Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Προβληματίζεται για τον άξονα ο Χότζον!!

Ο Ρόι Χότζον εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις πολλές απουσίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, μετά και τον τραυματισμό του Μάικλ Κάρικ στην φιλική ήττα (2-0) από την Ισπανία.
«Το παιχνίδι της Τρίτης είναι λίγο ανησυχητικό. Έχουμε πολλά κενά στον άξονα και χάσαμε και τον Κάρικ. Φυσικά θέλουμε να είμαστε και προσεκτικοί με τον Ντελφ γιατί ήταν δύσκολα γι' αυτόν στο ματς με την Ισπανία. Έλειπε από τη δράση πολύ καιρό.
Για τον Κάρικ νομίζουμε ότι γύρισε τον αστράγαλό του και αυτό προκαλεί γνωστά προβλήματα. Θα του κάνουμε περαιτέρω εξετάσεις. Ελπίζουμε να μην είναι τόσο σοβαρό. Θα είναι σίγουρα εκτός από το ματς της Τρίτης, αλλά ελπίζουμε να μην τον κρατήσει μακριά από τα γήπεδα για καιρό. Πρόκειται για έναν παίκτη που σκοπεύαμε να χρησιμοποιήσουμε και στα δύο ματς, οπότε από αυτή την οπτική είμαστε λίγο άτυχοι» ανέφερε.
*Πηγή: England365.gr*

Στη διεκδίκηση του Πέρεθ η Άρσεναλ!!

Η Άρσεναλ είναι η τρίτη ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ, μετά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, που φέρεται να μπήκε στη διεκδίκηση του άσου της Νιούκαλστ, Αγιόζε Πέρεθ.
Ανάμεσα στις αγγλικές ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Αγιόζε Πέρεθ είναι η Άρσεναλ.
Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα «Fichajes.net», οι «κανονιέρηδες» μπήκαν στη... «μάχη» για την απόκτηση του 22χρονου στράικερ, μαζί με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.
Το συμβόλαιο του παίκτη με την Νιούκαστλ λήγει το καλοκαίρι του 2019 και όπως είναι λογικό οι «καρακάξες», αν αποφασίσουν την πώλησή του, δεν αναμένεται να το κάνουν για.... πενταροδεκάρες.
*Πηγή: England365.gr*

«Δεν φεύγει από τη Ντόρτμουντ ο Γιανουζάι»

Βρετανικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πρόωρη επιστροφή του Αντνάν Γιανουζάι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Αθλητικός Διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μίκαελ Τσορκ, κατέστησε σαφές πως ο Βέλγος θα παραμείνει στη Βεστφαλία μέχρι το τέλος του δανεισμού του.
Καμία επαφή με την πραγματικότητα δεν έχουν τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Αντνάν Γιανουζάι να αποτελεί παρελθόν πριν από την ώρα του από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, επιστρέφοντας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο 20χρονος έχει πραγματοποιήσει μόλις πέντε συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα, ενώ έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στο Κύπελλο Γερμανίας και το Γιουρόπα Λιγκ.
Με δηλώσεις του λοιπόν, ο Αθλητικός Διευθυντής των Βεσφταλών, Μίκαελ Τσορκ, τόνισε πως ο λόγος που ο 20χρονος δεν παίζει, είναι επειδή οι βασικοί παίκτες αγωνίζονται εξαιρετικά.
«Αυτό στην παρούσα φάση δεν είναι ένα ζήτημα. Έχουμε μία εξαιρετική σεζόν και οι άλλοι κάνουν μία εκπληκτική δουλειά. Δεν υπάρχει λόγος να τους βάλουμε στον πάγκο (για να πάρει χρόνο ο Γιανουζάι)»ήταν τα λόγια του Γερμανού παράγοντα των «κιτρινόμαυρων».
*Πηγή: England365.gr*

Χούμελς: «Έχει γα...θεί ο κόσμος»

Με ένα συνοπτικό, έξω από τα δόντια, tweet ο Ματς Χούμελς εξέφρασε τα συναισθήματά του για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, την οποία έζησε από κοντά ως μέλος της αποστολής της Γερμανίας στο «Σταντ ντε Φρανς».
«Πίσω στην Γερμανία. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε χθες. Αυτός ο κόσμος έχει γα...θεί πλέον. Οι σκέψεις μου βρίσκονται με αυτούς που έχασαν κάποιον που αγαπούσαν».
Αυτό ήταν το μήνυμα του Γερμανού αμυντικού στο Twitter, που ίσως περιγράφει καλύτερα την κατάσταση...
*Πηγή: England365.gr*

«Μετά από Μέσι-Ρονάλντο, βρίσκεται ο Αζάρ»

Τον τρίτο του αγαπημένο ποδοσφαιριστή αποκάλυψε ο Ζινεντίν Ζιντάν και αυτός δεν είναι άλλος από τον Εντέν Αζάρ!
Μάλιστα ο Γάλλος θρύλος δεν αρνήθηκε, αλλά από την άλλη επ' ουδενί δεν επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν τον ποδοσφαιριστή της Τσέλσι να φοράει σύντομα την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.
«Μετά τον Μέσι και τον Ρονάλντο, ο Αζάρ είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Λατρεύω να τον παρακολουθώ γιατί είναι ένας παίκτης που δημιουργεί καταστάσεις και συνήθως παίζει εντυπωσιακά. Δεν ξέρω αν θα έρθει στην Ρεάλ, ρωτήστε κάποιον άλλο. Τον αγαπώ και αυτό είναι όλο» ανέφερε.
*Πηγή: England365.gr*

«Έκρουσε» τον... κώδωνα σε Λάφερτι ο Ο'Νιλ!!

Την ανάγκη που έχει ο Κάιλ Λάφερτι να πάρει σαφώς περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του από αυτά που παίρνει με τη Νόριτς τη φετινή σεζόν, φρόντισε να επισημάνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βορείου Ιρλανδίας, Μάικλ Ο'Νιλ.
Κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος με τις εμφανίσεις του Κάιλ Λάφερτι στο εθνικό συγκρότημα είναι ο Μάικλ Ο'Νιλ.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βορείου Ιρλανδίας δεν έχει κανένα παράπονο από τον έμπειρο στράικερ, ωστόσο φρόντισε να του στείλει το «μήνυμα», υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντικό για εκείνον να αγωνιστεί σε μία ομάδα θα παίζει περισσότερο.
«Δεν έχω καμία σχέση με αυτό, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα είναι ο Κάιλ να αρχίζει να παίζει. Είναι δύσκολη κατάσταση. Είναι Νοέμβριος και δεν έχει ξεκινήσει σε ένα παιχνίδι της ομάδας του. Δεν είναι μία εύκολη κατάσταση», ανέφερε σε πρώτο βαθμό.
«Νομίζω πως τα πήγε εξαιρετικά καλά δεδομένης της κατάστασης. Αλλά δεν είναι κρυφό και το ξέρει και ο ίδιος, ότι για να είναι στα καλύτερά του, χρειάζεται να παίζει», επεσήμανε.
*Πηγή: England365.gr*

Θετικός στην «επιστροφή» του στην Τσέλσι ο Ντρογκμπά!!

Με μεγάλη του χαρά θα επέστρεφε στην Τσέλσι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, όχι προφανώς για να αγωνιστεί, αλλά για να συμμετάσχει στις προπονήσεις της ομάδας, για την περίοδο της διακοπής του MLS.
Το ενδεχόμενο να φορέσει και πάλι τη μπλε φανέλα άφησε «ανοιχτό» ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.
Ο Ιβοριανός «κάνει όργια» με το Μόντρεαλ στο MLS και στο πλαίσιο διακοπής του πρωταθλήματος, θα ήθελε να επιστρέψει στην Τσέλσι κάνοντας προπονήσεις με τους πρώην συμπαίκτες του.
Ερωτηθείς για το αν θα αγωνιζόταν και πάλι στους Λονδρέζους για το διάστημα που το αμερικάνικό πρωτάθλημα είναι ανενεργό, ο 37χρονος απέκλεισε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.
«Για να προπονηθώ; Γιατί όχι. Αλλά είναι κάτι που χρειάζεται να συζητήσω με τον σύλλογό μου, γιατί ανήκω σε αυτόν. Το να παίξω; Δεν είμαι πολύ ζεστός σε αυτή την ιδέα. Χρειάζεται να ξεκουραστώ και να σιγουρευτώ ότι είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν. Υπέγραψα συμβόλαιο ενάμιση χρόνου και πάντα που αρέσει να σέβομαι το τι υπογράφω», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Φόβοι για σοβαρή ζημιά ο Κάρικ!!

Ο Μάικλ Κάρικ αποχώρησε με τραυματισμό στον αστράγαλο στην χθεσινή (13/11) φιλική αναμέτρηση της εθνικής Αγγλίας κόντρα στην Ισπανία, με τον Ρόι Χότζον να μιλάει για δεδομένο πρόβλημα στους συνδέσμους του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Μάικλ Κάρικ περιμένουν αμφότερα τα ιατρικά επιτελεία της εθνικής Αγγλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο 34χρονος άσος αποχώρησε με φορείο από την φιλική αναμέτρηση της Παρασκευής κόντρα στη Γαλλία, έχοντας αποκομίσει έναν μάλλον σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο.
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τριών λιονταριών», Ρόι Χότζον, ο οποίος τόνισε πως το προαίσθημά του δεν είναι καλό...
«Ο Μάικλ στραμπούληξε σοβαρά τον αστράγαλό του, που προφανώς σημαίνει βλάβη στους συνδέσμους. Δεν το ξέρουμε αυτό φυσικά μέχρι να έχει μία ακτινογραφία, ωστόσο δεν φαίνεται καλό», ήταν τα λόγια του Χότζον.
*Πηγή: England365.gr*

Γκονζάλες: «Νταβίντ Λουίς και Καβάνι δεν θέλουν να γυρίσουν στο Παρίσι»

Στην αποκάλυψη ότι ο Νταβίντ Λουίς και ο Έντινσον Καβάνι δεν θέλουν να επιστρέψουν στο Παρίσι για την Παρί λόγω των τραγικών γεγονότων των τελευταίων ωρών προχώρησε ο Αλβάρο Γκονζάλες.

Γκονζάλες: «Νταβίντ Λουίς και Καβάνι δεν θέλουν να γυρίσουν στο Παρίσι»
Μόνο ανεπηρέαστος δεν θα μπορούσε να μείνει και ο αθλητικός κόσμος μπροστά στα όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι.

Πολλά από τα μεγάλα «αστέρια» του Le Championnat παρακολουθούν τις εξελίξεις, σχολιάζοντας μέσω twitter, ωστόσο όσο περνούν οι ώρες προκύπτουν εξελίξεις που πολλές ομάδες δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν.

Συγκεκριμένα, από την Ουρουγουάη όπου η εθνική ομάδα προετοιμάζεται για τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο άσος της Άτλας, Τάτα Αλβάρο Γκονζάλες μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και αποκάλυψε ότι τόσο ο συμπαίκτης του, Έντινσον Καβάνι, όσο και ο Βραζιλιάνος, Νταβίντ Λουίς που αγωνίζονται στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στη Γαλλία.

«Πρόκειται πραγματικά για άσχημα νέα για το ποδόσφαιρο και την πόλη. Σχολιάσαμε μεταξύ μας ότι ο Νταβίντ Λουίς δεν ήθελε να γυρίσει στο Παρίσι και ο Έντινσον (σ.σ. Καβάνι) μας είπε ότι με τη δεδομένη κατάσταση προτιμά κάτι ανάλογο, να μην επιστρέψει».

Η Παρί Σεν Ζερμέν ακόμα δεν έχει πάρει κάποια θέση για το θέμα, αλλά αναμένεται να το κάνει έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλ για Euro η Ουκρανία!!

Θα μπορούσε να καθαρίσει την πρόκριση, όμως άφησε και κάποιο σασπένς στον επαναληπτικό. Η Ουκρανία επικράτησε 2-0 στο Λβιβ απέναντι στην Σλοβενία, με το σκορ να μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Φουλ για Euro η Ουκρανία (video)
Βαλίτσες για Γαλλία ετοιμάζουν οι Ουκρανοί.

Με επιβλητική εμφάνιση οι παίκτες του Φομένκο έφτασαν εύκολα στο 2-0 κόντρα στην Σλοβενία και πάνε από θέση ισχύος στον επαναληπτικό του μεταξύ τους μπαράζ για τα τελικά του Euro 2016.

Το σκορ στην κατάμεστη Arena του Λβιβ άνοιξε ο Γιαρμολένκο στο 22ο λεπτό, ενώ λίγο πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (54’) ο Ζελέζνεφ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Οι Σλοβένοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, ενώ θα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί, αφού δεν δέχτηκαν περισσότερα τέρματα. Στον πάγκο για την ομάδα του Κάτανετς έμεινε και στα 90λεπτά ο Στρούνα του ΠΑΣ Γιάννινα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οσ(ι)ο έχει Λουκά…!!

Η ΑΕΚ ήταν κακή, αλλά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν της επέτρεψε να χάσει και με καθοριστικά καλάθια οδήγησε στο 6/6 με τη νίκη 84-78 επί του εξαιρετικού Απόλλωνα Πατρών στο ΟΑΚΑ.

Οσ(ι)ο έχει Λουκά…
Το 6/6 στην Basket League έκανε η ΑΕΚ με πολύ κόπο και ιδρώτα απέναντι στον Απόλλωνα, μπροστά σε περίπου 4.000 θεατές στο ΟΑΚΑ.

Η «Ένωση» ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό, έδειχνε άκεφη και χωρίς ενέργεια, αλλά όταν είδε τους Πατρινούς να απειλούν με την πρώτη της ήττα ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (16π. 8 ριμπ., 3 ασίστ) ανέλαβε δράση και μαζί με τον πολύτιμο Γιάννη Καλαμπόκη «καθάρισαν» το ματς.

Εξαιρετική προσπάθεια από τους φιλοξενούμενους (13/27 τριποντα), που μπορεί να έχασαν στο νήμα από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά με τέτοια εικόνα δεν θα κινδυνεύσουν και θα κάνουν πολλές ζημιές.

inner

Το ματς

Ο Απόλλων έδειξε από νωρίς πως θα είναι σκληρό καρύδι για την ΑΕΚ κι εκμεταλλευόμενος την… παραδοσιακά φέτος χλιαρή εκκίνησή της είχαν τα ηνία του ματς. Με πρωταγωνιστές τους Βεργίνη και Γουντς οι Πατρινοί προηγήθηκαν ακόμη και με οκτώ (13-21), μέχρι Μιλόσεβιτς και Κάρτερ να αναλάβουν την αφύπνιση των υπολοίπων και να δώσουν προσωρινό προβάδισμα στην ομάδα τους (25-23). Οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να ξεφύγουν με μεγαλύτερη διαφορά των τεσσάρων πόντων (35-31), αφού οι φιλοξενούμενοι με τον «καυτό» Βεργίνη (4/6 τρίποντα στο πρώτο μέρος) δεν τους το επέτρεπαν, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με το ισχνό 45-43.

inner

Μετά από μακράς διάρκειας ξεκούραση, ο Ντράγκαν Σάκοτα επιστράτευσε και πάλι στο τρίτο δεκάλεπτο Μαυροκεφαλίδη, Χέρστον και Γουόρεν. Η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε στην άμυνα και έκανε ένα γρήγορο 7-0 ξεφεύγοντας για πρώτη φορά με εννιά (52-43), προβάδισμα που διαφύλαξε με δυσκολία (63-54) αλλά δεν διεύρυνε σε επίπεδα ασφαλείας. Οι Αχαιοί με τον Μέιερ πρωτεργάτη παρέμειναν «ζωντανοί» (65-59), ενώ παρότι η «Ένωση» ξέφυγε με 72-64, είδαν τον Απόλλωνα να πλησιάσει στον πόντο (72-71) και να απειλεί με προσπέραση. Εκεί «μίλησε» η κλάση του Μαυροκεφαλίδη, που με τρίποντο, καλή άμυνα και κάρφωμα έφερε την ομάδα του στο 79-74 στα 2:18 πριν το τέλος. Ο ανίκητος στον αέρα Γουντς μείωσε στους τρεις και οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν σε δύο τρίποντα για την ισοφάριση, όχι όμως και ο Καλαμπόκης που «έγραψε» το 82-76 στα 62’’ για το φινάλε κρίνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 18-21, 45-43, 65-59, 84-78.

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Παπαντωνίου 8, Ντ. Σάκοτα 2, Χέρστον 12, Μιλόσεβιτς 7, Μαυροκεφαλίδης 16, Κάρτερ 11, Κατσίβελης 8, Καλαμπόκης 12, Μαυροειδής 4, Γουόρεν 4.

Απόλλων Πατρών (Μέξας): Αργυρόπουλος 3, Βεργίνης 15, Αθανασούλας 9, Πάμπλαντ, Τσουπ, Ντάνκαν 3, Κουζέλογλου 5, Μέιερ 20, Πέρι 8, Γουντς 15 (10 ριμπ.).

Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ., Σταματόπουλος, Συμεωνίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στα όπλα με τον «Ίμπρα» και οι Μπεργκ-Ντουρμάζ!!


Στη μάχη για μια θέση στο Euro 2016 ρίχνεται (21.45) και η Σουηδία, με τους Μπεργκ και Ντουρμάζ να απαρτίζουν την τριπλέτα της επίθεσης μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς απέναντι στην Δανία.

Στα όπλα με τον «Ίμπρα» και οι Μπεργκ-Ντουρμάζ
Το άλλο Σάββατο θα είναι αντίπαλοι στην Σούπερ Λίγκα στο ντέρμπι αιωνίων στην Λεωφόρο, αυτό, δίνουν μαζί την μάχη για την πρόκριση της Σουηδίας στα τελικά του Euro 2016.

Στην ενδεκάδα του Έρικ Χάμρεν, που επισημοποιήθηκε πριν από λίγο, για το πρώτο ματς των μπαράζ στην Στοκχόλμη απέναντι στην Δανία, θα είναι βασικοί οι Μάρκους Μπεργκ και Τζίμι Ντουρμάζ.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και ο εξτρέμ του Ολυμπιακού θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα της ομάδας τους μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάτιτς: «Θα φύγω…»


Έξαλλος παρουσιάστηκε ο Νεμάνια Μάτιτς μετά τη φιλική ήττα της εθνικής Σερβίας από την αντίστοιχη της Τσεχίας λόγω της συμπεριφοράς των συμπαικτών και απείλησε ανοιχτά με αποχώρηση.

Μάτιτς: «Θα φύγω…»

Ο χαφ της Τσέλσι έβαλε δημόσια κατά των συμπαικτών του και τη συμπεριφορά που έχουν εντός και εκτός γηπέδου, ενώ απείλησε ανοιχτά με αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Πάντα προσπαθώ να είμαι το καλό παράδειγμα, αλλά μερικοί δεν θέλουν να το δουν αυτό.

Η νοοτροπία μερικών παικτών είναι απαράδεκτη, όχι μόνο εντός γηπέδου, αλλά και εκτός. Ήταν κάτι ξεκάθαρο από τη στιγμή που βρεθήκαμε όλοι μαζί τη Δευτέρα.

Είπα και στον προπονητή μου ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να με κουβαλά στην εθνική ομάδα, αν τα πράγματα δεν αλλάξουν. Θα φύγω...», ανέφερε ο άσος της Τσέλσι και συμπλήρωσε με πολύ καυστικό τρόπο:

«Όταν κρινόταν η υστεροφημία μας, τα κάναμε όλα σωστά. Αλλά θα ήθελα να ξέρω αν μερικοί συμπαίκτες μου δουλεύουν το ίδιο “φτωχά” στις ομάδες τους, όπως το κάνουν και στην εθνική ομάδα». *Πηγή: sport-fm.gr*

ΣΟΚ: Οι Τζιχαντιστές ήθελαν να επιτεθούν μέσα στο Stade de France!!!

Σοκαριστική αποκάλυψη για τη τραγωδία στο Παρίσι. Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μακελειό ΜΕΣΑ στο γήπεδο (στη διάρκεια του Γαλλία-Γερμανία), που θα ανέβαζε τη λίστα θυμάτων σε αδιανόητο νούμερο...

ΣΟΚ: Οι Τζιχαντιστές ήθελαν να επιτεθούν μέσα στο Stade de France!
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται από το εξωτερικό σχετικά με την χθεσινή «11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης», στο Παρίσι.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός σεκιουριτά στη Wall Street Journal, οι Τζιχαντιστές είχαν στόχο να προκαλέσουν τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους, αφού ένας εκ των βομβιστών επιχείρησε -ζωσμένος με εκρηκτικά- να μπει στο Stade de France και να ανεβάσει τη λίστα των θυμάτων σε αδιανόητο αριθμό.

Ένα τέταρτο μετά τη σέντρα στο Γαλλία-Γερμανία, ο εν λόγω δολοφόνος, που είχε αγοράσει εισιτήριο για το φιλικό (δείγμα και του πόσο μελετημένη ήταν η χθεσινή επίθεση), θέλησε να μπει στο γήπεδο και εκεί να πυροδοτήσει τον μηχανισμό, προκειμένου να φέρει εις πέρας το «σχέδιο».

Ωστόσο, ο βομβιστής έγινε -ευτυχώς- αντιληπτός από τους ανθρώπους της ασφάλειας και δεν του επετράπη η είσοδος, αποφεύγοντας ένα πιθανό μακελειό που ανάλογό του δεν θα 'χε συμβεί ξανά. Στην προσπάθειά του να τους αποφύγει, πυροδότησε τα εκρηκτικά και έφερε την πρώτη έκρηξη, προτού τα επόμενα λεπτά ακολουθήσουν ακόμα δύο στα πέριξ με τα θλιβερά γεγονότα...

Την μαρτυρία του Ζουχείρ επιβεβαίωσε στην Wall Street Joyrnal και αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος πως ο συγκεκριμένος Τζιχαντιστής ήθελε να δολοφονήσει όσους περισσότερους αθώους φιλάθλους στις εξέδρες...



Ο ανυποψίαστος Ζουχέιρ -που έζησε από κοντά την όλη κατάσταση- εκμυστηρεύστηκε πως στην πρώτη έκρηξη νόμιζε πως απλά έπεσε κάποια κροτίδα. «Όταν είδα τον Ολάντ να φυγαδεύεται από το γήπεδο, τότε κατάλαβα πως δεν ήταν απλά μια κροτίδα...», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας έφυγε από το Stade de France με το που έγινε η πρώτη «επίθεση». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πώς περνούν τα χρόνια...!! (pics)

Η οικογένεια Μπέκαμ λες και δεν αναλογίζεσαι πόσο γρήγορα «τρέχει» ο χρόνος. Την απάντηση δίνει η στιγμή που ο γιος μπαίνει αλλαγή στην θέση του πατέρα.

Πώς περνούν τα χρόνια... (pics)
Ο πρώτος γιος του Ντέιβιντ Μπέκαμ, Μπρούκλιν, στα 16 του χρόνια πήρε την θέση του πατέρα του στο φιλικό που διοργάνωσε, υπό την αιγίδα της Unicef, στο «Όλντ Τράφορντ.

inner

inner

inner

inner

Mια δεκαετία και κάτι χρονάκια πίσω στο ίδιο γήπεδο:
inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ασταμάτητη ΑΕΛ!!


Την αήττητη πορεία της στη Football League συνέχισε η ΑΕΛ, καθώς αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 61’, επικράτησε και του Αγροτικού Αστέρα (2-1). Απτόητοι στην κορυφή οι Θεσσαλοί.

Ασταμάτητη ΑΕΛ!
Ακόμα και με 10 παίκτες για περισσότερα από 30 λεπτά, η ΑΕΛ δεν είχε κανένα πρόβλημα να διευρύνει το αήττητο σερί της στη Football League και στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής επικράτησε του Αγροτικού Αστέρα με 2-1 στο AEL FC ARENA.

Το ματς για τους γηπεδούχους άρχισε με τον πλέον ιδεατό τρόπο, αφού μόλις στο 8’ ο Ροβίθης πλάσαρε με απόλυτη ψυχραιμία και άνοιξε το σκορ, ανοίγοντας το δρόμο για το νέο «τρίποντο».

Ο Αγροτικός Αστέρας ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν από τη λήξη του α’ μέρους, αλλά στο 38’ ο Γιάντσης παρά το γεγονός ότι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πλάσαρε άστοχα με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Αποδείχθηκε ότι η επιθετικότητα του Αγροτικού Αστέρα ήταν το προμήνυμα για το τι θα επακολουθήσει και τελικά στο 48’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, όταν ο Κομεσίδης στην προσπάθειά του να διώξει τη σέντρα του Γέσιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ωστόσο, η αφύπνιση για τους παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς ήταν άμεση και στο 53’ με «δράστη» τον μόνιμο σκόρερ, Ματθαίο Μαρουκάκη που πήρε το «ριμπάουντ» από το σουτ του Μπουντόπουλου, κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα, διαμορφώνοντας το 2-1.

Στο 61’ διαφοροποιήθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Μπουντόπουλος των γηπεδούχων αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση και έτσι οι Θεσσαλοί στα εναπομείναντα λεπτά περιορίστηκαν στο να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.

Το πλάνο των γηπεδούχων απέδωσε στον απόλυτο βαθμό, διατηρώντας το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι τη λήξη του ματς και έτσι –έστω και προσωρινά- αύξησαν τη διαφορά τους από τα Τρίκαλα που είναι στη 2η θέση στους 6 βαθμούς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το κίνητρο του Ρόσμπεργκ!!

Έχοντας προφανώς μεγαλύτερο κίνητρο από τους διώκτες του, ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε την pole position στην πίστα του Ιντερλάγκος. Πίσω από τον Γερμανό πιλότο Χάμιλτον και Φέτελ.

Το κίνητρο του Ρόσμπεργκ
Μια ακόμη pole position εξασφάλισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες στην πίστα του Ιντερλάγκος και θα εκκινήσει από θέση ισχύος στο βραζιλιάνικο Grand Prix, που είναι το προτελευταίο της σεζόν.

Πίσω από τον Ρόσμπεργκ θα εκκινήσουν ο Λιούις Χάμιλτον, που ήταν ο πιο γρήγορος στην Q1 και την Q2 με τη δεύτερη Mercedes, και ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Εκτός από την Q1 έμειναν οι δύο McLaren, μαζί με τις δύο Manor και τον Παστόρ Μαλδονάδο.

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 18:00.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σούπερ Γλυνιαδάκης, διπλό η Κηφισιά!!

Με εξαιρετική εμφάνιση του ανθρώπου που αντικατέστησε τον Μαυροειδή, η Κηφισιά πέρασε στην παράταση από την Καβάλα με 77-72.

Σούπερ Γλυνιαδάκης, διπλό η Κηφισιά
Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης στο πρώτο παιχνίδι με τη φανέλα της Κηφισιάς, σημείωσε 18 πόντους με 8/9 δίποντα, είχε 4 μπλοκ και 5 ριμπάουντ και με άξιο συμπαραστάτη τον Κασελάκη που είχε 16, πήρε σπουδαία νίκη στην παράταση μέσα στην Καβάλα, την 3η της σε ισάριθμα παιχνίδια εκτός έδρας.

Η Καβάλα μπήκε καλά στον αγώνα και προηγήθηκε ακόμα και με έξι πόντους διαφορά (16-10) 1:09 πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, ωστόσο ένα τρίποντο του Πόποβιτς η διαφορά έκλεισε στο +3 για την γηπεδούχο.

Στην 2η περίοδο η Κηφισιά απάντησε με ένα επιμέρους 12-2 που την έφερε να προηγείται ακόμα και με 7 πόντους (20-27) με καλάθι του Κασελάκη 3:07, πριν τελειώσει το 2ο δεκάλεπτο. Ήρθε ωστόσο ένα σερί 7-0 από την Καβάλα για να φέρει το ματς σε ισοπαλία 27-27, πριν οι Γλυνιαδάκης με δύο βολές, κάνει το 27-29.

Με τους Γλυνιαδάκη και Χρυσικόπουλο να έχουν βρει ρυθμό στο 3ο δεκάλεπτο, η Κηφισιά, έφτασε να προηγείται ακόμα και με έξι πόντους 29-35, όμως οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν. Από εκεί και μετά τέσσερις ισοπαλίες, σε αυτό το δεκάλεπτο, πριν ο Κασελάκης με τρίποντο δώσει προβάδισμα με 49-46 στην Κηφισιά στα 7’’ πριν λήξει το 3ο δεκάλεπτο.

Στο 4ο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο. Οι γηπεδούχοι 1:18 πριν το τέλος, ισοφάρισαν με τον Ταπούτο σε 63-63. Στα 22’’ ο Κασελάκης έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην φιλοξενούμενη, ενώ ο Ρόμπινσον στην εκπνοή, με τρίποντο υπό πίεση αστόχησε σε τρίποντο με το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Στην παράταση ένα σερί 5-0 για την Κηφισιά, με καλάθι του Στίγκερς μία βολή του Χογκ κι ένα φόλοου του τελευταίου, έδωσαν προβάδισμα με τέσσερις 72-68, 1:38 πριν το τέλος έδωσαν αέρα στην Κηφισιά, ενώ ο Γκίκας με μία βολή έκανε το 68-73. Ο Ρόμπινσον μείωσε σε 70-73, ενώ ο Σμιθ με μία βολή έκανε το 70-74. Ο Πόποβιτς με δύο βολές, γράφει το 76-70, 11 δεύτερα πριν το τέλος και ουσιαστικά «κλειδώνει» τον αγώνα για την Κηφισιά, με το τελικό σκορ, 77-72 για τους φιλοξενούμενους.


Τα δεκάλεπτα: 16-13, 27-29, 46-49 , 63-63, 72-77 (παρ.)

ΚΑΒΑΛΑ: Βαν Ντερ Μαρς, Κοστόφ 13 (3)13 ριμπ., Τζόουνς 14, Καλαϊτζίδης 2, Ρόμπινσον 17, Κεμπ 4, Ταπούτος 8, Γιαννακίδης 9 (3), Σταμπουλής, Βάργκας 3, Δεμερτζής.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Σμιθ 1, Στίγκερς Ντ. 8 (1), Γκίκας 10 (2), Κασελάκης 16 (2), Χογκ 10 (1), Γλυνιαδάκης 18 (4μπλοκ), Πόποβιτς 6 (1), Χρυσικόπουλος 8, Στίγκερς Τζ., Φρέιζιερ *Πηγή: sport-fm.gr*

Γύρισαν τα ρολόγια πίσω στο «Ολντ Τράφορντ» (pics)

Μπέκαμ, Σκόουλς και οι λοιποί της παλιοπαρέας απέναντι σε Φίγκο, Ροναλντίνιο κι ένα σωρό άλλα αστέρια. Όλα αυτά στο φιλικό της Unicef στο «Όλντ Τράφορντ» απ’ το οποίο απουσίαζαν οι Ζιντάν και Βιεϊρά.

Γύρισαν τα ρολόγια πίσω στο «Ολντ Τράφορντ» (pics)

inner

inner

inner

Στο φιλικό του «Μπεκς», υπό την αιγίδα της Unicef και με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά, η ομάδα των Άγγλων-Ιρλανδών επικράτησε 3-1 κόντρα στα Εκτός Νησιού Αστέρια. Ελαφρυντικό για τους θεωρητικά φιλοξενούμενους από τέλεσε πως δεν είχαν τον αρχηγό τους, Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και τον υπαρχηγό τους, Πατρίκ Βιεϊρά, οι οποίοι ματαίωσαν την συμμετοχή τους λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι. Βέβαια, όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο είχαν το μυαλό τους στην γαλλική πρωτεύουσα κρατώντας ενός λεπτού σιγή πριν τη σέντρα με το κλίμα να είναι έντονα φορτισμένο.

inner

inner

Στα αγωνιστικά, οι συνδυασμοί του Μπέκαμ με τον Σκόουλς ήταν πολύ καλύτεροι απ’ αυτούς των Ροναλντίνιο και Φίγκο. Οι πρώην μέσοι της Γιουνάιτεντ συνδυάστηκαν άψογα 13’ με τον δεύτερο να γίνεται σκόρερ, ενώ στο 63’ έπειτα από δική τους συνεργασία έβγαλαν το πρώτο γκολ του Μάικλ Όουεν.

inner

Στο 67’ ο Ντουάιτ Γιορκ έκανε και πάλι το ματς ντέρμπι, μειώνοντας σε 2-1.

inner

Ο «Μιχαλάκης» στο 85ο λεπτό έδειξε πως δεν ξέχασε να «καθαρίζει» παιχνίδια.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επική ανατροπή από Κόροιβο, αυτοχειρία από τον Άρη!!

Επιστρέφοντας από το -12 στο τελευταίο πεντάλεπτο και με καλάθι του Ντουέιν Ντέιβις 6’’ πριν το τέλος, ο Κόροιβος επικράτησε 67-65 του Άρη για την 6η αγωνιστική. «Αυτόχειρες» οι Θεσσαλονικείς.

Επική ανατροπή από Κόροιβο, αυτοχειρία από τον Άρη
Ένα δικό του ματς έχασε ο Άρης κι ένα χαμένο παιχνίδι κέρδισε ο Κόροιβος. Η ομάδα της Αμαλιάδας επικράτησε 67-65 για την έκτη αγωνιστική ανατρέποντας διαφορά δώδεκα πόντων στο τελευταίο πεντάλεπτο, με τον Ντουέιν Ντέιβις (21π.) να δίνει τη χαριστική βολή στους «κίτρινους». Ο Τζερέλ ΜακΝίλ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Θεσσαλονικέων (21π.) αλλά και ο μοιραίος, αφού το δικό του τρίποντο στην τελευταία επίθεση δεν βρήκε στόχο και δεν απέτρεψε τη δεύτερη φετινή ήττα της ομάδας του.

Το ματς

ΜακΝίλ και Γουάιτ μπήκαν «ζεστοί» στο ματς και ο Άρης είχε εξ αρχής μια μικρή διαφορά (6-10), που δεν μπορούσε όμως να επεκτείνει. Κάουνσιλ και Ντέιβις κυρίως με μακρινά σουτ κρατούσαν κοντά τους γηπεδούχους που απέκτησαν προσωρινά και το προβάδισμα (11-10- 18-17, 23-20), ενώ με καλάθι του Χαριτόπουλου έφτασαν για πρώτη φορά και στο +4 (28-24) στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Οι «κίτρινοι» πέρασαν μπροστά ξανά στο φινάλε του ημιχρόνου (38-39) και δεν ξανακοίταξαν πίσω τους.

Το τρίτο δεκάλεπτο τούς ανήκε και με αφετηρία την άμυνα κατόρθωσαν να ξεφύγουν με 13 (41-54) δεχόμενοι σε ενιάμισι αγωνιστικά λεπτά μόνο τρεις πόντους, όλους από βολές! Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου δεν κατέθεσαν τα όπλα, αλλά δεν έγιναν απειλητικοί στον Άρη μέχρι ο Ντέιβις να μειώσει με τρίποντο στους επτά (56-63) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος. Μάλιστα με κλέψιμο και λέι απ του ίδιου παίκτη πλησίασα στο τρίποντο (60-63) δευτερόλεπτα μετά. Ολοκληρώνοντας ένα εντυπωσιακό 16-0 πέρασε μπροστά (65-63) με βολές του Τρότερ στα 56’’ για το φινάλε. Μετά τις βολές του ΜακΝιλ (65-65) ο Ντέιβις με καλάθι στα 6’’ χάρισε τη νίκη στον Κόροιβο (67-65), αφού το τρίποντο του ΜακΝίλ στην τελευταία επίθεση δεν βρήκε στόχο.

Δεκάλεπτα: 23-22, 38-39, 41-50, 44-56, 67-65.

Κόροιβος (Χ. Μαρκόπουλος): Ντέιβις 21, Πουλιανίτης, Χριστοδούλου 4, Χαριτόπουλος 5, Τρότερ 15, Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 4, Βασιλόπουλος 2, Κάουνσιλ 8, Χάρις 8.

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 7, Πελεκάνος 4, Γουάιτ 13, Γουότερς 6, Ζάρας 6, Χάγκινς 2, Κοέν, Μούρτος, Σίμτσακ 6, ΜακΝίλ 21.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Τζαφλέρης, Πουρσανίδης Κ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κλ-ουφ…!!

Πανηγυρίζει το Λάυριο! Οι νεοφώτιστοι πήραν με ανατροπή το θρίλερ απέναντι στο Ρέθυμνο, επικρατώντας 69-67 κι ενώ είδαν με ανακούφιση τον Κλουφ των Κρητικών να αστοχεί για τρεις στην εκπνοή.

Κλ-ουφ…
Η δεύτερη νίκη του Λαυρίου στην Α1 είναι γεγονός!

Βγάζοντας πάθος και πείσμα, οι νεοφώτιστοι γύρισαν το ματς απέναντι στο Ρέθυμνο κι έφτασαν στο σπουδαίο 69-67 για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφήνοντας την ίδια ώρα τους Κρητικούς με μόλις ένα ροζ φύλλο αγώνα κι έντονο προβληματισμό…

Ο Κλουφ είχε στην εκπνοή την ευκαιρία να χαρίσει με τρίποντο τη νίκη στους Ρεθυμνιώτες, ωστόσο αστόχησε και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να γιορτάσουν την επιτυχία τους!

Το δίδυμο των Γιανγκ (21π.) και Νίξον (19π.) ήταν… όλα τα λεφτά για την ομάδα του Λαυρίου, με τον Κρουμπάλι να πετυχαίνει καθοριστικό καλάθι στο τέλος.

Το ματς

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε πιο… άνετο στην επίθεση και προηγήθηκε με 3-6 και 5-12, χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Σάφτενααρ και Χάροου. Ο Γιαννακόπουλος «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο για το Λαύριο και μείωσε την απόσταση για τους γηπεδούχους (10-12), με τον Κλουφ όμως να πετυχαίνει γκολ-φάουλ και να επαναφέρει τους Κρητικούς στο +5 (12-17). Οι νεοφώτιστοι έτρεξαν μίνι σερί 8-1 και πέρασαν μπροστά με 20-18, προτού ο Τσακαλέρης διαμορφώσει το ισόπαλο 20-20 στο τέλος της περιόδου.

Το Λαύριο «κόλλησε» στην επίθεση, μένοντας χωρίς καλάθι για 5:30’(!) και με τον Ματαλών… να βγαίνει μπροστά με έξι σερί πόντους, το Ρέθυμνο ξέφυγε για πρώτη φορά με 8, 20-28. Το μομέντουμ είναι… φουλ υπέρ των φιλοξενούμενων που χάρη στις εμπνεύσεις των Κλουφ και Ρέλφορντ προηγήθηκαν ακόμη και με 11 (26-37), επωφελούμενοι το επιθετικό black out των αντιπάλων τους. Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του πρώτου μέρους, το Λαύριο βρήκε λύσεις, έτρεξε ένα σερί 7-0 (με βολές κι ένα τρίποντο του Γιανγκ) και έκλεισε πιο… ήρεμα τη δεύτερη περίοδο, πλησιάζοντας στο 33-37.

Ο Νίξον το πήρε προσωπικά για το Λαύριο και κατάφερε γρήγορα-γρήγορα στην επανάληψη να ισοφαρίσει σε 39-39 (23’). Έστω και οριακά, το Ρέθυμνο διατηρούσε τα ηνία της αναμέτρησης με 41-45 και 43-47. Μάλιστα οι άστοχες επιλογές των νεοφώτιστων από τα 6,75, έδωσαν τη δυνατότητα στους Κρητικούς να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά με έξι, 43-49.

Το τρίποντο του Σχίζα επανέφερε το Ρέθυμνο στο +9 (45-54), όμως το ματς είχε ακόμα πολύ… ζουμί και το Λαύριο δεν ήταν διατεθειμένο να πέσει αμαχητί. Με τον Νίξον να ‘χει πάρει… φωτιά και ουσιαστικά να παίζει «μόνος του», οι γηπεδούχοι ροκάνισαν εκ νέου τη διαφορά και πλησίασαν στον πόντο, 53-54! Το Ρέθυμνο πήρε εκ νέου μια διαφορά έξι πόντων (54-60), ωστόσο οι τρίποντες «βόμβες» των Περράκη και Γιανγκ έφεραν το ματς σε πλήρη ισορροπία (60-60) στο 37’! Όλα πλέον έδειχναν πως είχαμε θρίλερ. Οι δύο ομάδες εκτελούσαν εκατέρωθεν βολές, με τον Νίξον να πετυχαίνει ακόμη ένα τρίποντο και να βάζει μπροστά το Λαύριο με 65-63, στα 32’’ πριν τη λήξη. Ο Κλουφ έχασε μια βολή, ο Κρουμπάλι στην άλλη άκρη του παρκέ έγραψε το 69-66, ο Ρέλφροντ μείωσε στο καλάθι με 69-67, όμως ο Κλουφ στην εκπνοή αστόχησε για τρεις και το Λαύριο πανηγύρισε σπουδαία νίκη!


Τα δεκάλεπτα: 20-20, 33-37, 43-49, 69-67

Λαύριο: Γιανγκ 21, Κρούμπαλι 9, Νίξον 19 (8/15 σουτ), Γιαννακόπουλος 6, Μπάρλος 6, Τσίρος, Σακελλαρίου, Νικολακόπουλος, Περράκης 8, Έβανς

Ρέθυμνο: Κλουφ 10, Ρέλφορντ 10, Σάφτενααρ 12 (7ρ.), Χάροου 7, Στόουν 12 (8ρ.), Κάρτερ, Σχίζας 6, Γιαννόπουλος, Τσακαλέρης 2, Ματαλών 8 *Πηγή: sport-fm.gr*

Σοφο-τερος και… ανακουφισμένος ο ΠΑΟΚ!!

Ο Κολοσσός Ρόδου έφτασε πολύ κοντά στην έκπληξη, μέσα την Πυλαία, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με κορυφαίους τους Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Κώστα Βασιλειάδη πήρε τη νίκη με 64-59.

Σοφο-τερος και… ανακουφισμένος ο ΠΑΟΚ!
Ματσάρα στην Πυλαία, χάρη στον αξιόμαχο Κολοσσό! Οι Ροδίτες ήταν αποφασισμένοι για το «διπλό», ωστόσο ο ΠΑΟΚ χάρη στους Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη επικράτησε 64-59, φτάνοντας έτσι στην τρίτη του σερί νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Οι «διόσκουροι» της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν πρώτοι σκόρερ με 17 πόντους ο καθένας, ενώ από τους Ροδίτες ξεχώρισε ο Ρέλεφορντ με 16 πόντους.

Εκρηκτικό… ξεκίνημα έκανε στην αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τρέχοντας συνεχώς στο ανοικτό γήπεδο ξέφυγε με 12-3. Στη συνέχεια, ο Κολοσσός αντέδρασε με τον Ρέλεφορντ και μείωσε στον πόντο (12-11), όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε τις λύσεις με τον Σχορτσανίτη, ο οποίος έκανε «πάρτι» στη ρακέτα για το +7 (18-11). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν τον έλεγχο του ματς και έτσι έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι 21-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Κολοσσός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και με ένα σερί 7-0, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (21-22). Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο (27-27), ώσπου ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μίνι-ξέσπασμα χάρη στην καλή του άμυνα και πήγε στο +5 (32-27). Όμως, για ακόμη μία φορά στο ματς οι Ροδίτες είχαν την «απάντηση», καθώς μείωσαν στο καλάθι (36-34), με τον Τέπιτς να διαμορφώνει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το 38-34.

Με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ πήγε στο +6 (40-34), όμως ο Κολοσσός έκανε την αντεπίθεσή του και ισοφάρισε (42-42). Και πάλι, όμως, ο «Σόφο» ήταν αυτός που ξεκίνησε την αντεπίθεση και παρασέρνοντας τους συμπαίκτες του, η διαφορά πήγε στο +7 (52-45) υπέρ των γηπεδούχων. Παρ’ όλα αυτά, οι Ροδίτες δεν πτοήθηκαν ούτε τώρα και με ένα επιμέρους 3-10 μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έκαναν το 55-55!

Ο Κολοσσός εξακολουθούσε να βάζει δύσκολα στον ΠΑΟΚ και στο τέταρτο δεκάλεπτο (59-57), ώσπου στα μισά της περιόδου, ο Βασιλειάδης με τρίποντο τον «ξεκόλλησε» για το +5 (62-57). Το ντέρμπι καλά κρατούσε στη συνέχεια, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχες μέχρι περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη, όπου ο Λιούις μείωσε σε 62-59. Το σκορ παρέμεινε το ίδιο μέχρι και 4,5’’ πριν το τέλος. Ο Λιούις επιχείρησε το τρίποντο για την ισοφάριση, αλλά ήταν άστοχο, με τον Βασιλειάδη να διαμορφώνει το τελικό 64-59 χάρη σε δύο εύστοχες βολές.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-34, 55-55, 64-59

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 12 (1), Βασιλειάδης 17 (2), Μαργαρίτης 7, Σχορτσανίτης 17, Χάτσερ 7 (1), Λιάπης 2, Κακαρούδης 2, Τσόχλας, Δέδας, Καμάρας, Ντούβνιακ, Μάρκοβιτς.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 7 (1), Λίντεν 5 (1), Ρέλεφορντ 16 (1), ΜακΓκί 4, Λιούις 13 (1), Μπιλλής, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος 1, Ντέιβις 2, Γεωργαλλής, Αγγελάκος, Άχονεν 11 (2). *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κουτσουρεμένος» ο ΠΑΟΚ!!

Ένα σωρό προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζει ο Ιγκόρ Τούντορ και σε συνδυασμό με την απουσία των διεθνών η προπόνηση του Σαββάτου έγινε με μείον επτά παίκτες.

«Κουτσουρεμένος» ο ΠΑΟΚ
Για ακόμη μία μέρα στη Νέα Μεσημβρία ο Ιγκόρ Τούντορ δούλεψε χωρίς να έχει πολλούς παίκτες στην διάθεσή του.

Τελευταίο πρόβλημα ήταν ο Ρικάρντο Κόστα, που υποβλήθηκε σε επέμβαση το Σάββατο και θα επιστρέψει μετά από 3μήνες σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, οι Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς, Γκολάσα και Κάτσε ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Απόντες ήταν και οι διεθνείς, Τζαβέλλας – Κωνσταντινίδης.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι δούλεψαν σε χαλαρούς ρυθμούς κάνοντας κυρίως ποδοβόλεϊ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χειρουργήθηκε ο Ρικάρντο Κόστα!!

Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε ο Ρικάρντο Κόστα και τώρα ξεκινά η αποθεραπεία του προκειμένου σε περίπου τρεις μήνες να επανέλθει στη δράση ο αμυντικός του ΠΑΟΚ.

Χειρουργήθηκε ο Ρικάρντο Κόστα
Σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ρικάρντο Κόστα από τον γιατρό του ΠΑΟΚ, Γιάννη Ράλλη.

Ο Πορτογάλος αμυντικός τραυματίστηκε στο ματς με τον Πανθρακικό και το νυστέρι ήταν αναγκαίο προκειμένου να ξεπεράσει το κάταγμα έσω σφυρού.

Η επάνοδός του στη δράση υπολογίζεται περίπου σε διάστημα τριών μηνών, με τον Ίγκορ Τούντορ να καλείται να βρει νέες λύσεις στο ήδη «λειψό» κέντρο της άμυνας. *Πηγή: sport-fm.gr*

#Parisattacks: Ισλαμοφασίστες…!!


Το να προσπαθήσει κανείς να «αποκωδικοποιήσει» τους ισλαμοφασίστες είναι μάταιο, όσο μάταιο είναι το να κάθεται να συζητάει με έναν αυθεντικό φασίστα. Γράφει στο sport-fm.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

#Parisattacks: Ισλαμοφασίστες…
Όταν σκοτώνεις στο όνομα του Αλάχ, του Θεού, του Βούδα ή δεν ξέρω κι εγώ σε ποιο άλλο «μυθικό πρόσωπο» είσαι ταγμένος, δεν είσαι τίποτε λιγότερο από ένας αιμοβόρος φασίστας, εκπαιδευμένος σε έναν θρησκευτικό φανατισμό, που σε μετατρέπει σε ένα ανθρωπόμορφο τέρας. Αυτό ακριβώς είναι και οι Τζιχαντιστές τρομοκράτες, που «για τον Αλάχ» προχώρησαν στο χθεσινό αιματοκύλισμα και τον τραγικό απολογισμό των 128 νεκρών στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Το ίδιο έκαναν και πριν από λίγες ημέρες στον Λίβανο, με απολογισμό 44 νεκρούς. Και να' ταν μόνο αυτά...

Διαβάζοντας αρκετά κείμενα και απόψεις από χθες, παρατηρώ μια προσπάθεια από αρκετούς να προσπαθούν να καταλάβουν το «γιατί», να κατανοήσουν τα κίνητρα των δολοφόνων. Να μπουν για λίγο στο κεφάλι τους, να συζητήσουν μαζί τους, να τους «αποκωδικοποιήσουν». Μάταιο. Δεν γίνεται. Τόσο απλά. Το να «παλέψεις» να το κάνεις αυτό με Ισλαμοφασίστες αποτελεί, δυστυχώς, χαμένο χρόνο, όπως το να καθίσεις να συζητήσεις για να «αλλάξει τα μυαλά του», με έναν «αυθεντικό», «καθαρόαιμο» φασίστα. Το ίδιο είναι. Ο πρώτος σκοτώνει για τον Αλάχ, ο δεύτερος επειδή τυχαίνει να είναι, για παράδειγμα λευκός και όχι μαύρος…

Ο άνθρωπος που ποντάρει στο μίσος, στον φανατισμό και τις δολοφονίες δεν μπορεί να αποδεχθεί τον διάλογο και φυσικά δεν είναι δυνατό μέσω αυτού, να αλλάξει, να αναθεωρήσει, να σκεφτεί διαφορετικά. Αν ήταν τόσο απλό, τότε η ιστορία θα ήταν γραμμένη διαφορετικά. Οι πόλεμοι θα ήταν λιγότεροι, ο φασισμός, θρησκευτικός ή πολιτικός, σιγά σιγά θα «εξαφανιζόταν» και ο κόσμος, αναμφίβολα, διαφορετικός. Στην πράξη, όμως, έχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Μάταιο…

Ας αφήσουμε τις προσευχές, τις ευχές, τις θεωρίες και ας καταλάβουμε ότι καθετί φασιστικό σ’ αυτόν εδώ τον πλανητή αποτελεί έναν μόνιμο εχθρό της ανθρωπότητας, έναν μόνιμο εχθρό της ελευθερίας, ακόμη και του δικαιώματος της ζωής. Δεν πιάνουν, λοιπόν, οι προσευχές κι όλα τα συναφή, άλλωστε και οι ίδιοι οι ισλαμοφασίστες προσευχήθηκαν πριν σκοτώσουν και σκοτωθούν.

Η αντίσταση απέναντι στον φασισμό και τον φανατισμό που οδηγεί σε αυτά τα αποτελέσματα, πρέπει να είναι διαρκής. Και δυστυχώς, δεν αρκεί αυτό να γίνεται μόνο από τα κινήματα που για χρόνια δίνουν τη δική τους μάχη, αλλά συντονισμένα από τα κράτη. Πράγμα σχεδόν αδύνατο, όταν μέσα σ’ αυτά ο φασισμός και ο «φασισμός» θρέφεται, και μεγαλώνει.

Υ.Γ.: Επειδή από χθες το βράδυ έχει αρχίσει ένας ακροδεξιός – φασιστικός «χορός» διαδικτυακά και όχι μόνο, που συνδέει τα όσα έγιναν στο Παρίσι με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καλό θα είναι όσοι έχουν νου, να μην «τσιμπάνε» και φυσικά να μην «τρώνε» την προπαγάνδα που κυκλοφορεί, από ανθρώπους που ούτως ή άλλως ιδεολογικά ποντάρουν στο μίσος.

Ας τους θυμίσει μόνο κάποιος από ποιον πόλεμο προσπαθούν να ξεφύγουν χιλιάδες πρόσφυγες… *Πηγή: sport-fm.gr*

Συγκλονισμένη η Εθνική Γερμανίας με το μακελειό στο Παρίσι!!


Μια συγκινητική ανακοίνωση εξέδωσε η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου μετά την τραγωδία στο Παρίσι, αναφέροντας τις στιγμές που έζησε η Εθνική Γερμανίας, στο προγραμματισμένο φιλικό στη Γαλλία.

Συγκλονισμένη η Εθνική Γερμανίας με το μακελειό στο Παρίσι
Την συμπαράστασή της στη Γαλλία εκδήλωσε η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου με συγκινητική ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την παρουσία της Εθνικής Γερμανίας για φιλικό στο Παρίσι.

Η ανακοίνωση:

«Ήρθαμε στο Παρίσι για να κάνουμε αυτό που ενώνει όλους μας. Να παίξουμε ποδόσφαιρο, μαζί, ο ένας εναντίον του άλλου και με φιλική διάθεση. Για να έχουμε ένα απολαυστικό απόγευμα με τους φιλάθλους μας, για να δείξουμε αθλητικό πνεύμα, αλλά κυρίως ήρθαμε για μια τίμια και ήρεμη συνάντηση. Όλοι ανυπομονούσαμε να παίξουμε στο Σταντ ντε Φρανς, να έχουμε ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό βράδυ, το οποίο εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Ήταν μια έκρηξη που άλλαξε τα πάντα. Δημιούργησε εικόνα που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μας για πολύ καιρό. Περάσαμε τη νύχτα με το να το σκεφτόμαστε. Ρωτούσαμε τους αυτούς μας γιατί να συμβαίνει κάτι σαν αυτό. Πως είναι δυνατόν να υπάρχει τόση απανθρωπιά; Υπάρχουν πολλές απαντήσεις, αλλά καμία δεν μπορεί να εξηγήσει αυτές τις άνανδρες επιθέσεις. Χάσαμε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου το απόγευμα της Παρασκευής. Αλλά τίποτα δεν είναι τόσο άσχετο όσο αυτό, αυτή τη στιγμή
».

Xαμόγελα για Εσιέν, με 4-4-2 ο ΠΑΟ!!

H θετική παρουσία του Εσιέν που αγωνίστηκε στο β’ μέρος, ήταν το ευχάριστο μαντάτο για τον ΠΑΟ, από το ισόπαλο 1-1 στο φιλικό που έγινε στο Κορωπί, κόντρα στον Λεβαδειακό.

Xαμόγελα για Εσιέν, με 4-4-2 ο ΠΑΟ
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι έμειναν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, από την παρουσία του Γκανέζου μέσου στην φιλική αναμέτρηση, προπονητικού χαρακτήρα, που διεξήχθη στο Κορωπί με αντίπαλο τον Λεβαδειακό. Ο Εσιέν αγωνίστηκε στο β’ μέρος και η παρουσία του ήταν πολύ ενθαρρυντική. Το 4-4-2 στην ευθεία και στα δύο ημίχρονα διάλεξε ο Αντρέα Στραματσιόνι, με διαφορετικά πρόσωπα, αλλά δίχως ν' αλλάξει τη διάταξη.

Ο Ντομοβτσίσκι ήταν αυτός που έβαλε μπροστά στο σκορ, τον Λεβαδειακό, για να ισοφαρίσει ο Αμπντούλ Ατζαγκούν. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος έπαιξε με τερματοφύλακα τον Κοτσόλη, τον Βέμερ δεξιά και τον Νάνο αριστερά, τον Ταυλαρίδη και τον Σάντσες στο κέντρο της άμυνας, τους Λαγό και Λουντ κεντρικά χαφ, τον Ζέκα δεξιά, τον Ατζαγκούν αριστερά και τους Κλωναρίδη και Πέτριτς στην επίθεση.

Στο β' μέρος ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τους Μαρινάκη δεξιά, τον Μπούρμπο αριστερά, τους Τριανταφυλλόπουλο και Κουτρουμπή στόπερ, Εσιέν και Λουντ κεντρικά χαφ, αριστερά ο Ατζαγκούν, δεξί χαφ τον Καλτσά και μπροστά Κλωναρίδη και Πέτριτς, ενώ αγωνίστηκε και ο Λάμπρου.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (46’ Γιαννακόπουλος), Βέμερ (46’ Μαρινάκης), Νάνο (46’ Μπούρμπος), Σάντσεθ (46’ Κουτρουμπής), Ταυλαρίδης (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Λαγός (46’ Εσιέν), Λουντ (70’ Δώνης), Ζέκα (46’ Καλτσάς), Ατζαγκούν (65’ Αγγελόπουλος Γ.), Κλωναρίδης, Πέτριτς (65’ Νιούμαν).

Λεβαδειακός: Τσιντώτας (46’ Μοσχονάς), Μανωλάς, Μάγκας, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Στάθης, Μαχαίρας (67’ Ναβάρο), Θέος (70’ Χατζηλάμπρος), Βάλερι (79’ Τόπι), Φαβέλι (70’ Παππάς), Μίνγκας (70’ Καψάσκης). *Πηγή: sport-fm.gr*

Έσπασε το… ρόδι η Τραμπζονσπόρ!!

Την πρώτη της νίκη στο φετινό τουρκικό πρωτάθλημα πέτυχε η Τραμπζονσπόρ, καθώς επικράτησε 90-80 στην έδρα της Τουρκ Τέλεκομ, για την έκτη αγωνιστική.

Έσπασε το… ρόδι η Τραμπζονσπόρ!
Χάρη σε ένα ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Τραμπζονσπόρ επικράτησε 90-80 στην έδρα της Τουρκ Τέλεκομ και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό τουρκικό πρωτάθλημα ύστερα από έξι αγωνιστικές!

Κορυφαίοι για την αντίπαλο του Άρη στο Eurocup ήταν οι Χάρντι και Στιπάνοβιτς με 22 και 20 πόντους αντίστοιχα, με τον Βόσνιο σέντερ μάλιστα να μαζεύει και 11 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γουντς με 18 πόντους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έπαιξαν τον Ύμνο της Γαλλίας πριν το Λιβόρνο-Βιτσέντσα!! (video)

Φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι απέτισαν πριν το ματς για τη Serie B, ανάμεσα στη Λιβόρνο και την Βιτσέντσα, καθώς από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακουγόταν ο εθνικός Ύμνος της Γαλλίας.

Έπαιξαν τον Ύμνο της Γαλλίας πριν το Λιβόρνο-Βιτσέντσα (video)

Μάλιστα, μπροστά από τις δύο παραταγμένες ομάδες στο κέντρο του γηπέδου υπήρχε μία γαλλική σημαία, ενώ ο κόσμος στις κερκίδες ήταν όρθιος και χειροκροτούσε.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπέκαμ σεντράρει, Σκόουλς σκοράρει!! (video)

Ξύπνησαν μνήμες του ένδοξου παρελθόντος της Γιουνάιτεντ! Σε φιλικό της UNICEF, o Ντέιβιντ Μπέκαμ θύμισε πως κάποτε διέθετε το καλύτερο δεξί πόδι και ο άλλοτε συμπαίκτης του, Σκόουλς... το κόλλησε.

Μπέκαμ σεντράρει, Σκόουλς σκοράρει (video)

















*Πηγή: sport-fm.gr*

Ψάχνοντας νόημα στην εποχή του μίσους, της οργής και του φανατισμού!!

Λίγα λόγια για τα συναισθήματα που δημιούργησε το μακελειό στο Παρίσι.

Ψάχνοντας νόημα στην εποχή του μίσους, της οργής και του φανατισμού

Έγιναν μέρος της ζωής μας, έγιναν μέρος της εποχής μας.

Τα μακελειό στο Παρίσι ήρθε να μας θυμίζει για μία ακόμα φορά με τον πιο εμφατικό τρόπο, που οδηγεί το μίσος. Που οδηγεί η οργή. Που οδηγεί η τυφλή υποταγή και ο φανατισμός.

Και εμείς για μία ακόμα φορά γίναμε θεατές.

Παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις, τρομάξαμε στο θέαμα, κλάψαμε όταν μάθαμε τι πραγματικά έγινε μέσα στο Μπατακλάν. Εκεί που για όση ώρα διαρκούσε η ομηρία είχαμε την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει και στο τέλος ο αριθμός των νεκρών δεν θα ανέβει τόσο πολύ.

Αυτή είναι όμως η ζωή όπως τη φτιάξαμε, εμείς οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτός είναι ο τρόπος που ζούμε και αυτός είναι ο τρόπος που πεθαίνουμε. Δεν υπάρχει happy ending για καμία πλευρά. Ακόμα και οι άνθρωποι που γλύτωσαν από τις επιθέσεις έχασαν κάποιον, έχασαν κάτι από μέσα τους και δεν θα δουν ξανά τη ζωή με το ίδιο μάτι.

Για κάθε πρόσφυγα που βγαίνει σώος στις ακτές του αιγαίου υπάρχει μια τραγική ιστορία να τον ακολουθεί.

Αυτή είναι η φρίκη με την οποία τροφοδοτούμαστε καθημερινά και δεν σταματά όταν κλείνουμε την τηλεόραση και το internet.

To μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς; Να μην αφήνουμε την οργή, τον φανατισμό και το μίσος να μας κυριεύει ακόμα και για το πιο ασήμαντο πράγμα.

Μόνο αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δούμε τη ζωή με διαφορετικό μάτι και τον συνάνθρωπο με κατανόηση και συμπόνια ίσως τα πράγματα να φτιάξουν έστω και λίγο.

Spoiler alert: Δεν τα θα τα καταφέρουμε όλοι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Σισέ στον τόπο της τραγωδίας!! (pic)

Σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος βρέθηκε κοντά στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας.

Ο Σισέ στον τόπο της τραγωδίας (pic)

«Τι σοκ να βλέπεις αυτήν την φρίκη από το παράθυρο... Μία σκέψη για τις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γάλλος συνοδεύοντας μ' αυτά τα λόγια την εικόνα του.







*Πηγή: sport-fm.gr*