Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Στους πάγκους τα... χαλάνε!!

Με αφορμή την... δύσκολη κατάσταση του Λόταρ Ματέους στον πάγκο της Εθνικής ΗΠΑ, το gazzetta.gr παρουσιάζει 10 μεγάλους παίκτες που απέτυχαν να έχουν ανάλογη συνέχεια στους πάγκους.
Στους πάγκους τα... χαλάνε!
ΟΙ ΗΠΑ του Λόταρ Ματέους ηττήθηκαν από την Γαλλία, με τον Γερμανό προπονητή να έχει μόλις μία νίκη στον πάγκο της ομάδας και με την «γκρίνια» για το πρόσωπό του να αυξάνεται! Εκ των κορυφαίων Γερμανών παικτών όλων των εποχών, η καριέρα του Ματέους στους πάγκους δεν ήταν ανάλογη, έχοντας περάσει από πολλές ομάδες, Εθνικές και συλλόγους, χωρίς επιτυχία. Ο δρόμος που έχει χαράξει οΓκουαρδιόλα, ο οποίος από αρχηγός της Μπαρτσελόνα έχει γίνει από τα πρώτα ονόματα της προπονητικής δεν είναι εύκολο να ακολουθηθεί, όπως έχει αποδειχτεί αρκετές ακόμα φορές στο παρελθόν. Το gazzetta.gr παρουσιάζει 10 αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις.
Ρουντ Γκούλιτ
Ο Ιπτάμενος Ολλανδός προσγειώθηκε... απότομα στους πάγκους. Ένας από τους καλύτερους παίκτες των οράνιε όλων των εποχών και κατακτητής του Euro `88, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως παίκτης-προπονητής στην Τσέλσι, την οποία μάλιστα οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, τον πρώτο μεγάλο της τίτλο μετά από 26 χρόνια. Στην βαθμολογία, οι «Μπλε» τερμάτισαν 6οι, αλλά την επόμενη χρονιά και ενώ η Τσέλσι ήταν δεύτερη, ο Γκούλιτ απολύθηκε λόγω προβλημάτων στη σχέση του με τη διοίκηση. «Δεν μου άρεσε ο εγωισμός του. Για να πω την αλήθεια ποτέ δεν τον συμπάθησα», δήλωσε ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Κεν Μπέιτς. Ανάλογη ήταν και η πρώτη χρονιά του στην Νιουκάστλ, την οποία στην πρώτη χρονιά οδήγησε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου. Τα αρνητικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της επόμενης ωστόσο και η κόντρα του με τους αγαπημένους των οπαδών, Άλαν Σίρερ και Ρόμπερτ Λι, τον οδήγησαν στην παραίτηση μετά από μία ήττα από την «μισητή» Σάντερλαντ, έπειτα από μόλις πέντε παιχνίδια στην σεζόν. Επόμενος σταθμός η Φέγερνορντ, την οποία οδήγησε στην απογοητευτική τέταρτη θέση και στη συνέχεια οι Λος Άντζελες Γκάλαξι. Από την αρχή τα πράγματα στην αμερικανική ομάδα δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά. Παραιτήθηκε έχοντας τσακωθεί σχεδόν με όλους τους παίκτες και μετά από 7 ματς χωρίς νίκη. Το νέο ξεκίνημα που προσπάθησε στην Τέρεκ Γκρόζνι φέτος τον Ιανουάριο έληξε κι αυτό άδοξα. Έφυγε από την ρωσική ομάδα έχοντας μόλις τρεις νίκες. «Αντί να σηκώσει τα μανίκια του και να δουλέψει βλέποντας την βαθμολογία, έχει στο μυαλό του τα μπαρ και τις ντισκοτέκ. Η Τέρεκ δεν έχει ξαναφτάσει ποτέ σε τέτοιο σημείο», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του συλλόγου.
Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: