Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σουάρες, όπως λέμε Ρομάριο...


Παραμονές του αγώνα με την Ουρουγουάη ο Πάμπλο Κοντρέρας δήλωνε πως μπορεί να σταματήσει κάποιος τον Σουάρες πριν τον αγώνα της Χιλής με την Ουρουγουάη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού ο τελευταίος έκανε... πάρτι στο συγκεκριμένο ματς. Μάλιστα η δήλωση αυτή του αμυντικού του ΠΑΟΚ θύμισε το ανάλογο πάθημα του Βάιου Καραγιάννη με τον θρυλικό Ρομάριο.
Η υπόσχεση που κράτησε ο Ρομάριο
Ήταν η σεζόν 1992-1993 όταν η εξαιρετική ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς αντιμετώπιζε την Αϊντχόβεν για το δεύτερο γύρο του κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια η Ένωση μετά από πολύ καλή εμφάνιση νίκησε τους Ολλανδούς με 1-0 χάρη σε γκολ του Βασίλη Δημητριάδη σταματώντας παράλληλα και τον Ρομάριο.Τότε ήταν που ο Βραζιλιάνος επιθετικός δήλωσε πως δεν πρέπει να ανησυχούν στην ομάδα του για την πρόκριση γιατί στο δεύτερο παιχνίδι θα βάλει τρία γκολ!
Οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μία ίντριγκα και ρώτησαν τον Βάιο Καραγιάννη για τι έχει να "απαντήσει" στον αντίπαλό του. Ο αμυντικός της ΑΕΚ έπεσε στην... παγίδα και είπε "αφήστε τον να λέει ότι θέλει. Εμείς θα τα δώσουμε όλα και πιστεύω θα πετύχουμε το στόχο μας". Ο Ρομάριο, όμως, κράτησε τον λόγο του και στις 4 Νοεμβρίου του 1992 πρόσφερε ένα εφιαλτικό βράδυ στην ΑΕΚ. Πέτυχε και τα τρία γκολ της PSV και της χάρισε την εύκολη πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών.
Το ρεκόρ των δύο μεγάλων σκόρερ
Πέραν αυτής της ιστορίας, το κοινό του Σουάρες με τον Ρομάριο είναι πως ο Ουρουγουανός επιθετικός έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε προκριματικά Μουντιάλ της Νοτίου Αμερικής μετά το Ρομάριο τον Οκτώβριο του 2000 με τη Βραζιλία.
Olapaok

Δεν υπάρχουν σχόλια: