Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Φάμπρεγκας: «Καλύτερος ως παίκτης και ως άνθρωπος»

Φάμπρεγκας: «Καλύτερος ως παίκτης και ως άνθρωπος»
Απόλυτα ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία του στην Μπαρτσελόνα εμφανίζεται ο Σεσκ Φάμπρεγκας. Ο Ισπανός μέσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει στην Βαρκελώνη και βελτιώνεται, τόσο στο παιχνίδι του, όσο και σαν άνθρωπος, ενώ μίλησε και για την πρώην ομάδα του, την Άρσεναλ.

«Είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμενα. Αγωνίζομαι σε περισσότερα παιχνίδια απ’ όσα ήλπιζα να παίζω. Ήρθα στην Μπαρτσελόνα με σκοπό να βελτιώσω και το παιχνίδι μου, αλλά και την προσωπικότητά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 24χρονος άσος των «μπλαουγκράνα» έκανε και μία σύγκριση μεταξύ της τωρινής ομάδας του και της Άρσεναλ, λέγοντας: «Όταν αγωνιζόμουν στην Άρσεναλ μπορούσα να κάνω ό,τι θέλω μέσα στο γήπεδο, κάτι που δεν ισχύει τώρα στην Μπαρτσελόνα, καθώς πλέον πρέπει να παίζω περισσότερο για την ομάδα και λιγότερο για μένα. Είμαι πιο ώριμος παίκτης πλέον».

Ο Φάμπρεγκας ως παίκτης των «κανονιέρηδων» είχε χτίσει την δική του παράδοση με την Τσέλσι, την οποία θέλει να συνεχίσει και τώρα που αγωνίζεται με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Βέβαια αναγνωρίζει τις δυσκολίες που κρύβει η αναμέτρηση κόντρα στους Λονδρέζους, αλλά πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να τα καταφέρει.

Ο διεθνής Ισπανός έχει βρεθεί μία φορά στον τελικό του Champions League, απέναντι στην τωρινή του ομάδα και μία στα ημιτελικά απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς να καταφέρει, όμως, να κατακτήσει το τρόπαιο. «Έχω φτάσει δύο φορές πολύ κοντά να το πετύχω αλλά δεν τα κατάφερα. Είναι το κύπελλο που θέλουμε να κατακτήσουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αν το κατακτήσω την πρώτη μου χρονιά στην Μπαρτσελόνα θα είναι ένα όνειρο για μένα», ήταν τα λόγια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: