Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Βασιλιάς στο Παρίσι!!

Ρότζερ Φέντερερ είναι, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο νέος πρωταθλητής του Paris Masters. Ο σπουδαιότερος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, παίζοντας όσο έπρεπε, επικράτησε 2-0 σετ του Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά στον τελικό της διοργάνωσης και πρόσθεσε τον 18ο Masters τίτλο στην ονειρεμένη του τροπαιοθήκη!
Βασιλιάς στο Παρίσι!
Ένα από τα λίγα λαμπερά κάστρα στο tour της ATP, παραδόθηκε και αυτό στην Αυτοκρατορία του σπουδαίου Ρότζερ Φέντερερ.

Μπορεί να μπήκε στην 4η δεκαετία της ζωής του, μπορεί να έπεσε στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά από το 2003, μπορεί να απείχε για 6 εβδομάδες απ'την αγωνιστική δράση, μπορεί μόλις πριν από μια εβδομάδα να έβαλε τέλος στο 10μηνο διάστημα χωρίς τίτλο, ωστόσο ο Ρότζερ Φέντερερ απέδειξε ότι έχει ακόμα τον τρόπο και το κίνητρο να κερδίζει μεγάλα τουρνουά.

Ο G.O.A.T, Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε πολύ πιο εύκολα απ'ότι αναμενόταν με 6-1, 7-6(3) τον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά στον τελικό του Παριζιάνικου Masters και κατέκτησε το τουρνουά χωρίς να χάσει σετ, όντας μόλις ο 4ος τενίστας στην 43ετη επαγγελματική ιστορία της διοργάνωσης που καταφέρνει κάτι τέτοιο...

Στον 99ο τελικό της λαμπρής καριέρας του, ο 30χρονος Ελβετός πανηγύρισε τον 69ο τίτλο (69-30 συνολικά και 18-8σε indoors) του και 18ο στη σειρά των Masters, μόλις έναν λιγότερο από τον πολυνίκη του θεσμού, τον επίσης σπουδαίο Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Φέντερερ ο οποίος μέσα στην εβδομάδα ξεπέρασε το φράγμα των 800 νικών (μόλις ο 7ος τενίστας που το καταφέρνει), δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στον Τσονγκά με τον Γάλλο να πραγματοποιεί κάτω του μετρίου εμφάνιση, πιθανόν επηρεασμένος απ'τον εξαντλητικό ημιτελικό του κόντρα στον Ίσνερ όπου έσωσε και τρία match points του Αμερικανού.

Αυτή ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη του Φέντερερ στο tour, προερχόμενος απ'την κατάκτηση του 5ου τίτλου του στη Βασιλεία ενώ αυτές τις δύο εβδομάδες απώλεσε μόλις ένα σετ, αυτό απ'τον Γιάρκο Νιέμινεν στη γενετειρά του.

Ο τελικός του Παρισιού, δεν επιβεβαιώσε τις προσδοκίες για θέαμα υψηλού επιπέδου με κύριο υπαίτιο τον Τσονγκά, τα πολλά λάθη του οποίου δεν βοήθησαν στο να δημιουργηθεί ένας ωραίος ρυθμός.

Ειδικά στο εναρκτήριο σετ, αν εξαιρέσουμε το πρώτο game του τελικού όπου ο 26χρονος Γάλλος είχε δύο break points, στη συνέχεια το σετ εξελίχθηκε σε μονόλογο του Φέντερερ χωρίς μάλιστα ο Ελβετός να εντυπωσιάσει με την αποδοσή του.

Ο μαέστρος, πιέζοντας πολύ το 2ο σερβίς του Τσονγκά, οδήγησε τον Γάλλο σε βιαστηκές επιλογές και σε σωρεία αβίαστων λαθών, κατακτώντας το πρώτο κομμάτι του αγώνα με 6-1 σε μόλις 30 λεπτά, χάρη στα δύο breaks στο 2ο (2-0) και στο 4ο game (4-0).

O Tσονγκά δημιούργησε άλλα δύο break points στο 2ο σετ, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να οδηγηθούν στο tie break, εκεί όπου ο Φέντερερ κυριάρχησε κατά κράτος και παίρνοντας από νωρίς κεφάλι στο σκορ, έφτασε άνετα στη νίκη μετά από συνολικά 1 ώρα και 26 λεπτά.

Ο Φέντερερ είχε και μια μαγική στιγμή στο ματς όταν στα μέσα του 2ου σετ με ένα απίστευτο backhand ξεσήκωσε τις εξέδρες του κατάμεστου Bercy ενώ γενικά ήταν πιο σταθερός και πειθαρχημένος απ'τον Τσονγκά, έχοντας και σε αρκετά καλή ημέρα το σερβίς του.

Μετά τον τελευταίο πόντο του ματς, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκινησή του για το γεγονός ότι κατακτά για πρώτη φορά τον τίτλο στο indoor τουρνουά του Παρισιού, διπλασιάζοντας τα τροπαιά του στην Πόλη του Φωτός μετά το Roland Garros 2009 ενώ στο Bercy βρέθηκαν δύο εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού, ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ και ο γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους απ'το επιτυχημένο περασμά του απ'τον Πειραιά, Κριστιάν Καρεμπέ.

"Είναι πολύ ξεχωριστό να παίζω εδώ στο Bercy. Δεν είναι μυστικό ότι ο Ρότζερ είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη" τόνισε ο Τσονγκά κατά τη διάρκεια της τελετής, με τον Γάλλο να μην μπορεί να πανηγυρίσει τον δεύτερο Masters τίτλο της καριέρας του, στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό της συγκεκριμένης σειράς μετά το 2008 όταν κατέκτησε το τρόπαιο στην πατρίδα του.

Από την πλευρά του, ο πανευτυχής Φέντερερ δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Τζο που είχε μια εξαιρετική εβδομάδα εδώ στο Bercy. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο Λονδίνο. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα τον τίτλο κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο.

Και οι δύο σπουδαίοι τενίστες θα ξεκουραστούν για μια εβδομάδα και θα επιστρέψουν στο πολυαναμενόμενο ραντεβού των 8 καλύτερων της χρονιάς, στην Ο2 Arena του Λονδίνου για το Barclays ATP World Tour Finals 20-27 Νοεμβρίου.

Πηγή: Tennis24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: