Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Όταν ο ΠΑΟΚ σταμάτησε το ρεκόρ του Άρη!!

Οι γυναίκες του Αθηναϊκού έφτασαν τις 81 σερί νίκες και έσπασαν έτσι τo ρεκόρ του Άρη των Γκάλη και Γιαννάκη. Μια επίδοση που κρατούσε από το 1988.
Η στήλη σας γυρίζει πίσω στις 5/11/88 όταν ο ΠΑΟΚ έδωσε τέλος στο σερί των "κιτρίνων". Δείτε όμως πως θα μπορούσαν να αποτρέψουν εκείνη την ήττα.
Στις 2 Μαρτίου του '85, ήταν όταν οι Θεσσαλονικείς έχασαν τελευταία φορά στο πρωτάθλημα από τον Πανιώνιο (84-82). Με κορυφαίο παίκτη τον Μάικλ Τζόουνς, και μεγάλη αποκάλυψη του ντέρμπι τον Τάκη Καρατζουλίδη, ο "Δικέφαλος" "σπάει" το αήττητο των "κίτρινων", με τον Νίκο Βεζυρτζή να δηλώνει πως "κηρύσσω την έναρξη της δικής μας αυτοκρατορίας...".
Μέχρι εκείνο το βράδι, η μόνη ήττα που γνώρισε ο Αρης από ελληνική ομάδα ήταν από τον Παναθηναϊκό με 87-84 στον ημιτελικό κυπέλλου του 1986. Ήταν λοιπόν 5 Νοεμβρίου του 1988 όταν ο Άρης έπαιζε με τον ΠΑΟΚ στο «Αλεξάνδρειο». Εκείνη την περίοδο ίσχυε ο κανονισμός κατά τον οποίο οι νίκες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος μεταφέρονταν και στα πλέι οφ.
Ο ΠΑΟΚ του Μάικ Τζόουνς, του Τζον Κόρφα, του Παναγιώτη Φασούλα και του Νίκου Σταυρόπουλου, επικράτησε με 81-78 του Άρη των Νίκου Γκάλη, Λευτέρη Σούμποτιτς, Νίκου Φιλίππου και Γκρεγκ Γουίλτζερ. Εκτός αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης που απουσίαζε από τους «κίτρινους», καθώς είχε οικονομικές διαφορές με τη διοίκηση της ομάδας.
Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα ο «δικέφαλος του βορρά» προπορευόταν στο σκορ όμως προς το τέλος ο Άρης με καλάθι του Γκάλη πέρασε μπροστά (74-73). Ο ΠΑΟΚ ωστόσο στάθηκε πιο ψύχραιμος και χάρη στα ριμπάουντ και τα καλάθια του Τζόουνς έδωσε τέλος σε ένα ιστορικό σερί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δοξάκης στα 30 δευτερόλεπτα χάνει το τρίποντο για την ισοφάριση και ο ΠΑΟΚ κρατάει ως το τέλος τη μπάλα. Κανένα φάουλ από τον Αρη για να στείλει τον ΠΑΟΚ στις βολές ή να σταματήσει ο χρόνος. Τίποτα! Ενα απλό νταμπλ τιμ και τίποτε άλλο.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: