Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Το καλοκαίρι είναι… μακριά για τον Δικέφαλο του Βορρά!!

Η νέα διοίκηση περιμένει τον διορισμό της για να μιλήσει δημοσίως και από αυτά που θα πει θα ορίσει και το μέλλον του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Το καλοκαίρι είναι… μακριά για τον Δικέφαλο του Βορρά
Ο ΠΑΟΚ άλλαξε τρόπο λειτουργίας, γεγονός που έχει ήδη αναλυθεί σε προηγούμενο φύλλο της «Εξέδρας». Αυτό που απομένει για να σφραγιστεί η αλλαγή πλεύσης είναι η δημόσια τοποθέτηση των ηγετών της ομάδας. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Ζήσης Βρύζας και ο Παντελής Κωνσταντινίδης αναμένεται να τοποθετηθούν μάλλον σε δύο διαφορετικές συνεντεύξεις Τύπου.
Ο πρώτος αναμένεται να ασχοληθεί με τα οικονομικά, δίνοντας μια συνέντευξη που θα οργανωθεί από τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ Αλκη Μαυροφρύδη, και οι άλλοι δύο να τοποθετηθούν στη συνέχεια σε σχέση με το αγωνιστικό τμήμα. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι δύο συνεντεύξεις να γίνουν μία. Υπάρχει ωστόσο και ο φόβος πως ίσως δεν είναι καλό για το κοινό να κατανοήσει ακριβώς τι συμβαίνει. Και δεν είναι εποχή για παρερμηνείες.
Ακόμη και με μια μπακαλίστικη προσέγγιση, τα νούμερα δεν βγαίνουν. Τα μειωμένα έσοδα –περίπου 5 με 6 εκατ. ευρώ από πέρυσι– και η μείωση του μπάτζετ που μετά βίας φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ εμφανίζουν ένα φετινό άνοιγμα κοντά στα 4 εκατ. ευρώ. Ανοιγμα το οποίο έχει ελπίδα να κλείσει μόνο αν η ομάδα προχωρήσει στους 32 του Europa League και φτάσει μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Αλλά και πάλι, το άνοιγμα θα μείνει στα περσινά δεδομένα και θα προστεθεί με τις υπόλοιπες χρήσεις. Αυτό σημαίνει πως τα περιθώρια δεν υπάρχουν και πως αν ο ΠΑΟΚ αναζητήσει τη λύση οι θυσίες θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο.
Ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ φαίνεται να μην μπορεί να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι όταν και τα συμβόλαια των Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Χαλκιά, Μπαλάφα και Σνάουτσνερ ολοκληρώνονται. Αυτά «αδειάζουν χώρο» κοντά στα 4 εκατ. ευρώ: πρώτον δεν είναι σίγουρο πως θα αποχωρήσουν όλοι και δεύτερον θα πρέπει να αντικατασταθούν με παίκτες αξίας. Είναι λογικό να αναζητηθεί μείωση των εξόδων νωρίτερα. Μέσα στις παραπάνω περιπτώσεις μπαίνει και αυτή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ μέσα από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ή ασφυκτιά και προτιμά να απομακρυνθεί; Είναι έτοιμος να δεχτεί μείωση αποδοχών; Είναι ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσα από αρκετές ενδείξεις και μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν απαντηθεί.
Οι δημόσιες τοποθετήσεις που αναμένεται να γίνουν ενδεχομένως να ορίσουν και τους κανόνες λειτουργίας μέσα στην ομάδα. Ηδη υπάρχει καθυστέρηση λόγω Πρωτοδικείου, η οποία δεν αρέσει στα διοικητικά κλιμάκια. Η δυσφορία για τη συμπεριφορά του Πάμπλο Κοντρέρας, φέρ’ ειπείν, είναι εμφανής, ενώ ανά διαστήματα και άλλοι παίκτες έχουν μπει στο στόχαστρο.
Από την πλευρά τους Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης αναμένεται μέσα από τις τοποθετήσεις τους να εξηγήσουν πως ο στόχος είναι η άμεση μείωση των εξόδων. Οσο και να πονάει, άλλη επιλογή δεν έχουν στη προσπάθεια να ξεκινήσουν καινούργια ομάδα. Και εννοείται πως δεν πρόκειται να αποκλείσουν το ενδεχόμενο πώλησης, αν και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πρόταση στα χέρια τους.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: