Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Υπάρχει συμφωνία ΕΠΟ - Λίγκας!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «SportDay», στην τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας υπήρξε μια συμφωνία της διοργανώτριας με την ΕΠΟ.
Ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητας και την αποκαλύπτουμε σήμερα.

Η συμφωνία προβλέπει να γίνουν μετά τη λήξη των πλέι οφ οι όποιες παραπομπές της Επιτροπής Αδειοδότησης της Ομοσπονδίας στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή (αρχικά στην πρωτοβάθμια, έπειτα στη δευτεροβάθμια), κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι τα πλέι οφ θα γίνουν κανονικά και με τον νόμο, με τη συμμετοχή όλων. Και του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και γενικότερα όλων όσων πιθανώς να έχουν προβλήματα με τη συμμετοχή τους στην Ευρώπη.

Τώρα επιχειρούν ανατροπή

Ορισμένοι εκ των παραγόντων της Σούπερ Λίγκας φαίνεται ότι στο μεσοδιάστημα το μετάνιωσαν και τώρα προσπαθούν να ανατρέψουν την τότε συμφωνία (υπάρχει σχετική πρόταση του Αστέρα Τρίπολης που συζητείται στο επόμενο Δ.Σ. της διοργανώτριας, τη Δευτέρα ή Τρίτη). Ισως όμως να είναι πια αργά, καθώς ο χρόνος πιέζει αφόρητα: αν ανατραπεί η τότε συμφωνία, θα πρέπει να προλάβουν να εκδικαστούν οι υποθέσεις σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό μέσα σε λίγες μέρες για να τελεσιδικήσουν πριν από τη σέντρα των πλέι οφ. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Επιτρέψτε μας να αμφιβάλλουμε ζωηρά. Ούτως ή άλλως, πρέπει πρώτα να δούμε αν η Λίγκα θα εγκρίνει στο Δ.Σ. την πρόταση του Αστέρα για εισήγηση ανατροπής της συμφωνίας προς την ΕΠΟ. Κι από κει και έπειτα τι θα απαντήσει σε τέτοια περίπτωση η Ομοσπονδία. Οπως και να έχει το πράγμα, το όλο θέμα θα ξεκαθαρίσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Με τα δεδομένα της παρούσης, τα πλέι οφ γίνονται κανονικότατα, με πλήρη σύνθεση, δηλαδή με όλες τις ομάδες.Αίτημα προς την ΟΥΕΦΑ

Σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες, η Σούπερ Λίγκα ζήτησε από την ΟΥΕΦΑ αν είναι εφικτό να ανακοινώσει τις όποιες αποφάσεις της (ακόμα και σε πρωτόδικο επίπεδο) για τους «Ευρωπαίους» (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κ.λπ.) μετά τη λήξη των ελληνικών πλέι οφ, για να προστατευθεί το τηλεοπτικό προϊόν των αγώνων κατάταξης. Απομένει να δούμε τι σκοπεύει να κάνει η ίδια η ΟΥΕΦΑ.

Αλλαγές λόγω εκλογών

Σε ό,τι αφορά τα πλέι οφ, απαιτούνται ημερολογιακές τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο λόγω της διενέργειας εκλογών στις 6 Μαΐου. Το επικρατέστερο σενάριο είναι το εξής: πρεμιέρα των αγώνων την Τετάρτη 2 Μαΐου, δεύτερη αγωνιστική τη Δευτέρα 7 Μαΐου, τρίτη αγωνιστική την Πέμπτη 10 Μαΐου, τέταρτη αγωνιστική την Κυριακή 13 Μαΐου, πέμπτη αγωνιστική την Τετάρτη 16 Μαΐου και τελευταία αγωνιστική την Κυριακή 20 Μαΐου. Κι αμέσως μετά, πιθανότατα στις 21 Μαΐου, θα συγκεντρωθεί η Εθνική.

• Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και εκδικάζει την υπόθεση Αρη και Αστέρα Τρίπολης. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας με την αυτεπάγγελτη έφεσή του έχει στείλει ουσιαστικά ξεκάθαρο μήνυμα για την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης. Και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό εν τέλει θα πράξει η δευτεροβάθμια επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: