Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Βασιλακόπουλος: «Μη φτάσουμε να ντρεπόμαστε για αυτό που υπηρετούμε»

Κάλεσμα σε Ευρωλίγκα και FIBA να καθίσουν να βρουν μια λύση για να αποφευχθεί ένας διχασμός που θα είναι καταστροφικός για το ευρωπαϊκό μπάσκετ απευθύνει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: «Μη φτάσουμε να ντρεπόμαστε για αυτό που υπηρετούμε»
Την αγωνία του για τους κινδύνους που υπάρχουν για το ευρωπαϊκό μπάσκετ μετά τη ρήξη μεταξύ Ευρωλίγκας και FIBA εξέφρασε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Παρότι επέρριψε ευθύνες κυρίως στην πλευρά της πρώτης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ τονίζει την ανάγκη να υπάρξει σύνεση και ψυχραιμία για να μην πληγεί ανεπανόρθωτα το άθλημα.

«Επίκειται αντιπαράθεση και δυστυχώς αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες δεν δείχνουν ένα καλό τέλος και την πρόοδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πολύ φοβάμαι πως αν δεν δείξουν όλες οι πλευρές ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση θα οδηγηθούμε στην καταστροφή του μπάσκετ στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί η σύγκρουση αυτή θα οδηγήσει σε αποφάσεις που θα είναι σκληρές. Και οι δύο πλευρές θέλουν να κρατήσουν το δικό τους κομμάτι. Δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έγινε το 2000», τόνισε στη Nova.

«Δεν έχω καταλάβει γιατί στην Ευρωλίγκα πανηγυρίζουν. Οικονομικά, τουλάχιστον όσο αφορά στην Ελλάδα, οι ομάδες στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έπαιρναν τρεις φορές παραπάνω χρήματα από ό,τι τώρα. Η Ευρωλίγκα δεν εκπροσωπεί την παραγωγική διαδικασία κι αν πάμε σε σχίσμα, θα την πληρώσει η παραγωγική διαδικασία. Φοβάμαι πως αν γίνουν δύο κόσμοι και η FIBA πει πως αν παίζει στην Ευρωλίγκα κάποιος δεν τον αναγνωρίζω, οι επιπτώσεις θα είναι πολύ άσχημες. Πρέπει να σκεφτούμε πώς θα προάγουμε το άθλημα. Θα φτάσουμε σε σημείο να ντρεπόμαστε για την κατάντια του αθλήματος που υπηρετούμε. Όλοι μας υπάρχουμε γιατί υπάρχει το μπάσκετ κι αυτό θα πρέπει να προστατέψουμε. Για μένα είναι υπόθεση ζωής», συνέχισε.

«Η πρόταση της FIBA ήταν τεκμηριωμένη, ακόμη και σε επίπεδο διοίκησης και δίνει τρεις φορές πάνω από όσα έδινε η Ευρωλίγκα. Και ξαφνικά έρχεται μια εταιρεία μάνατζμεντ και δίνει, λέει, περισσότερα. Σαν πλειστηριασμός. Δεν ξέρω μήπως κατευθύνεται όλη αυτή η εκστρατεία από τις ΗΠΑ κατά του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Είπαμε στην Ευρωλίγκα να μας φέρει αυτό το προσύμφωνο να το δούμε, αλλά δεν ήθελαν», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: