Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Πλανητάρχες, ηθοποιοί και στη μέση ο... Μέσι!!

Ο μοναδικός αθλητής στη λίστα των Times της Αμερικής για προσωπικότητα της χρονιάς βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι.
Πλανητάρχες, ηθοποιοί και στη μέση ο... Μέσι!
Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα μάλιστα είναι ο μοναδικός αθλητής ανάμεσα σε προέδρους κυβερνήσεων, ηθοποιούς και καινοτόμους του αιώνα! Οι υποψήφιοι για την προσωπικότητα του 2011 είναι 32 με τον 24χρονο Αργεντινό μέσο να φλερτάρει με την πρωτιά; Ο λόγος; «Έχει φέρει το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα, το έχει κάνει περισσότερο εμπορικό και έχει δώσει κίνητρα. Ο αριθμός των παιδιών που φορούν τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται συνεχώς», αναφέρεται σχετικά στο άρθρο.
Να σημειωθεί ότι στις 16 Δεκεμβρίου θα μάθουμε τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε μπορούμε να ψηφίσουμε τον Μέσι διαδικτυακά, ωστόσο αυτοί που θα αποφασίσουν είναι οι εκδότες του περιοδικού.

πηγή: sportdog.gr   

Παραλίγο να του κοπεί το κεφάλι σε κάρφωμα (BINTEO)

Ένας πιτσιρικάς που προσπαθούσε με τους φίλους να κάνουν εντυπωσιακά καρφώματα λίγο έλειψε να το πληρώσει με τη ζωή του!
Παραλίγο να του κοπεί το κεφάλι σε κάρφωμα (BINTEO)
Ο μικρός πήρε φόρα και προσπάθησε να πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, αλλά μαζί παρέσυρε και το καλάθι που τον πλάκωσε. Ο μικρός προσγειώθηκε με την πλάτη στο δάπεδο και το ταμπλό με το πίσω μέρος του έπεσε πάνω του, λίγο κάτω από το λαιμό του!

Πηγή: superbasket.gr (κλικ πάνω στη εικόνα)

Βασιλιάς στο Παρίσι!!

Ρότζερ Φέντερερ είναι, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο νέος πρωταθλητής του Paris Masters. Ο σπουδαιότερος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, παίζοντας όσο έπρεπε, επικράτησε 2-0 σετ του Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά στον τελικό της διοργάνωσης και πρόσθεσε τον 18ο Masters τίτλο στην ονειρεμένη του τροπαιοθήκη!
Βασιλιάς στο Παρίσι!
Ένα από τα λίγα λαμπερά κάστρα στο tour της ATP, παραδόθηκε και αυτό στην Αυτοκρατορία του σπουδαίου Ρότζερ Φέντερερ.

Μπορεί να μπήκε στην 4η δεκαετία της ζωής του, μπορεί να έπεσε στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά από το 2003, μπορεί να απείχε για 6 εβδομάδες απ'την αγωνιστική δράση, μπορεί μόλις πριν από μια εβδομάδα να έβαλε τέλος στο 10μηνο διάστημα χωρίς τίτλο, ωστόσο ο Ρότζερ Φέντερερ απέδειξε ότι έχει ακόμα τον τρόπο και το κίνητρο να κερδίζει μεγάλα τουρνουά.

Ο G.O.A.T, Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε πολύ πιο εύκολα απ'ότι αναμενόταν με 6-1, 7-6(3) τον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά στον τελικό του Παριζιάνικου Masters και κατέκτησε το τουρνουά χωρίς να χάσει σετ, όντας μόλις ο 4ος τενίστας στην 43ετη επαγγελματική ιστορία της διοργάνωσης που καταφέρνει κάτι τέτοιο...

Στον 99ο τελικό της λαμπρής καριέρας του, ο 30χρονος Ελβετός πανηγύρισε τον 69ο τίτλο (69-30 συνολικά και 18-8σε indoors) του και 18ο στη σειρά των Masters, μόλις έναν λιγότερο από τον πολυνίκη του θεσμού, τον επίσης σπουδαίο Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Φέντερερ ο οποίος μέσα στην εβδομάδα ξεπέρασε το φράγμα των 800 νικών (μόλις ο 7ος τενίστας που το καταφέρνει), δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στον Τσονγκά με τον Γάλλο να πραγματοποιεί κάτω του μετρίου εμφάνιση, πιθανόν επηρεασμένος απ'τον εξαντλητικό ημιτελικό του κόντρα στον Ίσνερ όπου έσωσε και τρία match points του Αμερικανού.

Αυτή ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη του Φέντερερ στο tour, προερχόμενος απ'την κατάκτηση του 5ου τίτλου του στη Βασιλεία ενώ αυτές τις δύο εβδομάδες απώλεσε μόλις ένα σετ, αυτό απ'τον Γιάρκο Νιέμινεν στη γενετειρά του.

Ο τελικός του Παρισιού, δεν επιβεβαιώσε τις προσδοκίες για θέαμα υψηλού επιπέδου με κύριο υπαίτιο τον Τσονγκά, τα πολλά λάθη του οποίου δεν βοήθησαν στο να δημιουργηθεί ένας ωραίος ρυθμός.

Ειδικά στο εναρκτήριο σετ, αν εξαιρέσουμε το πρώτο game του τελικού όπου ο 26χρονος Γάλλος είχε δύο break points, στη συνέχεια το σετ εξελίχθηκε σε μονόλογο του Φέντερερ χωρίς μάλιστα ο Ελβετός να εντυπωσιάσει με την αποδοσή του.

Ο μαέστρος, πιέζοντας πολύ το 2ο σερβίς του Τσονγκά, οδήγησε τον Γάλλο σε βιαστηκές επιλογές και σε σωρεία αβίαστων λαθών, κατακτώντας το πρώτο κομμάτι του αγώνα με 6-1 σε μόλις 30 λεπτά, χάρη στα δύο breaks στο 2ο (2-0) και στο 4ο game (4-0).

O Tσονγκά δημιούργησε άλλα δύο break points στο 2ο σετ, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να οδηγηθούν στο tie break, εκεί όπου ο Φέντερερ κυριάρχησε κατά κράτος και παίρνοντας από νωρίς κεφάλι στο σκορ, έφτασε άνετα στη νίκη μετά από συνολικά 1 ώρα και 26 λεπτά.

Ο Φέντερερ είχε και μια μαγική στιγμή στο ματς όταν στα μέσα του 2ου σετ με ένα απίστευτο backhand ξεσήκωσε τις εξέδρες του κατάμεστου Bercy ενώ γενικά ήταν πιο σταθερός και πειθαρχημένος απ'τον Τσονγκά, έχοντας και σε αρκετά καλή ημέρα το σερβίς του.

Μετά τον τελευταίο πόντο του ματς, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκινησή του για το γεγονός ότι κατακτά για πρώτη φορά τον τίτλο στο indoor τουρνουά του Παρισιού, διπλασιάζοντας τα τροπαιά του στην Πόλη του Φωτός μετά το Roland Garros 2009 ενώ στο Bercy βρέθηκαν δύο εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού, ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ και ο γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους απ'το επιτυχημένο περασμά του απ'τον Πειραιά, Κριστιάν Καρεμπέ.

"Είναι πολύ ξεχωριστό να παίζω εδώ στο Bercy. Δεν είναι μυστικό ότι ο Ρότζερ είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη" τόνισε ο Τσονγκά κατά τη διάρκεια της τελετής, με τον Γάλλο να μην μπορεί να πανηγυρίσει τον δεύτερο Masters τίτλο της καριέρας του, στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό της συγκεκριμένης σειράς μετά το 2008 όταν κατέκτησε το τρόπαιο στην πατρίδα του.

Από την πλευρά του, ο πανευτυχής Φέντερερ δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Τζο που είχε μια εξαιρετική εβδομάδα εδώ στο Bercy. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο Λονδίνο. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα τον τίτλο κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο.

Και οι δύο σπουδαίοι τενίστες θα ξεκουραστούν για μια εβδομάδα και θα επιστρέψουν στο πολυαναμενόμενο ραντεβού των 8 καλύτερων της χρονιάς, στην Ο2 Arena του Λονδίνου για το Barclays ATP World Tour Finals 20-27 Νοεμβρίου.

Πηγή: Tennis24.gr

Αθώοι οι κατηγορούμενοι, παραδέχτηκαν την ενοχή τους...!!

Ανακάλεσε την παραπομπή των 14 διεθνών η ΕΟΠΕ, για την άρνηση συμμετοχής στους φιλικούς αγώνες με τη Σερβία, καθώς οι ίδιοι οι αθλητές παραδέχτηκαν τα... λάθη τους.
Αθώοι οι κατηγορούμενοι, παραδέχτηκαν την ενοχή τους...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας στη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε τα εξής:
Μετά από συναντήσεις του προέδρου με αθλητές της εθνικής ομάδας ανδρών στις οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν καθ' όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου υποχρεώσεων της εθνικής και στις οποίες οι ίδιοι οι αθλητές παραδέχθηκαν τα λάθη που έγιναν στους χειρισμούς τους, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να ανακαλέσει την παραπομπή των 14 αθλητών της εθνικής ανδρών στη δικαστική επιτροπή για την άρνηση συμμετοχής στους φιλικούς αγώνες με τη Σερβία.
Μετά την υποβολή αιτημάτων από τον Ηρακλή Κηφισιάς για λογαριασμό και των αθλητριών του και από τον Νίκο Ρουμελιώτη για επανεξέταση των τιμωριών που τους έχουν επιβληθεί και λαμβάνοντας υπόψιν την από πλευράς τους αναγνώριση των λαθών τους αλλά και την ανάγκη για σύμπνοια και συμπόρευση όλων των δυνάμεων του αθλήματος στη δύσκολη εποχή που διανύει το ελληνικό βόλεϊ και ο ελληνικός αθλητισμός γενικότερα, αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει εκ νέου τις υποθέσεις στη δικαστική επιτροπή για να εξεταστούν υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων.
Στα ευρωπαϊκά κύπελλα γυναικών του 2013 θα συμμετέχουν ο πρωταθλητής Ελλάδας στο CEV Cup, ο δευτεραθλητής και ο Κυπελλούχος στο Challenge Cup.
Μετά από τα γεγονότα στον αγώνα Μαρκόπουλο - Παναθηναϊκός, η ομοσπονδία θα προβεί σε σειρά ενεργειών προς το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη, την ελληνική αστυνομία και τη ΔΕΑΒ, σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των ομάδων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα βίας στο μέλλον.
Αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην ανάδειξη των πρωταθλητών των Ενώσεων στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Οι ακριβείς νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν από την ΚΕΠ.

Δεν τους βλέπουν ούτε όταν... βλέπονται!!

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός και νίκησε άνετα το Περιστέρι με 92-65, ωστόσο οι οπαδοί του έχουν «ξενερώσει» φοβερά με το άσχημο ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα. Μόλις 500 άτομα στο ΣΕΦ!
Δεν τους βλέπουν ούτε όταν... βλέπονται!
Από τους “ερυθρόλευκους” ξεχώρισαν οι Πρίντεζης (18π.), Σπανούλης (13π.) και Πελεκάνος (12π.), ενώ για το Περιστέρι πρώτος σκόρερ ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλος με 16 πόντους.

Οι φίλοι των “ερυθρολεύκων” δεν έδωσαν το “παρών” στο ΣΕΦ, παρόλο που το παιχνίδι με το Περιστέρι γινόταν σε καλή ώρα, Κυριακή απόγευμα, ενώ δεν υπήρχαν και ποδοσφαιρικοί αγώνες.
Ο λόγος, οι εμφανίσεις της ομάδας στην Ευρωλίγκα, όπου μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες εκτός έδρας (η τελευταία από την άσημη Καντού).
Παρ' όλα αυτά οι 500 που βρέθηκαν στο ΣΕΦ είδαν την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να ξεκινά αρκετά νωθρά το ματς, καθώς το Περιστέρι είχε ένα σταθερό προβάδισμα (5-6, 7-8, 11-15), ωστόσο στην συνέχεια ανταμείφθηκαν, αφού ο Ολυμπιακός ανέβασε απόδοση και με ένα σερι 12-0 προηγήθηκε 23-15 και 25-18 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.
Από εκεί και πέρα οι “οι ερυθρόλευκοι” πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν στο σκορ, ανεβάζοντας συνεχώς τη διαφορά και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ένα +14 (46-32).
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού η ομάδα του Περιστερίουδεν μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ και να απειλήσει τους Πειραιώτες. Η διαφορά ανέβαινε συνεχώς (60-40, 72-49,) και το 92-65 ήρθε φυσιολογικά.
Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 18 πόντους, ενώ είχε ως άξιους συμπαραστάτες τους Σπανούλη (13π.) και Πελεκάνο (12π.).
Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Χάρης Γιαννόπουλος με 16 πόντους και οι Ρόμπι και Πέτρουλας με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 46-32, 76-54, 92-65


πηγή: sportdog.gr  
 

«Ασέβεια στον Τέρι...»

Την αντίθεσή του στην κριτική που ασκεί ο Τύπος της Αγγλίας στον Τζον Τέρι και στους άλλους «παλιούς» για την άσχημη μέχρι στιγμής εικόνα της Τσέλσι, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ντάνιελ Στάριτζ.
«Ασέβεια στον Τέρι...»
«Η ασέβεια που παρατηρώ τελευταία στον Τζον Τέρι είναι ανόητη. Όταν έρχονται δύσκολες μέρες, ποδοσφαιριστές όπως εκείνον αναλαμβάνουν να τονώσουν την υπόλοιπη ομάδα. Ο Άσλεϊ Κόουλ, ο Τέρι, ο Λάμπαρντ και ο Ντρογκμπά είναι ποδοσφαιριστές που δίνουν στην ομάδα ώθηση. Είναι η καρδιά της Τσέλσι», τόνισε αρχικά ο νεαρός επιθετικός και κατέληξε: «Βρίσκονται εδώ περισσότερο καιρό από μένα. Αυτή τη στιγμή μαθαίνω από εκείνους. Οι νέοι ποδοσφαιριστές δεν  είναι ακόμα σε θέση να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες. Εκείνοι όμως μπορούν.

Το ότι τους έχουμε στην ομάδα, κάνουν τη δουλειά μας ευκολότερη».

Ξύλο και στην Αλεξανδρούπολη...!!

Στιγμές απείρου κάλλους έζησαν το βράδυ του Σαββάτου οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, βλέποντας ΠΑΟΚτσήδες και ΑΕΚτζήδες να πιάνονται στα χέρια, πριν από αγώνα βόλεϊ του συλλόγου της Θεσσαλονίκης με τον τοπικό Εθνικό. Χτυπήθηκαν Αστυνομικοί-Ζημιές σε αυτοκίνητα.
Ξύλο και στην Αλεξανδρούπολη...
Ποια καταπολέμηση της βίας και ποια κάθαρση στον αθλητισμό. Το βράδυ του Σαββάτου για την Αλεξανδρούπολη, ίσως είναι το χειρότερο που έχει ζήσει, με φαινόμενα χουλιγκανισμού. Όλα αυτά πριν τον αγώνα βόλεϊ Εθνικός-ΠΑΟΚ και σαφώς όχι μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων.
Από τις 5.30-7.30 το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια, ευτυχώς μικρής κλίμακας και έντασης και χάρη στην ψυχραιμία κάποιων ίσως γινόταν και χειρότερα. Να δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Σύμφωνα με το faros24.gr. Οπαδοί του ΠΑΟΚ έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη από διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδος για να ενισχύσουν την ομάδα τους. Τέσσερα λεωφορεία τους έφεραν στην Αλεξανδρούπολη, ενώ 30-40 φίλαθλοι ήρθαν με το τραίνο.
Το ραντεβού δόθηκε στον Σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και αφού άναψαν αρχικά τα "αίματα" με τους οπαδούς της ΑΕΚ που ήθελαν να ανταποδώσουν σε περιστατικό που είχε γίνει λίγες βδομάδες νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη από οπαδούς του ΠΑΟΚ (επίθεση σε καφετέρια στην Ναυαρίνου).
Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε ευτυχώς περιόρισε το "ξύλο". Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από την παραλιακή λεωφόρο κατευθύνθηκαν προς το κλειστό γυμναστήριο και κάποιοι ανεγκέφαλοι χτυπούσαν τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο δρόμο, προκαλώντας μικρές ζημιές. Με την συνοδεία των ΜΑΤ που τους ακολουθούσαν, έφθασαν στο κλειστό γυμναστήριο, όπου τους απαγορεύτηκε η είσοδος, αφού δεν είχαν εισιτήριο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν αστυνομικοί και η ένταση συνεχίστηκε ακόμα και μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ...

πηγή: sportdog.gr