Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Μοναξιά μου όλα ή …τίποτα!!

Προβληματισμένος από τη μέχρι στιγμής εικόνα του Ολυμπιακού είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος διαπιστώνει πως έμεινε μόνος του. Με άλλους στόχους και άλλες προϋποθέσεις πήγε στο Λιμάνι και λογικό είναι τώρα να νιώθει… μοναξιά.
Μοναξιά μου όλα ή …τίποτα!
Πριν από δύο καλοκαίρια, όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Πειραιά, πήρε μία τεράστια απόφαση, για την οποία τον έπεισαν τότε και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Όχι μόνο με τα λόγια τους, αλλά και με την ομάδα που είχαν φτιάξει. Όταν ο Σπανούλης πήγε στον Ολυμπιακό, είχε δίπλα του Μπουρούση, Τεόντοσιτς, Παπαπουλακά και γενικότερα ένα ρόστερ ικανό να διεκδικήσει τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τώρα γυρίζει και βλέπει στο παρκέ να φοράνε τα ερυθρόλευκα παίκτες όπως ο Χάινς και ο Χάουαρντ και να ξεκινάει βασικός ο Κατσίβελης, που μπορεί να είναι μεγάλο ταλέντο, όμως ακόμα δεν μπορεί να οδηγήσει τους Πειραιώτες στο Final 4 της Ευρωλίγκα.
Ο «V-Span» έχει τεράστια εμπειρία και ξέρει πότε μία ομάδα έχει δυνατότητες και πότε όχι. Φέτος λοιπόν, γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός λόγω των περικοπών έχει… μειώσει και τους στόχους του. Η Ευρωλίγκα σίγουρα δεν είναι μέσα σε αυτούς και πώς να ήταν άλλωστε, όταν έχει ήδη τρεις ήττες στον όμιλο, ενώ για το πρωτάθλημα θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να διεκδικήσει τον τίτλο. Η κατάσταση αυτή έχει προβληματίσει πάρα πολύ τον Λαρισαίο γκαρντ, ο οποίος θέλει να παίζει για να κατακτά τίτλους και όχι για να παλεύει να νικάει την Καντού και στο τέλος να χάνει κιόλας…

Υπάρχουν παιχνίδια φέτος που ο Σπανούλης… αγανακτεί με τους συμπαίκτες του. Δείτε για παράδειγμα το βίντεο στο τέλος του θέματος από το ματς της περασμένης Τετάρτης στην Ιταλία. Προσέξτε την τελευταία φάση, όπου ο Χάινς παίρνει το ριμπάουντ και κάνει το… γιουρούσι. Ο Έλληνας άσος, που είναι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού κόντρα στην Καντού, δεν τρέχει καν στην επίθεση, καθώς αντιλαμβάνεται τι θα συμβεί, ενώ φεύγοντας από το παρκέ με μία κίνηση του χεριού του (σ.σ. την οποία κάνει δύο φορές), δείχνει την δυσαρέσκεια του προς τον Αμερικανό.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Σπανούλης για την ώρα -γιατί με δύο μεταγραφές όλα αλλάζουν- έχει… στραβώσει. Καταλαβαίνει πως έχει μείνει μόνος του σε μία μεγάλη ομάδα και πως ακόμα και αν κάνει φοβερά πράγματα στο παρκέ, μπορεί να μην νικάει. Αν ήξερε ποιους θα έχει συμπαίκτες φέτος, στο καλοκαιρινό του ραντεβού με τους Αγγελόπουλος είναι σίγουρο πως θα πίεζε για να φύγει. Δεν θα έμενε στην αρχική τους άρνηση και στο «δεν το συζητάμε», που είπαν στον μάνατζέρ του.

Τότε πίστεψε, πως για να θέλουν να κρατήσουν το δικό του «βαρύ» συμβόλαιο, θα φτιάξουν και πάλι μία ανταγωνιστική ομάδα. Την «πάτησε» όμως και δεν άργησε να το αντιληφθεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα τα παρατήσει για το υπόλοιπο της χρονιάς. Το αντίθετο! Ο Σπανούλης είναι γεννημένος νικητής και θέλει πάντα να κερδίζει. Τώρα λοιπόν, είναι δύο φορές… τρελαμένος. Ξέρει πως όλοι περιμένουν από αυτόν να «τραβήξει» την ομάδα και όσο δύσκολο και αν είναι, θα παλέψει για να τα καταφέρει.

Μέχρι το καλοκαίρι, τουλάχιστον, θα κάνει τα πάντα για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Για μετά, παρότι το συμβόλαιό του είναι τριετές, δεν υπόσχεται τίποτα…


πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: