Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

O κακός οιωνός του Κώστα!!

Ο Τσαρτσαρής τραυματίζεται κάθε χρονιά μετά από κατάκτηση τροπαίου από τον ΠΑΟ. Ολως τυχαίως οι συγκεκριμένες σεζόν, είναι κακές στη Ευρωλίγκα!
O κακός οιωνός του Κώστα
Ηταν τυχερός μέσα στην ατυχία του ο Κώστας Τσαρτσαρής, αλλά φαίνεται ότι η... κακή μοίρα του, τον πάει μονά ζυγά. Και η απουσία του είναι ταυτόχρονη με τις άσχημες ευρωπαϊκές σεζόν του Παναθηναϊκού. Τι θέλουμε να πούμε; Σας εξηγούμε ευθύς αμέσως.
Η πρώτη φορά που ο «Τσάρτσα» αισθάνεται την ατυχία να του χτυπάει την πλάτη ήταν το 2007, όταν ελάχιστες ημέρες πριν από το φάιναλ φορ της Αθήνας παθαίνει πολύ σοβαρό λουμπάγκο. Ο φυσιοθεραπευτής του Παναθηναϊκού κάνει αγώνα δρόμου, ο διεθνής φόργουορντ συμμετέχει στο φάιναλ φορ, αλλά ο χρόνος συμμετοχής του δεν είναι μεγάλος.
Από την επόμενη χρονιά, αρχίζει ένα παράξενο σερί, που χαρακτηρίζει και τις πορείες της ομάδας. Είναι γνωστό ότι τις χρονιές που ακολουθούν κατάκτηση τροπαίου, ο Παναθηναϊκός αποτυγχάνει στη Ευρώπη. Ολως τυχαίως (;) είναι οι σεζόν που ο Κώστας Τσαρτσαρής τίθεται νοκ άουτ.
Το 2008, λοιπόν, εμφανίζεται το πρόβλημά του στους κοιλιακούς, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση. Χάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της σεζόν, αλλά επιστρέφει λίγο πριν από το φινάλε και προσφέρει τα μέγιστα στο νταμπλ που κάνουν οι «πράσινοι».
Το 2009 ο Τσαρτσαρής είναι υγιέστατος, κάνει καλά παιχνίδια, προσφέρει πολλά πράγματα στην ομάδα του που φτάνει μέχρι την κατάκτηση της Ευρωλίγκα στο φάιναλ φορ του Βερολίνου. Ολα είναι όμορφα. Αμέσως μετά ακολουθεί η χρονιά που οι «πράσινοι» μένουν εκτός 8άδας, χάνοντας εντός έδρας από την Παρτιζάν και το Μαρούσι.
Οι στιγμές για τον φόργουρντ του «τριφυλλιού» είναι πολύ δύσκολες. Από νωρίς έχει υποστεί ένα κάταγμα στο χέρι και τη στιγμή που επιχειρεί να επιστρέψει, παθαίνει υποτροπή. Για πολλούς μήνες μένει εκτός και γυρνά στα παρκέ μετά την άνοιξη. Στο μεταξύ, όμως, έχει χάσει το τρένο της Ευρωλίγκα.
Πέρσι, όλα κυλούν κατ' ευχήν και χωρίς ατυχίες. Ο Παναθηναϊκός σοκάρει ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία υποκλίνεται στα πόδια του. Κατακτά την Ευρωλίγκα μέσα στη Βαρκελώνη, ο Τσαρτσαρής πανηγυρίζει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιό του, αλλά ήρθε ο Νοέμβριος του 2011 για να τηρήσει ακόμα μία φορά τον κανόνα της κατάρας.
Ολοι ελπίζουν ότι ο διεθνής φόργουορντ δεν θα χρειαστεί να μείνει για τόσο μεγάλο διάστημα εκτός. Κι επίσης φτύνουν τον κόρφο τους ώστε ο πρόσφατος τραυματισμός του να μην προδικάζει το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας στη φετινή σεζόν. Ωστόσο, λέτε όλο αυτό να είναι τυχαίο;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: