

Η Κέρκυρα όμως απάντησε άμεσα. Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο 15λεπτο, «αφυπνίστηκε» κέρδισε ένα κόρνερ και από αυτό προήλθε το γκολ στο 20ο λεπτό. Ο Ιωάννου με κεφαλιά έκανε το 1-1 και πέτυχε το 6ο του φετινό τέρμα.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από την ισοφάριση, η Κέρκυρα έφτασε στο 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέντσελ στο 23ο λεπτό… Οι γηπεδούχοι όμως δεν έμειναν εκεί. Ο καταιγισμός τερμάτων συνεχίστηκε. Στο 25΄ο Γραμμόζης δοκίμασε το πόδι του από τα 30 μέτρα και νίκησε τον Σαχσανίδη που ήταν εκτός θέσης… Έτσι έγινε το 3-1 με τρία τέρματα των «Φαιάκων» μέσα σε πέντε λεπτά.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός πολύ λογικά έπεσε. Ο ΟΦΗ έβλεπε ότι ο στόχος έστω και της ισοπαλίας ήταν… μακριά ενώ από την άλλη μεριά η Κέρκυρα είχε αυτό που ήθελε. Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. Οι επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων περιορίστηκαν σημαντικά ενώ ο ΟΦΗ στο 53ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε για το γκολ του Λόπεζ που δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Οι αλλαγές της Κέρκυρας «θωράκισαν» τα μετόπισθεν και έτσι η κατοχή που είχε ο ΟΦΗ δεν είχε αποτέλεσμα καθώς οι Κρητικοί ακόμα και όταν ο δραστήριος Μπούρμπος πέρασε στο ματς, δεν κατάφερε να κάνει κάποια ευκαιρία. Το κερασάκι στην τούρτα για την Κέρκυρα έβαλε ο Βέντσελ στις καθυστερήσεις όταν προσπάθησε μάλλον να απομακρύνει την μπάλα πίσω από την μεσαία γραμμή και είδε τον Σαχσανίδη να αιφνιδιάζεται και να «τρώει» ένα απίστευτο γκολ.



Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Σακελλαρίου, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Μίχος, Οσμάν, Γραμμόζης, Ιωάννου, Τσίγκας (54΄Ηλιάδης), Καλαντζής (86΄Μπάρκογλου), Αγρίτης (65΄Γιάντσης).

ΟΦΗ: Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Μπόντορ, Βάντο (63΄Πίτσος), Ουκάρ (84΄Νύκταρης), Λόπεθ, Λόπεζ (58΄Μπούρμπος), Ζορμπάς, Μάντζιος.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: