Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Το θέμα είναι γιατί δεν προστάτεψαν τον ΠΑΟΚ!!

Η υποκρισία είναι χαρακτηριστικό της στάσης που διατηρεί το σύνολο των παοκτσήδων παραγόντων στο θέμα του έγκλειστου μεγαλομετόχου. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι ένα πρωτοσέλιδο της αρειανής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, το οποίο πρόβαλε τα μισά από όσα έχουν αναφερθεί στα κατηγορητήρια για τον «παρένθετο» της υπόθεσης του ωραίου Μπρούμελ, προκάλεσε τη έντονη αντίδραση των παοκτσήδων, η οποία προήλθε από το εσωτερικό της διοίκησης της ΠΑΕ. Απείλησαν με μηνύσεις και αγωγές, αλλά, το… μάζεψαν γρήγορα καθότι δεν υπήρχε λόγος και ήταν απλά κίνηση ανούσια εντυπωσιασμού.
Το χειρότερο είναι ότι η έμμισθη προεδρεία του Ζήση Βρύζα δείχνει ότι δεν διαθέτει τα αντανακλαστικά για να αντιδράσει άμεσα (να τοποθετηθεί, βρε αδερφέ), αλλά, όπως περίπου έκανε ο προκάτοχός του, αφήνει το χρόνο να τρέξει, ελπίζοντας ότι θα γίνει σύμμαχος για να εξομαλυνθεί μια δυσάρεστη κατάσταση.
Του Γιώργου Ζαχαριάδη
Δικαιολογούνται ως ένα βαθμό: Τόσα λεφτά έχουν πάρει από τον Κατερινιώτη μεγαλομέτοχο, δεν θα τους είναι καθόλου εύκολο να τον… καταργήσουν.

Σε άλλο σημείο, εκείνο που ενοχλεί τους πιο… ευαίσθητους, είναι οι δουλειές (σούπερ μάρκετ) που έχουν στήσει οι «δυό» τους, ο «έγκλειστος» (ή τέλος πάντων, τα παιδιά του και κουμπαριά του Βρύζα) και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό το σημείο. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα όρια της ηθικής και –γιατί όχι- της διακριτικότητας, μέσα στα οποία θα κινηθούμε έστω κι αν συζητούμε για δημόσια πρόσωπα με το βεληνεκές του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Εκτός κι αν υπάρχει εμπλοκή και το συγγενικών προσώπων στην αμαρτωλή υπόθεση του ωραίου Μπρούμελ…
Σ΄ ότι έχει να κάνει με τον «έγκλειστο» και τη σχέση του με την ομάδα, προφανώς δεν είναι η απώλειά του από την ΠΑΕ που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Αυτό είναι ένα… λογιστικό πρόβλημα και θα πρέπει να το λύσουν οι άνθρωποι που τον έμπασαν στον ΠΑΟΚ και δεν πήραν τα μέτρα τους όταν, πριν από καιρό, αντιλήφθηκαν ότι κάτι τρέχει. Κοινώς, ο κόσμος το ΄χε τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Κι αν γνώριζαν ότι κάτι τρέχει… τότε, δεν μπορεί παρά να ήταν προετοιμασμένοι για όλα και να μην ήλπιζαν σε μακροημέρευση της συμμετοχής του μεγαλομετόχου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Κάπου εδώ βρίσκεται το σημαντικότερο ερώτημα: Γιατί δεν προστάτεψαν τον ΠΑΟΚ από έναν άνθρωπο, που έκοβε βόλτες στον ανακριτή και είχε πάρε- δώσε με τη δικαιοσύνη; Γλυκάθηκαν από τις… διευκολύνσεις του, τις οποίες φρόντισε να μετοχοποιήσει και λειτούργησαν σαν απλοί οπαδοί;

Ο παοκτσής δεν ενδιαφέρεται αν τα χρήματα που μπαίνουν στην ομάδα προέρχονται από ξέπλυμα ή από εμπόριο όπλων. Οι άνθρωποι, όμως, που έχουν επιλεγεί για να προασπίσουν τα συμφέροντα της εταιρίας, είναι υποχρεωμένοι να φιλτράρουν τα χρήματα και, αν δεν είναι καθαρά, να μην τα δεχθούν.

Σκέφτομαι ότι οι διοικούντες που επιτρέπουν σε μικρά και μεγάλα λαμόγια να χρησιμοποιήσουν ως άμυνα την ομάδα για να αποκρούσουν τις επιθέσεις της δικαιοσύνης, είναι διπλά ένοχοι. Δεν έμαθαν από την ιστορία της ομάδας όταν έγινε σωσίβιο για μερικούς απατεώνες και σήμερα βρίσκονται είτε στη φυλακή, είτε αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.


πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: