Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Νίκησε στις λεπτομέρειες, αλλά όχι την μάχη

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Μπάγερν να αποδείξει στην Μαδρίτη, ότι μπορεί να παίζει και μακριά από την έδρα της, όπου μοιάζει να παίρνει δύναμη ξεχωριστή. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.

Νίκησε στις λεπτομέρειες, αλλά όχι την μάχη
Μέχρι τώρα στην πορεία της στο Τσάμπιονς Ληγκ, αλλά και στην Μπουντεσλίγκα, δεν το έχει δείξει, αλλά το δέλεαρ ενός τελικού στο Αλλιάνζ Αρένα, είναι μεγάλο.
Επί της ουσίας μιλάμε για ένα απόλυτα μοιρασμένο παιχνίδι, όπως έδειξαν και τα συνολικά στατιστικά. Η λεπτομέρεια που έκρινε την αναμέτρηση, ήταν η ανικανότητα του Κοεντράο να σταθεί ανασταλτικά, στην επέλαση του Λαμ και η οξυδέρκεια του γκολτζή Γκόμεζ, που έχει τέτοιες φάσεις για ψωμοτύρι.
Κατανοώ απόλυτα την «αντί-Ρεάλ» μανία που διακατέχει πολλούς, φιλάθλους ή μη, επηρεασμένοι από το political correct, που έχει καταφέρει να περάσει στον κόσμο με τρομερή προσπάθεια η Μπαρτσελόνα. Εκείνη είναι η αγαπημένη, η ομάδα, που παίζει «καθαρά» και δεν έχει την εύνοια της διαιτησίας, ενώ η Ρεάλ προχωρά μόνο με τα «κοράκια» και τις δολοπλοκίες ή το «βρώμικο παιχνίδι».
Άσχετα βέβαια εάν εξετάσει κανείς, πόσες «κηδείες» με στραγάλι έχουν κάνει οι Καταλανοί σε αντιπάλους τους…ή την κλωτσιά, που επίσης έχουν ρίξει. Η αίσθηση, που έχει δημιουργηθεί, κυρίως από τα «κλάσικο» της εποχής Μουρίνιο, είναι αυτή που σας περιέγραψα.
Επίσης είναι απόλυτα σαφές, ότι στην Γερμανία και δη στο Μόναχο, το κόμπλεξ που κουβαλά η «βασίλισσα», δημιούργημα αποτυχιών κοντά 40 χρόνων, εμφανίστηκε και πάλι και ουδόλλως επέτρεψε στους παίκτες του Μουρίνιο, να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης.
Ακόμη και έτσι όμως, έχουν φάει ένα γκολ, ορισμό του οφ-σάιντ για τον παίκτη, που εμποδίζει το οπτικό πεδίο του Κασίγιας στην βολίδα του Ριμπερί (παραβλέπω το γεγονός, ότι ακόμη και το στρώσιμο της μπάλλας, μπορεί να έγινε με το χεράκι του Βαυαρού αμυντικού). Για μένα, ο κανονισμός αυτός είναι γελοίος και θα έπρεπε να αλλάξει (τι θα πει εμποδίζει το οπτικό πεδίο;
Αν καλυπτόταν θα άλλαζε η αντίδραση του Κασίγιας, έτσι όπως πήγε η μπάλλα;), αλλά μέχρι τότε είναι κανονισμός και καλό είναι να εφαρμόζεται. Και μετά τρώει ένα γκολ στο 90, κάνοντας το λάθος ο σπέσιαλ-one να προσπαθεί να διαχειριστεί αποτέλεσμα, όχι δημιουργώντας και έχοντας κατοχή, αλλά παίζοντας άμυνα. Μια ομάδα όμως, που δεν έχει στο DNA της, έστω και βαθιά κρυμμένο, τέτοιον, αμυντικό χαρακτήρα, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Έστω και στο 90φεύγα.
Το αποτέλεσμα είναι καλό για τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, που νομίζω ότι την Τετάρτη το βράδυ θα περάσουν από το Στάμφορντ Μπριτζ, παρά την παροιμιώδη μαχητικότητα των «παλιοσειρών» της Τσέλσι, στην εποχή Ντι Ματέο. Είναι καλό και για τις ρεβάνς, που θα έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Δεν αλλάζει όμως η άποψη μου, πως στην Μαδρίτη η Μπάγερν θα αποκλειστεί.
Δύσκολα, αλλά εκεί θα νιώσει πολύ μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα της, που εμφάνισε, ακόμη και σε ένα ματς με την Ρεάλ μέτρια, πολλά προβλήματα. Εκτός εάν στο Καμπ Νόου, επέλθει καμμία τραγωδία (για ναυάγιο μιλάω, όχι για απλή ήττα, όσο και αν κοστίσει βαθμολογικά στην μάχη του πρωταθλήματος), που σίγουρα δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την ψυχολογία των «μερένχες». Τότε θα μιλάμε για άλλον ημιτελικό.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: